O le a le tele o faamalu e

Pin
Send
Share
Send

E aoga le moe maloloina mo le faʻagaioiga atoa o le tino o le tagata. E i ai lona lelei aafiaga i le soifua maloloina, lagona, maua ai le malosi, malosi ma lelei agaga mo le atoa aso. Ae le o miti uma e maloloina. Ma o lenei e masani ona o le sese o se le moe lelei moe. O le mea lea, afai e te manaʻo e malolo, e tatau ona e faʻalatalata i lona faʻavasegaina.

E tatau ona aveʻese uma nuances e mafai ona faʻalavelave i le malologa lelei - o se moega le lelei, moega maualalo lelei. Ae o le mea sili ona taua o le filifilia o le faʻamoe lelei. O ona uiga e tatau ona fetaui ma ou manaʻoga. E manaʻomia le amanaʻia o le ata foliga o le oloa, le gaosiaina, le tikeri o le maʻaʻa, ma sili ona taua - o le tele o mattresses. Ina ia malamalama poʻo fea le mea e talafeagai mo oe, matou te fautua atu ia e faʻamasani i le tele o ituaiga o nei oloa.

Lautele masani faamalu

Fua o se tasi o sili ona taua uiga o le faamalu mo le tagata faʻatau. Latou tatau ona tutusa i le faʻataʻitaʻiga o meaafale na faʻatau ai le oloa. O nei faʻamatalaga e mafai ona maua mai le tusifolau faʻapitoa lea na o mai ai le au gaosi i le moega moe. Afai e leai se pepa faʻapea, faʻaaoga se mea faʻapipiʻi ma fua iai le umi ma le lautele o le pusa moega mai totonu.

Muamua lava, tatou filifili i le umi. Masani mafai ona mafaufauina o le sili atu masani masani moega umi - 200 cm O se moega o lenei tele o le a ofi toetoe lava o soʻo se tagata. E mafai ona faʻaititia pe a fai o se tagata puʻupuʻu le poto masani faʻaletonu i le taimi o moe.

O le moega e tatau ona le itiiti ifo ma le 15 cm le umi nai lo le maualuga o le tagata.

O le lautele faalagolago i le ituaiga o nofoa. Faʻamoemoe iai, e mafai ona vaevaeina uma mattresses i ni vaega taua se tolu:

  • nofofua;
  • tasi ma le afa;
  • faʻalua

Mo moega faʻalua

Afai o le faamalu e sili atu i le 140 cm le lautele, e paʻu i le vaega faʻalua. O se moega mo moe ma fua 140x190, 140x200, 150x200, 160x200, 180x200 cm e manatu o se filifiliga taliaina mo se ulugaliʻi faʻaipoipo. Ae o le tuʻuina o ni tagata se toʻalua i luga o se faamalu ma le lautele o le 140 cm e le faigofie tele. I le uma, mo tagata taʻitasi o momoe, i le iʻuga, e na o le 70 cm. Ma afai o le toʻalua e le o ni ana le tino astenic tino, latou mautinoa o le a le lava le avanoa.

O se faamalu ma le lautele 140x200 e sili pe a fai:

  • e i ai le le lava o avanoa avanoa e ofi ai le atoa-nofoaga nofoa;
  • ua faamalosia le matua e momoe ma le tama ona o faʻailoilo faʻafomaʻi o le mulimuli - i le tulaga o se le atoatoa le mafaufau - o le tulaʻi mai o le fefe, fefevale osofaʻiga.

O le tele o taimi, faʻamalama ma le lautele o 160, 180 ma 200 cm e faʻaaogaina. Afai o le lautele e tutusa pe sili atu i le 2 m, ona amata lea o le umi mai le 200 cm - 200x240, 220x220, 200x240, 220x240. Nei e le masani tulaga, ae mafai ona faʻapitoa.

Mo le tasi ma le afa moega

Afai e te le manaʻomia se moega faʻalua, ma o le lautele o le tasi moega e le lava mo oe mo ni mafuaʻaga, mafaufau i le tasi ma le afa moega filifiliga. I laina o ia ituaiga faamalu o loʻo i ai oloa ma fua - 100x200, 110x190, 120x190,120x200,130x190,130x200 cm. O lea ituaiga moega o le a le faʻalavelaveina ai au gaioiga ma o le a faʻatagaina ai oe e nofo lelei i le taimi o le moe. O le mea lea, afai e mafai ona faʻapipiʻi sea ituaiga faʻataʻitaʻiga i le potumoe, mafaufau i se auiliiliga sili atu. O se moega faʻapena e mafai ona ofi ai ni tagata se toʻalua, ae o lenei mea o le a faʻaititia ai le tikeri o le mafanafana. Afai e te filifili e faʻaaoga le masiofo-tele moega ma se paʻaga, matou te fautuaina ia ave le fiafia i filifiliga ma le lautele o le 130.

Mo moega nofotoʻatasi

Nofofua faamalu e mafai ona faʻaaogaina toʻatasi. O fua o nei faʻataʻitaʻiga o loʻo taʻua i lalo - o le lautele e mafai ona oʻo atu i le 80 i le 90 cm, ma le umi mai le 180 i le 200. O tagata gaosi oloa e ofoina atu filifiliga nei mo tulaga masani o faʻatasi nofofua - 80x180, 80x190, 80x200, 90x190, 90x200 cm.

Afai o le oloa ua faʻatauina mo se tamaititi, oe mafai ona filifilia se faʻataʻitaʻiga ma le umi e oʻo atu i le 170 - 175 cm. Peitai, ia manatua o le latalata i le talavou, o le moega o le a tatau ona suia. Mo se talavou, o le sili ona lelei filifiliga o le a moega ma le tele o 80x190 cm. O le sili lea ona aoga filifiliga i le tulaga o tupe, talu ai e le manaʻomia e suia a o tuputupu aʻe lau tama ma tuputupu aʻe. O se moega ma se faʻamoe tutusa e mafai ona faigofie tuʻuina i soʻo se tamaʻi fale mautotogi. O le mafuaʻaga lena e faʻapipiʻi ai faʻataʻitaʻiga ma ia tapulaʻa i faletalimalo ma fale talimalo.

Mo nisi faʻamatalaga i luga o le fua o tulaga masani, vaʻai i le laulau.

Fua o le mattresses Euro

O faʻataʻitaʻiga a papalagi e eseʻese eseʻese mai le fale ma ua faʻailoa ile mm. O le lapoʻa laʻasaga o loʻo iai le sitepu o le 10 cm. Matou te fautua atu ia e faʻamasani ia oe lava i le tulaga masani o fuataga tele e faʻaogaina i totonu o atunuʻu o Europa.

  • tasi moega i ai fuataga - 80x180, 80x190, 80x200, 90x190, 90x200 cm;
  • faʻalua - 1400x2000, 1600x2000, 1800x2000, 1900x2000, 2000x2000 mm.

Le manatu - o le afa-moe faamalu e le oi ai i le Europa faiga.

Fua o moega mo pepe fou

O ietoga mo tamaiti - mo pepe fou e i ai foʻi faʻataʻitaʻiga. O le lapoʻa masani e manatu iai o le 60x120 cm poʻo le 70x140 cm O ia ituaiga faʻataʻitaʻiga e faigofie ona maua, talu ai o loʻo faʻaalia i laina o tagata gaosi uma o lenei nomenclature.

Ae o nisi o latou na o atu i luma ma atiaʻe se sili atu fesuiaʻiga tele fuataga ma tapulaʻa mai 60 - 80 i 120-160.

O le mafiafia o pepe pepe mo pepe faatoa fananau mai e manifinifi - o se tulafono, e manifinifi. O le maualuga e afua mai i le 6-13 cm. Afai e faʻaauupegaina le oloa ma le poloka poloka, o lona mafiafia e mafai ona oʻo atu i le 16-18 cm. Pe a filifilia se oloa, e tatau ona manatuaina o loʻo faʻatagaina e tagata gaosi mo pepe ia faamalu o se maualuga faʻapitoa mo le faʻaaogaina.

Fuataga o tamaiti ma faʻamama talavou

O le sili ona lauiloa filifiliga mo tamaiti o le 60x120 cm. Ae a faʻatau, o le tutusa tulafono aoga mo tagata matutua - o le umi o le oloa e tatau ona tusa ma le 15 cm le umi nai lo le maualuga o le tamaititi moe i totonu. E tusa ai, e mafai ona e filifilia ituaiga nei - 65x125, 70x140 cm.

Afai o le pepe ua 3 tausaga le matua, e sili atu le vave filifilia le sili atu filifiliga, talu ai o le tamaititi o loʻo tuputupu aʻe pea, ma le tamaʻi tamaʻi tamaʻi tamaʻiʻi vave mafai ona faʻapipiʻiina mo ia. O le faʻatulagaga o tulaga masani i lenei tulaga e pei ona taʻua i lalo - 60x120, 70x150, 70x160, 80x160 cm.

E sili atu foi mo se talavou mauaina se moe moe "mo tuputupu ae". Faʻafetai i lenei, oe o le a mafai ona aveʻesea le manaʻomia mea tau i le lumanaʻi. O fua masani e ofoina atu e le au gaosi oloa mo talavou o le 60x170, 80x180, 70x190 cm.Pe e sili atu le faʻatau o le tasi ma le afa moega, lea e maua ai se malologa lelei e oʻo lava i se tamaititi lapoʻa. O le mafiafia o le oloa - mai le 6 i le 12 cm, e le fesoasoani i taimi uma i le lelei malologa, aemaise lava pe a fai o le mamafa o le tamaititi e toeititi lava tutusa ma le matua o le tagata. E sili le filifili o oloa e leai ni vaipuna ma maua ai se mea faʻatumu faigata i totonu.

Fuataga o faamoe lapotopoto

Afai e te manaʻo e faia se manaia tisaini poʻo se faʻaletino tulaga, oe mafai ona faʻaaoga faataamilo faʻataʻitaʻiga. E naʻo le tasi le latou faʻailoga e fuafua ai le latou lapoa - lautele. Mafaufau i le lapoʻa o faʻataʻamilo faamalu, fuafua i le numera o le moe nofoaga ma faʻaaogaina nofoaga mo lelei moe.

  • oo atu i le 200 mm - ma ia fua, faamalu fetaui i le tele o moega mo tamaiti po o talavou;
  • nofofua - ia i ai le lautele o le 200 i le 230 cm - o se tulaga masani moega ma le tasi potu;
  • faʻalua - mai le 240 cm - o se isi filifiliga i se moega faʻalua ma le lautele o 180 cm.

Fuafua mo le fuafuaina o le tele o le nofoa

Ae e te leʻi alu i le faleoloa mo se faʻamalu, o le a aoga le mauaina o faʻamatalaga e uiga i le tele o ituaiga o loʻo i ai nei faiga.

  1. Metric... O lenei faiga ua faʻaogaina mo le faʻaaogaina i Lusia ma nisi o atunuʻu o Europa - Italia, Farani, Siamani. O fua masani o fua o loʻo faʻaaogaina - mita ma lagona. O le lautele lautele o tapulaʻa iai le sitepu o le 5 poʻo le 10 cm.
  2. Igilisi... Fua fua i vae po o inisi. O sea faiga e taatele i atunuu e tautatala ile Igilisi - Great Britain, USA, Ausetalia. Ma le umi o le faamalu o 80 inisi ma le lautele o 78 inisi, o le metric tutusa o le 203.1 ma le 198.1 cm, i le faasologa. O le faʻaliliuga o mea taua mai le tasi faiga i leisi e masani ona taʻitaʻia ai i mea sese i le filifiliga o le Europa poʻo le Rusia moega mo se moega Igilisi, pe faʻapea foi i le isi itu. O igoa o faʻataʻitaʻiga e le tutusa foi. Ma, o le tele o le Europa loli - 1600x2000 ua manatu faʻalua i Amerika, ma faʻapea foi le sili ona taatele ma aoga, i tulaga o tau, filifiliga.

Fesoʻotaʻiga o itu e matua taua tele pe a filifilia se faʻamalu - o le tulaga masani o le Igilisi faʻalua moega o 1400x1900 mm, ma o le Europa tasi o le ai ai le lautele ma le umi o le 1800 ma le 2000 mm, faʻatulagaina. O le moega nofotoatasi a Amerika e taʻua o le extralong e tolu cm le lapoʻa nai lo lona itu a papalagi - 1900x800, 1900x900 mm.

O le auala pito sili ona faigofie e 'alo ese ai mai le tele o le faʻasili i le tele o le moega o le filifilia lea o oloa mai le tasi igoa poʻo le tasi le atunuʻu. I se isi itu, e mafai ona e okaina oloa mo lau lava tele.

Faʻafefea e le mamafa o le tino ona aʻafia le maualuga o faʻataʻoto

O le faamalu e tatau ona protrude mai le moega pusa mo soʻo se moega faʻataʻitaʻiga. O tagata mamafa tagata faʻatau e fautuaina e faʻatau le sili ona maualuga o le oloa.

O le maualuga o le faamalu e muamua aafia i lona faʻatumuina totonu. Faʻamoemoeina i lenei, o loʻo mulimuli mai faʻailoga e iloga:

  • tautotogo - o latou maualuga maualuga mai le 20 i le 22 cm. E i ai fesuiaʻiga mai le 18 i le 32 cm. I ni faʻapitoa mataupu, e amataina kamupani i le gaosiga o le elite fesuiaʻiga ma le mafiafia e oʻo atu i le 50 cm. Ae le o le faʻatapulaʻa foi lenei. I luga o se faʻatonuga taʻitasi, e mafai lava ona fausia ni oloa mai le 50 cm;
  • leai se tautotogo - o ia ituaiga faʻataʻitaʻiga e masani ona iai le maualuga o le 16 cm. E iai foʻi isi auala e sui ai le 15 i le 24 cm. O oloa e sili ona manifinifi ma le maualuga o le 2 i le 10 mm e faʻaogaina lava ose fola mo se sofa laei poʻo se ufiufi le tumau mo se moega gaugau poʻo se nofoa e liua i se moega ... I se faʻaopopoga, latou mafai ona faʻaaogaina e fetuʻunaʻi le tikeri o le maʻaʻa o le faʻavae oloa. O le ituaiga moe lea e taʻua o le tumutumu.

A filifilia le maualuga o le faamalu, tasi tatau ona taulaʻi atu i le mamafa o le tagata. Soʻo se faʻataʻitaʻiga e i ai se mautinoa coefficient o elasticity. O le sili atu ogaoga o le taofiofia o le mea e faʻatumu e tupu pe a fai o le tino mamafa ia te ia, o le sili atu le maualuga o le teteʻe na mafua ai. Maualuga faamalu i ai sili atu gaioiga.

Faʻamoemoeina i le maualuga, o oloa e mafai ona vaevaeina i ituaiga nei:

  • manifinifi - o le mamanu aofia ai punavai poloka ma maʻaʻa mamafa mamafa. O se oloa ma le maualuga o 11-15 cm e faʻamoemoeina mo tagata faʻaaoga le mamafa e oʻo i le 60 kg. E leai ni faʻatapulaʻa faʻapena mo faamalu e leai ni tautotogo, o le mea lea o le lautele o lo latou tufatufaina e sili atu. E talafeagai e felauaʻi ma teu oloa manifinifi pe a gaugau i se taʻavale;
  • averesi - o le maualuga o faʻataʻitaʻiga e leai ni tautotogo i lenei vaega e amata mai i le 10-15 cm, tautotogo - mai le 15 i le 30 cm O le sili atu lea ona masani lapoʻa filifiliga ofoina i luga o le maketi i aso nei;
  • maualuga - o le maualuga tele o mattresses faʻatagaina oe e aveese mamafa faʻatapulaʻaina ona o le faʻaaogaina o mea e faʻatumu ai ma faaputuga ogaoga mafiafia. O tau taugata oloa e faigofie ona tatalia le au momoe o loʻo mamafa i le 170 kg.

Tau oloa

O le mamafa o le faʻamoe lava faalagolago i le ituaiga o faʻatumu i totonu ma luga o le fua o le oloa. O le poloka poloka o loʻo i ai le mamafa o le 10 i le 13 kg i le sikuea mita, o le tasi springless - 15-18. O le mamafa o le oloa e le aafia ai le ola faʻagaioiga o le moega, ae o se taua taua i le taimi o femalagaaiga. O le maualuga o le oloa e le aʻafia ai le maualuga o uiga faʻasolosolo, ae o filifiliga mo latou faʻaalia, ae a faʻatagaina e le paketi, e sili atu le faʻatau mai o le pito sili ona lapoʻa. O le maualuga o le faamalu, o le sili atu eseese eseese o ie faʻatumu ai, ma o lenei mea e sili atu ai le mafanafana o le oloa, faʻateleina ai ana meatotino orthopedic.

Mamanu faʻapitoa

Tele o taimi, tagata faʻatau filifilia se moega moe mo se faʻapitoa nofoaga i totonu o le potu. I lenei tulaga, e manaʻomia le amanaʻia o le manatu o le tusitala o le ata ma foliga o le tino o se tagata e faʻaaogaina faapitoa. O faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi atonu e le faʻamalieina uma manaʻoga o le tagata faʻatau malamalama. Atonu latou te le galulue mo mafuaʻaga nei:

  • e le faʻafetauiina le tele o le moega mai le Europa gaosi. Ona o le le fetaui lelei o le makaina, nisi faʻafitauli mafai ona tulaʻi mai;
  • oe manaʻomia se oloa o le a faʻafetaui le moega ma se tuusaʻo, foliga matagofie. Lenei filifiliga mafai faʻatoa mafai ona faia e okaina;
  • o se oloa e manaʻomia mo se tagata e le masani tulaga maualuga poʻo le mamafa. O le gaosiga o masini e mafai ona ofaina ni faʻataʻitaʻiga e le sili atu i le 200 cm. Afai o le tagata e 2 m pe sili atu lona maualuga, e le mafai ona maua se eseʻesega i le va o lona maualuga ma le umi o le moega moe e talafeagai mo se moe lelei. O se faʻafitauli faapena o loʻo i ai ma le filifiliga o faʻataʻitaʻiga mo tagata o tino tanu. Lenei manaʻomia se faʻamalosia fausaga ma le faʻateleina o le aofai o faaputuga i le oloa fausaga.

Afai e le mafai ona e mauaina se filifiliga sili ona lelei i faleʻoloa, faʻafesoʻotaʻi lau kamupani faʻapitoa tasi.

Vaega o faamalu orthopedic

O filifiliga orthopedic e faʻatumuina i tutoʻatasi vaipuna, ia taʻitasi e tuʻu i totonu o se faʻavaʻa eseʻese. O lona iʻuga, o elemene faʻavae e le faʻalavelave faʻatasi. O oloa e leai se tautotogo ma ni meatotino maualuga e faia i luga ole faʻavae masani ole latula, popo popo, paʻu paʻu.

Orthopedic mattresses tatau ona tuʻu i luga i se malō, lamolemole luga poʻo se faʻavae faʻapitoa fuafuaina o loʻo iai se foliga faʻapipiʻi.

E mafai ona faʻalauteleina le ola o le faʻalu i le liliuina i le isi itu ono masina.

Motugaafa ma togafiti mo le filifilia o faamalu

O le taua sili ona taua pe a filifilia se faʻapitoa faʻapitoa o lona faigofie. Mo se taimi umi, na talitonuina o filifiliga faigata e tatau ona sili atu i ai. Ae ui i lea, e sili atu le aoga o le moe i luga o luga e mafai ona ofi ai le mamafa o vaega tino taʻitasi. Fautuaina e le au atamamai le faalagolago i ou oe lava lagona ma mea tautupe gafatia pe a filifilia.

O oloa e tatau ona o mai ma tusi pasi ma tusipasi lelei.

Suia le faamalu

O se oloa lelei e mafai ona tumau mai le 8 i le 10 tausaga, o le paketi filifiliga - mai le 3 i le 5 tausaga. O faʻamatalaga e faʻatatau, talu ai i tulaga taʻitasi, o mea eseese e tele se sao taua.

E tele faʻailoga ua oʻo mai le taimi e vaelua ai ma se oloa ua leva:

  • na amata ona lagonaina ia puna;
  • ua leaga le laualuga;
  • o le ufiufi ua avea ma sili atu malu poʻo faigata;
  • ua fai pupula;
  • sa i ai se taʻei, olo, olo.

O le faʻaaoga lelei o le laualuga e mafai ona faʻateleina ai le umi o le auaunaga. E manaʻomia le liliu tasi o le oloa i le taʻilua i le lua pe tolu vaiaso i le taimi lava e maeʻa ai le faʻatau ina ia faʻamautuina e ala i le suia e le gata i le "pito i luga-lalo" tulaga, ae faʻapea foi ma le "ulu-vae" tulaga.

Afai e i ai se eseesega tele i le mamafa o le ulugaliʻi, oe tatau ona filifilia se oloa ma le tuʻufaʻatasia o lua sone o eseʻese faigata. Lenei o le a taofia ai le paʻaga mama mai le taʻavale i totonu o le faʻanoanoaga faia e le paʻaga mamafa.

Faaiuga

I le faʻaaogaina o a matou fautuaga, e mafai ona faigofie ona e mauaina se oloa o le sao saʻo e fetaui lelei ma ou manaʻoga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Tele FetuMr Segi ft. TacyFULL LYRICS. @AMara31 (Mae 2024).