Pepa puipui suavaia i totonu + 45 ata ata

Pin
Send
Share
Send

Talu ai nei, o le maketi o le faʻamaeʻaina o mea na ofoina mai se mea fou e tuʻufaʻatasia ai meatotino o le matagofie aganuu o le masani pepa pepa puipui, le faigofie o le faʻaaogaina o teuteu teuteu ma le aoga o vali ma varnish coatings. O nei uiga lelei uma ua avea ai ma filifiliga sili ona lelei o le vai pepa puipui mo le faʻamaeʻaina o puipui i totonu.
I aso nei, o lenei faʻaumaina ufiufi i totonu o nofoaga ma fale ua avea ma tele faʻafofoina mo tisaini faʻataʻitaʻiga e mafai ona faʻamalieina e oʻo i le sili ona faigata tofo.

O le a le pepa faʻapipiʻi vai?

E ui lava i le "susu" igoa o lenei faʻamaeʻaina mea, suavaia pepa puipui o se sela-cellulose fefiloi palu faʻatasi ma faʻaopoopoga. Faʻafefiloi ma le vai, o lenei pipiʻi, siʻosiʻomaga faʻauo vaega tele avea ma mea e pei o plasticine mo tamaiti fatufatuga. A maeʻa le faʻamaʻaʻaina, o le teteʻe atu, faʻapipiʻi ma vevesi le ufiufi o le 1-2 mm mafiafia, e aunoa ma soʻoga, fausia i luga o le puipui.

Faʻatasi ai ma na avanoa i luga o le maketi, e mafai e se tasi ona tuʻufaʻatasi ni sauniuniga ua maeʻa faia mo le faʻaaogaina e tagata faʻatau e aunoa ma ni tomai faʻapitoa ma paluga e manaʻomia ai ni tomai faʻapitoa.

E naʻo lou manaʻomia e faʻaopopo vai ile paluga maeʻa. O lona tuʻufaʻatasiga ua uma ona i ai se lanu valivali, mika, tina-o-penina, susulu, lafu lafu, lea o le a maua ai se muamua iloa iʻuga.

Tagata tomai faapitoa fiafia e faʻatau vai pepa puipui e aunoa ma ni faʻaopoopoga ma lanu lanu, ina ia mafai ai ona faʻaopopoina vali ma vaega teuteuina i le isi gaioiga mo le atoatoa faʻaaogaga o le tusitala ata.

Ituaiga

Faʻamoemoeina i le ituaiga o faʻavae, tele ituaiga o lenei teuteuina faʻauma mafai ona iloga. Uma ituaiga o vai pepa puipui o loʻo faʻamatalaina e masani lelei ma le lelei, ae ui i lea, mo le manino, matou te tuʻuina atu o latou eseesega i le aotelega laulau.

ItuaigaSilikiCellulosicSilk-cellulose
Faʻavae faʻavaeAlava silikaPepa (cellulose)

alava

Silk ma pepa (tuʻufaʻatasia)

alava

LeleiTetee UV

sili lelei filifiliga mo totonu mamanu i le la susulu itu;

"Silk" luga laupepa;

tetee maualuga laei.

Tulaga o tau o paketi.Faʻamalosi teteʻe sili atu nai lo cellulose alava;

taugofie tau vaega.

le leleiLe taugofieBurnout i le itu la

maualalo laei teteʻe i le faʻatusatusaga ma silika pepa puipui vai.

"E lelei ma leaga"

Pe a filifilia le latou faʻaaogaina i totonu o le potu, e manaʻomia le fua muamua atu i mea lelei uma ma mea leaga o le faʻaaogaina o lenei mea.

O le lelei o le faʻaaogaina o lenei ufiufi aofia ai:

  • 'eseʻese fofo mamanu;
  • anagata;
  • agalelei i le siosiomaga;
  • saogalemu i le afi;
  • faigofie ona toefuatai, leai seams ma leai manaʻomia e auai i le ata;
  • antistatic aafiaga fesoasoani e faʻateʻa ese le efuefu mai luga;
  • maualuga mana lafi (talosaga i luga o luga le tutusa luga ma se sili lelei faʻaiuga);
  • maualuga leo ma vevela-faʻamama meatotino;
  • faʻaleagaina.

O le lisi o mea lelei o le vai pepa puipui e umi atu nai lo le lisi o mea le lelei, ae tatau ona fai mai o le maualuga o le hygroscopicity e le faʻatagaina le faʻaaogaina o lenei mea e maualuga ai le susū. Lenei mea moni faʻatapulaʻa latou faʻaaogaina i taʻele, fale taele ma faʻataʻitaʻiga siosiomaga.

Faʻafefea ona fai vai pepa puipui i le fale

E le faʻalauiloaina e le au gaosi oloa fualaʻau mo le faia o paluga faʻafefiloi mo pepa puipui vai. Ae ui i lea, o le mafaufau faʻaosofia mafaufau toe fausia le avanoa o le faia o se paluga i le fale.

O le ute o le faia o se paluga ma ou oe lava lima o le mauaina lea o se palasitika ma homogeneous paluga mai cellulose. Talu ai o le autu autu o le cellulose o le pepa, soʻo se otaota pepa ese nai lo le ilaila e talafeagai mo lenei faʻamoemoe.

Ina ia faʻaopopo le aofaʻi i le paluga o le "fale" pepa faʻapipiʻi suavai, faʻaopopo se mea e faʻatumu ai fibrous, mo se faʻataʻitaʻiga, cotton cotton poʻo synthetic winterizer, ia tausisi i le fuafaatatau o le cellulose i alava 4 i le 1.

O le vaega tele na saunia i lenei auala e faʻasusu i le vai mo le 12 itula. Mo teuteuga, faʻaopopo mica, vali, fulufulu lanu, i le aofaʻi e le sili atu i le 200 kalama i le 1 kg o pepa; mo le pipii, faʻaopopo le CMC kelu pauta.

O nei mea uma ua nutimomoia i le fausiaina palu i le tutusa o vaivai susu. I le maeʻa ai o togafiti uma, o le taunuuga o mea faigaluega e "matua" pe a ma le 6 i le 12 itula.

Talosaga foliga

O le fale oloa maketi ofaina suavai pepa puipui i le tulaga o se mago palu, afifi i ato. O le oloa avea ma paluga mo le faʻaaogaina o vai pepa faʻapipiʻi pe a maeʻa ona faʻaopopo vai e tusa ma le faʻatulagaina e le gaosi oloa i luga o le afifiina.

O se vaega faʻasolosolo o susu pepa faʻapipiʻi foliga pei o lenei:

  • Ua sauni le laualuga mo le faʻaogaina o pepa faʻapipiʻi suavai - faʻamama muamua o pepa tuai, vali, togafitiga antiseptic, aveʻesega o le palapala, pefu, muamua.
  • O le koneteina faʻafefiloi le paluga ma le vai i le fua faʻatatau e tusa ai ma le kamupanī faʻatonuga.
  • Faʻafefiloi maeʻaeʻa o mea e maua ai.
  • Faʻafefiloi le paluga maeʻa mai le 30 minute i le 12 itula (e tusa ai ma faʻatonuga a le kamupanī).
  • Faʻaaogaina se paluga mo pepa faʻapipiʻi suavai i puipui.
  • Faʻamago maeʻa mo le 1-3 aso.

E pei ona faʻaalia i le faʻataʻitaʻiga, 48 itula e lava mo faʻamago. O le mea mulimuli e taua tele, i lenei taimi o le faʻauma ofu mafanafana.

Talosaga nuances

O le faʻaogaina o vai pepa puipui e faia i le spatula, trowel (trowel), o se fana faʻapitoa fana, o le olo olo; o se faʻapitoa ie faʻaseʻe e faʻaaogaina e fausia ai luga luga.
O le ute o faʻasologa gaioiga gaioiga pe a faʻaogaina le paluga faʻapenei:

  • aoina le paluga palasitika saunia i luga o le mea faigaluega;
  • tuu le vaega na aoina i luga o le spatula, aveese mai le spatula i le puipui, ona salalau lea i luga o le fogafale ma olo solo;
  • lamolemole le foloa i se opeopea;
  • fai se mapusaga ma se ie ufiufi lanu pe na o ou alofilima.

O le tele o le paluga e olo i luga o le puipui luga, o le manifinifi o le vaega o le paluga o le ai ai. O le maeʻa o le tusi talosaga maua ai se sili faʻaaogaina faʻaaogaina o le teuteuga teuteu.

E tusa ai, o le faʻateleina o le mafiafia o le suavaia pepa puipui vaega faʻateleina ai le faʻaaogaina o mea masani, ae o lenei auala faʻaleleia atili ai le soundproofing meatotino o le potu.

E le mafai ona e faʻaaogaina totinilima ma lagona le saoloto e galue ma ou lima - o le paluga mo le faʻaogaina o pepa faʻapipiʻi vai e faia mai i mea masani, siosiomaga faʻauoia vaega.

Vaega o tusia ata ma mamanu

Lenei ituaiga o teuteuga teuteuga e le faʻatauina ma sauni-faia mamanu poʻo ie.
O le toomaga e faʻaoga i luga ma faigofie meafaigaluega faʻalelei tuusao i le gaioiga o le faʻaaogaina o vai pepa puipui, ma se ie faʻaseʻe, pe na ona fausiaina i alofilima.

O le uiga ese o lenei tini o le mafai ona e teuteuina puipui i ata ma faʻafefiloi o lanu eseʻese.

O ata e faʻaogaina i puipui e ala i le stencil poʻo le le faʻatatau i le faʻaaogaina o metotia. I tulaga uma ia e lua, e manaʻomia le muaʻi sauniuniga o pa, peʻa maeʻa ona faʻaaoga se faʻataʻitaʻiga i le vaega autu na faʻamagoina o le vai pepa puipui.

Faatasi ai ma le metotia stencil, o le stencil o loʻo faapipii lelei i le puipui ma masking tape. Ma, suavai pepa puipui o le manaʻomia lanu e faʻaeteete faʻaaoga i le silhouette o le stencil.

O ata a le tusitala e faia i luga o puipui i se auala faʻatapulaʻa. O se ata tusi e tusia ma se penitala i luga o le faavaa autu. A maeʻa ona tusia se ata, o vaega taʻitasi e ufiufi faʻalelei i le vai pepa puipui o lanu eseʻese, e tutusa ma le faʻafefea ona valivali o ata a tamaiti, lanu i lanu.

Tausiga

O le le masalomia aoga o lenei topcoat o le i ai o antistatic meatotino, e le faigofie i le faʻaputuputuina o le efuefu ma tamaʻi lapisi vaega. O lenei meatotino faʻafaigofieina le tausiga o puipui ufiufi i vai pepa puipui. Ae ui i lea, o puipui ma se ufiufi e manaʻomia foi le tausiga.

E faʻasaina e le au gaosi oloa le fufuluina o puipui e ufiufi i pepa puipui vai ona o le maualuga o le hygroscopicity o lenei mea. Naʻo le faʻamamago lava e fautuaina mo le tausiga o ia faʻamaeʻaina. E fautuaina e tagata faʻapitoa le faʻamamaina o le faʻamamaina o le masini mimiti ma se ie vaivai, ma o le pulumu efuefu masani e lelei mo le faʻamamaina o nofoaga faigata.

O isi taimi o puipui e ufiufiina i le vai pepa puipui e faʻaopoopoina ufiufi ma le varnish faʻapitoa acrylic. O se ata e fausia i luga o le teuteuga luga e puipuia mai le susū ma isi aafiaga leaga. O ia gaioiga e mautinoa e faʻalauteleina le ola o suavai pepa puipui i luga i le 10-15 tausaga. O sea laualuga e mafai ona faʻamamago taimi faʻamamāina e aunoa ma se lamatiaga.

O fea e faʻaoga ai lenei faʻamaeʻaina

O le faʻaaogaina o pepa faʻapipiʻi vai peʻa teuteuina puipui i totonu e mafai i fale nofo, ofisa, faʻalapotopotoga. I nofoaga nofomau, o le faʻaaogaina o pepa suavaia pepa puipui fesoasoani e fausia ai se mafanafana fale e fetaui ma le aulelei manaʻoga o tagata o loʻo nonofo ai. I aoga mo le lautele aʻoaʻoga o tamaiti (aʻoga, aʻoga) ma falemaʻi falemaʻi (falemaʻi, tumama), puipui teuteuina i le tutusa faʻaiuga sili ona lelei mo le faʻaaogaina ona o meatotino pei o le afi saogalemu, siosiomaga agalelei, ma faigofie o le toefuataiga. O le pepa puipui suavaia i totonu o ofisa e fausia ai se siosiomaga sili ona lelei mo galuega ona o le lelei o ana meatotino ma le teuteuina o ofisa i se pisinisi.

Potu malolo ma potumoe

O le vai pepa puipui o se mea sili ona lelei mo le fausiaina o se tulaga ese totonu o le potu malolo ma potumoe. Eseese lanu ma eseʻese eseʻesega faʻafaigofie ona faʻatino ni ituaiga sitaili fofo i ia taua potu o le fale pei o le potu malolo ma potumoe.

O le potu malolo o le nofoaga e faʻaalu ai e le aiga le taimi ma faʻafeiloaʻi malo. E fautuaina le faʻatulagaina o le nofoaga i lenei potu ina ia mafai ai ona matua foia le faʻafitauli o le multifunctionality o lenei potu.

Pe a teuteuina puipui o se potumoe, o lanu malu pastel e masani ona faia. O lenei lanu lanu ei ai sona faʻamalieina aafiaga, fetuunai e malolo ma malolo ai. O se eseʻesega lelei o le faʻaaogaina o lenei mea i totonu o le potumoe o le maualuga soundproofing meatotino o lenei maeʻa. O le mafiafia o le vaega o le vai pepa puipui faʻapipiʻi i puipui ma faʻalo, o le sili atu le aoga o le leo mitiia.

Potu o tamaiti

O le mea sili ona taua ile faʻaaogaina ole vai pepa puipui ile potu a tamaiti ole faʻalelei ole siosiomaga ole mea. O lo latou faʻaaogaina mo teuteuina o puipui o potu a tamaiti o le a puipuia atoa ai potu o tamaiti mai mea oona e pei o le toluene, vinyl chloride ma isi mea mataʻutia.

O le fealuaʻi o tamaiti i le gaioiga o gaioiga taʻaloga e mafai ona mafua ai microtraumas, lea tamaiti, aveina e fafo taʻaloga, mafai afaina ai latou lava ma le tasi ma le isi. O le maalili o le fausaga o lenei ufiufi puipuia mai i ia taunuuga ma o se mafuaʻaga e teuteu ai puipui o se potu o tamaiti ma suavaia pepa puipui.

Faʻapea foi, o se iʻuga o tamaiti hyperactivity atonu o le taimi taimi manaʻomia mo se laʻititi toe faʻaleleia o le pa. Ae afai e teuteuina puipui o le potu a tamaiti ma le vai pepa faʻapipiʻi, ona lava lea e faʻapipiʻi sina tamaʻi vaega fou o le paluga i vaega ua faʻaleagaina. Ma mo nisi matua ma fanau, o se manaia gaioiga o le a avea ma avanoa e faia ai sau oe lava ata i luga o le puipui o le potu o tamaiti e faʻaaoga ai vai pepa puipui. Oe le tau manaʻomia ona mafai ona tusia e faia lenei mea - naʻo le faʻatumu o ata tusitusi.

Tali fofo

Lenei topcoat tulaga ese faʻatagaina mo le sili atu le fefe vaʻaia o mafaufauga mafaufauga.

O le le faʻatapulaʻaina numera o lanu ma lanu e faigofie ai ona sone potu ma vai pepa puipui. Ina ia ausia le aafiaga o le faatapulaaina o le potu i sone e ala i le eseesega o tuufaatasi topcoats, tagata mamanu faaaoga le fesuiaʻi ma faʻamalamalamaina o nei sone ma talafeagai lanu ma ituaiga. Lenei faʻateleina le faʻatinoina o totonu, vaevaeina o le tasi potu i totonu o le talafeagai vaega aoga. O le lelei atoatoa o le faʻaputuputuina o mea e faʻaopoopoina atoa e fofo moli e eseese mo vaega tuʻufaʻatasi e faʻaaoga ai moli uila ma moli autu.

Mo le aafiaga o vaʻaiga vaʻaiga o le avanoa, lanu metotia e faʻaaogaina, pe a faʻaaogaina le tele o pupuni o le tutusa lanu e faʻatagaina ai oe e ausia ni taunuuga ofoofogia.
O le ductility o lenei tini faʻafaigofieina ma teuina lelei e ufiufi niches, faʻapipiʻi ma fusi, faigata laʻasaga o luga ma piʻo puipui.

Tisaini sitaili i totonu

Faʻalelei sitaili fofo mafai ona faʻaogaina ma lenei topcoat. Ina ia ausia se aulelei iʻuga, ua lava e usitaʻi i le mulimuli mamanu fautuaga:

  • Ina ia faʻatino le sitaili "avant-garde", teuteuina o puipui i lanu uliuli-paʻepaʻe mumu, sone ma le faʻaaogaina o laina saʻo geometric o loʻo manaʻomia.
  • O le sitaili "faʻaonapo nei" o le faʻafeagai o le matua eseʻesega "avant-garde". O lona faʻatinoina manaʻomia pa i lanu pastel. O se faʻaiuga e seti ese ma lona tuʻufaʻatasia foliga vaaia monolithic le felanulanuaʻi, manaia, ma mauoa mamanu, totonu mea, meaafale ma mea faʻaaoga.

  • O le sitaili o le "eclecticism" o loʻo manaʻomia tele, lea e nonofo felagolagomaʻi ma elemeni o vaitau eseese ma sitaili, aemaise lava i le "retro". O se mafanafana lanu maeʻaeʻa ma se silika uiga o le a tuʻufaʻatasia lenei ituaiga i totonu o le tasi sitaili fofo.
  • O le Art Deco style faʻatonuina le manaʻoga e faʻaaoga se paleta masani pe a teuteuina puipui. O le vai pepa puipui o lanumeamata lanumeamata o le a faʻatulagaina ese ese taugata meaafale taugata, maeʻa ma teuteuina teuteuina, lea o le a fausia ai se matagofie vaʻaiga vaʻaiga.

Pin
Send
Share
Send