Teuteuga puipui mo teuteuina puipui totonu

Pin
Send
Share
Send

Ona o la latou sili atu gaioiga, teuteuina panels ua avea sili lauiloa i le fausiaina maketi. Latou te mafaia ona fai e aunoa ma le manaʻomia e faʻavasega vaʻalele pa puipui, a o nanaina uma mea sese ma fesoʻotaʻiga. E mafai ona latou tautua o se teuteuga masani. Faʻapipiʻi o panels e noatia i le toeititi lava soʻo se tagata: faapipiiina le manaʻomia tomai faʻapitoa ma e faʻataunuʻuina vave. E mafai ona faʻaaoga potu teuteu teuteu i totonu o fale i fale eseese: mai nofoaga e faʻatau atu ai fale e nonofo ai tagata. Faʻafetai i ona uiga matagofie, e mafai ona faia se tisaini totonu ma ou oe lava lima i lou fale. O le maketi e ofoina atu le tele o ituaiga o oloa mai mea eseese. Le isi, o le a tatou iloiloina le autu autu.

Foliga ma penefiti

Ae e te leʻi filifilia se mea e faʻaalu ai totonu o vaalele o se fale, e fautuaina lou uaʻi atu i mea lelei e faʻaaoga e teuteu ai laupepa.

O le aoga ma le temokalasi tau na fuafuaina ai le tuputupu aʻe pea lauiloa o le feagai mea.

Seʻi o tatou lisiina mea taua sili e mafua mai i lenei faʻaiuga filifiliga:

  • E pei ona taʻua muamua, o le faʻaopopoga o le leai lea o se manaʻoga e saunia le puipui mo teuteuga. E le faʻataunuʻuina galuega faʻapipiʻi, peitaʻi, e matua faʻatumuina atoa le laualuga i le mea e ulufafo ai;
  • Faʻamoemoeina i le mea, panels teuteu puipui puipui faʻamafanafanaina vevela ma leo faʻaʻesega o le potu, faʻafetaui lelei ma suiga i le vevela poʻo le susu;
  • Ua sefe le taimi ona o le faʻafaigofieina o le faʻapipiʻiina o ofu o oloa. O le faʻaaogaina o faʻamau masani e faʻatagaina ai ona vave faʻapipiʻi;

  • Teuteu teuteuga mo puipui faʻatagaina oe e nana saogalemu fesoʻotaʻiga i lalo o latou;
  • O oloa e iloga mai i le umi o le olaga tautua ona o le maualuga teteʻe atu i masini faʻafitauli;
  • Le lautele lautele o faʻataʻitaʻiga, o le filifiliga o mea mo le gaosia o panels ma se taugofie tau;
  • Pau a le mea e manaʻomia e fai ai le tausiga o se ie susū;
  • Faʻapipiʻi mafai ona faʻataunuʻuina i itu eseʻese (tūsaʻo, diagonal, ma isi);
  • Faʻataʻitaʻi mea agavaʻa faʻataʻitaʻi faʻalelei a latou paga masani.

E mafai ona faʻavasega laupapa teuteuina mo totonu teuteuina puipui i le ituaiga o faʻasaʻolotoina ma le ituaiga o mea na faʻaaogaina.

Ituaiga autu o le tatalaina

Tolu ituaiga tu mai iinei:

  • Tile O se matua sili agavaʻa meafaʻatasi ma le matua maopoopo ituaiga pepa. E mafai ona faʻaaogaina e teuteu uma ai luga o le pa, e aunoa ma se tuusaunoa. Ona o le mauoa faʻaaliga o fafo teuteuina, oloa mafai ona tuʻufaʻatasia ma isi potu elemeni. O le umi o panels e mafai ona oʻo atu i le tasi mita, aʻo le lautele - e oʻo atu i le afa mita. Faʻafetai i le filifiliga, e faʻatagaina ai oe e faia mosaic texture. O se oloa mama e faʻapipiʻi luga o se laupapa laupapa (mai se pa) e faʻamau i luga o le puipui;

  • Reiki O lenei ituaiga e tai tutusa lava ma ie ufiufi, ae mafai ona faia mai le tele o ituaiga mea. O le umi o panels faʻataʻamilomilo mafai ona oʻo atu i le toeititi lava 4 m, ae o le lautele e na o 0.3 m. Talu ai o le faʻaaogaina o fata ma pinion oloa e le o lona uiga o le faʻaititia o fua o le potu, ua latou saogalemu fautuaina mo le faʻaaogaina mo tamai potu. Tele taimi, o le metotia o le faʻamauina o panels i le tasi ma le isi o le mea lea e taʻu o le vao tuitui;

  • Pepa faʻamau. O le mafiafia o panels e le sili atu i le 1 cm, ae o le umi e mafai ona oʻo atu i le 2.5 m. Mo le faʻatulagaina o lenei ituaiga o teuteuina puipui puipui, e mafai ona faʻaaogaina se mea faapipii faʻamau, ma e le faʻatapulaʻaina i le tasi lathing i luga o puipui. Faʻataʻitaʻi o le natura uiga o le laualuga faʻatagaina oe e mafaufau i soʻo se filifiliga mo le sitaili o le potu. E faatatau lea i laupapa, uʻamea, maʻa, ma isi. O soʻoga e nana i le faʻaaogaina o ata. Fiberboard po MDF ma se manaia foliga e masani ona faʻaaogaina o se mea o gaosiga.

O le pito i luga o le tele o mea e ufiufiina i se faʻaopoopo vaega.

Ituaiga o oloa

O pa puipui teuteu e mafai ona fai ma masani pe faʻafoliga.

O ituaiga oloa nei e iloga:

  • Teuteu puipui puipui faia i laʻau masani;
  • MDF ma pepa faʻasologa;
  • Fiberboard panels;
  • Cork panels;
  • 3D panels;
  • Ipu malamalama;
  • Pepa PVC;
  • Sima;
  • Palasitika;
  • Maʻa veneer panels

Ina ia iloa poʻo le a le a ma le a le mea e sili atu ona lelei e filifili, ona tatou iloiloina lea o a latou autu autu.

Pa laupapa

O le puipuiina o puipui i laʻau masani e faʻaalia e se siosiomaga tulaga ese o le mafanafana. O totonu e vave ona mauoa ma mautu. Ina ia ausia se tutusa auga, o le gaosiga tekonolosi faʻaaoga ai fasipepa o tamaloloa laʻau ituaiga.

O le veneer e faʻaaogaina o se iʻuga mai ituaiga taua pei o le matagofie o le uoleni poʻo le matagofie o le fatu. E le gata i lea, o mea eseese e faʻaaoga ma vali vali e faʻaaogaina.

I se faʻaopopoga, o le matagofie teuteuga o laʻau paolo e lauiloa. Mafaufau o lena laʻau o se tuʻufaʻatasia o elemeni masani i totonu, o lenei teuteuga ua avea ma se faʻamanuiaga sili mo tagata mamanu.

O le faʻaaogaina o laupapa laupapa e fai si faʻatapulaʻaina ona o le le mafai ona faʻapipiʻi i potu susu. I totonu o se faletaele poʻo se malosi o le umukuka siosiomaga, leai se puipuiga impregnation o le a sefe ai laau masani.

I isi potu uma, e fautuaina foi le puipuia o mea i soʻo se auala e mafai ai mai le vevela poʻo le susū o suiga, ina ia tausia le mea mulimuli i le 60%. A leai, e mafai ona tupu gofie le taʻe le fiafia. Faatasi ai foi ma le le lelei o le natura laupapa o lona maualuga tau.

MDF

O lenei mea o loʻo faʻaoga lelei mo le teuteuina o fale nofo, talu ai o tekonolosi o lona gaosiga ua mafai ai ona tuʻuʻesea mai le maeʻa oloa ia vaega le saogalemu pei o epoxy resin ma phenol, lea e afaina ai le soifua maloloina o tagata.

E 'ausia lenei mea e ala i le vevela oomi fafie fafie. I le vaega mulimuli o le gaosiga gaioiga, o se teuteuina ata ma se faʻapitoa mamanu o loʻo faʻaaogaina. O le ata mafai ona faʻataʻitaʻia lona faʻatusa laʻau masani, o se matagofie piliki foliga. O le filifiliga o uiga e faʻapea foi ona faʻaalia le ono maua o matte poʻo le malamalama.

Tausia mo teuteu MDF panels e matua faigofie, talu ai e mafai ona e faia i se masani susu ie. Lamination e le avatua palapala se avanoa e faʻamau ai luga o le puipui luga.

MDF laupepa e matua faigofie lava ona faʻapipiʻi, ma teuteuina faʻamau ma isi mea i le tutusa lanu sefe taimi. I le taimi e tasi, o le sitaili e tumau pea tutusa mo le potu atoa.

Fiberboard

O uiga faʻatinoina o lenei mea e sili atu le leaga nai lo le muamua. O le mafiafia o oloa mafai vaʻaia faʻaititia le avanoa o le potu.

Ae ui i lea, o lenei faʻaletonu e faʻapaleniina e le tala o le tupe ma se lautele lautele o lanu.

O le faʻasaʻoga pepa mafai ona avea ma soʻo se tolu o loʻo taua i luga, ma o le laualuga foliga ua laina ma soʻo se mea.

Lauiloa o paʻu ufiufi ma veneers laupapa lelei.

Laupapa

O le aoga sili o lenei ituaiga o lona temokalasi tau. Mo mea matagofie, o mea e masani ona ufiufi i le veni poʻo le teuteuina palasitika.

O le vaʻaia mamafa o pa puipui faʻafaigata a latou faʻapipiʻiina, ma o le le lava o le susu faʻatonuina fuafuaina ai lo latou faʻaaogaina i potu aoga (aoga potu, ala savali, auala);

Ofe

Tusa lava pe o le a le amataga o laʻau, o faʻamalama paʻu tu mai fafo o se eseʻese ituaiga.

O lenei mafuaʻaga e mafua mai i lo latou faʻateleina le susu teteʻe (faʻatusatusa i tu ma masani laʻau ituaiga), faʻapea foi ma le malamalama o mea. E masani ona faʻaaogaina pe a teuteuina se potu i ituaiga o tagata, poʻo le atunuʻu lava e tasi.

3D Panels

Faʻafetai i lona tolu-vaega faʻavae, ua iloga i lona iloga o le tele.

Mo le gaosiga o se maualuga maualuga tulaga, o se faʻamalosia mesh e faʻaaogaina, ma mo se teuteuina vaega, o le oloa e ufiufiina i se ata faʻapitoa polyvinyl (o isi taimi e faʻaaogaina ai le enamel).

3D pa puipui ua avea sili lauiloa ona o latou lautele lautele itu e tatau i le au atinaʻe ona saunia mo le ono mafai ona teuteuina soʻo se isi laualuga (meaafale, faʻalo) faʻatasi ma latou.

O loʻo latou faʻaaogaina malosi o se vavae eseʻesega elemeni pe o se faʻaofi i totonu o le autu teuteuga. Ole mea mulimuli e faʻatagaina ai oe ona faʻatulagaina avanoa avanoa ile avanoa.

Fautuaina e tagata tomai faapitoa le faʻatauina muamua o faʻatuga faʻatasi ai ma teuteuga 3D panels, ia e mafai ona faʻaleleia atili ai le iʻuga e manaʻomia. O elemene elemene, pe a maeʻa ona faʻaalia i moli susulu, e mautinoa le malamalama gofie ma le paolo aafiaga.

Palasitika

PFC teuteuina panels e iloga i lo latou faigofie o le tausiga (oe mafai ona faʻaaoga masani fale vailaʻau), faʻapea foi ma latou taugofie tau. E mafai ona latou tuʻuina mai le faʻatuatuaina ma le faʻamafanafanaina o le potu.

Ona ole teteʻe ile susū, le faʻaituʻau fesoʻotaʻiga i le paʻu o le vevela ma ni tulaga tumama, e mafai ona faʻaaogaina i fale taʻele poʻo potu e leʻi vevela Peitai, o lenei ituaiga o teuteu panels e le ese i lona teteʻe atu i masini faʻafitauli.

Ina ua mavae ni nai tausaga, le lanu e mafai ona afaina tele i le susulu o le la, faʻamaonia le maeʻa maeʻa.

O le isi le lelei o lenei ituaiga o le faʻasa i le faʻaaogaina o mea i le vasega pepe. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, o palasitika faʻatonu e fautuaina ia faʻaaogaina faʻapitoa i nofoaga e leʻo nonofo ai.

Tioata

O le manaʻoga mo lenei ituaiga e mafua mai i faʻapitoa faʻagaioiga meatotino.

Malosiaga e faʻatatau i faʻanatura manaʻoga, umi le ola tautua, teteʻe susu, faʻapea foi ma le ono faʻaaogaina o le lolomiina o ata.

O ia ata o le a iloga i le umi o lo latou olaga. O le mafuaaga lena o le faʻaaogaina o tioata teuteuina panels i le umukuka e le teʻi ai se tasi.

O teuteuina ole kuka i le vaega galue o le potu e masani lava ona siitia ai le lagona o le tamaitai talimalo galue.

Faʻamau vaʻa

E iloga mai le tele o uiga aoga. O le natura uiga o le vao vao e fealofani faʻatasi ma lona malamalama mamafa.

I se faʻaopopoga i le ata, o le talatala maua i maʻa foafoaga i le natura mafai ona lagonaina i se auala tactile. O le mafiafia o papatusi e le sili atu nai mm, lea e faʻafaigofie ai ona faʻapipiʻi luga o pa puipui.

Faaiuga

O le lautele o lautele o teuteuga laupapa na mafua ai le latou tele manaoga mo totonu pa teuteuina. O le faʻaaogaina o mea e faʻaaoga i mea tau faʻagaioiga, faʻapea foi ma le gafatia o latou tau, na taua tele i le tufatufaina lautele o oloa.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Eläimellistä menoa! - Animal life go by! Dog- cão - 狗 - कतत - ককর - 犬 - 개 - ຫມາ - สนข (Mae 2024).