Togalaau Vertical: 100 Green Wall Wall Ideas

Pin
Send
Share
Send

E masani ona iloa e le tagata o ia lava o se vaega o le natura, e fesoʻotaʻi ma ia. Nei o ni manatu nofofua ma le mavaeluaina. O le manaʻo ia latalata atili atu i le nofoaga masani e vaaia i tagata uma, lea e faʻaalia uma i tu ma aga faʻavae ma i le totoina o totonu totō totonu o puipui o lou oe lava fale. Matou te seti fugalaʻau, tautau pale i luga o le faitotoʻa, faʻatulaga se togalaʻau togalaʻau i totonu o le fale mautotogi, ma totoina teuteuina laʻau. E aumaia ai le lagona o le toʻafilemu, toʻafilemu, lotogatasi ma ia lava ma le lalolagi o siomia ai i tatou.

Ituaiga o faʻatoʻaga togalaau ma a latou foliga vaaia

Greening tūlaga luga o se faigofie ma taugofie filifiliga mo teuteuina puipui. Fugalaʻau faʻatagaina oe e aumai i le ola soʻo se tisaini manatu, fausia se tulaga ese totonu. Faatasi ai ma le fesoasoani a le tele o ituaiga o laʻau, eseʻese mai le tasi i le isi i foliga, lanu o laulaʻau, fetuutuunai, photophilousness, tuputupu aʻe fua, ma isi tapulaʻa, oe mafai ona faia ni tulaga ese fatuga, faia taʻitasi ia latou.

Fitostena o se faʻatulagaina fausia fausia mo laufanua totonu o. Ola, mago, fugalaʻau laʻau faʻapea foi ma faʻamautuina moss ma fugalaʻau e faʻaaogaina e pei o lanumeamata. O nei ituaiga uma e mafai ona tuʻufaʻatasi ma le tasi. O le lautele o le eco-wall e eseese mai le 0.5 m² i le 10 m² ma sili atu. Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻaauupegaina i le fausia-i otometi faʻasusuina faiga.

E i ai le tele o ituaiga faasao-fausiaina. Latou eseese mai le tasi i le isi i auala eseese:

  • O le fomu. O totoina e mafai ona tuʻuina atu i ai soʻo se foliga, pe o se sikuea poʻo se tafatolu, o se tusitusiga i luga o le puipui, e mafai foi ona i ai latou foliga o se faʻaofuofu poʻo se koluma, toe faʻasolosolo sitepu, ma isi uiga le masani ai ma faigata ata.
  • Faʻasusuina faiga: sisina ma tafe. I le tulaga muamua, o le vai e tafe atu i laʻau taʻitasi e ala i paipa e fesoʻotaʻi i le tasi tane. I le vaega lona lua, o le suavai e tuʻuina atu i le pito i luga o le filo, mai le mea e tafe saoloto i totonu o vaega, faʻasusu fata taʻitasi.
  • Metotia o le totoina o nofoaga: "taga" poʻo kapeta, modular, fata poʻo se koneteina. O le filifiliga muamua o se faʻavae e aofia ai se faʻavaʻa malosi e faʻapipiʻi ai ie ma taga. Mo le faʻatulagaina o le faʻataʻitaʻiga lona lua, faʻapitoa palasitika phytomodules, gaosia alamanuia, o loʻo faʻaaogaina. O le ituaiga lona tolu o loʻo fai ma sui o laupapa laupapa, uʻamea, fata tioata e fai ai ulo.
  • Vaʻaiga faʻavae. Fitokartina o se tutoʻatasi, tapunia taofia module o se laʻititi tele ma lautele tino pa. Phytomodule - faʻatagaina oe e faia fatuga o ituaiga eseese mai fugalaʻau fou. O le vaega autu o le agavaʻa e tuʻufaʻatasia ni node e fausia ai se eco-wall e mafai ona faʻalauteleina uma i le maualuga ma le lautele.
  • Faigamalaga O puipui puipui e tele lava a itu tasi. Filifili filifiliga e lua itu, e masani ona faʻaaogaina o se vaevaega e vaevaeina le avanoa i vaega galue.

I luga o le eleele

O le galueaina auala o seisi uiga eseʻesega o phytowalls. E i ai lua autu tekonolosi mo le totoina ola laau: luga o le eleele, i hydroponics. Sei o tatou mafaufau i le filifiliga muamua i nisi auiliiliga. O lenei metotia faʻatagaina faʻatoʻaga togalaau i le auala masani, e ala i le totoina o fualaʻau i eleele paleni, lea e faʻatumuina i keramika ulo poʻo poloka poloka.

O le faʻasusu i ia fausaga e mafai ona otometi poʻo se tusi lesona. Afai o le maualuga o le eco-wall e le sili atu i le 2 - 2.5 m, ona leai lea o se mea e faʻapipiʻi ai le faʻasusu otometi, ua lava lea e faʻasusu ai faʻatoʻaga ma le faʻasuina mafai faʻatasi i le lua vaiaso. I le leai o se otometi faʻasusu faiga, e mafai ona e tutoʻatasi tausia le vaiola, faʻamama ia latou mai laulaʻau, efuefu, faʻaopopo faʻaputuga, etc.

O le faʻaogaina o le eleele lafulemu tele i le faʻatulagaina o togalaau faʻatoʻaga e masani ai mo atunuʻu o le post-Soviet space. O lenei mafuaʻaga mafua mai i le tau o hydroponics-faʻavae tekinolosi, faʻapea foi ma le mafaufau, aua o laʻau o loʻo tutupu i luga o le eleele lagona sili atu, ola umi atu. I se faʻaopopoga, e tele a matou fanua faʻatau, ma e taugata tele le tau nai lo o atunuʻu o Europa i Sisifo.

Tausiga o faasao-pa i luga o le eleele e matua taugofie. Faʻatasi ai ma mea lelei, e mafai foi e se tasi ona faʻamamafaina le mea moni o fale uma e mafai ona solo, e aofia ai poloka-ulo faʻatumuina i le palapala. Latou te vave potopoto ma faʻapipiʻiina, ma o le totoina o faʻatoʻaga mafai ona faigofie ona faia e le lima. Ae ui i lea, o le a le galue e faʻavasega ni faʻataʻitaʻiga mamanu, tulaga ese fatuga, le mafaufauina faʻatusa.

Hydroponics

O laʻau e ola e aunoa ma le palapala. O a latou aʻa e tuʻu i totonu o lagona poʻo ni palasitika koneteina faʻamau i luga o se tulaga tūsaʻo, ma le mana e sapalaiina e ala i le faʻasusu otometi, o le paleni vailaʻau e sapalaiina e ala i paipa. Hydroponic phytowalls e sili ona lauiloa i atunuʻu o Europa, talu ai o fugalaʻau i totonu e totoina iina i se tulaga tau alamanuia, ma e matua taugofie.

E faigata ona toto ni faʻatoʻaga ola i ni siʻosiʻomaga e aunoa ma se faʻasusu. O le ata e faʻamoemoe lava i le eletise. I le tulaga o le umi o le ola paoa, pamuina malepe, laau mafai ona feoti. Faʻapea foi, le faiga manaʻomia tausiga taimi, lea e le mafai ona faia tutoʻatasi, e tatau ona valaʻaulia se faʻapitoa.

O se tasi o mea sili le lelei o le teuina o fanua e mafai ona taʻua o le puʻupuʻu o le totoina o faʻatoaga, e eseese i totonu ole 3-6 masina. E le gata i lea, o le fausaga e i ai se laʻititi faigata fonotaga ma disass Assembly auala. E toto saʻo ia mea i luga o le upega tafailagi, ma e faatoa maeʻa ona faʻapipiʻi atoa le polokalama. O nei mea uma e aʻafia ai le tau mulimuli ma isi tau e fesoʻotaʻi ma le toe faʻafouina ma le tausiga o fua.

E le pei o siʻosiʻomaga-puipui, faʻatulagaina luga o le eleele, faʻataʻitaʻiga i luga o siʻosiʻomaga siʻosiʻomaga faʻatagaina fugalaʻau ona tuʻu i soʻo se tulaga e aunoa ma le maitauina o le geometry, ma faia faʻapitoa fatuga. Faʻapea foi, o le atinaʻeina o greenery, o lona tuputupu ae e tele taimi vave, talu ai e leai se manaʻoga e atiaʻe se tele aʻa faʻavae. Peitaʻi, e le mafai ona faʻatupuina le manogi muamua o loʻo totoina i totoina i luga ole eleele.

Lelei ma le lelei

Faʻatasi ai ma le sili aoga o faʻasao-pa o lona teuteuina meatotino. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai ona e faia se faʻaleoga i totonu o le potu o le a tosina mai ai tagata. Green kompositions faʻatagaina oe e toe faʻaolaola soʻo se mea, e oʻo lava i le sili atu le le faʻafuaseʻi potu, o le a foliga fou, matagofie, malualii. E le gata i lea, o faʻatoʻaga faʻatoʻaga e tele ona tulaga lelei, o loʻo faʻaalia i mea nei:

  • Faamamaina o le ea E mitiia e laʻau mea faʻaleagaina i totonu o le potu, e ulufale atu i faʻamalama matala, ma faʻasaʻoloto mai i le faʻaumaina o mea ma meaafale. Phytowalls o se natura faamama.
  • Faʻaleagaina o siama ma siama. O mea toto e faamamāina le ea mai meaola niniʻi leaga.
  • Faasusuina. Laʻau faʻapitoa ma faʻasusu vai, faʻateleina le vevela susū, faʻaiʻu i le sili ona talafeagai microclimate i le fale mo le olaga.
  • Faʻamauoaina le fale i le okesene. A faʻatumuina le ea i le okesene, ona faʻafaigofie lea ona manava le tagata, ma i se avanoa na te malolo lelei ai foi, sili ai ona moe.
  • Faaleleia le galue ole faiʻai. O se iʻuga o suʻesuʻega, na faʻamaonia ai, i totonu o potu e faʻapipiʻi ai mea ola, e mafai e tagata ona uaʻi lelei atu, ma faʻateleina ai lo latou lelei.
  • Faʻaitiitia i le vevela. Ona o le mitiia ma le faʻafefeteina o le susu, avanoa lanumeamata e masani lava ona tuʻu ifo i lalo le vevela, lea e taua tele i taimi vevela.
  • Mitiia leo E mitiia e le Greenery leo ma gatete mai le puipui o loʻo tu ai.
  • Faʻailoga Faʻatasi ai ma le fesoasoani a le siʻosiʻomaga-puipui, oe mafai ona vaeluaina se potu i ni gaioiga sone, feaveaʻi fausaga e sili ona talafeagai mo nei faʻamoemoega.
  • Faʻafilemu masei. I tua atu o le togavao, e mafai ona e nanaina inisinia fesoʻotaʻiga, luga le lelei faia i le taimi o maeʻa.
  • Sefe avanoa. E leai se mea e toe faʻapipiʻi ai fugalaʻau ma fagu i totonu o le fale, o loʻo avanoa uma fua avanoa.
  • Siosiomaga Saogalēmū. Ole ituaiga pito sili lea ona mama ole teuteuga e talafeagai mo soʻo se potu, e aofia ai potu a tamaiti.
  • Tuufaatasi faiga. O le ata e talafeagai mo faʻatonuga uma, a maualuga-tekinolosi, loft, faasao, atunuʻu poʻo isi.
  • Lelei faʻavaea avanoa avanoa. O tuʻufaʻatasiga fatuga o le a mafai ai ona teuteuina soʻo se nofoaga i totonu o le fale i se amataga auala.

E leʻo aunoa ni faʻalavelave faʻafuaseʻi, e aofia ai ma:

  • Susu. Ole fesoʻotaʻiga e fesoʻotaʻi ma le vai i taimi uma, ma e faʻapunaina foi le susu, o lea o le puipui o le mea e tu ai le mea o le a susu.
  • Tau faaopoopo mo le eletise ma tausiga. Naʻo le mea e faʻaaoga i filifiliga ma le vai e otometi.
  • Faʻapipiʻiina laʻasaga. Faʻapipiʻi manaʻomia tomai faʻapitoa; faia le galuega oe lava e faʻafitauli, ma o nisi taimi e le mafai.

O fea e faʻaauupegaina ai le togalaʻau

Vertical togalaau o se vaega o manu feʻai e mafai ona tuʻuina i soʻo se potu, e oʻo lava i le fale taele ma faleuila. E le gata ina mafai ona avea ma teuteuga o le potu, ae o le a aumaia ai foʻi le fiafia faʻalemafaufau, o le a faʻamamaina le ea, faʻatumuina i le okesene. E matagofie le teuteuina o lenei teuga. A e maitauina, e mafai ona e vaʻai pe faʻafefea ona tupu ma tupu le totō, pe faʻafefea ona fua, pe faʻafefea ona tupu le faʻalumaina.

O le filifiliga o filifiliga mo phytomodules, alavai sisitema, o le faʻatulagaina saʻo o moli e faia faʻavae i luga o uiga o le potu o le a faʻapipiʻi ai le puipui lanumeamata. O kamupani o loʻo aʻafia i le faʻatinoina o ni fale ua maeʻa saunia, e iai le lisi atoa, mai se ata poʻo se vitio, e mafai ai ona e filifilia aganuʻu e fetaui ma le ituaiga o potu o loʻo i ai, o foliga ma le lapoʻa o le eco-wall.

I le potu malolo

O le hall e masani lava o se potu tele. Ole potu tutotonu lea ile fale e sili ona uaʻi iai. E atagia atoa le tofo le lelei o tagata e ona le fale, e tatau ona avea ma tulaga masani o le lelei, o le mea lea e tatau ai ona faʻalatalata lelei i lana mamanu. O le potu malolo e le mafai ona ova ma le tele o teuteuga, lea e iu lava ina liu otaota.

O le hall e tatau ona aoga, lautele ma mafanafana. O nei mea manaʻomia uma e faʻamalieina atoa i le faʻatutuina togalaʻau. E faʻatagaina oe e faʻamamafaina le taʻitoʻatasi o le potu, e mafai ona avea ma se leo faʻaali i totonu o le potu. Lenei e mafai ona e fausiaina fefiloi fatuga mai tetele ma laʻau laʻau, faʻaaogaina le aʻea o fualaʻau, faʻatulaga atoa panels mai phyto-ata.

O le filifiliga o laʻau masani lava faʻamoemoe i le nofoaga. Afai e faʻapipiʻi le togafiti i tafatafa o le faʻamalama ma tele paʻu o le la e paʻu ifo i ona luga, ona filifilia lea o faʻatoaga e fiafia tele i ai le malamalama, tusa lava poʻo le a le iai o isi moli faʻasolosolo. Afai o le eria e toetoe lava a le susuluina e le la, e manaʻomia le ave i filifiliga paolo-alofa filifiliga.

I le potumoe

O le potu e faʻamoemoeina mo le malologa, o lona uiga o le ea i totonu e tatau ona saogalemu. E taua tele le tau lelei iinei, e faʻamoemoe iai le lelei o le moe. O mea ia e ao ona mafaufau iai pe a filifilia ni fualaʻau talafeagai. Muamua lava, e tatau ona e lafoaʻia laʻau o loʻo i ai se manogi manino, manogi oʻona, mai ituaiga e mafua ai se faʻaletonu tali atu ma emit vailaʻau oona.

E aoga foi le uaʻi atu i le mea moni o loʻo ola faʻatoʻaga manavaina okesene i le po, faʻatumuina le ea ma carbon dioxide. Ina ia aua neʻi lagonaina pea le fia 'ai o le okesene, niniva i le taeao, lagona le le lelei, e le tatau ona liliu le potu i totonu o se greenhouse. Ua lava lea e tuʻu ai se tamaʻi tamaʻi meaola ii, pe faʻapipiʻi le fola o fola e tasi.

Mo le potumoe, oe manaʻomia le filifili lemu-ola laʻau, ma tamaʻi laʻau, pe aunoa ma latou uma. I totonu o lenei potu, o ia ituaiga ua faʻamaonia latou lava pei o: spathiphyllum, lea e faʻamamaina ai le ea mai mea leaga; fern ma faʻamalologa meatotino; aloe e mitiia formaldehyde; laurel, e faʻafilemu ma unaʻia le moe; geranium, e maua mai ai le aoga o vailaʻau toto mo le soifua maloloina o tagata.

I le umukuka

O le vaega o le umukuka o se nofoaga e sili ona fiafia iai le aiga atoa, o mea’ai e saunia iinei, o afiafi e alu ma talanoaga umi. O le potu e toeititi lava tu i luga o le la itu, o le sili ona mafanafana i totonu o le fale. E i ai le susū malie i totonu, faʻataʻamilomilo faʻamalieina o loʻo faʻatinoina, o lea i le umukuka e mafai ona e totoina eseese laʻau ma fugalaʻau e faʻaaogaina e faʻatulaga ai luga laufanua laufanua.

Ona o le faateleina o le vevela, pe a faatusatusa i le vaega totoe o le fale, o le vevela-alofa ituaiga e tatau ona filifilia mo le potu, mo se faʻataʻitaʻiga, anthurium, begonia, coleus, ma isi. Afai o le eco-wall o loʻo tu i tafatafa o le faʻamalama, o le tele o le susulu o le la o le a paʻu ifo i ona luga, ona tatau lea ona ave le faʻamuamua i malamalama-alofa ituaiga, pei o pelargonium, dracaena, azalea, monstera, chitira.

E matua faasa ona faʻapipiʻi se vaiola i tafatafa o le pusaaisa, ogaumu, kesi poʻo le ogaumu uila.

Filifiliga o laʻau ma a latou uiga

Soʻo se laʻau talafeagai e mafai ona faʻaaogaina mo togalaʻau togalaʻau. O le filifiliga o filifiliga e lava tele. E mafai ona avea uma ma perennial ma faaletausaga, teuteuina deciduous po o fugalaau specimens. Laʻau laiti ma mosses, eseʻese laʻau e talafeagai. Amata ona galue i le faʻatulagaina o avanoa, muamua lava, e manaʻomia le fuafuaina o latou uiga, e fausia ai se vaʻaia o le lumanaʻi pa puipui.

Scindapsus

O se liana liʻo e oso aʻe i luga aʻe aʻe o le ea. O ituaiga uma e 25 o loo lelei ona sosolo i fale mautotogi, aua le matilatila ona o le auleaga. O le vevela talafeagai o le 18 ° C, i le taumalulu o totonu o 12 ° C. E fiafia Scindapsus i le malamalama susulu, ae a alu saʻo le la e faʻagesegese le tupu ma liu samasama. Ina ia malamalama pea lau, e tatau ona sausau le lanumeamata i aso uma i le vai vaivai. Fertilize le laʻau i le feololo. O le vaitaimi talafeagai e amata ia Me ia Oketopa, pe a amata le vaega o le ola ola.

O se scindapsus matagofie, i se faʻaopopoga i lana faʻaaliga vaʻai, e tele ona aoga mea totino. E fausia ai se mafanafana siosiomaga siosiomaga, ei ai se aoga aafiaga i le metabolism. Afai e te tuʻuina i luga o se palasitika vaega i le umukuka, oe mafai ona lagonaina se faʻatupulaia o le malosi i aso uma, faʻaopoopo le fiafia mai le 'ai.

Aglaonema

O le teuteuina laʻau foliga mai o se laʻau. Tele, oblong lau o loʻo tu i luga puʻupuʻu, mafiafia au. O le vevela lelei mo le thermophilic aglaonema o le 20 ° C, i le taumalulu e mafai ona tuʻuina i lalo i le + 15 ° C. O ia fugalaʻau e le faʻamoemoeina i moli, e mafai ona ou ola saoloto i se vaega paolo poʻo le susulu susulu o le la. O laulaʻau tetele e manaʻomia le faʻasau soo, ma e manaʻomia le susu ile eleele. O le fautuaina masani fafagaina e faalua i le masina, i le vaitaimi o le tupu ola.

O le evergreen perennial e tusa ma le 22 ituaiga. O le sili talafeagai mo faʻatulagaina i totonu fale o Maria, Red Diamond, Silver. Aglaonema e lelei mo se faʻatu i luga laʻau tu i totonu o se suʻesuʻega poʻo le potu malolo. E fesoasoani e faʻaleleia atili ai le faʻatinoga, fesoasoani e tauivi faʻamamafa.E faʻamama e le laau le okesene i totonu o le potu, e faʻatumuina i iona.

Faʻaafa

Herbaceous perennial ei ai se le masani ai lanu o le laulau ipu. O laulaau faʻamalama e teuteuina i maʻila ma lanu mumu. Faʻamoemoe i le eseesega, o lenei vaega mafai ona suia, mauaina o se ese paolo. O se fugalaʻau vevela-i totonu e lagona le mafanafana i le vevela o le 20-25 ° C. O lenei faʻailoga e tatau ona mautu, a leai o le laʻau o le a vave ona leiloa lona lalelei foliga vaaia. Ma le isi, e le tatau ona tuʻu lau faʻasologa tuʻufaʻatasia i se ata faataitai.

E sili atu le tuʻu o se tulaga ma arrowroot i le potumoe. E i ai le malosiʻaga tutasi o le laʻau, e mafai ona faʻaleleia le soifua laulelei o le tagata, ma e aoga lona aoga i le moe. Faʻatasi ma le tausiga lelei, o le fugalaʻau o le a fiafia ma ona tulaga ese foliga i le tausaga atoa.

Spathiphimum

O le tropical evergreen plant e taua foi o le fiafia fafine. O le autu aotelega o spathiphimum o le leai o faʻavae. O laulaʻau lapopoʻa ma aū ma fugalaʻau matagofie e ola saʻo mai le eleele. O le vevela olaola lelei o le 22 ° C, i le taumalulu - e le maualalo ifo i le 15 ° C. O fugalaʻau fugalaʻau e sili atu ona tuʻu i totonu o paolo, e mamao ese mai le la susulu

E le fautuaina e tagata fugalaʻau e faʻasaua i le spathiphimum pe a aoina le tuʻufaʻatasiga, talu ai o latou laʻau o loʻo iai se vailaʻau oona - calcium oxalate. I aofaʻiga tele, e mafai ona faʻaosoina le mucous membrane. I mea aoga taua, e mafai e se tasi ona maitau le agavaʻa e faʻamama le 'ea mai mea leaga, o vailaʻau oona.

Dracaena

O sea laʻau lauusiusi laʻau e le masani ona faʻaaogaina i luga faʻatoʻaga togalaau. O lenei e puipuia e le faʻapitoa foliga o le laʻau ma le manaʻoga mo le tausiga ma le faʻaeteete. Dracaena lagona lelei i le feololo o le tau, i le taumalulu e mafai foi ona ola i se malulu vave i le + 12 ° C.

Talu ai o le dracaena ei ai le agavaʻa e faʻamama le ea o mea leaga faʻaputuputu, e sili atu le faʻaaogaina o se tulaga ma fugalaʻau totonu i totonu o le umukuka. Umi lau o le laʻau manaʻomia faifai pea tausiga. Ina ia puipuia le pefu mai le faʻaputuputu i luga o latou, ma aua le faʻaleagaina le foliga mai o le lanumeamata pa, latou tatau ona soloiesea i aso uma.

Aneturiuma

Eseese ma pupula mumu inflorescences e talafeagai mo le ola i luga o le tulaga. Ae e tatau ona malamalama o le exoticism o le a faʻafiafiaina aiga mo se taimi puʻupuʻu, o le a le faigofie ona totoina se laʻau. E talafeagai le Anthurium mo le faʻataʻitaʻiga o le vevela, pei o le tele o laʻau i luga o le faʻatoʻaga. I le taumalulu, e sili atu le faʻanatinatiina o le laulau ma fugalaʻau i le faʻamalama, ma i le taumafanafana e paolo ai.

O le fugalaʻau o le fiafia tamaloloa e tosina mai ai le laki i le fale ma fesoasoani i le fausiaina o se aiga malosi. O le Anthurium i le tuʻufaʻatasiga e matua ola faʻatasi ma laʻau uma, e fesoasoani e teteʻe ai i le faʻanoanoa.

Guzmania

O le fugalaʻau fugalaʻau e ofoofogia fugalaʻau moli. E lelei tele mo pou faʻatu i totonu o se fale mautotogi poʻo se togalaʻau. O aʻa maloʻaʻa e taofi mau i le palapala, ina ia mafai ona i ai le fugalaʻau i soo se tulaga.

Guzmania fiafia i le mafanafana, o lea e tatau ai ona tu latalata i le faʻamalama matala, ae le o lalo o le vevela o le la. Luga ofu e talafeagai i le taimi o le fugalaau vaitaimi. Mo lenei, suavai faʻafefiloi o meaola ma minerale mea ua sasaʻaina i le eleele. O fugalaʻau pupula e le gata ina faʻaleleia ai le tau i totonu, ae faʻapena foi ona faʻagaoioia le malosi.

Cissus

O se vine matagofie mai le aiga o vine e lelei mo se lanumeamata tulaga o se tele faʻatoʻaga. I tulaga alualu i luma, e fiafia i le televave o le tuputupu ae ma le foliga mai o faamalu-foliga inflorescences. E matua le faapalepale se laʻau faʻafiafiaina suiga faafuaseʻi o le vevela, drafts. Afai e le mulimulitaʻia tulafono faʻasusu ma faia ni tulaga le lelei, e vave ona felelei laʻau i tafatafa o le cissus.

O se laʻau o loʻo tupu tele le faʻatuputeleina e manaʻomia ni teu taimi. E sili le aveʻese ova o laʻau ma faʻatino se ofu i le amataga o le tautotogo. O ituaiga e sili ona talafeagai mo le totoina o fale o le Antarctic Cissus, striata, tele-lanu, rhomboid.

Ivy ituaiga

Vine evergreen e iloga i lo latou tumau ma unpretentiousness. Faʻamoemoeina i le ituaiga, o lau o le laʻau mafai ona lanumoana lanumeamata pe fesuisuiaʻi. O nisi e iai uaua iloga. E manaʻomia le faʻaaogaina o le ivy i teu fugalaʻau faʻavae ma le faʻaeteete, talu ai e iai ni a latou vaʻalele, e vave ona ola. Maualuga maʻaʻa tendrils i le pito o le laʻau lagona le lagolago ma siitia atu i isi laʻau.

Ina ia mafai e ivy lau ona i ai i taimi uma se susua lanumeamata lanu, o le tulaga ma le teu fugalaʻau e tatau ona faʻaalia i taimi uma i moli faʻasolo. O le eleele e mafai ona i ai se tasi nai lo le kelei. Ivy tatau ona teuteu faʻalua i le tausaga.

Philodendron

O se fugalaʻau matua unpretentious totonu e mafai ona tumau le vaʻaia mo se taimi umi ma teuteuina se faʻatutu vaega. Mo lenei, oe mafai ona faʻaogaina soʻo se tasi o ona ituaiga, ae o ituaiga ma ni kuluma 'au o le a foliga sili atu.

E sili atu le tupu o se philodendron i vaega paolo, mamao ese mai le susulu o le la. E le tatau ona faʻatagaina ni pepa faʻataʻitaʻi ma le vevela o le ea e oʻo atu i le 25 ° C. I aso matutu o le taumafanafana, e tatau ona sausau pe solo ese lauulu i vai malulu

O le totoina o laʻau ma laulaʻau lanu eseʻese, e tatau ona malamalama lelei latou te manaʻomia le sili atu o le susulu o le la nai lo monotaga.

Hypoestes

O se laʻau pupula mata i laʻau o se togavao e malosi ona laʻau susu ma laʻau o se lanu mananaia. Ona o nei uiga lelei e masani ona tuʻu ai luga o se moega faʻatulagaina i totonu o se fale mautotogi. Taitasi lau o hypoesthesia e ufiufi i fasi piniki, paʻepaʻe, burgundy.

O se unpretentious laau e fealofani ma paaga uma i le tuʻufaʻatasiga, ae manaʻomia foʻi le tausiga faʻapitoa, o se faʻapitoa microclimate. O le vave ola o le fugalaʻau o le a tatau ona tausia i lalo o le faʻatonutonuina o taimi uma.

Fern

O sui o ferns e masani ona faʻaaogaina e teuteu ai tulaga i luga. E iloga i latou i lauolaola lauolaola, lanu lanumeamata lanumeamata ma laulaula. Pe a teuteuina tulaga, o ituaiga ia e masani ona faʻaaogaina:

  • Maidenhair. O se laʻau olaola televave ma tele ona oval-foliga laʻau. E taʻutaʻua i tagata fugalaʻau ona o lona maualuga teuteuina aʻafiaga ma faʻateleina le tuputupu aʻe;
  • Neilafi O laulu fulufulu o le fern olaola togafiti e aoina i rosette. O laula tatala e alu ese mai le rhizome lava ia;
  • Paronychia. Laʻitiiti laʻau toto tutupu vave ma faʻatumu le avanoa atoa o le tūsaʻo fugalaʻau moega. O sea talaʻaga e lelei tele mo sui pupula fugalaʻau;
  • Anetolo O se laʻau e iai ona laʻau mananaia o se ituaiga e maua mai ai ni fua ma se ituaiga paʻu o le a matua ofi i totonu o se tufuga pa mo le teuina o fanua.

O le a le mea e fausia mai ma pe faʻafefea ona fausia se faʻatoʻaga tūsaʻo

O le lauiloa o togalaau 'aina e taoto e le gata ile malosiʻaga o lagona, ae faʻapea foʻi i meatotino faʻapitoa o sea teuteuga. O tamaʻi fausaga o le a ofi atoatoa i totonu o tamaʻi potu ma faʻavaivaia le vaiti lava. O le fola tele o le a avea ma se filifiliga lelei mo le faʻataʻitaʻiga o se potu vateatea. Soʻo se moega fugalaʻau tūsaʻo e faigofie e faʻaputuputu i ou oe lava lima.

Tolu faiga mo le fausiaina o se fausaga

O le masini ma metotia o le faʻamau faʻamaligiina fugalaʻau moega mafai ona tuʻufaʻatasia vaevaeina i ni nai ituaiga. Latou te filifilia le mea talafeagai e fuafua i le ituaiga o laʻau, le tele o le potu, le fausaga lava ia ma le galuega o le a faia e le teuteuina lanumeamata i le lumanaʻi. Ole faʻataʻitaʻiina o togalaʻau mafai ona faʻapea:

  • Faigofie O se faʻatutu laʻau faʻatulaga e faia i uʻamea, palasitika atigipusa, faʻapitoa ie taga. O kulupu taʻitasi o laʻau e totoina i se vaega eseʻese, ona faʻaputuputu lea ma faʻamau i luga.
  • Kapeta. I luga o le tasi-fasi ie ie fola, tele taga e faia i polymer ata tifaga, tumu i le palapala ma laʻau. Ina ia aua neʻi soona soʻona faʻatulagaina, e sili atu le faʻaoga o tamaʻi fugalaʻau ma laʻau fualaʻau.
  • Koneteina Pusa faʻapitoa (ulo, pusa, ulo) e faʻapipiʻi i le puipui, faʻatumuina i le eleele, ma laʻau, manogi fualaʻau faʻapea foi fualaʻau e totoina.

Mai ie polymer ie

Faia o se kapeta togalaau e tusa ai ma P. Blanc e talafeagai mo potu mautotogi ma fafo avanoa. O le aofaʻi manaʻomia o taga e tatau ona faia luga o se lapoʻa o polymer lagona ie. Lenei mafai ona faia i le tele o auala faʻaaogaina le auala piʻo. O le gaugau e faʻapipiʻiina ma kelu faʻapitoa, suʻi luga pe faʻamau i se mea faʻapipiʻi.

Ona faapipii lea o le tapoleni i luga o le susu ma faʻaliliu atu i le puipui. E mafai ona avea ma ni uamea tulaga, palasitika vaega, mafiafia ata. O taga uma e tumu i le eleele fefiloi ma fetilaisa ma o laʻau e totoina. Faʻasusu mafai ona faia i le lima poʻo le faʻaaogaina o sisina sisina faʻasusu.

Mesh uʻamea ma solosolo

E faigofie ona fai se moega mai toega o se filifili-soʻoga mesh ma tamaʻi koneteina. O le faʻavae e mafai ona faʻatulagaina i autafa o se puipui, pa pe faʻataʻavale i luga. O le vaega lapoʻa e filifilia e amanaʻia le ituaiga o laʻau ma o latou uiga. E mafai ona ufiufi le pito i lalo i le vaovao poʻo le agavale e pei ona i ai. Ona nonoa lea o koneteina i sela i uaea ma faʻatumuina i le palapala. O atigipusa mafai ona tutusa le lapoʻa ma le lautele, pe i ai foʻi ni foliga eseʻese.

O le metotia o le tuʻuina o koneteina i luga o se grid e sili ona aoga ma sili ona lelei. O fugalaʻau mafai ona faʻapipiʻi i soʻo se faʻavae. O mea o a latou gaosiga e le taua. Mo laʻasaga ma lea laasaga fesoʻotaʻiga, togafiti, uaea, laina fagota, maea malosi, faʻapipiʻi o loʻo faʻaaogaina.

Fai i laupapa

Lagolago laupapa mo se tūsaʻo togalaʻau mafai ona tuʻu i soʻo se mea luga o le 'upega tafaʻilagi. O moega uumi e fausia mai i lalo, faʻatumu nofoaga gaogao i le eleele ma tuʻu ni laʻau e mafai ona mauaʻa i ia tulaga. E mafai ona faʻaaogaina se laupapa tetele e fai ma pa faʻaopopo, faʻapipiʻi latalata i le gazebo, nofoaga faʻafiafia. A filifilia lenei ituaiga o laufanua, e tatau ona e mafaufau i le aofaʻi o laʻau. O le tele o latou, o le tele o le taimi e alu ai e alu, faʻasusu, fafagaina.

Mo le aʻea o laʻau, e mafai ona e faia se faʻamalama laupapa i luga o lagolago e tusa ai ma faʻatonuga faʻapitoa. O lenei filifiliga e sili ona talafeagai mo faʻataʻitaʻiga tolotolo i luga. A tupu le lanumeamata ua lava, o lenei teuteuga o le a fausiaina sili ona paolo, nana le mea o loʻo tupu i le eria mai prying mata.

Mai palaleti

Pallets masani e talafeagai mo le faiaina muamua togalaau teuteu. E tatau ona aveʻese uma faalava satauro mai le fausaga ma fao ia i le isi itu. O le iʻuga o le sitepu e lua ona itu. I le va o laupapa, oe manaʻomia le faia o ie ie, faʻatumu i latou i le palapala ma eli i totonu o laʻau.

O le uluaʻi manatu o le fausiaina o se faʻatulagaina fugalaʻau moega mai paleti o se vevesi faapipiiina o ulo tutusa i luga. O ulo palasitika e faʻasolo i laupapa ma ni sikulipa e tipi e ia pe faʻamau i faʻamau uʻamea.

O le palapa e faia ai se tulaga sili ona lelei mo tamaʻi laʻau. O le ie afifi e tatau ona faʻapipiʻi i totonu o le oloa ma le stapler. Faʻamau faʻamau i luga le itu i sisifo i se pepa mafiafia. Faatumu le pa i le eleele i le itu o le pu. Matou te faia ni pu laiti i le ie afu, tuʻu le laʻau.

Mai fagu palasitika

Ina ia fausia se faigofie ma muamua mamanu, oe o le a manaʻomia se tele numera o palasitika fagu. E mafai ona faʻatulaga faalava i luga. O le filifiliga muamua e aofia ai le tipiina o le itu itu; i le lona lua, na o le pito i lalo o le koneteina e manaʻomia.

Fagu palasitika o le a faia se sili faʻataʻitaʻiga o le tautau tropical tropical. Soʻo se sui o le aiga bromeliad, unpretentious gaʻoa fafine, succulents o le a aʻa iinei. O se aoga faataʻitaʻi faia i palasitika taugofie e le manaʻomia tele avanoa ma tupe teu tupe. Oe mafai ona fausiaina ma le aiga atoa, aofia ai tamaiti i le faʻafiafiaga galuega.

Mai paipa

Soʻo se tagata nofo i le taumafanafana e mafai ona fausiaina se le faʻataʻitaʻiga fugalaʻau mai palasitika paipa. A filifilia fualaʻau, o le lautele o oloa PVC e tatau ona amanaʻia. O elemene e aoina i totonu o se fata ma pu e tipi i totonu mo ulo ma fatu. E le gata i lea, o paipa malamalama e mafai ona faʻamau i maea ma faʻatautau luga o se pa poʻo se puipui. Afai e totoina ni laau uumi, o lea ituaiga fausaga o le a avea ma se amataga pa. Mo le faʻafaigofieina o le faʻasusu, o loʻo tu se faʻasusu sisina i totonu o le paipa.

Faʻafefea ona tausia se pa togalaau

I le tele o tulaga, o le totoina o mea totino o loʻo faʻaauupegaina i le suavai otometi, e fafagaina ai laʻau, faʻamautinoa le faʻasaoina o le fou foliga mai o le atoa fausaga. Ae e oʻo lava i lenei tulaga, e tatau ona e vaʻavaʻaia taimi faʻasusu, siaki le polokalama mo faʻafitauli. E manaʻomia le faʻataʻitaʻia o le eleele mo le susū ia le itiiti ifo ma le tasi i le vaiaso, e mataʻitu ai mea o loʻo i totonu o le koneteina.

I se faiga faʻasusuina otometi, o le pamu ono malepe, o le faamama ma paʻu e mafai ona goto. O se elemeni ua amata ona le toe aoga e manaʻomia le toe lipea, faʻamamaina, pe suia. O paipa e aveina meaai i le totoina e tatau ona suia ia le itiiti ifo ma le tasi i le lua tausaga. E manaʻomia foi le mataʻituina o le iai o le suavai paleni i totonu o le tane, e toe faʻatumu ai le fofo i se taimi talafeagai.

Ina ia mafai ona umi se pa puipui ola, e tatau ona e mataala i laʻau latou latou. O ituaiga faamai ua suia i mea fou. I potu ma le ea matutu, e fautuaina e faʻaopoopo faʻasusu fualaʻau i le vai. E manaʻomia le tausisi pea i le puipui o le siʻosiʻomaga, aveese matutu, paʻu laʻau ma au, aveʻese fugalaʻau. E aoga le faia o le puipuia o le faʻaloaloa, o le foliga mai o se apogaleveleve mite.

Faaiuga

O se togalaʻau faʻatoʻaga i totonu o se fale mautotogi poʻo se ofisa e le gata o se tulaga ese teuteu elemeni, ae e tautua foi mo le faʻamoemoe aoga. Na te faʻamamaina, faʻasusu le 'ea, faʻatumuina i le okesene, ma faʻamalosia le soifua maloloina lelei. Oe mafai ona fausiaina le fausaga oe lava, ae e sili atu le faʻafesoʻotaʻiina faʻapitoa falegaʻoga, pe a iai le poto masani tagata faigaluega o le a fesoasoani ia oe e filifili i le ata, faufautua laʻau e fetaui ma se faʻapitoa mamanu, ma faʻapipiʻi le sisitema.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Greensystem Lehner Glatz Wels (Iuli 2024).