DIY laulau teuteu

Pin
Send
Share
Send

E i ai sau mafaufauga e teuteuina ai meafale tuai fale ma ou lava lima? Alu i lalo i pisinisi - o le taunuʻuga e aoga. Oe o le a mauaina se fou meaafale, matua eseʻese mai isi, ma faʻaalu se taimi e iloa ai le manaʻo mo le sogasoga o loʻo i tagata uma. E sili le amataina o lau faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi ma se mea faigofie e iai sona tamaʻi mea laugatasi, e. mafaufau ma faʻatino le teuteuga o le laulau. Ma a maeʻa, pe a maeʻa ona faʻataʻitaʻia ni metotia, faʻaleleia atili ou agavaʻa, e mafai ona e alu i le teuteuina o isi mea faigata.

Matou te tusia i luga se gaioiga fuafuaga

Soʻo se galuega, aemaise pe a fai o loʻo e faia mo le taimi muamua, manaʻomia se manino fuafuaga. I le faʻamaeʻaina faigofie o manatu taʻitasi, o le a faigofie ia oe ona ausia le mea e manaʻomia. Vaʻai faalemafaufau oe o se taʻitaʻifono atinaʻeina le ala o le lumanaʻi taua e tusa ai ma tulafono uma o le faatufugaga o le taua. Ina ia manumalo, e tatau ona e malamalama lelei i le laufanua, mafaufau i se fuafuaga, faʻatosina mai le manaʻomia manaʻomia, aumai i luga pulu, ma filifili foi le taimi saʻo mo le leaga.

Tusi faʻatusatusaga, fausia lau oe lava algorithm o gaioiga:

  • Filifili poʻo le a le laulau o le a teuteuina (umukuka poʻo ni tusitusiga, fafo poʻo totonu o le fale).
  • Vaʻai mekasini ata poʻo ni ata i totonu o nofoaga - filifili ni faʻataʻitaʻiga mananaia.
  • Suesue le teuteu auala e te fiafia i ai i le teori.
  • Saunia mea talafeagai ma mea faigaluega.
  • Ave i le tautua le fuaitau mai le ata "Wizards" faʻavae luga o le Strugatsky uso "O le mea autu o le talitonu ia te oe lava, ae le o vaʻaia faʻafitauli" ma o le a e alualu i luma.

Filifilia se auala e teuteuina ai

E tele naua filifiliga mo teuteuina o se laufanua laugatasi e vali ai tagata, faia ata, tagata aoina o laina uma, matai o le aoina o se tasi atoa mai fasi o le a maua talafeagai mo latou lava. O le teuteuina o se laulau laupapa ma o latou lava lima o le a matua aʻoaʻoina e tagata amata, ma mo "tagata faʻaaoga maualuluga" o le fausiaina o ia mea totonu e mafai ona avea ma avanoa e faia ai se meaalofa faʻapitoa i se uo, tagata vavalalata poʻo aiga. I lenei tulaga, e tatau ona mafaufau i le sitaili uiga o meaafale o nei tagata potu.

Faalogo! O le teuteu auala e tatau ona filifilia faʻavae i luga o le tulaga o le laulau ma le tikeri o lona faʻaaogaina.

E le talafeagai le decoupage mo se laulau a le atunuʻu mo meaʻai a aiga i fafo. I lenei tulaga, o se ufiufi anagata e tetee i le faʻasusu ma abrasion e manaʻomia. O le taʻaloga poʻo le komepiuta laulau i le vasega pepe e mafai foi ona mamafa le faʻamamafa, o lea e tatau ai ona teuteuina ina ia aua neʻi tiga le fatu o le tina pe a oʻo i le tamaititi "faʻafoliga" toso saʻo i luga pe faʻamauina palasitika i ai. Ae o le nofoa faʻataʻavalevale, boudoir poʻo le itu laulau mafai ona teuteuina sili atu "lemu", aua latou faʻaaogaina e le o lona uiga o mamafa avega.

Faamoemoe o le laulauItuaiga o taʻotogaOloa gaosi meaTeuteu ituaigale lelei
DachnyTausaga atoa, afaina i le vevela soʻo, timugaSimaMosaea, tileTile adhesive tomai e manaʻomia, manino taimi manaʻomia
Sima vali, foafoaina o foliga lagolago lagolago (bas-toomaga, vaneina)Maualuga tikeri o gaosiga faigata, taimi faʻatulagaina mo le galulue ma sima
WoodValiina, valivaliina, valivali, lanu samasamaPretreatment ma aneti-pala sauniuniga (leai se lanu) e tatau ai, pe a maeʻa le 2-3 tausaga o le atoa toe faʻaleleia o le vali vaega o le a manaʻomia
TamaititiUunaiga malosi a o taaloWoodVali, tusi ataO se suiga i mea e fiafia iai tamaiti e taitai atu ai ile suiga ile faiga masani
PalasitikaFaʻaogaina o oe lava-pipiʻi fasi (ata) o talafeagai mataupu mataupuIna ua mavae sina taimi o le faʻaaogaina, o pito o pepa faʻapipiʻi avea ma mea faʻapalapala.
MekasiniLaititiWoodFaʻamamainaManaʻomia le tago faʻaeteete
"Lalo o le ipu malamalama"O pito o le laupepa tioata e tatau ona faʻamaeʻaina ma le faʻaeteete ina ia le lavea
Ata tolu-ituO le pefu e poloka i le va i le va o le faʻavaʻa ma le tioata, e faigata ona faʻamama

Tagata uma o se atisi i le fatu

O le auala pito sili ona faigofie e tuʻuina atu ai i se laulau tuai se lisi fou o le olaga o le vali. E tele filifiliga teuteu:

  • ata vali full monochromatic (o se laulau laʻititi malamalama o le a avea ma le faʻamau o se potu teuteuina i ona po nei sitaili)
  • geometric valivali i leo eseese (i lenei tulaga, o le teuteuina o le laulau faʻataʻitaʻia le tuʻufaʻatasia o fasi, sikuea, isi fuainumera, vaʻaiga vaʻaiga mafai ona faia i luga o luga, ma o vae ma se faʻavae mafai ona valivali i le autu lanu)
  • tusia i luga o se laugatasi luga o se eseʻese mamanu i luga o se stencil (faʻataʻitaʻiga e faʻaaogaina i le tulaga o tuaoi, tagata taʻitasi elemeni, o le totonugalemu volumetric rosette, fonts)
  • atisi valiina a la po nei, proofce, art nouveau, fesuiaiga o Lusia po o sitaili sitaili (pe afai e te le lagonaina le taleni o se tusiata ia oe lava, ina ia mafai ona saoloto tusia i le auala e te manaʻo ai, amata kopi, filifilia o se talafeagai teuteu teuteuina)

Ina ia faʻaogaina se mamanu faʻa-geometric, o le a e manaʻomia: se penitala faigofie, se vase, laupepa (mafolafola ma le lelei), o se laupepa, vali vave i luga o fafie, masking tape, pulumu mafolafola o lautele lautele.

Faalogo! Afai e matua tele naua lanu, faʻaaoga tamaʻi taʻavale ma le omomi sili ona lelei. O se moe poʻo se lapisi puʻe faʻaseʻe o le a tuua vaʻaia vaʻaia i luga. Ae peitaʻi, afai o lau sini o se faʻaopoopoga embossing aafiaga, lona uiga o se mea faigaluega o le a faʻatagaina oe e maua ai.

Matou te galulue e tusa ai ma fuafuaga - matou te mauaina se mea tulaga ese totonu

A uma ona saunia mea manaʻomia mea faigaluega e tuʻuina ai le laulau se foliga fou, mulimuli i laʻasaga nei i le faʻasologa.

  • Tusi le ata.
  • Faʻafafa le laulau atoa ma fasi pepa mafolafola, ona pasi lea i totonu ma le laupapa lelei.
  • Afai e te manaʻo e te alu i laʻau masani ile laulau ua leva ona vali, ona e manaʻomia lea o ni vailaʻau faʻapitoa e aveʻese ai le vali vali ma se spatula.
  • Efuefu ma le faaeteete le oloa saunia (o se masini fufulu mama, o se ie afifi lelei e aoga).
  • A maeʻa maeʻa, ufiufi le foloa atoa i se tusi muamua.
  • Liliu le laulau, vali luga o vae, lalo o le laupapa, lalo o le laulau ma le autu lanu, tuʻu le vali mago lelei.
  • Faʻafoʻi le laulau i lona tulaga faʻaleaganuʻu, fesiʻi le ata ia te ia i penitala e faʻaaoga ai le pule.
  • Tusi le tuaoi o le lanu muamua lanu ma masking tape.

  • Vali luga o le faʻamalama iʻu (aua le soʻona valiina luga o le pulumu, o le mafiafia le mafiafia o le vali vaega e taitai atu ai i le fausiaina o sags, lea o le a le faʻaopoopo matagofie aulelei i le mea o teuteuga).
  • Vaʻavaʻai ma le faʻaeteete le masking tape e aunoa ma le faʻatali mo le vali e faʻamago e taofi ai se tuaoi manino.
  • Faʻaauau le valivaliina o foliga i le faʻasologa. O elemeni soʻofaʻatasi e faʻatoa mafai ona faʻatumuina pe a maeʻa ona faʻamago uma le elemeni muamua ma faʻapipiʻi le masking tape i luga o le laina tuʻufaʻatasi.
  • A maeʻa ona lafo atoa lau ata i luga o le laulau, tuʻu le mea e faʻamamago, ona (pe a e manaʻo e maua se mea iila) ufiufi i le varnish.

Luga pito i luga, fufusi lalo

O se filifiliga manaia mo le teuteuina o se laulau o le faʻaaogaina o tioata o se talafeagai talafeagai e fausia ai se "ata".

I le mataupu muamua, o ata mai soʻo se ata, o pepa tuai o kata, o ata, o ata a tamaiti, o fatuga o fugalaʻau mamago, o laulaʻau, o se ili o laupepa musika poʻo itulau o tusi aʻo leʻi fouvalega o loʻo tuʻuina i lalo o le ipu malamalama, tipi saʻo i le tele o le laulau. O le tioata mafiafia e fufusi ma le malosi le "faʻaalialia", o ona elemene e faigata ona faʻapipiʻi faʻatasi. O le faʻatuina o le ipu malamalama, e faigofie lava ona suia le laina vaʻaia faʻasoesa ma tuʻu se filifiliga fou i se nofoaga matilatila.

I le tulaga lona lua, o pito o le laulau e faia i fafo ma itu o le maualuga manaʻomia (pa). O le tioata e faʻataʻatia luga o autafa, puʻeina ose vaega o latou, ma o le toega o le pa e teuteuina i se ato o talafeagai lautele ma mamanu. O le laulau ma faʻamau e valiina, o le laulau pito i luga e mafai ona faʻapipiʻi i ie (tapoleni, ofuvae, veloveta), lea o faʻaputuga o tamaʻi mea (moli uila, ki tuai, tautuaina o meataʻalo, faʻamau manaia, teuteuina ma le fili, tamaʻi ata, o tusi seasea i le taga faʻatulaga) o le a foliga ofoofogia ). O le faʻatumuina o le avanoa i lalo o le ipu malamalama e faʻamoemoe i le nofoaga ua fuafuaina mo le faʻatulagaina o se mea e le masani ai totonu mea.

    

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Lau Laus and Pork Adobo Bring a Little Bit of Hawaiʻi to Seattle Cooking in America (Mae 2024).