Teuteuina o se fale laupapa i totonu: faʻataʻitaʻiga i totonu

Pin
Send
Share
Send

Faʻamaeʻaina galuega o le mulimuli, mulimuli vaega o le fausiaina o se fale tumaoti O le fale e fausia mai piliki, poloka poloka, laupapa masani. I fafo ma totonu faʻamaeʻaina o se fale laupapa faʻamaonia atoatoa le sitaili o le fale. O le fale e faia i laupapa e matua mafanafana lava, faʻalelei le siʻosiʻomaga, e i ai le malosi faʻanatura, ma, pe a teuteuina lelei, e faʻafiafia foʻi.

Vaega o le faʻaumaina o se fale laupapa

O se tamaʻi atunuʻu fale laupapa i fafo, o le atunuʻu maota e masani ona teuteuina i se laʻau mai totonu. O le laupapa e seasea lava pisia - o le uiga e foliga matagofie, o le mea lea e masani ona naʻo sina lanu, faʻafefeteina ma vailaʻau e faʻasolo ile pala.

O le faʻagasologa o teuteuga totonu o se laupapa laʻititi e le tatau ona faʻatelevaveina - o lenei mea o le a matua afaina ai foliga vaaia ma le tumau o le atoa fausaga. Ae e leʻi amataina le lesitalaina, e fautuaina e tusi se ata auiliili ina ia e malamalama lelei ai i mea e faʻaaoga ai ma ituaiga galuega e manaʻomia.

Ina ia mafai e le fale ona tausia se sili ona lelei microclimate, o se mafanafana mafanafana, e teuteuina foi ma siosiomaga faauo mea mai totonu. O le fuafuaina o le susū o potu taʻitasi e amanaʻia muamua - e le fautuaina le faʻaaogaina o ni togavao i totonu o le tapu taele, o se faletaele tuʻufaʻatasi, i le umukuka, ona o le tele o le resin e faʻamatuʻu ai i le tulaga o le siʻitia o le vevela.

    

A maeʻa e faʻataunuʻuina i se tuai, ae le o se fou fausiaina, e faʻamamaina o toega o muamua coatings - vali ma isi mea.

O afea e mafai ai ona amata maeʻa maeʻa fausiaina

O le taimi lava na maeʻa ai le fausiaina o le fausaga, e le mafai ona faia teuteuga i totonu - e manaʻomia le faʻatali mo le faʻaititia o vaega o laupapa sawn, lea e faʻaititia ai a latou itu, e faʻasolosolo ai le faʻamamaina. O le faʻasolosolo taimi faʻalagolago lava i le vevela, ambient susu, o le laʻau lava ia, ma le mamanu foliga o le fale. O le lapoʻa o le fale e taua foi - o fale tetele e umi atu ona mago.

O le fausaga o laminated veneer lumber faʻamago sili ona malosi i le muamua lua i le tolu masina, ma atoa - sili atu ma le lua tausaga. O le mea lea, e fautuaina e amata faʻamaeʻaina le fale mai totonu ia le itiiti ifo i le ono masina talu ona maeʻa le fausiaina. O se fale ogalaau, e le pei o se fale ogalaau, mago mo le toeititi atoa le tausaga. Fausaga fausaga, lava-lagolagoina insulated uaea panels, aofia ai o le OSB laupapa ma le vaega o le polystyrene, toetoe lava a le solomuli, o le mea lea, totonu teuteuina mafai ona faia vave maeʻa fausiaina.

Fale fausiaina i le taumalulu o le a itiiti faʻaititia. Ina ia siaki pe ua lava le mago o le fale ogalaau, pepa fasi pepa faʻapipiʻi i nofoaga eseese, aemaise lava i tulimanu, soʻoga: pe afai latou te leʻi saeia i le lua vaiaso, galuega i totonu e mafai ona maeʻa.

Vaega o teuteuga i totonu o fale laupapa

E tusa ai ma tekonolosi faʻaonapo nei, o le faʻaleleia atili o nofoaga i totonu o loʻo faia i tulaga:

  • caulking e faia i le amataga lava;
  • ona faʻapipiʻi faitotoʻa fafo, faamalama;
  • o puipui e ufiufiina i mea e puipuia ai le pala, suia, faʻaleagaina e iniseti, fungus;
  • faʻapipiʻi fola o fola taʻitasi, o le taualuga;
  • taatia talatala, ona mama lea o foloa, pe a tatau ai, togafiti ia mea ma puipuiga;
  • faʻataunuʻuina faʻalo;
  • faapipii uaea eletise;
  • faʻapipiʻi, faʻafesoʻotaʻi le masini faʻavevela, faʻapipiʻi paipa;
  • fai faasitepu, faitotoʻa i totonu.

O le faʻagasologa o le faʻatulagaina o totonu o nofoaga i totonu o taimi e mafai ona tele atu nai lo le fausiaina o se fale lava ia, ae le tatau ona faʻanatinati.

Laasaga sauniuni: faʻafefea, ma mea e te manaʻomia e faʻagasolo ai le laʻau

I le taimi o sauniuniga, o le fale e manaʻomia ona eli faalua, ona ufiufi lea o puipui i mea puipuia. E taua le iloa o le puipuiga e tatau ona faʻaogaina e le gata i fafo atu o le fale, ae faʻapea foi totonu. A faʻapea o laupapa muamua, na faʻatauina ogalaau e aunoa ma le faʻatupuina o fale gaosi, ona fai tutoʻatasi ai lea o le puipuiga: muamua, e faʻagasolo mea uma aʻo leʻi amataina le fausiaina, ona - vave loa lea ona maeʻa le fausiaina o le fale, ma le maeʻa ai o sina vaega - ua maeʻa ona faia ni fuataga.

Auala mo togafitiga i totonu e tatau ona talafeagai makaina, latou e malamalama, ma sina laʻititi aafiaga. O a vailaʻau e manaʻomia:

  • primers - puipuia le faʻaleagaina o mea, fesoasoani lelei pipiʻi i le vali faʻapipiʻi mulimuli ane;
  • bioprene - latou aofia antiprene ma antiseptic;
  • antiseptics - o latou i le tulaga o impregnations e puipuia le laʻau mai totonu po o coatings e fausia ai se mafiafia ata;
  • papala - fesoasoani e aveʻese stains e masani ona aliali mai i le taimi o le shrinkage ona o le foliga mai o se fungus. O le oxalic acid, hydrogen peroxide, papala ma isi e aoga foi iinei;
  • afi retardants - faʻaititia le ono mafai o le afi, e gaosia saline ma le-saline.

O le ufiufi e amata mai lalo - o fola o loʻo tu i lalo, o le foloa, o ogalaau e gaosi muamua, ona faʻatulagaina ai lea o nofoaga i le va o fola, puipui, faʻalo. O laualuga uma e faʻaaluina ma le faʻaeteete ma se masini olo, ona faʻamamaina lea o le efuefu, ufiufi i le vailaʻau muamua i le vai - mo le tapu taele, taʻele, taʻele, potu e leʻi vevela, e le itiiti ifo ma le lua vaega e manaʻomia. E sosoʻo mai loa ma le faʻafanauina ma le antiprene, e le faʻapaʻiaina. A maeʻa lena, ona faia se amataga i le mea mulimuli - o se teuteuga teuteu.

Le filifiliga o mea mo teuteu puipui

O mea e fausia i puipui mo se fale laupapa e toeititi tutusa ma le fale sima poʻo le fale piliki, o mea ia:

  • ufiufi o euro;
  • fale poloka;
  • drywall, gypsum plasterboard, gypsum laupapa;
  • vali totonu;
  • vali teuteu;
  • palasitika pa puipui;
  • Chipboard;
  • Fiberboard;
  • laupapa laupapa laupapa;
  • pepa puipui;
  • ata pepa puipui;
  • tile keramika (mo potu susu).

    

Afai o le tau tulaga o le itulagi faʻatagaina, o puipui e le teuteuina i se mea faʻaopoopoina, ae na faʻatupuina i faʻatasi e puipuia ai lo latou leaga. O le filifiliga tutusa e faʻatagaina pe a fai o le fale o le a faʻaaogaina i le taumafanafana.

Fale mago

O fausaga o le Plasterboard o loʻo nanaina ai ni mea tetele i pa, faʻapea foʻi ma fesoʻotaʻiga uma. O loʻo faʻatutuina vaega faʻaopoopo i totonu ole fale mai lenei mea, ua fausia ai ni mea lelei. A faʻaogaina i vaega susu o le faletaele, e fautuaina le faletaele, ipu ma le ufiufi e leai se suavai, mo le umukuka, se fale faigaluega - faʻatasi ai ma le ufiufi o le afi. Sheathing ma le laupapa laupapa o le falealuga, o le isi potu e i ai se faʻaletonu foliga, o le a foliga mama ma muamua.

Faʻapipiʻi o drywall o loʻo faʻatinoina i luga o se laupapa laupapa, uʻamea mo laupapa laupapa e le fautuaina.

Faʻaputuga

Clapboard cladding e faia i le vaʻaia, faʻapipiʻiina, e seasea lava - ituaiga laʻau uiga ese. I le tulaga o le lelei, ua vaevaeina i le fa ituaiga:

  • faʻaopoopo - panels e aunoa ma vaʻaia vaʻavaʻaiga, chips, taʻetaʻei, nonoa, ila o se eseʻesega lanu;
  • vasega A - lelei lelei, laʻititi eseesega i le lanu e faʻatagaina;
  • vasega B - feololo lelei, e i ai tamaʻi chips, taʻetaʻei le itu i luma;
  • vasega C - leaga le lelei, tele faʻamau, lanu le tutusa.

O le ufiufi e faʻapipiʻiina i luga o le ufiufi, varnished. Vavaeʻese vaega o loʻo faʻamau i le tasi ma le isi e faʻaaoga ai fao, ala. O lenei filifiliga e faʻalelei i le siʻosiʻomaga, matua eseʻese o latou lanu ma foliga.

    

Fale poloka

O le poloka fale o se fesuiaʻiga, felavasaʻi laina e faʻataʻitaʻi ai vaega o ogalaau ua faʻataʻamilomiloina. O elemene e fesoʻotaʻi ma se faʻataʻotoina o le vao tuitui, ma e faia faʻapenei: o le sikuea e 'otiʻoti mai se ogalaau atoa, o le mea e totoe e mago lelei, faʻamamaina, avea ma poloka fale. O le mea e malosi, anagata, ei ai le maualuga tulaga o teuteuga, ae e toetoe lava ausa-faʻamaonia, ma aunoa ma se faʻapitoa faʻapitoa e mumu.

E tusa ai ma le lelei o le gaosiga o le pito i luma, o le poloka fale ua vaevaeina i ituaiga faʻaopoopoina, A, B, C. Faʻamoemoeina i le mafuaʻaga, na gaosia mo galuega i totonu, faigofie lautele, lautele mo facades, lautele lautele.

    

Ina ia mautinoa le lava faʻafefeteina leo, o avanoa i le va o le battens o le sheathing e ufiufi i mea faʻamama.

Sima

I fale e faia i laʻau masani, o le sima e masani lava ona faʻaaogaina i laupapa, e faʻaalu e tuʻu eseʻese ai vaega eseese o potu eseese - o se taʻinaafi i totonu o le potu malolo, o puipui i le auala tele, o nofoaga e faʻataʻamilo i faitotoʻa, faʻamalama ma faʻamalama. Teuteu teuteu e ausa-permeable, ofuvae, anagata, le fefe i masini faʻafitauli, latou gaosia i soʻo se ituaiga o paolo, e faʻatagaina ai oe e filifili mea mo soʻo se ituaiga totonu.

    

E fautuaina e faʻafou le vaega teuteuga o le sima i le fa i le ono tausaga.

Atavali

Afai e lava le lamolemole o pa laupapa, e le tau faʻapipiʻiina faʻatasi - e mafai ona e valiina i se tasi pe sili atu o vali eseese. Muamua, o le vali luga e faʻaeteete faʻaaluina, o faʻamau i le va o vaega e ufiufiina i se faʻapitoa faʻapitoa ina ia leai se auivi.
O le vali o le vai-faʻavae vali, lanu antiseptic fatupese, lea:

  • matagofie faamamafa mamanu laʻau masani;
  • faʻatuatuaina puipuia mai le foliga mai o fungus, suia, pala;
  • puipuia le faʻapogisaina masani o laupapa sawn.

O le ufiufi e matte pe iila, ma o le faatumuina o le paolo e faalagolago i le numera o faaputuga faapipiiina.

Faʻaaogaina pa puipui

O puipui puipui e faʻatuatuaina, aoga ma foliga matagofie. E gaosia i latou i vaega o tau eseese: o le taugata e faia mai i laupapa mautu, o mea taugofie e faia mai otaota eseese. O le pito i luga ua maeʻa ma veneer, laupapa varnish, laminated. I foliga, o lenei pa mea:

  • ituaiga-faʻatulagaina - ei ai le foliga o le sikuea, ma le itu o le 300 mm poʻo le 980 mm;
  • laupepa - 5 i le 1220 i le 2440 mm le tele;
  • fata - 10-12 i le 120-300 i le 2400-3700 mm.

E i ai foi se faʻavasegaina e tusa ma le autu mea:

  • laʻau laupapa mautu, e aofia ai ituaiga taua o laʻau faʻapea ma koneseti;
  • Fiberboard - faia mai i laupapa alava;
  • Chipboard - faia mai le otaota, olo;
  • MDF - faia mai le sili ona lelei soosososolo na togitogia.

Panels mafai foi ona faia i palasitika, ma a talafeagai talitonuina o fafie, ofe, paʻu, maa, ma isi tele pa puipui atoatoa taofia vevela i totonu o le potu, puipuia mai leo, lea e sili ona taua pe a faʻaauupegaina tamaiti potu ma potumoe.

    

Wallpaper, ata pepa puipui

O pepa puipui laugatasi o se filifiliga sili ona taua mo le teuteuina o totonu, ae a fai e le oʻo puipui, e manaʻomia se faʻavae faʻapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, faia i le drywall, o se auiliiliga maeʻaeʻa o le laualuga mo le faʻapipiʻiina. O filifiliga ie e faia i fulufulu mamoe, silika, ie lino, faʻamamafaina ma le faʻaeteete le natura, faʻanatura faʻamaeʻaina, le matagofie o le filifilia totonu sitaili. E lelei le pepa puipui vai ona e leai ni soʻoga, e faʻaoga atoatoa, faʻateʻa le pefu, e faigofie ona toe faʻaleleia pe a manaʻomia. Faʻaaogaina foi o vinyl pepa puipui, fau tioata, le lalagaina, vali, ma fufuluina.

Sili atu taugata "pepa puipui laupapa" pe gusvarblok, sili atu pei o se patipati nai lo mea masani masani. Latou faia i le natura veneer, faʻapitoa, faʻapitoa faʻamamago, thermowood. O ia pepa faʻapipiʻi e faʻamau e faʻaaoga ai tamaʻi fao poʻo ni "faʻasolo vai".
O oloa a le Cork e foliga mai e matua mai lava, na faia mai i le paʻu o le bos oak. Latou te saunia faʻaopopo faʻaopoopoina o le fale, leo faʻamamaina. O sea oloa o le a teuteuina atoatoa totonu totonu i ituaiga ituaiga.

O puipui o puipui e faʻapipiʻiina pei o le pepa faigofie, ae naʻo luga lava o le puipui mafolafola o le ata o le a le faʻaleagaina pe mimilo. O se laufanua laufanua faʻataʻitaʻi poʻo se ata o se metropolis faʻaonapo nei, ata lapoʻa o pusi ma taika i totonu o se siʻosiʻomaga masani, o faʻamatalaga o lanu "susulu" ma tauagafau o loʻo ola pea ma fugalaʻau ma ato faʻaofuofu e talafeagai mo sitaili eseese i totonu.

    

Pa ogalaau

Mo le naʻo se taumafanafana fale atunuʻu, o le totonugala mamanu ma faʻaopopo fale mea e le manaʻomia - ua lava e ufiufi ai ogalaau poʻo laupapa ma puipuiga vaega, pisia. Uma vaeluaina i totonu o sea fale e faia i lapotopoto ogalaau. Lenei fale e masani, siʻosiʻomaga agalelei, talafeagai mo le atunuʻu ma faiga masani. O le le lelei o le mamanu o le shrinkage o mautu ogalaau puipui e fai si lapoʻa, ma le fireproof ma antiseptic ufiufi e tatau ona toe faʻafouina soʻo.

    

Mo le fausiaina o se fale ogalaau, naʻo le faʻamamaina mago ogo e faʻaaogaina - o lenei mea o le a faʻaititia ai shrinkage, o le ono ono suia ma pala.

Mea e faʻaaoga mo fola i totonu

O fola i totonu o se fale e faia i laupapa e tatau ona malosi, e le itiiti le anagata nai lo le fausaga lava ia, ma fealofani lelei ma puipui. O le fausaga aofia ai o se talatala faavae, susu, vevela-sefe vaega, faʻamaeʻaina -O. O le "ea malulu" e faia i le va o le foloa ma le faʻavae e taofia ai le vevela. Backfill e masani ona faʻaaogaina, e aofia ai laʻititi siosiomaga, ili.

La latou pito i luga e masani ona faia i lautele "fola" laupapa, ae o isi filifiliga e taliaina:

  • kapeti;
  • laminate;
  • oe lava faʻalaugatasi fola;
  • Chipboard;
  • linoleum;
  • tile;
  • kapeta

    

Ina ia mafai ona ufiufi le ufiufi laupapa mo se taimi umi, aua le suia ana meatotino i lalo o le aʻafiaga o mea faʻaleagaina (suiga o le vevela, susu, faʻaleagaina e meaola ninii), e ufiufiina i vailaʻau faʻamama, varnish, o se maualuga-lelei faʻamamaina tuʻu i lalo o le pito i lalo.

Laminate

Laminate teuteuga masani ona faʻataʻitaʻia le tino o le natura laʻau, laititi taimi - maʻa, gata paʻu, pe i ai se uiga le mafaufau. O mea lava ia e aofia ai vaega eseese e fa: resin-impregnated pepa, fiberboard, pepa teuteuina ma se laʻau-pei faʻataʻitaʻiga, ma se puipuiga ata tifaga ufiufi. O le mafiafia o le laminate o le ono i le sefululua mm. O vaega taʻitasi e fesoʻotaʻi i le tasi ma le isi faʻaaogaina o fao ma mata.

A o le i tuʻuina, e fausia se faʻavae - o se sima, sima screed, lea e tatau ona tutusa ma mafai. O le ufiufi e mago mo le itiiti ifo i le 40-60 aso, i luga, i lalo o le laminate lava ia, o se roll substrate e tuʻuina. O le faʻatulagaina o lenei mea i luga o foloa vevela e le fautuaina.

    

A faʻaogaina se pipiʻi faʻapipiʻiina o vaega, o se vai-faʻapipiʻi pipiʻi e filifilia.

Linoleum

Linoleum o se umi umi, taugofie fola ufiufi talafeagai mo soʻo se potu. O le eseʻese o lanu, mamanu, ie, faʻavae mea e faʻatagaina oe e filifili ai mo soʻo se ituaiga totonu. O lenei filifiliga e manaʻomia le sili atu ona lelei, lamolemole luga mo le tuʻuina - laupapa lapisi e masani ona faʻaaogaina o se substrate. O le linoleum e le mautonu i masini faʻaleagaina, e le taliaina le faʻamau i le pito i lalo i fao - naʻo le kelu, faʻalua mea faʻapipii, ma i totonu o potu vaiti e faʻamau i baseboards e aunoa ma le faʻaaogaina o isi mea.

Afai e tele le potu, e manaʻomia le tuʻuina o ni fasipepa o le linoleum, ona faʻapipiʻiina lea o soʻoga i le mea faʻapipiʻi pe fesoʻotaʻi e le "maʻa malulu".

Kapeta

O le kapeta o loʻo i ai le maualuga o le vevela-faʻamamaina ma le pisapisao-faʻamama meatotino, lea e amanaʻia i fale aofia ai le lua pe sili atu foloa. Kapeti aofia ai i mea faʻaseʻe, o loʻo gaosia itu, o se tele tele o lanu, faʻatusa. E fai lava si umi - e sili atu ma le 15 tausaga le umi, e le fefe ile faʻamamaina faʻamamago, e gaosia mai uma i le natura ma filo gaosia. Eseese ituaiga eseʻese i faaputuga density, faʻavae mafiafia - o le mafiafia o kapeta, o le mafanafana o le lumanaʻi fola o le a sau i fafo.

    

Mo se potumoe, potu malolo, vasega pepe, uumi-filifiliga filifiliga e talafeagai - 30-35 mm, i le faapaologa, auala - ulu puʻupuʻu, 3-6 mm.

Lava faʻalaugatasi fola

E faigata tele ona faia se oe lava faʻalelei tulaga, o le mea lea e masani ona valaʻaulia tagata faʻapitoa. O le ata na faia i le tasi lanu, tele-lanu, "tolu de" faʻatulagaina - o le pito i luga foliga foliga manino, ma i lalo ifo o le fugalaʻau fugalaʻau "fuga", sami galu fefefe, lele manu, ao opeopea, ma isi.

O ia foloa e masani ona faʻataʻatia i luga o sima, ma le faʻaeteete luga. Afai tatou te talanoa e uiga i se fale tuai, lea o le foloa sa muamua laupapa, o le sima screed faia luga o lona fogafale, luga o lea, pe a uma ona maeʻa atoa, sasaʻa le foloa.

Kapeti laupapa, tele

Le fola laupapa faʻasaoina lelei le microclimate masani e sili ona lelei mo le soifua maloloina o tagata. O le sili ona anagata, hygroscopic, ae e taua le aua neʻi sese i le filifiliga o maʻa talafeagai mo se potu faapitoa:

  • laupapa e tele na faʻapipiʻi ai resin (paina, spruce, cedar, fir, larch) e le talafeagai mo nofoaga o loʻo i ai le pa'ū o le vevela poʻo le maualuga o le susū - umukuka, saunas, taʻele, faletaele ma mafanafana foloa, avanoa i tafatafa o le magalafu, ma isi.
  • conifers e fetaui lelei mo potu malolo - potumoe, potu faʻapitoa, potu o tamaiti, pei o, faʻatasi ai ma isi mea, latou emit mea e faʻaleagaina ai le ea ma maualuga maualuga;
  • linden, oak, beech e talafeagai mo matua tele susu - latou te toe fefefe i le vai;
  • maple, cherry maua maualuga uiga teuteuga, ma faʻatasi ai ma le faʻagaioiga tatau, latou te mafaia ona faʻataʻitaʻi fafie o sili atu taua ituaiga.

    

O le foloa maeʻa e masani lava ona faʻafefiloi, vali i ona luga poʻo valiina i se ata lanu talafeagai.

Tile keramika

O teuteuina o le keramika, e pei o le tele o ituaiga maʻa, e seasea ona faʻaaogaina i fale mafanafana "mafanafana", naʻo potu e leʻo nonofo ai, potu aoga. O le tile e foliga lelei i totonu o le faletaele, faletaele, umukuka, ala savali. Pe a faʻapipiʻi maa i fale laupapa, e fautuaina e faʻaaoga "sliding" taiala, e le faʻamatalaina ai le faʻaletino masani o le fale pe a faʻasolosolo i luga o le foloa.

    

Mo se maota laupapa, o maa e faʻamaninoina e pei o le veneer masani e faia i ituaiga laʻau taua e sili ona talafeagai.

Teuteuga faʻalo

O le avanoa avanoa i totonu o se fale na fausia e ia lava e sili atu nai lo le taulaga 'aʻai - o le maualuga o le avanoa iinei e faʻatapulaʻaina naʻo mafaufauga, manaʻoga, ma tupe a tagata e ana. O le faʻamaeʻaina o le faʻalo e masani ona faia i le patipati e faia i laupapa, laititi lava i le fesoasoani a le drywall, ona valivali ai lea, palasitika panels, toso ata poʻo ie fausiaina.

Wood

Faʻamaeʻaina faia i laʻau masani o se lauiloa, sili ona lelei filifiliga. O sea ufiufi e sili ona faʻalelei i le siʻosiʻomaga, e faia uma mai le faʻasologa o taugata togavao ma mai le taugofie ie ie, laupapa laupapa laupapa. E manaʻomia le susū o mea o loʻo faʻaaogaina e le sili atu i le 15-18%: ona avea ai lea o le fesuiaʻiga o le a itiiti, o le ufiufi o le a tutusa.

Afai e filifilia se ie e ufiufi ai le ufiufi, e tuʻu i le tasi itu - pe a laʻititi le potu, i avanoa lautele, e eseʻese vaega e tuʻu eseʻese e faʻaogaina ai panela poʻo latou lanu eseʻese. A teuteuina se potu "semi-anamua", o tagata taʻitasi teuteuina i vaneina, lima-valivali.

Ole laupapa e pito sili ona taugofie. E talafeagai mo potu e leʻi vevela, ma susū. O le pito i luga e masani ona faia mai maple, alder, birch, walnut, o le ogatotonu - mai pine, spruce, fir.

    

Fausaga laupapa

Soʻo se mea e ufiufi i luga o laupapa, e faigofie ona faia se lua-tolu-tulaga faʻalo o soʻo se itu, faʻatulagaina mai ai. E sili atu le malamalama ma manifinifi laupapa i luga o faʻalo i luga o pa puipui, o loʻo faʻamau i luga ole laupapa, e le masani ai - uʻamea. I luga o sea taualuga e faigofie lava ona tuʻu ai le tele o moli uila, o se moli uila e tuʻu eseʻese faʻamalamalamaina tulaga taʻitasi i luga o le laupepa, paluga poʻo teuteuga palasitika, ata vali lima, eseʻese ata puʻe ata.

Pepa palasitika

Palasitika o se faigofie-i-faʻapipiʻi mea. A faʻapea e mafolafola lava le faʻalo o le taualuga, e faʻamau saʻo lava i luga laupapa, ae a leai, o le pusa e muamua faia i laupapa poʻo le uamea. O le le lelei o lenei mea fai o le toetoe lava a le faʻatagaina le ea e ui atu i totonu, o le mea lea e masani ai ona faʻaputuputu le susu i le va o elemene, fuga ma suia tupu. O mea lelei - a faʻaleagaina e tagata taʻitasi, e faigofie lava ona suia.

Mo se maota laupapa, laupapa faʻalo i se moli laʻititi lanu ma se faʻatusa foliga e talafeagai.

Faalo faalo

O le aoga sili o faʻalavelave faʻafitauli o le latou te le deform, e tusa lava ma le taua shrinkage o le fausaga laupapa. Afai o le fausaga e goto lava, e mafai ona fai sina "faʻamalosia" - e manaʻomia e le aliʻi faia. O mea e faʻalautele laʻititi ifo i lalo o utupoto, e aʻafia ai le maualuga o faʻalo - e tatau ona amanaʻia lenei mea peʻa faʻapipiʻi i potu maualalo. Lenei mamanu mafai ona faʻaaogaina i se tasi faʻatasi ma le drywall, pe a fausia ni tele-tulaga fatuga. Faʻalagolago i le filifilia totonu sitaili, o le ata lava ia poʻo le ie lavalava e teuteuina i lanu eseese poʻo monochrome ata: fugalaʻau foliga, mea faʻamatagofie teuteuina, laufanua, togitogi, manulele, ao, pepe, pepe, fualaʻau, fualaʻau, pama, ma isi.

    

E le malilie tagata atamamai pe o afea e amata ai ona faʻapipiʻi faʻaloʻo faʻalo. O nisi e manatu e faia lenei toeititi lava taimi, isi - a maeʻa le tausaga ma le afa pe lua, pe a o le fale o le a matua faʻaitiitia lava.

Faiga teuteuga fale laupapa

Faiga totonu mo se fale tumaoti, ma le auala saʻo, o le a ofi toetoe lava o soʻo se tasi, ae o le sili ona taatele.

  • atunuu;
  • faʻamaoniga;
  • laufanua;
  • masani;
  • art deco;
  • emepaea faiga;
  • minimalism;
  • Scandinavian;
  • afeafe;
  • ituaiga;
  • po nei

    

Eseese filifiliga filifiliga eseese mai le tasi i le isi i foliga vaaia, aofaʻi o teuteuga, ma le faʻaumaina metotia. I le minimalism, o totonu e tele lava i le monochromatic, toetoe lava a leai ni teuteuga, o volumetric ceiling pou e faʻamamafaina ma le loto i ai i luga o le falealuga, o le ufiufi e faʻamalosi ua tuai, ma o kesi ma vai paipa e le nanaina uma. I ituaiga ituaiga, o le potu e ufiufiina i matte puipuiga tuʻufaʻatasia; mo art deco, lacquer gloss e taliaina. Rustic assuming a talatala, "ulavale" teuteuina o potu, Provence teuteuina ma aulelei fugalaʻau teuteuina i lamolemole puipui. O tala masani e faia i lanu malamalama, o atunuʻu musika e masani ona tumu i multicolor.

Faaiuga

O le ata i totonu o se tamaʻi fale ogalaau, o se fale tele i le taulaga e faia e le lima pe o le auai o tagata valaʻaulia faʻapitoa o le a faʻataunuʻuina le faʻamaeʻaina, e tusa ai ma manaʻoga o le tagata faʻatau i luga o le turnkey faʻavae. O se maota laupapa i ona po nei o le a avane le mafanafana i le sili atu ma le tasi augatupulaga o tagata nonofo, ma maualuga-lelei, siosiomaga faʻauo mea e tausi lelei ai lo latou soifua maloloina. O lea laʻasaga ma lea laasaga vasega matata i le mataupu o galuega i totonu e faigofie ona maua i luga o le Initaneti, i luga o itulau o lomiga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: G-Shock Watches Under $250 - Top 15 Best Casio G Shock Watches Under $250 (Mae 2024).