Tulafono mo le faapipiiina o pulou i le umukuka

Pin
Send
Share
Send

O le faʻapipiʻiina o se pulou o se mea e manaʻomia, aemaise lava mo umukuka i fale mautotogi e leaga le faʻagaioiga o le ea. O le faʻamama saʻo o le ea e tatau ona tutusa lautele ma le kuka poʻo le soʻoga vaʻaia pito. O le maualuga ma le ituaiga o faʻapipiʻi faʻalagolago i le ituaiga o hob, gaioiga, auala ma le malosi o le manogi-aveʻesea masini.

Faʻaalu galuega i le umukuka

O le galuega autu lava o pulou o le faʻamamaina lea o le 'ea mai le manogi le manogi, o soʻo faʻamaʻa ninii, ma le asu. O le faʻamalosi faʻamalosi tino o le a maua ai le mama ma le ea fou i totonu o le potu, puipuia le atinaʻeina o le tele o faʻamaʻi manava, le salalau o allergens. O galuega masani e faigofie ma tuusaʻo. Ae o ona po nei faʻataʻitaʻiga mafai ona faʻaauupegaina ma faʻaopopo aoga vaega. Ina ia manaia le puleaina o pulou e mafai ai, e faʻaaogaina e tagata gaosi mea nei:

  • Sensors, faʻailoga faʻafuainumera;
  • Mafai gafatia maotua;
  • Otometi, fua fua timers;
  • Sensors e tali atu i suiga i fafo (ausa, susū, vevela, gaioiga o mea, ma isi).

Faʻasologa faʻaaogaina auala

O le faʻaaogaina masini e mafai ona faʻagaioia i ni auala se lua. Nei o masani ai ea aveʻeseina ma toe faʻafouina. O nisi faʻaonapo nei faʻataʻitaʻiga ua faʻaauupegaina i galuega e lua e suia ai le faʻagaioiga pe a fesuiaʻi.

E aveese e le au faamama ea le okesene mai le umukuka e ala atu i le ea ea, tumu i ausa ma faaputuga o vaega. Gaʻo, mea susunuina, manogi o loʻo aveʻesea foi. O le manava faʻaalu afi aveʻese mai le eleelea ea i se taimi faʻatulagaina, puipuia le faʻaputuputuga o gaʻo ma soot i luga totonu o le masini.

O le filtration ma toe faʻaleleia auala e faʻatagaina ai oe ona tosoina ni faʻaletonu leaga faʻatasi ma le ea, faʻamama ma toe faʻafoʻi i le potu. Lenei metotia o le faʻamamaina e masani ona faʻaaogaina i potu e aunoa ma se ea masani, i le leai o se avanoa e fesoʻotaʻi ai i se ala ea, pe a fai o le draft e matua vaivai. O mea faigaluega e faʻafetaui ma le galuega faʻafetai i le faʻamamaina malala.

O le a le paoa e tatau ona i ai

O faʻailoga taua pe a filifilia se pulou o le aofaʻi o le ea e faʻamamaina, faʻamatalaga faʻapitoa. O le paoa o loʻo faʻailoa mai e pepa gaosi, o loʻo faʻailoa mai ai le aofaʻi o le fua o le mita kupita o le ea ile itula. I lenei vaitaimi, o le okesene i totonu o le umukuka e faʻafouina ma faʻagaioia 15 - 20 taimi. E faʻamoemoe ile malosi ole faʻapusa.

O le malosiaga o le masini faʻaalu e faʻalagolago i le faʻatinoina o le ili. O uiga sili ona lelei o mea faigaluega e fuafua e faʻaogaina ai se metotia faʻapitoa, e amanaʻia ai le vaega o le umukuka, le maualuga o faʻalo, le aofaʻi o tagata o le aiga, ma le ituaiga o mea faʻafiafia. Ole faʻapitoa ole faʻapipiʻi e aʻafia ai le lelei ole galuega. Faʻaai punou o le ea ala, paipa ma corrugated puipui faʻaopoopo leo ma faʻaititia le faʻatinoina e 5-10%.

Afai o tagata e ona le fale mautotogi poʻo le fale ulaula i le umukuka, e sili atu le filifilia o se aveʻese pulou. Ae e tatau ona manatuaina o na ituaiga faʻataʻitaʻiga e le mafai ona galue lemu. O le filifiliga pito sili ona lelei o masini ma le paoa faʻatonutonu. Ole faʻamamaina ile taimi ole faamama e mafai foi ona fesoasoani e faʻaititia ai le faʻanoanoa.

Hood ituaiga ma faapipiiina metotia

Eseese auala e faʻalelei ai pulou. A filifilia se masini, e manaʻomia le amanaʻia e le gata o foliga vaaia ma le paoa o meafaigaluega, ae faʻapena foʻi ma le metotia o le faʻapipiʻi luga aʻe o le ogaumu, o se seti o aoga aoga ma isi mea taua. Ae e te leʻi faʻatauina sea oloa, e tatau ona e mautinoa o manaʻoga manaʻomia uma e amanaʻia: faʻatinoga, faʻatinoga, faʻamatagofieina foliga, ituaiga o faʻapipiʻiina.

Taofia

O le uiga eseʻese o le faʻamutaina faʻataʻitaʻiga o loʻo latou galulue e aunoa ma le 'aveʻesea o le ea i luga o le faʻavae o le toe faʻafouina. O tamaʻi ie mafolafola e mitiia i ausa ma manogi ma e faʻamamaina i filiga. O le vaega taua o loʻo faia e ala i le gaʻo-mailei taʻamilosaga. Faʻataʻitaʻiga mai le tau maualalo vaega o loʻo faʻaauupegaina i le faamama acrylic, ma sili atu taugata faʻatusa faʻaauupegaina ma le alumini tasi.

O le pulou na maua lona igoa ona o le metotia faʻapipiʻiina. Ina ia sefe avanoa, o loʻo faʻatiʻetiʻe luga o le puipui i le va o le umukuka kapeneta ma le faʻalo tutusa i luga o le ipu. O mea faigaluega e faʻamauina ma faʻovilivili, o se avanoa e faia i totonu o se teuteuina pusa poʻo meaafale mo se paipa faʻamaʻaina. O le tasi itu o le faʻapipiʻi e fafagaina i le masini ae o le isi i le alatoto faʻavaivai. O pupuni ua faʻamalolo le tumau e tele ona lelei:

  • Faigofie e faʻapipiʻi;
  • Sefe le eletise pe a faigaluega;
  • Paʻu maualalo;
  • Retrable faʻasologa faiga;
  • Manaia, puʻupuʻu tisaini.

Faʻapipiʻi

O faʻataʻitaʻiga na natia faʻalelei i le tele o meaafale umukuka ma e le solia ai le ituaiga totonu. O le mana o ia pulou o le a lava lava mo masani Khrushchev fale. Ona o le eseʻesega o le faʻapipiʻiina, latou te faʻaaluina se avanoa laitiiti, o le faʻavaʻa ma le ea ala ua tuʻuina i totonu o se kapoti faʻapitoa.

E tatau ona amata le faʻapipiʻiina o mea e faʻamama ai le ea mai meaafale. Afai e faʻafetaui le kapeneta i itu o le masini, e tatau ona e faia pu talafeagai i totonu. Afai o le hood e lapoʻa nai lo le sauniuniga potu, ua toesea le kapeneta pe o se faʻapitoa pusa e faʻaaogaina mo le faʻamau. O se facade ua faʻapipiʻi luga o le fausaga. O le lelei o le fausia-i hoods aofia ai vaega nei:

  • O masini e le tu matilatila i soʻo se auala i totonu lautele;
  • Maualuga mana ma laʻititi itu;
  • Lautele filifiliga o tulaga masani, faʻaopoopo galuega ma isi tapulaʻa;
  • Faigofie o faapipiiina, uma sapalai ma faataamilosaga faataitaiga.

A faʻapipiʻi se pulou i totonu o le umukuka, o le mamao fautuaina mai le mea faigaluega i le afi e tatau ona matauina. Mo ogaumu kesi - 80 cm, mo eletise - 65 cm. O le maualalo o le nofoaga e lamatia ai le saogalemu o mea faigaluega, ma o le maualuga e le aoga.

Ua faʻapipiʻi le puipui

O le lauiloa faʻaonapo nei lomiga i le tulaga o se paipa eseʻese i le auala o le faʻamau. O le puipui pupuni pa puipui o loʻo faʻapipiʻi i luga aʻe o le hob, ma o le pusa ma faʻamalama e faʻapipiʻi saʻo i le puipui. O ia ituaiga faʻataʻitaʻiga e mafai ona faʻagaioia i soʻo se lua auala: faʻamama le faamamaina, aveʻesega o le ea i le ea. O le masini e vaʻaia atoa. O le mea lea, pe a filifilia ni mea faigaluega, e tatau i se tasi ona amanaʻia le usitaʻia o ana mamanu ma le lautele sitaili o le umukuka. O le pulou mafai ona mafolafola pei o se atavali pe tele pei o se pu.

I le vaega muamua o le faʻapipiʻiina, e manaʻomia le faia o faʻailoga i luga o le puipui ma faʻatulagaina le nofoaga o le masini lea o le a tautau ai. Ona e manaʻomia lea e filifili le filifiliga mo le tuʻuina o le auala. E faʻafaigofie le galuega pe a fai o le faʻamalama ea i luga atu o le ogaumu. Mo nofoaga mamao, oe manaʻomia le faʻaaogaina o se kulini faʻapipiʻi. Ole elemene e leai ni mea e mafai ona natia i totonu ole pusa faʻamago.

Faʻaletonu

O ia ituaiga faʻataʻitaʻiga e iloga i se manaia foliga ma puʻupuʻu. O pulou pupuni e tu i se tasi itu ile itu faalava. Latou te iloga i le maualuga faʻatinoina. E mafai ona faʻapipiʻi lima mea e faʻamama ai le ea i le ogatotonu o pusa puipui. O loʻo iai se avanoa sili ona lelei e filifili ai se pulou o soʻo se faʻatonuga masani mai le tele o ituaiga o faʻataʻitaʻiga.

Iunite faʻamamaina vaega masani ona faʻagaioia i le faiga o le aveʻesea o le tele o le ea e ala i le ea ea. E oʻo lava i nai laʻititi, latou te faia se galuega sili ona lelei ile galuega.

O le faʻapitoa o le faʻapipiʻiina e fuafuaina e le faʻataʻitaʻiga o le masini, le ituaiga o luga o le ipu. O le faʻaaogaina o mea vevela-teteʻe i le gaosiaina o le tino pulou e faʻatagaina ai oe e tautau faʻalatalata atili atu i le mea e faʻaalu ai. O le mamao sili ona lelei mai le susunuina o le ogaumu o le eletise o 35 cm, mai le kesi kesi - 55 cm.

Tulimanu

Ua faʻamalolo lē tumau le au fufulu 'ea. E gaosia e le au gaosi oloa ni ituaiga T-foliga mai poʻo ni faʻataʻitaʻi. E mafai foi ona e mauaina ni masini mafolafola pupuni. Ae mo le latou faʻapipiʻiina, o isi sauniuniga o puipui tulimanu o le a manaʻomia. O lenei faʻatulagaga e mafai ai ona e nana faʻatasi le auala o le ea, faʻafesoʻotaʻi fesoʻotaʻiga. O le a faʻapipiʻi i puipui poʻo autafa o tautau kapoti.

O tulimanu o pulou e le taugofie. A filifilia, oe manaʻomia le uaʻi totoa faʻapitoa i mea. E mafai ona latou uʻamea, alumini, keramika, tioata. E tele foʻi faʻataʻitaʻiga e ofi i na o se itu. O le tuusaunoaga o domed, lapotopoto fausaga.

A filifilia ni mea faigaluega mo se umukuka ua uma ona saunia, e tatau ona siaki ona itu ma le ogaumu. E tatau foi ona fuafuaina mo tulimanu faʻatulagaina. Lenei tuʻufaʻatasiga o le a faʻaopopoina sina fiafia i totonu. Afai o le faʻapipiʻiina o se retractable fausaga o loʻo i totonu o le fuafuaga, e tatau ona saunia mo lona le faʻalavelave faʻaogaina.

Motu

O le vaega o ia ituaiga faʻataʻitaʻiga e laʻititi. O le tele o taimi, o fausiaina o motu e faia e tusa ma se poloketi a le tagata, ma ia amanaʻia le laʻititi o foliga o le hob ma le potu atoa. O se ata tisaini e ofi na o se umukuka seti tu i le ogatotonu o se potu ma tuaoi faʻasaga i le tasi puipui pe leai ni tuaoi uma. Island masini eseʻese i le auala o le tuʻuina - tautau mai le faʻalo.

Island hoods e tolu ituaiga e tusa ma o latou foliga. O le ie mafolafola vaʻai foliga le mamafa, sau masani ma gaugau. E mafai ona faapipii uma latalata i le galuega luga ma lalo o le faʻalo. Domed hoods foliga foliga lelei i le lautele o umukuka. O le laupepa mafolafola vaega o se tuʻufaʻatasia oloa.

Faʻapipiʻiina o le ea ala ma le tuʻuina o fesoʻotaʻiga faia i lalo o le faʻalo. I le lumanaʻi, o hoses ma uaea o loʻo nanaina i tua o le faʻamalama o loʻo faʻamauina. O ia pulou e faʻamau i uaea poʻo paʻu ma collets.

Tulafono eletise fesoʻotaʻiga

Ina ua maeʻa le filifiliga saʻo o le pulou na faia, e tatau ona e mafaufau e uiga i lona saogalemu fesoʻotaʻiga i mains. O masini uma e faʻagaioia i le 220 V, e faʻatagaina ai le paoa mai se auala faigofie. O le tusi saisai e mafai ona faʻasaoina pe a fai o le hood e fesoʻotaʻi i se grounded socket ma le maualuga tikeri o le puipuiga. O le auala e faʻamama ai le ea e tatau ona ogatasi ma tulafono nei:

  • O le iai o le IP62 faʻailoga e mautinoa ai le saogalemu gaioiga pe a susu (talafeagai mo umukuka, faletaele);
  • O le mamao maualalo mai laulau ma fata o le 20 cm;
  • O le mamao i le itu mai le tino pulou e tusa ma le 30 cm;
  • Afai o le aofaʻi o le paoa o mea faigaluega i totonu o le umukuka e sili atu i le 4 kW, e tatau ona tusia se laina eseʻese mo le pulou;
  • E sili atu le tuʻu maualuga fafo fafo mai le foloa ma le kesi faʻaputuga, i le tulaga o 1.5-2 mita.

O le malosiʻaga o tele o pulou e le sili atu i le averesi fua faatatau o 500 watts. O le mea lea, i le leai o se outlet i fafo atu, oe mafai ona faʻamalosia le masini ma se matasele. E matua le manaʻomia lava le tipiina o le puipui; e mafai ona e faʻaaogaina le faʻaaogaina o uaea e ala i le tuʻuina o le uaea i totonu o se atigi pusa palasitika.

Faʻapipiʻiina alavai

E galue le pulou ona o le fesoʻotaʻiga i le auala ea. O mea leaga uma mai le umukuka e tiaʻi i totonu o le maina o le fale pe lafo i le auala. E mafai ona faʻaaogaina se paipa palasitika e pei o se auala ea. Ole auala mulimuli e le taʻutaʻua aua e tele ai le pisapisao ile taimi o faʻagaioiga.

O tafe o le ea e lapotopoto ma faatafafa. Mo mea taʻitasi, latou te faʻaaogaina a latou lava ituaiga faʻamau, o se paluga faʻapipiʻi, o se auala natia i totonu o le puipui. I le taimi o le faʻapipiʻiina, uma manaʻoga faʻailoa i le tusifolau meafaigaluega e tatau ona amanaʻia. Mo le ea ea, auala ea o le tutusa lapoa o loʻo faʻaaogaina; liliu ma taofiofi tatau ona faʻaititia.

Tele lapoa

O le lelei faʻagaioiga o le pulou faʻamoemoe i le tele o le auala. A faʻatau se oloa, oe manaʻomia fuafua lona lautele. O se paipa e faia i soʻo se mea e tatau ona ofi uma i le faʻatagaina o le ea ea ma le ufiufi. O le le fuafuaina lelei le tau o le a matua faʻaititia ai le aoga o mea faigaluega, faʻateleina le avega i soʻoga, ma faʻateleina le pisapisao.

E mafai ona faʻatulaga saʻo le lapoʻa o le paipa faʻapipiʻi i le fuaina o le lautele o le au i luga o le pulou ma le tatalaina o le alatele faʻavaivai lava ia. Afai e laʻititi le auala o le ea, e tatau ona faʻalauteleina ma mautinoa le maopoopo atoatoa e ala i le faʻafesoʻotaʻi o se mea faʻaoga o se talafeagai lapoa.

E tusa ai ma le tulaga masani laina mo lapisi auala, oe mafai ona maua oloa ma le lautele o le 8 - 30 cm o faʻatau atu. O oloa faʻataʻamilomilo mo T-foliga, fausia-i pulou e tatau ona faʻaopoopoina ma adapters. O lapoʻa e sili ona lauiloa ole 5 x 10 cm, 8 x 15 cm.

I luma o le faʻatauina o se auala corrugation, e tatau ona faʻamanino lona umi faʻaloaloa. O le tele lelei ma le laina o 3 mita. Oe mafai i taimi uma ona aveʻesea le sili atu.

Faʻapipiʻi le faʻasologa i le pulou ma le ea

Ae e leʻi amata galuega, e tatau ona e faʻamamaina le ea i totonu o le fale poʻo le fale mautotogi. Ona tatau lea ona e siaki le faʻamaoni o le auala. Matou te asiasia le paipa palasitika mo chips, eseese faʻaletonu. O le kulupu e tatau ona faʻaloaloa atu i lona atoaga atoa, asiasia mea taua. Ona tatau lea ona togafiti le faʻaʻi o le pulou i se faʻamau faʻailoga ma e tatau ona tuʻuina i ai se paipa. E mafai ona faʻamau i se faʻamau faʻapitoa poʻo se uaea masani.

A o mago le fausaga, e mafai ona e amata sauniuni le pu ea. Matou te faʻamau faʻamau se lattice faʻapitoa ma se faʻamau i le puipui i mea faʻapipiʻi tipi e le tagata lava ia, faʻamau i luga o se paipa poʻo se paipa palasitika ma se faʻamau faʻamau ma faʻamau i se togafiti. I le taimi o le faʻapipiʻiina, ia mautinoa ia tuʻu le avanoa lattice puʻe mo le faʻasalalauina o le ea masani. E mafai ona e siakiina le faʻatinoina o le pulou e ala i le uuina o se fasi pepa i le pito i luga o le ki luga masini i le malosi atoa. Taofiofia o le laupepa o se faʻailoga o le lelei faʻapipiʻiina ma faʻasusuga faʻasusuina.

Faamau le ala i le puipui

Malamalama, paipa palasitika paipa mafai ona faigofie faʻapipiʻi i le puipui, le laupapa luga o meaafale ma masani silicone. O lenei faʻaleleia auala e le talafeagai mo puipui poʻo puipui puipui. Faigata o le a tulaʻi mai foi ma le umi ea alavai, sili atu nai lo le 100 cm. I lenei tulaga, faʻapipiʻi faʻapipiʻi ma dowels e faʻaaogaina mo faʻamau.

O paipa uʻamea mo le ufiufi e faʻapipiʻi i le puipui e faʻaaoga ai puipui o faʻamau. O le fofo e le talafeagai mo soʻo se lapoʻa ma e le faʻamoemoe i le taumamao o le nofoaga faʻapipiʻi. Faʻafetai i lenei metotia faʻapipiʻi, hum ma gatete mafai ona faʻaititia. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o le faʻamau o faʻamau e faʻatagaina ai oe e faʻaopoopoina faʻapipiʻi soʻoga o nisi vaega.

Faʻafefea ma o fea e aumai ai le auala

Afai o faʻafitauli na aliaʻe mai i le taimi na faʻapipiʻi ai le pulou, e le mafai ona tipiina i totonu o le auala faʻasolosolo masani, ona pau lea o le filifiliga o le aumaia o le auala i fafo atu o le potu e ala atu i le puipui. O lenei fofo o le a sili ona lelei mo se fale tumaoti. Afai e mafai, o le pulou e tatau ona tu i le isi itu o le faʻamalama.

Aumai le paipa i le auala, e tatau ona e tuʻuina se alavai o le laʻititi laʻititi. E sili atu le faʻaoga o se taʻamilosaga faʻasolosolo, faia faʻatasi ma le tasi taimi. E mafai ona faʻateʻa leakage, liu aisa o le auala pe a e faʻapipiʻi se alatoto siaki. E manaʻomia foi ona insulated ma le susu-tetee insulator. O loʻo faʻapipiʻi se faʻamalu puipui i luga o le paipa mai fafo o le pa e puipuia ai mai le susu.

O le ea ala e tatau ona tuʻuina i totonu o se pusa faʻapitoa ae le i lafoina i le puipui. E tatau ona avea ma se malosi palasitika, laupapa laupapa faʻavae e mafai ona lagolagoina lona lava mamafa ma o le paipa faʻaalu. O vaega uma o le atigipusa e felataʻi felataʻi ma le tasi. Ae le i faʻamauina tumau le auala o le ea, e tatau ona siaki mo faʻasologa.

Faaiuga

Oe mafai ona faʻapipiʻi le pulou oe lava ma le laʻititi seti o mea faigaluega. A faʻatino galuega eletise, e le tatau i se tasi ona faagaloina le saogalemu.O le tausisi i tulafono faʻapipiʻi o le a alofia ai le tele o faʻafitauli a o faʻagaioia. E manaʻomia e le itiiti ifo ma le taʻi ono masina e sui ai le filiga ma faia se tele faʻamamaina o le masini faʻaalu. Afai e le o faia lenei mea, o le a le toe aoga mea faigaluega.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Best Funny Videos 2017 - Girlfriend vs Boyfriend Challenge (Mae 2024).