7 mea e le tatau ona i ai i le potumoe

Pin
Send
Share
Send

Moega e le lelei

O le aluga tuai o se mafuaʻaga o le efuefu, ma o lea efuefu mite. Afai e lelei, toe faʻafou e ala i le faʻamamago. E masani lava o le maualuga o le aluga e tusa ma le 12 cm. Afai e tiga le ua pe a uma le moe, e maualuga tele le oloa, ma afai e te tuu lou lima i lalo o lou ulu ae e te leʻi moe, e maualalo tele. E manaʻomia se aluga faigata mo i latou e momoe i o latou itu, ma se aluga vaivai mo i latou e momoe i o latou manava.

O se faamalu le talafeagai, o se ie mafanafana soʻona mafanafana, ma mea e le lelei ai moega e mafai foi ona afaina ai le lelei o le moe.

TV ma komepiuta

O masini eletise o ni mafuaʻaga o moli lanumoana e mafai ona taofiofia ai le faʻalilolilo o le melatonin. O lenei homone e faʻatonutonuina ai le paʻu o le tino o le tino, puipuia mai le popole, ma i le po e toefuatai le galuega i totonu o sela, toe faʻafouina latou. O pupuni pupula ma moli pupula i mea tau eletise e mafai ona mafua ai le le lelei o le moe.

A iai le suʻega ile potu moe, e tatau ona faʻasaʻo le potu. O le kesi e tatau ona vavae ese mai le moega e se vaeluaina, fata poʻo pupuni.

Uati

Pei o isi punaoa malamalama, o le uati faʻamalama uati mafai mafua ai insomnia. O le pisapisao o le analog uati e le fesoasoani foʻi i le moe maloloina, talu ai o le leai o se pisa e masani ona manaʻomia mo se malologa lelei. A filifilia se uati mo se potumoe, e tatau ona e mautinoa e le faʻalavelave i le malologa ma e le faʻatiga i le faʻaauau pea o le leo.

Sili atu lavalava

Aua le faʻatagaina mea e faʻatumu ai le pusa tuʻu atoa - o le a latou pa ma oso i tua o nofoa ma luga o le moega. O le kapeneta e tatau ona i ai le avanoa mo le faʻasalalauina o le ea. Tuʻu atu lavalava e te le ofuina ia i latou e le tagolima. I luga o fata avanoa, e mafai ona e tuʻuina aitema e masani ona teuina i luga o se laulau laʻau poʻo le pusa o drawers ma lapisi le potu.

Fugalaʻau totō

E talitonuina o fugalaʻau i totonu o le potu moe e afaina ai se tagata e ala i le aveʻeseina o le malosiaga lelei pe faʻasaʻoloto le carbon dioxide. O le mea e lelei ai, o le tele o suʻesuʻega ua faʻamaoniaina le faʻafeagai - o totonu o fale fualaʻau faʻamamaina le 'ea mai faʻamaʻi fafo faʻaleagaina, benzene ma formaldehyde. Ae o fugalaʻau manogi (i totonu o ulo poʻo tipi) e sili ona aloese mai ai - latou te le gata i le faʻalavelaveina o le moe, ae mafua ai foʻi tiga o le ulu, faʻapea foi ma le lagona o le niniva pe a ala aʻe.

Faʻateleina o ie ma tusi

Le faʻatulagaina o se potu tusi i le potumoe e le o se tali sili lea. O tusi, kapeta i luga o foloa ma puipui, ma pupuni e tele faʻaputuga e aoina ai le tele o pefu, pulouaitu ma meaola niniʻi e mafai ona afaina ai poʻo le manava puʻe. Ole tausiga mo latou e manaʻomia le tele o taimi ma taumafaiga, o lea mo tusi matou te fautuaina le faʻatauina o kapoti i faitotoʻa, mo se faʻataʻitaʻiga, tioata. E sili atu le sui o pupuni e tele-vaega ile ie laconic blackout.

Mea e le faʻafiafiaina ai oe

A o e i totonu o le potumoe, e tatau ona e vaʻavaʻaia ma le faʻaeteete e vaʻai ai i se mea e le ofi i totonu o le tulaga pe faʻatupuina ni faʻaletonu leaga. Lenei mafai ona:

  • Se masini faʻamalositino e te le faʻaaogaina.
  • O se ofu tele tuai e poloka ai le malamalama ma faʻafitia ai totonu o le ea.
  • O se ipu mataga na avatu ia te oe ona o le valea.
  • Atavali ma atapuʻe e mafua ai le faʻanoanoa poʻo le itaitagofie.
  • O se moli uila e tele ona luga i luga ae o le moega e tupu ai se lagona le mautonu o le popole.

O totonu e tatau ona aoga mo le tagata, ae le o le faʻafeagai: o le potumoe e tatau ona pei o se spa, lea e mafai ona malolo ma aveʻese ai le popole. Oe oe mafai ona tausia lou tino, ma o le a faʻafetai ia te oe ma le faʻateleina teteʻe teteʻeina, malosi ma aulelei foliga vaaia.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Tali le Afioga ile Palemia i saunoaga a Laauli Polotaivao Schmidt 200920 (Iuli 2024).