Faʻafefea ona teuteuina se auala savali ma le alatele i le Provence style?

Pin
Send
Share
Send

Features o Provence

A numera o autu uiga o le Provencal sitaili:

  • O le faʻaaogaina o mea masani faʻaumaina poʻo a latou paʻaga lelei.
  • O totonu e puleaina e papaʻe, lavender, kulimi, lanumoana lanumoana ma isi lanu pastel, fausiaina se maaleale ma sili ona manaia teuteu teuteuga.
  • O le iai o uluaʻi teuteuina o mea teuteu, mea e fai e lima, o mea totino, o ie faʻanatura ma meaafale laupapa e iai le aoga ua faʻamalosia.
  • Provencal design tuʻufaʻatasia ma le feololo faʻatonuga, atunuʻu sitaili ma shabby chic.

Lanu fusi o alaleo

Ina ia teuteuina le alatele, latou te filifilia se matagofie lanu samasama i lanu piniki, lanumoana poʻo muted malamalama lanumeamata lanu. O se ata lanu faʻatumuina le potu ma le toʻafilemu ma atili ai ona susulu, lea e taua tele i le leai o se faʻamalama i le auala savali i le fale mautotogi.

Malulu pastel paolo e pei o manogi mumu, lavender matala, susulu samasama po o le aquamarine maua ai le seti se natura ma masani lagona.

I le ata o loʻo i ai se mamanu o le Provence-style hall, faia i paʻepaʻe ma paolo lilac paolo.

O le autu autu o le beige, paʻepaʻe pe o nifo o nifo o nifo elefane, lea e mafai ona faʻafefiloi ma blotches mauoa po o matte uliuli faʻaaliga. O le moli malamalama o le a toe faʻafouina foliga vaaia o se tamai auala savali ma faia le mamanu mama, sophisticated, mama ma lautele.

O le ata o loʻo faʻaalia ai le ata o le pastel colour o le lautele o le faitotoʻa e ulufale ai ma le sitepu i totonu o le fale o Provence.

Olive, moli, sana poʻo le lanumoana paolo o le a fesoasoani e toe faʻaolaola le avanoa ma faʻatumuina i le taumafanafana uiga. E tele elemene o le mauoa lanu o le a aumaia ni lanu fou i totonu o le auala savali.

I le ata o loʻo i ai le auala faʻa-Provence-style ma beige ma paʻepaʻe teuteu.

Filifilia o meaafale mo le mea e ulufale ai

I le faʻatulagaga, meafaigofie ma tetele meaafale e faʻaaogaina, o loʻo i ai maosiosia, chips ma scuffs. O le ata o le Provence style hallway e faʻailoa mai le iai o faʻamatalaga o aso anamua ma mea faitino e iai se aʻafiaga tuai. O meaafale e tele lava i moli malamalama ma faʻapipiʻiina e le kopa, apamemea poʻo apamemea totoga.

O le alasavali o loʻo faʻaauupegaina i le pusatu, o se pusa fata, o fata tatala o faʻavasega eseese, o le potu e teuteuina i ie faʻaalu ma ato. E le fautuaina e faʻapipiʻi elemeni o meaafale fou i totonu o le potu, mo se faʻataʻitaʻiga, i le tulaga o se ofu moe faʻaseʻe ma se faʻata e faʻaataina, talu ai o le a faʻalauiloaina ai se eseesega i le Provencal design.

O le ata o loʻo faʻaalia ai totonu totonu i le faʻataʻitaʻiga o Provence, faʻatumuina i meaafale laʻau mama.

O se vaega taua o le alasavali o se laupapa poʻo se uamea tatala tautau ma seevae fata.

Ina ia fausia se faʻamalie faʻaopopo i le auala faʻaofuofu o Provence, e talafeagai le tuʻuina o se sofa matagofie, teuteuina i teuteuga uʻamea faia i le uʻamea poʻo le paʻepaʻe. O lenei fasi meaafale e tatau ona faʻafaigofieina ae le faʻapipiʻiina le avanoa.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se alasavali laupapa i le mamanuina o se tamaʻi auala i le Provence style.

Meafale i le tulaga o se nofoa ma aluga poʻo se laupapa laʻau faʻatulagaina ma wicker drawers o le a fetaui lelei i le ata o le Provence-style hallway. O se tamai potu e mafai ona faʻaauupegaina i se ottoman, o se nofoa faʻapitoa poʻo se masani nofoa laupapa.

Maea ma mea

I le taimi o le toe faʻaleleia o le auala Provence-style, fautuaina e le au mamanu le mulimulitaʻi i ni tulafono ma faʻaaoga faapitoa na o mea masani e aoga ma sili ona lelei.

Mo puipui, filifili leuteu teuteu ma laupapa laupapa. O se maʻa poʻo se brickwork e talafeagai o se faʻamama avega. Lavalava laʻei felanulanuaʻi ma fugalaʻau felanulanuaʻi ma lolomiina faʻataʻitaʻi o laʻau poʻo le fresco e manatu o se tali sili ona manaia. O le filifiliga pito sili ona lelei ole faʻapipiʻi pepa pepa faʻapipiʻi ma faʻalelei ma le mafaufau lelei. O tapoleni ma toʻo, pa poʻo poloka togitogi e fetaui lelei, faʻapea foʻi ma oloa e faʻataʻitaʻi ie lino poʻo ni fala.

I totonu o le alatele avanoa, o pa ua maeʻa ma laupapa laʻau masani. O le laualuga e talafeagai e valivali, varnish pe faʻafoliga tausaga.

Ina ia fausia se moni Provence siosiomaga i totonu, o se tasi o puipui e faʻamalosia e se faʻamalama sese o loʻo faʻaalia ai se fanua lavender poʻo se laufanua ma Farani auala. Oe mafai ona faʻamaeʻaina le atoa tuufaatasiga ma malamalama pupuni ma se faʻamalama sill faʻamafanafanaina.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se eseesega o teuteuga i totonu o le auala savali i totonu o le fale.

Afai e faʻaaogaina le vali vali i le teuteuina o le pa, lona uiga e talafeagai foi lenei ufiufi mo le teuteuina o le faʻalo. O le auala faʻaleaganuʻu o le paʻu sinasina i susu, beige, liligi olive, lilac poʻo lanumoana tone. I totonu o le fale mautotogi ma le faʻalo maualuga, e talafeagai le faʻaogaina o pou mama poʻo pou e faia i le malamalama pe toeititi uliuli laupapa faʻamaula.

O le ata o le a faʻamalieina atoatoa se faigofie fola laupapa faia i le valivali poʻo faʻapitoa matua laupapa. Matte kapeti poʻo laminate ma faʻataʻitaʻiga o natura uiga o le a faapena foi ona ofi faʻatasi i totonu o le aotelega manatu. O se fofo talafeagai mo le foloa o ni maa keramika, lea, faʻafetai i le tele o ituaiga, o le a saofagā i le fausiaina o se moni na faʻamamaina, lavelave ma tulaga ese Provencal totonu.

I le ata o loʻo i ai se faitotoʻa ulufale ma puipui ufiufi i teuteuga vali.

Teuteuga ma mea faʻaaoga

O le teuteuina o totonu, o mea alofa ma mea e fai e lima e filifilia i foliga o atavali laupapa laʻau, tulaga vaneina, faʻamanatuga o le poselane, ato, kelei ma ipu keramika, o ata tatala o ata, faʻatasi ai ma faʻaputuga o laʻau mago poʻo fugalaʻau fou. Faʻafetai i le teuteuga mamanu, e foliga mai e maua ai le atemosifia se tulaga ese i tua tuʻaiga.

O le alatele mafai ona soʻosoʻatasi faʻatasi ma forged faamalu tu, fatafata ma faʻata i se uʻamea faʻamalama.

O loʻo faʻaalia i le ata se faʻataʻitaʻiga o le teuteuina o se auala savali i totonu o se fale ogalaau pei o le Provence.

O fata tatala e teuteuina i pupuni e faia i le cotton, ie poʻo le fulufulu mamoe; aluga ma palanikeke ma mea teuteu galuega, o mea na lalaga, faʻamalama eseese, lace ma lush ruffles e tuʻu luga o sofa poʻo nofoa.

O pupuni malamalama e tautau i nisi taimi i luga o le faitotoʻa ma faʻaopopoina i le uu. O le mea lea, o se suamalie ma le matagofie i le atemosifia siosiomaga fausiaina i le faapaologa.

O ie lalaga, o manulele keramika, fatu ma isi knickknacks o le a le gata ina faʻamalieina ai le potu, ae faʻamamafaina ai foi le matagofie ma le talimanaʻo o le Provencal style.

I le ata o loʻo i ai le auala tele Provence-style ma faʻamalama teuteuina i pupuni faʻamalama.

Moli

Faapitoa gauai ua totogi atu i le taualuga moli moli. Mo se auala sitaili Provence, e sili atu le faʻaaogaina o se faʻataʻitaʻiga faigofie, faʻailoaina e le i ai o forged elemene ma faʻataʻitaʻiga o le a tuʻufaʻatasia lelei ma se tutusa foliga o le faʻata faʻata. I se faʻaopopoga i le malamalama tutotonu, sconces e faʻapipiʻi luga o puipui, ma se pusa o drawers poʻo se curbstone faʻatasi ma se lamepa.

O le tele o moli moli ma ie, ie faʻalanu ma lalaga lamepa poʻo paolo e teuteuina fugalaʻau foliga lelei i le ata o le potu. O le faʻaaogaina o tuugalamepa teuteuga o le a talafeagai foi.

Lelei mafaufau lelei moli e sili ona taua mo se tamai auala poʻo se vaapiapi Provence-ala auala. Faʻafetai i le tele o le malamalama, o le potu vaʻaia faʻalauteleina, tumu i le ea ma le malamalama.

I le ata o loʻo i ai paʻepaʻe taualuga papaʻe uʻamea i totonu o se auala vaiti e pei o Provence.

Faʻatulagaina totonu o le hall

O se numera tele o elemeni elemeni o loʻo faʻafeiloaia i totonu o le Provencal style totonu. Afai e i ai se faʻamalama i le auala savali, e teuteuina i pupuni malamalama, ma se laulau, faʻamafanafanaina poʻo pusa o drawers teuteuina i solo ma laulau ieafu e faia i vavae poʻo ie lino.

O le matagofie o le kiona-paʻepaʻe poʻo le susu o le pa puipui o le a sili ona faʻamamafaina e meaafale i le tulaga o tamaʻi ottomans poʻo nofoa faʻatasi ma le natura ie ie ma se tamaʻi teu fugalaʻau.

O le ata o le auala savali i totonu o se fale tumaoti e mafai ona teuteuina i se puipui tele po o le fola faʻata ma tuʻu i tafatafa o se laupapa laupapa poʻo se pusa tuai. O sea manatu tisaini o le a maua ai le setiina o se le toe vaʻaia foliga ma o le a matua fetaui lelei ma le agaga o Provence.

Faletusi o ata

O totonu o le auala savali, na faia i le archaic ma le itumalo Provence style, ei ai se faʻapitoa tala o loʻo taoto i mataupu taʻitasi. O le faʻamatalaina e Farani o le tulaga masani ua fausia ai se sili atu, faigofie, faʻanatura ma matagofie foliga i le taimi e tasi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Pierre Franeys Cooking In France: The Back Country Of Provence (Mae 2024).