Aneti-popole mo le fale: 10 fesoasoani mo le filemu atoa o le mafaufau

Pin
Send
Share
Send

Malamalama masani maualuga

Pei o meaola uma, e manaʻomia e tagata le susulu o le la: e aafia saʻo lava i o tatou tulaga. I le lelei o le tau, o se tagata e faʻatumuina i le malosi, ma i timuga tau e masani ona manaʻo e moe. O le tele o le la e ulufale i totonu o le potu i le ao, o le sili atu foi le malosi o le immune system. O le mea lea, e taua tele le mafaufau i luga o le ata o le faʻamalama matala i le laʻititi mea: o pupuni e tatau ona faʻatagaina le malamalama e ulu mai le auala tonu pe a manaʻomia. I le tau mafanafana, e manaʻomia le pupuni o faʻamalama i le lautele e mafai ai - o ave o le la o se mafuaʻaga o le vaitamini D, e aʻafia tonu ai le lagona o se tagata, ma faʻapena foi ona afaina ai le potu.

O sina mea e uiga i moli faʻasolosolo. O le mafanafana o le malamalama e faʻafilemuina ma malolo ai, o le malamalama malu, faʻasalalau e faʻamalosia ai le malologa, o le malamalama malulu e faʻateleina ai le galueaina, ma o le malamalama susulu e mafua ai le vaivai ma le le mautonu.

Pulea tulaga

Ina ia faʻaititia le popolevale, e tatau i se tagata ona mafai ona faʻatonutonu le siʻosiʻomaga. E tatau ona faʻatulaga le fale mautotogi ina ia mafai ona faʻatonutonu le aofaʻi o moli ma le ea fou, vevela ma le tele o leo. O pupuni uliuli o le a fesoasoani, lea o le a faʻaititia ai le le lelei o aʻafiaga mai le auala: o se molimatagi e susulu atu i le faʻamalama, o le fia iloa o mea mai tuaoi, o le la e oso aʻe i luga mai le moega i luma o le taimi. O se ea faamafanafana po o ea malulu e talafeagai mo le puleaina o le vevela. Afai o se aiga tele nonofo i totonu o se fale mautotogi, e taua le i ai o se "motu o le filemu" a le tagata lava ia o le a noatia i a latou lava tulafono, tusa lava pe na o se nofoaga faigaluega i tua atu o se pupuni.

Afai e te le fiafia i le vaʻaiga mai le faʻamalama, e tele auala e faʻaleleia ai: vali tioata pisia poʻo le ata tifaga, tautau ulo ma laʻau, tamaʻi fagu ma fugalaʻau fou poʻo lala, faʻamalama faʻapipiʻi luga o faʻamalama, pale, ie faʻaseʻe ie, ie pupuni.

Fiafia chic

O le lauiloa Amerika teuteuina Jonathan Adler (tusitala o le sili ona lelei totonu tusi ata) na atiina ae lana ia lava mataupu faavae, lea na ia tausisi i ai i lana galuega. O lona talitonuga o se fale mananaia e leʻo se fale e teuteuina tele poʻo se fale mautotogi e iai ni meafale taugata, ae o se fale e faʻaalia ai le naunautaʻiga o lē e ana ma e faʻatumuina i le mafanafana ma le mafanafana. E mautinoa e J. Adler o vailaʻau e sili ona mamana o le tipolo, moli, piniki ma isi lanu pupula, ae ole beige, i se isi itu, e faʻatosina ai oe ile faʻanoanoa. O le teuteuina teuteu e faʻataʻitaʻi ma gagau ia canons, aunoa ma le fefe i le lanu ma, faʻatatau, ola lava ia.

Mea e fesuiaʻi mafaufau

Ina ia le faʻavaivaia le ea i totonu o le potu, o potu e tatau ona i ai ni elemene e manaia ai le fesuiaʻi o lou mafaufau, aemaise lava pe a fai e te auai i monotonous gaioiga mo se taimi umi. Ua fautuaina oe e le au psychologists e tautau ata ma laufanua ma isi galuega o faatufugaga, a oe lava ata manuia ma ata o au pele i luga o le puipui. O se pusa vai poʻo se vaipuna, o se yoga poʻo se faamalositino (pe a e fiafia i taʻaloga), ma se TV ma se taʻaloga taʻaloga e atoatoa.

Le faʻamaneta o le faʻatonuga

Marie Kondo, tusitala o le Life-Changing Tidying Magic: O le Japanese Art o le Aveʻesea o Mea Le Manaʻomia ma le Faʻatulagaina o Avanoa, ua suia ai olaga o le faitau afe o tagata oe na mafai ona aveʻese mea le manaʻomia, ma toe faʻamatalaina la latou vaaiga i le olaga. Ua augani atu Marie e tuu i le fale na o na mea e mafua ai le fiafia. O lenei toleniga se auala taua i le taumafaina, ma faʻaititia ai foi le tulaga o le popolevale, aua o mea e te le fiafia e taofi le feʻilafi i luma o ou mata. Toatele e fefefe e lafoai mea le talafeagai, faʻanoanoa i le tupe faʻaalu, ma faʻapea foi ona taofia meaalofa le aoga mai e pele. Ina ia aveʻesea le lagona o le tausalaina i le taimi o le "faʻaletonuina", mea e tatau ona "faʻafetai mo le tautua" ma pasi atu ia i latou e le tagolima.

Tulaga faatauaina a le aiga

Soʻo se faʻamaoniga o talaʻaga aiga maua ai se lagona o le auai i se mea sili atu, faʻapea foi ma se lagona o le lagolago i le taʻamilosaga o le olaga. E le tatau ona e lafoa ni mea taua taua - tuʻu pea ni mea faitino i totonu o le fale, e manatua ai matua matutua. I aso nei, e oʻo lava i mea tuai a le Soviet meaafale e faigofie lava ona ofi i totonu o ona po nei totonu: toe faʻafouina pe faʻafoliga matua. Mea tuai - lamepa karasini, pusaaisa faʻaaogaina o le ZIL, o le leitio Soviet - o le a faʻamaonia ai totonu o le fale. Tusa lava pe leai se mea o le aiga na ola, oe mafai ona maua se mea talafeagai i le flea maketi: tuu le tala amata i ai.

Tusilima

E i ai i taimi uma se nofoaga mo se mea faʻafiafia i totonu o se fiafia fale: o le matagofie o le galue ma ou lima e faigata ona soona faʻatauaina! O le mea faʻafiafia e faʻamalieina ai le popole ma faʻalavelave ai mai mafaufauga leaga. I galuega suʻi, e le gata o le gaioiga e aoga, ae o le iʻuga foi. Tele mea e mafai ona faia tutoʻatasi faʻaaoga mea teuteu ma mea le manaʻomia - lavalava, pepa, poloka laupapa - ma maua se oloa o le a avea ma se teuteuga totonu. Tusa lava pe o le tilotilo vave atu i ai e mafai ona fagua matagofie manatuaga.

Togalaau laʻititi

O le isi auala e faʻaititia ai lou popole o le mauaina o teuina o fale. O fugalaʻau fou e faʻamalieina ai le siosiomaga o le fale ma faʻamama le ea. Ina ia aveʻesea mea oona i le ea ma le carbon monoxide i le umukuka, e tatau ona e faʻatauina le chlorophytum. O Dracaena na te fasiotia siama pathogenic, ma monstera e faʻaititia ai le mamafa o masima mamafa. Tele o laʻau e 'aina ma mafai ona totoina i totonu o ulo i luga tonu o faʻamalama: aneto, pasili, basil, mint ma lemon balm.

Laʻititi le pisapisao

Afai e te lelava i le taimi lava e te i ai i le potu, atonu e mafua mai i le vaʻai leo. E le gata i le faʻaletonu ma le tele o mea, ae faʻapena foi i ituaiga eseese ma teuteuga. O le i ai o mamanu i luga o pepa puipui, pupuni ma meaafale mea teuteu e mafai ona taitai atu ai i le le fiafia ma le faʻalavelave. Oe le tatau ona aveina ese ma susulu sasa, togitogi, laʻititi lolomi ma motley siaki: ia latou faia e le sili atu i le 20% o le atoa totonu.

Faigofie faigofie

O se tagata e fiafia i le faʻatonutonu e ono lagona le popole i le i ai i se fale le mama. O le faʻamama e malie mo nisi, ae afai o le gaioiga e avea ma masani i aso uma, e mafai ona faigata ona faʻatonutonu oe lava. Ina ia faʻafaigofie lou olaga, e tatau ona e filifilia faʻamaeʻaina ma meaafale e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. E atili faigata le faʻamamaina pe a fai o le fale:

  • Tele o mea pupula ma atagia mai luga (faʻata, luma o umukuka).
  • Apron e faia i tamaʻi maa, mosaics.
  • O le tele o mea i luga o fata tatala.
  • Tele o ie (kapeta, pupuni, aluga).
  • O se le lelei mafaufauina teuina faiga, lea mafua ai mea e avea i fafo atu o nofoaga.

I le faʻataʻitaʻia o ni a matou fesoasoani, o le a e lagona ai le faʻaititia o le popolevale ma le suiga o le manatu o lou oe fale. O ia suiga e mautinoa le aoga ma suia ai le microclimate i totonu o le aiga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: ALOFA LE GAGANA by: Emme Eteru (Mae 2024).