Taumafanafana umukuka: ituaiga, ata ma tisaini aitia

Pin
Send
Share
Send

Features o le filifiliga o nofoaga

Pe o se umukuka tapunia poʻo se avanoa matala, oe le mafai na ona aveina ma fausia luga o soʻo se avanoa avanoa. Ina ia faʻafaigofie ona faʻaaoga i le lumanaʻi, mafaufau i mea nei:

  • Faʻapipiʻi se umukuka taumafanafana i le togalaʻau latalata i le fale pe a mafai, ae alu ese mai le faleuila, septic tank, fale o manu, fale taifau, lua faapalaga ma le auala;
  • aveʻese mea susunuina mai le umukuka taumafanafana ma se ogaumu poʻo se papakiu - vaomago, fafie, ma isi;
  • fausia se umukuka taumafanafana i le atunuʻu fale, pe a mafai, i le paolo o laʻau - o lenei auala o le a sili atu le toʻafimalie e kuka ai ma 'ai i se aso vevela;
  • vaʻai lelei ile latalata ile fesoʻotaʻiga talafeagai - sapalai o le suavai, alavai, eletise;
  • mafaufau i le itu a le matagi pe a filifilia le nofoaga mo le nofoaga e faʻatapulaʻaina ai le afi, ina ia aua le ulaina le 'aiga' ai.

I le ata, o le vaega kuka i le tulaga o se faʻaopoopoga

O le filifiliga o le nofoaga faʻamoemoeina foi i luga o le ituaiga ma le ata o le taumafanafana umukuka - o le a tuʻua le fale pe latalata i le fale autu? E tofu lava le filifiliga ma lona lelei ma mea le lelei.

Mai le papakiu i totonu o se umukuka vavae ese i le atunuʻu, asu ma manogi e le ulu i totonu o le fale, o lona uiga o au mea o le a le manogi pei o le pulu. Ae o le a mafai ona faʻaauupegaina lena umukuka taumafanafana na o luga o se lautele avanoa.

O le tuʻufaʻatasi o le a taugofie, aua a itiiti mai o le tasi o puipui ua uma ona i ai. Ma le isi, e te le tau alu mamao e sauni le 'aiga o le taeao poʻo le aoauli. O le minus - manogi oona sosolo i totonu o potumoe ma potu malolo.

I le ata, o se umukuka umukuka i le tulaga o se fale tunutunu

Ituaiga umukuka

O fale mafanafana e 3 ituaiga: tapuni, tuʻufaʻatasia ma matala. Sei o tatou mafaufau i auiliiliga uma.

Tatala le umukuka taumafanafana

O umukuka matala e taʻua o gazebos, patios poʻo terraces e leai ni puipui (uma poʻo se vaega), o nisi taimi e leai se taualuga. O le umukuka o le taumafanafana e le faʻasaina, o lea e lelei ai pe a faʻaalu se taimi ii i le aso taumafanafana lelei. O le aoga faʻamanuiaga penefiti aofia ai tau ma taimi sefe i le taimi o fausiaina. Leaga - o le le mafai ona puipuia meaafale ma mea faigaluega mai mala faalenatura, manu ma iniseti. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, o masini uma e tatau ona aumai i totonu o se potu mafanafana mo le taumalulu.

O loʻo faʻaalia i le ata se avanoa mafanafana i tuafale ma se ogaumu

Tapuni umukuka tapunia

O umukuka gated aofia ai se veranda po o grill fale. Lenei o le laumua fale (poʻo se faʻaopoopoga), ma puipui, o le taualuga, faʻamalama, faʻaʻeseʻese ma o nisi taimi faʻamamaina. O le mea moni, o se fale masani lenei ma na o le tasi le potu.

O le lelei vaʻaia o se tapunia umukuka umukuka o le tutoʻatasi tau. E oʻo lava i le timu ma le matagi, e mafai ona e faʻavela lelei ma 'ai meaai. I se faaopopoga, eletise masini ua tuu iinei, aunoa ma le fefe o le a le manuia. O le mea lea, afai e te manaʻo i se umukuka mafanafana mafanafana atoa ma se pusaaisa, microwave, ogaumu, masini fufulu ipu, TV - o lenei ituaiga fale e mo oe. O le le lelei tele o le tali o lona maualuga tau.

I le ata o loʻo i ai le umukuka taumafanafana ma se ogaumu ma se grill

Tuufaatasi

O le mamanu o sea umukuka taumafanafana aofia ai se ufiufi ma leai se totogi eria. O le nofoaga tapunia fale le kuka vaega ma masini, countertops ma kapeneta. Ma o le laulau 'ai ma nofoaga e nonofo ai o loʻo tu i le ea fou. E sili atu le faigata i le fuafuaina o se tuʻufaʻatasia o fausaga, ae o le a tau maualalo ifo nai lo le tasi-fasi faʻapipiʻi avanoa.

Faʻafefea ona faia se mafaufau loloto faʻatulagaina?

O le umukuka taumafanafana i se atunuʻu fale e tatau ona faʻamalieina tutusa manaʻoga pei o se masani umukuka potu: faigofie, ergonomics, faʻatinoina. O le mea lea, o le tulafono o le tafatolu galulue o le a sau ono aoga ii.

Tele o taimi, o kapoti i totonu ole umukuka o le taumafanafana e tu i le tasi laina poʻo le tulimanu. Faʻatasi ma se faʻataʻatiaga saʻo, e sili ona talafeagai le faʻapipiʻi o le tapu i le ogatotonu, ma i autafa - o se pusaaisa ma se ogaumu (ogaumu poʻo se papakiu). Ina ia faʻafaigofie atili le faiga o kuka, faʻaopopo se motu feaveaʻi i le headset laina. Mo le faʻatulagaina o le tulimanu, o tulafono e tutusa: o le tapu e masani ona faia i le tulimanu, o le pusaaisa i le tasi itu, o le ogaumu i le isi itu.

Afai o lau kuka autu o se tunu i fafo po o se papakiu, ave le nofoaga galue latalata i le faitotoʻa ulu. I tua, o le ai ai se nofoaga mo le teuina, o se 'aiga' ai poʻo le malologa avanoa.

O le 'aiga' aʻai ei ai ana ia lava tulafono tulafono. Muamua, ave i le 2 i le 3 mita mai le matala afi ina ia asu, lefulefu ma le vevela i le taimi o le falai le faʻaleagaina le lagona o le 'aiga o le afiafi. Lona lua, e sili atu le tuʻuina o mea uma e te manaʻomia mo le tautuaina i totonu, ae le o le avanoa faigaluega. O lenei auala o le a le faʻalavelave ai isi tagata e kuka ma seti le laulau.

Ata o pa piliki i le umukuka umukuka

O le faʻatulagaga o le umukuka taumafanafana aofia ai foi moli talafeagai. Aua neʻi galo o lenei mea masani o se potu kuka, o lea o le moli e tatau ona malamalama iinei. E lelei pe a fai o le umukuka taumafanafana ma faʻamalama tetele - i le ao e te sefeina le eletise. Ae i le afiafi, tasi moli tutotonu o le a le galue. Faʻailoga eseese itu taʻitasi:

  • Uila fasimea poʻo moli uila i luga o le nofoaga galue;
  • laulau poʻo ni moli asoa i luga aʻe o le laulau 'ai.

E manaʻomia foʻi e moli le moli, a le o lea, pe a falai se kebab i le afiafi, e le mafai ona e malamalama ile tikeri o lona saunia. O se moli auala e talafeagai mo lenei, tautau pe tuʻu latalata i le papakiu.

Faʻasalalau moli moliga o le la i luga o auala e suluia ai le auala. Latou te tutoʻatasi, liliu ma tape.

I le ata o loʻo i ai se potu 'ai i se tatalaina gazebo

Filifiliga faʻauma i totonu

O le mamanu o se umukuka taumafanafana i totonu o le atunuʻu faʻamoemoe faʻalagolago lava i le tofo fiafia i tagata e ona. Ae i ai ni mautinoa pairing tulafono e faʻatagaina ai oe e tuʻuina sitaili i lau umukuka taumafanafana. Muamua lava, faʻalogo i mea fau fale:

  • O se umukuka taumafanafana umukuka fetaui lelei ma maʻa, piliki poʻo sima faʻamaeʻaina. Countertops faia i maʻa faʻapitoa, o se umu piliki poʻo se papakiu eria foliga feololo.
  • Afai o puipui o le umukuka taumafanafana e faia i laupapa, latou teuteuina i le patipati, laupapa poʻo mea ma faʻataʻitaʻiga o le natura uiga.

I le ata o se umukuka susulu malamalama ma se ogaumu mumu fafie

Seʻi tatou o atu i le faʻaumaina o vaega taʻitasi.

Fogafale O manaʻoga faʻapitoa e faʻatauaina i lona malosi ma lona faʻatuatuaina, o le mea lea, o mea taua ia:

  • Laupapa terrace. Malosi ma sili atu anagata nai lo masani laupapa.
  • Tile auala Ae o se mautu faʻavae e manaʻomia.
  • Tile keramika Sili talafeagai mo avanoa tapunia.

I matala fale, e lelei le faia o le foloa ma sina slope, ina ia a uma le timu e leai ni puddles, ma le vai na ona tafe ese.

Pa. Tele taimi, pe a lipea, latou te faʻaaogaina tulaga masani pe valivali ufiufi, palasitika panui. I fale mafanafana, pepa puipui e talafeagai mo teuteuga puipui.

Taualuga. Ina ia faʻamaeʻaina i totonu o se laupapa laupapa, ua lava le savali i luga o laupapa ma varnish poʻo vali mo le puipuiga. I fale sima ma piliki, e fautuaina foʻi le faʻaaogaina o laupapa faigofie - e faʻalelei i le siʻosiʻomaga ma faʻamamafa le siʻosiʻomaga.

I le ata, o totonu teuteuga o le umukuka taumafanafana ma fafie

Filifilia ma le faʻavasegaina o meaafale

Aua le tuʻuina ni meafale ufiufi masani i potu malulu. O le paʻu e faigofie lava ona susū ma mitiia le susu mai le ea o loʻo siʻomia, o lea la o lou sofa poʻo lou nofoa o le a le umi E sili le faʻatau faʻataʻitaʻiga e fai ile rattan, laupapa poʻo le palasitika - latou te tuʻuina ni aluga malulu malulu e mafai ona aumaia i totonu o le fale ia afiafi uma. O le isi aoga o lenei meaafale mo se umukuka taumafanafana o le fealuaʻi. Afai e tatau ai, e mafai ona e faʻafaigofie ona minoi pe faʻamaui foʻi mai lea nofoaga i lea nofoaga.

Ae mo le umukuka seti, o le sili atu aoga ma umi filifiliga o uamea. O ia ata e faʻapipiʻi i faleʻaiga poʻo faleʻaiga. O mea i totonu e faia i le sila uʻamea e talafeagai mo le faʻaaogaina i totonu ma fafo - i totonu o le fanua.

E tele taimi e tu ai le pito i luga ma teu mea e teu ai: faia i sima, maa poʻo piliki. O lenei filifiliga e talafeagai foi, ae o le faia e oe lava manaʻomia ni tomai faapitoa.

Afai i totonu o le taulaga itu o loʻo i ai se vaituloto, o se matagofie fugalaʻau moega ma isi "natura tosina", faʻapipiʻi se pa counter ma se vaʻaiga ia latou. O le tutusa metotia e faʻaaogaina pe a o le papakiu eria o loʻo tu i fafo atu o le teritori o le taumafanafana fausiaina umukuka. O le mea lea, o i latou e nonofo i le pa o le a mafai ona faʻafesoʻotaʻi filemu ma tagata i le papakiu.

I le tulaga pe a i ai sau tamai fale tele ma e leai se nofoaga e ofi ai malo mo le po, tuu se sofa i le umukuka umukuka i le dacha o le a lelei fofo. I le ao, e faigofie ona malolo pe fai se 'aiga aoauli i luga, ma i le po o lou aiga poʻo uo o le a mafai ona momoe lelei.

O a meafaigaluega e mafai ona e faʻaaogaina?

Afai i le taimi o le fausiaina o le umukuka taumafanafana na e faia tapunia, sapalaiina le eletise ma le tafe vai i ai, e leai ni tapulaʻa i le filifilia o masini.

Ia mautinoa e faʻapipiʻi se pusaʻaisa ina ia e le tau femalagaaʻi i le va o ia ma lou fale. O le nofo mo se taimi umi e ono manaʻomia ai se ogaumu faʻavevevela, masini taele afifi ma tamaʻi masini (pei o se mea palu poʻo se mea e faʻasu ai vai).

I le ata, masini mo kuka i fafo

O le fesili pito sili ona taua o le filifiliga o le moga. Ioe, e mafai ona e alu i se kesi masani poʻo se ogaumu faʻaeletise, ae leai se mea e paʻu i le kuka i luga o se afi matala i le taumafanafana. O le mea lea, i se faʻaopopoga poʻo le le o se ogaumu, e faʻaaoga ai se brazier, grill poʻo se ogaumu.

Soʻo se filifiliga e sili ona faigofie ona faʻapipiʻi i se avanoa matala, ae le o totonu o le potu, aemaise lava pe a fai o le umukuka taumafanafana e laititi. Ma e te le tau fuafuaina se faʻapitoa faʻavae, o se alaasu, suia le foliga o le taualuga i se pitched tasi. Ae i totonu o se potu tapunia, o se ogaumu mumu fafie poʻo se magalafu e avea foi o se faʻaopopoga faʻamafanafanaina, o lea e mafai ai ona sefe i luga o se loto i totonu.

I le ata, o se umukuka taumafanafana i le faiga a le atunuʻu

O a teuteu ma pupuni e sili mo oe?

O le mamanu o le umukuka taumafanafana totonu e faʻalagolago e le gata i le teuteuga, ae faʻapea foi i le teuteuga. O le filifiliga sili ona sefe o mafuaaga masani. Tuʻu fugalaʻau fou pe teu fugalaʻau, tautau ia pale o le aniani, kaliki ma pepa, seti faʻatusa laʻau laupapa poʻo ni fagu tuʻu ma fugalaʻau.

O ie o le a faʻaopopoina ai le mafanafana i le fale i le avanoa. Ufiufi le laulau i se ie afifi manaia ae aoga. Tautau i luga solo lelei ma solo mumu. O le mea sili ona taua o pupuni. I nofoaga pogisa, e mafai ona lafoa atoa i latou, e oʻo lava i pupuni lautele - o lenei auala o le a e latalata ai i le natura. Tautau Roman pe faʻamaligi pupuni i le itu susulu, e le pei o pupuni, latou palapala palapala ma sili atu foliga laconic.

Manatu fuafuaina

O le mamanu o se umukuka taumafanafana mafai ona matua eseʻesega. Nei o 4 manatu mo se umukuka taumafanafana i le atunuʻu po o tua atu.

  • Faʻaoga ni lanu laʻau se lua - o le pogisa faʻanatura ma le malamalama e faʻaopopo i totonu o lau umukuka o le taumafanafana;
  • totoina aʻeaʻe laʻau i tafatafa o lagolago o le matala lautele, o le a avea ma se matagofie matagofie teuteuga;

  • tautau fata tatala i luga o kapoti e faʻaopoopo ai iila faʻaopoopo
  • ufiufi le eria e latalata i le ogaumu ma ni tamaʻi tile ma faʻataʻitaʻi Moroccan, o lenei mea o le a maua ai se faʻapitoa faʻalelei i le potu atoa.

Faletusi o ata

Na matou faʻaalia sili sili ona lelei faʻataʻitaʻiga o se umukuka taumafanafana ma taʻu atu uma mea faigata o lona faʻavasegaina. Matou te faʻamoemoe, faʻafetai i le fautuaga, o le a mafai ona e fausiaina le avanoa o au miti!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Яскрава комета С2020 F3 NEOWISE, величезні сріблясті хмари та Венера разом на небі! (Mae 2024).