O le a le poletito? Ituaiga, tisaini aitia ma ata i le latou taumafanafana fale

Pin
Send
Share
Send

O le a le poletito?

O le upu lava ia na sau ia matou mai Sepania, faʻaliliu mai le Sipaniolo "patio" - o se avanoa i fafo. Patio mamanu aofia ai le faʻafuafuaina i puipui, trellises ma isi partitions. I aso onamua, naʻo tagata mauʻoa Roma e mafai ona gafatia se avanoa i fafo, ae o aso nei e mafai e soʻo se tasi ona faʻaauupegaina se poletito i le atunuʻu.

I lona autu, o se poletito i le taumafanafana fale o se potu malolo i fafo. O se nofoaga lelei e malolo ai ma le aiga atoa, faʻaputuputu uo pe na o le ato i le la.

I le ata o loʻo i ai se avanoa avanoa i lalo o le pergola

O a ituaiga o iai?

O le autu iloga vaʻaiga o le poletito i luga o le 'upega tafaʻilagi o loʻo i totonu o le faʻapipiʻiina galuega, mai iinei 4 filifiliga mafai ona iloga.

Faleoloa

Le auala sili ona lelei e aumai ai le 'aiga o le taeao,' aiga o le aoauli ma le 'aiga o le afiafi i le ea fou: e te le tau manaʻomia foi se vaʻai tele poʻo se umukuka taumafanafana. O vaega taua o le lapoʻa laulau ma nofoa mananaia. O le poletito ma le papakiu e mafai foi ona faʻatatauina i se potu 'ai: aisea e le kuka ai iinei, e saʻo?

E sili ona talafeagai le iai o se 'aiga i fafo i tafatafa o le umukuka: lelei pe a fai o le umukuka ei ai se auala i fafo o le lotoa ma le poletito i le atunuʻu fale e latalata i ai pe a mafai.

Fautuaga! Faʻasoa se fasi fanua le tusa ma le 3.5 * 3.5 mita mo le potu 'ai taumafanafana.

Bistro

Afai o le potu 'ai o se mea tele pea ma avanoa, lona uiga o le bistro ua fuafuaina mo 2-4 tagata ma e le faʻaaluina tele avanoa. O le mea moni o se tamai laulau ma nofoa mo le 'aiga o le taeao po o kofe malologa mo' aiga aoauli.

Fautuaga! Lenei ituaiga o poletito foliga sili ona fealofani i le Farani Provence sitaili ma paepae sisina-uʻamea meaafale, siʻosiʻomia e fugalaau tumau.

Ata o le potuʻai i tuafale

Potu malolo

I le taumafanafana, e faigofie lava le taliaina o malo i le fale, aua e sili atu le manaia o le malolo i fafo ma fiafia i se mafanafana afiafi.

O le potu malolo e manatu o loʻo iai ni meaafale lelei - sofa, nofoa faʻaletino, potu malolo ma aluga. I mea ia ua faʻaopopo i ai se laulau laulau kofe mo meaʻai mama poʻo meainu. Faʻaopoopo manatu faaopoopo se afi matala i se tolauapiga poʻo se magalafu.

Fautuaga! Le itiiti ifo fua mo se potu malolo i le togalaau o 5 * 5 mita.

Faʻasao

E masani lava, o le poletito lenei ma se vai taele poʻo le jacuzzi, sun loungers, pa poʻo le laulau mo meainu. O le vaega o le 'upega tafaʻilagi e ufiufi mai le la ma lafi i le paolo, ae o le autu nofoaga e tuua matala, aua e masani ona faʻaaogaina mo sun suning.

Afai e leai se faʻatanoa vai ma e le o vaʻaia muamua, filifili mo le faʻasitepu naʻo le avanoa sili ona matagofie matagofie ma le matagofie o le vaaiga ma le ulufale fua i le la.

Taua! O le poletito poletito e masani lava o le tele o nei.

I le ata, o se fesuiaʻiga o se magalafu i fafo

Faʻafefea ona e filifilia le nofoa sili?

A filifilia se nofoaga mo se poletito i lou atunuʻu fale, masani lava, amata mai le i ai faʻatulagaina o le 'upega tafaʻilagi ma teritori teritori. Sei o tatou auiliiliina autu autu filifiliga.

Tua o le fale

O le mea lelei, e i ai le faitotoʻa i tua puipui: ona mafai lea ona faigofie ona faʻaaoga lau poletito i luga o le 'upega tafaʻilagi: alu i totonu ma fafo, aveese meaai mama, alu i le faleuila pe taʻele. I lenei tulaga, o le puipui o le fale o le a avea o se faʻaopoopoga lagolago - o se pupuni e faʻamau i ona luga, o se sofa e lagolagoina, ma isi.

I le faitotoʻa autu

E sili ona talafeagai lea peʻa fai o le fale i luga o se malifa ma ofo mai se matagofie vaʻaiga. O sea ituaiga faʻafiafiaga e faʻatosina tagata matutua, aua o le a sili atu ona faigofie mo i latou e o i ai.

Taua! O le poletito e tatau ona puipuia mai le auala, o lea afai o se pisi auala pasi mai le pito i luma o le fale, e sili atu le aveina o le malologa nofoaga i le poletito.

I tuafale

O le tulimanu malolo o le a faʻatulagaina i soʻo se nofoaga talafeagai, filemu: atonu ua uma ona i ai sau vaitaʻele poʻo se nofoaga talafeagai faʻatulagaina ma fola laupapa - o lona uiga e talafeagai le faia o se poletito i le atunuʻu fale tonu iina.

Fautuaga! Aua neʻi galo o le poletito foliga foliga muamua mafua mai i le i ai o vaeluaina. Tuʻu i se pitonuu tafatafa o le pa, pe fausia ni teuteuga faʻapitoa e fausia ai le siosiomaga sao.

I luga o le taualuga

E leai se nofoaga i le fanua, ae e te manaʻo e fai se poletito i le atunuʻu? Matou te ofa e sefe le avanoa ma faʻapipiʻi le vaega o le taualuga. O le mea autu e fai:

  • faʻaauupegaina se faitotoʻa talafeagai ma se saogalemu sitepu;
  • fai ni pa ina neʻi paʻu se tasi ma leai se mea mai luga.

O isi sitaili ua uma ona faʻamoemoeina i au mea e te fiafia iai ma le lele aʻe o mafaufauga.

Faʻafefea ona faʻatulaga saʻo?

Faʻatulagaina o le poletito sone aofia ai le i ai o elemene mo malologa, fesoʻotaʻiga ma 'ai. O mea taua o:

  • nofoaga 'ai ma laulau ma nofoa;
  • o se fesuiaʻiga talafeagai o le mogaumu - ogaumu, ogaumu, papakiu, ogaumu;
  • puipuiga mai le vevela o le la i foliga o se faamalu po o se pupuni;
  • nofoaga faʻafiafia ma sun sun, potu malolo i le la.

Afai e faʻatagaina le avanoa ma paketi, faʻaopopo se vai poʻo se jacuzzi i lena.

Ina ia filifilia le nofoaga saʻo ma fuafua le tele, tali oe lava i fesili nei:

  1. Filifili luga o le aoga. Mai ii, e mafai ona e malamalama e le gata i le seti o meaafale, ae faʻapea foi ma le tulaga sili ona talafeagai tulaga. E te manaʻomia se laulau 'ai, poloka, faamalu o le la?
  2. Fuafua le aofaʻi o tagata o le 'āiga ma mālō. E te fiafia i faʻatasiga ma uo, o le a le tele o se kamupani e te manaʻomia e ofi i luga o le taumafanafana fale patio? E taua le le lolofi o tagata.

A maeʻa lena, tusi i luga o lau pepa lau fanua ma mea taua (fale, vaitaʻele, fale taele, ma isi) ma taumafai e ofi uma mea e te manaʻomia i le nofoaga atofaina.

Taua! Fuafuaina i luga o pepa e le manaʻomia tele taimi ma taumafaiga, ae o le a fesoasoani e aloese ai mea sese i le taimi o le fausiaina.

Nofoaga laʻititi pe tele foi e manaʻomia se mea e tasi e tutusa ai: o se tulaga laugatasia. O le ufiufi e faʻataʻatia mai eseʻese mea, fuafua i le paketi ma le sitaili.

  • O le poletito laupapa o le sili atu siʻosiʻomaga agalelei, paketi filifiliga, ae i le taimi lava e tasi sili ona puʻupuʻu. E pala le laʻau mai le fesoʻotaʻi pea ma le vai, fefefe i iniseti, e mu gofie - e tatau ona togafitia ma puipuiga vaega, e faʻafitauli ma faʻateleina le tau ole faiga.
  • Decking o se sili atu ma sili atu taugata filifiliga mo fafie laupapa. Faʻatoʻaga kapeti e faia i laupapa mautu poʻo tuʻufaʻatasia, o gaioiga uma e faia i fafo i le fale gaosi ma ua maeʻa sauni mo le faʻapipiʻiina.
  • E i ai fesuiaʻiga o papa e faʻaogaina mo soʻo se paketi. Taugofie ma le laʻititi teuteu teuteu sima, matagofie clinker tatalaina maa (clinker piliki), anagata maʻa masani. O maa e masani ona fai ai le vaega tauaso, aua e faigofie ona faʻapipiʻi ma vaʻaia, e le fefe ile suiga ole vevela ma le susū, ma e umi se taimi.
  • Sima O le faʻavasegaina e oe lava le foloa e masani ona faʻaaoga, aua e oʻo mai le taimi, o fai ai mavetevete. Ae afai e le faʻafefe oe i lena mea, o le sima o se taugofie ma vave faʻatusa o paina.

E aulelei e teuteuina?

Tusa lava, o le poletito o se vaega o laufanua laufanua, o lea laʻau e manatu i ai o lona autu teuteuga.

Afai e faʻaogaina paʻila e pei o ni pa, ia e aʻea i luga aʻe o laʻau. O le filifiliga lona lua mo le teuina o laufanua o se pa puipui o laau maualuluga poʻo laʻau mafiafia (e sili ona lelei le faʻaaogaina o konite). O le poletito e teuteuina i fugalaʻau i totonu o fugalaʻau, o nofoa faʻatulagaina i luga. Alpine slides poʻo fugalaʻau fugalaʻau matagofie e faʻatulagaina i luma o le faitotoʻa.

O le fugalaʻau autu o loʻo faʻaaogaina foi i le teuteuga:

  • Vasiti ma tipi ie i luga o laulau;
  • pale matagofie;
  • mago

I le ata, teuteuga o auala i fugalaʻau i totonu o fugalaʻau

O le isi itu o teuteuga o le malamalama. Faatasi ai ma le moli saʻo, e mafai ona e fausia se siosiomaga faʻataulaitu moni. Faʻaaoga matagofie pale i luga o le potu malolo poletito poʻo le poletito, ma aulelei tautau lamepa ma moligaʻo i le potu 'ai. Moli mafai foi ona i fafo: mo se faʻataʻitaʻiga, outline le ala e tau atu i le poletito ma moli la-afi auala.

Faʻataʻitaʻiga o le tisaini i sitaili eseese

Talu ai o le aitia o se matala lanumeamata eria na sau mai le Metitirani talafatai, o le autu sitaili amata mai iina. O le teritori sitaili sitaili o loʻo faʻaali mai papaʻe, faʻaputuga ma fugalaʻau. E sili ona fetaui mo se eria ma se vai taele; mo se sili atu faʻapotopotoga, faʻataʻoto le 'upega tafaʻilagi ma maʻa masani ma le oneone.

O le gagana Eleni e taʻua o se sub-style o le Metitirani - o le mafanafana oneone oneone e faʻamalosia ai. Latou teuteuina le poletito i ipu keramika ma pou.

O le itu Peretania e sili atu le malulu ma sili atu lona matagofie, talafeagai mo latitu i matu. O lona eseʻesega tele o le tele o greenery, o meaafale e tatau ona malelemo moni i laʻau. Aua neʻi galo e uiga i le saʻo o laina ma le saʻo foliga (sikuea, taʻamilo).

O teuteuga i le faiga a Iapani e laʻititi, e manaʻomia le tuʻuina o bonsai i ulo, faʻatusa Buddhist, punavai poʻo vaituloto ma vai vai.

O se sili atu faʻaonapo nei fesuiaiga i luga o le alamanuia sitaili o totonu. O se avanoa i luga o le ea e aofia ai le faʻaaogaina o uʻamea, maʻa, uliuli, ma paʻaga. O teuteuga e faia mai taga kofe, paipa vai, ma isi uiga talafeagai.

Taua! Mo se loft, e sili atu le faʻaogaina o laʻau e leai ni fugalaʻau ma laʻau lanumeamata lanumeamata.

I le ata, teuteuga i foliga mai sasaʻe

Uluaʻi aitia i laufanua mamanu

Manatu mo poletito i taumafanafana fale o le a fesoasoani e faʻalautele fafo o fafo o se fale tumaoti ma faʻaleleia lou fale 'upega tafaʻilagi:

  • Swing. Tagata matutua ma tamaiti e alofa ia i latou! Tuʻu i luga o le 'upega tafaʻilagi lava pe le mamao mai ai.
  • Faʻamoe. O se sili lelei filifiliga mo le poletito poletito: oe mafai ona malolo ma se tusi, faamemelo i le natura, moe i le ao.

Vaʻai foʻi: Faʻafefea ona tautau se fale faʻamoe i se fale e leai ni laau?

  • Vai ola. O se afu poʻo se vaitafe ma le tafe vai o le a fausia ai se backdrop atoatoa mo malologa.
  • Afi afi. O le manogi o le asu ma le leo o le taʻe o ogalaau e malu pei o le leo o le vai.

Faletusi o ata

Masalo ua matou faʻavasegaina nuances autu ma o lenei ua e iloa pe faʻafefea ona faʻaauupegaina se le masani ai nofoaga faʻafiafia. Vaʻai lelei faʻataʻitaʻiga o se poletito o loʻo tu i totonu o le atunuʻu i le ata i totonu o la tatou potu!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Samoan Wedding Song - Jamoa Jam (Mae 2024).