Le tuʻufaʻatasiga o pepa puipui i totonu - 30 aitia

Pin
Send
Share
Send

O le teuteuina o puipui o le fale e aʻa i aso anamua. I Europa, o puipui na ufiufi i silika poʻo paʻu, i Sasaʻe, sa faʻaaogaina ai pepa. Seneturi pasi, tekonolosi, mea suia suiga, ma tagata soifua faʻaaogaina pea pepa puipui i totonu. Latou te faʻatagaina oe e nana mea faʻaletonu ma faaletonu i totonu o puipui, faʻamalamalamaina le malamalama o le potu, ma mitiia foʻi le leo. E mafai ona faʻaaogaina e le gata i fale e nonofo ai, ae i tulaga o le maualuga o le susū o le vevela poʻo le vevela o le tau.

Faʻavasegaina o pepa puipui

ItuaigaEseese ma tuufaatasigaMeatotinoFaʻaaoga totonu
PepaNofofua-vaega (simplex), lua-vaega (duplex), aofia ai o pepa, coatedMalamalama, natura, manava, susulu o le la, susu teteeI fale nofo, ofisa ofisa ma le maualalo le lamatiaga o le filogia, tulaga maualuga o le susu, talafeagai mo potumoe, tamaiti
Le lalagainaMea faiMalosi, ofuvae, la-mou ese, susu teteeOfisa, alatele, isi potu malolo, le aofia ai potumoe, potu a tamaiti.
VinylO loʻo latou i luga o se pepa, e leʻo lalagaina faʻavae, o le pito i luga e faia i le polyvinyl chloride.Anagata, ofuvae, susu susu, e le faʻaalia i le susulu o le la, e le masalosalo i le eaOfisa, afeafe, alatele, umukuka, fale taele, potu malolo, seʻi vagana ai potu moe a tamaiti.
SuavaiaCellulose, ie, cottonE mafai ona faʻapipiʻi, faʻaputuga tele, manavaI nofoaga uma e nonofo ai, ofisa o ofisa, faʻaaoga i nofoaga faigata ona oʻo iai
Alava tioataLime, quartz sand, soda, dolomiteMaualuga eletise, afi saogalemu, ausa, susu, acid ma alkali tetee. Aua le faʻatagaina le ea i totonuFaʻaaoga i faletalimalo, nofoaga o le soifua maloloina, ofisa, faletaele, umukuka, auala savali
NaturaCork, siliki, ofe ie, atoa masani mea mataFaʻalelei le siʻosiʻomaga, manava, vave faʻaleagaina, faigata ona faʻamama, mou i le laPotu malolo e aofia ai potumoe, potu a tamaiti

A filifilia pepa puipui, e tatau ona e malamalama malamalama o fale maota o loʻo faʻatinoina nisi o mea e fai, e eseese ituaiga, tikeri o faʻamalamalamaga, sūsū. Lenei o le a aafia ai le mea, lanu, faʻataʻitaʻiga o le filifilia pepa puipui. Iloilo poʻo fea o potu poʻo vaega o potu o le a sili ona ono aʻafia i le faʻaleagaina. Fuafua po o le a le itu o lou potu o i ai, pe faʻafefea ona latou moli, o latou tele, faʻatulagaina.

Faʻataʻitaʻiga o tuʻufaʻatasiga o pepa puipui

Masani lava, i totonu o matou fale mautotogi, o le umukuka e le gata o se nofoaga mo kuka, ae faʻapea foi mo le aiga atoa. O le vaega galue o le umukuka e tatau ona faʻapipiʻi ma faʻatuatuaina pepa puipui anagata e faigofie ona fufulu. Mo le vaega o totoe o le potu, filifili pupula mama, ma se manaia foliga, manaʻoga-faʻaosofia, lagona-faʻalauteleina, pepa faʻapipiʻi ma se laufanua vaʻaia poʻo soifua pea e talafeagai.
O puipui o le faletaele poʻo le faleuila e le masani ona teuteuina i pepa puipui ona o le maualuga o le susu i totonu o potu ia, ae o le mea lea e mafai ai foʻi ona e tuʻuina ata pepa faʻatasi ma ata masani e avea o se elemene o totonu; e talafeagai lelei le tuʻufaʻatasia ma tioata pepa puipui ona o lo latou teteʻe i le tele o itu.


O le alatele o se nofoaga e le masani ai le filogia. O fasipepa mai faamalu, seevae, ofu i fafo, ato e paʻuʻu i luga o puipui e ono afaina ai foliga vaaia o ou pa. Filifili anagata, faigofie-i-mama mea ma unobtrusive geometric poʻo le natura faʻaosofia i le malamalama po o le vaivai lanu. E lelei Vinyls, e aulelei, e eseese ma faigofie ona faʻamama.


I nofoaga nonofo, o le lautele mo le filifilia o se teuteuga mo totonu o oe e le taumateina lautele lautele. I potumoe, mo tamaiti, e fautuaina le faʻaaogaina o pepa puipui e faia i mea masani, ma le lelei fesuiaiga o le ea, ae le o le mafuaʻaga o le afaina o lagona. Filemu, malolo lanu i le potumoe mo tagata matutua ma susulu lanu i totonu o le potu o tamaiti mo le fiafia i taimi uma ma le fiafia tulaga o lau tama. Pepa pepa puipui e atoatoa mo lenei. O a latou teuteuga ua matua eseʻese lava talu ai le faʻaogaina o tekonolosi eseese mo le faʻaogaina o le faʻataʻitaʻiga; ua latou mauaina se eseʻesega foliga e foliga lelei i totonu.


Potu malolo, potu faʻafiafia e mafai ona avea pepa puipui pepa puipui, e tele foʻi ituaiga o latou, faʻamoemoeina foʻi i le metotia o le faʻaaogaina o le pito i luga ma isi mea faʻaaoga e faʻaaoga: silika-screen lolomiga, foamed, mafiafia vinyl. E le faʻatagaina e le pepa puipui puipui o le Vinyl ni auala e ui atu ai le ea, e mafua ai le atinaʻeina o mamanu i lalo, ae e fiafia le au mamanu e faʻaaoga i le ata o nofoaga faitele ma nofoaga tumaoti. E fautuaina e faʻavaivai i taimi uma vaʻaia ma puipui e ufiufi i pepa puipui puipui. Lanu, uiga, faʻataʻitaʻiga, tuʻufaʻatasia o ituaiga eseese o pepa puipui i totonu o potu malolo e faʻatapulaʻaina e ou mafaufauga ma lagona o le faʻatusatusaga.

Tuufaatasi pepa puipui

Aisea tatou te tuʻufaʻatasia ai?

  • lenei auala e mafai ona e vaevaeina se potu poʻo se fale mautotogi i sone eseese: o le umukuka - i totonu o se potu 'ai, o se tasi galue; potu o tamaiti - i totonu o se potu taʻalo, o se nofoaga faʻafiafia, o se nofoaga mo vasega mo tamaiti aʻoga; se potu tasi potu - i totonu o le eria mo le taliaina o malo ma mo malologa tagata e ana.
  • e ala i le tuʻufaʻatasia o wallpaper eseʻese, e mafai ona e vaʻai faʻapitoa ile fua ole fale, aveʻese le le tutusa o puipui mai vaʻaiga, ma isi mea faʻaletonu.
  • oe mafai ona taulaʻi atu i soʻo se mea o lau nofo ai, ia avea o se nofoaga matagofie nofo ai, o se magalafu anamua, pe na o ata o lou aiga i luga o le puipui.
  • o se sili faigofie auala e sefe ai tupe luga taugata wallpaper. E te le tau faʻatauina ia mea mo le faʻapipiʻiina o le potu atoa, o a latou mea totoe ua faʻatau atu i se tau paʻu taua.
    Aua neʻi galo nisi taua manatu o teuteuga pe a tuʻufaʻatasia wallpaper o eseʻese lanu, ituaiga, ituaiga pe a teuteuina potu.

Aʻafiaga o lanu i le tele ma foliga o se potu

O le tele o se tamai potu mafai ona vaʻaia faʻateleina vaʻaia e ala i le tuʻufaʻatasia o le malamalama pepa puipui. O se potu tele e mafai ona faʻaititia e ala i le pipiʻi i luga o pogisa faʻasusu lanu. Afai e te faʻapogisaina se puipui e tasi, ona vaʻaia lea o le vaʻaiga, o le a sili atu ona faʻaumiumi foliga o le potu. O faʻalava faalava o le a faʻateleina ai le lautele, ae o laina faʻasolosolo o le a faʻafiafiaina ai le potu. Mafaufau i le malamalama masani.

O potu i le itu i saute ua faʻamalamalamaina e faʻapipiʻi ma le tuʻufaʻatasia o pogisa poʻo le malulu o paolo. Afai o le potu o loʻo i le itu i matu, ona pipii lea i se mafanafana, lanu lanu ata. A tuʻu faʻatasi i luga, faʻaaoga pepa puipui tutusa le mafiafia.

Afai e te pipii faʻasolosolo eseese mafiafia ma lenei tuʻufaʻatasiga, ona o nofoaga o latou soʻoga o le a sili ona vaʻaia, oe o le a le maua se tasi totonu ata. E fautuaina le faʻatau o oloa mai le tasi fale gaosi, mai le tasi faʻaputuga, tasi le tau o mea, i le faleoloa e tasi.

O lanu, ituaiga o pepa puipui e tatau ona tuʻufaʻatasia ma totonu.

O lanu puipui e tatau ona toe faia faʻatasi ma elemeni taʻitasi o meaafale poʻo teuteuga e lagona ai le faʻamaoni, atoa o totonu. Fausia eseesega, faaleoga, ae tausi le aotelega sitaili.

Siakiina o le pepa puipui tuʻufaʻatasia

Fesili e tatala uma pepa puipui na e filifilia, ia e mautinoa e sao le filifiliga. Siaki le fetaui lelei o pepa puipui i luga o tulaga faʻapitoa ma siaki le tala i luga o le lisi ina ia tutusa lelei pupuni.

Faia na o le tasi le puipui i totonu o le potu ia malamalama.

Aua le soona mamafa totonu totonu ma susulu lanu, o le potu o le a le lelei mo le ola. O tuʻusaʻoga o potu a tamaiti, potu mo talavou, o iinei e le mafai ona e popole e uiga i le soʻona vevesi o lanu, o lenei e sili ona fiafia i ai le augatupulaga talavou, e tutusa ma o latou uiga, malosiaga taua.
O wallpaper e filifilia pe a maeʻa le faʻatauina o meaafale.


E sili atu ona faigofie le filifilia o se puipui poʻo le faʻalo e ufiufi ai e fetaui ma le lanu o loʻo i ai meaafale nai lo le faʻafouina o se meafale seti. Ma e le o se tuʻufaʻatasia o elemene uma o totonu teuteuga o le a faʻaleaogaina au taumafaiga uma.
E i ai ni tele faʻamaonia mamanu auala e tuʻufaʻatasia ai wallpaper eseese: vaevaeina o se potu faʻasaga i luga ma faʻasolosolo; faʻasoaga faʻapitoa, tisaini o niches ma partitions; faʻaaogaina o metotia faʻapipiʻi; aofia ai panela, faʻaofi.


Faʻavaega tuʻufaʻatasi masani ona aofia ai le faʻaaogaina o lua ituaiga o pepa puipui: o le pito i luga mama ma se mautu poʻo se laʻititi mamanu, o le pito i lalo o se paolo pogisa, o se sili atu manino foliga. O le tuaoi o la latou fesoʻotaʻiga e tapunia ma pepa faʻapipii lipine poʻo se tuaoi faia o mea eseese. O lenei filifiliga e talafeagai mo se tali i totonu i se ituaiga sitaili mo se potu malolo, ofisa poʻo le auala savali. E tele faʻasologa lautele o lanu eseese e mafai ona faʻaaogaina, ae naʻo le tasi le puipui. O lenei filifiliga o le a avea ai lou potu malolo faʻaonapo nei ma faʻalelei.


Vertical tuʻufaʻatasiga avea ma se toniga fesuiaʻiga o laina o lanu eseese poʻo ni faʻatusa, faʻamamafa luga o sone taʻitasi poʻo mea faitino. Lenei mafai ona avea ma puipui i tua atu o le sofa i le potu malolo poʻo le moega i totonu o le potumoe, o laina i itu o le magalafu, faitotoʻa poʻo le TV. Aua le soʻona faʻaaluina lanu e aloese ai mai le faʻatosina ese mai o le mafaufau mai le mataupu. Lenei filifiliga mafai ona avea ma atagia o soʻo se sitaili faʻalagolago i le lanu, ituaiga, faʻavae o le pepa puipui faʻaaogaina. E mafai ona faʻaaogaina i le toeititi lava o soʻo se nofoaga e nonofo ai pe lautele avanoa, o le a tuʻuina atu ai ia i latou taʻitasi la latou lava tulaga ese foliga ma foliga.

O totonu o fale e mafai ona suia mai se le talafeagai, faʻatapulaʻaina le fausiaina o elemeni i se sili atu galuega o faatufugaga. E mafai ona suia e ala i le tuʻufaʻatasia o eseesega o ata puipui pe faʻataʻitaʻi i mea masani: maa, maʻa, vali Venetian. A maeʻa lelei filifilia filifilia o pepa puipui, o se niche i totonu o se potumoe poʻo le potu malolo o le a avea ma se teuteuga moni o lou fale. O le avanoa i le auala faʻataʻitaʻi e mafai ona fuafuaina i le tulaga o le kapeneta, ma ona tulimanu faʻatupuina tatau ona faʻapipiʻi ma sili atu anagata pepa puipui, lea o le a faʻalauteleina ai le ola o le toe faʻafouga, ma faia manaia foliga i le vaʻaia vaʻaiga o le potu.


O pepa faʻapipiʻi e mafai ona lapoʻa pe laʻititi, e faʻaaoga i potu malolo, potumoe, umukuka. O le faʻaofi e mafai ona nofoia se puipui atoa, avea o se elemene o potu potu, pe avea o se tamaʻi fasi pepa puipui tuu i luga o se laulau, taʻinafi, tua o se moega po o le sofa. E masani lava i tulaga faʻapenei, e faʻaogaina photomurals o lanu eseʻese ma poloka. Teuteu puipui i tamai fasi pepa puipui, faʻafoliga pe faia e pei o ni pupuni a Roma poʻo ni panels.


Faʻapipiʻi i le sitaili o le "patchwork", faʻaaogaina o tamaʻi pepa o pepa puipui i lanu eseʻese. E mafai ona e teuteuina potu malolo ma potu 'ai i le atunuʻu, Provence, retro style, faʻaaogaina o lanu vaivai ma le tuʻufaʻatasia o tuʻufaʻatasi. I totonu o potu a tamaiti, i se isi itu, o le susulu ma le eseesega o pepa puipui o loʻo faʻaaogaina e manaʻomia.

Le tuʻufaʻatasia o lanu pepa puipui i totonu

E lua auala taua e tuʻufaʻatasia ai pepa puipui o lanu eseʻese i totonu: faigofie - o se tuʻufaʻatasia o lua lanu ma laʻititi - tele lanu ma paolo. Lanu e vaevaeina i le mafanafana ma le malulu, malamalama ma le pogisa, talafeagai ma incongruous.


Afai e te faʻapipiʻi luga o le potu ma lanu paʻu eseese o lanu pastel, o le a e maua se malamalama ea leai se mamafa totonu totonu. O le tuʻufaʻatasia o mea uliuli ma paʻepaʻe e masani ona lauiloa pe a faia se tulaga masani pe maualuga-tech i totonu. O le tuʻufaʻatasia o pogisa pepa puipui e sili atu ona luʻi, taumafai e aloese mai le tuʻimomomoina, mamafa foliga atagia Ia i lenei lomiga, pogisa enaena, uliuli, lanumeamata, lanumumu paolo ua tuʻufaʻatasia. Wallpaper o lanu efuefu poʻo lanu beige o loʻo faʻaaogaina, fesuisuiaʻi ma lanu lanu e mafai ona e maua uma i le susulu faʻaonapo nei ma le saʻo baroque.


Faʻavae i luga o le autu lanu o totonu o oe, e tatau ona e mafaufau i lena:

  • lanu mumu wallpaper e tuʻufaʻatasia ma enaena, lanu viole, paolo o efuefu, auro ma lanumoana;
  • moli e tuʻufaʻatasia ma caramel, enaena, paʻepaʻe, efuefu, lanumeamata, e le tuʻufaʻatasia ma lanu uma o mumu;
  • e faʻamumuina samasama e beige, enaena, e le tuʻufaʻatasia ma mumu ma piniki;
  • enaena, beige atoatoa faʻamalieina le tasi i le isi, tuʻufaʻatasia ma lanumoana, efuefu, lanumeamata, auro, e le talafeagai mo burgundy pe mumu;
  • greens e tuʻufaʻatasia ma leo mafanafana mafanafana uma ma pepa puipui i lanu susulu;
  • blues e tuʻufaʻatasia ma papaʻe, lanumoana, efuefu, enaena, burgundy, auro ma siliva, e le ma lanumeamata;
  • e tuʻufaʻatasia liligi ma auro, uma lanu o le samasama ma moli, beige ma piniki, e le tuʻufaʻatasia ma mumu.

Mafaufau i nei tulafono faigofie pe a fatuina sau oe lava tagata, e tutasi le faʻatulagaina o totonu o fale ma e mautinoa se iuga sili. E leai se mea o i ai pe a fai e oʻo i le pito i luga o ata sili ona lelei o le tausaga, o le mea taua o le aumaia ia te oe le fiafia.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Taniko Weaving Tutorial (Mae 2024).