Faatulagaina o le faletaavale totonu

Pin
Send
Share
Send

O le autu mafuaʻaga o le faletaavale o le puipuia le taʻavale mai le aʻafiaga o fafo leaga mea, faʻapea foi ma le teuina ituaiga uma o mea faigaluega. O le fale e tatau ona faʻatuatuaina, saogalemu ma aoga. E tele ni taʻavale ma uila afi e mafai ona tu i lalo o le tasi taualuga o le potu e fai mea tele. O se lelei fuafuaina-fafo faʻavasegaina, o le saʻo nofoaga o le asiasiga lua, fata o le a faʻatagaina ai oe e tautua taʻavale atoatoa ma faʻalelei. Taʻitasi tagata fiafia taʻavale o le a mafai ona fausia a latou lava siʻosiʻomaga faʻavae i luga oa latou paketi ma a latou lava manaʻoga.

Features o le faʻavasegaina ma faʻavae manaʻoga

Saʻo faʻatulagaina o le avanoa o le a matua faʻafaigofieina le faʻagaioiga o le faletaavale, faʻateleina le tautua olaga o le taʻavale, ma faʻaititia le ono ono o le afi. E tatau ona faʻataunuʻuina le faʻailoga ile mafaufauina o le tele o taimi e mafai ai ona faʻaleagaina i taimi e toe faʻaleleia ai, o mea e faʻamalamalamaina o moli, o loʻo iai ma isi meafaigaluega ma ona fua.

A faʻatulagaina se fale taʻavale, o nisi tulafono e tatau ona mulimulitaʻia. O le fausaga e tatau ona i ai ni faitotoʻa lelei e faʻatuatuaina puipuia mai le ofi atu o tagata ese.

O se mea taua o le microclimate. O le potu e tatau ona faʻatumauina le averesi o le vevela ma le susū.

E uiga ile saogalemu ile afi

Ole tele ole afi faletaavale e afua ile le usitaia ole saogalemu tulafono. O le lona lua o nofoaga na faia e faʻalavelave faʻanatura, susunuina faʻafuaseʻi o mago vao i le taimi o le lāmala. Ina ia faʻaititia le afaina o se afi, e tatau ona e ave le tiute mo lona faʻatulagaina. O le filifiliga pito sili ona lelei o le a avea ma se faʻamalama piliki e faʻamalosia ai vaeluaina sima. Faʻapea foi, mo le fausiaina o pa, oe mafai ona faʻaaoga uamea laupapa faʻamaonia. O faitotoʻa tatau ona na o uamea.

O totonu ma fafo o laufanua e tatau ona togafitia i ni faʻapitoa e le mafai ona mu. Pa ma varnishes tatau ona i ai ma le maualuga tikeri o teteʻe atu i le susunuina, fausia ai se aluga malulu pe a vevela. Faʻaʻeseʻesega, susu, topcoats tatau ona togafitia ma afi retardants. Uma uaea e tatau ona insulated faaeteete. O faʻamafanafanaga mafuaʻaga e tatau ona i ai le puipuiga vevela, lagolago e faia i peleti le susunuina.

Faʻamafanafana

E tele auala e faʻasese ai le faletaavale. O tekonolosi faʻaonapo nei e faʻafaigofie ai ona e faia e oe lava. Faʻasao totonu e masani ona faʻaaogaina mo luga uma. Ae le i amataina galuega, e taua tele le fuafua le sau fua ina ia mafai ai ona tuʻu ese le faʻasusu o puipui, o foliga mai o le fungus. O le filifiliga o mea e tatau ona faʻavae i luga o le tau faʻavae tulaga i le itulagi. O sili ona lauiloa o mea ia:

  • Fulufulu mamoe minerale. Faʻaola faʻamamaina ma se fibrous fausaga aofia ai otaota, tioata, maʻa. E i ai maualuga vevela faʻamatalaga faʻaʻesega. Minus - maualuga vai faʻaalu;
  • Styrofoam. Lelei, taugofie mea mo puipui ma fola teuteuina. O le sela sela palasitika aofia ai hermetically ueloina granules. Mama poloka e le mitiia vai, aua le mamafa i lalo le fausaga. E le mafai ona faʻaaogaina le Polyfoam i se siʻosiʻomaga faigata;
  • Penoizol. Tutusa ma foam, ae i vai foliga. O le ausa-permeable, hygroscopic faʻaʻesega mafai mafai ona mitiia susu ma faapipiiina vave;
  • Palapala faʻateleina. Anagata, vailaʻau teteʻe mea. E naʻo le faʻaaogaina o le foloa e faʻaoga i le va o le palapala ma le sima.

O le galuega o le faʻamaʻaina o le faletaavale o le a faʻamaʻimau pe a fai e tumau pea le faitotoʻa - o le muamua mafuaʻaga o le vevela leiloa. Tele o taimi e ufiufi ai i latou ile foam.

Faʻasalaga

O faletaavale e masani ona laʻititi ma e vave ona faʻatu le susu. Afai o le ea voluma e le suia taimi, o le taʻavale o le a mautinoa le elea pe a maeʻa ni nai tausaga pe oʻo foi i le amataga o le faʻaaogaina. E le gata i lea, o se lamatiaga i le tino o le tagata i totonu o se potu le faʻaaogaina e mafua mai i suauʻu, mea oona.

Mo faletaavale fale, tolu ituaiga o faʻavaʻa o loʻo faʻaaogaina: masani, masini, tuʻufaʻatasia. Uma auala ea e talafeagai mo se eseʻese ituaiga o fale. O le ea faʻanatura e sili ona faigofie, o le faʻapipiʻiina e le manaʻomia ni tau. O le gaioi o le ea tele e tupu i lalo o le aʻafiaga o le mamafa i totonu ma fafo atu o le faletaavale ona o lona eseʻesega. Ina ia faʻagaoioia le faʻagaioiga o le ea faʻalenatura, e manaʻomia le fuafua lelei o le tulaga o le faʻamamaina ma paipa sapalai.

O le fufuluina o le 'ea i totonu o se fale tele, lua fogafale faletaavale ma faigofie ea e le aoga. E sili atu le faʻaauupegaina o sea potu ma le faʻamalosia o le ea. I luga o se lautele eria, na o le mafai ona maua ai lava lava faʻamalosi. Faʻataʻitaʻiga e faʻaopoopoina e tagata faʻafiafia, faʻamama, faʻavevela uila.

  

O le tuʻufaʻatasia o le ea e talafeagai mo se faletaʻavale ma le potu e teu ai potu. I le nofoaga e teu ai lalo o le eleele, e faʻamamaina le ea i se auala masani, ma e aveʻesea mai le fale lava ia e ala i le faʻaaogaina o pulou faʻamalosi. O le ea ala ua faʻaauupegaina i se tasi pe tele o masini faʻataʻitaʻia ili.

Alavai faiga

E mafai ona faʻaaoga le fale taʻavale e le gata mo le teuina o taʻavale. E tele tagata fiafia i taʻavale e faʻatulaga ni aʻoaʻoga, tafaoga ma taʻaloga taʻaloga i lenei teritori. O le mea lea, o le fale e tatau ona mamā, mamago ma mafanafana i taimi uma.

Ina ia faʻalauteleina avanoa ma faʻaleleia tulaga faigaluega, o le faletaavale e tatau ona faʻaauupegaina ma se alavai. O alavai e manaʻomia mo le faʻamaligiina o le faʻasusu, aveʻese vai pe a uma ona faʻamama, fufuluina le taʻavale. O se aoga lelei alavai faiga e faamalosia mo faletaavale ma se maimoa pu ma se potu malolo.

 

O le vai alavai i totonu o se faletaavale fale e tutusa ma se tasi potu. E manaʻomia le fesoʻotaʻi saʻo o paipa, i le mafaufauina o le malifa mo le faʻaaluina o le suavai i totonu o le tane vai. O le sili ona faʻatuatuaina mea o le a palasitika, lea e le afaina i suauʻu pisia ma vailaʻau.

Eseese o galuega faatino

O le amataga laasaga o le fausiaina o soʻo se fale poʻo se fale inisinia o le atinaʻeina o galuega. Muamua, e tatau ona e iloiloina tulaga o le a fausia ai le nofoaga, o ou manaʻoga ma agavaʻa. Tau tupe e tatau ona fuafuaina ma se aitalafu. E tatau ona amanaʻia le avanoa mo se taʻavale lona lua, o se uila, mo uila - o se uila afi. E tatau foi ona e sapalai se mea e teu ai masini masini, metotia eseese ma isi mea aoga, e le mafai ona maua i le fale. E mafai ona e tusia lau poloketi faʻavae i polokalame ia ua uma ona saunia:

  • Faletaavale faigofie. O le fausaga e i ai se taualuga gable. O le faʻavaʻa e mafai ona faia i ni uʻamea, piliki. O le faʻavae o sima papa. E mafai ona e faʻatulagaina le potu i se faʻamalama, faʻatafe, faʻalavelave faʻafuaseʻi;
  • Ma se faʻaopoopo poloka aoga. E faʻaalia ai le i ai o se potu aoga i totonu. O le potu e mafai ona faʻaaogaina o se fale faigaluega, o se potu fesuiaʻi mo tagata faigaluega, mo le teuina o masini (potu faigaluega, masini kamuta);
  • Faʻalautelega faletaavale. O le fausaga e i ai se pa masani ma le faʻavae autu. E mafai e le avetaavale ona alu i totonu uma mai le auala ma le fale. Leai se faʻamalama saunia. O le taualuga e faia i soo se ituaiga (pitched, gable);
  • Mo taʻavale e lua. O se potu vateatea e mafai ona mautu pe vaevaeina i sone. O masini e tuueseeseina e se vaeluaina. O le faigofie ona faʻatulagaina oe e faʻatulaga eseese ai taʻavale, uila, ATV;
  • Ma le taualuga o le taualuga. Tamaoaiga, puʻupuʻu mamanu, faigofie e faʻapipiʻi. E ese mai le fale masani naʻo le malifa o le taualuga.

   

Moli faletaavale moli

O le faʻaleleia atili o le potu taʻavale e aofia ai moli maualuga. Lenei mafai ona avea ma malamalama laitiiti poʻo moli autu. O le nofoaga o faʻamalama moli ma a latou malosiʻaga e faʻalagolago i le tele o taimi e faʻaogaina ai le fale, faʻapea foʻi ma le ituaiga o galuega o loʻo faia ai. Eletise o potu aoga o se atoa vaega o gaioiga. O le faapipiiina fuafuaga aofia ai o laʻasaga nei:

  1. Faʻapipiʻiina o le uaea eletise i totonu o le fale taʻavale;
  2. Faʻapipiʻiina o le laupapa ki;
  3. Filifilia o se nofoaga, tuʻuina lago, ki, moli moli;
  4. Eleele.

Masini o soʻo se ituaiga mafai ona faʻaaogaina mo moli eletise. Moli uila faigofie, ola-malosi, halogen, moli malamalama e talafeagai. Soʻo se faʻataʻitaʻiga e tatau ona faʻapipiʻiina i lalo o tulafono. O le malamalama fesuiaʻiga tatau ona ufiufi atoa le eria atoa. E sili atu le faʻataʻitaʻia o latou i se faiga faʻavae, fausiaina o le vavaeʻeseina o sone. O se tamai lamepa o se talafeagai fuafuaga mafai ona tuʻuina i luga o le laulau, LEDs mafai ona tuʻu i luga o le faʻalo.

 

Faʻaumaina o mea ma a latou uiga

O le filifiliga o cladding mo nofoaga le nofomau faalagolago i lona mafuaʻaga. O le ata totonu e tatau ona le gata i le mama ma matagofie, ae e faʻatusa foi i le faʻatinoina o galuega, foliga faʻavae. Taʻitasi luga e tatau ona togafitia ma talafeagai mea e mafai ona tatalia fafo mea moni ma vailaʻau leaga.

Pa

O le filifiliga o le sili ona lelei filifiliga mo pa teuteuina i le faletaavale e tele lava ina aʻafia i le tele o le paketi, le mamanu o le potu, totonu ma oe lava fiafia i ai. Faʻaoga palu, o elemeni e tatau ona faʻafetaui lelei suiga o le vevela, ia faigofie ona fufulu. A filifilia se ofu, e tatau ona manatuaina o faʻaleleia i le faletaavale o le a faia faʻasolosolo, o le mea lea e tatau ona malosi ma anagata. O mea nei e mafai ona iloga mai le tele o ituaiga o oloa:

  • Sima. Lelei tetee afi. O le paluga faʻapipiʻi i puipui le mitiia manogi poʻo le pefu. E tetee i le maualalo o le vevela ma mafai ona toe faaleleia. E mafai ona e faʻapipiina le vali poʻo le putty i luga o le sima;
  • Tile keramika Faʻatuatuaina, anagata mea e faigofie ona faʻapipiʻi ma mama. Faʻatasi ai ma mea le lelei o le taugata, mamafa maualuga;

  • Polyvinyl chloride panels. O mea e le mafai ona susulu, e le mafai ona susunuina e maualalo ifo le malosi ia latou uma o loʻo i luga o le lisi. Latou te le manaʻomia faʻaopoopoga gaosi ma ufiufi, latou te le faʻapalepale maualalo vevela vevela;
  • Fale mago. Maualuga malosi ie faʻamauina tumau vevela. Leaga - taugata tele ma faigata o mea faʻapipiʻi;
  • Ie e ufiufi ai palasitika Filifiliga mo se faʻalelei matagofie. I lalo o laupepa, e mafai ona e nanaina fesoʻotaʻiga, uaea, faʻaʻeseʻesega. Mea magaugofie ma faigofie.

Taualuga

Soʻo se fale fou e i ai lona unaesthetic taualuga. O le tele o le pefu e paʻu'ū ese mai le papa sima, e oʻo lava i le malosi o le ea e le mafai ona gafatia. Ina ia fausia le mafanafana ma faʻamafanafana, e manaʻomia le gaosia o se maualuga-lelei luga faʻamaeʻaina. O le sili ona gafatia ma masani ona faʻaaogaina mea mo le ufiina o le faʻalo i le faletaavale o plywood. Laminated laupapa laupapa e faigofie ona faʻapipiʻi i le faʻavaʻa ma e i ai se tau talafeagai.

O se filifiliga aoga o le susulu palasitika. O le galuega e faia i le tele o laʻasaga: spraying, priming, ufiufi. O lenei metotia e le talafeagai mo tagata uma, talu ai e manaʻomia ai le tele o taumafaiga ma taimi.

O le faʻalo laupapa faʻafoliga atoatoa nana nana pona, faʻaletonu, masks fesoʻotaʻiga. E naʻo le talafeagai mo faletaavale vateatea, talu ai a itiiti mai 5 cm o le maualuga leiloa i le taimi o faʻapipiʻiina. E mafai ona faʻatautau panels PVC luga o se laupapa, uʻamea faʻavae.

Afai o le aoga outweighs le aulelei foliga vaaia, fiberboard, OSB ma isi lolomiina fafie mea mafai ona faʻaaogaina mo le faʻaumaina o le faʻalo. E mafai ona faʻaopoopoina faʻamalosia i latou i le resin, paraffin, valivali i soʻo se lanu.

Fola ma lalo potu

O le ufiufi sili ona faigofie mo fola ma lalo o le eleele avanoa o se sima screed. E mafai ona aveʻesea mea le lelei a le vave faʻafuaseʻi o vaega lapoʻa ma tuʻuina i ai le amataga foliga mai faʻaaogaina eseese mea e teteʻe ai. O le sili sili ona alofagia ma fiafia i ai o maa. Faʻapipiʻi luga ole mea faapipii, taumafai e aloese mai mea gaogao. E sili atu le filifilia o ituaiga ufiufi o ufiufi, i le amanaʻia ai o le mamafa o se taʻavale, o se loli. E mafai ona avea ma paʻu, faʻamaʻa papa, paʻeʻau maa.

Tele o tamai fale fale taʻavale fiafia i atavali. Lenei metotia o le faʻamalosia o le screed ei ai se tasi taua taua - vave tineia. O tagata e fiafia ile mafanafana ile fale e masani ona laina le foloa ile laupapa laʻau. O se ufiufi polymer mafai ona manatu lelei. O lona faʻatinoga e tutusa ma mea sili ona umi. Pau lava le leaga o le tau maualuga tele.

Faletaavale totonu

E fetaui lelei lanu ma le faʻaiuga saʻo o le a fesoasoani e fesuiaʻi se potu taʻavale e leʻo tusia i totonu o se potu e fai ai taʻavale. Ae i le faʻaopopoina i faʻaaliga vaʻaia, o totonu e tatau ona aoga ma aoga. O mea uma e tatau ona i ai lona tulaga, elemene teuteu e le talafeagai iinei. E mafai ona e sefeina avanoa ma faʻalelei totonu totonu o le fale inisinia e faʻaaoga ai mea faigaluega nei:

  • O matau puipui mo le teuina o uaea, pakete, togalaʻau mea faigaluega;
  • O tautau container mo tamaʻi mea;
  • Fasi maneta mo uamea oloa;
  • Perforated laupapa mea faigaluega;
  • Taʻavale mo uila, uila afi;
  • Pusa uaea, fata.

Faʻailogaina ma faʻatulagaina o avanoa

E le mafai ona taʻua o le lautele o le faletaavale. Ina ia faʻafaigofie ona ofi atu i mea manaʻomia, tuʻu saoloto le masini mo le teuina, e tatau ona saʻo tapulaʻa le avanoa. E fautuaina e faʻatino zoning e tusa ma le mataupu faʻavae lea:

  • Avanoa avanoa - o le sone e saoloto i taimi uma e minoi;
  • Faigofie auala e ulufale ai - mo le teuina o mea masani ona faʻaaoga;
  • Avanoa mo aitema tetele - atopaʻu, teuteuga o le Tausaga Fou e mafai ona tuʻuina i lalo o le faʻalo i luga o le mezzanine;
  • Mea taua - faʻatulagaina o mea faigaluega togalaʻau, masaesae e faia i le faitotoʻa lava o le fale taʻavale;
  • Nofoaga galue - e talafeagai le tuʻuina o se laulau, nofoa, mea faigaluega manaʻomia mo au gaioiga e te fiafia iai i se tamaʻi fale faigaluega.

Filifiliga meaafale

O le aofaʻi o meaafale e faʻamoemoe i le vaega o le fale inisinia ma lona manaʻoga. E mafai ona vaevaeina masani i laulau ma fata. O le faʻatulagaina o ia aitema e faʻatosina tuusaʻo lava e le auiliiliina o le fuafuaina galuega.

O meaafale faʻapitoa mo fafo e le eseese i le ituaiga ma le faʻamalieina. E masani ona faia ile uʻamea umi. Tatala fausaga faʻatagaina mo le teuina o mamafa avega. E talafeagai le tuʻuina o mea faigaluega ma mea faʻaaoga i kapoti tapuni ma kesi kesi.

I totonu o faletaʻavale fale aʻoga, e mafai ona e faʻaauupegaina se mea faigaluega ma isi mea aoga e faʻaaoga i ai mea faʻamau. E faʻafaigofie ona faʻatautaia galuega kamuta ma faleoloa i mea faʻapipiʻiina. O loʻo faʻaauupegaina i latou i mea faigaluega, moli faapitoa, uʻamea luga e le fefefe i ni maosiosi.

Meafaigaluega faletaavale

Avetaavale fuafuaina e faia sili atu ogaoga taʻavale toe faʻaleleia i le faletaavale nai lo se faigofie uili suiga e tatau ona maua ai avanoa mo faʻaopopo masini. O mea nei e mafai ona avea ma talafeagai potu mo se fale tumaoti:

  • Washer maualuga uunaiga. Faʻaaoga mo le fufuluina o le taʻavale, ituaiga uma o totonu ma fafo fafo. Latou gaosia aiga, iunite faʻapitoa, vevela, le tumau, tutoʻatasi;
  • Masini maopoopo I le fale, e faʻaaoga e fausia faʻamau ai soʻofaʻatasi-fasi soʻoga. Faatasi ai ma lona fesoasoani, o vaega o le pa ua vela, o se uamea faitotoʻa faʻaleleia;
  • Compressor Suʻesuʻe lelei mo le pamu lima. Faʻapipiʻi, sapalai le ea i lalo o le mamafa;
  • Hydogia Press. O le iunite tauaveina galuega i shrinking, oomi i fafo bushings, lima;
  • Vavaeese vai-suauʻu. O le masini e faʻaaogaina pe a valiina se taʻavale e tufatufa tutusa le vali i luga o le uʻamea.O le iunite faʻamamaina le ea mai suauʻu mataua, ausa faʻaleagaina;
  • Masini viliina Faʻaaoga mo le viliina saʻo, laʻitiiti galuega milling.

Manulauti

O le autu autu mo le filifilia o se faitotoʻa o le puipuia faʻatuatuaina o le masini ma mea taua o loʻo teuina i totonu o le faletaavale. O le ata e tatau ona mafanafana ma faigofie. O le lelei ma le aoga o le faitotoʻa e i ai se tele aafiaga i luga o le tau tau ma le saogalemu o taʻavale vaega.

O faʻataʻitaʻi o faitotoʻa lautele e fevaevaeaʻi. O le tapoleni e faia i le tele o alumini, elemene galvanized faʻatulaga faʻalava. A tatala, o le tapoleni e alu i luga ma ao mai i lalo o le faʻalo. O taʻavale faʻasolosolo e tutusa gaioiga faʻagaioiga ma siʻi i luga. A tatalaina, o le 'upega tafaʻilagi o fasimea e lavea i luga o se pou i lalo o le pito i luga o le avanoa.

O faitotoʻa i luga e manaʻomia ai le tele o avanoa avanoa, o lea e seasea filifilia ai. Faʻalelei faigofie fausaga fausia e sili mo le tagata faʻatau Rusia. Lenei ituaiga o faletaavale faitotoʻa o le sili ona taatele ma taugofie. O faitotoʻa uʻamea e matala i fafo, e sefe ai totonu avanoa.

Faaiuga

E tatau ona faʻaleleia le faletaavale i le taimi o lona faʻagaioiga. O le a lelei ma aoga ao tausia le tumama ma taimi tatau toe faaleleia. Saʻo filifilia mea mo le faʻamaeʻaina luga, maualuga-lelei meaafale ma faʻaopopo mea faigaluega o le a faia lou nofo ai i totonu o le sili ona fiafia.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Na faatamaia e se malaia le fale faigaluega o le Ofisa o le Pule Faatonu i Mulinuu. (Mae 2024).