Igilisi sitaili i laufanua mamanu

Pin
Send
Share
Send

O le sitaili Igilisi i laufanua mamanu i lona atunuʻu suia le Farani tasi. E aofia ai se vaega atoa o faʻatonuga lea e teuteuina ai maota, laufanua, faʻalapotopotoga, maota o maota, ma togalaʻau a Victorian. Vavaeʻese, le faʻaonapo nei laumei paranesi - o le togalaau fale ua matauina. O le faatufugaga o laufanua mamanu i Egelani na atiaʻe i itu e lua: paka aristocratic ma faʻatoʻaga togalaʻau. Afai i le tulaga muamua na o le manaia apili na taua, o lona uiga i le lona lua sa i ai se itu aoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻatanoa vai i le maota o le maota o loʻo faʻamoemoeina lava mo le faʻafiafiaina o mata, ma i nuu i tua, na aveina mai ai le vai mo le faʻasusu. O togalaau i tua na tumu i laau fualaʻau ma mea manogi. I totonu o paka o le maota, o le faʻamamafa sa i luga o laʻau ese ma fugalaʻau ese. I le aluga o tausaga, na amata ai ona ave e Peretania le fiafia i vaega laiti ma tamaʻi fale mafanafana. O le faiga faʻa-Peretania i totonu o le laufanua na teuteuina, ina ua maeʻa ona faʻaopopoina malamalamaaga faʻa-Aristocratic, na liua e avea ma se togalaau i aso nei (faʻaliliuina moni o le "togalaʻau i le fale"). Sei o tatou faamasani i se auiliiliga faamatalaga o le itu ma ona foliga.

Talaʻaga: aganuu o le Igilisi sitaili i laufanua mamanu

O le talafaʻasolopito o le Igilisi sitaili i laufanua mamanu amata leva ae leʻi avea taumafanafana fale avea ma matagofie faʻaopoopoina i taulaga taulaga. O le togalaʻau na vaʻaia lava o se faʻaopopoga sili ona aoga. Na totoina fualaʻau e mafai ona 'aina. O le muamua na amata tuʻuina eseese vaega mo laʻau ma laʻau o monike. I le ogatotonu o tausaga, naʻo tagata mauoa na mafai ona gafatia se togalaʻau atoa. Na latou faʻafaigaluegaina le aufaigaluega faʻapitoa e vaʻaia le totoina, vaituloto ma teuteuga, tuʻuina ia i latou se foliga lelei. O le tele o taimi, o le togalaʻau sa na o se vaega o le maota poʻo maota faigata. Ona sosola ai lea o le au Porotesano Huguenots i Egelani mai Holani, na latou aumaia lyriodendrons (tulip), nasturtiums, laʻau pi ("timuga auro").

    

O paka i le lotoifale na amata ona teuteuina i laʻau e le masani ai. Symmetry na amata ona lauiloa. I le senituri lona 17, na aliaʻe ai i Oxford le uluaʻi togalaau aina, ona faʻapea ai lea i Edinburgh. O se faʻataʻitaʻiga o se sitaili Igilisi i le vaʻaiga o laufanua o le paka i le fanua o Chiswick, na fausia e William Kent. O le fai togalaʻau ma le tusiata na fausiaina le faʻavae masani o le ituaiga tagata. O le iʻuga e toeititi lava o se laufanua (e masani ona taʻua o se laufanua) laufanua, lea e iai taimi e tuʻufaʻatasia ai ma mea na faia e tagata. O le togalaau Igilisi e le foliga vao, e matagofie aulelei, ae i le taimi lava e tasi tamalii ma tamalii. O le laufanua ua tumu i mea taua, mea manogi, "masani" togavao ma laʻau e laina i laina mafiafia o tapeworms. I le taimi e tasi, o faʻatoʻaga e feauauai ma "gaogao" i le tulaga o faʻatanoa poʻo mutia lautele. O le 'upega tafaʻilagi o loʻo faʻavaivaia.

    

O le sitaili ua tuʻufaʻatasia ai foliga o le atunuʻu na fausiaina. O Peretania e taofiofi, fai si faʻamaualuga, o le faigata e le o se mea ese ia latou, ma o le faʻaalia o lagona vevesi, i se tulaga lautele, ua manatu o ni amioga leaga. Uma elemeni o le Igilisi togalaʻau e fetaui lelei faʻatasi ma le maʻa o le faʻataʻitaʻiga o le atunuʻu fale ma seasea togalaʻau papa. O le laufanua o Atumotu o Peretania e faʻatumuina i maupuepue ma laufanua lafulafua, lea e faʻavaivaia i le tele o vaitafe, vaituloto, vanu. O nei matagofie masani uma e tumau pea, o le teuteuga masani e naʻo le faʻaleleia e mea e fai e lima. O le togala Egelani e sologa lelei ona liu vao. O vao lelei e teuteu lelei e fesoʻotaʻi ma faʻatoʻaga totoina e ala lauitiiti. Faʻafetai i lenei tuʻufaʻatasiga, o laufanua matagofie e maua mai ai le mea e faia e le tagata e nonofo faʻatasi ma le natura i ona matagofie faʻanatura uma.

    

Faiga foliga

E matauina e le au mamanu laufanua se aofaʻi o foliga vaaia, o lona tuʻufaʻatasia e na o le Igilisi e masani ai.

  • O fafo o le fale o loʻo aofia i le aotelega tuʻufaʻatasiga ma o se tuʻufaʻatasia vaega o ia. O le faʻafoliga e tatau ona teuteuina ma le fesoasoani o le aʻea o laʻau (ivy, clematis, vine). I fanua Peretania tuai, o puipui o le fale e masani ona le vaaia i tua atu o le pupuni lanumeamata.
  • Faamaapeina togalaau ala. A o mamanuina, laufanua mea e muamua tuʻuina i luga o le fuafuaga ma faʻatoa maeʻa ona latou mafaufau i luga o le nofoaga o laina fesoʻotaʻiga. O auala e faʻataʻamilomilo ai faʻafitauli ma "taʻavale" faʻataʻamilo i tino vai, gazebo poʻo avanoa lanumeamata. E faia i maa poʻo mea tetele: oneone, 'iliili, maʻa nutimomoia, maamaa, paʻu.
  • Le i ai o se lelei-teuteuina vaeluaina mutia. O le vao Moorish lomiga mo le muamua ma le manaia Peretania sitaili e le ofi i uma.
  • Tele tele mutia, lea e fesoʻotaʻi ma ala togalaau.
  • Faʻasologa o laufanua. E moomia, ioe, e i ai se vaituloto masani poʻo se vaituloto i luga o le 'upega tafaʻilagi. Afai e leai se faʻatanoa vai, ona tatau lea ona faia faʻafoliga, ae i se auala e tutusa lava ma le mea moni.
  • Le faʻaaogaina o perennial ma "tagi" laʻau i laufanua.
  • Le i ai o papa togalaau ma rockeries.
  • O le togalaau fale ei ai uiga o le le amanaʻiaina olaga olaga.
  • Geometry saʻo

    

E ui lava i le natura o laufanua, o le nofoaga o mea taʻitasi e manino faʻamaonia. Ae le i faʻatinoina le poloketi mamanu, o le faʻataʻatiaga o faatanoa, mutia, gazebos e fetuʻunaʻi ma le faʻaeteete. O le fale autu e mautinoa lava o loʻo tu i le loloto o le 'upega tafaʻilagi, o le faʻafoliga e nana mai mata o tagata e ui atu i le auala-ma pale o laʻau. Gazebos e tu i le fetaulaiga ala o togalaau. Moega fugalaʻau pupula, felanulanuaʻi teuteu i luma o le fanua. Faʻaaliga vaneina o loʻo faʻaalia, e fautuaina e tuʻu ia latalata ile pa. O avanoa lanumeamata o loʻo tu i tafatafa o le tulaga.

    

O togalaau masani a Egelani e le foliga talavou, o lona uiga, o elemeni uma e tatau ona matua faʻaeteete ina ia le malamalama "agaga o le vaitau" na i ai i le laufanua atavali.

    

Lanu eseese

O le togalaau Igilisi e laʻititi tutusa ma le lanu lanu o le avant-garde artist. E iloga i le tele o lanumeamata. E le gata i lea, o lona tele faʻavasegaina o loʻo faʻaaogaina: siliva, salati, mint, malachite, tautotogo, sinapi, togavao, olive, viridian, chartreuse, masani. E mafai ona e mauaina se ituaiga ituaiga lanu e ala ile tuʻufaʻatasia o laʻau eseese ma laʻau iti. O le a matou talanoa e uiga i ituaiga o laʻau o loʻo totoina i togalaau Igilisi i lalo. O le mea moni, o le kapeta lanumeamata e faʻafefiloi ma pupula susulu, ae e tele na te faʻaolaola fafo o le fale autu. O iinei o loʻo i ai, faʻatulagaina saʻo geometrically moega fugalaʻau. E ui lava o moega fugalaʻau i luga o le vaega o totoe o le 'upega tafaʻilagi e tele lava ona faia i le malu, pastel lanu: maaleale piniki, malu paʻepaʻe, maroon, mama lilac, sesega samasama, paʻepaʻe.

    

Teuteuga ma teuteuga

O paka Egelani ma togalaʻau e faʻaaoga ai teuteuga laiti na faia e tagata. Peitaʻi, o na teuteuga o loʻo iai pea i laufanua laufanua, e otometi lava ona avea ma sone faʻailo, ona o loʻo iai i le toʻaitiiti ma e mamao lava i tua ile tulaga o numera lanumeamata. Le nofoaga o taua taua auiliiliga teuteuga tatau ona mafaufau muamua i ai. O le tufuga na te faʻaauupegaina ia i le laupepa mo se tusiga ma se penitala, tusia ai se ata o le 'upega tafaʻilagi, ona tuʻu ai lea o fale na i ai i luga o le ata. O lenei ua faigofie atu ona faʻatautaia le laufanua laufanua, e mafai ona e tusia se ata faʻatulagaina o teuteuga. Naʻo le masani Igilisi poʻo fasi mea tuai e tatau ona filifilia mai le mauʻoa o teuteuga laufanua. O mea mulimuli e faʻaaogaina e teuteuina ai tuʻufua tuufua o le meatotino.

    

Fausaga teuteuina

I le mamanuina o Igilisi 'upega tafaʻilagi, lua ituaiga o mea aoga manumalo: fafie ma maʻa. O le muamua e faʻaaoga mo le gaosia o nofoa, pa, faitotoʻa. O le vaega pito i lalo o fale e teuteuina i maʻa, o pa tetele e faʻatutuina mai ai, ma o auala e faʻafoliga. O le pa e mafai foi ona faia i le enaena piliki, ae tatau ona faʻaopopoina i maʻa pepelo e fai ai le fausaga e le foliga faʻafuaseʻi. O fausaga teuteuga e aofia ai pergolas, gazebos, bangku, fatuga o faʻatagata, faʻavae e oʻo i le afa mita le maualuga. O le mapusaga o le 'upega tafaʻilagi e faʻamamafaina e maʻa faasitepu. Ua teuteuina o latou sitepu i le limulimu, ma ua totoina i luga autafa se palu feololo o loʻo olaola. I le avea ai o se tulafono, o togalaau taʻitasi ei ai a latou lava tuʻua. Ua faʻatuina latalata i se faʻatanoa vai poʻo luga o le tuaoi o le 'upega tafaʻilagi ese mai se lotoa lotoa.

I le ogatotonu o sea 'upega tafaʻilagi, o loʻo siʻomia e nofoa, o se gazebo poʻo se faʻatagata o loʻo faʻaalia ai se tagata poʻo se manu ua tuʻuina. Teuteu le eria i avanoa lanumeamata poʻo se pa maualalo. I le ala, nofoa o loʻo tu i lalo o laʻau, i tafatafa o togalaʻau pe latalata i vai vai. Pergolas e masani ona tuʻu saʻo i luga o le auala, o lona uiga, o pou lagolago e eliina i ona itu. I le vevela o le taumafanafana, o lenei sone o le a avatu ai ia i latou o loʻo savavali faataamilo i luga o le 'upega tafaʻilagi le sili ona manaʻomia paolo. Faʻatoaga meafale e faia i laupapa ma forging elemene. E manaʻomia ni mea a le Baroque, Art Nouveau poʻo le Empire style. O uiga eseʻese o le Igilisi laufanua aofia ai se eseʻesega teuteuga pei o le "wooded theatre". Ua tusia i luga i le pito sili ona mamao o le 'upega tafaʻilagi. I le ogatotonu o vao vao, o se tamai eria ua faʻatulagaina. E teuteuina i faʻatagata, koluma, o le vaipuna, teuteuina i lalo, nofoa. Faʻafetai i nei elemeni o le sitaili tuai, e foliga mai e pei o se atoa atoatoa fausaga na tu iinei, mai na o toega matagofie matagofie o loʻo totoe. Moli masini e filifilia masani: uliuli molimatagi i luga o manifinifi vae maualuga, teuteuina ma openwork pupuni e faʻaali lemu, faʻasalalau malamalama.

I totonu o se togalaau togalaau, o togafiti e masani ona teuteuina i faʻapaologa poʻo greenhouse. Nei o maopoopo fausaga, o le tele o na o loʻo nofoia faʻamalama. I totonu, o laʻau maʻaleʻale laʻau e totoina, meaafale (nofoa, sofa, laulau) tuʻuina. Latou te malolo i faʻapaologa, faia sauniga ti, feiloaʻi ma tagata asiasi, faitau tusi ma fai mea taulima.

    

Auala

O auala e masani ona fuafuaina ma ni ituaiga mea se lua. O i latou e latalata i le fale ua faʻamaeina i maʻa, talu ai o tagata e masani ona savali i totonu o le fanua, o lona uiga o le avega o le ufiufi faʻateleina. Mose "streaks" e faʻatumuina avanoa i le va o fasi vaega o le faʻapaina o le a foliga matagofie. Ma o le auala o le a alu i luga o le le faʻatamala ma sina "lafoaʻia" foliga. O le maʻa e alu lelei ma matagofie, lapoʻa pa piliki, o ona pu e faʻatasia ma musumusu poʻo le ivy. Auala natia i le loloto o le 'upega tafaʻilagi e sausauina i maamaa, lapisi, oneone poʻo le paʻu paʻu. Afai e tupu konofer i le togalaʻau, ona mafai lea ona faʻatumu le auala i lalo o latou i cone. O lenei filifiliga e matua foliga mai lava.

    

Vai vai

Ponds i le Igilisi sitaili ei ai se le faʻavasega foliga e faʻataʻitaʻia le natura foliga. O le faletupe malu e teuteuina i laʻau. O se tamai vaipuna poʻo se faʻatagata e tuʻu i le ogatotonu o le vaituloto. O le vai luga ua teuteuina i vai lili, lili, duckweed. Afai e faʻatagaina le tele o le faʻatanoa vai, ona tiaʻi lea o le auala laupapa e faʻamaʻa puipui i lona ogatotonu. Tasi pe lua nofoa e tatau ona tuu latalata i le vai. O se vaega ou te teuteuina le apitaogalu i sitepu maa, e liu lemu e avea ma se togalaau maa, ma maʻa tetele.

    

Filifiliga o laʻau: fugalaʻau, vao ma laʻau

Hops, clematis, ivy ma girlish vine o le a avea ma lanumeamata talaʻaga lea e faʻataoto ai fugalaʻau ma maʻa togalaʻau. O le lalagaina o laʻau e mimilo faʻamilo i puipui e le gata o le fale autu, ae faʻapea foi ma fale tuaʻoi. E olaola mea manogi i togalaau Igilisi. Tarragon, laurel, turmeric, saffron, basil, rosemary, vao kaliki, cloves, coriander ma parsnips e filifilia mai le ituaiga. O le pito o vaituloto e teuteuina i le ofutaʻele, cattail, marigold, forget-me-nots, irises ma sedges. Faʻatasi ai ma laʻau, o loʻo manaʻomia le tuʻuina atu i le chestnut, peʻa o le mauga, larch, birch, oak, thuja ma hazel (hazel).

    

O vao o le euonymus, turf, mock orange, lilac, elderberry ma le jasmine e totoina i tafatafa o le tulaga. Faʻatasi ai ma le tele o ituaiga o perennial, o le filifiliga e faia i rosa, phloxes, wormwood, tele aniani, ferns, badan, rhubarb, catchment, host, rogers. Spireas, daisies, crocuses, galanthuses, lili o le vanu, elecampane, delphiniums, peonies, primrose, asters o loʻo faʻaaogaina i le togalaau fale. Mai moega fugalaʻau, e manaʻomia le tuʻuina atu i fasi paluga fefiloi. E teu lelei fugalaʻau e tasi e lata i le fale, i totonu o tanoa ipu ma tanu maualuluga ma manifinifi.

Aua neʻi galo e uiga i rockeries ma papa togalaʻau. O i latou o se taua vaega o le Igilisi togalaau a o latou faʻailoa mai lona natura matagofie.

    

Faaiuga

O le faʻatoʻaga Igilisi e talafeagai mo le teuteuina uma o fale matagofie ma tamai fale faigofie. O le mea autu o le mulimuli i tulafono lautele ma faʻatumuina ma le "Peretania agaga". O le togala Igilisi o le a avea ma sili lelei filifiliga mo tagata e ana le paie, pei ona fai mai le filosofia o le faʻatonuga: o le lalelei lalelei na faia mo mafaufauga, ae le mo le galue pologa. Ioe, e tatau lava ona e vaʻaia meatotino, ae faʻavasega ma "unobtrusively". O isi taimi e te manaʻomia ai le teuina o vao, vai vai ma laʻau i taimi o mugala, ma faʻamamaina vao mai moega fugalaʻau. I le ala, o Peretania e i ai lagona gatete mo topiary. O laʻau laʻau e tatau ona i luga o tulaga uma. Mo le sitaili Igilisi masani, e manaʻomia le lautele, talu ai maota ma maota na siʻomia e le lautele fanua umia. Mo se fale, e lava togalaau ma ni nai hectares luga o le 'upega tafaʻilagi e avatua ia i latou se masani faʻanatura lalelei.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Mama Official Trailer #1 2012 - Guillermo Del Toro Horror Movie HD (Mae 2024).