Fua o ogaumu i totonu eletise

Pin
Send
Share
Send

O le ogaumu o se talafeagai ma sili ona taua vaega o soʻo se umukuka. Ogaumu faʻaonaponei o masini tekonolosi maualuga ua faʻatulagaina i le tele o gaioiga faʻaopoopo - felavasaʻi, ogaumu, ogaumu, faʻamamaina e le tagata lava ia. I a latou auupega o loʻo i ai le tele o polokalama e faʻatagaina ai oe e filifili auala sili ona lelei mo le kukaina o ni ipu. A filifilia se masini, e le gata i le gastronomic manaʻoga o tagata e ona e taua tele sona sao, ae faʻapea foi le tele o le oveni ua fausia.

Ituaiga oumu

O masini uma e mafai ona vaevaeina i ni vaega tetele se lua - e tusa ai ma le auala e faʻatonutonu ai. Ogaumu mafai ona:

  • faʻamoemoe - faʻatinoina naʻo le fesoʻotaʻiga ma le hob, lea e faʻatutu ai le faʻatonutonu;
  • tutoʻatasi - latou te galulue offline. O ia masini e mafai ona tu i soʻo se mea i le umukuka, talu ai o le vaega faʻatonutonu o loʻo tu i le pito i luma.

Ogaumu e faʻavasegaina foʻi e tusa ma le mafuaʻaga o le faʻamafanafanaina:

  • kesi;
  • eletise.

Taʻitasi filifiliga nei i ai ana lava lelei ma leaga, lea e mafai ona filifili pe a filifilia ni umukuka mea faigaluega.

Kasa poʻo le eletise - lelei ma le lelei

O le ogaumu kesi e vevela e se mea faʻamumu o loʻo tu i le pito i lalo o le potu. Lenei filifiliga e le mafai ona faʻaavanoa toniga faʻamafanafanaina. E fai lava si faigata ona ausia se auro enaena enaena i se ogaumu. O le tele o taimi, o se mu i lalo e maua faʻatasi ma se pito i luga e leʻi faʻapipiʻiina. Peitaʻi, o le faʻaulufaleina o masini faʻaopopo - pei o le faʻapapaina i le pito i luga o le potu poʻo se ili e faʻateleina ai le laugatasia o le ea vevela tufatufaina atu - e mafai ona faʻapalenia ai lenei tulaga le lelei.

I analog eletise o loʻo iai elemeni faʻavevela - a itiiti mai 2 - luga ma lalo, e mafai ona galulue uma i le "'au" ma tutoʻatasi.

O a ni mea lelei o se ogaumu kesi?

  1. Faʻatagaina oe e sefe le malosi ma tupe mo lē e ana - kesi e sili atu le tau nai lo le eletise.
  2. E feagai lelei ma galuega masani - e mafai ona tao, vela, falai, mago - i le i ai o le faʻafitauli. Peitaʻi, o le taimi e tasi kuka i luga o le tele o tulaga e le avanoa mo ia.
  3. Ole tele o faʻataʻitaʻiga e iai le latou tau faʻatatau.
  4. Saunia le saogalemu - ma le kesi faʻatonutonu galuega tauave. Soʻo se gaʻo kesi o le a vave ona vaʻaia ma poloka.
  5. Pea i lau tautua - o le a saunia le meaʻai o le afiafi tusa lava pe ua pe le eletise.
  6. Faigofie amata-luga faʻafetai i otometi afi.

E lelei o se ogaumu eletise

  1. Masani faʻavevela o le potu ona o le i ai o le tele o mafuaʻaga o le vevela i le fausaga.
  2. O le tele otometi auala ma faʻaopoopo gaioiga o se moni faʻamanuiaina mo ili o kuka.
  3. Le agavaʻa e faʻatulaga lelei le manaʻoga ole vevela, auala ma taimi kuka.
  4. Saogalēmū - pe a faʻatusatusa i le kesi tutusa.
  5. Oe lava-faʻamamaina gaioiga - pyrolytic poʻo catalytic. I le muamua, o le faʻamamaina e faia e ala i le susunuina o carbon teuina i le vevela o le 500 tikeri. Ole auala lona lua e faʻatagaina ai oe ona faʻamama le kapeneta a o kuka. Faʻapitoa-fausia elemene faʻatinoina le vaevaeina o gaʻo i carbon dioxide ma le vai.

Ma mea lelei uma, o se ogaumu eletise e i ai foi mea le lelei, e aofia ai:

  • le manaʻoga e faʻafetaui le malosiʻaga faʻaaogaina tulaga o le masini i le malosiaga o le eletise fesoʻotaʻiga;
  • siitia le tau o le malosi;
  • taugata tau o mea faigaluega.

Faʻafefea ona filifili se ogaumu

O le filifiliga o se ogaumu fou e tatau ona faʻalatalata atu iai ma le tiute sili. O le mafanafana ma le faigofie o le talimalo pe a faʻaaogaina ia, o le lelei ma le eseese o ipu o le a faʻamoemoe i lenei. A faʻatau, oe manaʻomia le amanaʻia o fua o le umukuka seti, le mafai e fesoʻotaʻi i upega.

A faʻatau, e taua le mafaufau i mea ia:

  • pe a suia le ogaumu, o le fua o le tuai ma fou mea faigaluega e tatau ona tutusa. Faʻafetai i lenei, e te le tau suia meaafale pe fetuʻunaʻi i suiga fou;
  • numera o tagata o le aiga - atonu e le lava se umu masani e kuka ai le tele o meaʻai i le taimi e tasi. Afai e toatele le aiga, e sili atu le ave o le fiafia i potu i le faʻateleina o le maualuga - i ia ogaumu, e mafai ona e tuʻuina atu isi pepa tao, ma faʻasaoina ai le taimi kuka;
  • fua o le umukuka - o le a faigata ona tuʻu se ogaumu lautele i totonu o se tamai potu, talu ai o le a "'aʻai" se leva avanoa. O tamaʻi mea faigaluega e fetaui lelei mo se tamaʻi umukuka;
  • o le ata o le oloa e tatau ona ogatusa ma le filifilia sitaili ma lanu fuafuaga;
  • faʻaopoopo mea faigaluega - o le oveni microwave o loʻo i totonu, o se faʻapapa faʻafuaseʻi, o se tunu, o se fata mo papatusi faʻavevela - o lo latou i ai e faʻateleina ai le tau o masini, ae o loʻo iai se aʻafiaga lelei i le tulaga lelei o ipu, e faʻafaigofie ai ma lelei le faiga o kuka.
  • ato faʻaopoopo - afai e leai se mea e tuʻu ai apa ma ulo, e mafai ona e filifilia se faʻataʻitaʻiga e faʻaavanoaina ai mea e teu ai;
  • galuega mo le faʻamamaina e oe lava - o le a sefe ai le tele o taimi, taumafaiga ma tupe mo le faʻatauina o vailaʻau a le aiga;
  • Faʻatonuga gagana Lusia e faʻafaigofie ai ona suʻesuʻe tulaga;
  • masini e faʻafaigofie ai le faiga o kuka - faʻaali, faʻatulaga taimi, uati;
  • lokaina ki mo faʻamau, faitotoʻa - ia mautinoa le saogalemu o le ola ma le soifua maloloina o tamaiti.

Fua masani mo ogaumu eletise

O se tasi o tapulaʻa autu pe a filifilia ni mea faigaluega o le fua o le ogaumu. O le mea faigaluega e tatau ona ofi atoatoa i totonu o le umukuka seti. O tagata gaosi oloa latou te ofoina atu le tele o ituaiga eseese.

Afai e le masani ona faʻaaogaina le ogaumu, e sili atu le fautuaina e ave le fiafia i se tamaʻi, tamaʻi vaega. Ae ui i lea, ia manatua - o le faʻaogaina o se tamaʻi umu e masani ona faʻatapulaʻaina. Afai o mea taua faʻaopoopo e taua ia te oe, e sili atu le faʻatau o se broiler ma tulaga masani.

Lautele

O umu masani e 60 cm le lautele O le lautele lea e taliaina fuataga e mulimuli uma i ai tagata gaosi o nei oloa. E i ai le tele numera o filifiliga mo ogaumu o lenei tele ituaiga i luga o le maketi. I lenei tulaga, o le a le faigata ona filifili le sili ona lelei masini mo soʻo se ata, e vave suia tuai meafaigaluega. O ia ogaumu e faigofie lava ona fausia i totonu o tulaga masani o umukuka seti, o lea e te le tau okaina ai ni meaafale taugata e le o ni tulaga masani mo latou.

O le loloto

O le loloto o le ogaumu o le 60 cm ua manatu e sili ona lelei. E tuʻufaʻatasia lelei ma se tapulaʻa lautele-lautele, e oʻo foʻi i le 60 cm. O lenei laufanua e faʻatagaina ai oe ona tuʻu lelei mea e manaʻomia mo le kukaina, tamaʻi mea faigaluega a le aiga, ma tuʻuina atu le lava mamao i kapoti o le pito i luga. O le mafuaʻaga lena e tuʻuina atu ai seti masani i luga ole laiga o lenei lautele.

O sea loloto ogaumu faʻatagaina le faʻaaogaina o se lautele lapisi ie, lea matua faʻatelevave ai le faiga kuka. O se ogaumu ma ia tapulaʻa o le a tuʻufaʻatasia i totonu o le potu i lalo o le hob, ma i totonu o se tulaga faʻamau penitala poʻo se umukuka koluma.

I le tulaga o le utiuti avanoa, e mafai ona e filifilia faʻataʻitaʻiga ma le loloto o le 50-55 cm Mo tamaʻi umukuka, compact options ma le loloto o le 45 cm e sili ona lelei.

Maualuga

O le maualuga masani o ogaumu o le eletise o le 60 cm. O le leona o mea faigaluega e gaosia ma na ituaiga faʻavae. Peitai, e leai se mea e taofia oe mai le filifilia o se ogaumu ma le maualuga o le 70 poʻo le 90 cm ma le tasi poʻo le lua puʻupuʻu taoina tao. E fautuaina e faʻaoga ia ituaiga faʻataʻitaʻiga i umukuka ma le laʻititi o le 9 sq. m. Afai e leai ni tapulaʻa tutusa a le potu, e tatau ona e filifilia ni tamaʻi masini.

Fua masani o ogaumu kesi

I le faʻatinoga o le faʻatauina ogaumu kesi, ua manino mai ai e eseese latou laʻasaga. Faʻataʻitaʻiga ma le loloto o le 50-55 cm ma le lautele o le 60 cm e manatu masani ai. Ae ui i lea, o masini ma nei itu e le faigofie i taimi uma ona tuʻu i totonu o le umukuka, talu ai a maeʻa ona faʻapipiʻi meaafale atonu e le lava le avanoa e fausia ai i le ogaumu poʻo, i se isi itu, e ono sili atu.

Lautele

E tusa ai ma tulaga masani taliaina, o le lautele o se ogaumu masani tatau ona 60 cm. A faʻapipiʻi le masini i totonu o se teisi lapoʻa kapeneta, na o le pau le faʻafitauli o le solia o matagofie ma le fausiaina o gaogao. Afai o le avanoa avanoa e laʻititi ifo, o lenei mea o le a le mafai ai ona faʻapipiʻiina masini masani. I lenei tulaga, oe mafai ona faʻatau se isi filifiliga - o se vaiti. E mo na tulaga na saunia e tagata gaosi ni faʻataʻitaʻiga ma le lautele o 40, 45 cm. Ae ui i lea, e faigata tele ona maua se filifiliga - o se tulafono, sili, tasi pe lua ituaiga o oloa o lenei vaega o loʻo avanoa i le faleʻoloa pe ua latou toesea atoa. O lenei metotia o le sili filifiliga mo le tuʻuina i totonu o laʻititi laititi meafale umukuka seti fuafuaina mo se tamai avanoa.

O le loloto

O le faʻailoaina tulaga o le loloto o ogaumu kesi o le 60 cm. E seasea, o lenei parameter e 55 cm. O lenei tele e manatu e sili ona lelei - na filifilia ma le faʻaeteete e tagata gaosi faʻavae i luga o iʻuga o le tele o suʻesuʻega ma faʻataʻitaʻiga. O le loloto lea o le ogaumu e talafeagai mo le maualuga o le taoina o totonu ma fafo o meaʻai. O le mea lea, tagata gaosi seasea o ese mai lenei faʻailoga. E i ai oloa o loʻo faʻatau atu ma le loloto papaʻu o le 45 cm, ae latou te leʻo manaʻomia tele ona o lo latou le aoga.

Maualuga

O le maualuga o le ogaumu kesi masani o le 60 cm. I le i ai o isi gaioiga, o lenei parakalafa ono faʻateleina, talu ai e matua faigata lava ona sefe ia. E taumafai le au gaosi oloa e faʻamalieina uma manaʻoga manaʻoga o tagata faʻatau, o le mea lea latou te faʻateleina ai le ofoina mai e le o ni faʻataʻitaʻiga faʻatusa, o lona lautele e mafai ona faʻamalieina ai soʻo se talosaga.

Fua o ogaumu tele

Mo se aiga toatele, atonu e le lava le faʻataʻitaʻiga masani. Ae maise lava pe a fai o le fale e fiafia i taimi uma e maua ni aiga vavalalata ma vavalalata, uo ma e masani. I ia tulaga, o se ogaumu faʻalautele o le a sau e laveaʻi. O le a faʻatagaina ai oe e faʻafaigofie nofoaga ma saunia nisi meaʻai i le tasi le alu poʻo ni nai 'eseʻese ipu i le taimi e tasi.

O umu tetele e aofia ai faʻataʻitaʻiga ma le lautele e tusa ma le 90 cm.E i ai lo latou maualuga masani ma le loloto, ae o le latou potu avanoa e sili atu le maualuga nai lo le averesi. O le tele o ia oloa e mafai ona amata mai i le 80 lita, e ui lava o le tele o taimi e fesuiaʻi mai le 110 i le 120 lita. I totonu o se ogaumu, e faigofie ona e kukaina se manulele tele poʻo se iʻa - mo se faʻataʻitaʻiga, se oso, tao uma kuki poʻo ni keke keke i le taimi e tasi.

O le isi filifiliga mo se ogaumu tele o masini ia e faʻateleina i le faʻateleina o le maualuga. O ia ituaiga faʻataʻitaʻiga e mafai ona i ai le maualuga o le 72 cm. I se faʻaopopoga, o masini e mafai ona faʻaluaina. O le aofaʻi o tusi o potu tuʻufaʻatasia e lua e sili atu ma le 200 lita.

Laʻu ogaumu laititi

O mea faigaluega i totonu o le tatou umukuka e tatau ona le gata i le maualuga-tekonolosi ma le maualuga, ae ia talafeagai ma aoga. Faʻafetai i le maualuga lelei o mea faigaluega, o meaai maeʻa o le ai ai se sili lelei tofo ma aoga ai o tatou tino. O le aoga o le a faʻafaigofieina ai le faʻatonutonuina o mea faigaluega, faʻamautinoa lona faʻalelei ma faʻaaoga tatau. Aua le soona vaʻaia se tamaʻi potu ma mea tetele. E manaʻomia le ofi sao i totonu, faʻamautinoa o le faiga taoina e le "'ai" le avanoa ma e le faʻatupuina oe i totonu i taimi uma e te pasi ai. O le mea lea, o oveni fausia i totonu e fetaui lelei mo avanoa laiti. O ia potu e i ai le matua talafeagai - naʻo le 40 lita. E le tatau ona e faʻamoemoeina i latou pe a manaʻomia e kuka le tele o meaʻai, ae o le a latou gafataulimaina i manaʻoga o se laʻititi aiga.

I le avea ai o se tulafono, o le aofaʻi o oloa puʻeina e faʻaititia i le faʻaititia o le maualuga - e faʻaititia i le 45 cm. O le lautele ma le loloto e masani - 60x55 cm.

O le isi filifiliga, lea e tau le masani ai, o ni vaapiapi faʻataʻitaʻi. O la latou lautele e faʻaititia i le 45 cm, ae o le maualuga o le maualuga ma le loloto tumau le suia - 60 ma 55 cm.

Ogaumu e le o ni tulaga masani

Uma umukuka uma lava tapulaʻa. E taua tele le mafaufau i lenei manatu pe a faʻatau se ogaumu. O fua o mea faigaluega a le aiga e ono o ese mai le faʻatulagaina, i lalo ma luga. O tagata e ona fale Khrushchev ma tamaʻi poloka meaʻai latou te ono mananaʻo e filifili lelei. Mo umukuka vateatea, faʻapea foʻi ma fale mautotogi e nonofo ai le toʻatele o tagata, e sili le filifili ogaumu ma se tele faʻateleina.

O ni faʻataʻitaʻiga ua faʻaauupegaina i le faʻaaogaina o le microwave. Faʻafetai i lenei filifiliga, oe mafai ona musu e faʻatau se isi masini ma tuʻufaʻatasia ia oloa e lua i le tasi atoa. O lenei faʻatagaina oe e matua sefe le avanoa ma afai keke fai fale e le o se masani asiasi i luga o lau laulau, lona uiga o lenei filifiliga e matua aoga lava le iloiloina.

O le isi filifiliga le faʻavae o ni faʻataʻitaʻiga ma le maualuga e oʻo atu i le 90 cm.Ua faʻaauupegaina i latou i ni potu se lua mo le sauniaina o ipu. O le potu autu o le tele i le tele. O le pito i luga e faʻatinoina se aoga fesoasoani, faʻatagaina oe e faʻavave le faiga kuka pe a manaʻomia. E naʻo le seti masani o filifiliga ma e eseʻese i le sili atu tauagafau fua ile faʻatusatusaga ma se sili atu aoao "tuaoi" mai lalo.

Ogaumu ma maualuga le masani ai. Seʻi o tatou faʻailoaina nisi o vaega taua:

  • masini ma le maualuga o le 35-45 cm O le mafai o nei kapoti e le sili atu i le 50 lita. I lenei vaega, o loʻo iai faʻataʻitaʻiga faʻaopopoina e le microwave. E aofia ai foʻi ma filifiliga filifiliga desktop;
  • maualuga oloa - e le itiiti ifo ma le 60 cm. O ia tapulaʻa e masani ona maua i polofesa masini. Faatasi ai ma nei oloa o itulua ma saoloto-tu masini.

O oloa ma le lautele lautele lautele

  1. Vaapiapi - o le lautele e le oʻo i le 50 cm, e mafai ona faigofie ona nana i totonu o se tamai kapeneta. I tulaga loloto ma le maualuga, latou te taofiina se lapoʻa lapoʻa tele, peitaʻi, e iai foʻi tamaʻi masini ma le laʻititi o le leo mo le seasea faʻaaogaina.
  2. Lautele - ma le lautele o le 90 cm.O le toega o le itu tumau tumau tulaga. O le gafatia e faʻateleina i le 110 lita.

Fua o ogaumu ma hob

Ogaumu tuʻufaʻatasi ma le hob o loʻo faʻavasegaina o mea faigaluega e leai se tau. Ua fausia i latou i totonu o se faʻavae fausia e elemene o le umukuka seti.

O le maualuga masani o ogaumu o le 85 cm. O lenei maualuga faʻatagaina le nofoaga faʻaosofia e fufuluina ma le faleoloa e ala i vae faʻavasega. O le lautele o oloa o loʻo i totonu o le 50-90 cm.Oversized models o le a ofi atoatoa i totonu o se tamaʻi umukuka. I potu vateatea, e sili atu le faʻaaoga lautele potu lautele. O le loloto o ia kapoti e masani ona 60 cm, ae mafai ona fesuiaʻi i le va o le 50-60.

O oloa masani e i ai ona fua 50x50, 50x60, 60x60 cm.

Mo tamaʻi umukuka, e sili le faʻatau o kesi eseese, eletise, ogaumu tuʻufaʻatasia. O potu vateatea o le a ofi uma i totonu-fausia masini.

Niche ma kapeneta lapoʻa mo umu totonu

Ina ia mafai ona taliina le fesili e uiga i le tele o niches mo fausia-i ogaumu, oe manaʻomia le faʻailoaina o le autu nuances o le fuafuaina o se pusa:

  • o le laulau e tatau ona i ai ni tulaga masani - o lona loloto e tatau ona 60 cm.O le pusa e faia i le loloto o 460 i le 520 mm;
  • Afai o le poloketi faʻaavanoaina mo se fale fasi, e tatau ona aveʻesea 10 mm lalo. O se hob e masani ona fausia saʻo luga o le ogaumu, o lona loloto e mafai ona fesuisuiaʻi. O le mea lea, e mafai ona protrude mai lalo o le countertop ma o lenei e tatau ona amanaʻia;
  • o le tatalaina o le sili atu 568 mm e manaʻomia e faʻatuina le ogaumu. O le mea lea, o le atigipusa tatau ona 60 cm lautele;
  • o le maualuga manaʻomia mo le fausiaina tele ogaumu o 60 cm. O se avanoa ma le maualuga o le 595 mm e faʻatagaina.

O le vaega puipui i tua atu o le kapeneta e le tatau ona aofia ai lago, paipa ma isi masini tali tutusa.

Faʻafefea ma le mea e faʻapipiʻi ai

A faʻapipiʻi ogaumu, o tulaga nei e tatau ona maitauina:

  • o le masini e naʻo luga o se mea mafolafola e tuʻu ai le ea e aveʻese ai le vevela;
  • laʻititi avanoa e tatau ona tuʻu ile va ole ogaumu ma le tino mo le feʻaveaʻiga fua o vaega o le ea. O le pito i lalo i le foloa e tatau ona 8-10 cm O le mamao o le 0.5-1 cm e tatau ona tumau i autafa puipui.O le avanoa i tua e tatau ona 4-5 cm;
  • o le maualuga o le ogaumu e tatau ona filifilia i se auala e le tuʻuina ese ai le ono mafai ona faʻaseʻeina foliga i le vevela vevela. O le vaega faʻatonutonu e tatau ona tu i lalo o le puimanava o se tagata ae le o luga o ona mata;
  • o le kesi ogaumu e tatau ona tuʻu latalata i paipa, ma tuʻu ai se avanoa fua i le kesi totoga, o le eletise ogaumu e tatau ona tu latalata i le eletise mafuaʻaga ina ia e le tau faʻaaogaina faʻaopoopo maea.

O le manaʻoga tele mo le faʻapipiʻiina o le usitaʻia o faʻatonuga ma tulafono saogalemu.

Laʻasaga faʻapipiʻi

  1. Toleniga. E tatau ona siaki le uaea mo le teteʻe tulaga, o le i ai o maualuga-lelei uaea ma le koluse vaega lava e maua ai le faʻalauiloaina mana, o le uaea eleele, o se isi matagaluega motusia.
  2. Uaea fesoʻotaʻiga ma sikulini faʻamalama.
  3. Tuu le ogaumu i totonu o le potu sauni o le headset.
  4. Faʻapipiʻi le masini i faʻamau faʻamau.
  5. Fufuluina o totonu luga ma fuafua le oloa i le vevela o le 150-200 tikeri.

O faʻamatalaga o loʻo i luga o le a fesoasoani ia te oe e aua le faia se mea sese pe a filifilia se ogaumu mo lau umukuka.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Pakistans Khewra Salt Mine Resort Trip (Mae 2024).