Kapeneta uaina DIY: vasega sili

Pin
Send
Share
Send

Tele tagata e inu uaina i totonu o le tasi pe lua aso talu ona faʻatau. Latou te le teuina i totonu o le fale, aua o lenei oloa mafai ona faʻatau i soʻo se mea ma toetoe lava soʻo se taimi. E i ai leisi vaega o tagatanuʻu latou te manatu o se vaiinu o se auala o teuga tupe faʻaalu, o se mea fiafia i ai, o se mea faʻamanatu. I lenei tulaga, oe le mafai ona faia e aunoa ma se lelei faʻavasega lelei teuina. O nisi e faʻatau fata ua uma ona saunia, o isi e fai a latou lava kapeneta uaina.

Uaina o se tasi o sili ona tuai vai inu, e pei ona molimauina i archaeological maua maua i Iran. I aso nei, o le matua sui o lenei ituaiga, talafeagai mo le taumafaina, o le Rüdesheimer Apostelwein o le 1727, o loʻo tu i le Siamani taulaga o Bremen. Peitaʻi, e le o ituaiga uma o vaivaiga vaivai e faʻaleleia i le matua, ma e oʻo lava i ituaiga laʻititi o loʻo umi lo latou ola.

Lelei ma Le lelei o Rainu Roti / Kapeneta

Mo se teuina puʻupuʻu mo se taimi puʻupuʻu, e matua le manaʻomia lava ona faʻapipiʻi fata, fata, ua lava na ona suʻeina o se nofoaga malulu, faʻaesea atoa mai le malamalama. Ma afai e te fuafua e teteʻe i le vai inu mo se taimi umi, ona tatau lea ona e faia ni tulaga sili ona lelei mo lenei. O le nofoaga lelei o le uaina potu, e pogisa, filemu, malu, feololo faʻamaluluina o loʻo maitauina, o lona uiga, o manaʻoga uma mo le tausiga lelei ma le matua e faʻamalieina.

E le maua e tagata uma le avanoa e faia ai se potu i lalo talafeagai, aemaise lava i tagata o loʻo nonofo i taulaga o loʻo nonofo i fale mautotogi fale e tele fale. Ioe, mo le lelei o le tasi pe lua fagu, e leai se aoga e faʻatau ai se taugata kapeneta pe faia se tasi oe, ae e le mafai ona faia e aunoa ma se tamaʻi pa e teu ai se faʻaputuga. O sea faʻalapotopotoga o le teuina o faʻamaumauga ei ai le tele o tulaga lelei, faʻatasi ai ma:

  • Faʻafiafiaga. E mafai ona avea le matagofie o le teuina o potu ma mea teuteuina o totonu, faʻatasi ma lona faʻamaoni.
  • Faʻatulagaina tutotonu. O fata faʻatagaina oe e faʻaputuputu uma fagu i le nofoaga e tasi, faʻaavanoa faigofie ma faigofie suʻesuʻega mo le ituaiga manaʻomia.
  • Tausisia aiaiga mo le faasaoina. O le fata maua ai le talafeagai moli, tulaga faalava, malologa atoa. Muamua lava, e oʻo lava i fagu ma se puipuiga faapitoa a UV e teu i le pogisa. Lona lua, e manava le uaina i totonu o le pusa, o lona uiga o le suavai e tatau ona faʻafesoʻotaʻi ma ia, ma o lenei mea e mafai naʻo se tulaga faʻatulagaina. I se faʻaopopoga, o le susu susu mea o le poloka o le a le mago. Lona tolu, faʻafuaseʻi gaioiga faʻavavevave ai vailaʻau tali atu, o le faʻagasologa o le 'ava malosi onā ua faʻalavelaveina.
  • Faʻalia gofie. Soʻo se tagata e ana le aoina mafai faʻaali atu i ana malo.

O le mea sili e te mafaia ona teu, o le le mafai lea ona latou teuina ni 'ava oona e tusa ai ma tulafono ma tulafono uma. Ae e le o le potu lea. Isi faʻaletonu aofia ai:

  • Vevela tulaga. O ituaiga eseese e manaʻomia se vevela, e tumau ai le umi o le vai inu pe a mafai.
  • Fetagisi. I totonu o le fale, o le 'ava malosi o le a le taitai matua lelei, o lea e naʻo sina taimi e teu ai.
  • Sūsū Naʻo se kapeneta uaina taugata taugata e mafai ona faʻatumauina le maualuga ole manava ole manaʻomia. I isi tulaga, o lenei faʻailoga o le a tutusa ma tuʻutuʻuga matauina i le potu.
  • Ea fou. Ina ia aloese mai le faʻaaogaina o manogi oona i lalo o le uaina, e tatau ona e faia se pulou malosi, mafaufau i luga o le ea faʻavasegaina, lea e aofia ai isi tau.

E le mafai ona sefeina faavavau le 'ava malosi. Taʻitasi ituaiga ua i ai lona lava tausaga amataga, a maeʻa atinae taofi ma amataina le matua faʻagasologa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o ituaiga laulau e oʻo atu i o latou uiga sili ona lelei i le 10 - 20 tausaga, o ituaiga eseese (Madeira, Tokay) e atiaʻe e oʻo atu i le 50 tausaga, o olaga faʻaitagata mo le sili atu i le 160 tausaga.

Ituaiga o fata ma a latou foliga vaaia

E tele auala e faʻavasega ai lau uaina faiga teuina. Kapeneta, fata, fata, fata e faʻaogaina e tuʻu ai fagupia. Sei o tatou mafaufau i le filifiliga mulimuli i nisi auiliiliga. E taua le mafaufauina o le mea moni e le o ituaiga uma o meaafale e talafeagai mo le tuʻuina o le 'ava malosi, na o faʻataʻitaʻiga ma faʻataʻitaʻi faʻataʻitaʻi. O fale faʻamalolo le tumau o loʻo faʻamau i le taualuga e le tau mafaufau iai.

E tele ituaiga fata. I le mamanu, o ituaiga nei e iloga: consoles, ma itu puipui, ma le pito i tua, tasi-vaega, tele-tiered, tuʻufaʻatasia. E ala ile fefaʻasoaaʻi - nofofua ma le kulupu. I le tulaga i le vateatea - faʻalaʻau, faʻataʻoto, diagonal, oblique, ma taʻitasi o nei ituaiga ei ai ona lava lelei ma le lelei.

Vertical

O le tele o fata faʻatulagaina fata e tele tele. Latou te faʻatagaina oe e teu fagu i luga faʻasolosolo ma faʻasolosolo, ae o le muamua auala e seasea faʻaaogaina. Eseese faʻataʻitaʻiga mafai ona filifilia faʻalagolago i avanoa avanoa. I se tasi tulaga, o le koneteina o loʻo faʻataʻoto faʻatatau i le puipui, ma le ua poʻo le pito i fafo i fafo, ao isi e mafai ai ona tuʻuina uaina inu i le tutusa ma le vaeluaina.

Fata vaapiapi e mafai ona faʻapipiʻi e le gata i le puipui, ae faʻapea foi i meaafale kapoti. O le faigofie oloa, tu tūsaʻo, o se laupapa poloka po o le laupapa, ma faʻataʻamilomilo pu o se mautinoa lapoa viliina i totonu. O fagu ua ua faʻataʻoto faʻapipiʻiina i totonu o nei alavai mai lua 'eseʻese itu. O le iʻuga o se ituaiga o laʻau ma ona lala.

E sili atu ona faigata tisaini faʻapitoa itu, matau, o loʻo taofia ai le uaina mai le taʻavale. Tasi fata e le faʻatagaina le teuina o se tele aofaʻi o tioata koneteina. O le mea lea, e masani ona latou faʻaaogaina seti atoa o oloa, faʻatulaga i se kulupu. O le le lelei sili o lenei metotia teuina o se tasi o sili ona taua tuutuuga e le faʻamalieina, aua o le vai inu tatau ona i le atoa pogisa.

Faalava

Nei o sili ona taatele faataitaiga, o ni masani fata tuu faalava. E i ai a latou puipui tua ma autafa puipui. I luma atu, o loʻo faʻaauupegaina i latou i se itu faʻapitoa e le faʻatagaina le paʻu o le fagu neʻi tupu faʻafuaseʻi. O le tele o taimi, o oloa e faia i laupapa, ae o loʻo i ai uamea, palasitika, tioata filifiliga.

I luga o ia fata, fagu e tu ai naʻo le tulaga i luga. E le o se lelei tele lenei filifiliga, aua o le uaina e iai le koroka masani e tatau ona teu faalava. Latou te le fuafuaina mo se taimi umi teuina o le vai inu. O ia ituaiga ata e talafeagai mo naʻo tagata e leai ni a latou mea e fai ai uaina e tu ai, latou te faʻaaogaina e le aunoa, faʻatumu pea a latou oloa.

I le faʻavae, afai matou te mafaufau i filifiliga eseese, ona mafai lea ona e mauaina ni faʻataʻitaʻiga e teu ai le uaina uaina i le tulaga saʻo. Nei o fata vaevaeina i compartments, a le o le pu i le itu puipui, po o le tuusao i le feaveai laupapa, lea e tuu ai le koneteina i se tulimanu ma le ua i lalo. O le filifiliga o se faʻapitoa oloa tele lava faʻamoemoe i lona faʻamoemoe, teuina taimi.

Diagonal

O fata diagonal e taʻua foi o fata koluse, aua e pei o le mataitusi X. O le aoga autu o oloa o lo latou puipuia lelei o fagu i le tulaga e tasi, aua le faʻatagaina latou e taavale. Latou te faʻatagaina foʻi oe ona teu se uaina tele mo se taimi umi lava. Lenei o le sili ona manuia ituaiga o fata, o loʻo faʻaauupegaina i pule mo pusa koneteina.

O fausaga e fuafua faʻapitoa mo le tuʻufaʻatasiga o teuina o koneteina. O le tele o taimi e gaosia mai laʻau, ae o loʻo iai foʻi mamanu mamanu e fai mai isi mea. O numera o sela e mafai ona 'eseʻese, faʻalagolago i lo latou tele, e mafai ona tuʻu fagu a eseese pe taʻoto luga o le tasi. Ina ia faʻafaigofie le sailiga mo se ituaiga faapitoa, e mafai ona sainia igoa taʻitasi.

Faʻaletonu

O mea masani o aso uma e faʻamaonia ai o mea faitino e sili ona faʻatuatuaina i luga faʻataʻamilo. O le mea lea, i le tepa muamua, o malifa fata e foliga mai e le faʻatuatuaina, ae leai. E iai a latou mea faʻapitoa mo fagu, faʻalelei lelei i se isi tulaga. E masani lava o le koneteina o loʻo tu i lalo ma le ua i lalo, ae o loʻo i ai ni faʻataʻitaʻiga o le faʻafeagai faʻatulagaina o koneteina e maua.

O fausaga ma se tulaga malifa e fuafua lelei mo le teuina umi o le uaina. E filifilia i latou mo aemaise ituaiga taua. O le oloa faigofie e faʻatotiloina fagu e mafai ona faia mai se laupapa faʻatulagaina e ala i le viliina o ni pu i totonu, ae o fata e tele ona tulaga, faʻapitoa lava na vaeluaina i ni vaega eseese, e sili atu ona lelei, faʻataga oe e teu se isi vai inu.

Oloa gaosi mea

Mo le teuina umi o le uaina, e le tatau ona faʻatau se faʻapitoa kapeneta uaina taugata e mafai ona faʻatumauina le tulaga manaʻomia o le vevela ma le susu. Faʻatasi ai ma le nofoaga saʻo, e faʻamalieina tulaga uma, e oʻo lava i fata masani ma fata o le a fesoasoani e faʻatumauina le tulaga lelei o oloa. E i ai a latou mamanu faigofie, o lea e mafai ai ona e faia e oe lava meaafale.

I le gaosiga o alamanuia o masini, laupapa, palasitika, uʻamea, tioata o loʻo faʻaaogaina. Paʻu ma ie e mafai ona faʻaaogaina mo teuteuga. Ae o tagata uaina moni lava e filifili na o oloa laupapa. O loʻo avanoa laupapa, faigofie ona faʻagasolo, ma faʻalelei le siʻosiʻomaga. Fausiaina fausiaina mai lenei ituaiga o raw mea tautua mo se taimi umi lava ma e talafeagai mo le tele totonu sitaili o se fale tumaoti poʻo le fale mautotogi.

O uamea tu foliga foliga talatala, sei vagana ai le pepelo pepelo. E faigata ona galue ma nei mea masani; e le mafai ona gaosia ni oloa e aunoa ma ni mea faigaluega faʻapitoa i le fale. Ae afai e te faʻafesoʻotaʻia mafaufauga, o lona uiga o oloa mo le teuina o fagu e masani ona mafai ona faia mai soʻo se avanoa avanoa, mo se faʻataʻitaʻiga, mai uamea, paipa palasitika, chipboard, fiberboard, paelo laupapa, pusa, ma isi mea.

Sitaili fagu Uaina

O fata e teu ai uaina ei ai se mamanu faigofie ae aoga. E mafai ona faia mai mea eseese, eseʻese ile uluaʻi mamanu, aofia ai faʻaopopo mea teuteu, e faʻatagaina ai latou ona faʻaaogaina i potu teuteuina i sitaili eseese. Mo le tasi itu, o laupapa laʻau meaafale e aunoa ma se mea teuteu e talafeagai, mo seisi, mea uʻamea matagofie ona mamanuina.

Mo le Provence style, naʻo fata e fai i laupapa poʻo ni mea e maua mai ai e talafeagai. O meaafale meaafale e tatau ona matutua, e mafai ona valivali papaʻe, faʻapipiʻi ma openwork pepelo pepelo. Glass ma laupapa fausaga ma le saʻo geometry, lea o loʻo tu saʻo i se tulaga faʻataʻamilomilo, o uiga o minimalism. O le laualuga tatau ona mafolafola ma lamolemole.

Mo le faʻatonuga o loft, meafale oloa mafai ona faia i laupapa, malamalama poʻo tioata tioata, chrome uamea. O oloa ma le scuffed pe talatala maeʻa o le a ofi lelei. O foliga masani o le aluna i luga o uamea o autafa o foliga foliga sili. Mo Art Nouveau, fata e faia i laupapa faigata ma taua e faʻaaogaina. Faʻailoa mai e ni foliga uiga ese ma ni laina lamolemole ma ni vaneina faigata.

O fea e faʻatutu ai fata uaina

Mo tagata e ana fale tumaoti, e sili le fausia o se fale e tuu ai uaina. Afai e le mafai lenei mea, ona mafai lea ona faʻaavanoa se potu i le falealuga e teu ai le uaina. I le tele o fale e nonofo ai e leai ni faʻamalama i lalo o le taualuga, e pogisa lava ii. O le mea taua o le faʻamautinoaina o le tulaga manaʻomia o le ea vevela i le tulaga o le 10 - 15 tikeri, afai e le manuia lenei, e tatau ona e mafaufau i isi filifiliga.

Oe mafai ona faʻapipiʻi se uaina fata poʻo fata i totonu o le fale toeititi lava soʻo se mea. Mo e ana fale lua fogafale, e mafai ona e filifili mo le avanoa i lalo ole apefai. Lenei o le a sefe avanoa faʻaaoga. E le talafeagai le umukuka mo se inu umi. O loʻo suia pea le pulega ole vevela i inei, e tele manogi mai fafo e mafai e se vaiinu ona inu i totonu o le laupapa.

O le nofoaga sili i le fale mautotogi o se suʻesuʻega, o se potu malolo. A filifilia se sone, oe tatau ona faʻalogo i le tulaga o le faʻamalama. E le tatau ona faʻaaofia fagu malosi i le susulu o le la, aua e oʻo lava i tioata e iai faʻamama faʻapitoa e le mafai ona poloka atoa ai ave ultraviolet. E manaʻomia foi le vaʻaia o le le maua o gatete, o le mea lea, mo le faʻatutuina o fata, naʻo avega avega puipui e tatau ona filifilia; mo kapeneta ma fata, o se tutusa, mautu faʻavae.

Vaega faʻatapulaʻaina mo le teuina mo se taimi umi - umukuka, pusaaisa, taʻele.

Faʻafefea ona fai se DIY uaina kapeneta

O se kapoti teuina uaina mafai ona faia e oe lava poʻo le fale. Lenei o le a manaʻomia ai le itiiti o kamuta tomai ma se seti o mea faigaluega. Muamua lava, e tatau ona e filifili i le nofoaga o lona faʻapipiʻiina ma le fua o le potu. O le lisiina tapulaʻa faʻatonu afaina ai le fua o le fuafuaina oloa. Mo se tamaʻi potu, e manaʻomia le tuʻuina atu i tamaʻi meaafale laitiiti.

A tusia se poloketi, oe tatau ona mafaufau muamua e uiga i a mea o le a faʻaaogaina, filifili i le mataupu faavae o le faʻatulagaina o totonu avanoa. E taua le mafaufauina o le mea moni o fata faʻatautau e sili ona faigata ona faia, ma e le o tagata uma e mafai ona faia i le taimi muamua. Mo tagata amata, e sili atu le filifilia o faigofie faigofie. Mo se faʻataʻitaʻiga, mafaufau i se vasega aʻoaʻo i le faiga o se kapoti laupapa.

Mea faigaluega manaʻomia ma mea e manaʻomia

Ae e te leʻi amata galuega, e tatau ona e filifilia ma sauni mea masani. O fafie mo le fausiaina o meaafale e tatau ona mafolafola, o le i ai o nonoa, masini faʻaleagaina e le taliaina i luga. Soʻo se deformation o le a faʻaititia le tautua olaga o le gaosia oloa. Faʻapea foi, mo mea na tutupu, oe o le a manaʻomia le faʻasologa o mea faigaluega ma mea taua:

  • penitala, fusi fua, fausia sikuea, tulaga;
  • samala, uʻamea;
  • ili, eletise eletise, sikulipi uila;
  • jigsaw, chisel, sander;
  • laupapa faʻatulagaina ma le mafiafia o le sili atu 20 mm;
  • utupoto laupapa 30x30;
  • laupapa laupapa lapisi;
  • tulimanu mo fesoʻotaʻiga perpendicular elemeni;
  • vali leai se lanu, vali;
  • fao, fao.

Ata ma le tipiina o ata

Oe le mafai ona faia e aunoa ma le fausiaina o se potopotoga ata, faʻailoa mai ai le tonu fua o vaega uma. Naʻo luga o le faʻavae o pepa faʻavae, pe a fai o vaega mo le tipiina e fuafua i luga o ata faʻataʻatitia i le fua, e mafai ona fuafua le aofaʻi o mea laupapa, faʻamau, faʻaogaina ma luma totoga manaʻomia mo galuega.

E le tele e mafai ona atiaʻe se poloketi na o latou lava. Lenei o le a manaʻomia faʻapitoa malamalama. Ae o le faʻafitauli e mafai ona foia. Ina ia faia lenei mea, oe tatau ona faʻaaoga ata ua uma ona saunia o loʻo iai i tusitusiga i luga o winemaking, pe download i luga ole laiga. O le mea autu o le filifilia lea o le tonu kapeneta tisaini, talafeagai i le tele ma le fua o le potu.

Fono ma faapipiiina o le kapeneta

Faʻavae luga o le ata o loʻo i ai, e tatau ona saunia uma autu vaega o le kapeneta. Muamua, oe o le a manaʻomia e vaʻai i utupoto ma laupapa e tusa ma le itu o loʻo faʻailoa mai i le ata, ona olo lea, togafitia i latou i se antiseptic tuufaatasiga. E le gata i lea, o se faʻavaʻa e tuʻufaʻatasia mai se pa, o vaega laupapa uma e fesoʻotaʻi le tasi i le tasi e ala i le faʻapipiʻiina o sikulini.Mo le faʻatuatuaina o le faʻamau, o isi mea taua i soʻoga faʻatasi e faʻamau i tulimanu uamea.

I autafa, o le maeʻa faʻavaa ua sheathed ma laupapa. O le pito i tua e vavae ese mai le laupapa laupapa ma faʻapipiʻi i le atoa fausaga. Mo le fausiaina o fata, oe mafai ona faʻaaogaina uma fafie ma laupepa o chipboard, fiberboard. O lo latou lautele ma le loloto e tatau ona tutusa lelei ma tutusa totonu tapulaʻa o le oloa. E taua tele le faʻaaloalo ile tele o sela taʻitasi, e tatau ona faʻatatau ile fagu ina ia manino le faʻamamaina ma le mafai ona taʻavale.

Ina ia mafai ona fausia ni vavae eseʻesega mo pusa taʻitasi, e manaʻomia le faia o tamaʻi tipiina i itu taumatau i fata faʻataʻoto. O elemene tūsaʻo e faʻaofiina i totonu o nei 'afu ma faʻamaʻa pipiʻi ma kelu ma faʻapipiʻi sikipi. I le vaega mulimuli, ua faʻapipiʻi faitotoʻa ma totoga. A maeʻa tuʻufaʻatasia meaafale, e faʻapaʻu valeina luga, faʻapipiʻi i se nofoaga ua maeʻa filifilia. O le foloa e tatau ona mausali ma maualuga.

Potu uaina potu malolo faia i HDF laminate

O se kapeneta faia i laupapa mea o le a avea o se sili faʻaopoopoina i soʻo se potu malolo totonu. O le teuteuina o laupepa HDF o loʻo taʻoto i le faʻapitoa tekonolosi o la latou gaosiga. E tele faaputuga varnish o lanu eseʻese e faʻaoga ia latou. Ona latou faʻaaogaina lea o meafaigaluega faʻapitoa, ausia se faʻataʻitaʻiga i luga e faʻataʻitaʻi ai le fausaga o ituaiga laʻau eseese. Lenei auala faia ai mea mo le uaina kapeneta tamaloloa ma sili faʻafaigata.

O se fasi meaafale i totonu o le potu malolo mafai ona avea ma soʻo se tele ma faʻatulagaina. Tele taimi o se filifiliga i fafo. I totonu o le fausaga o loʻo i ai le avanoa mo ni fagu uaina, o se potu mo tioata ma ipu, o se drawer mo openers ma isi mea faʻaaoga. O lenei potu e ufiufi e faitotoʻa e lua ma mea faʻaola teʻi o loʻo teu. O le pito i lalo matala mafai ona faʻaaoga faigofie o se fata.

Faʻafefea ona fai se ofu teu fale i lalo o le countertop

O ia kapoti e gaosia e aunoa ma le mimigi fafo. E mafai ona tuʻuina i latou i soʻo se potu e aunoa ma le faʻalavelaveina o le fealofani o totonu o le potu. O le a foliga matagofie i le umukuka i lalo o le countertop, i le pa counter. E sili atu le faia ia matua tusa ma le tele o tagata, talu ai e mafai e le gaosi oloa ona suia le faʻataʻitaʻiga o oloa. O kapoti faʻatulagaina e malamalama lelei i le puipuia o UV e ufiufi faitotoʻa. Latou te le manaʻomia faʻaopoopoga cladding.

Pau lava drawback o kapoti i lalo o le countertop o le lava le tele. A okaina se faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi, faʻamolemole ia matau o le agavaʻa ua fuafuaina le aofia ai o fata. O le mea moni, o le aofaʻi o fagu e mafai e le fausaga ona ofi e tatau ona faʻaititia e le tasi vae tolu.

Soʻo se suiga i le fausiaina-i umukuka meaafale o le a fesoasoani e faʻateleina le mafanafana ma le lelei o galuega i totonu o le potu. O kapoti umukuka e mafai ona liua faigofie i kapoti uaina, e faʻamalieina atili ai totonu ma lalelei. E mafai foi ona e faʻaogaina le pito i lalo gaogao o le motu-faʻavae.

Fainu uaina ma le ipu tioata

O le lagolago fausaga o le tioata fata mafai ona faia o le tele o ituaiga o mea. O taualuga o taualuga e mafai ona faia i 'apamemea, uʻamea, palasitika, fafie. Faigofie filifiliga tautau mafai ona faia oe lava. Ina ia galue, oe manaʻomia meafaigaluega nei:

  • Tele laupapa laupapa;
  • Tasi poloka laupapa;
  • Kelu pu;
  • Meafaigaluega faʻapitoa mo le tipiina o fafie;
  • Vasega aoao;
  • Tisiketi tipiina;
  • Obddriver;
  • Dowels ma faovilivili mo fesoʻotaʻiga elemeni;
  • Filifili uamea.

O se poloka laupapa ua vaeluaina i le tele o vaega e tusa ai ma le polokalame e tusa ai ma le vaevaega. O pito uma e sanded ma le faʻaeteete ma se mea faigaluega ma faʻapipiʻi faʻapipiʻi. I luga o elemeni sauniuni e lua, maka le nofoaga o nofoaafi ma malologa mo fagu. Ma, faʻaaoga se kelu fana, faʻamau ia koluse ma 'otiʻotiʻoti. I le pito i lalo o le fata faʻatautau, ua faʻapipiʻi ai se mea valavala uʻamea e faʻatautau ai matatioata.

Laulau ma fata uaina

I le fale, uaina mafai ona teuina i le tele o nofoaga. O le filifiliga pito sili ona lelei o se pusaaisa faʻapitoa. Ae, afai e le mafai ona faʻapipiʻi sea metotia, e mafai ona e faia se laulau matagofie mo le potu malolo ma ni pu faʻapitoa mo fagu.

E mafai ona e faia se mea faigofie meaafale e tusa ai ma le tulaga masani, pe tuʻuina atu i le amataga e ala i le fesoʻotaʻi o mafaufauga. O se laulau lapoʻa ma itu itu mo uaina e foliga manaia. O faʻasologa lapoʻa e tutuʻi i lalo o le laulau ma fai ni pu i totonu ia latou mo le tele o fagu. O vae e mafai ona faia saʻo pe fausia se teuteuga manaia.

Manatu manaia mo le fausiaina o fata uaina

O le fale laʻititi-pa o loʻo fai ma sui o meaafale laiti e pei o mea masani a le fale. A o faia ni fata, oe mafai ona faʻaaogaina soʻo se aitia manatu. Nei mafai ona avea transformer faʻamau e liliu i tamaʻi fata, laulau i uili e alu i soʻo se tulimanu o le potu. A okaina mea e teu ai uaina, e taua le mafaufau i le faiga o le potu ma mea o le aitema.

Mai palaleti

O le loft-style uaina faʻatumu fetaui lelei atoatoa i soʻo se minimalist totonu. E faigofie ona fai se aitema oe lava mai le tele o laupapa o se faigofie pulupeti. Matou te faʻamavae le palasi i ni vaega ma tipi ese ia vaega o le manaʻoga tele. E te manaʻomia le saunia o laupapa tutusa e lua mo puipui itu, itu e fa mo lalo ma fafo puipui, lua tamaʻi faʻamau mo le fesoʻotaʻiga. O se olo, o se faovilivili, o se jigsaw e faʻaaogaina o ni mea faigaluega.

Muamua lava, o mea faigaluega uma mai le paleta e tatau ona lelei ona teuina ina ia aua le totoina se fasi taimi i le faʻagaioiga o le fata. Ona matou faia lea o faʻailoga ma 'otiʻoti malologa mo vae o tioata. Matou te makaina le tulaga o le fata i luga o le puipui i le tulaga ma faʻalelei ia ma dowels poʻo ia lava tipi faʻovilivili.

Mai tuai laupapa ma tuai uʻamea lafo faʻamau / fao

O se manatu lelei mo i latou e le mananaʻo e faʻaalu se tele o taimi ma taumafaiga ile faia o se tu mo fagu uaina. Oe mafai ona faʻaopopo originality i le mamanu e ala i le faʻaaogaina foafoaina uʻamea umiaina. O fao uʻamea lafo lapoʻa o le a foliga lelei i luga o se laupapa laupapa tuai.

E te manaʻomia se lautele laupapa lautele mo le fata ma lima tamaʻi laupapa mo fata. O avanoa e faigofie ona faia oe lava, na o le vaʻai i fafie i le aofaʻi manaʻomia o fasi i le tele. Matou te tuʻuina fao i totonu o fata i autafa o elemeni taʻitasi, ma faʻaputuputu le fausaga e faʻaaoga ai faovilivili tipiina ma se kelu fana. Taitasi fola mafai ona teuteuina ma se uluaʻi faʻailoga ma le ituaiga uaina, igoa, seleselega tausaga.

Mai lafo paipa uʻamea i le faiga maualuga

E mafai ona e faia se uluaʻi alamanuia-ituaiga uaina fata mai le lafo-uʻamea paipa na o, pe faʻaaoga le filifiliga o se togafiti lalaga uʻamea ma fafie. Faia o le aitema manaʻomia paipa faigofie paipa, ni nai totoga, ma se fasi fafie. O le a avea le fafie o se lagolago ma o paipa o le a avea elemeni taofia.

O le oloa e mafai ona valivali i soʻo se lanu, tuʻuina atu i se teuteuga faʻaogaina le faʻaaogaina o apamemea, siliva vali, varnished. O se tele fausaga faia o tuai paipa uamea mafai ona faapipiiina i le potu i lalo.

Fainu uaina e faia i paipa polyurethane

Le auala pito sili ona faigofie e fai ai se amataga fata. Ae o sea mamanu o le a le eseʻese i mea matagofie ma o le a le ofi i totonu uma o totonu. Mo le gaosiaina, PVC paipa o se talafeagai lapoa e manaʻomia. O le liʻo totonu e tatau ona fai si lapoʻa nai lo le lautele o le fagu uaina. E mafai ona e tuʻuina lau fata fale i se laulau tuai i autafa o le moega poʻo luga o se laupapa laupapa.

Muamua oe manaʻomia le faʻamamaina le tuai kapeneta. Matou te faʻagaioia vaega uma i le sanipepa, valivali i soʻo se lanu pe na o se varnish. Ona e manaʻomia lea e tipi fasi paipa o se talafeagai talafeagai ma se hacksaw faʻapitoa. I le isi laʻasaga, tatou te faʻagaioia sela e aliaʻe mai i le acetone ma valiina i latou i le lanu manaʻomia faʻaaoga ai le kalone aerosol. Matou te faʻamauina uma elemene i maea, mea faʻapipiʻi poʻo le kelu.

Plywood uaina fata

O le fuataga-fua ono fagu fagu e faigofie ona fai mai se laupepa o le laupapa ma le neon maea. Faigofie o mamanu ma compactness faʻatagaina oe e faia se aitema vave. O le laʻititi o le fata faʻatagaina e mafai ai ona ofi atoatoa i totonu o le laʻititi lava avanoa. E faigofie ona tuu i luga o se tamai laulau i totonu o le pusaaisa. O le laʻasaga ma lea laasaga faʻatinoina o le galuega i le gaosiaina o se uluaʻi aitema e tusa ai ma faʻatonuga e faapea:

  • Fuafua le tulaga o fagu taʻitasi, maka le ogatotonu;
  • Matou te viliina ni ono pu i vaega taʻitasi;
  • Matou te faʻamamaina tulimanu ma faʻataʻamilosaga o le lumanaʻi fata mai burrs;
  • Fuafua le tulaga o faʻamau;
  • Matou te faʻafesoʻotaʻi lua laupepa faʻatasi ma matasele;
  • I tulimanu taʻitasi o lalo matou te faia ai se pu ma filo se neon filo.

Pusa e teu ai uaina eletise: tulaga lelei ma mea leaga

O le faʻatinoga autu o kapoti uaina eletise o le faʻatumauina o le vevela sili ona lelei mo fagu uaina uma tuʻu i totonu. E tatau foi ona puipuia le ea mai le ulufale atu i le koneteina, lea e mafai ona mafua ai oxidation. I taugata faʻataʻitaʻiga, o le susunuina faʻatonutonu galuega faʻatinoina saunia. Lenei e faʻatagaina oe e seti le sili lelei taua e le faʻatagaina le koroka e mago.

O le lelei o le teuina o le uaina i se masini faʻapitoa e mafai foi ona aofia ai le i ai o se faʻamama mo le faʻamamaina o le ea. Lenei o le a aveʻesea le foliga mai o extraneous manogi. Faʻapitoa compressors faʻaititia le gatete, lea e puipuia luluina ma sludge. Pau lava le itu le lelei o le tau maualuga e oʻo lava i le sili ona faigofie faʻataʻitaʻiga.

Faʻafefea ona filifili se uaina saunia fata i totonu o se faleʻoloa

Mo le teuina o uaina, e manaʻomia faʻapitoa lava fata. E tele ituaiga eseese, o lea e i ai ni taiala e mafaufau i ai pe a faʻatau se ituaiga faʻapitoa fata. Muamua, e tatau ona e fuafuaina le mea tonu e te manaʻomia se uaina fata. Afai o le uaina aoina o le a matua i le umukuka, ona tatau lea ona e filifilia se atoa tapunia kapeneta. O se fola tatala e talafeagai o se teuteuga i totonu.

O le ituaiga o fausiaina e filifilia faʻavae i luga o le tagata lava ia e fiafia i ai. O le nofoaga o le fagu e mafai ona faʻalaʻau, faʻapipiʻi, faʻasolosolo, valivali, faʻaaliga. Faʻavae i luga o le autu ituaiga, vaʻai i ata ma vitio o lauiloa ituaiga luga o le Initaneti, e mafai ona faigofie ona faia se filifiliga e fiafia i se faʻapitoa fata i le faleʻoloa.

Tulafono ma manaʻoga mo le teuina o uaina

O le organoleptic uiga lelei o se uaina faʻalagolago i le tele o itu, o se tasi o ia mea o le teu lelei. E le ono mafai ona faia se microclimate lelei i totonu o se fale poʻo se fale mautotogi, ae e mafai lava ona faʻatumauina se vevela faapitoa. Afai o le uaina fata o loʻo tu i le umukuka, ona sili atu lea ona tuʻu ese mai le radiator ma ogaumu. E le fautuaina e tuʻu tamaʻi fagu uaina i totonu o le pusaaisa, aua o le malulu o le a ova.

E taua foʻi le tausisi i le taliaina o le susu. O le faʻateleina o le parameter i luga atu o le 70% o le a taʻitaʻia ai le suia i luga o le pusa. Ina ia aua neʻi faʻaleagaina mea inu i luga o le fata, e tatau ona tuʻu i se nofoaga pogisa.

Faaiuga

Soʻo se tagata poto i se vai inu inu e iloa le taua o le faʻasaoina o lona tofo. Ina ia faia lenei mea, na latou oʻo mai i le filifiliga e fai fata ma uaina pusa i o latou lava lima. O ia ituaiga ata e mafai ona fesuisuiaʻi ma faʻatagaina oe e faʻatulaga saʻo fagu i totonu o se fale poʻo se taulaga mautotogi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: How to crochet tank top (Mae 2024).