Vaega o le faʻaumaina o se umukuka i totonu o se fale laupapa

Pin
Send
Share
Send

Filifiliga faʻauma umukuka

O totonu o le umukuka i totonu o se fale laupapa e faʻalagolago i le sitaili e te filifilia, ae o soʻo se maeʻa e tatau ona ausia manaʻoga:

  • tumamā;
  • faigofie ona faamamaina;
  • anagata;
  • tetee vai;
  • teteʻe atu i vevela vevela soʻo.

O lona uiga, mea mo le faʻalo, puipui ma le foloa e le tatau ona fefefe i le palapala, vai, maualuga vevela.

Pa. I totonu o se fale laupapa faia i laupapa, e mafai ona latou tuua "le lavalava", na o le pau lava le mea o le puipuia o le talieleele i tile, atigi laupapa poʻo MDF. Soʻo se laupapa maeʻa foliga lelei foi: mo se faʻataʻitaʻiga, ie puipui. E faʻaaoga mai le foloa i le faʻalo, pe tuʻufaʻatasia ma pepa puipui, tile, vali, vali teuteu.

O le ie puipui e tatau ona puipuia ma le varnish manino, solo poʻo le vali. O le faʻaaogaina o fafie e mafai ona tuʻulafoaʻi atoa; mo lenei, o laupapa lapopoʻa e tatau ona ufiufi i le drywall ma soʻo se maeʻa mafai ona faʻaogaina: mai le valiina i le maualuga-lelei susulu pepa puipui.

Taua! Faatali mo le mulimuli shrinkage o le ogalaau fale ae leʻi maeʻa galuega.

Apron Vavaeese, e tatau ona maitauina o le laʻau e le mafai ona faʻaaogaina i le vaega o le ogaumu ma magoto - e fefe i le vai, afi, ma le lelei faʻamamaina. E te manaʻo e tausi le vaʻaiga o le fale ogalaau? Ufiufi i luga o le laupapa i se tioata manino.

Maʻa masani, o maa e faʻaaogaina e fai ma teuteuga faʻamamaina (boar, tile ma Moroccan motifs, plain porcelain stoneware e talafeagai), MDF panels e faʻafetaui le lanu o le countertop. E sili le teteʻe ile palasitika taugofie - e faʻaleagaina ai le aotelega o foliga.

I le ata o loʻo i ai se potu vateatea ma faʻamalama e lua

Taualuga. Faʻamoemoeina i le ituaiga filifilia o umukuka i totonu o se fale laupapa, e lua filifiliga: tuʻu le faʻalo i laupapa, faʻaopopo pou. Poo le okaina o se tensioner - uma le atoatoa ma fesoʻotaʻiga manaʻomia (uila eletise, paipa) o le a nanaina i tua atu o ia. Afai e laʻititi le umukuka i totonu o se fale laupapa, oka se tapoleni ilaila. Tele - matte poʻo satin.

Fogafale O le filifiliga sili ona anagata mo le faʻaumaina o se umukuka i totonu o se fale laupapa o maa. E le fefe i le susu, ua faʻateleina le teteʻe o ofu, ma faʻamalieina uma manaʻoga o le umukuka.

Pau lava le toe faʻafitauli o le maʻa o se malulu mea ma ina ia mafai ona savali i luga o ia lelei, oe muamua e tatau ona vaʻaia ma le faʻataʻotoina o le "mafanafana foloa" faiga. E sili atu le mafanafana fola mo le potu malolo umukuka i totonu o se laupapa fale o laminate poʻo le linoleum. Faʻatau se laminate e leai se vai pe faʻapipiʻi soʻoga e oe.

O a ituaiga o meaafale ma masini o le a ofi?

O le filifiliga o meaafale mautinoa e amata i le umukuka iunite. I le umukuka i totonu o se fale laupapa, kapeneta meaafale o le a foliga sili lelei:

  • lanu paʻepaʻe;
  • ma se natura laʻau masani (pe faʻataʻitaʻi) - uoleni, wenge, oak, paina;
  • paolo pogisa muted (turquoise, burgundy, lanumoana, asphalt susu);
  • i lanu uliuli (maeʻa poʻo faʻaali matagofie).

I totonu o se umukuka faʻaonapo nei i totonu o se fale laupapa, 'aloese mai faʻamatalaga faʻapitoa e teuteuina - chrome ma palasitika, mo se faʻataʻitaʻiga, o le a foliga mai e le masani ai. Ae ole a faʻataʻamilomilo lamolemole foliga ma laupapa. Ae ui i lea, e sili le liliu i le faʻasinoga masani ma ata vaneina ma faʻamalama. Ina ia sefe le tupe, mo se faʻataʻitaʻiga, mo le umukuka i le atunuʻu, latou te teteʻe atoa mai luma, suia i latou i pupuni matagofie mai lalo, ma tuʻu fata tatala i luga.

I le ata o loʻo i ai se seti tulimanu

Le laulau 'ai ma nofoa (poʻo sofa malulu) e faʻafetaui i le umukuka mamanu. O se laulau laʻau faʻataʻamilomilo laulau laupapa, mo se faʻataʻitaʻiga, e fetaui lelei i le faiga a Amerika. Airy ma se tioata luga o le a fetaui ma le minimalism. I totonu o se tamaʻi eria, e masani lava ona e teenaina se laulau 'ai e ala i le teuteuina o le umukuka ma le laulau i totonu o le fale laupapa. O le fasi laupapa, faʻailoaina o le avanoa, foliga faʻavae.

Fautuaga! O le peninsula flush ma le countertop o le a sili atu le aoga nai lo le maualuga fata - e faʻaaogaina foi i le taimi o kuka.

A faʻatagaina e avanoa, sui nofoa i se sofa lelei poʻo se nofoa laupapa ma ni aluga vaivai. E fetaui lelei mo se laufanua faʻafaʻavae, ma totonu e mafai ona e teuina se mea e te manaʻomia - se faʻasoa o meaʻai, ie, mea faigaluega.

Ae mo tekonolosi, e le tau faʻaleleia (e ui lava o se tali lelei lea mo le teuteuina o se atunuʻu poʻo le Provence umukuka). Ae e sili atu foi le aloese mai ultra-po nei tekonolosi maualuga-tekonolosi. Filifili mea faigaluega e faʻaaoga i le fale e le mafai ona vaaia.

I le ata, o se rust hood

Filifilia o ie ma teuteuga

O ie umukuka e eseese ma aofia ai:

  • ie pupuni;
  • laulau laulau poʻo le ala i luga o le laulau;
  • mea teu afu;
  • solo;
  • talieleele.

O le ie o le a faʻaopopo ai le mafanafana i totonu o le umukuka. O foliga vaaia e faʻafetaui i le itu: faigofie poʻo ni foliga faʻavae mo le scandi, ma fugalaʻau ma laau toto mo Provence, valiina i lalo o Khokhloma mo le nuʻu Rusia.

E le tau teuteuina pupuni i pupuni o le fola i luga o le fola; pupuni pupuni mama, pupuni o cafe, Roman poʻo pupuni o pupuni o le a foliga mai e le sili atu le manaia.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se potu tele e fai i le umukuka

Faʻaaoga e fai ma teuteuga:

  • umukuka mea faigaluega: spatula laupapa, laupapa, apa;
  • oloa gaosi: aniani i totonu o se upega, faaputuga kalapu, fualaʻau i ulo;
  • fale teu fale;
  • teuteuga o le puipui: uati, atavali, panels.

Ata o lanumoana matutua meaafale

Moli uila

O le umukuka i totonu o se fale ogalaau e tatau ona susulu mo lelei kuka. Ae ui i lea, o laʻau pogisa fafie puipui (pe a e tuʻuina i latou i lo latou paolo faʻanatura) nana le moli, o lea e tatau ona sili atu nai lo masani

I luga aʻe o le vaega o loʻo faigaluega ai ma fata vaapiʻiti matala, o loʻo lava lava faʻafanua poʻo moli faʻasino i paʻu. A i ai ni kapoti poʻo ni fata lautele o loʻo tautau i luga aʻe o le laulau, faʻaopopo nisi moli i lalo ifo.

O se motu, peninsula poʻo se pa counter e manaʻomia ni moli uila - o le faʻamalolo o le taualuga o le a faia le mea sili mo lenei. E faʻapena foi le mea e tasi i se isi laulau 'ai.

E lelei le tuʻu eseʻese o malamalama, ia faʻamalamalama atili le malamalama i le vaega e kuka ai le fale ma faʻapouliuligia i le 'aiga' ai.

I le ata, o le moli o le eria galue

O le a le sitaili e sili ai le faʻavasega?

O le faʻatulagaina o le umukuka i totonu o se fale laupapa e faia i itu eseese:

  • Faiga Amerika Eseesega i lanu masani lanu lanu - paʻepaʻe, beige, efuefu, lanumeamata, lanumoana. E masani lava o laufanua e manino, o nisi taimi e i ai se fugalaʻau lolomi i le tulaga. O se numera laʻititi o mea faʻaaoga e faʻaaogaina (tele o ata faʻapipiʻi).
  • Faiga o le atunuʻu. Faiga masani masani i le tele o fafie - i teuteuga, meaafale, mea faʻaaoga. O le faʻaoga saʻo e leʻo ni meafale fou, ae o toe faʻataʻitaʻiga tuai.
  • Faiga Provence. Ua taʻua foi ole atunuu Farani. O le laau e masani ona valiina i paʻepaʻe poʻo lanu lanu pastel shade (lavender, lanumeamata, lanumoana, samasama). E tatau ona i ai le tele o teuteuga: fugalaʻau i totonu o ulo, teufete i ipu, atavali, matagofie ipu.

Ata o se laulau 'ai i le ogatotonu o le umukuka

  • Scandinavian. O le eseesega autu o le alofa i le paʻepaʻe. Pa ma faʻalo, meaafale, teuteuga - o mea uma e mafai ona paʻepaʻe papaʻe. O le mea lea, e atoatoa tusa lava mo tamaʻi umukuka.
  • Minimalism. E ui lava i le le lava o teuteuga ma foliga malulu, o lenei taʻiala e sili ona lelei mo totonu o aso nei totonu. O le manaʻoga autu e leai se auiliiliga i le manino vaʻaia. Ina ia faia lenei mea, oka se headset ma lua pe tolu laina o tapuni pusa.

O le ata o loʻo faʻaalia mai papaʻe meaafale e aunoa ma ni au i totonu o se atunuʻu

Faʻafefea ona faʻatulaga se umukuka-potu malolo?

O se umukuka tuʻufaʻatasia ma se ogaumu, o se ogaumu pe leai foi e maua uma i fanua tetele ma i tamaʻi atunuʻu fale. O le autu galuega pe a fuafuaina o le sone le avanoa. Ina ia faʻasaoina le vaʻaiga vaʻaia, e le tatau ona fausia partitions, e sili atu le faʻaaogaina o se tasi o nei filifiliga:

  1. Pa fata Poʻo se peninsula e nofoia se vaega o le auala. Na te faʻatinoina se tuʻu eseʻesega ma se faʻatulagaina saʻo: e talafeagai le 'ai pe kuka i tua atu o le ogaumu.
  2. Motu O nofoaafi tutoʻatasi peʻa manaʻomia, tuʻu uili ma fai feaveaʻi. O le lelei i le filifiliga muamua o le motu e mafai ona alo ese mai itu uma e lua. O se puʻe puʻega e ave i fafo, se sink, pe o se avanoa countertop o totoe. E i ai le pusaaisa lata ane ina ia i ai i le fafine talimalo mea uma i ou lima.
  3. Sofa. Toe foʻi i le umukuka, faʻasaga i le potu malolo. O se sili lelei filifiliga mo se vaeluaina aoga.
  4. Faʻamaeʻaina E mafai ona e vaʻaia vaʻaia vase mai le tasi i le isi faʻaogaina lanu eseese ma mea. Mo se faʻataʻitaʻiga, fai puipui o lanu eseʻese pe faʻaaoga se tuʻufaʻatasi o maa ma laminate i luga o le foloa.
  5. Tulaga Fai se pulupulu teuteuina i se tasi o vaega e ala i le suia o le foloa tulaga. Pau lava le faaletonu o le mea e maua ai o le laasaga e le o taimi uma e talafeagai ai, aemaise lava i aiga ma fanau laiti.

I le ata, o se savali i totonu o le umukuka ma se peninsula

Afai o le umukuka o loʻo i totonu o se maʻa, ma ua e ave le potu 'ai i le potu malolo, tuʻu le pusatu latalata i le laulau - o lenei o le a faʻasaolotoina avanoa i le eria galuega ma faʻafaigofieina le tautua faʻagasologa.

E masani ona tuua le potu 'ai i luga o le tuaoi o le umukuka-potu malolo, ona ave ai lea o le itu i fafo i totonu o le potu malolo, pe faʻaaoga e fai ma tuʻaiga.

I le ata, le faʻailogaina o avanoa e faʻaaoga ai se isi itupa

Laʻititi mamanu mamanu tisaini

Ua uma ona matou taʻua e faapea i totonu o se tamai umukuka i totonu o se fale laupapa, e sili atu le lafoa le tele o laʻau masani e ala i le valivali poʻo le togiina papaʻe papaʻe. Isi ola hacks o vaʻaiga lautele o le potu:

  • Glossy luga. Faʻalo faʻalo, foliga i pepa alumini, tioata ma faʻata.
  • Malamalama paʻepaʻe pupula. O le tele, o le sili atu. Aloese mai pupuni ina ia mafai e ave o le la ona ulufale saoloto i totonu o le potu.
  • Meaafale e faʻafetaui puipui. Paʻepaʻe i le papaʻe, efuefu i le efuefu, ma isi O lenei metotia faʻamamaina le kapoti i le avanoa.
  • Loloto suiga. Afai o le eria e laʻititi lava, okaina kapoti 10-15 cm vaiti nai lo le masani ai.
  • Saʻo, ae tolu-laina umukuka, nai lo le tulimanu lua-laina tasi. Faʻapipiʻi pa i le faʻalo, tuʻua le tele o le foloa avanoa i le mafai.
  • Minimalism. O le itiiti o mea faʻaaoga e vaʻaia, o le tele lautele o le potu e aliali mai.

I le ata, o se tapuni umukuka faʻatulagaina

Afai e ese le umukuka, o le nofoaga ma le faʻatulagaina faʻatagaina, demolish le vaeluaga i le va o ia ma le isi potu: o le a tele avanoa, oe mafai ona tuʻu le headset i se avanoa, ma ave le laulau i le isi potu malolo. Pe faʻapipiʻi le pa i luga o le tuaoi.

Fautuaga! I le teuteuina o puipui o se fale ogalaau, tuu ese le tele o mea masani.

Nai lo se laupapa matala - o se ie manifinifi, nai lo o se lapoʻa poselane maa - o se tamai tile. I se tulaga lautele, faʻaititia le lapoʻa e fautuaina i mea uma: mo se faʻataʻitaʻiga, e sili atu le suia o se tasi tele ata ma 2-3 laiti.

I le ata, meaafale ma masini i le atunuʻu faiga

Faletusi o ata

Vaʻai mo musumusuga ma fou manatu aʻo leʻi toe faʻaleleia? Vaʻai le ata o le umukuka i totonu o se fale laupapa i le ata i totonu o le gallery.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Weird Food: more than 60 Strange Foods From Around the World (Iuli 2024).