Art Deco potumoe: ata, ata

Pin
Send
Share
Send

Art Deco o se sitaili tulaga ese e tuʻufaʻatasia ai le le talafeagai, saʻo, tipi laina ma lalelei fusi, tafatolu ma faʻataʻitaʻiga ua manuia tuʻufaʻatasia. E leai se symmetry, ae o loʻo i ai le fealofani, lea liliu se potumoe teuteuina i lenei sitaili i se galuega o faatufugaga.

Art deco potumoe mamanu ei ai ona lava uiga. Lenei sitaili, pei o se isi lava, ei ai ana lava tulafono, ae latou e sili atu le manoa ma faʻatagaina le tagata mamanu e faia saoloto, faʻaaogaina toeititi lava o avanoa avanoa e faʻaali ai o latou aitia.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e teuteuina puipui i puipui teuteu, faapipii faʻatasi ma pepa puipui, pe faʻamau foi i ie pupuni, ma faʻapipiʻi foʻi i palasitika panels - o le sitaili e faʻatagaina ai se tasi o nei filifiliga.

Faiga foliga

Art Deco o se susulu ma tulaga ese sitaili e faigofie ona iloagofie e vaega nei:

  • Le i ai o zigzag laina, mo se faʻataʻitaʻiga, uiga teuteuina, herringbone fola, zigzag faʻataʻitaʻiga luga o le pepa puipui.
  • Le i ai o trapezoidal foliga, aemaise lava i fasi meaafale, faʻapea foi ma le ata o faitotoʻa ulufale. O faʻata e mafai foi ona avea ma trapezoidal.
  • O le faʻaaogaina o le "pyramid mataupu faʻavae" - o le laa sitepu o vaega e tutusa ma le faʻavae o le fausiaina o anamua Mayan pyramids. E masani lava, o totonu e faʻaogaina se faʻatulagaina o moligaʻo, e faʻatagaina ai oe e faʻamamafa le sitaili ma i le taimi e tasi e tuʻuina atu le malamalama sili ona talafeagai.
  • O le i ai o faʻavaʻa, faʻavaʻa, faʻavaʻa o se vaega taua tele o le mamanuina o se potumoe i Art Deco. E le gata i lea, o nei faʻavaʻa mafai ona i ai i se eseesega maai, faʻamamafaina le taua o se tasi po o se isi elemeni.
  • E fiafia le sitaili i le malamalama ma le lanu. Tasi le elemeni o totonu e mafai ona tuʻufaʻatasia lua lanu i le taimi e tasi - mo se faʻataʻitaʻiga, o le ie o le sofa e mafai ona lua lanu, e mafai ona valivali le puipui i lanu e lua. Malamalama taʻiala e faʻamamafaina ai le sili ona manaia o auiliiliga o mamanu ma latou tu matilatila ai.
  • "Ki" - o le ala lea e mafai ai ona valaʻau le aʻafiaga na maua mai le feʻaveaʻiga o pogisa ma malamalama elemeni i totonu o le art deco interiors. O le faʻaaogaina o lea ituaiga auala faʻaalia manino sitaili.

Lanu lanu

Pe a teuteuina totonu o se potumoe i le art deco style, e fautuaina e aua le sili atu i le tolu lanu: lua e faʻaaogaina o mea autu, ae o le lona tolu e faʻaaoga mo mea teuteu.

E masani lava, o se paolo o auro, 'apamemea po o siliva e filifilia o se teuteuina - o nei lanu o le a faʻaopopoina ai le paʻi talafeagai o le taugata i le ea. E masani ona filifilia le lanu uliuli o se tasi o paolo autu - e fesoasoani e faʻamalamalamaina susulu, leo tumu, ae aloese mai le fesuisuiaʻi le talafeagai. Olive, lanu viole, lanu eseese o mumu e faʻaopopoina i le uliuli - o lona uiga, latou te faʻaaogaina lanu mauʻoa i paolo.

Tuʻufaʻatasiga o lanu e pei o lanumoana ma efuefu, uliuli ma paʻepaʻe, beige ma sukalati pogisa, paʻepaʻe ma burgundy foliga sili ona lelei i le filifilia sitaili. O le ufiufi auro o se teuteuga faʻaopoopo e maua ai nei faʻatasiga se tamaoaiga taugofie.

Mea e faʻaaoga

Mafaufau i le mamanu o le potumoe, oe tatau muamua lava uma uai atu i le maeʻa mea. E seasea tupu, ma o latou tuʻufaʻatasia e sili atu ona le masani ai.

  • E mafai ona seti le laʻau i uamea taua ma teuteuina i maʻa teuteuina.
  • O le paʻu moni e faʻaaogaina, faʻapea foʻi ma paʻu o manu, e faʻapitoa lava - o le zebra, e faʻailoa mai ai le faʻavae o "ki", e faʻaalia ai le feʻaveaʻiga o pogisa ma moli mama.
  • O maa keramika e tatau ona iila, susulu, ma e mafai ona tuʻufaʻatasia ma metala e pei o le alumini ma le sila uʻamea.
  • Art Deco e iloga i le faʻaaogaina o tele-lanu tioata oloa, faʻapea foi ma le tele numera o faʻata ma faʻata luga e fausia ai se taʻaloga o le malamalama susulu ma mafaufauga.

Meafale

O le sili vaega o meaafale i le potumoe o le moega. I le faiga filifilia, e tatau ona lapoʻa, lautele, tele. O le ata o le potumoe i le Art Deco o loʻo faʻamanuiaina lelei i tafatafa o le moega e faia i laupapa laʻau ma maʻa, pe teuteuina i teuteuga ma faʻavae uiga. E mafai foi ona tuʻufaʻatasia nei metotia i se mataupu e tasi. O le manaʻo i mea taugata e faʻaalia ia lava i le filifiliga o meaafale lanu, e masani ona 'apa memea, auro tuai, faʻapea foʻi ma susu pupula o le paʻepaʻe.

Faʻafeiloaʻi lanu tuʻufaʻatasiga e talia, mo se faʻataʻitaʻiga, o se mama susu susu ituaiga o drawers o le a alu faʻalelei ma se pogisa lanu viole poʻo burgundy lima. Afai o le potumoe o loʻo i ai se teuina teu poʻo se ofu teu ofu, o latou foliga e tatau ona teuteuina ma teuteuga, ufiufi po o le lolomiina o ata ma ni tulaga le masani ai.

Moli

Art deco potumoe i totonu e masani lava ona i ai se sili atu malamalama sitaili faʻavasegaina i ni nai tiers, lea e mulimulitaʻi i le faʻavae o le pyramid. Luminaires, i le avea ai o se tulafono, e fai si tele, ma e eseese o latou foliga, e masani ona matuaʻi mai.

Afai o moli tutotonu e maua mai i le faʻaaogaina o se moli uila, e tatau ona faʻaopopo sconces i luga o puipui, moli i luga o laulau i tafatafa o le moega, ma le moli o le foloa. E faʻamalosia le faʻaaogaina o moli malamalama ua faʻamamaina, aemaise lava i totonu ma faʻataʻitaʻiga o nofoaga e teu ai.

O le galuega o moli moli e le gata i le fausiaina o le luminous fluks talafeagai, ae ia avea foʻi ma teuteuga teuteuina o le potumoe, o lea e aoga ai le filifiliina mo filifiliga faapitoa, aemaise lava mo le moli tutotonu. E mafai ona forging, apamemea lafoina, taua ma semi-taua maa, tioata mafai ona faʻaaogaina o teuteuga. O se sili ona taua filifiliga o se teuila poʻo le siliva chandelier.

Faʻata

E leai se potumoe e atoa e aunoa ma se faʻata, ae ui i lea, faʻata faia ai se taua tele i le ata tusi ata potu moe potu. E tatau ona tele o latou, ma o latou mafaufauga e aofia ai i le aotelega ata fausia e le tisaini o se tasi o a latou atoa-teuteuga elemeni. E oʻo lava i le faʻalo e mafai ona faʻaata atoa pe a fai e aoga mo le aitia lautele.

O le faʻavasegaina o le faʻata i le "sunbeams" lea e faʻasese ai fasi vaega o foliga eseese "leiloa" o se tasi o metotia lauiloa o lenei sitaili.

O le sili atu atagia vaalele - o le sili ona tamaoaiga o totonu, o le sili atu ona faigata ma manaia lona vaʻaiga. E te manaʻomia se faʻata lapoʻa se tasi - latalata ile laulau e fai ai laʻei poʻo luma ole fale teu oloa, faʻapena foʻi ma le numera tele o vaʻa laiti e atagia mai ai le taʻaloga o le malamalama.

Ituaiga ie

Art Deco potumoe mamanu e picky e uiga i ie: e tatau ona matagofie, mamafa, ma mauoa i ie. Teuteu teuteuga o ie lavalava - pupuni, pupuni, ie moega, aluga e manaʻomia foi.

Ole veli, silika, satin ie, e mafai ona faʻaaogaina uma mo teuteuina faʻamalama ma le ie moe, o le a fesoasoani e faʻaulufale i totonu o totonu le manaʻoga o le taugata ma le tamaoaiga. O le tele o ie pupuni, o gaugau i luga o pupuni o le a faʻamamafaina ai foi le matagofie o le ea.

I se faʻaopopoga i le geometric zigzag mamanu, laʻau toto, faʻapea foi ma mataupu faʻalelalolagi, e talafeagai mo le teuteuina o ie. Pupuni pupuni mafai ona teuteuina ma tatau ona i ai ni mamanu elemeni. Upholstery lanu e tatau ona lagolagoina e lanu o pupuni ma ie moega, ma e ono mafai foi ona toe faia i totonu.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: 7 wall painting ideas for interior (Mae 2024).