Faʻafefea ona faʻatulaga lelei le 'aiga' ai i le umukuka?

Pin
Send
Share
Send

Faʻafefea ona tuʻu saʻo?

O le 'aiga' ai i le umukuka e le tatau ona felavasaʻi ma le eria o galuega, a o loʻo tu i se pupula, lautele avanoa. E tele filifiliga mo lona faʻatulagaina, ae muamua e tatau ona e fuafuaina pe fia le avanoa avanoa e te manaʻomia mo le faʻaaogaina talafeagai o le 'aiga' aʻai:

  • O le tele o le laulau e faʻatulagaina faigofie: mo tagata uma e nofo i le nofoa e tatau ona i ai le 60 cm. O lona uiga, ina ia faʻalelei nofoa 4 tagata, e te manaʻomia se laulau faatafafa 120 cm le umi ma 60 cm lautele, sikuea 90 * 90 cm, faʻataʻamilomilo ma le lautele o le 1.1 m.
  • O le loloto nofoa o 70 cm, i lenei tulaga o le nofoa ua maeʻa atoa. O lona uiga, mai le laulau i le puipui e tatau ona i ai le itiiti ifo 70 cm, sili atu - 90.
  • O le lautele o le auala lautele pe a fai o le nofoa e tosoina i fafo agai i le potu o le 55 cm (mai le lautele nofoa). O le mea lea, o le a mafai e se tagata ona savali i tua o le tagata nofo e aunoa ma le faʻalavelaveina o ia.

I le ata o loʻo i ai totonu e i ai se 'aiga' ai i le atunuʻu

Iloilo le fua o lau umukuka ma see atu i le filifilia o le nofoaga o le 'aiga seti:

  • I le ogatotonu. Naʻo tagata fiafia e ana umukuka tetele e mafai ona gafatia e tuʻuina se potu 'ai ma se laulau i lenei auala. E le gata i le talafeagai lea, ae e tatau foʻi - pe a tu le headset i autafa o puipui, e leai se mea o iai le vaega tutotonu, ma e faʻatumu e le 'aiga' ai lenei avanoa. O se umukuka motu e mafai ona gafatia se tutusa gaioiga, o se tasi o ona itu o loʻo faʻaaogaina o se pa counter - e aoga lenei metotia pe a fai o le fale ei ai se potu 'ai eseʻese. O le tuʻufaʻatasia o le 'aiga' ai ma le U-foliga umukuka set foliga foliga ofoofogia.
  • Latalata i le puipui. O se faʻaola lea mo tamaʻi umukuka poʻo ni fale mautotogi, lea e sili ona aoga ai se faʻatonuga - mo se faʻataʻitaʻiga, i se vaapiapi poʻo se savali savali i totonu. O le laulau 'ai faʻataʻitaʻi e ave i le puipui ma le itu umi pe a fai e le lautele le umukuka ma e manaʻomia e tuʻua le avanoa mo le auala, pe puʻupuʻu - pe a fai e avanoa le avanoa ma e manaʻomia e nofo nisi tagata.
  • Latalata i le faʻamalama O le mamanu o le 'aiga' ai i le faʻamalama matala i le umukuka o se tasi o sili sili ona lelei filifiliga. Muamua, e malamalama iinei. Lona lua, i le taimi o lau 'aiga, oe mafai ona vaʻai atu i fafo o le faʻamalama nai lo le TV. Lona tolu, o se faʻavasega solia le faʻafitauli o le le faʻaaogaina lelei o avanoa.
  • I le tulimanu. I le tuleia o le laulau i le tulimanu, oe sefe avanoa e aunoa ma le leiloa avanoa. E masani lava o se tulimanu sofa e faʻaopopoina iai, e faʻatagaina ai oe e nofo i le tele o tagata nai lo luga o nofoa. O se faʻaopoopoga ponesi o le faʻateleina o le teuina nofoaga ona o le compartments i le nofoa. Faʻapea foi, o le 'aiga' ai i le tulimanu e talafeagai i potu e oʻo atu i le 10 sq m, ina ia mafai ai ona matua aveʻesea le 'aʻai nofoaga mai le kuka eria.
  • I totonu o se faʻailoga. Soʻo se fausaga fausaga o le fale mafai ma tatau ona faʻaaogaina! Mo se faʻataʻitaʻiga, o le sofa umukuka o le a ofi faʻalelei i totonu o se faʻailoga, o le a sefe ai avanoa. Pau lava le leaga o le nofoa o le a tatau ona okaina e tusa ai ma tagata taʻitasi tele.
  • I le faga faʻamalama. O le i ai o se faga faʻamalama o le lanumoana miti o le tele o fale ma fale mautotogi fale! Afai ua e laki i lenei mea i lau umukuka, tuu se nofoaga e 'ai ai iina. O filifiliga taua mo le faʻatinoina o le manatu: o se laulau lapoʻa ma nofoa, poʻo se sofa / nofoa faʻataʻamilomilo le keli o se faʻamalama ma soʻo se ituaiga.

I le ata o loʻo i ai se laulau lapoʻa i le umukuka-potu malolo

O fea meafale e filifili?

O vaega taua o le meaʻai o le laulau ma nofoa. O mea mulimuli e mafai ona suia i se sofa, nofoa faʻataʻavalevale, o se nofoa umi, e ui lava i le mea moni e lua avanoa faigaluega i le umukuka, e sili atu lo latou fesoʻotaʻi. O le fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga o sitaili, lanu, elemene teuteuina, maeʻa mea.

  • Mo se seti umukuka masani, filifili se 'aiga' ai o se faigofie, leai se paolo paolo. A le o lea, taʻalo ma le eseʻesega o lanu, ae faʻaopopo teuteu auro i nofoa, e tai pei o teuteuga o foliga.
  • Mo se umukuka paʻe papaʻe, o se 'aiga' ai ma se laulau lapoʻa faigofie ufiufi i se ie afifi ma nofoa laupapa o se fetaui lelei.
  • Mo tamaʻi fale malamalama i se faiga faʻaonapo nei, piki i luga se ipu laulau tioata, nofoa palasitika faʻaonapo.
  • I se fale maualuga alamanuia mamanu, o se paʻu sofa, o se laupapa laupapa, uʻamea elemeni foliga talafeagai.

Ata o le 'aiga' ai i le umukuka i le potu potu

Nofoa e mafai ona matuaʻi i ai - i le taimi e tasi, e le manaʻomia le faʻaputuina o se seti o 4-6 tutusa aitema. E mafai ona e tuʻuina atoa eseʻese faʻataʻitaʻiga, e fesoʻotaʻi foʻi le tasi i le isi i le sitaili, foliga poʻo le lapoʻa.

O le laulau, i se isi itu, e tatau ona filifilia ma le faʻaeteete:

  • Lotoa Sefe le avanoa, e lelei pe a fai e manaʻomia, faʻalautele i le tasi sikuea. O le faʻatumu saʻo pepa faʻatagaina se kamupani o le 4 tagata e nonofo faʻalelei. Le mautonu i avanoa vaapiapi.
  • Tafafa. Lautele, talafeagai mo potu vaapiapi, lautele, laʻititi, lapoʻa ma e le masani ai. Faʻafaigofie tuʻu ile puipui e sefe ai avanoa.
  • Lapoʻa E leai ni maʻai tulimanu, e saogalemu ai le faʻataʻitaʻiga. Faʻapipiʻi, faʻataʻamilomilo. Ae e faigata ona tuu faʻasaga i se puipui poʻo se tulimanu, ae e matua lelei lava mo se nofoaga tutotonu.
  • Oval. E i ai uma le lelei o le lapoʻa, ae manumalo i le tele. Fetaui lelei o se sui mo se tafatolu.

O sofas vaivai e talafeagai nai lo nofoa. I tulaga o foliga, o 'aiga' ai ma le laulau e vaevaeina i 2 vaega:

  • Tulimanu O le filifiliga o se sofa foliga L e i ai pe leai foi se backrest e sili ona lautele lona aoga i tagata uma, e talafeagai mo le faʻatulagaina o nofoaga. O sofa, e ui lava latou te faʻaaluina le tele o avanoa i le faʻatusatusa i nofoa, e sili atu le avanoa. E faʻatatau lenei i le numera o nofoa ma le avanoa o faʻaopopo faʻaputuga.
  • Faʻatonu O sea nofoa e faigofie, taugofie, sili atu puʻupuʻu. Afai e te faʻaopopoina 2-3 nofoa i ai, oe mafai ona sefe le avanoa o le potu e aunoa ma le leiloa nofoa.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se minimalistic design ma le bar counter

Faʻafefea ona faʻailoa matagofie?

O le mamanu o le 'aiga' ai i le umukuka, e ese mai le siʻosiʻomaga siosiomaga, faʻatagaina oe e faʻaopopo se mamanu mimilo i totonu. O auala sili ona lauiloa e faʻailoa ai le meaʻai o le teuteuina o le puipui poʻo le foloa.

O le filifiliga faigofie o le suia lea o le lanu o puipui e fausia ai le sao saʻo e aunoa ma le faʻamaʻimauina. Ole tuutuuga autu mo lanu e eseʻese. I totonu o se umukuka malamalama, pogisa pe pupula o le a tosina mai ai manatu ia te ia lava, i se pogisa - susulu poʻo le malamalama.

E le manaʻomia le faʻaaogaina o se lanu mautu, vaʻai totoʻa i ata lolomi poʻo ata atoa i foliga o ata pueina. Faʻasaʻo ata lautele o le a fesoasoani e faʻalautele ai se tamai avanoa.

E tupu e ese le faʻamau o le puipui ile faʻaleoga. Ina ia faia lenei mea, sheathe ia i maʻa, tile, slats, piliki, ie, paʻu. Poʻo le faia o se faasao-faʻalelei phyto-puipui ma ola culinary laʻau.

I le ata o le uamea i totonu

Ole auala lona lua e saoasaoa e vaevaeina ai vaega ole kapeta ile foloa. O le mea taua o le o le saʻo lapoa - sina sili atu nai lo meaafale uma o loʻo i ai luga. O le foliga e tatau ona mulimuli i le foliga o le countertop.

I le taimi o le toe faʻaleleia vaega, oe mafai ona faʻataʻoto lua ituaiga o fola: o maa i le vaega kuka ma laminate i le potu 'ai. Pe filifili ni lanu eseese se lua o tile, laminate.

Faʻafefea ona faʻatulaga moli?

Moli fesoasoani foi e sone le avanoa. Ae afai o sea galuega e le aoga, o le tutoʻatasi malamalama o vaega e lua o le sili atu talafeagai - i le taimi o se taumafataga e te le manaʻomia se malamalama susulu pei o pe a kuka. O le mea lea, a tineia, o le a e faʻateleina le mafanafana i le ea.

Tolu auala o le faʻavasegaina o moli, faʻalagolago i le nofoaga ma le tele o le laulau:

  • Taualuga. E talafeagai mo soʻo se 'aiga' aʻai, ae o le aofaʻi o faʻaputuga e eseese ile tele. Lotoa / faataamilo laulau - tasi paolo tele, faatafafā umi / faataamilosaga - 2-3.
  • Pa. Afai o le laulau o loʻo tu i le tulimanu pe faʻasaga i le tasi puipui, tuu se sconce poʻo ni fetuʻunaʻiga moli i luga aʻe.
  • Fogafale Ina ia aloese mai le uila, faʻapipiʻi se lamepa umi, uʻamea umi i luga o le fale.

Motugaafa: O meaai o le a foliga sili atu ona manaia ma se mafanafana-fusi o alaleo moli i luga.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se ata i le lanumoana

O a mea teuteu e ono talafeagai?

Faailoga le puipui e aunoa ma le suia o moli ma teuteuga. Fetaui lelei mo teuga 'ai potu:

  • Atavali. O ata talafeagai o ni mea puʻepuʻe, o loʻo ola pea, o laufanua.
  • Faletusi o ata Faasoa atu ata i aiga ma uo.
  • Uati Filifili se tele tutusa.
  • Papatusi. Mai atunuʻu eseʻese poʻo teuteuga i le sitaili e tasi.
  • Fugalaʻau. Faʻapipiʻi le tagata toto i se puipui poʻo se faʻalo.

O loʻo faʻaalia mai i le ata ni nofoa pupula ma mea e teu ai meaʻai

O le laulau lava ia e teuteuina i auala, solosolo, fugalaʻau i fagu, ipu matagofie. Lafo ni aluga malulu i luga o le sofa poʻo ni nofoa mo teuteuga ma le mafanafana.

I le ata, teuteuina o le puipui i papatusi

O le a se mea e mafaufau ai i se tamaʻi umukuka?

Ina ia mafai ona sefe avanoa i se tamaʻi eria, lafoai le filifiliga masani ae fiafia i le laʻau pa fata poʻo se peninsula. E faigofie le kuka ma nofo i o latou tua.

I le ata o loʻo iai le laulau faʻafuainumera ma se laulau

Afai e le mafai ona e mafaufauina se 'aiga' ai mo se tamai umukuka aunoa ma se laulau, faʻaaoga meaafale puʻupuʻu. E sili le tuʻu ile tulimanu - ole tamaʻi nofoa e le tele se avanoa e maua ai, ae ole a faʻamalieina ma lona agavaʻa.

Mo avanoa vaiti umukuka i Khrushchev, ave le sofa, tuʻu se laulau umi i autafa o le puipui ma nofoa malamalama.

I le ata o loʻo iai le laulau i luga ole faʻamalama

Faletusi o ata

O totonu o le 'aiga' aʻai mafai ona avea ma soʻo se mea, o le autu mea o le o loʻo faʻamalieina ou manaʻoga ma faʻamoemoega.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Designing Human-Centered AI Products Google IO19 (Mae 2024).