Tulimanu ofu i le potumoe: ituaiga, anotusi, lapoa, tisaini

Pin
Send
Share
Send

Ituaiga o tulimanu ofu i le potumoe

Faʻamoemoeina i le tele o le potu ma lona faʻatulagaina, oe mafai ona filifilia ituaiga eseese o tulimanu kapoti:

  • Tanu i totonu;

  • Kapeneta, poʻo le tutoʻatasi.

O le ata o laei i totonu o potu moe e mafai ona fai, e tusa ma manaʻoga o se aiga. E faʻatapulaʻaina naʻo le tele o le vaega na tuʻuina atu mo latou ma foliga o le faʻataʻatiaga.

O kapoti tulimanu e mafai ona eseese foliga:
  • Tafatolu: E i ai le tafatolu i le fuafuaga. O latou lelei e tele tele ma faigofie o gaosiga, ma, o lea, o se paketi tau. O le mafuaʻaga taua o le taua eria latou "ave" mai le potu.

  • Trapezoidal: i le fuafuaga latou trapeziums o eseese foliga. O se lapoʻa faʻaopopo o laʻei ofu e mafai ona faigofie ona tuʻufaʻatasia ma isi mea o potu moe.

  • Pentagonal: o le sili ona lauiloa ma manaʻomia e le tagata faʻatau ona o lo latou gafatia.

  • Radius: e faʻataʻamilomilo. O le autu faʻaopopo o se le masani ai mamanu, talafeagai mo lavelave totonu sitaili pei o art deco, malo. O le pito i lalo o le faigata o fale gaosi oloa ma le tau maualuga.

  • L-foliga: i le fuafuaga latou fausia ai le mataitusi G. O se taua faʻaopopoina o lenei mamanu o le faʻaaoga lelei o avanoa tulimanu. O le pito i lalo o le faigofie o le mamanu.

Tulimanu lavalava mamanu i le potumoe

O lavalava i totonu o le potu e tatau ona faʻafetaui i tulaga o le sitaili. E lelei pe a fai o le tulimanu ofu i totonu o se tamaʻi potumoe e fetaui ma le lanu o puipui - i lenei tulaga, o le a le vaʻaia faʻanumeraina le potu. I totonu o se potu tele, o lanu eseʻese e mafai ona faʻaaogaina e vali ai puipui ma meaafale. O le taua filifiliga mo le foliga mai o le kapeneta o le foliga vaaia ma foliga o ona facades. E mafai ona faia mai mea nei:

  • MDF poʻo le fiberboard, ufiufi i pepa alumini, palasitika, poʻo venipolo. O le sili ona masani mea na faʻaaogaina i tu ma aga masani totonu.

  • Tapoleni faata. Faʻalauiloa se siitaga faʻateleina i totonu o le potu, faʻasaʻo le le manuia le faʻatulagaina o geometometi, faʻamalamalama atili le potu. E mafai ona faʻaoga se matte pattern i le faʻata.

  • Faʻapitoa tioata o le faʻateleina mafiafia ma le malosi, uma manino ma malulu. O se vaega o varnish, e masani ona lanu pe puʻeina ata, e mafai ona faʻaogaina i lalo o le ipu malamalama, lea e faʻalauteleina le tele o fofo mamanu.

  • Tuufaatasiga o mea eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, chipboard ma mirror poʻo chipboard ma tioata.

O foliga o faʻafoliga e mafai ona faʻasasaʻo pe faʻamalamalama. Faʻaopopo, e mafai ona teuteuina i latou i totoga i le tulaga lautele. Faitau atili e uiga i le mamanu o luma faitotoʻa o le sliding ofu.

Motugaafa: Aua le faʻaaogaina potu o tulimanu i totonu o se potumoe ma faʻata pe a fai o loʻo tu faʻafesagaʻi ma le moega, o lenei mea e ono afaina ai le mafaufau faʻamafanafana.

Faitotoa mo le tulimanu ofu i le potumoe

A filifilia se mamanu, e tatau ona amanaʻia, faʻaopopo i fua o le tulimanu kapeneta i le potumoe, le auala e tatalaina ai ona faitotoʻa. Faitotoʻa mafai ona:

  • Swing: tatala i le masani auala i totonu o le potu. O le lelei o lenei mamanu o lona faigofie ma le faʻatuatuaina; fesuiaʻi faitotoʻa e talafeagai mo le tele o totonu sitaili. Leaga - tele avanoa avanoa i luma o le pusa tu moomia e tatala ai faitotoʻa. Fetaui lelei mo potumoe tele.

  • Sliding: ua faʻatulagaina e tusa ai ma le faʻavae o faitotoʻa i totonu o se nofoaafi nofoaafi; e tatala ai latou e manaʻomia e faʻagaeʻe latou i le itu. O le autu faʻaopoopo - leai se avanoa e manaʻomia e tatala ai faitotoʻa, o le kapeneta mafai ona tuʻu latalata latalata i isi fasi meaafale. Minus - e puipuia e le kapeneta mea mai le pefu i se mea laʻititi nai lo le kapeneta e iai ona faitotoʻa masani. Fetaui lelei mo tamaʻi potu moe.

Motugaafa: Pe a filifilia se ofu teu ofu, e tatau ona e uaʻi faapitoa atu i le lelei o tagata taʻitasi elemeni. E tatau ona lamolemole le gaioiga o le faitotoʻa, e aunoa ma ni momono ma ni mailei. O le ofi o le faitotoʻa i le itu o le kapeneta e tatau ona fai ma fufusi e mafai ai.

Fua o le tulimanu ofu i le potumoe

E tofu lava le kamupani tufatufaina ma a latou lava lapopoʻa o tulaga masani oloa, ma e leai se toniga masani mo le fua o tulimanu kapeneta.

Fua o potu tulimanu o potu mo potu moe masani:

  • Maualuga mai le 200 i le 250 cm,
  • O le loloto mai le 50 i le 70 cm,
  • Lautele i itu uma mai le 70 i le 240 cm.

E mafai ona e faia se kapoti tulimanu-faia tulimanu o soʻo se faʻatulagaina e tusa ai ma tagata taʻitasi itu, ma faia ai le tele o le aoga (ma i nisi tulaga, foliga mai leai se aoga) eria.

Faʻataʻitaʻiga o faʻataʻatiaga o tulimanu kapoti ma fua

Faʻatumuina o le tulimanu ofu i le potumoe

I totonu o le pusa tu, o se tulafono, o loʻo iai se faiga faʻaopoopo lavalava faʻaonapo nei, e aofia ai vaega nei:

  • Fata. E mafai ona gaosia mai laʻau ma uʻamea ma ua mamanuina e teu ai mea i atigipusa, faʻapea foʻi atopaʻu ma isi aitema.
  • Pusa. E mafai ona faʻaogaina ni toso toso ese mai e faʻaputu ni mea laiti o lavalava. E sili atu pe a fai o loʻo faʻaauupegaina i latou i le tapunia lemu o le faitotoʻa.
  • Pele O lenei elemeni e faʻaaogaina mo tautau ofu i fafo i luga o faʻatautau. E mafai ona maua i latou i maualuga eseese faʻamoemoeina i le mea e tatau ona faʻatautau. Ma, mo laʻei, o le maualuga o le avanoa i lalo o le pa e tatau ona i ai i le lautele o le 140 - 160 cm, mo ofuvae, ofuvae po o ofutino - mai 95 i le 120 cm.
  • Ato Mesh ato na fuafuaina mo lavalava gaugau ma seevae. Latou te faigofie e faʻaaoga, talu ai o mea i totonu e masani ona i luma o ou mata, e le gata i lea, o le ie i totonu o latou e masani ona ea. O ato, pei o drawers, o loʻo faʻaauupegaina i se faasee auala e faʻatagaina ai latou ona faʻalauteleina atoa.

I se faʻaopopoga, o loʻo iai faʻamau faʻapitoa ma fata mo ato, fusiua ma isi mea totino e mafai ona faʻapipiʻi i totonu o le tulimanu kapeneta i totonu o le potumoe. Faitau atili e uiga i le faʻatumuina totonu o ofu i totonu o le potumoe.

Motugaafa: Afai o le loloto o le kapeneta e sili atu i le 50 cm, o lavalava nofoa e mafai ona faʻatulagaina tutusa i le pito i tua pa. Afai o le loloto e papaʻu, e mafai ona e faapipiina ni tootoo pupuu e tutusa ma autafa o autafa.

E oʻo lava i tamaʻi tulimanu o ofu i totonu o le potumoe e mafai ona faʻafaigofieina tele le galuega o le teuina o lavalava ma mea faʻaaoga, ae a faʻapea o le tele o le potu e faʻatagaina, o lona uiga i le tulimanu e mafai ona e faʻatulagaina se tele o aso nei faiga e mafai ai ona e tuʻuina e le gata i lavalava, ae faʻapea foʻi ma taʻaloga meafaigaluega, mea faigaluega ma mea faigaluega mo mea e fiafia iai, ma isi manaʻoga. mea i totonu o le fale.

Ata o kapoti tulimanu i le potumoe

O lavalava mo le potumoe mafai ona faia i soʻo se sitaili ma lanu. Ina ia iloa poʻo fea le mea e talafeagai mo lau mataupu, vaʻai i ata o loʻo i lalo, latou te fesoasoani ia te oe e faia le filifiliga saʻo.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Learn Swahili Greetings (Mae 2024).