Filifiliga o se faamalu orthopedic: foliga, ituaiga o tumu, lapoʻa

Pin
Send
Share
Send

Filifilia o se faamalu orthopedic: o autu autu

Mo se moe filemu ma loloto, o le tulaga o le tino e tatau ona mafanafana. O le gaioiga a le faʻamalu o le saunia ai le lagolago mo le tuasivi ma ia mautinoa le saʻo tulaga o le tino. Ae, i se faʻaopopoga, o se tagata e tatau ona mafanafana i se miti - e le tatau ona faʻapipiʻi le tino, e tatau ona manava le paʻu, e le tatau ona sosolo vaipuna, ma isi mea taua ia e lua e tatau ona faʻataʻitaʻia e le faʻatauina se faʻamalu.

  • Lagolago O le mafai o se anatomical mattress e piʻo e se aofaʻi tutusa i le mamafa faʻamautinoa le tulaga saʻo o le tuasivi, talu ai i lalo o vaega mamafa o le tino o le faʻamoe tilotilo tele, i lalo o mama vaega - laititi. O le maualuga o le maaa, o le itiiti ifo le taua o lenei agavaʻa, o le mea lea e taua tele ai le filifilia o se mattress o le sao saʻo. E sili le faʻafesoʻotaʻi o le fomaʻi tipitipi e uiga ile mea lea e iloilo ai le tulaga ole ponaivi ma le maualuga ole lagolago e te manaʻomia.
  • Faamafanafanaga. E le lava e faʻamautinoa ai le saʻo o le tulaga o le tino, e manaʻomia foi ia lelei mo le tagata lava ia, ina ia nisi vaega o le tino e le "gase", o le faʻamalu e le oomiina i se mea. E le gata i lea, o mea na gaosia mai ai e tatau ona faʻatagaina le ea ma le ausa o le vai e ui atu i totonu ina neʻi afu i se miti.

I se faʻaopopoga i nei mea taua e lua, uaʻi totoʻa i isi foliga o faamalu orthopedic e tutusa le taua:

  • Tumama O le faamalu e tatau ona lelei ea, o lenei e taua e tausia sili ona lelei vevela ma le tino sūsū i le taimi o le moe. O nisi gaosi lipoti lipotia le i ai o se faʻalelei ea ea faʻasologa. Faalogo i le ufiufi vaega, e mafai ona lautele pe fuafuaina mo se vaitau faapitoa. O nisi o faamalu e "tele" - o mea fola i le tasi lima ua fuafuaina mo le taumalulu, e faia i fulufulu mamoe, ma le isi - mo le taumafanafana, faia i cotton.
  • Hypoallergenic. E lelei pe a fai o le faamalu e faia i mea e faʻamaonia i le siʻosiʻomaga, i lenei tulaga o le a le faʻasaʻolotoina mea i le ea, lea e ono tupu ai ni faʻamaʻi. Lenei vaega aafia ai le filifiliga o se orthopedic faamalu, aemaise lava pe afai e fuafuaina mo se tamaititi poʻo se tagata matua.
  • Fesuiaiga o suiga Afai e momoe ni tagata se toʻalua i luga o se moega, o le agavaʻa o le faamalū e faʻailoa ai le faʻaletino e taua tele. A oso leisi tagata mai le moega, e le tatau ona faʻalavelave le moe a le isi. Poloka o faʻalagolago vaipuna e iloga i le maualuga tikeri o deformation faʻaliliuga.
  • Mautu tapulaa. O pito o le faʻamalu o se "vaivai" nofoaga, e faigofie ona suia, o le tele o taimi e tupu lenei peʻa fai o sau masani o le nofo i le pito po o le moe latalata i le pito o le moega. Lelei gaosi faʻaopopopoga faʻamalosia pito ma se faʻavaʻa faia i polyurethane foam poʻo pa uʻamea.

Maʻaa o faamalu orthopedic

O le lelei ma le tikeri o le lagolago tuasivi e fuafuaina i le mausali o le faamalu lea o le a e moe ai. E i ai vaega e tolu o malo ma eseese mafuaʻaga:

  • Filemu O nei faamalu ua fuafuaina mo tagata e maualalo le mamafa, faʻapea foʻi ma tagata matutua. Latou te le talafeagai mo i latou o latou ponaivi ua na o le fausiaina.
  • Semi-malo. Ole feololo feololo e talafeagai mo le toatele o tagata soifua maloloina.
  • Faigata O faamalu e fuafua mo tamaiti ma tagata talavou e leʻi maeʻa le fausiaina o le auivi. Tagata e lapoʻa tele le mamafa, aemaise tagata lapopoʻa, e le fautuaina e momoe i na ituaiga.

Faʻafefea ona filifili se faʻasologa masani e talafeagai mo oe i tulaga o le mausali? Ina ia faia lenei mea, oe tatau ona taoto i ai. E sili pe a tilotilo atu se tasi ia te oe ma fuafua pe faʻapefea ona e pepelo, pe o lou tuasivi e saʻo.

  • Norm O le faamalu o le "saʻo" rigidity avea foliga o le tino, o se taunuuga o le ivitū fausiaina se laina saʻo tutusa ma le foloa. I lenei tulaga, malolo maso, o le tino atoa malolo i se miti.
  • Filemu nai lo le mea e tatau ai. A punou le tuasivi, e i ai le lagona o le "hammock" - o le faamalu e malulu tele, a maeʻa le po faʻaalu i ai, atonu e tiga lou tua.
  • Faigata nai lo le mea e tatau ai. O le laina o tauʻau ma suilapalapa foliga mai ua siʻi i luga. O lona uiga o le faamalu e malo tele, o le tino o le a "fetaomi" faasaga i ai, faʻalavelaveina le taamilosaga masani o le toto ma le lymph. I le taeao, e mafai le fulafula, faʻapena foʻi ma le lagona o le "manogi" ua, vae, lima.

O le mamafa le isi filifiliga taua.

  • E oʻo atu i le 60 kg - maualalo le maʻaʻaʻa
  • 60 - 90 kg - feololo faigata
  • Sili atu 90 kg - maualuga maumaʻa

O loʻo matou talanoa atu naʻo tagata soifua feololo i le matutua.

Motugaafa: Ina ia siaki pe na e faia le filifiliga saʻo pe leai, taʻoto i lou tua. Faaseʻe lou alofilima i lalo o lou pito i lalo. E maua fua? O le faamalu e malo tele. Liliu mai le tasi itu i le isi. Faigata? O le faamalu e vaivai tele.

Laʻasaga faʻamafanafanaga

Faʻamafanafana o se lagona faʻapitoa, e le mafai i taimi uma ona malamalama pe faʻafefea ona ausia. I le tulaga o le faamalu, e faigofie ona filifili lenei: pe a oomiina i luga o protruding vaega o le tino, mo se faʻataʻitaʻiga, o suilapalapa ma tauʻau, pe a e taoto i ou itu, o lona uiga o le a le lelei le moe. O le telē o le eria e fesoʻotaʻi ai le tino ma le faʻamalu, o le itiiti ifo o le mamafa o le lagona, talu ai o le mamafa e tufatufa tutusa.

Pe a filifilia poʻo le fea le faamalu orthopedic e filifili ai, e sili atu le taulaʻi atu i le faʻasolosolo ma le natura latex faʻapea foʻi ma le foam foam, latou te saunia lelei moe moe. Afai o oe o se pipiʻi o tautotogo mattresses, filifili le tasi lea o le aofai o poloka poloka i le iunite eria e sili atu - o le avega tufatufaina i ai o le a sili atu tutusa.

Ituaiga o faamalu orthopedic

E i ai lua ituaiga o faamalu e maua ai le lagolago talafeagai i tua.

  1. Ua utaina le tautotogo
  2. Leai se tautotogo

I faamalu o le ituaiga muamua, o vaipuna e faʻaaoga e faʻatumu ai mea. E mafai ona ese i latou i le sila mai le uamea na latou faia ai, i le aofaʻi o avanoa ma le auala foi e faʻamau ai - ia fesoʻotaʻi ma le tasi ma le isi pe tutoʻatasi. O faamalu o le ituaiga lona lua o loʻo i ai laupepa o mea faʻalelei poʻo le tuʻufaʻatasia o laupepa o mea eseʻese e eseʻese i le tele ma le faʻapipiʻi o se faʻatumuina. O ituaiga uma e lua e oʻo mai i tikeri uma o le ogaoga ma mafai ai ona lava, lelei le moe.

O ituaiga tautotogo o faamasaniga masani, e iai i totonu ituaiga e lua:

  • Faʻamoemoe O vaipuna faʻalua-cone e faʻapipiʻi i laina ma felavasaʻi. O le aoga sili o le tau maualalo. E i ai so latou olaga puʻupuʻu (le sili atu i le 7 tausaga). O le orthopedic aafiaga e fai si vaivai. Le fautuaina mo le faʻaaogaina e tagata e mamafa tele (sili atu ile 100 kg), faʻapea foʻi ma ulugaliʻi faʻaipoipo e matua eseʻese lava pauna.
  • Tutoʻatasi. O spring uma e teu i totonu o se isi tulaga. O vaipuna e fesoʻotaʻi i totonu o le tasi poloka e ala i le suʻiina o ufiufi. O ia ituaiga faamalu e sili atu le taugata, ae umi le umi - e oʻo atu i le 10 tausaga. O le orthopedic aafiaga e sili ona faaleo.

O le faʻailo autu o le lelei o faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi o le tufatufaina density o poloka, fuaina i iunite i le sikuea mita. Faʻailo 200 o le aupito maualalo mo maualuga-lelei faʻataʻitaʻiga. I se faʻaopopoga, o punavai mafai ona fesuisuiaʻi i le tele ma tufatufaina i auala eseese i le faamalu. E tusa ai ma lenei, e tele vaega e iloga:

  • Pocket Spring (TFK, S-500). O le sili ona paketi filifiliga mo se tutoatasi punavai poloka. O vaipuna ei ai le lautele e tusa ma le 6 cm, o la latou tufatufaina o le 220 - 300, o le faʻatagaina avega e oʻo i le 120 kg i le fata.
  • Multipocket (S-1000). O le lautele o vaipuna e laʻititi laitiiti - tusa ma le 4 cm, ma o le numera e tele atu (density 500). Tu i luga i le 130 kg i le fata. Faʻaavanoaina sili atu lagolago orthopedic ma sili faʻamafanafanaga nai lo Pocket Spring.
  • Micropocket (S-2000). O le lautele o tautotogo taʻitasi o le 2 - 2.6 cm, o le maualuga o le 1200. O sea afifi e itiiti springy nai lo isi, ma e matua ofuvae, lea e faʻateleina ai le mafanafana o le moe.
  • Itula Glass. O le isi igoa o hourglass. O vaipuna e faia i se uiga eseʻese itula-pei foliga, lea e mautinoa ai le sili atu le maʻaʻaʻa. O le aoga taua o latou e talafeagai mo tagata o soʻo se mamafa.
  • Tautotogo Faʻalua. O le faʻapitoa meatotino o le faamalu orthopedic e saunia e lua vaipuna, latou mafai ai tagata ma le mamafa o le fasefulu kilokalama e momoe lelei i luga o le moega. O le maualuga o le mamafa o le paʻaga e tasi e 150 kg.
  • Faamalosia. Mo le gaosiga o vaipuna i ia mattresses, uaea o le faʻateleina lautele o loʻo faʻaaogaina. O poloka lava latou e faʻapipiʻi faʻapipiʻi, i le "siaki siaki".
  • Sone malo. Faʻapipiʻi vaipuna o eseʻese malo i sone eseese o le faʻamalu mafai ai oe e sili atu tutusa tufatufaina le avega ma maua ai le faʻafaigofieina mo tagata o le tele eseese. E i ai tolu, lima ma fitu-zonal mattresses. Faʻapea foi, le faʻamoe mafai ona vaevaeina i lua nofoa, ma eseese tikeri o le maʻaʻa mo paʻaga ma matua eseʻese mamafa.

Faʻatumu mo orthopedic mattresses

O gaʻo e leai ni tautotogo e faia mai i mea eseese, e le gata ile faʻanatura ma le faʻafoliga. A faʻapitoa, e mafai ona faʻaaogaina isi mea faʻatumu e pei o sisal poʻo solofanua. Sei o tatou vaʻavaʻai vaʻavaʻai i sili ona lauiloa filifiliga, latou lelei ma leaga.

PPU

Foam faia i gaosia polyurethane foam. E iai foʻi isi igoa (foam rubber, ortofom).

Polokalama: maualalo tau, avanoa.

Leaga: Le lelei le ea ma le susu faʻafouina, puʻupuʻu olaga tautua, mafai ona faʻaputuputu manogi ma taofia i latou mo se taimi umi.

Memoriform

Fesuiaiga polyurethane foam ma manatua aafiaga. Fefaatauaiga igoa Memory Foam, Memorix.

Mea e lelei: A uma ona aveʻese le avega, e toe foʻi i lona tulaga faʻavae. Faʻaititia le mamafa ile tino, faʻafaigofieina gaioiga ole toto ma le lymph ile tino.

Leaga: Mataga faʻafouina ea.

Latex

Fua na maua mai le sua o le Hevea laau (o le ituaiga o pama).

Polokalama: Atoatoa natura ma sili atu siosiomaga faauo mea. E faigofie lava ona suia foliga i lalo o le omiga, "fusi" lemu le tagata pepelo, maua ai le mafanafana ma talafeagai thermoregulation. E le mitiia manogi ma susu. Auaunaga ola e oʻo atu i le 20 tausaga.

Leaga: Pau lava le leaga o le maualuga tau, lea, peitaʻi, totogiina ma se umi auaunaga olaga.

Laʻau faʻasolitulafono

Gaosia mai faʻapitoa gaosia polyurethane foam.

Polokalama: O mea lauiloa mo matthopedic mattresses, o lenei tasi e mafai ona manatu e sili ona lelei i le tulaga o le tau-lelei faʻatusatusa. Talia le mamafa mamafa.

Leaga: O le soifuaga tautua o ia ituaiga faamalu e le sili atu ma le 15 tausaga.

Coira

O lenei mea e maua mai i alava na maua mai i le felavasaʻi o popo. O se mea masani uma ma maualuga eletise. Taitasi coir lauulu mafai ona vaʻaia o se Iti-tautotogo.

Tali: Tetee i le susu, siama ma suia aua neʻi amata i totonu, e le pala le mea.

Leaga: E faigata tele mea e manaʻomia e tuʻufaʻatasia ma mea vaivai mo malologa lelei.

Structofiber (periotec)

Na faia mai filo polyester gaosi, o isi taimi ma le faʻaopopoina o le cotton masani, ofe, fulufulu mamoe, filo filo e aunoa ma le faʻaaogaina o faʻapipiʻi ma mea e mafai ona toe gaosia.

Holofiber

Fausia mai le polyester fiber. E i ai ni faʻailoga lelei o le ea permeability, tamai keke, taofi lelei ona foliga.

Tekinolosi

Tutusa i meatotino i manatua manatua foam, ae i ai le gel-pei fausaga. Ona o lenei, e mafai ona tufatufaina le avega i itu uma, lea e faʻatagaina ai oe e faʻaititia le mamafa i luga o le tino. O le faʻaletonu autu o le matua maualuga tau.

Foliga masani faʻatumuina:
  • Solofanua. O se taugata mea, mafaufauina o se tasi o sili sili ona tumu. Faʻaopoopoga faʻamalosia i le latex. Malosi faigata ma faʻamaʻa-maʻaʻa faʻatasi ma le lagolagosua lagolagosua mafai ona gaosia.
  • Sisal. Mauaina mai laʻau o le laʻau Agava sisolana (sisal agave). E faʻapea foi ona faʻatupuina i latou i se faʻaopoopoga faʻaopoopoga ma latex. Sisal o se sili atu ona faigata mea nai lo coir, ae sili anagata.

Tulaga o faamalu orthopedic

E gaosia e le au gaosi oloa le tele o ituaiga tulaga masani, ma e mafai ona e filifilia se faʻataʻitaʻiga mo soʻo se moega. I se faʻaopopoga, e mafai i taimi uma ona oka se masani tuʻufaʻatasi, e ui o le a taugata tau laʻititi. O le faʻafitauli sili o le filifili lea poʻo le a le tele o le faamalū e te manaʻomia. Faʻaaoga le fesoasoani lea pe a filifilia se faʻamalu:

  • Fua lou maualuga ma faʻaopopo le itiiti ifo ma le 15 cm - o le umi o le faʻamoe e le tatau ona laʻititi ifo nai lo le faʻatauaina o le taua, ae e sili atu pe a fai e 5 cm le umi.
  • Taoto i lou tua, tuu ou lima i tua o lou ulu ma fua le mamao i le va o ou tulilima. Ole lautele lea ole faamalu e te manaʻo ai. Afai o loʻo e moe faʻatasi, e tatau la ona tutusa fua mo le paʻaga. Ma faʻapea foi, saunia ni nai senitimita "i le faʻaleoleo".
  • Ia mautinoa e fua le tele o lou potumoe e maua ai se aitia lelei o le tele o lau faamalu.

Lautele masani faamalu

O faʻataʻitaʻiga masani e masani ai ma lauiloa a faamalu o loʻo i ai ituaiga tetele nei:

  • lautele: 80, 90 cm (nofofua), 120 cm (tasi-ma-le-afa), 140, 160, 180, 200 cm (faʻalua).
  • umi: 190, 195, 200 cm.

Filifilia o se faamalu orthopedic i le faleoloa

I le iuga, ua e filifilia le faʻataʻitaʻiga e te manaʻomia. Nei - i le faleʻoloa e faʻataʻitaʻi ai lau fofo i faʻataʻitaʻiga. Sei tatou fai atu e te manao i se "medium firm" faamalu. Ae eseʻese gaosi ei ai a latou aitia aitia e uiga i le tikeri o le maʻaʻa, a latou lava mea, ma, tusa ai, eseʻese taunuʻuga. O le mea lea, faʻalogo i le mea moni e tatau ona e taoto i luga o mattresses eseese, ma o le tele o faʻataʻitaʻiga e te taumafai, o le sili atu saʻo o le filifiliga o le ai ai.

  • Ina ia filifili le taumatau orthopedic faamalu, oe manaʻomia le iloiloina i le saʻo e mafai ai pe faʻafiafiaina e taʻoto ai. Lenei o le a fesoasoani e lavalava lavalava, masani ma lelei mo oe.
  • Alu i le faleoloa i le taeao, i le faʻaiuga o le vaiaso. A maeʻa le aso faigaluega, soʻo se mea e momoe ai o le a foliga sili ona lelei.
  • Aua le vavevave! Taitasi faamalu tatau ona tuuina atu ia le itiiti ifo i le 10-15 minute. A leai, e te le maua le toʻafimalie.
  • Liliu mai le tasi itu i le isi, ona ave lea o le mea e te fiafia i ai e moe ma taoto mo sina taimi - o le a fesoasoani lea e iloilo faʻalelei le faʻamafanafanaga.
  • O e moe i le moega e tasi ma lou toʻalua? Alu i le faleʻoloa faʻatasi, faʻatulaga faʻatasi "faʻataʻitaʻiga o le sami".
  • O faamalu e leai se tautotogo e foliga malulu mai pe a latou taooto i luga o le faavae na o latou, ae le o siomia e se moega faavaa. O le a foliga mai e sili atu ona maʻaʻa pe a fai e te tuʻuina i latou i se faʻavaʻa. Le aʻafiaga e sili ona manino mo tuai.
  • O le creak ma le "tatagi" o vaipuna o le a faʻailoa mai ai le maualalo o le tulaga o le faamalu.

Motugaafa: O le filifiliga e sili ona lelei e faia i totonu o se faleoloa faʻapitoa tele, lea e mafai ai ona e faʻataʻitaʻia le tele o ituaiga eseese mai eseese gaosiina i le taimi e tasi. O le le lelei o ia nofoaga faʻatau faleoloa o tau ia i latou, o se tulafono, e le talafeagai tele. Afai e te le o faʻamalieina i le tau, saili mo le faʻataʻitaʻiga e te fiafia i ai i le faleoloa i luga ole laiga. I le avea ai o se tulafono, o tau o i ai e matua paʻu maualalo ma le tutusa lelei o oloa.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Inclusion and Mutual Respect of Women in the Orthopaedic Workplace full version (Iuli 2024).