Potu o tamaiti mo ni tamaiti se toʻalua: faʻataʻitaʻiga o le lipeaina, faʻailogaina o nofoaga, ata i totonu o totonu

Pin
Send
Share
Send

Foliga foliga

I le vasega pepe, o tamaiti ma talavou e faʻaalu tele le tele o taimi faʻatasi. Ae manaʻomia uma e tamaiti le latou tulimanu, o lea e taua ai le manaʻomia o tamaiti taʻitasi ia amanaʻia peʻa faʻatulagaina le potu:

  • O le mea lelei, o le taʻaloga tulimanu o le a faʻaauupegaina i totonu o le potu mo 2 tama, aua o uso e manaʻomia se nofoaga mo gaioiga taʻaloga. A teuteuina se vasega pepe, e sili atu le lafoa o pastel lanu. E mafai ona e faitau atili i lenei mataupu iinei.
  • O le potu mo teineiti e toʻa 2 o se avanoa lelei tele mo tuafafine miti i lanu paʻepaʻe ma le anoanoaʻi o ie. E masani a, e toʻafilemu teine ​​nai lo tama, ma e tele na taʻalo faʻatasi, ae peitaʻi, a faia se vasega pepe, e tatau ona amanaʻia uiga taʻitasi o tagata. Lenei tusitusiga aofia ai le tele aoga fautuaga mo le faʻavasegaina o se potu teine.
  • E sili atu ona faigata le faʻatulagaina o se vasega pepe mo se tuagane ma se tuafafine - o a latou mea fiafia i ai atonu e le oʻo i le tele o itu. O le a fesoasoani le Zoning, o se iʻuga e maua ai e tamaiti se tulimanu eseʻese ma galo ai feteʻenaʻiga.

Fuafuaina o fetuunaiga ma fuafuaga

Soo se tagata, aemaise lava se laʻititi, manaʻomia se lava tulimanu: iinei na te setiina ana lava tulafono ma na malolo mai isi. E oʻo lava i se potu tauagafau e 12 sikuea mita, e faigofie ona fai se ofaga faʻalelei pe a fai e te faʻatulagaina se moega. O le a ia faia ni vaega se lua o le le faalauaiteleina, vaega nana le fanau mai le tasi i le isi.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se vasega matagofie mo teine ​​e toʻalua i le autu "Alice in Wonderland".

I totonu o se potu vaiti, mo se faʻataʻitaʻiga, o le Khrushchev, na o le pau lava le auala e vaevaeina ai le vasega pepe e faʻaauau, pe a vaeluaina le potu i ni sikuea sikuea. I le faʻamalamalamaga vaega i tafatafa o le faʻamalama o loʻo i ai se falefaigaluega, ma e momoe ai nofoaga e faʻatulagaina i tua o le vaeluaga, pupuni poʻo se mea aoga faʻafouina.

O loʻo faʻaalia i le ata se tali lelei mo se potu pepe e uumi ma se poletito tuʻufaʻatasia.

E sili atu ona faigofie le sone se fale pepe tele ma lua faʻamalama. O le potu e vaeluaina tutusa: se pupuni, meaafale poʻo se pupuni, ina ia tofu tagata nofoia se nofoaga mo le le faalauaiteleina.

O le faʻavasegaina o moega i le tasi puipui e lauiloa foʻi. I le isi itu, ua faʻapipiʻiina masini teuina, ma o se vaega mo taʻaloga ua faʻaauupegaina.

Lanu fusi o alaleo

O se potu e susulu mai ma pupuni uma o le nuanua o le a le lelei mo tamaiti. Ina ia fausia se matagofie totonu totonu, tolu lanu masani ma le tele o foliga tutusa i le leo ua lava. Afai e le mafai ona e faia e aunoa ma le felanulanuaʻi o le mamanu, oe mafai ona faʻamamafaina se tasi faʻamau leo.

O le filifiliga o se paleti pe a teuteuina se potu o tamaiti mo ni tamaiti se lua e faʻamoemoeina i mea e fiafia iai ona tagata. E masani lava tamaiti e fiafia i lanu susulu ma teine ​​e pei o tamaʻitaʻi mafaufau.

O loʻo faʻaalia i le ata se potu matagofie i lanu mauʻoa ma se pupuni i le ogatotonu.

O se lautele ma aoga auala e teuteuina ai le potu o tamaiti mo le lua tamaiti e papaʻe. E faigofie ona faʻafetaui meaafale ma teuteuga i se ituaiga talaʻaga, ma papaʻe vaʻaia faʻalauteleina le avanoa. Afai e manaʻo se tamaititi e vaʻai se lanu i totonu, e mafai ona e faʻatauina se ie moe ma kapeta faia i lona paolo e fiafia i ai. Faʻatasi ma le matua, o le a suia tofo ma o le a le faigata ona suia mea faʻaaoga, ma o le lautele foliga o le potu o le a le pagatia.

O loʻo faʻaalia mai ile ata se paʻepaʻe paʻepaʻe totonu mo tamaiti e toʻalua e iai a latou mamanu e tele mea e fai.

Faʻafefea ona fuafua se potu?

Meafale i totonu o se potu vateatea o le a le mafua ai ni faigata, ae faʻapefea ona e sefeina taua avanoa i se tamaʻi vasega pepe? O le a faʻasaoina se moega malolo poʻo se moega podium. Ole mea mulimuli e le sili atu lona maualuga nai lo le faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi, ae o loʻo i ai ni vateʻa lautele mo ie lino poʻo aitema. Faʻatau atu foi o loʻo fesuiaʻia moega ma se masini tumau, lea e toe tasi ai le mea e moe ai o loʻo nanaina i se vaega toso i tua.

Nofoaga galue mo le lua tamaiti

O le meaaoga meaaoga ua fuafuaina i muted lanu ina ia le faʻalavelaveina le tamaititi mai ana aʻoga. E tatau ona tuʻuina atu i tamaiti uma a latou lava falefaigaluega ma nofoa. A o se faʻaliliuga faʻamalama sill protrudes pei o se umi tusitusiga laulau, e na ona vaevaeina i lua vaega.

E le gata i lea, e manaʻomia e le tamaititi ona tufatufaina se fata poʻo se loka mo mea faʻaleaʻoaʻoga. Mo tamaiti aʻoga faataʻitaʻi, ua lava e tuu ai se laulau ma se nofoa mo gaioiga fai.

Sone moe

O le filifiliga o le potumoe seti faʻamoemoeina i le tausaga o tamaiti. O se moega moega e talafeagai mo tamaiti o le tau, o le a filifilia e talavou le faʻataʻitaʻiga maualalo o le tulaga, ma o le a fanau mai se tama meamea i totonu o se moega saogalemu. O se faamalu orthopedic o se mea e manaomia mo se moe lelei ma maloloina.

O le faʻapa i luga o le moega o le a fesoasoani ia te oe e litaea ma puipuia oe lava mai le susulu malamalama o le ao, ma o le a avea foi o se fesoasoani sili ona lelei i tamaiti taʻaloga.

Nofoaga e malolo ai

E sili pe a fai o le potu mo tamaiti e toʻalua e lava le avanoa e faʻaauupegaina ai se tafaoga, lea e manaʻomia e le fanau talavou: iinei oe mafai ona feiloaʻi ma uo, taʻalo se faʻamafanafana poʻo ni taʻaloga taʻaloga. O le TV e tautau i luga o le puipui e sefe ai avanoa, o se sofa poʻo ni nofoa faʻatutu e tuu faʻafeagai.

I le ata o loʻo i ai se nofoaga e nonofo ai ma se sofa faigofie, teuteuina i lanu mumu ma lanumoana.

Afai e eseese tausaga o tamaiti, e aoga tele le TV e matamata ai i katuni ma tifaga. O le isi filifiliga o le tuʻuina o se masini faʻatino i le vasega pepe, liliu le nofoaga faʻafiafia i se tamai fale tifaga.

Teuina o Mea

Uso e masani ona tasi le pusa tuʻufaʻatasi mo le toʻalua, ae o teine ​​e tele atu lavalava, o lea la o le filifiliga sili ona lelei o le tuʻuina o laʻititi ae maualuluga loka taʻitasi. Lavalava ma fatafata e talafeagai mo meataʻalo, ma fata lautele mo tusi ma tusi aʻoga. Mo tamaiti aʻoga faataʻitaʻi, o fata matala maualalo o le a aoga, e tuu ai muamua tusi i le faavaa: e mafai e le tamaititi ona ave le tusi manaʻomia i soʻo se taimi ma tuʻu i le nofoaga.

I le ata o loʻo i ai se puipui i totonu o le potu a tamaiti ma se ofu. O loʻo i ai le laupapa laupapa i le vaega e faʻaali ai ata.

Ato malulu, atigipusa ma atigipusa e talafeagai foi mo le teuina: o le 'eseʻese o tisaini ua matua tele naua o le a le faigata ai ona filifili le saʻo mamanu poʻo le paolo. O meaafale uma - o le puipui i le vasega pepe, faʻatautau o kapoti, laulau i autafa o moega - e tatau ona faia i ni mea sefe ma aua neʻi i ai ni pito.

Taʻaloga Sone

O le nofoaga lea e maua fua ai le mafai gafatia o tamaiti, o lona uiga e tatau ona faʻaauupegaina i se auala manaia ma aoga. I le potu mo tamaiti o itupa eseese, e fautuaina le faʻatulagaina o le potu taʻalo ina ia le latalata le fale pepe i le tuuga tuuga, a leai o feteʻenaʻiga o le a le maalofia.

E mafai ona e filifilia se nofoaga mo taʻaloga ma se kapeta e leai ni lint, tuʻu i luga ni ottomans vaivai e fai ma nofoa ma pusa teu oloa, ma ufiufi le puipui poʻo le faitotoʻa i vali vali ina ia le faʻatapulaʻaina e le au tusiata a latou lava foliga vaaia.

Faʻamaeʻaina

Mo le foloa, laupapa fale, linoleum ma laminate ma le maualuga saogalemu vasega e talafeagai. O le fola laupapa teuteuina o le a faʻaopopo ai le mafanafana i le potu: o lenei o se filifiliga sili ona taua aua e le tau suia le foloa aʻo tutupu aʻe tamaiti. Fola kapeta e sili, ae e manaʻomia le fufuluina ma le faʻaeteete pe a mafai.

O le taimi na faʻaaogaina ai le pepa puipui ma se tamaʻi mamanu mo le teuteuina o le pa ua maeʻa: e le fautuaina e le au atamamai le ufiufi uma o puipui i ata faʻapipiʻi ma ata e toe fai, talu ai latou te tuʻimomomoina le avanoa ma le atinaʻeina le fatufatuaʻi. O le tali sili ona lelei o se vali faʻapitoa. O totonu puipui ma pepa puipui o se autu talafeagai o le a fesoasoani e teuteuina se le faʻaituʻau talaaga. Pa e mafai ona faia i ni lanu se lua pe faʻatusatusa, faʻaaoga lautele lanu lanu.

O le taualuga i totonu o le potu a tamaiti mo ni tamaiti se toʻalua e masani ona teuteuina pei o puipui: i atavali, pepa faʻapipiʻi poʻo se fresco. Soʻo se tamaititi o le a fiafia i le faʻataʻitaʻia o le lagi fetu faʻatasi ma le fesoasoani a le posiporo vali. Afai o le vasega pepe e foliga mai ua ova ma tumu i teuteuga, e sili atu le tuʻua o le faʻalo i se tulaga le mautonu.

I le ata o loʻo i ai le potu faatafafa 16 sikuea mita mo tamaiti aʻoga e toʻalua, o lona faʻalo e teuteuina i lalo o le lagi fetu.

Ie, teuteuga ma moli

I se faʻaopopoga i kapeta, e aoga le uaʻi atu i mea e moe ai ma ie pupuni. E sili atu le filifilia o le natura ie (cotton, ie), ma e le tatau foi ona tuʻieseina mai le lautele lanu vali. E fautuaina le pupuni o pupuni, pupuni poʻo ie pupuni i totonu o potu a tamaiti e poloka le susulu o le la.

O loʻo i ai se auala sili e avatua ai i lau tama le avanoa e auai ai i le teuteuga o le potu: mo lenei e te manaʻomia tautau ata o ata eseese eseese ma ofo e saili ni ata mo le lolomiina oe lava. Mo le saogalemu, e aoga le faʻatauina o faʻavaʻa ma le plexiglass. I se faʻaopopoga, o le tamaititi lava ia mafai ona filifilia le moega.

I le ata o loʻo i ai se vasega pepe ma se susulu foliga lalaga.

O se vasega pepe mo tamaiti e toalua e tatau ona faʻaauupegaina i le tele o tulaga moli. I se faʻaopopoga i le moli masani, e faʻamoemoe lava tagata uma i lana lava moli i luga o le kesi ma le laulau i tafatafa o le moega, e avea ai ma moli o le po (e mafai ona e suia le puipui puipui i le ulu).

Filifiliga o filifiliga

E foliga mai o le potu faʻafafa e pito sili ona faigofie ona faʻaavanoa, ae o se potu faʻatulagaina e le masani ai foliga a tamaiti e sili atu ona manaia. O le taualuga o le falealuga faʻafaigataina le geometry o le vasega pepe ma faʻaopoopo faʻamafanafanaga i ai. O se potu ma se poletito e mafai ona avea o se faʻaopopo vaega mo malologa poʻo le aʻoga, pe a fai e teuteuina ma faʻapipiʻi se masini faʻavevela. O se faga faʻamalama mafai ona faigofie ona liua i totonu o se mafanafana nofoaga e suʻesuʻe ai pe afai e te faʻaaogaina se lautele lautele laulau i lalo o faʻamalama.

O loʻo faʻaalia i le ata se potumoe mafanafana mo ni tamaiti se toʻalua i le potu pito i luga, lea e tuʻu faʻatasi ai moega.

E mafai ona faʻafoliga faʻasolosolo le mamanu o le vasega pepe i le faia o se tulaga faʻapitoa. O le a ia vaevaeina le potu i ni sone se lua, e aunoa ma le faʻaititia o lona vaega.

Vaʻaiga matua

O le galuega a matua o le saunia o faʻamafanafanaga mo a latou fanau e nonofo faʻatasi, tusa lava pe le tutusa o latou tausaga.

Potu mo ni tamaiti se toalua o eseese tausaga

O le sili taua uiga e tatau ona i ai se potu mo tamaiti ma le vaʻaia o tausaga matua o le ono maua na o oe. E faigata ona fealofani pe a fai o le talavou e nofo i se komepiuta poʻo le laulau aʻoga seʻia oʻoi le po ma faʻalavelave i le moe a le tamaititi laititi. Ina ia puipuia mai le malamalama, e mafai ona e faʻaogaina pupuni, pupuni poʻo vaeluaina, tuʻu le falefaigaluega i se faʻailoga poʻo luga o se loggia.

Mo le lua tamaiti aʻoga ma talavou

Afai e leai ni a latou tulimanu o le autalavou, e matua talafeagai lava mo le atinaʻeina masani ma le faʻamafanafanaina o le mafaufau, o finauga i le va o tamaiti e le mafai ona alofia E taua le vaelua tutusa o le teritori ae leʻi amataina le lipea, aveʻese le le-matua manaʻomia tulimanu ma le taʻaloga nofoaga. Nai lo lena, e mafai ona e tautau i lalo se taga tuʻu (e fai ai le tele avanoa) ma faʻapipiʻi se pa faalava. I nofoaga faʻafiafiaga, taga taga pi poʻo se sofa faigofie e mafai ona faʻapipiia o le a talafeagai.

O loʻo faʻaalia i le ata se potu sauā mo tagata afeleti talavou. O le moega o se moega i luga o le fale ma o se moega faigofie.

Mo masaga pepe faatoa fananau mai

I le aiga na fananau ai le masaga, e faaluaina le tele o le fiafia ma atugaluga. O le tele o taimi, e taumafai matua e faʻatau ia lava mea mo a latou fanau - e faʻapena foi mo le lipeaina o se vasega pepe. O se sili ona taʻutaʻua metotia o le taimi o le potu teuteu faʻalelei, ae i lanu eseʻese. O tusi teuteu e tu i tafatafa o moega, e iloa ai igoa o tamaiti.

Mo tamaiti aʻoga faataʻitaʻi

Ole mea pito sili ona faigata ole faʻatulagaina o meaafale mo tamaiti aʻoga faataʻitaʻi. Latou te le o manaʻomia e uiga io latou lava tapulaʻa ma taʻalo faʻatasi i le tele o taimi. Ma e ui i lea, e tatau i tamaiti uma ona i ai a latou lava pusa tuʻufua ma loka mo a latou lava mea totino.

Faʻataʻitaʻiga

O le sili ona masani sitaili filifilia mo se vasega pepe o aso nei. E tuʻufaʻatasia foliga matagofie i susulu ma malamalama lanu ma galuega. E talafeagai iinei e faʻaaoga uma metotia e mafai ona faia ai se potu muamua: oe mafai ona mulimuli i le tasi autu pe na o le faʻamoemoe i le filifilia lanu fuafuaga.

O se potu o tamaiti i se sitaili Scandinavian o le a talisapaia e tagata fiafia i minimalism. O le Scandi-style e faigofie ona fetuʻunaʻi e tofo i mea e fiafia i ai, ae o lanu malamalama i teuteuga, ie mafanafana o ie pupuni, meataʻalo e faia mai mea masani ma le malamalama o meaafale meafale laupapa tumau pea le suia.

Matua e teuteuina se potu i se ituaiga sitaili aʻoaʻo a latou fanau muamua i mea silisili ausia o totonu totonu, taugata ma faigata. O le talitonuga masani e ono fetaui ma teineiti e toʻalua o le a lagona e pei o purinisese moni, e faʻataʻamilomiloina e stucco, meaafale vaneina ma teuteuga taugata.

O le a le sitaili o le a fiafia i ai tama? O le mea moni, o se sauā sauā. Lanu pogisa, piliki ma mea le faʻatuina meaafale o le a talisapaia e talavou. E aoga le faʻamamaina o totonu i faʻata, ie malamalama ma mea pupula ina ia le foliga pogisa le potu mo tamaiti e toalua.

O le sitaili lautele i le vasega pepe o le Metitirani. E tuua se lagona o le māmā, maua ai se lagona o le mafanafana ma le malologa malulu - o le a le mea e te manaʻo e malolo ai pe a maeʻa le aso i le aʻoga. Luscious blue accents i luga o se mafanafana talaaga, o le faʻaaogaina o natura paolo ma mea masani o le a fesoasoani e fausia ai se potu susulu ma fiafia mo ni tamaiti se toalua. Afai e te faʻaopopoina teuteuga mai maea, atigi ma laupapa ua leva, oe mafai ona maua se le masani ai totonu i totonu o se vailauga masani.

Faletusi o ata

I le amanaʻia o le tele o le potu, itupa, tausaga ma, ioe, o mea fiafia a le fanau e toʻalua, e mafai ona e fausiaina se aoga, mafanafana ma lalelei vasega pepe.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: REOMAC Educational Summit Best Practices Panel (Iuli 2024).