Totonu o se potu mo se tama talavou: zoning, filifiliga o lanu, sitaili, meaafale ma teuteuga

Pin
Send
Share
Send

Totonu mamanu foliga

Nuances mamanu masani:

  • O le talavou e tatau ona faia se taua vaega i le fuafuaina ma le fuafuaina o le potumoe, lea o le a amanaʻia ai le taua nuances o le faʻavasegaina.
  • Mo lenei potu, e sili atu le faʻaoga e sili atu le lelei ma mea faigaluega e faʻaaoga e tatau ai ona fetaui lelei ma le faiga o le potu atoa.
  • E taua le faʻafaigofie ona faʻatulagaina fale ma faʻamatuʻu atu i ni vaega faapitoa, e aofia ai se vaega mo malologa ma moe, o se nofoaga mo suʻesuʻega ma isi mea.
  • I totonu o se potumoe, e talafeagai le fausiaina o se le masani ai tisaini ma elemene o talavou fiafia ma tama fiafia i ai, faʻapea foi fausia se nofoaga lelei e tafafao ma uo.

Lanu fusi o alaleo

Tusa lava poʻo le a le filifilia o le sitaili faʻatonuga, e mafai ona filifili se talafeagai lanu laʻasaga e fetaui ma le lagona ma tofo a se talavou.

  • O pupuni pupula o le a faʻatumuina le potu i le malosi faʻapitoa ma lelei;
  • pogisa ma le magumū paolo faaeeina le avanoa i le toafilemu ma le mautinoa;
  • totonu, faia i moli malamalama, e iloga i se faʻapitoa matala ma le saolotoga.

Lenei o lanu sili ona lauiloa o lanu moana, lanumoana ma lanumeamata.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se potumoe matagofie mo se tama, faia i le efuefu sinasina.

Mo totonu o se talavou, o se masani tisaini fofo o le faʻaaogaina o se eseʻese uliuli ma paʻepaʻe tuʻufaʻatasia. Faʻatasi ai ma lenei mamanu, o le potu e faia i luga o se sili ona faʻaonapo nei ma aulelei foliga ma tau laʻititi.

E mafai ona e faʻaopopoina le mafanafana ma le mafanafana i le atemosifia i lanu enaena poʻo le moli, ma tuʻuina atu i le ata le matagofie e ala i le fesoasoani a le efuefu poʻo le lemoni-samasama paolo. E le gata i lea, o le faʻaaoga tatau o mauoa mumu ma isi mea e susulu mai o le a talafeagai i totonu.

I le ata o loʻo i ai le vasega pepe mo se tamaititi e 14 tausaga le matua i lanu uliuli ma efuefu ma se samasama samasama.

Fuafuaina o potumoe o eseese tele ma foliga

Pe a fuafuaina se potumoe ma se faʻamalama, e lava le mafaufau loloto mamanu e manaʻomia ma le aofaʻi maualuga o le malamalama masani mo suʻesuʻega, ae ina ia le faʻalavelave i le lelei malologa.

  • O se potu tele ma lava avanoa e mafai ona faʻaauupegaina e le gata i le masani ai eria mo malologa po o le aʻoga, ae faʻapea foi ona ofi i ai se malo faapitoa avanoa mo feiloaiga uo. Lenei eria mafai ona faʻaauupegaina ma se tamai sofa, poufs ma se ata vitio faʻapipiʻi.
  • Mo se potumoe i Khrushchev, e sili atu le tuʻuina o le moega ma teuina i luga o puipui. Ma faʻatulaga se nofoaga mo suʻesuʻega i le faʻamalama. I le avanoa totoe, oe mafai ona faʻapipiʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, se Suetena pa.
  • O avanoa vaʻai faʻatafafāiti e mafai ona faʻaauupegaina i lautele lautele faʻavaʻa pei o kapoti, fata maualalo, fata poʻo lavalava. Lenei vaifofo o le a vaʻaia vaʻaia lautele le potu ma faʻateleina le aofaʻi o teuina avanoa.

I le ata, se filifiliga filifiliga mo se tamai potumoe mo se tama talavou.

O le potu i luga o le fale o loʻo iai se faʻavae e le masani ai e maua ai le tele o avanoa tisaini. I le potu pito i luga o potu mo se tama talavou, latou masani faʻapipiʻi meafale ma beveled tulimanu ma o nisi taimi faʻaauupegaina le potumoe ma se manaia manaia mo se moega.

I totonu o se potu ma le poletito, faʻafetai i lenei faʻaopopo elemeni, ua iʻu ina faʻateleina le avanoa ma faʻatulagaina eseese vaega galue i luga o le loggia, mo se faʻataʻitaʻiga, tuʻu se laulau komipiuta ma se nofoa i luga iina.

I le ata o loʻo iai le vasega pepe faʻatasi ma se loggia ma se kesi, lea e tu i le faʻamalama lautele.

Manatu faʻatulaga ma sone

I totonu o le potu talavou, e taua tele le fausia o se lelei siʻosiʻomaga ma agavaʻa faʻatapulaʻaina le avanoa i ni vaega faapitoa, aua o le tausaga e oʻo mai ina ua alu ese lou ataliʻi mai le pepe tausaga.

O le nofoaga nofo i le tama tama potumoe ono ono eseʻese ma e tatau ona amanaʻia uiga o lē ana. Mo se faʻataʻitaʻiga, o nisi matua e faʻaauupegaina lenei itu ma le tulimanu taʻaloga, aʻo isi e liliuina e avea ma se tulimanu musika poʻo se vaega e faitau ai ma nofoa mananaia ma se moli lamepa.

O le mea e moe ai i le potu o le talavou o se matua faʻatinoina natura. E mafai ona faʻaauupegaina i se moega masani poʻo se podium. Mo tamaʻi potu, o se sofa faʻafefeteʻe poʻo se mea e moe ai e alu aʻe mai le puipui poʻo le kapeneta e atoatoa. I le avea ai o se tulafono, o le nofoaga faigaluega e tatau ona talafeagai lelei uma mo aʻoaʻoga ma mo le faʻataʻitaʻia o au mea e te fiafia iai.

I le ata, le ata o le nofoaga galue, faʻatulagaina i luga o le loggia tuʻufaʻatasia ma se potu ma se taʻaloga tulimanu.

Faʻafefea ona teuteuina se potu?

Nisi filifiliga ile faʻafefea ona faʻatotogaina lelei le potumoe a le talavou.

Pupuni ma isi ie

O le ata talavou o le potumoe a le tamaititi potu moe mafai ona faʻaopopoina i pupuni a Roma poʻo faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi, e ese i se sili ona faʻaonapo nei ma laconic foliga aunoa ma se le aoga teuteuga.

E le fautuaina e filifili pupuni i sili pupula, lanu ma pupuni pupuni pe faʻaaoga soʻoga felanulanuaʻi o ie ia aua neʻi faʻaosofia lagona faatupu vevesi i se talavou.

E masani lava i totonu o le potumoe o se aliʻi talavou o loʻo i ai pupuni o loʻo faʻataʻoto ma faʻasolosolo laupapa.

I le ata o loʻo i ai ni pupuni Roma e lua ona leo i se vasega pepe mo se tamaititi e 16 tausaga le matua, teuteuina i le faiga grunge

Faatulagaina ma le filifilia o meaafale

O lenei potu e tatau ona faʻaauupegaina, uma saunia ma ausilali meafale. O le elemene autu o le faʻapipiʻiina o se moega, kesi, lavalava ma se fata, ma o mea lona lua o loʻo tautau fata, sofa ma sone vaega.

Mo laʻititi laiti, e sili ona talafeagai le faʻaaogaina o fausaga modular poʻo le suia o meaafale, o loʻo iai se latou lanu e faʻatasi ai. I le avea ai o se desktop mo se talavou, e sili atu le filifilia o se sili lautele ma lautele multifunctional faʻataʻitaʻiga. Nai lo o se nofoa, e sili atu le faʻaaoga o se komepiuta nofoa.

O fata e faʻapipiʻiina i puipui o le a avea ma auala sili ona lelei mo le faʻataʻavaleina tele, ma o lavalava o le a avea ma tali sili ona lelei mo le teuina o masini masini.

Manatu Teuteu Potu a Teine

O mea teuteu teuteuina e tatau ona filifilia i le lautele sitaili o le potumoe a le talavou ma luga o ia lava manaʻoga o le tama lava ia. O le faʻavae e mafai ona avea mai taʻaloga, taʻaloga, musika, faʻasaienisi poʻo se isi lava mataupu.

O le tamaititi mea fiafia i ai o se sili lelei auala e faʻamalamalamaina ai le tagata lava ia o totonu. Mo lenei, o se kitara i luga o le puipui poʻo fata e faia mai tuai skateboards, se punching ato, o aso anamua ausa-punk kapeneta, o se synthesizer pusa, ma sili atu e talafeagai.

E masani lava i totonu o totonu e mafai ona e mauaina teuteuga i foliga o fuʻa eseʻese, mo se faʻataʻitaʻiga, Peretania poʻo Pasila. Mo e fiafia i tekinolosi, e mafai ona e faʻaaogaina vaʻa ma vaʻalele faʻataʻitaʻiga. Ma mo tama fiafia i le saienisi, o se tele aquarium, eseese collage o ata, atavali, faʻafanua faʻafanua poʻo faʻafanua lalolagi e talafeagai.

I le ata, o puipui o le potu mo se talavou ua valiina ma graffiti.

O mea e iai faʻailoga taʻaloga, pepa faʻasalalau ma tagata taʻalo lakapi, tagata taʻalo pasiketipolo, tagata taʻalo o le hockey ma isi tupua o le a talafeagai i le potu mo le tagata taʻaalo i le lumanaʻi. O se tali lelei o le teuteuina lea o le foloa i se kapeta ma se malae lakapi poʻo le malae tenisi.

O le mamanu o se potumoe talavou mo se tama e tatau ona faigofie, aoga, i ai sina laʻititi o teuteuga ma aua le foliga soona avega ina ia le liliu i totonu o le tofo kitsch.

Moli i totonu o se potumoe talavou

Eseese ituaiga moli e mafai ona faʻaaogaina e le gata o le autu faʻamoemoe, ae faʻapena foʻi o se auala sili ona lelei i le faʻasologa o se potu.

Ina ia faʻamamafaina se siʻosiʻomaga mautinoa i vaega taʻitasi e aoga, e fautuaina le faʻaaogaina o moli i le lotoifale:

  • i le eria ma se moega - faʻapipiʻiina o le moli moli;
  • e sili le tuʻu ose moli moli i lalo ole sofa poʻo se nofoa;
  • ma le nofoaga o le moli lamepa lelei i le falefaigaluega.

Filifili le malamalama mafanafana ma faʻasalalau mo le malamalama autu.

Faʻataʻitaʻiga o potu teuteu

Mo puipui i totonu o le potu o talavou, o ata pue ata e sili ona fiafia iai, e mafai ona avea ma ata ma vaega o ata ma tagata fiafia i tagata afeleti poʻo ni ata e le masani ai e fetaui ma mea e fiafia i ai le aliʻi talavou. O se sili atu aoga faʻamatalaga o pepa puipui mo atavali, o lona lanu e tatau ona o gatasi atoatoa ma le aotelega sitaili.

O le filifiliga pito sili ona lelei mo le faʻalo o loʻo toso ai ni ato poʻo ni laupapa faʻasologa e tele tulaga e iai moli faʻaopopo.

Mo le faʻamaeʻaina o le foloa, mea e faʻaaogaina e tusa ai ma le autu sitaili o le potu, e mafai ona kapeta, laminate poʻo linoleum. E taua iinei o le fola e mafanafana ma aoga.

I le ata, linoleum ma se laʻau saito laʻau faʻatulagaina lelei le faʻaopoopoina le lanumeamata pa.

I le ata, o le faʻalo e teuteuina i le tuʻufaʻatasia mumu-paʻepaʻe tapoleni.

O le fea sitaili e tatau ona e filifilia?

Ina ia fausia se ata faʻaonapo nei ma le mafanafana mo se potumoe talavou, oe tatau ona sili ona agavaʻa i le filifilia o le sili ona talafeagai ma fatufatu faiga sitaili.

Minimalism

Eseese i auiliiliga i totonu o le fale ma le leai o ni meafale eseese. O totonu e faia faʻapitoa i moli poʻo monochrome paolo faʻatasi ai ma le faʻaopopoina o susulu auiliiliga poʻo faʻamatalaga i le tulaga o ata, pepa faʻasalalau, moli e le masani ai, eseesega aluga ma isi ie.

Maualuga

Fetaui lelei mo matutua matutua (16-17 tausaga) oe le taliaina le le fiafia fofo, o se le aloaʻia ma le faʻamalosi loft faiga ma le sauā taulaʻi o le a avea ma sili tali. I totonu o totonu, o le i ai o elemeni elemeni, o se tuʻufaʻatasia o mea tuai ma ona po nei meaafale e talafeagai. Faʻamaeina mafai ona faia mai uluaʻi feagai mea i se malulu lanu lanu.

O le autu autu elemeni mafai ona brickwork po o pepa puipui ma ona faʻataʻitaʻiga, faʻapea foi uʻamea poʻo fata laupapa ma fata, o ni sili vaeluaina.

Faiga Scandinavian

O se ituaiga sitaili sitaili o le a avea ma sili sili fofo mo se talavou e alofa faʻatonutonu i totonu o le potu. O le Scandi totonu e iloga i lona faʻapitoa taofiofi ma le maopoopo. O le aofaʻi laʻititi o teuteuga ma malamalama masani paolo o le a le soona tele totonu.

O le Nordic design foliga malamalama ma malulu. Fola laupapa, puipui i malamalama vai vali ma mea masani laupapa meaafale e talafeagai mo le faʻamaeʻaina. E mafai ona e faʻaopopoina atili le ola i au teuteuga ma le tele o mea teuteu, e pei o pepa faʻasalalau poʻo mekasini i luga o fata.

Tekonolosi maualuga

Lelei atoatoa lamolemole, e tusa lava ma masani ona susulu luga e faʻamalosia i lenei mamanu. O le Hi-tech e faʻailoaina e se paleni lanu lanu, ae o malulu malulu e masani ona filifilia mo le ata.

O meaafale e i ai ni foliga malamalama foliga ma e faapitoa lava le malamalama, mafanafana ma faʻaupuga, pei o chrome uʻamea vae. O sea totonu e lelei atoatoa mo le taʻaloga a le tamaloa poʻo le geek's potu e le fiafia e faʻalavelave faʻafuaseʻi e le manaʻomia faʻamatalaga.

Masani

O le sitaili masani e faʻailoaina e se sili atu taofiofia ma le faʻaituʻau lanu lanu i beige, enaena poʻo susu susu. I le avea ai o se meaafale mo se tama talavou, o se moega e faia i laupapa poʻo le uʻamea, lea e i ai se sili atu ona faʻatulagaina tisaini, e talafeagai. Ae mo moli, lamepa ma lamepa poʻo lamepa-ituaiga lamepa e atoatoa.

O ata filemu e masani ona maua i luga o ie - o se pa, o se fasi pepa poʻo se fugalaʻau. Eseese atavali, puipui uati ma isi mea e talafeagai mo teuteuga.

Fuafuaina mo tama e toʻalua

Afai o le potu ua fuafuaina mo ni aliʻi se toʻalua, oe tatau ona vaelua tutusa le avanoa ma faʻalatalata atu i totonu o le ata. I le tulaga o le le lava o le avanoa, e talafeagai le tuʻufaʻatasia o le moe mo tama ma faʻapipiʻi le 2-level moega, faʻaaoga le tasi lavalava ma se kesi umi. Faʻatasi ai ma lenei mamanu, e taua le tofu tama ma a latou lava teritori invadiable ma le tagata lava ia avanoa.

E masani lava, mo se potu o tama 2, o se ituaiga sami e filifilia, lea e iloga i le faʻaaogaina o vaʻa eseese vaʻa. O lenei mamanu faʻailoa mai se lanu lanu i le lanumoana, enaena ma le lanumumu lanumumu. O se mamanu i lenei sitaili foliga mai o le i ai o le pogisa fafie, maea, filifili, grilles, susulu uamea totoga ma isi meafaigaluega o le sami.

O se fofo foafoaina o le autu o le avanoa, lea e mafai ai ona teuteuina le potumoe i se moli uila e le masani ai, e manatua ai le la, poʻo le faʻaumaina i le tulaga o pepa puipui pepa puipui.

Faletusi o ata

O se potu mo se talavou, e le pei o se vasega pepe mo se tamaititi, o se atagia mai o totonu lalolagi vaaiga o se aliʻi talavou, lea e faʻatagaina ai oe e faia lau oe tulimanu ma se faʻapitoa lagona loloto totonu siosiomaga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Sonic Mega Collection Plus Xbox - Intro HD (Mae 2024).