O le a le pa sili e tuʻu i totonu o se fale tumaʻoti?

Pin
Send
Share
Send

Pa laupapa

O se pa faataamilo i le fale faia i laupapa o se masani filifiliga, talafeagai mo se mafanafana taumafanafana fale ma se atunuu esetete. O se tasi aoga taua o le pa laupapa o le natura ma le siosiomaga faʻauo. E ofi lelei i le siʻosiʻomaga, e le puʻeina mata, e le matilatila O le faʻapipiʻi o se pa e fai i laupapa o se auala faigofie e mafai e soʻo se tasi ona taulimaina. E te le tau valaʻau tagata faʻapitoa e faʻatutu se pa pe toe faʻaleleia, ma afai e malepe vaega taʻitasi, e faigofie lava ona suia.

Eseese filifiliga o seisi itu lelei ole tupe siliva. O se pa laupapa e faia i laupapa fou ma fale teu, o laupapa e tuʻu faʻasaga i luga, faʻalava poʻo se tulimanu. O foliga vaaia e mafai ona teuina i se paolo masani, pe valivali i soʻo se paolo manaʻomia.

Ata o se fanua laʻau faʻatoaga

O le ituaiga masani o le pa - picket pa - laupapa e faʻapipiʻi luga, ma pe leai ni va. Sui laupapa mafolafola ma faʻamaʻai ogalaau mo se palisade. O se faʻatusa o le pa piket mai Amerika o se fanua, o elemeni e faʻataʻoto faʻataʻoto.

Afai o le pa o le a faʻatinoina na o le teuteuina gaioiga, tuʻu faʻatafa diagonally pe faia se lattice o slats O mea le lelei o le laupapa pa aofia ai lona foliga le faʻatuatuaina: o laupapa e faigofie ona malepe, ma latou te le tumau umi a o se maʻa poʻo se piliki.

Taua! O le pa laupapa e pito sili ona mafai ona fai.

Pa pa

E te manaʻo e fai se mea mo tausaga? Faʻaoga le maʻa masani! E faʻatatau lea i galuega i totonu o le fale ma le faʻaleleia o lau lava fuafuaga. O lenei mea mo pa mo fale tumaoti e faʻatuatuaina ma aoga, e ui lava o le fausiaina o le a le taugofie (o mea lava ia ma le totogiina mo galuega a tufuga) - ae o le a tautua ma le faʻamaoni mo le tele o tausaga.

I le ata o loʻo i ai se pa maʻa ma pou

O le pa maa e tutuli ma e aofia ai na o poloka maa, pe latou te tuʻufaʻatasia ma uʻamea vaega, maua ai le fausaga se sili teuteuga foliga. O faʻatagata maa e tatau ona faʻapipiʻi luga o le faʻavae - o le mea lea, e tatau ona e tagitagi ile faʻatutuina o se pa mo se fale tumaoti.

Fautuaga! O le pa maʻa sili ona fealofani e tilotilo solo i le fale ma le faʻafoliga o ofu e faia i maʻa.

Pa piliki

O le pa piliki o loʻo taofia uma itu lelei o le maʻa: o le umi o le olaga tautua, faʻatuatuaina puipuiga mai gaoi ma prying mata, o se aulelei foliga vaaia. Ae i le taimi e tasi, piliki fausiaina e faigofie ma taugofie, uma le mea lava ia ma le tautua a tagata faʻapitoa.

Pei o teuteuga maa, o le pa piliki e sili ona aoga ile fale piliki fale. E manaʻomia le fale e le 'eseʻese mai le tasi ma le isi tusa lava i le lanu o poloka: o se fale mumu faʻaalia se pa mumu.

O le pa piliki, e ui i ona foliga vaaia i le taulaga, e matua ogatasi lelei ma lanumeamata lanumeamata, enaena laʻau, lanumoana lagi ma isi elemene o le natura. Ae maise lava pe a oʻo mai i mumu mumu piliki.

I le ata o loʻo i ai se pa mautu pa

Pa sima

Faamalosia sima fausaga o le filifiliga ai latou e manaʻo vave, faigofie ma faʻaoga. O le mea moni, o le fausiaina o se pa sima e le manaʻomia tele faʻaputuga tupe ma taumafaiga, ae e le itiiti ifo maualuga maualuga, matagofie ma anagata, pe a faʻatusatusa i se maʻa poʻo se piliki.

E i ai le tele o fesuiaʻiga o le faʻamalosia sima - e mafai ona faʻataʻitaʻia poloka masonry, maʻa masani, slate ma isi luga. O le mea lea, afai o se fale, mo se faʻataʻitaʻiga, e feagai ma maʻa, e le manaʻomia le okaina o se taugata pa faia i le tutusa mea: ua lava e filifili se talafeagai faʻataʻitaʻiga i se faʻamalosia sima fausia fale.

Faʻafetai i pou lagolago, e le manaʻomia le faʻavae - o le mea lea, o le sima e faʻapipiʻiina i soʻo se eleele ma e le fefe i le maualuga o eseesega.

Taua! O le sima e sili ona aoga: ile tulaga ole tau-lelei, e sili mamao atu nai lo seisi lava ituaiga.

O le pa uʻamea o seisi filifiliga pe a fai e te manaʻo e faia mo se taimi umi. Ae le pei o le maʻa tutusa, e tele atu fesuiaʻiga i le tulaga o uʻamea.

I le ata o loʻo i ai se pa pikiini faia mai paipa uʻamea

  1. Pepa faʻapitoa. O laupepa uʻamea faʻamaonia e tamaoaiga, sili atu ona talafeagai pei o ni mea le tumau. E masani ona latou faʻaaogaina le laupapa faʻamaʻa - o le uamea lea ua uma ona valiina i se vali e faʻatamaʻi e puipuia ai le pala, lea e le pala i lalo o le vai ma e le mou foʻi i le la. O le le lelei tele o sea pa o lona maualuga vevela gafatia ma moli malamalama. Soʻo se laʻau toto totoina latalata i uamea, e oʻo lava i le valiina, e faʻatamaʻia i le susulu o le la.
  2. Paipa talaʻaga. I fafo atu, o le fausaga e pei o se pa pa, ae o fasi i lalo e le o ni laupapa, ae o uamea - o le mea lea o le malosi ma le anagata e mautinoa. O mea le lelei e aofia ai le manino atoatoa - e le mafai ona nana mai le tipiina o mata i tua atu o se pa picket. Ma o le a le muffle le pisapisao o taʻavale. Ae o le fausiaina o paipa e laiti, e le tosina tele tele i ai, fetaui uma sitaili.
  3. Pa Fausia I le taimi ua tuanaʻi, naʻo tagata mauʻoa lava e mafai ona gafatia le faʻaaogaina, aua na faia e lima e tufuga poto. I aso nei, o vaega gaosi o loʻo faia i falegaosimea e faʻaaogaina ai masini faapitoa, o lea la ua atili taugata ai a latou tau. Lenei pa manatu o le a apili ia i latou o loʻo sailia le teuteuina, manaʻo e teuteuina la latou teritori, le fiafia i ni tali faigofie. O le le faʻamanuiaina o se fausaga pepelo e tutusa ma le paipa fausaga: manino, leai o se leo faʻaaogaina.
  4. Rabitz. E aofia i le vaega "taugofie ma fiafia", e masani ona faʻaaogaina i pitonuʻu o nofoaga e te manaʻomia ai ona faʻataʻamilomilo tuaoi o le teritori. O le lelei o le mesh aofia ai maualuga malamalama transmittance ma le agavaʻa e totoina aʻea laʻau aunoa ma se faʻaopoopo lagolago. I le auala, afai e te manaʻo e tapunia oe lava mai tuaoi, totoina hops, ivy poʻo girlish vine i luga o le 'upega tafaʻilagi - loaches o le a vave faʻatumuina va ma fausia ai se mafiafia natural canvas i luga o le filifili-soʻoga.

Pa laupapa

Slate o se paluga o asbestos, sima ma vai. E le o le sili ona talafeagai filifiliga mo fencing, ae ona o lona tau maualalo ma faigofie o le faʻapipiʻiina, ua lauiloa. Ae e te leʻi faʻatau, ia manatua o le laupapa maʻa e gaugau tele, e fefe i le lavea, e oʻo foʻi i se maʻa na lele faʻafuaseʻi i totonu, e faigofie lava ona pu.

Ina ia umi le pa, filifili uʻamea faʻamau: e sili atu le taugata, ae lapoʻa - o lona uiga laititi gaugau ma aisa. A e manaʻomia se galu, ave se faʻamatalaga tuʻufaʻatasia (HC igoa) - faʻatasi ai ma isi ituaiga, o le sili ona umi.

Pa Vinyl

E faʻaaoga malosi le PVC i soʻo se soifuaga o le tagata soifua ae le o se taimi ua leva na amata ai ona latou poloka pa puipui mai le vinilini. E i ai o latou foliga aulelei, faʻaonapo nei, ae tasi le latou faʻafitauli faigata: o le fefe i le vevela e suia. O le Polyvinyl chloride e tatalia le tumau o le vevela i se taimi umi ma le faigata - o le mea lea, e le tatau ona faʻaaogaina le palasitika i latitu i matu.

O mea faʻaopopo e aofia ai le saogalemu: tusa lava pe faʻaleagaina, maamaʻai vaega e le faia, o le mea lea, pen mo manu e masani ona teuteuina i le vinyl fencing. I le auala, solofanua aua le lamuina palasitika - le isi aoga o le vinyl.

Puipui

E le mafai ona mafaufau i se sili atu faʻanatura ma masani tisaini nai lo le pa faia o ola laʻau! O le pa puipui 100% o le a talafeagai i le togalaau. I le avea ai ma se vaega o le laufanua, e faʻatuatuaina nana le teritori mai tagata pasi ane, o se toeititi lava lemafaatoʻilaloina faʻalavelave (aemaise pe a fai o laʻau ma vao tuitui). O le pa puipui o le a puipuia oe mai le efuefu: togalaau e le gata i mailei mea leaga, ae faʻatamaoʻaina foi le fanua i le okesene.

O mea le lelei aofia ai le tuputupu ae umi o fatu i le maualuga manaʻomia ma maualuga. Ole manaʻoga e vaʻaia se pa puipui e faʻaitiiti ai le aulelei i tagata e le mananaʻo e faʻaopoopo isi popolega.

Filifili fualaʻau mo le pa e tusa ma lau tau, faʻavae eleele. Derain, cotoneaster, lilac, hawthorn, acacia e sili ona taua. O nei vao iti uma e olaola. Afai e te manaʻo i se pa puipui o le evergreen, faʻalogo i le thuja, juniper, cypress, spruce.

Pa tuʻufaʻatasia

Filifilia o se pa mo se fale tumaoti mai le ata, oe mafai ona vaʻaia e le o latou uma e faia i le tutusa mea. E masani lava o le tuʻufaʻatasiga lea o 2-3 vaega. Faʻataʻitaʻiga manuia o se pa tuʻufaʻatasia:

  • piliki pou faʻamaʻa poʻo paipa vaega;
  • pou maa ma laupapa faʻalava tu i le va o latou;
  • pou piliki ma vaega ogatotonu piki;
  • maʻa faʻavae, pou piliki, faʻasolosolo vaega;
  • o se pa maa maʻa maualalo, faʻalauteleina i le maualuga ma fafie poʻo uʻamea;
  • uamea palisa i le pito i luga o le pepa laupepa.

E le manaʻomia le tuʻufaʻatasia o mea ile faʻataʻamilosaga atoa, e mafai ona e faʻaaogaina filifiliga eseese mo sone eseʻese, mo se faʻataʻitaʻiga:

  • pa peke ma avanoa i luma o luma o le fale i le faitotoʻa ina ia vaʻaia le togalaʻau;
  • slate poʻo mesh-upega i le va o lau oe lava ma se tuaoi nofoaga;
  • tulimanu pepa faʻamaonia poʻo faʻamalosia sima mai le itu o le fanua, togavao.

I le ata, le tuʻufaʻatasia o maʻa, piliki ma uamea

Manatu muamua

O le mea moni, matou te leʻi lisiina uma ituaiga talafeagai o pa. E i ai foʻi ni manatu e le masani ai e le masani ona faʻaaoga ma foliga mai i le amataga.

  • Mo se faʻataʻitaʻiga, ia faʻalauteleina se tamaʻi eria, e mafai ona e faʻapipiʻi se pa faʻata faʻata - e paʻu lava i totonu o le siʻosiʻomaga.
  • O le faʻaaogaina o se laupapa e leʻi ufiufiina o laupapa e ese mai i teuga masani, latalata i le mea e mafai ai.
  • Gabions o se teuteuga matagofie ma o se faʻalavelave faigata. E mafai ona e faʻapipiʻiina le teritori naʻo latou, pe tuʻufaʻatasia grids ma maʻa ma laʻau, uʻamea, piliki.
  • Aisea e le fai ai sau oe pa? O loʻo fai pea ma masani le pa tuai lelei! E talafeagai pe a fai e te le manaʻomia le puipuia, ae naʻo le faʻapipiʻiina o le upega tafailagi.
  • Faʻafetai i le tipiina mo uʻamea, oe mafai ona faia se openwork teuteuina mai se masani laupepa. O le faʻataʻitaʻiga e faʻatapulaʻa na o ou mafaufauga - fugalaʻau fugalaʻau, togitogia, tagata e te fiafia iai i tifaga, ma isi.

Faletusi o ata

Ae e te leʻi filifilia se mea ma fesili i le tau, filifili - aisea e te manaʻomia ai se pa? I tua atu i na mea uma, ina ia puipuia meatotino poʻo oe mai prying mata, matua eseʻese ituaiga e manaʻomia.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Tiai leaga i nuu le aiga (Mae 2024).