Faʻafefea ona filifili se pepa puipui mo atavali: ituaiga, lelei ma mea leaga, mamanu, lanu, faʻapipiʻiina, valivali

Pin
Send
Share
Send

Ituaiga ma uiga

E tele filifiliga ufiufi e mafai ona faʻaaogaina mo atavali. E mafai ona 'eseʻese latou tuʻufaʻatasiga, uiga ma foliga. O le vaevaega autu e iloga i mea ma ituaiga tino.

Faavasegaina mea

Alava tioata

Ufiufi aneti-faʻaleagaina anagata ma uiga faʻapitoa maualuga. O le pepa puipui e talafeagai mo le tele o atavali, e teteʻe i le susū, mumu o le afi, e i ai le anagata tuufaatasiga e faigata ona faʻaleagaina. E faia i tioata e ala i le faʻaalia i vevela maualuga.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se puipui puipui tioata o le turquoise vandal-proof. Faʻatasi ma lenei ituaiga o pepa puipui, oe mafai ona nana le le tutusa puipui.

Le lalagaina

O ata puipui e faia i ni ituaiga se lua, faatasi ai ma se pito i luga saunia ma ni fausaga, na e faʻaaoga mo atavali. E i ai le latou pito i luga faʻamau faʻatasi ma se tino vaʻaia foliga, masani ona paʻepaʻe pe kulimi i le lanu. O mea e tosina mai i lona tau maualalo ma saogalemu le tuʻufaʻatasia.

Vinyl

O le pepa puipui vali e mafai ona vali ai Vinilate o loʻo i ai se pito sili ona maualuga, lea e malosi atu nai lo le ata lalaga pepa puipui. E faia i le tele o faʻaliliuga: mafolafola, ma le pupuni foam ma lua-vaega poʻo le umukuka. O le pepa puipui puipui tioata e mafai ona fufuluina ma e talafeagai mo le fufuluina o le susu.

Pepa

E le o pepa ufiufi uma e talafeagai mo le valiina, ae naʻo le vai e faʻaseʻe ai le vai. A faʻatau, o le a faʻaalia e le makaina i luga o le afifiina, e tatau ona taʻu mai ai o lenei oloa e talafeagai mo atavali.

Acrylic

Acrylic valivali pepa puipui aofia ai o se faavae pepa vaega ma ufiufi acrylic. O le pepa puipui e tai tutusa lava ma le vinilate, ae o loʻo iai se tamaʻi pito i fafo ma se mea e sili atu ona vaivai. O ia pepa puipui e le teteʻeina i le pisia soo, ae e talafeagai lava mo lea.

Faʻavasegaina i le pili

Lamolemole

Atoatoa lamolemole pepa puipui mo le valiina e aunoa ma se mamanu ma uiga o le a foliga sili ona taofiofia ma saʻo, o le autu faʻaaoga o le lanu o le ufiufi. Tele o taimi e le lalagaina pe fau tioata pepa puipui mo atavali. E taua le manatuaina o nisi ituaiga o peleue leiloa a latou foliga ma faʻamalieina i faʻamaʻa uma.

Embossed

O se ufiufi ufiufi e mafai ona faʻataʻitaʻia ni mea eseʻese pe faʻaalia ai se mamanu poʻo se ata. Faʻapipiʻiina pepa puipui vali faʻaopoopoina voluma i le potu ma foliga manaia i le afiafi moli. Toetoe lava ituaiga uma o ufiufi e faia ma le laualuga pito i luga luga, lea e maua ai le tele o filifiliga ma se toetoe lava seamless luga.

Tulaga e lelei ai ma mea e leaga ai

Wallpaper mo atavali mafai ai ona e faʻafouina totonu o le fale toetoe lava aunoa ma faigata ma tau. O le auiliiliina iloiloina o le nuances o le a fesoasoani i le filifiliga.

Leleile lelei
Le agavaʻa e faʻafou vave ai totonuTau maualuga mo nisi ituaiga
Eseese tau o tauE mafai ona nana le mapusaga i lalo o vaega o vali
Mafai ona valiina i soʻo se lanuO nisi ituaiga e i ai le tapulaʻa numera o stains
Filifiliga tele o mea ma mamanu

Faʻafefea ona filifili?

A filifilia se mea mo le faʻamaeʻaina mo atavali, oe manaʻomia le faʻalagolago i ni taʻiala o le a fesoasoani e faʻafaigofie ai lenei gaioiga.

  • Tau I aso nei, o le tele o vaega o pepa puipui mo atavali e matua ese lava, e pei foi o le tau. O le sili paketi ituaiga o pepa, o le sili ona taugata ma anagata fiberglass.
  • Lautele. Tasi-mita tapuni faʻaititia le numera o soʻoga i luga o le puipui.
  • Density O le maualuga o le density, o le sili atu le malosi o le ufiufi. O le maualuga o le ufiufi e le manaʻomia le faʻaeteete i puipui puipui.
  • Le natura o le potu. O mea e tatau ona faʻamalieina manaʻoga o le potu, mo se faʻataʻitaʻiga, mo se vasega pepe, o le agalelei i le siʻosiʻomaga o se faʻailoga taua, ma le teteʻe atu i le susū mo se umukuka.

Vitio taiala o filifiliga

Filifili filifiliga ma pepa puipui pepa puipui

Lalo o brickwork

Le metotia mamanu, lea na talafeagai mo le tele o tausaga talu ai. Brickwork galue lelei ma isi coatings ma e talafeagai mo le tele o maeʻa. O le faʻaaogaina o pepa puipui e mafai ona valiina ma faʻataʻitaʻi nai lo le uluaʻi mea taua e sefe ai tupe, taimi mo le faʻaumaina ma le avanoa.

Mat

O le ietoga o se ie, o se uiga iloga o ia o se faʻapitoa ituaiga o lalagaina o filo. O le toe gaosia o lenei faʻataʻitaʻiga luga o le pepa puipui e maua ai se siosiomaga mafanafana ma le faʻataʻitaʻi o ie lalaga i luga o puipui.

Cobweb

O le isi mamanu manaia vaʻaia e pei o se faʻamoega ona o le vevesi felavasaʻi o filo poʻo le faʻaaoga ufiufi. O le ata e leai se aoga, ae aulelei. Atoatoa mo teuteuina o se aso nei potu.

Herringbone

O le tele o taimi, o lenei ituaiga o faʻataʻitaʻiga e mafai ona maua i luga o vali vali fau tioata pepa puipui, aua o se tasi o le masani ituaiga o fau tioata lalaga. O lenei faʻataʻitaʻiga e masani ona faʻaaogaina i ofisa-ituaiga fale.

Valivali

Ole taʻutaʻua ole sasa e mafua ile latou agavaʻa e faʻaosofia ai le vaʻai ile vaʻai. Vertical stripes o le a "faʻateleina" le maualuga o le potu ma o le lautele o le stripe, o le sili atu ona manino o lenei aʻafiaga o le a.

Rhombus

E mafai e taimane ona faamatagofieina tisaini faaonapo nei, Scandinavian ma minimalist. O faʻatusa e iai foʻi foliga ma tulimanu e fetaui lelei mo se potu faʻaonapo nei faʻaonapo nei.

Grid

O le lelei mata o le a foliga fealofani i soʻo se potu, o le ata e faigofie, ae faʻaopopo foliga ma le tele i totonu.

Ma sulu

Glitter mafai ona faʻaopopo i le tuʻufaʻatasia o pepa puipui mo atavali, lea e feʻilafi matagofie i le malamalama. Peitai, o le ufiufi o le puipui i le vali, o le susulu uma o le a mou. Glitter mafai ona faʻaopopo tuʻusaʻo i le vali a o le i faʻaaogaina.

Tusi volumetric

I le faaopoopo atu i masani masani, o le tapoleni mo atavali mafai ona teuteuina i se tolu-itu fua, lea o le a tumau tusa lava pe a uma le valiga. O nei ata e masani ona faia i luga ole fola vinyl. O leisi filifiliga o le tuʻu-o le valiina o le puipui ma le 3D aafiaga.

Lua lanu

I se faʻaopopoga i le faʻalanuina o le monochromatic, e mafai ona e faʻaaogaina isi metotia e faʻafiafia atili ai totonu. O le gradient metotia o le a foliga ofoofogia, o se sologa lelei sifi mai le tasi lanu i le isi. E mafai foi ona e tuʻufaʻatasia pupuni i le tulaga o lanu e tele-lanu poʻo ni stenciled foliga.

Faʻataʻitaʻi o vali teuteu

O se isi auala i le amataga vali o le a avea ma vali pepa puipui, o se faʻataʻitaʻiga o le Venetian sima o le a foliga sili ona matagofie. Ina ia faia lenei mea, o le auro poʻo le siliva pigment ua faʻaopopoina i le vali, o le iʻuga, o le laualuga foliga o se tina-o-penina maamora luga.

O aitia i totonu e lanu eseese

Beige

O se paolo mo se toʻafilemu totonu mamanu, o le a foliga lelei uma i totonu o se potu malolo lautele ma i se tamaʻi potu pepe.

Lanu paʻepaʻe

Le lanu e sili ona pupula, ma ile taimi e tasi e faigofie ona palapala. Faʻatasi ma ia, o le potu o le a foliga mai e sili atu le malamalama ma le vateatea pe a mafai.

Lanu moaga

O se paolo lanumoana paolo o le a le gata o le a maua ai se fiafia faʻafiafiaga, ae faʻapea foi ma le vaʻaia faia o le potu sili atu le lautele. Lanumoana ei ai lona faʻafouina aafiaga i luga o le avanoa, o lea la o se potu susulu o le a sili ona lelei nofoaga mo ia.

Lanu meamata

O se paolo susua mafai ona i ai se malologa pe, i se isi itu, o se tonic aafiaga. O le lanu e mautinoa lava e fesoʻotaʻi ma taumafanafana greens poʻo se sua suamalie. E tele ona paolo mai le mint i le emerald.

Paiso

O paolo malu malu e tuʻufaʻatasi ai lanu moli ma piniki. O le tuʻufaʻatasia sili ona alualu i luma o le a avea ma papaʻe, turquoise ma mint lanu.

Piniki

O le faʻamalieina ma le paʻu taʻalo e aofia ai le tuʻufaʻatasia o mumu ma papaʻe tone. Lanu piniki mafai ona tuʻufaʻatasia ma papaʻe, efuefu, lilac paolo.

Lanu efuefu

O le lanu mananaia ei ai malu ma mafanafana paolo. E matua faʻaituʻau ma e mafai ona faʻatasia lelei ma isi lanu.

Penina

O se pupula mama penina faʻasili faʻaopoopoina matagofie i totonu o le potu. O le a fesoʻotaʻi ma se tamaʻi sami poʻo se maʻa masani.

Auro

O le auro e faʻatusa ai le tamaoaiga ma le tamaoaiga. O le tele naua o le auro vali mafai ona soona totonu; o se malamalama ufiufi o auro i le autu lanu poʻo auiliiliga auiliiliga o le a sili ona lelei filifiliga.

Lanumeamata lanumeamata

O se pupula ma susulu malu o lanumeamata. O le lanu e sili ona malosi ma malosi. I teuteuga o se potu, e sili atu le tuʻufaʻatasia ma se palette toʻafilemu.

O le uliuli

O le nofoaga sili e faʻaaoga ai o se avanoa matala ma le tele o le ao, o le mea lea o le lanu uliuli o le a le "'aʻai" le avanoa, ae o le a faʻaʻaulelei.

Manatu o ata i totonu o potu

I le potu malolo

O le potu malolo o se potu e tele ona aoga, o se potu malolo, o se potu malolo ma o se nofoaga o le tele o taimi e nofo ai. O le potu malolo e tatau ona mafanafana ma mafanafana, i le taimi lava e tasi, lanu lanu tetele ma faʻataʻitaʻiga, eseese tuʻufaʻatasiga o ie ma mea e mafai ona faʻaaogaina i totonu o le hall. Mo se faʻataʻitaʻiga, o lanu mauoa e mafai ona o gatasi ma mamanu e tolu itu i luga o isi laufanua.

I le umukuka

Mo le umukuka, e aoga le faʻaaogaina o coatings talafeagai. O pepa puipui e valiina e tatau ona manava e aloese ai mai le tupu aʻe o le fugalaʻau, faʻafesoʻotaʻi ma le vai mo le faigofie ona faʻaleleia, ma aua le mitiia le manogi. Mo lenei, o tioata ie ma ufiufi pupuni e fetaui lelei.

O le ata o loʻo faʻaalia ai le fufuluina lilac pepa puipui i totonu o le umukuka.

I le faletaele

Ole faʻailoga taua mo le faletaele ole faʻateleina ole teteʻe ile susū. Moli mafai faʻateleina lenei meatotino. O le pepa puipui mo le valiina o se auala e le masani ai o le teuteuina o le faletaele, e foliga matagofie ma e alu faʻalelei i tile.

I le potumoe

O se potumoe o se nofoaga e moe ai ma malolo, e tatau ona sili atu le mafanafana ma le mafanafana pe a mafai. O le lanu o le a saofagā i se matagofie siosiomaga. Faʻaaogaina pepa puipui mo le valiina, e mafai ona na ona suia le teuteuina, faʻafouina totonu o totonu.

I le vasega pepe

Tamaiti meaola e lauiloa mo lo latou fiafia i le "pa ata". O le pepa puipui mo le valiina o se tali mo le toe faaleleia vave, aua o le vali e mafai ona avea-suavai, lea o le a matua faʻafaigofieina le tausiga o le laualuga. E taua le manatuaina o le mea e ave i ai le faʻamuamua o le faʻaaogaina o mea masani, sili ona lelei ma siosiomaga faʻauo.

I luga o le poletito

Mo se loggia ma se polotito, oe o le a manaʻomia se ufiufi e teteʻe atu i suiga i le vevela ma le susū. O le filifiliga lelei mo le faʻaumaina o le tioata-ie pepa puipui mo atavali, latou te le fefefe i suiga o le tau ma faʻaleagaina masini.

I le auala savali

E mafai ona tuʻufaʻatasia auala faʻatasi ma isi faʻaiuga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se puipui e faigofie ona faʻaleagaina le masini e mafai ona faʻavasega i maʻa faʻapitoa poʻo piliki, ma o se tamaʻi potu e faʻatupuina ai le lautele o se faʻata umi o se foliga e le masani ai.

I totonu o le faleuila

Mafaufau i le ono suia soo i le susū i totonu o le faletaele, e aoga le filifilia o se vali vali ma se manava fausaga mo maeʻa. Monochromatic vali vali e alu lelei ma ata pepa puipui, o lenei tuʻufaʻatasia o le a fesoasoani e vaʻaia faʻateleina le vaega o le potu.

Ata i sitaili eseese

Scandinavian

O le mamanu e faia i totonu o se taofiofi malamalama ma maaleale paleta; paʻepaʻe lanu malo i totonu o totonu. O puipui vali e mafai ona tuʻufaʻatasia ma laupapa laupapa, valivali ata poʻo le valivali pepa puipui poʻo panels.

Maualuga

Mo loft design, pepa puipui mo atavali ma faʻataʻitaʻiga o sima puipui, sima poʻo le piliki e sili ona lelei. O le amataga faʻatinoina o nei mea i totonu o se fale mautotogi o le a taugata tele, ma pepa puipui mo atavali o le a foliga mafanafana ma sili atu le mafanafana.

Masani

O puipui teuteuina vali i se lanu matagofie o se auala sili lea e teuteuina ai totonu totonu. O puipui e mafai ona teuteuina i ata poʻo ni faʻaofi mai isi pepa puipui, fausia i totonu o se ato.

Aso nei

I aso nei mamanu, oe mafai ona faʻataʻitaʻi ma lanu ma vali metotia. I luga o se malamalama malamalama, eseʻese mamanu mafai ona faʻaaogaina, faʻaaogaina i se pulumu poʻo le faʻaaogaina o se stencil. O ata faʻaonapo nei e masani ona tuʻufaʻatasia lanu eseese ma mea e faʻaaoga.

Provence

O le Provence style fale e teuteuina i moli lanu. O puipui e mafai ona teuteuina i pepa puipui mo atavali ma faʻataʻitaʻiga o le sima poʻo le brickwork. A o faia se Provence mamanu, faʻapitoa mafaufauina e totogia i teuteuina faʻamatalaga, o lea o puipui manino o le a avea ma lelei talaʻaga.

Faʻailoga mo atavali

Faʻaaogaina stencils, oe mafai ona faʻaogaina se mamanu poʻo se ata i puipui. O le teuteuga mafai ona teuteuina luga atoa o le puipui, pei o masani pepa puipui, pe na o se vaega faapitoa. O le filifiliga mulimuli o le a fesoasoani foi i le faʻailoaina o le potu, mo se faʻataʻitaʻiga, o le a atofaina se tafaoga i le potu malolo poʻo se 'aiga i le umukuka. O le vali e mafai ona matte pe iila.

Vaega o faʻalo pepa puipui

Mo le faʻamaeʻaina o le faʻalo, e sili atu le faʻaaoga o lautele mita tapuni mo atavali, o lea o le iʻuga o le a foliga sili atu aulelei matagofie. Ina ia i le aluga o taimi o le canvases aua neʻi aluʻese mai le taualuga luga ona o le susu, e aoga le faʻaaogaina o le susu-tetee coatings. E aoga foi le amanaʻia o le tele o le mea, o le le manaʻomia muamua sauniuniga o le taualuga luga o le a manaʻomia.

Faʻapefea ona faʻapipiʻi saʻo?

O le fea kelu e tatau ona e filifilia?

E mautinoa e sili atu le filifilia o le kelu e fautuaina mo se ituaiga faʻapitoa o pepa puipui. Lenei o loʻo faʻailoa mai luga o le afifi poʻo faufautua o fausia hypermarkets mafai ona fautua mai. E taua le filifiliga saʻo, talu ai e eseese paluga i le tuʻufaʻatasiga ma le mamafa o le upega tafailagi, mo se faʻataʻitaʻiga, e le o pipiʻi uma o le a tatalia se ituaiga ufiufi mamafa, pei o tioata alava.

O le a le umi e faʻamago ai le pepa puipui pe a uma ona faʻapipiʻi?

I le averesi, a maeʻa faʻapipiʻi, o le pepa puipui mago mai le 12 i le 48 itula, e faʻamoemoe i le tele o mea. Mai le mafiafia ma le mamafa o le tapoleni, susū ma le vevela i totonu o le potu, o le faavae o le ufiufi ma, ioe, o le kelu.

Luga sauniuniga

Mo soʻo se ofu mafanafana, e manaʻomia muamua sauniuniga luga, e tusa lava pe o se puipui po o se faʻalo. O le laualuga tatau ona fufuluina mai le maeʻa maeʻa, oneone, putty ma primed. O le galuega faia o le a faʻateleina ai le malosi o le puipui, aveʻese ai foliga vaaia o fungus ma faʻaletonu. Ae e te leʻi faʻaaogaina le pepa puipui mo le valiina o ata, e tatau ona e faʻatali seʻia mago atoa le laualuga. O le ufiufi mafai ona faʻapipiʻi i ituaiga eseese o laualuga:

  • Fale mago. Tulimanu ma sooga e tatau ona putty.
  • Sima. Aveʻese le sulu tuai ma tuʻu se peleue fou.
  • Vai-faʻavae pe kelu vali. Aveʻese ni vali valea.

Laasaga ma lea laasaga taiala i le faapipiiina

E pei ona taʻua muamua, pe a maeʻa sauniuniga muamua, e tatau ona mago le laualuga, na o le taimi lena e mafai ai ona faʻaaogaina le topcoat.

  1. Sauniuniga o canvases. O tipi e tipiina i totonu o paelo e tutusa ma le umi o le puipui, faʻatasi ai ma le laina o ni nai senitimita.
  2. Faʻamoemoeina i le ituaiga o ufiufi, o le pipiʻi e faʻaogaina naʻo le pa poʻo luga uma e lua.
  3. Mo e oʻo lava ona faʻapipiʻi, o loʻo faʻatulagaina se faʻasologa i luga o le puipui e faʻaaogaina ai le tulaga poʻo le malifa.
  4. Pipi amata mai le faʻamalama faʻasaga i le itu tau.
  5. O le pito i luga o le fasi pepa o faʻapipiʻi i le puipui ma faʻasolosolo lemu i lalo.
  6. O fasipepa e sosoʻo ai, o loʻo faʻapipiʻiina i le iʻuga.

Faʻatonuga vitio

Faʻafefea ona valivali pe toe faʻafouina le pepa puipui?

  • Ina ia faʻapipiʻi le vali i luga o le puipui, e manaʻomia le fufuluina o pepa puipui mai le efuefu, e sili atu lea mo luga o le a toe valiina.
  • E manaʻomia le puipuia o laupapa faʻavae, foloa, faʻalo ma isi laualuga ma masking tape. Ona mafai lea ona amata amata ona vali.
  • O le mea faigaluega autu o se puʻega puʻupuʻu, e faʻaaoga le vali mai luga e oʻo i lalo, faʻaali mai le faʻalo ma le foloa. E sili le vali i luga o nei itu ma le pulumu. E taua le faʻapipiʻi o le vali i leisi pasi e aloese mai ai faʻapipiʻi.E taua foʻi pe a faʻaaogaina se lanu e saunia ai le lava o vali, ia e lava mo le potu atoa, ona e faigata ona maua se paolo tutusa ma le palu faʻatasi.

Vitio faatonuga atavali

Faʻafefea pe a susulu le pepa puipui?

O nisi taimi e tupu e susulu le pepa puipui i totonu, o lenei e mafua mai i se manifinifi faavae poʻo paolo malamalama paolo. Ina ia puipuia lenei faʻasoesa, e tatau ona e saunia lelei puipui, mamā, muamua ma faʻapipiʻi se vaega e faʻauma ai le sima. Afai na aliali mai va i le maeʻa ai o le faʻapipiʻiina, ona e manaʻomia lea ona faʻaaoga le vali ma le maualuga lafi mana, o le a nana ai faʻailoga.

Faletusi o ata

Paint wallpaper o se lauiloa ituaiga o teuteuga mo uma fale mautotogi ma lautele nofoaga. O le lauiloa e mafua mai i le mafai ona vave faia galuega toe faʻaleleia e ala i le suia o le ata o le potu e aunoa ma le tele taumafaiga ma tau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: COSI PROFUMATO che tutti i vicini hanno chiesto la ricetta!Deliziosa ricetta per tutta la famiglia! (Mae 2024).