Sofa i totonu: ituaiga, auala, tisaini, lanu, foliga, eseʻesega mai isi sofa

Pin
Send
Share
Send

O le a le sofa?

O le sofa o se mea talafeagai lelei meaafale e sili ona lelei ona faʻatinoina uiga. I fafo, o lenei oloa foliga mai o se tamai sofa, faʻaauupegaina i se matagofie tua ma lima faʻamau i le tutusa tutusa.

Eseese o sofa

E tele ituaiga faʻavae:

  • Faalua E fai lava si talafeagai, e i ai se faʻatuatuaina suiga metotia, ona o lea lautele, lautele ma e faʻalua foʻi moega e avatua, e aunoa ma le maualuga o eseesega ma faʻanoanoaga.
  • Tasi ma le afa. O se nofoaga lelei e moe ai, uma mo le tasi tagata ma, pe a manaʻomia, mo le lua tagata.
  • Nofofua O lenei mamanu e iloga i lona laʻititi ma le faʻataʻitaʻiga, e mafai ona matua sefe ai le avanoa, aʻo tuʻuina atu iai se isi moega faʻaopoopo.

I le ata o loʻo i ai se sofa faʻalua e faia i paepae i totonu o le potu moe.

E masani lava, o ia fausaga e faʻaauupegaina i se avanoa avanoa mo ie lino poʻo isi mea, ma o lea faʻaopoopo ai se mea e teu ai masini e faʻatulagaina i totonu o le potu.

O le a le eseesega i le va o le sofa ma le ottoman, sofa ma le sofa?

O le sofa e iloga ona maualalo lona maualuga ma e i ai lona backrest ma armrests o loʻo tu i le tulaga lava e tasi, e ese mai i le ottoman poʻo le nofoa umi, lea e masani ona le faʻatumuina i le pulou ma lima. Faʻatusatusa i le sofa, o loʻo i ai lona sili atu puʻupuʻu lapisi ma faʻamaeʻaina tino, ma e sili atu maumaʻa nai lo le sofa faʻataʻitaʻiga.

Sofa foliga ma lapoʻa

Laʻititi faʻataʻitaʻi e masani ona i ai nofoa e tasi ma ofi faʻalelei i tamaʻi avanoa. O oloa vaapiapi ma le lautele e le sili atu i le 50-60 cm o ni mea tumau e aunoa ma se suiga suiga.

O le ata o loʻo faʻaalia mai totonu ole potu malolo ma le sofa ole tulimanu ile lanu efuefu.

O le faʻataʻitaʻiga, o loʻo tu i se tulimanu, e laugatasia uma ma maua ai le agavaʻa e filifili ai le itu taumatau poʻo le tauagavale o le feauauaʻiga, faʻalelei teuteuina o le avanoa, ma le amanaʻia uma ona foliga.

O a suiga o auala?

O ituaiga meaafale o aso nei e i ai le tele o auala, e taʻitasi ona faʻaoga i ana lava auala:

  • Oomi le
  • Eurobook.
  • Dolphin.
  • Faiga toso ese mai.
  • Maliega.
  • French clamshell.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se sofa ma se laupapa laupapa na vaneina i tua ma lima, o loʻo faʻaauupegaina i se masini e alu ese ai.

O le sofa e fai lava si malosi ma faʻatuatuaina gaugauina fesuiaʻiga auala, e matua faigofie ona disassemble ma maua ai se atoatoa mafolafola ma sili ona lelei nofoaga e moe ai.

Filifili sofa filifiliga

E masani lava i le mamanu o loʻo i ai ni rattan wicker models, lea e iloga mai i se matagofie, malamalama foliga ma aua le faʻaletonu le avanoa. O ia meaafale e tuʻu i totonu o se atunuʻu fale, i totonu o se atunuʻu fale poʻo se taulaga fale.

O oloa ma alofilima laupapa e vaʻaia foʻi sili atu le toʻafimalie ma mafanafana, fausiaina o se sili muamua ma manaia foliga. Ina ia faʻamalieina foliga vaaia o nei fausaga, latou te faʻaaogaina teuteuga i aluga, se ie afu poʻo se ie matagofie, e faʻapea e maua ai le faʻatumuina ma avea ai i latou ma mea taua i totonu.

O loʻo faʻaalia mai i le ata se sofa efuefu ua teuteuina i tua maualuga i totonu o se potu malolo faʻaonapo nei.

Faʻataʻitaʻiga ma se maualuga i tua ma oloa teuteuina i se fusi taʻavale, lea e mafai ona teuteuina i meaafale studs po o rhinestones, e le itiiti ifo matagofie foliga. Mo se matagofie ma i le taimi e tasi aemaise lava mafanafana mamanu, mamanu ma tolu tua poʻo se sofa ma se malulu ulu ulu o loʻo faʻaaogaina.

I le ata o loʻo i ai se vasega pepe mo se teineititi ma se laititi turquoise sofa, teuteuina i se fusi o fusi.

Faʻapitoa filifiliga e sili ona tulaga ese, o latou o se moni galuega o faatufugaga ma fausia ai se le taua totonu totonu.

Valivali faʻataʻitaʻiga

A filifilia se lanu lanu mo lenei meaafale, muamua lava, o le lautele pupuni fofo o le potu e amanaʻia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le sofa paʻepaʻe e i ai se foliga faʻafouina foliga, lea e matua ogatasi lelei ma toetoe lava o soʻo se tulaga; faʻataʻitaʻiga i se paolo lanumoana e filifilia e fausia ai se susulu ma sili atu fatufatu mamanu, ma mo se ofoofogia ma fiafia totonu, filifiliga i lanu samasama.

I luga o le ata o le sofa Chesterfield, faia i piniki i totonu o le potu malolo i lanu malamalama.

O le lanumoana paolo e talafeagai mo se malamalama ma laʻitiiti potu potu mamanu, piniki leo o le a faʻaeeina le avanoa i le lalelei ma le mauoa, pupula o le a faʻaeeina le potu i le taugata ma le matagofie, ma matagofie beige ma loloto efuefu o le a avea ma lautele filifiliga mo toetoe lava o soʻo se tali fofo.

O le ata o loʻo faʻaalia ai totonu o le potu malolo faʻaonapo nei ma le sofa lanu moana.

Faʻafefea e le sofa se foliga i totonu o se potu?

Faʻataʻitaʻiga o le faʻaaogaina o lenei meaafale i potu eseese.

I le umukuka

O le sofa o le a avea ma sili atu filifiliga i le sofa. O le ata ma le potu e mafai ona faʻatumuina totonu o le umukuka poʻo le potu 'ai, faʻatumuina lona mafuaʻaga autu pe avea o se elemene elemeni i le umukuka-potu malolo.

I le ata o loʻo i ai se sofa ma paʻu paepae ufiufi i totonu o le umukuka.

I le potu a tamaiti

O nei oloa e sili ona lauiloa ile tali mo tamaiti, tama ma teine. O fausaga ma ona itu e masani ona teuteuina i ie malulu i mea e faʻamaeʻa ai mea, e maua ai le saogalemu mo le tamaititi O faʻataʻitaʻiga ua faʻaauupegaina foʻi ma atigipusa mo mea e momoe ai poʻo isi mea laiti, ma faʻamatuʻu ese ai avanoa faaopoopo mo taʻaloga i le potu.

I le ata o loʻo i ai le vasega pepe mo se teine, teuteuina ma se sofa ma drawers.

Talavou filifilia oloa ma se sili atu uluaʻi ma talavou tisaini, i le tulaga o talafeagai, compact sliding fausaga, lea, pe a gaugau, e mafai ona faʻaaogaina mo tafafao ma uo.

I le potu malolo

I totonu o le potu tele, o le sofa e masani ona faʻaaogaina o se nofoaga lelei ma matagofie, e faʻaopoopoina faʻatasi ai meaafale ma e lelei atoatoa mo le ofiina o malo. E manaʻomia le lagolagoina o lenei oloa i le faiga e tasi e pei o le ata o le potu ma faʻalogoina le lanu ma isi mea i totonu.

I le alasavali poʻo le auala savali

O le aulelei, laʻititi ma laconic mamanu o le a ofi atoatoa i totonu o le alatele, lea o le a le faʻaletonu ai le avanoa ma aveina ai le tele o avanoa avanoa, lea e masani ona matua laʻititi i le auala savali.

I totonu o le potumoe

I totonu o le potu moe, o le sofa e masani ona faʻatinoina se mea teuteu. E mafai ona tu i lalo o le moega pe tuʻufaʻatasia ma le moli o le foloa ma fata tusi e fausia ai se tulimanu mafanafana mo malologa. O se fofo talafeagai mo laiti potu o se mamanu faʻaauupegaina ma se ie lino.

I le poletito

Ona o le laʻitiiti, o nei tamaʻi oloa e faigofie ona ofi i totonu o le avanoa o le poletito poʻo le loggia, ma faʻaopoopoina i ai ni mea taua.

Ata o le sofa i sitaili eseese

I le Provence style, o le sofa e tele lava ina faia i mea masani i moli malamalama. O ia ituaiga ata e iloga i le ie o le ie o le pastel-colour, e teuteuina i ni lolomitusi eseese ma toʻo, siaki poʻo ni foliga fugalaʻau le teteʻe. Mo masani mamanu ma neoclassicism, lapotopoto po o semicircular faataitaiga ma le vaneina laupapa tua, vae ma armrests, po o oloa teuteuina i se fusiua fusiua e sili ona talafeagai.

I le ata o loʻo i ai se sofa paʻepaʻe faʻatulagaina ma teuina pusa i totonu o le vasega pepe i le Scandinavian sitaili.

Mo le matagofie ma le manaia o le Baroque, semi-antique models ma le sili atu ona matagofie foliga o foliga, lea e mafai ona i ai le ie lalaga ie, tipiina foliga, o se ata ulu poʻo faʻaofuofu lima. I totonu o le itu i sasaʻe, o se sofa, e le gata i le pupula ma le manaia, ma le paʻu o le paʻu, e ufiufi i le silika, ie poʻo le ie veloveta ma teuteu auro eseese. O se afeafe maualuga e masani ona teuteuina i laupapa laupapa e fai sina foliga mataga; i le ata faʻaonapo nei, o oloa ma le laconic ma foliga faigofie o loʻo faʻaaogaina, ma le aoga ma le manaia paʻu poʻo ie ie.

Faletusi o ata

O le sofa o se mea manaia ma aoga i meaafale, lea, ona o le tele numera o faʻatusa, foliga, lapoʻa ma faʻaopopo elemeni, e matua faʻaopoopoina le ata o soʻo se potu.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: #010 Wooden sofa set for jaimala wedding events (Mae 2024).