Laminate fefete: o le a le mea e fai ma faʻafefea ona toe faʻaleleia

Pin
Send
Share
Send

Aisea e fulafula ai laminate fola?

E tele mafuaʻaga mo le fulafula o le laminate, o le a matou suʻesuʻeina le sili ona taatele o latou:

  • Solia o tulafono teuteuga. Muamua, e le mafai ona e amata galue i le taimi lava e maeʻa ai ona kiliva, e tatau ona taʻoto le lamela i totonu o le potu mo le 48-72 itula - i le taimi nei o le a masani i le vevela ma le susū o le tulaga, ma suia i le tele. Fula o le laminate i soʻoga masani ona tupu ona o le le lava faʻalauteleina va. O le mamao i le va o laminate panels ma le puipui e tatau ona masani ona 0.8-1 cm. I le tulaga o se laʻititi vevela va o se faʻaiuga o soʻo se suiga o le tau poʻo le tino aʻafiaga, o panels na ona malolo faʻasaga i le puipui ma le laminate fulafula. O le isi mea sese lauiloa o le pineina o laupapa. A o suiga o le siosiomaga tulaga, panel faʻalauteleina ma konekarate, o le mea lea e tatau ai ona latou faʻapipiʻi faʻapitoa i se opeopea auala.
  • Lelei le ufiufi lelei. O le mea tonu lava lenei pe a fai o le sefeina o le tulaga lelei o le lamina o le a oʻo mai i fafo - e maualalo le lelei lamellas vave leiloa a latou mea totino faʻagaioiga ma mafai ona fulafula e aunoa ma ogaoga mafuaʻaga. Vaʻavaʻaia ma le faʻaeteete le oloa ae e leʻi faʻatau: leai se faʻailoga, umi 121.5 cm nai lo le 126-138 cm, pogisa enaena "itu sese" - o se faʻailoga o le maualalo tulaga lelei Saina.
  • Faʻapipiʻi luga o se faʻavae saunia. O le eseʻesega o le maualuga e le sili atu ma le 1-2 mm, o le leai o se suavai i lalo o le foloa, o le matua mama atoatoa o le laualuga (fatu o le oneone ma fasi e taʻitaʻi atu ai i siu). O le maualuga o le susū o le faavae o le 5-12% (faalagolago i le ituaiga); i tulaga o le maualuga sūsū, e le fautuaina e faaaoga e oo lava i maualuga-lelei panels ina ia latou le fulafula. O se le saʻo ona filifilia poʻo le tuʻuina i tua e mafai foi ona mafua ai le fulafula o le laminate. Ona o le matua vaivai po o le mafiafia substrate, le loka avea le mafai ona faʻaaogaina, ma avea laupapa avea ma "fale".
  • Faʻaauau le faʻaalia i le susu. Faamama susu poʻo sina masaʻa, ae vave solo ese suavai, maualuga-lelei laminate o le a tu mausali. Ae o se iʻuga o se lologa poʻo se puddle na le maitauina, o laupapa o le a le toe faʻaaogaina ma o le a toe suia.

Ae le i talanoa e uiga i le aveʻesea o le fulafula o le laminate, e tatau ona maitauina: naʻo se le lelei-lelei pe faʻamamaina atoa le ufiufi manaʻomia se atoa suia (o le laminate ua avea suia, faʻaletino). I isi tulaga, o le laminate mafai ona toe faʻaleleia.

O le a le mea e fai pe a fulafula faʻalaʻau laminate?

Afai o lau laminate fola ua fulafula i le soʻoga, o mafuaʻaga ono 'eseʻese: mai le le tuua se avanoa i toega susu. Faʻateʻa metotia, faʻasologa, o le a ese foi.

I le ata, ua fulafula pupula mai le vai

Faʻalelei laupapa e faʻaputuputu ona o le le lava o le kilia na o oe.

  1. Matou te faʻateʻaina ia laupapa faʻataʻamilomilo i le tulaga atoa.
  2. Matou te makaina le 0.8 cm mai le puipui i tafatafa o le taamilosaga.
  3. Matou te tipiina laupapa laupapa faʻamama i se naifi laminate, olo, jigsaw poʻo isi mea faigaluega avanoa.
  4. Matou te faʻavasega le ufiufi, siaki le avanoa.
  5. Faʻapipiʻi le laupapa faʻasolosolo i le nofoaga

A faʻatoa iloa le fula mai le itu pito i luma (e tupu lenei mea mai le faʻafesoʻotaʻiga o le vai), e mafai ai ona faʻafetaui pito o tagata taʻitoʻatasi ma se uʻamea:

  1. Afi lau uʻamea i le vevela feololo.
  2. Tuʻu se faʻamau uʻamea i luga o le ila (o le auala sili ona faigofie o le aveina o se pule).
  3. Ufiufi le pito i luga i se pepa po o se ie.
  4. Uʻamea le vaega i se uʻamea mafanafana.

Taua! O le vevela tele o le vevela poʻo le gaioi o gaioiga e mafai ona taitai atu ai i le faʻaleagaina ma le faʻaletonu.

Faʻafefea ona faʻamautu galu i luga o le fola laminate?

O foliga vaaia o tumutumu e masani ona mafua mai i se le talafeagai lagolago. Afai o le laminate ua fulafula, oe ono le vaʻai foʻi pe faʻafefea ona toe faʻaleleia e aunoa ma le faʻasoesa. O le a tatau ona aveʻese le lamela, o le vaega mafiafia o le a manaʻomia e suia.

O le ata o loʻo faʻaalia ai le leai se aoga laupapa laminate

Laʻasaga ma lea laʻasaga faʻasaʻo le gaioiga:

  1. Aveese meaafale, aveese laupapa faʻavae.
  2. Aveʻese laʻau taʻitasi.
  3. Aveese tua.
  4. Faʻatulaga se fou, talafeagai.
  5. Sui le fola, faʻataʻavale laupapa, meaafale.

Motugaafa: ina ia aua neʻi fenumiai pe a toe faataoto, maka vaega taʻitasi ma numera, ona mafai lea ona e faigofie faʻaputuputu mea uma i le taimi lona lua, pei o se fausiaina.

Sili mafiafia substrate mafiafia:

  • 2 mm - foam polyethylene (foamed);
  • 7 mm - faʻaputuputu;
  • 6 mm - koroka

Taua! O le manifinifi o laupapa laminated, o le manifinifi o le lagolagoina e tatau ona. O le tulaga lelei atoatoa density masani ona faʻailoa mai luga o le afifiina - mulimuli ia i latou ma o le laminate o le a le fulafula.

Afai o le substrate ua filifilia saʻo, ae o le faʻavae e le laugatasia, galu o le a aliali mai foi i le tele o nofoaga. E le mafai foi ona faʻaleleia lenei faʻafitauli e aunoa ma le faʻaleaogaina. E tatau ona e aveʻesea atoa le laminate, o le lagolagoina ma lipea faʻaletonu i le tulaga.

Pe o le sima screed poʻo le laupapa tasi, o le laualuga tatau ona faʻaletonu (maualuga eseesega 2 mm), fufuluina, mago. O le maualuga o le aoga o toega susu mo sima poʻo lava-faʻaputuga fola o le 5%, mo fafie - 10-12%.

I le ata, faʻapipiʻi le ufiufi luga o se foloa mafanafana

Mo le faʻataʻotoina o mea laminated luga o se foloa mafanafana, siaki mo se faʻapitoa faʻailoga i luga o le afifi - le o lamela uma e talafeagai mo sea faʻavae. Ile taimi lava e tasi, a maeʻa le galuega faʻataʻoto, e le mafai ona liliu le faʻamama o le fale i lalo vave. E manaʻomia ona e amata ile tau maualalo ole tau, i aso uma e siʻitia ai le tau ile 2-3 tikeri - o lona uiga e faʻasolosolo lava ona faʻamasani iai le laminate ma e le mafai ona fulafula.

Faʻafefea ona aveʻese faʻafitauli ua fulafula?

O lau laminate feula i luga e le vai? Faʻafefea ona toe faʻaleleia sina feololo e aunoa ma le aveʻeseina o le foloa atoa? Sei o tatou fuafuaina.

A o 1-2 elemeni ua faʻaleagaina, oe mafai ona aveese le ufiufi mai le latalata pa, suia le faʻaleagaina panels ma tuʻu faʻatasi mea uma. Pe faʻaaoga seisi filifiliga sui:

  1. Oti ese le ogatotonu o le lamela, tuʻu le 1-2 cm mai le pito.
  2. Tuʻu ma le faʻaeteete mea o totoe.
  3. Faʻasolosolo laupapa i puipui, faʻapipiʻi se tasi fou.

E tupu e fulafula le laminate i le tasi nofoaga ona o le le tutusa o le laupapa. Soʻo se tamaʻi patupatu e mafai ona oʻo atu ai i ni iʻuga ogaoga ma e manaʻomia ai le tuʻusaʻoina. I lenei tulaga, ina ia mafai ona toe foi i lona amataga foliga mai, o le a tatau ona aveʻese tagata taʻitasi laina mai le puipui i le vaega o faʻafitauli. Faʻaseʻe luga ma toe taoto. Afai e le i faʻaleagaina loka i le taimi o faʻagaioiga, e te le tau suia lamela mo ni loka fou.

O le a le mea e fai pe a maeʻa le lolo?

O le faʻafitauli o lologa i le lalolagi atoa mo lau laminate o le a atagia mai e le gata i foliga leaga, ae faʻapea foi i le maualuga o le avanoa e mafai ai ona suia foliga ona o le ofi mai o le vai i lalo o le eleele. O lona uiga, afai e lava le feulaina o se tamaʻi laufanua ma se lauluulu, o lona uiga e oʻo lava i se ata faʻataʻitaʻi atonu e le sefe se tele vaega. O le mea lea, afai o lologa na ogaoga ma laminate na susu, e sili atu ona faʻamavae uma vaega ma faʻamago lelei.

I le ata, le laminate ina ua maeʻa lologa

Taua! Aua neʻi faia ni fuataga faʻaopoopo ma faʻamafanafana le lamela i le faʻamoemoe, e tatau ona faʻamamago i latou siʻosiʻomaga masani. O laupapa e tu i o latou itu, pe faʻapipiʻi i faʻaputuga, faʻapipiʻi ma pepa ma oomi i luga ma se avega - o lenei auala o le a le taʻitaʻia ai pe faʻafefeina ai.

I le taimi lava e tasi, e le gata o laupapa e tatau ona mago, ae faʻapea foʻi ma le faʻavae: totoa faʻapitoa i le fafie - pe a maeʻa le faʻamagoina (3-15 aso, fuafua i le fua o le faʻalavelave) e tatau ona siakiina i le tulaga.

Motugaafa: o le ata o le a fesoasoani i le siakiina o le tulaga lelei o le faʻamago. Ufiufi le faʻavae, tuʻu i le po. A faʻapipiʻi le condensement i luga, aveese le ata ona mafai lea ona e faʻataʻatia le foloa.

Aʻo leʻi faia ni taʻotoga fou, ua fautuaina e le au atamamai le suia o le substrate (aemaise pe a faʻataʻoto le coniferous poʻo le koroka). Polyethylene ma polyurethane foam e faigofie lava e faʻamamago.

Faʻafefea ona puipuia?

E matua le mafai lava ona vaʻaia muamua mea uma. Ae o le usitaia o tulafono faigofie o le puipuia i le taimi o le faʻapipiʻiina ma le faʻamautuina o le laminate o le a aloese mai taimi le lelei i le tele o tulaga:

  • Taimi taimi togafiti soʻoga o le panels ma se solo penitala, o le a taofia ai le vai mai le mauaina i lalo o le pito i luga vaega ma faʻasusu laupapa.
  • Aua le faʻaaogaina vailaʻau malo mo le faʻamamaina o foloa, o le a latou faʻaleagaina le puipuiga vaega. E tutusa foi le faatatau i vailaau leaga.
  • Olo le pito i luga o panels i suavai solo po o mastic e faʻateleina susu susu ma faʻaleleia le faʻatinoina.
  • Faʻamaeʻa lelei le ie pe a mulumulu, solo mamago.
  • Fufulu loa le masaʻa faʻasusu.
  • Faʻalogo totoʻa ile faʻailoga pe a faʻatau - e tatau ona talafeagai le laminate mo tuutuuga ia e faʻaaoga ai (ituaiga o faʻavae, maualuga ole susū, potu vevela, faʻamafanafana i lalo). O se laminate mafiafia e talafeagai i uma itu o le a tumau mo le tele o tausaga.
  • Faʻapipiʻi malu tisiketi puipuia i meaafale vae ma le pito i lalo o faitotoʻa e aloese mai le faʻaleagaina o le ufiufi a o minoi. E lelei e suia le casters luga o meaafale ma rubberized po silicone filifiliga.
  • Faʻaauau pea le maualuga o le susū o le tulaga i le va o le 35-65% ina ia faʻaititia ai le maualalo o laupapa.
  • Aua le savali i luga o le foloa i mulivae.
  • Sii i luga meaafale mamafa pe a ave.

E i ai faʻataʻitaʻiga o vasega eseese, tau ma lelei i luga o le maketi. O le eseʻesega i le va o latou taʻoto i le impregnation o le soams ma le ufiufi. Mo se faʻataʻitaʻiga, loka ma faʻamau lilo i laminate e le susu e masani ona faʻafefiloi. Afai na e faʻatauina ni paneta le puipuia i se mea sese pe ina ia sefe ai tupe, e mafai ona e faʻagaioia oe lava.

I le ata, le faʻaaogaina o penivali vali

Faʻamamaina o soʻoga (ae leʻo le faʻamaufaʻailoga):

  1. Maua mai se penitala lanu mai se faleoloa faleoloa.
  2. Faʻamama le laualuga mai le efuefu ma le palapala.
  3. Faʻamaulu uma soʻoga i solo, ia faʻaeteete neʻi alu i tua atu.
  4. Aveese ni mea totoe mai luga ma se ie malulu malulu.

Motugaafa: o penivali vali e faʻaogaina foi e vali ai chips ma maosiosi, ae e faʻasa ona ufiufi luga o laupepa ia latou.

Mo susulu ma le fausiaina o se malamalama puipuia ata i luga o le atoa luga, ua lava e faʻaopopo ai le masani polesi i le fufuluina vai:

  1. Vave pe salu le potu.
  2. Faʻaopopo se polesi sooupu i le vai (o le faʻatulagaina o le a le tele sooupu ma vai e manaʻomia o loʻo tusia i luga o le afifi).
  3. Faamama le foloa i se ie vaivai i luga o laupapa.

Taua! E leai se manaʻoga e fufulu ese ai lenei fatuga!

Ina ia faʻateleina le soifuaga, saunia se faʻaopopoga tumau puipuiga ma puipuia vave vave le laminate, ave se faʻapitoa mastic:

  1. Fufulu lelei fola, faʻatali seʻia mago atoa.
  2. Liligi le pulu i luga o se ie vaivai.
  3. Sausau i alava, tutusa le tufatufaina o mea na fai.

Taua! Aua le savali i luga o se laminate olo i le mastic seia maeʻa atoa.

O le laminate fola e manaia, agavaʻa ma mafanafana, ae manaʻomia faʻapitoa tausiga. Mulimuli i faʻatonuga a tagata atamamai pe a faʻatau, faʻapipiʻi ma tausi - ona avea lea o le laminate ma se taimi umi mo oe.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: King faipopo ft tolotolo ale tama uli Salelologa. (Mae 2024).