Faʻafefea ona aveʻosiʻe i luga o le fola laminate?

Pin
Send
Share
Send

Aveʻese o maosiosiosiosi

O le aliali mai o maosiosia sili ona laʻitiiti i le aluga o taimi e le maalofia - e aliali mai ona o le aʻafiaga o vailaʻau leaga: palapala ma le oneone, lea e aumai i totonu o le fale i luga o seevae auala pe lele i le faʻamalama. I se faʻaopopoga, faʻaleagaina ono aliaʻe i le taimi o lipea. O maosiosiosiosiosiisi e le faigata ona faʻasaʻo.

Polish

O se mea faigaluega faʻapitoa e faigofie lava ona maua i totonu o faleoloa poʻo faleoloa meafaigaluega: ina ia le faʻaleagaina le foloa o le foloa, e tatau ona e suʻea se igoa e faʻaigoaina "mo laminate".

E tolu ituaiga o faʻalelei:

  • suavai,
  • mafiafia (i le tulaga o mastic),
  • apa pasī.

O le suavai oloa e tatau ona faʻavaivaia i le vai e tusa ai ma faʻatonuga i luga o le afifi, ma le fola e tatau ona fufuluina ma le faʻaiuga e maua ai. Lenei o le a toe faʻafouina le laminate ma puipuia mai le lumanaʻi masini faʻafitauli.

Silastic mastic e manatu e sili atu le aoga ona o lona mafiafia tumau. O le tuʻufaʻatasiga e tatau ona oloina i le foloa, faʻatali mo le taimi ua faʻailoa i luga o le igoa, ona savali lea i luga o le fogafale ma se ie mago.

E faʻapipiʻi le fana i le faʻasusu, aloese mai sisina, ona olo lea ile lapisi. A maeʻa ona faʻapipiʻi ma polesi, o se ata manifinifi puipuia e fausia i luga o laupapa lamala, e le faʻatagaina ai ni faaletonu fou e aliali mai luga.

Suauʻu Olive

Fetaui lelei mo masking abrasions papau. A o le i faʻamamaina, fufulu lelei le foloa i le vai ma le shampoo, ma solo vaega mamago e manaʻomia le toe faʻaleleia i se ie.

Ina ia aveʻosiosiosi, olo le suauʻu malosi i totonu o le ufiufi mo ni nai minute. O le taunuʻuga o le a vaʻaia pe a maeʻa faʻalelei. Aveese le sili atu suauʻu ma se ie mitiia.

Walnut

O le isi fofo aoga a le tagata o le a fesoasoani e ufiufi maosiosia luga o le lamala i le fale. Ae e te leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e fufuluina le vaega ua faʻaleagaina, aveʻese uma palapala. Ona tatau lea ona e fofoa le uoleni, ia mautinoa e leai ni atigi i luga o le fatu: e matua malo ma maamaʻa, o le mea lea e mafai ona mafua ai faʻaopoopoga faʻaleagaina o le foloa ufiufi.

O le fatu o loʻo iai le tele o le suauʻu, lea e faʻaalia ai le le atoatoa. E fautuaina e olo le foloa pe a uma ona faʻamamaina.

Faʻila fao

Ole mea faigaluega faigofie lea ole a fesoasoani e aveʻesea ni faʻailoga se tasi i luga ole faʻamalamalamaga. Oe manaʻomia le galue ma lenei mea faigaluega i le faʻaeteete mafai ai ina ia aua le faʻaleagaina atoa le ufiufi. E manaʻomia le faʻamamaina o le valu ma faʻasusu i le varnish o se paolo talafeagai. Ona solo ese lemu ai lea o le mea i se lapisi vavae ma faʻamamago. O lona iʻuga, o tamaʻi chips e le toe faʻaalia.

WD-40 gaʻo

O le WD-40 multipurpose grease, e masani ai tagata uma e ana taʻavale, e fesoasoani e aveese'osiosi i luga o pogisa laminates. O le gaioiga e faigofie e pei o le faʻaaogaina o le faʻalelei: o le vaega le atoatoa e tatau ona mulumulu, faʻamamago, faʻasusu i le gaʻo, faʻatali 5 minute ma faʻamama i le pulumu. O lenei metotia o le a nana ai ni maosiosiosi, ae o ni metotia sili ona aoga o le a manaʻomia e toe faaleleia ai le loloto o le faʻaleagaina.

Aveʻesega loloto maosi

Afai e taua ni faʻaletonu, e le manaʻomia le faʻateʻaina ma sui le atoa fola o le fale. Ina ia mafai ona tapunia le tele o faʻaleagaina, oe o le a manaʻomia ni mea faigaluega faʻapitoa o le a faʻatuatuaina ufimata vaega ua avea ma le toe faʻaaogaina.

Lolo moligaʻo

E mafai ona faʻaaogaina le beeswax i totonu o le briquette e aveʻese ai ni maosiosi e ala i le faʻaliusuaina poʻo le oloina, ona faʻalelei lea o le maosi i se ie mafiafia. O moligaʻo moligaʻo e latalata i le paolo o laminate e talafeagai foi.

E mafai ona e olo le solo i se ie vevela. O le Paraffin, ua leva na faʻaaoga i le toe faʻaleleia o fafie, o le a aoga foi. E tatau ona tuʻimomomoina i le faʻaopopoina o nutigamea o se penitala slate, ma olo i luga o le faʻaleagaina.

I le avea ai ma sui o le moligaʻo, o penivali vali o le a tautua: e mafai ona faʻaaogaina e vali ai nai tamaʻi faaletonu ia oe lava.

Penitala

A wax crayon o se paketi-faauo auala e aveʻese ai valu i luga o lau laminate fola e aunoa ma le manaʻoga mo faigata toe faaleleia. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻatau se oloa o se paolo talafeagai i totonu o se faleoloa meaafale, faʻamama le mea le lelei i le soloina i se ie susu, ma faʻaeteete faʻapipiʻi solo kapisi i le ufiufi. Ona e manaʻomia lea ona faʻalelei faʻalelei le mea ua faʻaleagaina. O le tuufaatasiga o le a puipuia le laminate mai susū ma abrasion, tuua se manifinifi ata.

O penitala e le tele se avanoa e maua ai ma umi le umi o le olaga, o lea e mafai ai ona faʻaaoga faʻatele.

Faʻapitoa faʻapipiʻi mo laminate toe faʻaleleia

O le faapipii (poʻo le faʻamaufaʻailoga) e gaosia i se tulaga mautu ma faʻatau atu i faleoloa faleoloa. E i ai sina laʻititi laʻititi o pupuni nai lo wax penivali, o le mea lea, ia maua le atoatoa lanu, o nisi taimi e manaʻomia e palu faʻalua fatuga.

Faʻaoga i le spatula poʻo le palasitika faʻapipiʻi, faʻamama ma solo i se ie vaivai. O loʻo iai foʻi le faʻamaʻa i totonu o paipa. A maeʻa ona faʻagasolo, e mafai ona ufiufi le maosiosi i le isi laʻila o le fao e leai se lanu.

Acrylic lacquer

Naʻo le iila fola e toe faʻaleleia i lenei oloa. O le galue ai e manaʻomia ai sina poto masani ma se agavaʻa. O le tuʻufaʻatasiga e faʻaaogaina faʻapitoa i mea faʻaleagaina - oe le mafai ona oʻo i tua atu o ona tuaoi. A tupu le mea lea, solo ese le mea ua i luga ole ie susu. A maeʻa le itula ma le afa, ona mafai lea ona faʻaaoga le foloa.

Putty

O se mea faigaluega sili ona lelei, avanoa i le tele o lanu, faʻatagaina oe e aveʻese atoa 'valu. E taua le faʻamama ma faʻapipiʻi le avanoa aʻo leʻi faʻagasolo, ona puipuia lea o pito o le vaega mautu ma le masking tape.

O meaafale putty e faʻaoga i le spatula, ma o lona sili atu e vave aveʻese i se lapisi. Faʻatasi ai ma lenei tuʻufaʻatasiga, e mafai ona e toe faʻalauina dents i meaafale ma poloka fale. A maeʻa ona mago le putty, o le nofoaga na togafitia e tatau ona oneone.

Solo vave

O le sili ona aoga ma e oʻo foi ile polofesa e mafai ona maua i le "wax wax", lea e sau i le tulaga o se talafeagai swivel tube. O lenei ata o loʻo faʻaali atu ai ia te oe pe faʻafefea ona toefaʻafou se fola malamalama e faʻaoga ai ni ie se lua ma se pulumu peni.

Pusa faʻaleleia faapitoa

O le seti, e aofia ai penitala solo, o se pene solo e faʻaaoga i le maa, o se spatula faʻapitoa ma se ie vaivai, o le a aveʻesea mea faʻaleagaina mai lamela e aunoa ma se faʻailoga. O auala ia e faʻapea:

  1. Matou te faʻamama ma faʻapipiʻi le laualuga e lipea.
  2. Matou te liusuaʻe le penitala, i le lanu latalata i le autu leo.
  3. Faʻaoga ma le spatula i le le atoatoa ma faʻatali mo ia mago.
  4. Matou te faʻavasega luga luga i se tulaga lamolemole ma se spatula. Matou te faʻalelei.
  5. Matou te faia faʻavalea ma se paʻu uliuli e faʻafoliga ai le tusiaina o se laʻau mea.
  6. Matou te faʻatali mo le toe faʻamaʻaina, aveʻese sili, polesi.
  7. Matou te faʻaogaina varnish mo le puipuiga.

Puipuia maosiosi

Ina ia mafai e le laminate ona masani faʻamalieina ma ona foliga mai ma tautua umi, e taua le usitaia o fautuaga nei:

  • Aua le faʻaogaina vailaʻau malo e faʻamama ai le foloa.
  • I le faitotoʻa i le fale mautotogi, oe tatau ona faataatia se kapeta e taofia ai le sosolo o oneone aumai mai le auala.
  • I le faʻamaligiina o le suavai i luga o le lamala, e tatau ona e vave aveʻese ese le pisia, a faʻapea e tatau ona e oloina i latou i le taumafaiga.
  • O meaafale e tatau ona minoi ma le faʻaeteete e faʻaaoga ai ni paʻu faʻapitoa i vae.
  • E le fautuaina e savali i luga o laminate fola ma denting mulivae.

O nei tulafono faigofie o le a fesoasoani e puipuia le maosiosi ma fesoasoani sefe lau paketi a lou aiga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Weihrauch HW100 Maintenance - Orings Replacement, Parts 1 to 5 (Mae 2024).