Kapeta i totonu o aso nei totonu +70 ata faʻataʻitaʻiga

Pin
Send
Share
Send

I o tatou taimi, tele elemeni eseese o teuteuga i totonu ua maeʻa fausiaina. Fantastic design solution o le a fesoasoani ia te oe e fausia le manaʻoga vaʻaiga o le potu i soʻo se manaʻoga sitaili ma teuteuina i se faʻamamafa. Suiga faiga masani lava faʻatonutonu filifiliga eseese, ae kapeta i totonu na avea ma o le a faʻaauau pea ona avea ma lauiloa teuteu elemene.

I tua i le afa lona lua o le seneturi talu ai, o le faʻapipiʻi kapeta i luga o le foloa i le fale sa fai lava si faʻafitauli. O le kapeta o se mea taugata, e leʻo tagata uma na gafatia. E tele taimi, e le afaina le lanu poʻo le tele o kapeta, latou te tuʻuina "mea uma sa i ai". O aso nei ua matuaʻi suia le tulaga.

Penefiti

Lenei o le mataupu o le le mafai ona ofi atu kapeta ua foia: o faleoloa e tumu i oloa eseese mo soʻo se tofo ma paketi. Ae faʻapefea isi, sili taugofie ma aoga filifiliga fola: fale, laminate, linoleum? E faigofie ona tausia latou, e leai se manaʻoga e "faʻalavelave" pe o le ufiufi o le a ofi i le aotelega ata o le potu. I le tasi itu, e le mafai e se tasi ona le amanaʻia le faigofie o le faʻaaogaina o nei coatings, aʻo leisi itu, o se potu e aunoa ma se faʻatosina manaia, o se uluaʻi aitia, e foliga gaogao ma leai se mea. Mo totonu, o se mea faʻapitoa faʻailoa mai ia lava, o se mea o le a tu matilatila faasaga i tua o le lautele teuteuina ma meaafale, pe, faʻafeagai, tuʻufaʻatasia lelei, faʻafesoʻotaʻi totonu.

O se kapeta i totonu o ona po nei e mafai ona avea ma matua ofoofogia "faʻamamafaina" mo se potu. O se kapeta filifilia saʻo e faʻamalieina ai le potu, faia ia sili atu le mafanafana ma sili atu le mafanafana, ma avea foi o se leo faʻamamaina ma foloa fola, o se taua foi aoga. O le mea lea, sili atu ma tele tagata faʻafiafiafia i totonu o le fale fesili ia latou lava le fesili: faʻafefea ona filifili se kapeta mo totonu?

Criterias o filifiliga

Filifili le kapeta saʻo e le faigofie pei ona foliga mai. Ina ia usitaʻia uma mea manaʻomia, e tatau ona e amanaʻia le tele o tuʻutuʻuga:

  • Meafaitino I le taimi nei i se lautele lautele vaega e mafai ona e mauaina oloa mai le tele o mea eseese. O ie gaosi ma le natura e faʻaaogaina ile kapeti. O le lemu o kapeta, o le ola tautua ma le tau o le oloa e faʻalagolago i le tuʻufaʻatasiga o le faʻaputuga.
  • Pile umi. E afaina ai le malū o le kapeta, o ona foliga mai ma, sili ona taua, le faigata o le tausiga.
  • Lanu E tatau ona filifilia se kapeta o le lanu saʻo ina ia foliga mai e leai se uiga, ae o loʻo tuʻufaʻatasia ma mea lata ane. Mo se faʻataʻitaʻiga, o lanu pupula e sili atu ona talafeagai mo le potu malolo ma le lautele teuteuina o pa i lanu o le pastel lanu.
  • O le tele O le aotelega o foliga vaaia o le potu e faʻamoemoe i le tele o kapeta.
  • O le fomu. O lenei e mafai ona e mauaina kapeta o eseʻese, e oʻo foʻi i isi taimi uigaese, siʻosiʻomaga. E sili atu le filifilia foliga faʻatusatusa i le ata o le potu.

A e alu e faʻatau mo kapeta, taumafai e amanaʻia uma lisi lisi.

Ituaiga o mea

I le valea ituaiga o kapeta taulaga, e faigata ona iloa le tasi e talafeagai mo oe. Muamua, mafaufau ma le totoʻa le filifiliga o mea. I luga o le seamy itu o le oloa, o loʻo i ai se igoa faʻailoga ma faʻailoga, o loʻo i ai faʻamatalaga e uiga i le tuʻufaʻatasiga ma uiga o le faʻaputuga ma le substrate mea. Faʻamoemoeina i mea, kapeta o:

  • O kapeti Propylene e faia e faʻaogaina ai synthetics faʻafoliga na maua mai le faʻamamaina o le suauʻu. Ole ituaiga ufiufi sili lea ona taugofie. E laʻititi le laei faʻafeagai ma e le lelei ona faʻamamaina ma se lagona mama.
  • Kapeta faia i le anagata anoa - ia sili atu elasticity ma le malosi. O oloa i luga o le lalagaina faʻavae maua ai se umi auaunaga olaga ona o le tekinolosi o le taimi e tasi lalaga o le maamaai ma faaputuga.
  • O kapeta laleni e taugata, ae e masani ma umi le umi, ma e mafai ona taofia a latou meatotino aoga e oʻo ile limasefulu tausaga. E talafeagai mo soʻo se potu, peitaʻi, e i ai le le lelei - latou te vave palapala ma fefefe i le susu.
  • Kapeti silika o le a "lavea" lau atotupe sili atu, ae ui i lea, o lenei taugata o le a mautinoa lava tauia le tau. O nei kapeta matagofie o loʻo i ai ni a latou ata sili ona matagofie, e mautinoa o le a avea ma teuteu teuteuina mo soʻo se potu.
  • O kapeta Viscose e toe manatua ai le silika: lemu i le paʻi atu i ai ata tetele ma faʻataʻitaʻiga, ae sili atu ona taugofie.
  • Nylon kapeta o se sili ona manaia ituaiga o kapeta oloa. O le Nylon e maua mai ai ufiufi anagata, faigata, ma puipuia ai le afi.
  • Ma mulimuli ane, kapeta polyester. O faʻataʻitaʻiga sili ona matagofie o loʻo iai se faʻaputuga umi, umi, ae faigofie ona faʻaleagaina pe a faʻaleagaina pe fufuluina.

Nisi faʻamatalaga e uiga i mea o loʻo i le laulau.

VaʻaiVasega vaegaPenefitile lelei
Fulufulu MamaluMaualugaOfu tetee, umi auaunaga ola, mea masani, tuʻufaʻatasia ma soʻo se ituaiga o totonuFaʻaleagaina vave, lamatiaga o le faʻaleagaina mai mogamoga ma suia
SilikiMaualugaMalosiaga, matagofie, manino o mamanuO se faʻanoanoaga le taʻoto i luga o le foloa
ViscoseAveresiMamanu o mamanu, ofu teteʻe, tutusa ma silika, toeititi maanuminumi-leai se totogi
NylonAveresiSusulu o faʻataʻitaʻiga, ofuina le teteʻe, malosiaga, ofuvae, saogalemu o le afi
PolypropyleneMaualaloMalulu, susulu o ataOse olaga puʻupuʻu, le lelei ona faʻamamaina ile masini faamama
PolyesterAveresiFilemu, ofuina tetee, vevela tumauVave vave, eletise

Filifili ni mea faʻavae e fuafua i mea tau tupe, ma mafaufau pe faʻafia ona e sauni ma le faʻaeteete e tausi kapeta. Ou te le manaʻo e maumau tupe, o lea taugata mea e manaʻomia sili atu faigata tausiga. Ma afai o iai sau fanau poʻo ni fagafao i le fale, e tele le avanoa e faʻaleagaina ai se ufiufi taugata.

Faʻatulagaina

Ina ia maua le potu se aulelei foliga vaaia, oe manaʻomia le saʻo fuafuaina le tele o le ufiufi. Mafaufau e uiga i le mafuaʻaga o le a e faʻaaoga ai kapeta: e ufiufi atoa le foloa pe na o teuteuina le potu i ai. O le tapulaʻa manaʻomia o le kapeta faʻalagolago i lenei.

A maeʻa ona ufiufi le foloa, e fautuaina e fua le aofaʻi atoa o le potu, ona toese mai lea o le 25-30 cm mai puipui ma fasi meaafale, masalo o loʻo siʻomia le kapeta, ma o le a manaʻomia fuataga o le a maua. Afai o le kapeti tuai o loʻo i ai pea i le nofoaga saʻo, e sili ona faigofie le na o le faʻataʻitaʻia i luga, fetuʻunaʻi le umi manaʻomia.

Afai o le kapeta o le a avea o se teuteuga elemeni, o se ituaiga teuteuga o le potu, filifili lona tele i lau faitalia. O le mea taua o le oloa e ofi i totonu, foliga matagofie ma matagofie. E masani lava, o tamaʻi kapeta teuteuina teuteuina le foloa i lalo o vaega eseese o meaafale: o se laulau i autafa o le moega poʻo se laulau kofe. Mafaufau i le tele o meaafale pe a faʻatauina se kapeta: e sili pe a fai e lapoʻa teisi i faʻatulagaina.

Filifiliga foliga

Tusa lava poʻo a ituaiga o kapeta na faia e tagata faʻaonapo nei! Oe vaʻaia ma mafaufau: lapoʻai, taʻamilo, sikuea, tafatolu, faatafafā. Latou i ai i le tulaga o manu, snowflakes, mulivae, Kerisimasi laau ma isi uiga ese mea. O ia oloa ofoofogia faʻamamafa mafaufauina, foliga matua mai lava. Mafaufau! Ae ui i lea, aua le soona faia - o se mea le masani ai i totonu o le potu manaʻomia se tasi e aumaia se paʻi o le le mautinoa, ma i se mea e oʻo lava i le faʻatamala.

Faʻaputuga fola ufiufi e masani ona faʻaaogaina mo tumu pe faʻatapulaʻa fola faʻaputuga. Afai e faʻatagaina e le mamanu sina saʻolotoga, tuʻu iai ni kapeta se lua pe tolu i le potu i le taimi e tasi i ona vaega eseese.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o lou potu malolo i totonu e tele lava mumu ma lanumeamata, aumai tamai kapeta i lanu uma e lua: kapeta mumu mo le tasi vaega o le potu ma kapeta lanumeamata mo le isi. Tuu oe lava faʻataʻitaʻi! A e faʻalatalata i le mataupu ma le tofo, e oʻo lava i se kapeti Soviet tuai e mafai ona faʻapipiʻi i se mea.

Lanu fetaui

O le maaleale taimi o le filifiliga o le filifiliga o lanu o le kapeta oloa, faʻataʻitaʻiga ma mamanu i luga. E tofu tagata ma a latou lava manaʻoga: o se tasi e fiafia i le susulu ma le soona fai i totonu, ma e fiafia se tasi i le toʻafilemu ma le laugatasia, o le isi saolotoga ma le lototele, ma le tasi e alofa i le faʻatonuina atoatoa ma le "saʻo". Pei ona fai mai le muagagana: "E leai se finauga e uiga i le tofo."

Ae ui i lea, o nisi fautuaga e tatau ona mulimulitaʻia ina ia aua neʻi leaga le tofo. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e tolu lanu autu i totonu lautele o le potu malolo, oe le tatau ona faʻatau se kapeta susulu o se eseʻese lanu e tuʻu i le ogatotonu o le potu: o le a foliga clumsy ma mataga!

Mafaufau i le lanu lanu o le potu pe a filifilia se kapeta. E sili ona lelei o le ufiufi faʻafetaui le atoa lanu fuafuaga, ae o nisi taimi e mafai ona e faʻaaogaina se pupula lanu ma se togafiti faʻataʻitaʻi e taalo i le faʻatusatusa. I lenei tulaga, e talafeagai o le mamanu o le potu aofia ai le tele o elemene o le tutusa lanu po o le paolo.

O ufiufi o leo malu o le pastel mai le beige i le sukalati o le a ofi atoatoa i totonu toeititi lava o totonu totonu. Filifili se palette lautele pe a fai e te fefe o le susulu mafai ona faʻaleagaina le mea na tupu.

Filifiliga Motugaafa

Pei ona e iloa, kapeta mafai ona fuafuaina e le gata o le fola ufiufi poʻo teuteuina elemeni luga o le foloa, ae faʻapena foi ona ufiufi pa, pe a fai o lenei e saunia e le mamanu o le potu. I ona po nei, ua matua faʻamalosi ma faʻafiafiaina fofo mamanu e mafai ai ona e faʻamoemoeina se mea mai ia latou.

Ua faʻapea foi ona faʻalauteleina atu fesoasoani fesoasoani mo le foloa kapeta. Afai e te filifili e filifili se kapeta mo lou fale, ia mataala ua fautuaina e tapunia le sili atu ma le tasi vaetolu o le potu e tausisi i fafo fealofani. O lona uiga, atonu e i ai ni filifiliga eseʻese: tasi kapeta i le ogatotonu o le potu (lapoʻa poʻo le oval o le a foliga sili atu lelei), lua pe tolu - i vaega eseese o le potu pe i itu faʻafeagai o le moega po o le sofa.

Ae mo tamaʻi kapeta mo teuteuga, i tulaga masani o mamanu, na talitonuina e tatau ona latou toe faia le foliga o le mea o loʻo latou taʻoto ai. Ae ui i lea, o le lata mai fautuaga mai aso nei tisaini faʻatagaina oe e solia lenei saʻo tulafono. O le mea lea, fantasize ma ia lototetele!

Filifiliga mo potu malolo totonu

E leai se faʻatapulaʻaina o kapeta i le potu malolo. Naʻo le tuʻufaʻatasia ma teuteuga o le potu, meaafale ma isi mea teuteu e taua. I totonu o le potu malolo, e mafai ona faʻaaoga se kapeta ma soʻo se faʻaputuga umi, e faʻamoemoe lava i mea e manaʻomia e lē e ana.

O le faaputuga umi e faigata ona tausia, o lea afai o le potu malolo avea o se potu 'ai, e sili atu le aua le faataatiaina kapeta ma se faaputuga umi iina: o le a manaʻomia tumau faamamaina pe o le a le pine ae pisia. Ia, afai mo oe le potu malolo ua na o se nofoaga mo le aiga atoa e malolo ai, lagona le saoloto e faataatia iina se kapeta malulu e matagofie mo ou vae. O oloa ma lauulu uumi e sili ona maaleale ma fulufulu i le taimi e paʻi i ai.

Mo se potu malolo, o se kapeta mafai ona auauna atu o uma autu o galuega o le fola ufiufi ma le totonugalemu ogatotonu o le potu. I le tulaga muamua, o le mea autu o le filifilia lea o se paolo toʻafilemu malu o kapeta, atonu ma se unpretentious mamanu, tuʻuina i le ogatotonu poʻo luga o le tasi itu o le potu malolo. Ma i le avea ai o se nofoaga tutotonu, e fautuaina ia faʻaaoga se pupula, lanu lanu lanu e tu ese mai le malologa o totonu o le potu. I le auala, o le taulaʻiga filifiliga filifiliga mo le potu malolo e sili atu le aoga. Afai e i ai, i lou manatu, mea sese poʻo ni faʻaletonu, o le fala e avea ma nofoaga tutotonu o le a faʻalavelaveina le mafaufau mai isi mea iti.

Filifiliga mo le potumoe totonu

O le potumoe manaʻomia se siosiomaga o le mafanafana ma le mafanafana mo se leo ma maloloina maloloina. O kapeti sili ona lelei mo le potumoe e malūlū, kapeta umi-faʻaputuga e manaia e soli i luga e leai ni vae, ma e lelei foi mo leo.

E masani lava i totonu o le potumoe, lanu mautu "fautua mai latou lava", faʻamalieina pe a maeʻa se aso faigata. O se malamalama beige poʻo paepae fugalaau fugalaau o se sili filifiliga. E mafai ona e faʻaogaina isi paolo o lau filifiliga (mo se faʻataʻitaʻiga, kapeti uliuli ma papaʻe).

Faʻaaoga lanu eseʻesega e fausia ai se tulaga ese potu moe mamanu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o puipui ma kapeta o loʻo i totonu o le pastel beige, ma meafale o loʻo i totonu o le paolo sukalati. Poʻo le isi itu - fola i lanu uliuli. Lenei auala o le a vaʻaia faʻalauteleina le avanoa ma faʻatumu le potu i fou lanu. E mafai ona e filifilia ituaiga eseese ma lapisi kapeta. O le mea taua o le taeao e tulaʻi vae e le luga o le linoleum malulu, ae i luga o se kapeta agamalu ma mafanafana.

Mo i latou e le fiafia i pastel lanu ma e fiu, o se kapeta ma se felanulanuaʻi susulu faʻataʻitaʻiga e atoatoa, ma o le quirky foliga o kapeta o le a faʻamalieina ai oe ma faʻateleina le tulaga o le malosi i le amataga o le aso. Sili ona manaia, catchy coatings e tuʻufaʻatasia ma le malu malu o pa puipui teuteuina.

Kapeta i le potumoe e le manaʻomia e vaʻaia aua e le masani ona faʻaaogaina pei o isi potu.

Vaega o filifiliga mo se potu o tamaiti

Tamaiti manaʻo e tuʻuina atu mea sili uma, o lea faʻapitoa vaʻai totoa i le ata o potu a tamaiti. O se ata susulu fiafia e faia i le vasega pepe ina ia maua ai e tamaiti i taimi uma se lagona fiafia.

Ae o le foloa o le ufiufi, e taua tele mo le potu a tamaiti:

  • Mauaina le mafanafana o vae.
  • Saogalēmū Tamaiti tamoʻe ma taʻalo tele, o lea la o le filifiliga o se mea maseesee luga ua aveʻesea. O le kapeta e fetaui lelei mo le vasega pepe: e faigata ona seʻe ma faʻapaʻu i luga.
  • Filemu ma le mafanafana. Tamaiti e le gata fiafia i le tamoe, ae o le nofo foi i luga o le foloa, o le mafuaʻaga e taua tele ai le tuʻuina o se kapeta mafanafana i le vasega pepe.
  • Mamanu Mo tamaiti, o se kapeta ma geometric faʻataʻitaʻiga poʻo ni ata o latou fiafia i ai katuni foliga e atoatoa. E i ai oloa o loʻo faʻaalia ai taʻaloga a tamaiti (mo se faʻataʻitaʻiga, tala faʻasolopito).

A faʻatau se kapeta mo se vasega pepe, ia mautinoa o le ufiufi na valiina ma vali saogalemu mo tamaiti! O faʻamatalaga e uiga i vali e atagia mai ile kapeta tusi. E manaʻomia tagata faigaluega faleʻoloa e tuʻuina atu pe a talosagaina!

Faʻaopopo fesoasoani aoga pe a filifilia se kapeta:

  1. Afai a maeʻa le faʻatauina o se kapeta fou fluff pa'ū mai ia, e le o se faʻalavelave. O le mataupu o loʻo i felauaiga ma teuina o le oloa, i ni nai aso e tatau ona pasi. Afai o le kapeta e faaauau pea i lalo, e foliga mai e le lelei. Sefe lau lisiti pe a uma ona e asia le faleoloa!
  2. A faʻatauina se oloa gaosia i le lima, faʻalogo i lona itu lauusiusi: e tatau ona i ai le saini a le tusitala o le galuega, ma le faʻataʻitaʻiga ma le lanu e tatau ona faʻatusatusa i le itu i luma.
  3. O kapeta fulufulu mamoe e tatau ona togafitia ma faʻapitoa e puipuia ai le mogamoga.
  4. E le tatau i le ufiufi ona lafoa se manogi leaga!

Kapeta o se mea teuteu lelei a le fale. Filifilia o le kapeti saʻo e le faigofie i le mauʻoa o faleoloa o aso nei. Muamua, filifili tonu pe o le a le ituaiga kapeta e te manaʻomia. Manatua mea e te manaʻomia e mafaufau ai: tele, lanu, meafaʻatasi, tuʻufaʻatasia ma isi totonu elemene. Alu e faʻatau ma sau "ata" ua uma ona sauni i lou ulu, ona faigofie ai lea ona faia lau filifiliga!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Faaiuga o le Faamasinoga o tausi soifua (Mae 2024).