25 manatu mo mamanu faletaele i Khrushchev

Pin
Send
Share
Send

"Khrushchev" o se tasi o masani masani o fale. O nei fale mautotogi ua faʻaauupegaina i se auala o le manaʻoga mo le toe faʻaleleia o le a tulaʻi mai (o le atunuʻu e matua leai lava). E moni lenei mea mo faletaele ma e matua faʻatapulaʻa lona fua. Ina ia faʻalauteleina le faletaele, e masani ona faʻaaoga e tagata mautotogi le osia o ni paipa mo se avanoa avanoa. Faʻafefea ona faʻaauupegaina se faletaele mamanu i Khrushchev, faʻalelei avanoa ma fausia se matagofie totonu totonu? Faigofie lava!

O le a le mea e tatau ona e iloa ae e te leʻi amataina le gaioiga?

E pei ona uma ona taʻua, o le nofoaga o le a le faʻatagaina le mafaufau e feoaʻi tele. E tatau ona filifili i le numera o le taua elemeni o le faletaele. O le faʻatulagaina o le potu e faʻamoemoeina i le i ai o elemeni le manaʻomia. Mafaufau e ave ni aitema (masini fufulu, ato tagamea) i isi potu e avanoa ai le avanoa e te faia ai lenei mea. O se tali sili mo lenei faʻataʻitaʻiga o le umukuka, o le a fesoasoani lea e "laʻu i lalo" le avanoa i totonu o le faletaele. E saʻo le tuʻu faʻatasia o se faletaele ma se faleuila. Lenei o le a sefe avanoa (leai se manaʻoga e fausia se faʻaopopo pa) ma tupe. O le filifiliga e saʻo mo se aiga laititi. Mo se aiga e toʻa fa pe sili atu foi, o se faleese taʻitasi e sili atu ona fetaui. Faʻatasi, faʻalautele le faletaele i le tau o le auala, pe a faʻatagaina e le faʻatulagaina. E seasea faʻaaogaina le auala. Aua le faʻanoanoa ia te ia.

O a faigata o loʻo faʻatali mai mo oe?

O le faʻafitauli sili o le amataga lea o le Khrushchev. E fai lava si faigata, e manaʻomia le toefausia. A faʻapea e te filifili i se faleuila tuʻufaʻatasi ma se fale taele, e tatau ona e tuʻueseina le pa puipui. O le gaioiga o le a le tele se taimi, ae o le a mafua ai ona e afu i luga o le faʻavasega puipui o le potu fou.


Lona lua o faʻafitauli o le nofoaga o fesoʻotaʻiga vai. E foliga mai o paipa faʻaopopo e tatau ona faia e sefe ai le avanoa. O lenei o le a saofagā i se faʻalelei ma talafeagai fetuʻunaʻiga o faʻaopopo paipa. Oe mafai ona faʻamatalaina le paipa i le vaeluaina. O le ai ai se manaʻoga e faʻafoliga lenei puipui, lea e mafai ona tele tele hassle.

Avanoa fetuutuunai

O le tuʻufaʻatasia o faletaele ma faleuila o se tali sili lea mo le fetuʻunaʻiga o avanoa. Afai e le mafai lenei mea, ona i ai lea o filifiliga. O se laʻasaga sili ona lelei o le faʻatau mai nai laiti lava o palama. E te le tau faʻapipiʻi se tanoa vai, ae naʻo le paʻu mai le taʻele poʻo le taʻele.


Ua amata ona lauiloa e faʻaoga le tapu taele ma faleuila e aunoa ma vae. Ole mea lea o le a faʻatagaina ai oe e faʻapipiʻi se masini tamea poʻo ato ato i le fale taele. Ina ia faʻamalosia atili le avanoa, e mafai ona e nana paipa ma tane vai i totonu o le faletaele. A faʻatauina palama totoga, filifili tulimanu faʻataʻitaʻiga, latou te faʻalauteleina le avanoa avanoa. Faʻapipiʻi isi fata e faʻaoga ai le metotia faʻapipiʻi, ae aua le faʻatu maualuga tele. Faia le taele nai lo le faletaele. O lona faʻatulagaina itu e le fetaui ma le itu faʻataʻoto o le faletaele.

Potu o potu

O le mea moni, o le sitaili o le potu faia tele tele sao i le faletaele mamanu. Matou te ofaina ni filifiliga mo sitaili ma se faʻamatalaga:

MinimalismFaʻavae luga o le tele o le faletaele, minimalism foliga mai e sili ona lelei. E maua ai auiliiliga ma elemeni o le faigata ma le saʻo. Drawers fausia i totonu o puipui faʻatagaina oe e ofuina fagu ma paipa. O se faʻapitoa foliga o le lagona faifai pea o le faʻatonuga, e ui lava i le mea o loʻo tupu i totonu o loka nana.
Faiga faa-IapaniO lenei sitaili o se lanu felanulanuaʻi o Asia tofo ma minimalism. Pei o le faiga sa i ai muamua, o Iapani e iloga i lona faigata, ae e i ai ona foliga e faʻaalia i se tuʻufaʻatasiga o puipui ma le i ai o tamaʻi elemeni mamanu.
Tekonolosi maualugaEseese i malulu paolo ma elemene o fola tioata ma se susulu faʻaaliga o uʻamea tone. Maualuga-tekinolosi luminaires faʻatagaina oe e vaʻaia faʻalauteleina le avanoa. Fetaui lelei mo e fiafia i ata ma mea maualuga.
Aso neiO le sitaili sili ona taatele i le taimi nei. E iloga i le lamolemole luga, aoga i le filifiliga o paipa totoga ma lona laʻititi. O le sitaili e faʻaalia e ni leo faigofie (paʻepaʻe, uliuli, efuefu) ma puipui e faʻaali mai.

Faʻalauteleina avanoa

Afai e leai se auala e matua faʻalauteleina ai le avanoa, e tatau ona faʻalauteleina mo o tatou mata. O le vaʻaia vaʻaiga o le avanoa i totonu o le faletaele e mafai ona o tali nei:

  • teuteuina o le faʻalo i lanu malamalama ma se tulaga pupula;
  • tusia faʻailoga tuʻu i luga o puipui;
  • faʻalauteleina e ala i mea faʻaopopo diagonal (fesuiaʻi o maa i le foloa);
  • mosaic teuteuina o protruding elemeni o le potu;
  • o se tuʻufaʻatasia o leo malamalama ma leo pogisa;
  • laupepa faʻaopopo faʻaopopo;
  • malamalama i le lotoifale;
  • taofiofia paipa;
  • filifiliga o fata tioata ma kapoti.

A mulimuli i le fesoasoani, e taua le tuʻufaʻatasia saʻo. E le tatau ona tuli ma le filiga e faʻalautele le avanoa pe a le faʻatagaina oe e le faletaele e faʻavasega lelei mea o loʻo taua i luga.

Le lanu lanu o le potu

Pe a filifilia muamua lanu, ia taʻitaʻia e le malamalama ma susulu lanu. O le a latou vaʻaia lautele le potu. Faʻatasia leo ma pogisa ia maua ai le aʻafiaga o le loloto. O le tele o avanoa avanoa o le a aliali mai i totonu o le faletaele ma o se subconscious lagona o le loloto o le a fausiaina.
Aua le faʻapaʻepaʻe atoa le faletaele, o le a na ona fausiaina o se lagona o se malulu falemaʻi siʻosiʻomaga e masani ona faʻanoanoa.
O le filifiliga masani o se tuʻufaʻatasia o papaʻe ma susu sukalati tone. O le potu e faʻataunuʻuina i puipui susu ma faʻailoga uliuli e pei o ni elemeni ua toe teuteuina. Tuufaatasi ma meaafale e tatau ona pogisa nai lo puipui.
Faatino le foloa i leo pogisa nai lo puipui. Oe o le a lagona le potu faʻalauteleina i luga. O le taualuga e tatau ona faia i moli malamalama ina ia aua neʻi fausia se siosiomaga o le i ai i totonu o se puta.

Faʻauma mea

O le faʻaumaina mea taua taua se taua vaega. O le filifiliga pito sili ona lelei mo le taualuga o le valivali poʻo le faʻapipiʻiina o panui palasitika, pei ona uma ona taʻua, i lanu malamalama. Afai e faʻatagaina le maualuga, o se tali sili ona lelei o le faia o se faʻalo iila faʻalo. Lenei o le a faʻatagaina oe e lagona le faʻaauau o le faletaele i luga.
O puipui e tatau ona maeʻa faʻaaogaina mosaics poʻo tile. Faʻaaogaina o vali e manatu i ai o se mea masani, ae o puipui e le laugatasia e faigata ai ona faʻamaʻaina. Tile poʻo mosaics o le a faʻatagaina ai oe ona tuʻufaʻatasia le lanu lanu o puipui, ia, pei ona maeʻa mauaina, e lelei i tulaga o vaʻaiga vaʻaia.
Faʻaoga tile mo le foloa. E mafai ona e faʻaaogaina le togafiti o le faʻateleina o le vanimonimo. Faʻaeteete neʻi le seʻe maseʻe le maa, aua o le fegasoloaʻi ma le vai e ono aʻafia ai le tagata o loʻo i luga o le tile.

O le filifiliga o le palama

O le laʻasaga mulimuli i le teuteuina o lau faletaele o le filifilia o au faletaele.
O le elemene sili ona tele o le tapu taele (e sili atu le sui i se fale taele). Afai e le mafai ona toe sui i se fale taele, filifili se faʻataʻitaʻi faʻataʻitaʻiga.


Ina ia aua neʻi faʻatauina ni kapoti faʻaopopo, faʻapipiʻi i lalo tile. E fai latou ma nofoaga e teu ai fagu ma paipa eseese.
Filifili se tapu e aunoa ma se sitepu. O lenei e le afaina ai le mafanafana, ae o le a maua ai faʻaopopo avanoa.
Filifili se faletaele e aunoa ma se tamaʻi vae. Aua le popole neʻi le lagolagoina e le fausaga lou mamafa. O faʻataʻitaʻiga lelei e mafai ona oʻo atu i le 200 kg. Afai o lou mamafa i totonu o nei tapulaʻa, ona filifili lea o lenei filifiliga.


Ina ia faʻasaʻoloto avanoa, e mafai ona e faʻatulagaina le mulumuluga luga o le tapu taele. E aoga ma talafeagai.
Faʻalelei lau fale taele i lou liua i se taʻele ma se fola alavai. Lenei o le a faʻatagaina le avanoa e faʻapipiʻi fafo, ma le faia ai le lagona o le i ai o se tele fausaga. Faʻatumuina ma faʻaaoga ni mea lelei mo le teuina o vailaʻau i totonu o le fale.
Mafaufau i fautuaga o loʻo i luga e faʻasolo ai lou faletaele. Manatua, mafanafana ma le lalelei e tatau ona o faatasi. Ole tulafono faʻavae lea ole soʻotaga lelei o le faletaele. Totogi faapitoa i paipa, e sili ona tele nofoaga. O le filifiliga saʻo e mafai ona faʻalauteleina le avanoa avanoa mo le olaga i aso uma.

https://www.youtube.com/watch?v=S39uBocYnCc

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Nikita Khrushchev The Man Behind the Missile Crisis (Iuli 2024).