O le tausiga o se potu na ea i luga i se fale mautotogi

Pin
Send
Share
Send

O se tamaʻi fale rosa i totonu i totonu o se ulo matagofie o le miti a le tele o fai togalaau. Le manogi maaleale o lanu fugalaʻau ma manifinifi laumei fugalaʻau mafai ona faʻatoʻilaloina soʻo se tasi. Ae le o tagata uma e filifili e faʻatoʻa lenei laau i totonu o se fale mautotogi - rosa e taʻutaʻua mo o latou uiga fiafia. Ae leai se mea e le mafai. O le tausiga o latou e le sili atu le faigata nai lo ituaiga togalaau. Afai e mulimulitaʻia nisi tulafono, o le a latou fiafia ia te oe i fugalaʻau lauolaola mo le tele o tausaga. O le fesoasoani mai lenei tusitusiga o le a taʻuina atu ai ia te oe pe faʻafefea ona filifili ma fesuiaʻi manogi manogi, ala e tausi lelei ai ma faʻafefea ona faʻasalalauina.

E uiga i le laʻau

Potu rosa o se teuteuga laʻau laʻau mai le Pink aiga. O le eseʻesega tele i le va o lenei ituaiga o lona lapoʻa tele, e faʻafaigofie ai ona ola i totonu o fale. O le maualuga o le togavao e masani lava e le sili atu i le 35-45 cm.

O le talaʻaga o le faʻatoʻaga o le rosa i totonu e i ai se faʻasolopito taua. E oʻo lava i taimi tsarist, sa lauiloa le totoina o ituaiga rosa ti i le fale. Hybrids o lana Saina "aiga" e masani ona maua i taimi o Soviet. O le laʻau na iloga i le tele, fugalaʻau fugalaʻau.

O aso nei e tele ituaiga o poti "lalelei". Ua faʻavasegaina i latou i vaega nei - Itiiti, Iti-Flora ma Polyantha. E matua taʻutaʻua ituaiga o tamai rosa polyanthus ma tuaoi ma tamaʻi fugalaʻau, rosa o le poletito, lea na sosolo lautele i le goto ifo o le seneturi lona luasefulu. Na latou o mai i fale mautotogi ma fale mai le tamaʻi fale faʻafofanua e faʻaigoa ia latou igoa.

I se faʻaopopoga, ua fafagaina e le aufaifaʻatoʻaga le tele o ituaiga faʻapitoa mo le totoina i totonu o fale. Mo se faʻataʻitaʻiga, rosa mai le faʻailoga Danimaka Cordana. O sui e sili ona manaʻomia le laʻititi o le "aiga" o Maota o le Palemia ma Patio. Ma, ioe, tasi mafai ona le mafai ona maitauina le Pati rosa - o le maualuga o nei pepe e le sili atu 14 cm.

Faʻafefea ona filifili se rosa i se faleʻoloa

O le taimi sili ona talafeagai e faʻatau ai se potu rosa o Fepuari poʻo Mati. I masina malulu, o le a faigofie mo le fugalaʻau ona faʻafetaui i tulaga fou, o lea o le avanoa o le sefeina o le laau faʻateleina. E tatau ona iloilo totoʻa le rosa mo faʻamaʻi ina ia mafai ai ona filifilia se kopi sili ona maloloina. O sea fugalaʻau e tele ona laʻau fou ma ona lau, ma se faʻaputuga eleele i totonu o se ulo e matua tumu lava i aʻa. Aloʻese mai le faʻatauina o laʻau ma laʻau paʻu ma lala lau. Ae e leai se mea e leaga ai i laʻau matutu, ae o latou paʻu e tatau ona fou ma lamolemole. Ia mautinoa e tepa i le pito i lalo o laʻau e vaʻai pe i ai ni meaola faʻatamaʻi.

Faʻatau rosa i na o faʻamaonia fesoʻotaʻiga o le a le faʻatagaina le le tatau i tausiga o laʻau. A uma mea uma, afai o le eleele i totonu o le ulo faʻamago le itiiti ifo ma le tasi i le taimi o le kilivaina poʻo le i ai i le faleʻoloa, ona le aoga lea e toe faʻaola ai sea ituaiga fugalaʻau. I lenei tulaga, o le a galue naʻo se teu afu, lea, peitaʻi, o le a faʻafiafiaina oe teisi teisi atu nai lo tipi rosa. E matua faigata lava ona iloa le vaʻai atu i lenei faʻafitauli vaʻai.

Aumai le laʻau mai le faleʻoloa, e tatau ona e teuina i totonu o se potu ma le vevela o le +15. E tutusa lava le taua o le faʻatumauina o le maualuga o le susū ile faʻasusu o le laʻau ile vai mai le fagu pasi 2-3 taimi ile aso. E tatau ona aveʻese fugalaʻau mago ma lau i le taimi lava e aliali mai ai.

Laʻau tausiga i le fale

O rosa i totonu e fai si manaia ma mimigi. O le tausiga o latou e le faigofie. Faʻapea foi i tulaga masani, latou te manaʻomia le taumalulu i totonu o se malulu potu. I le tau mafanafana, e le taliaina e rosa le vevela, o lea e fautuaina ai e ave i fafo i le avanoa i vaitaimi mafanafana.

E tele nuances lea e faʻamoemoe i ai le tulaga ma foliga o le laʻau. O le tausiga saʻo e mautinoa e fua mai, ma e mautinoa le faʻafiafiaina o oe e le laʻau ile fugalaʻau matagofie ile faʻafitauli. Mafaufau i tulafono masani mo le tausia o rosa i le fale.

Filifiliga nofoa

Afai e te le fuafuaina e lafo se fugalaʻau mo se nofoaga tumau pe faʻavaitaimi nofo ai i le togalaau ma o le a totoina i le fale, oe tatau ona filifilia le nofoaga saʻo e tuʻu ai.

O le rosa o se moli-alofa alofa, ae e fefefe i le susulu o le la. Mo lona tumau tumau, o se sautesasaʻe po o saute o faʻamalama sill e talafeagai. Latou te lava malamalama lelei, lea e taua tele mo se manogi "matagofie". Peitaʻi i nofoaga ia, e ono vevela tele laʻau, latou te ono le teteʻeina foʻi le susulu o ave.

E sili ona faigata mo rosa le ola i le aoauli itula, pe a faʻafoa e le la ma le malosi tele. I se taimi faapena, oe manaʻomia le vaʻaia o maualuga-lelei paolo o le rosa, pe o le mea sili toe faʻaleleia mai le windowsill i luga e le o matua lolovaia i le malamalama. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e aveʻese le ulo i luga o le laulau e faʻafesoʻotaʻi le windowsill poʻo se fata tuʻu i luga o le puipui i autafa o le faʻamalama.

Filifili eleele ma ulo

O le eleele e tatau ona i ai permeability lelei ma faʻatagaina faigofie auala o le ea ma le susu i aʻa. O nei meatotino o loʻo umiaina e se palu faʻamea gaosi saunia e ofaina i faleoloa faʻapitoa. Oe mafai ona faʻafefiloi oe lava le substrate. E tele filifiliga eleele mo rosa i totonu. E mafai ona aofia ai:

  • 4 vaega o fanua faʻasotoma, 4 vaega o le humus ma le 1 vaega o le oneone;
  • 2 vaega o humus, 2 vaega o peat, 1 vaega o le oneone;
  • 2 vaega o peat, 1 vaega o fanua faʻatoʻaga, 0, 5 vaega o le oneone, 2 vaega o humus.

A maeʻa ona faʻafesoʻotaʻi vaega, e manaʻomia le faʻamamaina o le paluga ua uma ona sauni - sasaa i le vai pupuna.

E masani lava ona filifilia se ulo e fai si lapoʻa nai lo le mea muamua. E mafai ona lua inisi le lapoʻa ile lautele ae 5-8 cm le maualuga Afai na faʻatau le rosa ile tamaʻi tioata, e faʻatagaina ona ave se fagu lapoʻa. O le lautele o lona pito i lalo e mafai ona 10-12 cm, ma o lona maualuga o le 15-20 cm, tusa, pei o le maualuga o se mini-shrub. A faʻapea e totō faʻavaʻa se laʻau faʻatoʻaga i totonu o se ulo telē, o le a atili ai ona fuga mai. O se tagata matua rosa mafai ona totoina i totonu o se ulo ma le maualuga o le 20-22 ma le lautele o le 24 cm.

O le ulo lelei mo le rosa o le keramika ma se puipuiga vaega o le susulu. I totonu o sea koneteina, o le eleele o le a tumau susu umi. Afai o le a e faʻatau se palasitika ulo, filifili le tasi ma mafiafia ona itu ma lalo.

Sūsū ma le vevela o le ea

O le manuia o se laʻau faʻalagolago tonu i le tulaga lelei o le microclimate faia i totonu o le potu.

O le tele o le mago o le ea e mafai ona taʻitaʻia ai i foliga vaaia o faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O le mea lea, e tatau ona faʻatumauina le susū ile 60-70%. Faʻatumu fagu i vai ma tuʻu latalata ile laʻau. O le vai o le a faʻapusaina, lea o le a maua ai le manaʻomia tulaga susu.

Afai e tatau ai, o le potu rosa e mafai ona faʻasusu i le mafanafana, faʻamautuina vai i aso uma poʻo isi aso uma. O le tele o taimi e faʻasusu ai le vai e faʻamoemoeina i le mago o le ea ma le potu vevela. Afai e malulu le potu, e le manaʻomia le taualumaga. O le aʻafiaga o le vai taele mafanafana e aoga tele i le tulaga o laʻau.

I le tautotogo ma le taumafanafana, o se vevela lelei mo se rosa togavao o le 18-24 tikeri. O le soʻona vevela ma le faʻamagoina o aʻa e tatau ona aloese mai ai. I le taumalulu - i le taimi o le le moe - o laʻau e tatau ona teuina i le vevela o 8-15 tikeri. E leai se mea e tatau ai ona tuʻu le ulo i tafatafa o radiator ma heaters. O le potu e tatau ona ea faʻalelei ma i le taimi lava e tasi puipuia mai le ofi atu o draft. E le tatalia e le laʻau suiga faafuaseʻi o le vevela ma ono faʻapipiʻi pe a ave saʻo i fafo. Peitai, o le le taua o fesuiaʻiga i aso uma o le a faʻamanuiaina ai o ia.

I le tau mafanafana, o le rosa mafai ona ola i le 30 tikeri, ae na o pe a fai e masani ma tele faʻasusu ma faʻasusu. O le mea lea, e sili ai le teu i se nofoaga malu. E mafai ona faʻapipiʻi i totonu o le potu faʻapipiʻiina i le ea maluluina, pe a tuʻuina i se mamao taua mai le puna faʻamamaina.

Moli

O rosa i totonu e tatau ona tuʻuina i se vaega o le fale e mitamita ai i taimi uma ma susulu tele, ma i le taimi e tasi faʻasalalau moli. Seʻi vagana ua lava le susulu o le la ona fotu malosi mai lea o le fugalaʻau ma tupu saʻo. O rosa i totonu o ulo e tuu i luga o faʻamalama. E le gata i lea, e sili le faʻaaogaina o faʻamalama i le itu i saute. I le aoauli, e tatau ona aveʻese le laʻau mai vaʻalele na lolovaia i mumu mumu, pe puipuia i latou mai le la i pupuni poʻo pupuni. Afai e le mafai ona faʻapogisaina ia laʻau, e tatau ona e faʻasolo atu i sisifo poʻo sisifo o faʻamalama. O le taimi o totoe, taimi faʻaopoopo moli o le a le soʻona totoʻa, faatasi ai ma le fesoasoani a masini faʻapitoa.

Faasusu

Ina ia faʻasūsūina le 'eleʻele i totonu o le ulo, e tatau ona e faʻaogaina malu poʻo vai timu, i le vevela o le potu poʻo sina mafanafana.

E mafai ona fesuiaʻi le malosi o le faʻasusu faʻamoemoe i le vaitau. I le tautotogo ma le taumafanafana, o le tulaga o le ola ola ma fugalaʻau tupu. O le mea lea, i nei vaitaimi, e manaʻomia e le laʻau le tele o le eleele susu. E tatau ona gaosia faʻatele i le vaiaso. I le vaitau o le tautoulu-taumalulu, o le malosi ma le tele o taimi o faʻasusu e tatau ona faʻaititia. I tau maualalo o le tau, aua le faʻasūsūina le eleele e sili atu ma le tasi i le vaiaso. I le va o faʻasusu, o le eleele e tatau ona i ai le taimi e faʻamamago ai 2-3 cm loloto. A leai, mafai ona tupu le faʻapalaina o le eleele. I le vaitaimi o le taumalulu, o le aʻafiaga o le eleele faʻateleina faʻateleina. Lenei mafai ona tau atu i aʻa pala. O le vai o loʻo totoe i totonu o le apa e tatau ona faʻamaligiina 10 minute talu ona faʻasusu.

Lavalava pito i luga ma faʻafelelei

Fertilization o se tatau-i ai aitema mo le tausiaina o se potu rosa. I le vaitaimi o le tautotogo ma le taumafanafana, e faʻatinoina le fafagaina i taʻi lua vaiaso. E manaʻomia le fesuiaʻi o mea totino - o le faʻafofuina o otaota povi, faʻatasi ai ma minerale - faʻapitoa suavai faʻaputu mo fugalaʻau faʻapipiʻi laʻau toto talafeagai. I se faʻaopopoga, e aoga le sausauina o laulaʻau ma se vaivaiga faʻalauleleia faʻafofoa o laʻei faʻapitoa. Leai se faʻamalieina e manaʻomia i le taimi o malologa.

O le fafagaina muamua e manaʻomia ia Aperila, pe a maeʻa le laʻau ulu atu i le ola ola laʻasaga. Afai na totoina laʻau i le taimi o le tautoulu, e ono le faʻamaluluina le eleele mo le masina mai le amataga o le taimi e ola ai. O paluga faʻafouina o paluga o loʻo iai le lava o meaʻai. I le fuga taimi, manaʻomia malosi fafagaina vaiaso. E sili le ave e rosa o fetilaisa i fua lelei o le tau. O le mea lea, i aso malulu, oe mafai ona teena le fafagaina.

Totoina totoina tulafono

E totoina pea tamaʻi rohi fai i tausaga uma. Roses matutua e matua maaleale i le toe totoina. Latou te onosaʻia lenei faiga ma le tiga tele, o lea e le tatau ai ona e toe faʻalavelave i le laʻau. E faʻatulafonoina le tuiina pe a fai o le aʻa na oʻo ma e manaʻomia se ulo lapoʻa. O le galuega o loʻo faʻatinoina e auala felaʻuaʻiga. Lea faʻatagaina oe e aua le gagauina le polo lalolagi ma le faʻaleagaina aʻa vaivai. A uma ona tui, e tatau ona tuu le ulo i se nofoaga paolo.

O le vaitaimi sili ona lelei mo le tuiina o le tuai o le tautoulu. O le ulo fou e tatau ona sili atu nai lo le muamua i le lautele e 3-4 cm ma i le loloto i le 5 cm. Afai e toe faʻaaogaina le ulo, e tatau ona fufulu. O se container keramika fou e tatau ona faʻasusu i le vai ma teu mo ni nai itula.

E tatau ona faʻasūsū le rosa ae e leʻi aveʻesea mai le ulo. Ole mea lea ole a aveʻese uma le polo eleele.

Ina ia faia se taotoga, e tatau ona saunia alavai, faaputu i luga o eleele faapitoa mo rosa ma faigata fetilaisa. Muamua, oe manaʻomia le fausiaina o se alavai vaega 3 cm maualuga. Ona matou setiina lea o le laʻau i le ogatotonu ma faʻatumuina i le eleele palu faʻataʻamilo i autafa, lea e manaʻomia ona faʻapipiʻiina. E le tatau ona loloto le tanuina o le rosa - o le aʻa o le aʻa tatau ona i ai i le tulaga o le eleele. Mo le toe tui pe a uma ona faʻatau, e tatau ona e faʻatali seʻia maeʻa le fugalaʻau.

Faʻafefea ona teuteu se rosa

O le teuteuina saʻo o se potu rosa o le tulaga taua lea mo lona olaola pea, fugalaʻau. Uma ituaiga o lenei laau, uma potants eseese ma togalaau tagata taʻitasi, atoatoa onosaia lenei ituaiga o tausiga.

Mo sili faʻaiuga, o nei ituaiga o teuteu e manaʻomia:

  • faaletausaga - o se masani faʻagaioiga e faʻaosoina ai le faʻavaeina o mafiafia vao ma tele fugalaʻau;
  • faʻavaitaimi - aveʻesea o le mate lala ma inflorescences;
  • faʻatonutonu - vavae ese vaivai ma protruding fualaʻau.

I le faʻagasologa o le teuteuina o rosa i totonu, o se mea e manaʻomia o le usitaʻia lea o tulaga tumama ma tumama.

O le galuega o le a manaʻomia ni maʻai ma mama mea faigaluega - e sili le faʻaaoga o vavae vavae. O le tipiina o pito o le togalaulu e tatau ona togafitia ma le vailaʻau. O le iuga o vaega e tatau ona vave togafitia ma faʻapitoa puipuiga meafaigaluega.

O le teuteuina e tatau ona faia i se tulimanu, i le amanaʻia ai o le tulaga o le fatugaʻo. Tipi ese e faia i luga aʻe o le muamua fana. O se vaega laititi e tusa ma le 5 mm e tatau ona tuua e faʻamautinoa ai le faʻamaoni o le fatugaʻo. O le vaega ua leaga o le fana na tipi i se maloloina maloloina. Afai e leai ni fuga i luga o le lala, e tipi i lalo o le faavae.

O se potu rosa e tatau ona faʻamamaina i le tautoulu. Aveʻese uma laʻau vaivai ma faʻatonutonu i totonu tuʻi atoa. Oti le mea o totoe i le tasi vae tolu, tuu 5-6 fuga i luga o se lala. Lenei o le a mautinoa ai le vave ma ola lauolaola i le tautotogo.

O le teuina muamua e faia i le faaiuga o Fepuari - amataga o Mati. E tatau ona faʻaosofia le tuputupu aʻe o laʻau malosi ma ola fugalaʻau. Ile taimi nei, ua uma le vaega malologa ma e manaʻomia le i ai i le taimi ae le i amataina le ola ola, i le taimi na faʻatoa amata ai ona fulafula fatugaʻo.

O le umi o ao ao i le taimi o le teuteuina e tatau ona sili atu i le 10 itula. E manaʻomia lea mo le atinaʻeina tatau o laʻau.

Tuua i le taimi o fuga

O fugalaʻau muamua e aliali mai luga o togavao i le faʻaiuga o Mati poʻo Aperila. E iloa e le aufaifaatoaga fugalaʻau faʻafefea ona ausia taimi fugalaʻau e tolu ile tasi vaitau. O le faʻatupuina o fualaʻau fou e faʻaosofia e ala i le tipiina o fugalaʻau faʻatasi ma le tamaʻi fualaʻau i le taimi lava e amata ai ona mamae. O lenei faiga faʻatagaina oe e maua ai fou fugalaʻau, ae ui i lea, o le tautoulu fugalaʻau e le sili atu tele pei o le tautotogo tasi.

E le mafai ona faʻaosofia le fuga i le taimi o le taumalulu. O lenei e faʻamaonia e fugalaʻau laʻau i faleʻoloa. O le autu tulaga mo le tuputupu ae vaitau i le taumalulu o le i ai o susulu malamalama faʻasolosolo moli.

Vaitaimi faigata

Uma ituaiga o i totonu rosa manaʻomia se moe vaitaimi. I lona toʻesea, ua vaivai le laʻau, ua faifai lemu lona tuputupu aʻe. Lenei mafai ona taitaiina atu i le leai o se fugalaau ma e oo lava i le oti o le laau.

A maeʻa le faʻamutaina o fugalaʻau, pe a amata ona liu samasama ia laulaʻau, e manaʻomia le faʻasolosolo malie ona faʻaititia le potu vevela ile 8-15 tikeri. Aloʻese mai le soʻa tele o le palapala. O le eleele e tatau ona sili atu le mafanafana nai lo le vevela o le vevela. E mafai ona e faʻamafanafanaina i le tuʻuina o le ulo i se koneteina o otaota. Faʻasusuina o le rosa i lenei vaitaimi e tatau ona seasea ma sina mea itiiti. O le tausiga saʻo e faʻamautinoa ai le tutupu mai o fuga ile tautotogo.

Toe fauina se potu rosa

E faʻalauteleina rosa i totonu e ala i tipi. Ina ia faia lenei mea, faʻafetaui au o rosa faʻatau mai le faleʻoloa poʻo matutua laʻau i le taimi o le tuputupu ae vaitau. Tipi e mafai ona faia i totonu o le fale vevela, i le fale ma fafo atu o fafo. O taimi sili ona lelei mo lenei gaioiga o le tautotogo ma le taumafanafana. Peitai, e oʻo lava i le taumalulu, pe a faʻaaoga e faʻaopoopo moli e mafai, e mafai lava ona totogo se au o se laʻau e te manaʻo ai.

Tipiina o tipi

Ina ia maua ni fana, o vaega o le au ma le tele o laʻau e talafeagai - 2-4 primordia ua lava. Tipi e tatau ona ave mai le ogatotonu, o le matua vaega o le au ma le laʻau lanumeamata laʻau ma maloloina fatugaʻo.O se lala e vavaeʻese mai lalo saʻo i lalo o le pito i lalo o le laʻau, ma o le lua cm cm paʻu mai le pito i luga bud.

O aʻa e aliaʻe mai le laʻau maualalo tuu i totonu o se siosiomaga susu. O le sili ona taatele metotia o aʻa fausiaina o totonu o le vai ma le substrate.

Talu ai nei, ua toʻatele faʻatoʻaga faʻaalu i tipiina i pateta tubers. O le laʻau e 'aina le susū mai le aʻa faʻatoʻaga ma lagona le sili le toʻafimalie pe a leai ni ona aʻa tetele. Matou te faia se pu i le pateta, tuʻu se faʻamau i totonu ia mafai ai ona faʻatatau ni pito i lalo, ma toto i le eleele - tatala le eleele poʻo se ulo.

Tipiina i le vai

Tele taimi, o tipi e tupu ile vai. Matou te tuʻuina le laʻau i totonu o se koneteina ina ia i lalo laʻau i totonu o le vai ma ia mautinoa e le paʻu le suavai. A maeʻa ni nai vaiaso, ona faʻapipiʻi lea o aʻa laiti, ma e mafai ona toto le laʻau i le eleele. O le le lelei o lenei metotia e mafai ona pala le tipi i totonu o le vai. I se faʻaopopoga, o aʻa o le rosa e sili ona maaleale ma e masani ona tigaina i taimi o tuiina.

Tipi i lalo o le faʻavae

A e faʻamaʻa saʻo ia tipi i le palapala, e mafai ona alofia faʻafitauli ua faʻamatalaina. O fualaʻau aʻa e totoina i totonu o se fugalaʻau moega poʻo se ulo faʻatasi ai ma se vaega o le eleele. Lenei aloese mai le faʻaleagaina. O peat, sphagnum lumo, substrate ma le popo e talafeagai e fai ma mea toto. E mafai ona mauaa uma tipi i totonu o ulo eseese ma i totonu o se atigipusa masani.

Aʻo leʻi totoina, e manaʻomia le fufui fualaʻau ua uma ona saunia i se sooupu faʻapitoa e faʻaosofia ai le vave ola o aʻa. E toto le lala i lalo o le malifa, ma tanu ai ni fualaʻau pito i lalo. Vai le laau ma ufiufi. Mo le totoina, oe mafai ona ave se ipu malamalama poʻo se palasitika, pe na o se taga palasitika. O le aliali mai o laʻau muamua faʻailoa mai ai le faʻavaeina o aʻa ma faʻailoga ua oʻo i le taimi e toto ai le laʻau.

Faamaʻi ma faʻamaʻi o se potu

O le rosa i totonu e maaleale i le efuefu. E tuua se paʻepaʻe papaʻe i luga o laulaʻau ma au. Ina ia aveʻese le faʻafitauli, e tatau ona aveʻese ma togafiti mea ua aʻafia i se vailaʻau oona. Fundazol, Topaz, Fitosporin e talafeagai.

Aphids poʻo apogaleveleve mites mafai afaina ai le soifua maloloina o rosa. A osofai mai se mite apogaleveleve mumu, e aliaʻe se faamoega pato i luga o laʻau ma o le uii lau laumei mago. A faʻapea e maitauina se laʻititi o iniseti, e mafai ona tiaʻi laulaʻau ile vai fasimoli. I le tulaga o le tele o le faʻaleagaina o le laʻau e ala i mea faʻalafua, e tatau ona e faʻaaogaina iniseti iniseti - Aktellik, Fitoverma, Nurrel-D. E le tatau ona e taumafai e aveʻese se apogaleveleve mite ma vailaʻau masani - o lenei mea o le a mafua ai le oti o le laʻau.

O a isi faʻafitauli e mafai ona mafua ai faʻamaʻi rosa potu?

  • leai se nitrogen i le palapala - e paʻuʻe laulaʻau, e faʻamama samasama muamua uaua;
  • ma le le lava o moli, faʻaletonu poʻo le leai o se taimi talafeagai e teuteuina ai, faʻataʻitaʻiga, seasea faʻasusu - e leai se fugalaʻau;
  • a faʻapea e maualuga tele le tau, faʻasusu faʻaletonu ma tele moli, o laulaʻau e faʻaliu samasama ma paʻuʻu ese;
  • i le tele o le faʻasusu, e pala le la.

E mafai ona toto ni rosa laiti ile fale, ole mea taua ole mulimuli ile tulafono ole tausiga mo latou.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Pyaar De. Sunny Leone u0026 Rajniesh Duggall. Ankit Tiwari. Beiimaan Love (Iuli 2024).