Faʻafefea ona faʻapipiʻi lelei pupuni o faʻalo

Pin
Send
Share
Send

O se faʻalo mafolafola atoatoa i totonu o se fale mautotogi o se seasea tupu. Eseese masei o peleti, la latou fesoʻotaʻiga le lelei, le tutusa ile maualuga ose faʻalavelave tele ile taimi e toe faʻaleleia ai. Ina ia mafai ona feagai ma nei faʻaletonu, e manaʻomia se fesoasoani faʻapitoa. Peitai, e le o taimi uma e mafai ai ma talafeagai le totogiina mo taugata tautua. O le mea lea, e tatau ona e vaʻai mo se isi mea maeʻaeʻa, lea e mafai ai ona e nanaina ia pona oe lava. O se tasi o nei mea o le faʻalo - o se matagofie, mama ma taugofie oloa. Faʻatasi ai, e mafai ona e faia se faʻamalieina ma matagofie matagofie o le a faʻafiafiaina oe mo le tele o tausaga. I lenei tusitusiga, o le a tatou auiliiliina auiliili ai foliga vaaia o ituaiga eseese o lenei mea, taʻu atu ia te oe pe faʻafefea ona fuafua le aofaʻi manaʻomia, ma faʻamatala pe faʻafefea ona kelu lelei le taualuga faʻamau.

Lelei ma le lelei

O le faʻalo taualuga e gaosia luga maualuga-tekonolosi mea faʻaonapo nei, lea e mafai ai ona mautinoa se maualuga-lelei faʻavae ma maualuga faʻatinoina o le mea. E tele ona lelei, e aofia ai:

  • tele ituaiga - oloa eseese i le tuʻufaʻatasiga, foliga, sitaili, teuga, faʻavae ma lanu. Mafai ona faʻataʻitaʻi laupapa, faʻata, uʻamea, ie, paʻu;
  • lautele avanoa avanoa - oe mafai ona faʻapipiʻi ma tuʻufaʻatasia mea i ni auala eseese;
  • eseese o ituaiga - i le faʻaopopoina i le faʻataʻitaʻiga, e tele filifiliga mo tile tisaini, e faʻatagaina ai oe e fausia se tulaga ese maeʻaeʻa i soʻo se sitaili, mafaufau i uiga o le faʻalo;
  • maualalo le mamafa - faʻatagaina oe e faʻaaoga kelu mo faʻamau;
  • faigofie ona faʻapipiʻi - e oʻo i le le faʻapolofesa mafai ona tago iai, ma e mafai lava ona faia naʻo oe;
  • lelei faʻaʻesega vevela - o lenei e sili ona lagonaina i le taumalulu;
  • leo faʻamama meatotino - o se sili ponesi mo le faʻateʻaina o fafo leo;
  • le mafai e valivali i soʻo se lanu;
  • o le tele o ituaiga o oloa e mafai ona maua i soʻo se fale mea fale oloa;
  • tau maualalo - avanoa i le tele o tagata faʻatau;
  • fetaui lelei i totonu o soʻo se potu i totonu o le fale. E fai si talafeagai i le potu malolo, suʻesuʻega, vasega pepe, potumoe, umukuka, ala savali, faletaele, faleuila. Eseese oloa e faʻatagaina oe e filifili le filifiliga pito sili ona lelei mo soʻo se nofoaga.

E le gata i lea, o lenei ituaiga o iʻuga ei ai ona drawbacks:

  • o mea e masani ona manaʻomia e faʻafetaui aua atonu e le tutusa. O lona iʻuga, o le faʻapipiʻiina gaioiga mafai ona tuai;
  • o nisi ituaiga o maa e matua maaleale ma mafai ona gagau. O lenei mea e mafua ai le siʻitia o le pasene o le teʻena ma le siʻitia o le tau o le toe faaleleia;
  • ina ia le deform le tile, mo ituaiga taʻitasi o mea e manaʻomia e filifili ma le faʻaeteete le ituaiga kelu;
  • afai o le kelu e alu i le itu pito i luma, e masani ona faigata ona aveʻese atoa e aunoa ma le faʻaleagaina o luga. Matou te fautuaina le potopoto ma le faʻaeteete pe a mafai;
  • o maa mai le vaega o le porous mafai ona solomuli pe a faʻapipiʻi kelu ma faʻatamaia i fafo.

Ituaiga o laupapa faʻalo

O le eseesega o nei mea e sili ona mataʻina. Eseese ituaiga eseʻese i uiga, mamanu, tele ma le tuʻufaʻatasia.

Palasitika

O le palasitika tile e umi ma mama, faigofie e fufulu ma mama. Peitai, e le o se siʻosiʻomaga faʻauo mea ma faʻamago i lalo o le la o le la, o lea e sili ai le le faʻaaogaina i totonu o potu malamalama e pei o se potu malolo poʻo se vasega pepe. Ae mo le fale taele o se sili lelei filifiliga. I se siʻosiʻomaga susu, o lenei tile e taua tele. E le mitiia le vai ma mafai ona fufulugofie e aunoa ma le faʻataga o le fungus e fai. O ia maa o se filifiliga lelei mo le faʻamaeʻaina o le faʻalo i le umukuka, faleuila, fale teu oloa ma e oʻo lava i le alasavali.

Tile palasitika ei ai le tele o taua taua:

  • taugofie tau - tekonolosi fou ua mafai ai ona matua faʻaititia le tau o le gaosiga palasitika faʻagaioiga, o le mea lea, PVC tile e matua tauva i le maketi mo mea tutusa;
  • faʻapipiʻi saoasaoa - o le galuega e faigofie e mafai ai, o lea e faʻataunuʻuina i se taimi vave e mafai ai;
  • faʻatagaina oe e fausia se tulaga ese mamanu e ala i se le masani ai faʻatulagaina luga o le faʻalo ma tuʻufaʻatasia eseʻese paʻu;
  • o le fufusi o mea e faʻatagaina ai oe e aua le fefefe i le fausiaina o fungus, lea e sili ona taua mo faletaele;
  • tumama - o le mea e le fefe i le vai, vailaau ma vailaʻau faʻamama, o lea o le tausia ia mama e matua faigata lava.

Faʻaoso

O le sili ona taugata mea i totonu o ituaiga uma o faʻalo o maa. E gaosia e ala i le oomiina ma se puipuiga ufiufi i le tulaga o se ata tifaga poʻo se ata vali. O le tile e i ai le laʻititi mafiafia o le sili atu i le 3 mm. I le taimi e tasi, e matua anagata. O loʻo avanoa le ofu i ituaiga eseese o lanu ma mamanu. I se faʻaopopoga, e tele filifiliga mo oloa e faʻataʻitaʻi i mea masani - laupapa, maamora, maamora lanu. O le pito i luga o le oloa laminated ma pepa alumini ua hermetically faʻamaufaʻailogaina, ina ia mafai ona fufuluina ma detergents. O lona uiga o mea e mafai ona faʻaoga faʻalelei i le susū o tulaga i totonu o le faletaele ma le umukuka, e osofaʻia ai le taualuga i ausa, gaʻo ma le pefu. Faʻamasinoina e le aufaʻatau iloiloga, o le sili lea lauiloa ituaiga o faʻalo laupapa i aso nei.

Foam

O le igoa lona lua mo foam maa ua faʻailogaina. E faia e ala i le oomiina. O le tele o taimi, o loʻo iai se faʻamama avega ile itu pito i luma, lea e oomi foi e faʻaoga ai le masini fetaomi. O le tile o loʻo i ai se uiga mataga, palapala ma lona porous luga. Ona o lenei, e le mafai ona fufulu ma fufulu lelei. O faʻaputuga e faʻatumu i le palapala i le taimi ma le lanu o mea e mou atu. Pau lava le olataga mo sea tile e mafai ona pisia, lea e tatau ona fai e faʻaaoga ai acrylic faataapeapeina vali. O faʻataʻitaʻiga o le vai-e le galue i lenei tulaga.

O le faʻavaivaia fausaga e le maua ai le mea ma lava le malosi. O ia maa e faigofie ona gagau ma malepe, o lea e matua faigata ai ona tipiina faʻalelei. O pito teuteu e tatau ona nanaina i lalo o le laupapa faʻataʻamilomilo. Oe manaʻomia faʻatau cladding oloa ma autafa, talu ai o ia maa e fai si taugata ma o le a le lavea lau paketi.

Tui

I le taimi o le gaosiga o maa tui, o loʻo faʻaaogaina ia suia, lea e faʻasese ai le foam polystyrene. Ona o lenei, o le taunuuga mea na i ai se sili atu maualuga lelei i le faʻatusatusaga ma le faʻailoga faʻatusa. O le mafiafia o sea tile e mai le 9-14 mm.

Lelei o oloa tui

  1. E i ai latou leo ​​lelei ma vevela faʻaʻesega meatotino.
  2. O pito o oloa e maualuga lona lelei, e mafua ai ona le vaʻaia suʻi i luga ole ufiufi.
  3. E le manaʻomia calibration aua e saʻo itu ma fua eseese.

Faʻatasi ai ma mea lelei uma, e tatau ona maitauina o mea e mitiia ai le suavai faʻapea foi ma leisi vaega muamua, ma o lona maaleale e le faʻatagaina ai ona tatali e oʻo lava i ni tamaʻi faʻaleagaina.

I le pito pito

O pito o faʻalo o faʻalo e mafai ona faia i auala eseese. E faʻamoemoe i le mea o le a pei o le maeʻa ofu.

E i ai ni faʻataʻitaʻiga e faia ai le faʻamaʻaiga:

  • ma tutusa tutusa tipi tulimanu pito aunoa chamfer. A faʻapipiʻi na mea, o le soʻoga o le a le vaʻaia pe a mafai. O le tile lea e taʻua ole seamless seamless;
  • ma faʻamalama pito poʻo ni faʻavaʻa - fai se pupuni faʻataʻitaʻi matagofie;
  • ma le le faʻavasegaina o loʻo faʻataʻamilomilo tala - galuega o ata tisaini e faʻatagaina ai oe e faia ni uluaʻi ma lelei fatuga i luga o le faʻalo.

Tusa lava poʻo le a le ituaiga o faʻamau, e tumau pea le faʻagasologa o mea e faʻapipiʻi ai.

I le tusiaina o ata

I aso nei, o mea e gaosia i se tele tele o ituaiga ma mamanu. E i ai oloa ma:

  • mamanu i le tulaga o geometric foliga poʻo laconic laina;
  • teuteuga fugalaʻau;
  • faʻataʻitaʻi o lace;
  • teuteuga, i lalo o vali stucco suia;
  • faʻataʻitaʻi i laʻau, maʻa masani, paʻu ofe;
  • lolomiina ata - e sili ona lauiloa le teuteuina o le faʻalo i maa e faʻaalia ai le lagi ma ao.

E le faʻapipiʻi ia maʻa e le lolomiina. E mafai ona faʻaaogaina o se mea e tutoʻatasi pe tuʻufaʻatasia i ni mea e faʻaigoaina pe valivali. Laititi mafaufauga ma o le ae mauaina se matagofie, matagofie, ma sili ona taua - o se faʻalo faʻapitoa.

Fuafuaina o le aofaʻi manaʻomia o maa

A maeʻa ona e filifili i le ituaiga o mea ma lana mamanu, e tatau ona e fuafua le manaʻomia numera o tile. Ma o le ae iloa pe fia le tele o mea e manaʻomia e aofia ai se vaega faapitoa. Matou te fautuaina le faʻatauina o panels ma se laina i le tulaga o le faʻaleagaina ma le teenaina o oloa. Tile atonu na gagau tulimanu, pito. A teuteuina ma fetaui, oe mafai ona faia se mea sese, ma ona ono le lava ai mea. O le faʻatauina o oloa faʻaopoopo i totonu o se faleʻoloa e leʻo taimi lelei e alu ai i fafo - e ono mafai ona sau mai seisi vaega eseese ma e le tutusa ma le mea na muamua faʻatau. O le mea lea, e tatau ona e faʻatau i taimi uma le 10-15% sili atu.

O le faʻatatauga e faʻapea:

  1. O le faʻalo e fuaina ma o lona eria ua fuafuaina.
  2. O le taualuga vaega e vaevaeina e le eria o le tasi tile ma le manaʻoga numera o cladding elemeni ua maua.

Filifilia kelu

O le iʻuga o le faʻamalamalamaga e faʻamoemoe e le gata i le filifiliga o tile, ae faʻapea foi i le tulaga lelei o le pipiʻi. E tatau ona teteʻe ile susū ma suiga ole vevela.

Manatu autu e mafaufau i ai pe a filifilia se pipiʻi:

  1. E le tatau ona faʻavae i luga o le solvent, lea o le a amata ona faʻaleagaina mea i le taimi o le apalai i le tile. I se faʻaopopoga, o ia kelu o loʻo i ai ni vailaʻau oona e afaina ai le soifua maloloina o tagata. O le tuʻufaʻatasiga e tatau ona faʻavae i luga o le vai.
  2. O mea pipiʻi o le paluga e tatau ona i ai i le tulaga talafeagai. A leai, o le a le galue lelei e faʻaleleia tile i luga o sima poʻo putty-coated substrates.
  3. E sili le filifili kelu mafiafia. O le a taofia panels, puipuia latou mai le seʻe ese. A o faʻaaogaina le suavai faʻasolosolo, e tatau ona e faʻatali mo sina taimi, faʻatagaina i latou e faʻafefeteina teisi. Faʻatoa mafai lava ona faʻapipiʻi luga ole faʻalo. O lona iʻuga, ua maimau le taimi le tatau ai ma o le gaioiga e sili atu lemu nai lo le fuafuaina.
  4. Aua le faʻaaogaina vave-seti oloa. O tile e manaʻomia ona fetuʻunaʻi ma e tatau ona i ai le taimi mo lena. A leai, e le mafai ona faʻasaʻo mea le saʻo.

Sauniuniga faʻavae

Ae e te leʻi amata faʻapipiʻi tile, e tatau ona e saunia le faʻavae o le faʻalo.

Muamua lava, oe manaʻomia le faʻamamaina uma moli moli, de-faʻamalosia le uaea ma faʻapipiʻi ia ua leai ni uaea. Le isi, e tatau ona e aveʻesea le tuai maeʻa, ma o lenei e tatau ona faia ma le faʻaeteete tele.

O le filifiliga o luga faʻamamaina tekonolosi e faia faʻamoemoe i luga o le mea e tatau ona faʻaleaogaina.

  1. Paʻepaʻe - e tatau ona e fufulu ese mai le faʻaaogaina o vai mama. E lava lea e fai ai lenei 2-3 taimi.
  2. Putty poʻo teuteuga vali - muamua faʻasusu i le vai ma aveʻese ma se maʻai uʻamea faʻamama.
  3. O maa o le taualuga - tatou te saeia ma se masini faʻamama, tatou te faʻamamaina nofoaga ma toega o tile ma kelu.
  4. Wallpaper - faʻasusu tele i le vai mafanafana ma tuʻu e faʻatumuina atoa. Fana i le vai mai se fagu paʻu i lea taimi ma lea taimi e puipuia ai le pito i luga mai le mago. A maeʻa lena, aveʻese le mea faʻasusu i se mea faʻamama, aua le tuua se pepa poʻo ni kelu fasimea.
  5. Suauu vali. E tatau ona aveʻesea, a leai o le lelei le pipiʻi e le galue. Matou te faʻaaogaina se mea faʻapipiʻi, o se vili ma se mea faʻapipiʻi o le emery poʻo se pickaxe.
  6. Emuliona vai. Afai o se vaivai vaivaiga fufulu ese i le vai, pei o paepae, ona malosi mea tatau ona aveʻese masini. A maeʻa ona vali ese le vali, mulumulu luga ile vai fasimoli.

Afai o le vaega o le sima poʻo le putty e malosi lava, e leai se mea e aveese ai.

A maeʻa le faʻamamaina o mea tuai, e asiasia le faʻavae. Afai e maua ni faʻaletonu poʻo ni eseesega i luga atu o le 4-5 mm, o le faʻavasegaina e faʻaogaina se putty. A maeʻa lena, e manaʻomia le faʻamuamua o le sima poʻo le laupapa i luga ina ia mautinoa ai le faʻapipiʻi maualuga o le tile i le faʻavae. E tatau ona faʻaoga le tusi muamua ile 2-3 taimi, faʻatali ile faʻamago muamua e mago atoa.

Pepa faʻapipiʻi faʻaputuga ma faʻailoga o taualuga

Ona o mea sese na faia i le taimi o faʻapipiʻiina, e oʻo lava i maʻa sili ona matagofie o le a le foliga sili ona lelei. Ina ia aoga le maeʻa ma i le taimi e tasi e fealofani, e tatau ona tusia se ata faʻatulagaina o tile. Ina ia faia lenei, fuaina puipui - manatua o faʻafeagai puipui atonu e i ai ni feeseeseaiga i le tele. Tusi muamua le ata i luga o le pepa e fua ai. E talafeagai lea mea ina ia mafai ai ona faʻatatau lelei le aofaʻi o papatusi ma le faʻasologa o la latou tuʻuina atu. A maeʻa lena, o le ata e tatau ona tuʻuina atu i le faʻalo. Oe o le a manaʻomia se pule, penitala, fausia sikuea, ma se manoa. O le faʻailoga e faia faʻalagolago i le filifiliga polokalame. O le faʻatulagaga metotia e fuafuaina fuafua i le maualuga o le faʻalo ma le tisaini aitia.

Faʻataʻatiaga polokalame:

  1. Masani O tile e tuʻu i laina mafiafia i autafa o puipui. Faʻapipiʻi e amata mai le ogatotonu. O le filifiliga e filifili lenei faʻapipiʻi auala e faia pe a latou mananaʻo e fausia se atoa luga faʻaaogaina seamless tile. Le isi faʻaliliuga o le vaʻaiga masani - faʻapipiʻi ma le sifi o laina taʻitasi e sosoʻo ma le afa tile - e pei o brickwork. O ia faʻalo e foliga sili ona manaia ma ea. Mo lenei metotia, faʻatau tile ma le laina - o le ai ai le tele o fasi.
  2. Faasoʻo. O se lautele auala e talafeagai mo cladding faʻalo o soʻo se tele. O faʻailoga e faia faʻatasi ma diagonals ina ia faʻataʻamilomiloina le faʻatutuina. Oe manaʻomia le amata gluing mai le moli uila. E tatau ona taula i le ogatotonu o le sikuea muamua. E tatau ona i le 45 tikeri tulimanu i puipui uma. O faʻamau faʻamau e faʻaaogaina e suʻe ai le ogatotonu. E mafai foi ona e tusia ni diagonals ia latou. O tile mulimuli ane o loʻo pipiʻi faʻapipiʻi i le ogatotonu elemeni seʻi vagana ua faʻataʻatia luga atoa. Papatusi tatau ona tamoe saʻo i autafa o laina makaina. O le faʻataʻoto ma se taimane e faʻamalieina ai le taualuga ma faʻaaluina ai, e mafai ona fetuʻunaʻi ai le tele. Tasi le toe faʻafitauli - o le a tele atu toega nai lo o le tu ma aga masani.
  3. Tautevateva. Mo meafaigaluega o le "siaki siaki" i luga o le taualuga, oe o le a manaʻomia panels i lua lanu. O faʻatusatusaga tuʻufaʻatasia e foliga matagofie - uliuli ma papaʻe, ma mumu, samasama, lanumoana. E taua le maua e lanu filifilia le lagolago i le toega o le avanoa. Faʻapipiʻi e amata mai le ogatotonu ma faʻaauau seʻia maeʻa le galuega. O laina o maa e tuʻu faʻatusa i puipui. O se faʻaopoopoga faʻaopoopoga o lenei metotia e mafai ona faʻaaogaina e faʻasolosolo ese ai mafaufau mai le le tutusa o le faʻavae.
  4. Gata - faʻatinoina i luga o faʻailoga diagonal. E taua le filifilia o lanu e fetaui lelei ma le tasi. E mafai ona e filifilia ni mea e tutusa pe, i se isi itu, eseʻesega paʻu ma faʻapipiʻi ia tile e tusa ma le mamanu saunia. Afai o le manatu e faʻataʻatia le taualuga ma se gata na oʻo mai i lou mafaufau ina ua maeʻa ona faʻatau se polesi poloka pe le maua e le faleoloa ni mea i paolo talafeagai, o elemene mafai ona faigofie ona valiina i lanu e talafeagai mo le tuʻuina atu totonu. Oe o le a manaʻomia papaʻe acrylic vali ma lua lanu tints.

O laʻasaga ma lea laʻasaga faʻatonuga mo le faʻapipiʻiina o tile e mafai ona maua i le vitio.

Faamamaina ma caulking

A maeʻa faʻapipiʻi panels, e tatau ona faʻamama le pito i luga mai soʻo se kelu na maua faʻafuaseʻi i luga pe faʻasolosolo i le suʻi. E tatau ona aveʻesea atoa ae le tolopoina i se taimi faʻavavau. Fufulu ese i se omomi omomi poʻo se ie vaivai, e leai se paʻu. O ni sekone o le tolopo e mafai ona mafua ai faʻamaʻaʻa ma e le mafai ona soloiesea. O le mea lea, tuʻu pea se lapisi ma se pakete vai i tafatafa ane a o e faigaluega, ma ia manatua e fufulu tile taʻitasi i le taimi lava e uma ai ona faapipiʻi.

Afai e te le i mafai ona faʻataʻatia tua o laʻau i tua, e le afaina. Faʻatumu tamaʻi gaogao ma le mastic o loʻo faʻaaoga mo le faʻapipiʻiina poʻo le putty pe a fetaui ma le lanu o le tile. E lelei le faʻapipiʻiina soʻoga ma se faʻamau papaʻe acrylic. E pipiʻi atoatoa i faʻafesagaʻi mea ma natia lelei uma taʻetaʻei. Faʻaoga se tamaʻi paʻu e faʻatumu ai avanoa. A maeʻa ona ufiufi le faʻaoga, vave ona solo ese se isi mea i se omomi omomi poʻo lapisi. A faʻapea e tapunia lelei ia faʻasologa, latou te le faʻaleagaina le foliga o lou faʻalo.

Faaiuga

O lenei ua e iloa pe faʻapefea i le fesoasoani o tile taualuga oe mafai ona faigofie ma vave faia oe lava, ma sili ona taua, inexpensively toe faʻaleleia le faʻalo. O le 'eseʻese o tisaini o lenei mea faʻatagaina oe e faia feololo soʻoga ufiufi mo soʻo se ituaiga. Faʻataʻitaʻiga o totonu e i ai faʻalo faʻapopoa, vaʻai le ata.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Crochet Crop Top Hoodie. Pattern u0026 Tutorial DIY (Mae 2024).