Faʻafefea ona faʻavasega moli i le potu malolo? Vaifofo onapo nei.

Pin
Send
Share
Send

Faʻafefea ona faʻatulaga moli?

Ae e te leʻi filifilia luminaires, e tatau ona e filifili i le latou aoga aoga.

  • E teuteuina le potu malolo, moli masani (poʻo moli tutotonu, pe a tuʻu lamepa i lalo o le faʻalo), faʻasinoga (pe faʻagaioia, pe a paʻu le moli i luga o se vaega), ma teuteuga (fuafua e fausia ai le siosiomaga manaʻomia) e masani ona faʻaaogaina.
  • O le faigofie o le faʻaaogaina o le malamalama e faʻamoemoe i le tulaga o ki. O latou faʻapipiʻiina e tatau ona mafaufauina i le taimi o le fausiaina o se mamanu poloketi. O filifiliga sili ona lelei mo le tuʻuina o fesuiaʻiga e iloiloina: o le avanoa i tafatafa o le faitotoʻa, o puipui e latalata i le sofa mo le malologa, faʻapea foʻi ma le vaega o galuega.
  • E taua le manatuaina o le tasi moli uila i le potu malolo e le lava. O moli i luga e le aumaia tele le malamalama, o lea e tatau ona le itiiti ifo ma le lua punaoa.
  • Malamalama fesoasoani e faʻalautele vaʻaia se tamai potu malolo ma le maualalo faʻalo. O se tasi auala ia o le faʻaogaina o moli moli. E fautuaina foʻi e faʻapipiʻi le moli uila i tua atu o le faʻataʻalo o le faʻalo e vaʻaia loloto ai.

O a ituaiga lamepa e talafeagai mo le potu tele?

I le faʻaaogaina o ituaiga masini eseese, e mafai ona e fauina ni moli moli i le potu malolo.

Spots

Tagata taʻitoʻatasi (atavali, aoina o mea) poʻo ni vaega patino e mafai ona faʻamamafaina lelei ma moli malamalama. E mafai ona faʻamalolo, fausia-totonu, pe minoi luga o se nofoaafi. Swivel moli e mafai ona fetuʻunaʻi faʻasolosolo ma faʻasolosolo. Pe o le a feagai le togi ma le autu moli (mo se faʻataʻitaʻiga, fausia i totonu o se faʻalo faʻalo) pe avea o ni faʻasino ala faʻalagolago i lo latou numera ma le nofoaga.

I le ata o loʻo i ai se potu malolo ma malamalama tuʻufaʻatasia, lea o le matafaioi a le autu faʻamalamalamaina taina e faʻalo pupuni.

Chandelier

O le filifiliga masani a moli i le potu malolo o se moli moli. A filifilia, e aoga le mafaufau e le gata i le sitaili o totonu, ae o le lapoʻa foʻi o le moli moli, faʻapea foi ma le tikeri o le malamalama e faʻasalalauina. Mo se tamai potu malolo, o se faʻamalama potu faʻamau faʻamau latalata i le pito i luga e talafeagai, ma tagata e ona potu vateatea ma faʻalo maualuga e mafai ona filifilia se masani tautau oloa i luga o se umi tuʻu poʻo filifili.

I le ata o loʻo i ai se potu malolo-faiga potu malolo, o le maualalo faʻalo o lea pupulaina e se chic chrome chandelier ma moliuila TAITAIINA.

Fuafua puipui

Wall sconces e masani ona tu i nofoaga faʻafiafia - i tua o le sofa poʻo le uluulu, pe a fai o le potu malolo manaʻomia se nofoa. E mafai ona latou fausiaina se paga pe galulue o se tutoʻatasi malamalama malamalama. I totonu o se atunuʻu fale, e tautau moli i itu uma o le magalafu poʻo luga atu. O le moli faʻasino i luga e mafai ona vaʻaia le faʻalo.

Lamepa foloa

Tagata fiafia tusi o le a talisapaia le foloa lamepa i luga o se maualuga tulaga - o le lemu faʻasusulu malamalama o le moli moli faʻatonu le moli i lalo ma e le faʻatagaina mata e lelava. O le mafuaʻaga lena e masani ai ona tuʻu lamepa fola i se nofoaga faʻafiafia. I le faʻaopopoga i le faʻamalamalamaina gaioiga, latou mafai ona taʻalo le matafaioi o se mea faitino e sone le avanoa.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se tamai potu malolo ma se lamepa o le foloa, e le gata o se faʻamalamalama itu, ae o se ituaiga mea i totonu.

Lamepa

Ona o lona compactness ma feaveaʻi, o le lamepa mafai ona tuu i luga o soʻo se itu faalava: kapeneta, pusa o drawers po o le laulau kofe. O lona tulaga e mafai ona suia faʻalagolago i manaʻoga o lē e ana.

I le ata o loʻo i ai le emerald potu malolo, lea o loʻo faʻaopoopoina ai le malamalama o se moli tuʻuina i luga o le laupapa laulau.

Asoa o moli

I aso nei, o ia oloa ma le tele o paolo mamanu o loʻo i le maualuga o faiga. Mo maualuga faʻalo, o le sili filifiliga lenei, talu ai o le malamalama mai le pendant lamepa mafai ona faʻasino atu i se vaega faʻapitoa pe fausia le manaʻoga lagona.

Filifiliga

Potu moli moli o se tuʻufaʻatasia o ni malamalamaʻaga tele. Sei o tatou vaʻavaʻai vaʻavaʻai i le autu vaʻaiga.

Tutotonu

O moli lautele e masani ona faʻaaoga mo mea aoga: e ala i le tuʻuina atu o moli uila poʻo moli i luga o le faʻalo, matou te mauaina se potu e lolovaia atoa i le malamalama. O se tulaga faʻapitoa e vaaia e tagata i auala eseʻese: e manaʻo se tasi i le tele o molī ma lagona le mafanafana i le taimi e tasi, aʻo seisi e maua se faʻalavelave. I le taimi o le taliaina o malo, e masani ai le ki o le tele o moli moli pe a mafai - o lenei seti se talanoaga matala ma faauo.

Moli tutotonu mafai ona iloaina o se tasi moli uila pe i le tuʻufaʻatasia ma moli taualuga. I totonu o le potu malolo, e sili atu le ave faʻamuamua i le malamalama mafanafana - o le sili ona manaia mo mata o le 2600-3500K (Kelvin).

Moli o vaega aoga

O loʻo faʻamamafaina e le atunuʻu se vaega o le potu i lamepa, e le gata ina tatou maua le faʻamafanafanaga e ala i le faʻamalamalamaina o meaafale e manaʻomia, ae faʻapena foi le sone i le avanoa. Afai o le 'aiga' aʻai e le latalata i le puipui, ae o loʻo tu i le ogatotonu, o le moli e faʻatautau saʻo luga o le laulau. Lenei metotia ua sili ona lauiloa lata mai nei. E faʻapena foi le sofa i le ogatotonu o le potu malolo - e faʻamalamalamaina e se moli moli poʻo se moli asoa.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se faʻataʻitaʻiga lelei o le sone malamalama: o se nofoaga e nonofo ai (nofoa lanumoana), o se laulau 'ai ma se nofoaga kuka o loʻo faʻailoa mai i le potu malolo potu potu.

O le isi filifiliga mo faʻamalamalamaina moli o le backlighting o le puipui faataamilo i le TV. O lenei e le gata matagofie, ae aoga foi: o le LED strip faʻaititia le faʻamamaina o mata ma e faigofie ona faʻapipiʻi i ou oe lava lima.

Teuteuga

E faigofie ona fai e aunoa ma le teuteuina o moli, ae o totonu e mafai ona leiloa tele i le taimi e tasi. Moli malamalama poʻo lipine, faʻaalia ai le tino o mea, e mafai ona liua mea masani i galuega o faatufugaga. O le taʻaloga o le malamalama e taulaʻi atu i mea e manaʻomia ona faʻamamafaina. Faatasi ai ma isi mea, tagata mamanu fausia atoa fatuga mai le masani ai lamepa.

O le ata o loʻo faʻaali mai ai se potu malolo faʻaaoga lelei e iai ata faʻamalamalamaina o loʻo tu i itu ole magalafu.

Moli atamai poʻo le atamai

"Malamalama" moli e faʻatagaina ai oe e taofiofi eletise i se mea mamao. O molī faʻapitoa e faʻaauupegaina i se masini e lagona le gaioi poʻo le leo (o le lauiloa e kiina le moli e ala i le patipati lima). Masini e mafai ona taofiofia le faʻaaogaina o mea faigaluega ua maua nei le lauiloa. I le faʻaopopoga i le aumaia o le tulaga muamua i le siʻosiʻomaga, o le atamai polokalama e sefe ai foʻi le malosi.

Faiga i totonu

Mafaufau i foliga o moli potu malolo i sitaili eseese.

Faiga faʻaonapo nei

Moli i se potu malolo faʻaonapo nei ofaina uma matagofie ma faigofie. Pe a faʻatulagaina se potu, e tatau ona muamua muamua fesili ia te oe lava le fesili: aisea e te manaʻomia ai lenei poʻo lena malamalama malamalama? Afai na te taʻalo e faʻatumauina le sitaili, pei o totonu o le potu malolo ma le maualuga-tekonolosi faʻaituau, ona faʻamalamalamaina moli ma se malulu paolo e sau i luma. O lana galuega o le fausiaina o se faʻapitoa lagona, mo se faʻataʻitaʻiga, fesiitai i le "totonu o le lumanaʻi".

Afai o le faʻagaioiga o se mea e ave i ai le faʻamuamua, o lona uiga o le ana le potu e tatau ona fuafuaina le mea o le a ia faia i se vaega faʻapitoa (malolo, faitau, galue), ona mafai ai lea ona aloese mai mea sese.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se tamai potu malolo, lea e faʻatauaina ai e le LED fasi fata faʻataʻitaʻi le teuteuga ma avea ma puna o moli mo le faitauga, ma moli faʻamoe i luga o le faʻalo e foliga maualuga ai.

Afai o se potu malolo faʻaonapo nei teuteuina ma le faʻaituau i minimalism, lea tatau ona i ai le tele o malamalama. O le manatu o le minimalism o le, muamua lava, o le tele o le ea. Malamalama masani, i le avea ai o se tulafono, e le lava, o lea o puipui e valivali i papaʻe leo, ma o le malamalama mafuaʻaga e filifilia i le le faʻalavelave, faigofie fomu.

O loʻo faʻaalia mai i le ata se potu vateatea faʻatumuina i moli. O faʻaputuga o moli taualuga, o nofoaga e latalata i le TV, puipui puipui ma le faʻamalama i luga aʻe o le laulau 'ai.

Masani

O le moli uila e faia le vaega taua i le malamalama ata o le masani totonu. Faʻamatalaga faʻaopopo o sconces, foloa moli ma lamepa lamepa. Moli moli e tatau ona auiliiliina, tele teuteuina, ma vaneina poʻo tioata elemeni. E mafai foi ona e faʻaogaina moligaʻo poʻo latou faʻataʻitaʻiga.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se potu malolo matagofie i se faiga masani. O le mafuaʻaga o moli iinei e le gata e faʻamalamalamaina le potu, ae ia faʻafiafiaina foi.

Maualuga

Loft-style potu moe moli, e ui i le faigata maeʻa, tatau ona maualuga le tulaga. Luminaires o mea ia e fesoasoani e tausisia le paleni i le va o "alamanuia" elemene ma airiness: i tua atu i ai, o le loft manatuina le tele o avanoa avanoa.

E fetaui lelei le tumutumu:

  • pendant lamp i le tulaga o matauila i uaea uumi;
  • togitogi i luga o auala savali pe fausia saʻo i totonu o faʻalo o faʻalo;
  • moli moli e pei o moli auala.

Uamea ma uliuli fesoasoani fausia eseʻesega ma galue lelei ma fafie ma piliki.

Scandinavian

Scandinavian-style multi-level potu malolo moli, lea o le a maua ai le malamalama ma le mafanafana, tatau ona fesoasoani i le malologa. Uma ituaiga o moli mafai ona tuʻufaʻatasia i lenei sitaili: laconic pa puipui sconces, foloa moli ma manifinifi vae, ma e oʻo lava tele moli moli. Aua neʻi galo e uiga i gaioiga - e fautuaina e filifili oloa ma le agavaʻa e faʻanenefuina le malamalama (moli ma le dimmer).

I le ata o loʻo i ai se potu malolo i se sitaili Scandinavian, lea e tuʻufaʻatasia ai ni moli uila i le taimi e tasi.

Filifiliga o filifiliga

Mafaufau i nisi sili atu aitia aitia mo le le masani ai moli i le potu malolo.

Moli potu malolo ma faʻalo faʻalo

I aso nei, o se faʻalo faʻalo e le faateʻia ai se tasi, ae o ata e le masani ai o loʻo lauiloa pea i le tele o totonu. O se tali manaia o le faʻalo i luga o le taualuga: o le aʻafiaga o le "faʻataʻamilo" o le tapoleni i le ea e maua mai i le faʻaaogaina o malamalama i le va o le laualuga ma le fausaga lava ia.

O le ata o loʻo faʻaalia ai totonu totonu ma le ata "opeopea" ma le moli lanu viole.

Malamalama mai laina e naʻo le faʻamalamalamaina o le faʻalo pe alu i puipui e foliga manaia ma faʻaonapo nei.

O le ata o loʻo faʻaali mai ai moli susulu, lea e matagofie ma faʻavae ai totonu.

Romantics ma tagata faʻafiafiaina o uluaʻi moli o le a filifilia se taualuga ma faʻataʻitaʻiga o le lagi fetu. O le a fausia ai se siʻosiʻomaga o faʻamaneta ma le toʻafilemu. O lenei mamanu ua fausiaina faʻaaoga ai malamalama-taʻitaʻi filo.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se potu malolo matagofie ma le faʻalo o le faʻalo e faʻataʻitaʻia ai le lagi fetu.

Faʻataʻitaʻiga o le faʻamuina o se fale tele e aunoa ma se moli uila

Afai e te faʻaaogaina moli taualuga e fai ma moli tutotonu o le potu malolo, e taua le fuafua saʻo o le latou numera ma le mamao e faʻatutu ai le tasi ma le isi. O lenei fesili e sili ona tuʻuina atu i polofesa.

O pupuni puipui, moli asoa ma moli malamalama o le a faʻafetauia lelei ma le galuega o le faʻamalamalamaina o le potu malolo atoa.

Moli Multilevel

O le manatu o le fefiloi moli o le lagolagoina le tele o moli vaʻaiga i le hall i le taimi e tasi. Ma le mea lelei, o 'upega tafaʻilagi uma e mafai ona faʻapitoa. Ina ia faia lenei mea, oe manaʻomia le i ai o ni ki, faʻapea foi ma le agavaʻa e fetuʻunaʻi ai le paoa ma le faʻasinoga o le malamalama.

Malamalama manatu sone

O le faʻapipiʻi ma le malamalama e taua tele ile tuʻufaʻatasia o potu malolo, mo se faʻataʻitaʻiga, i se potu aʻoga poʻo le Khrushchev, e fesoʻotaʻi ai le umukuka i le potu. I le faʻamalamalamaina o le tasi sone, matou te faʻapaolo ai le mea e le o faʻaaogaina nei.

I le ata o loʻo i ai le potu malolo, lea e mafai ai ona iloga ni nai sone i le malamalama: o se galuega luga i le umukuka, o se 'aiga' ai ma se nofoaga e malolo ai.

Sone moli o le a aoga pe a fai o le potu ei ai se ofisa, o se nofoaga mo nilaina poʻo se laulau mo le faʻaaogaina o mea teuteu.

O loʻo faʻaalia i le ata se tamai potu malolo ma se laulau e tele mea e fai, e faʻamalamalamaina ile malamalama.

Faletusi o ata

O le faʻatulagaina saʻo o moli i le potu malolo o le a faʻatagaina ai totonu e foliga fealofani, ma tagata e ona le fale - e faʻaalu se taimi i totonu ia lelei.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Samoan Song #6: Nofo I Salafai Lou Motu performed by Faanana Jerome Grey (Mae 2024).