Laupapa laupapa uʻamea

Pin
Send
Share
Send

I ona po nei laititi-fale mautotogi, o tagata e ona e taumafai e faʻatulaga meaafale ma totonu aitema i le atoʻatoa mafai ina ia sefe avanoa avanoa. Ae e oʻo lava i fale vateatea o se mea taua e pei o le uʻamea laupapa, o isi taimi e leai se mea e tuʻuina ai ina neʻi faʻalavelave, e le faʻaletonu le avanoa, ae sa i ai i le taimi saʻo. O le tali i lenei faʻafitauli o le laupapa uʻamea fausia i totonu. O le a le faʻaaluina tele avanoa, o le a natia mai prying mata, ao e talafeagai e faʻaaoga ai faʻafetai i le gaugauina auala. O le talimalo e le tau mafaufau pe faʻafefea ona faʻatulagaina le auli ina ia faʻalelei ai ia ma aua le faʻalavelave ai i se tasi.

Vaega o laupapa uʻamea fausia i totonu

E pei ona taʻu mai e le igoa, o totonu-i uʻamea laupapa uʻamea e fausia-i totonu (tuʻufaʻatasia) i ni fasi meaafale poʻo ni pule faʻapitoa. E le mafai ona suia i totonu o tamaʻi potu mautotogi ma potu potu. O oloa sauniuni o eseese gaosi oloa ma ituaiga o loʻo avanoa mo le faʻatau atu; o nisi taimi e masani ona faia e tagata fai meaafale. E i ai tufuga latou te faia na masini ia latou lava. E masani lava ona fausia i totonu o potu o ofu tuʻufaʻatasiga poʻo potu e fai ai ofu, o nisi taimi e lafi ai i totonu o se faʻapitoa faʻapitoa i tua atu o se faʻata poʻo se teuteuga teuteu, i lavalava, e oʻo lava ile seti umukuka - e tele filifiliga. I foliga vaaia, mafuaʻaga ma le fausaga, latou e leai se eseʻese mai masani masani fola-tuvae, vagana ai mo le faʻamau ma le tatalaina auala. Latou faia i laupapa lapisi, chipboard poʻo se uʻamea faavae ma ufiufiina i se malosi, maualuga-vevela-teteʻe ie ma se vaega o lolomiga mea.

Lelei ma le lelei

Afai tatou te talanoa e uiga i le lelei ma le le lelei o le fausia-i uʻamea masini, o le lelei sili atu ona lelei sili atu. Faʻatasi ai ma mea lelei, o mea nei e tusia:

  • Faʻaaoga tatau o le malologa avanoa: o le fausia-i uʻamea masini faʻaaoga e itiiti avanoa.
  • Faigofie o le faʻaaogaina: e faigofie ona alu i fafo, uʻamea le ie ma gagau i tua, leai se mea e te mafaufau ai i taimi uma le mea e tuʻuina ma faʻafesoʻotaʻi ai le uʻamea.
  • Lotogatasi tuʻufaʻatasi ma totonu o le potu: oe mafai ona teuteuina le uʻamea panel ma se faʻata, pa puipui pe na o le nanaina i totonu o meaafale.
  • Fofo a tagata taʻitasi: e masani ona okaina saʻo ile fua o meaafale o loʻo iai nei ina ia ofi lelei i totonu ole ata ole potu.
  • Faʻagaioiga: e masani ona fausia-i ni faʻataʻitaʻiga soʻoga ma uʻamea tulaga, faʻata ma isi aoga faʻaaoga.

Fofo o lenei ituaiga i ai foi itu le lelei; o mea nei e masani ona maitauina i totonu o vaivaiga:

  • Le lava o femalagaaiga - o le fausaga e le mafai ona siitia i se isi potu.
  • Tau maualuga faʻatusatusa i masani masani, ae o lenei e sili atu nai lo le totogiina ma uma aoga o lenei fofo.

Eseese o tisaini

E tusa ai ma le ituaiga o fausiaina, e tolu ituaiga autu o fausia-i uʻamea laupapa - retractable, gaugau ma nana. Nisi faʻamatalaga o a latou eseesega o loʻo faʻaalia i le laulau i lalo.

Fausiaina ituaigaO fea e tu aiFaʻafefea ona suia
AveeseaI totonu o toso o lavalava / fata o fusiTuʻu i luma, mafai faʻaopoopo gaugau i le afa
GaugauinaI tua atu o le potu mo ofu / ofu e fai ai ofuI le faaliliuina i se tulaga faalava mai se tulaga i luga
NatiaI totonu o se faʻapitoa faʻapitoa i totonu o le puipui, nana e se faʻata poʻo se teuteuga faitotoʻa / laulauFaʻaliliu i le tulaga faʻasolosolo mai i luga e ala i auala natia

Aveesea

I le avea ai o se tulafono, toso-mai uʻamea masini faia e okaina, ma e seasea maua i faleʻoloa. O le tau e fai si maualuga atu nai lo le gaugau, ae sili atu ona puʻupuʻu ma talafeagai. O le fua o le toso-i fafo trowels e faʻatapulaʻaina i le tele o le pusatoso o loʻo faʻapipiʻi ai: e tatau ona ofi iina atoa pe gaugau ile afa. O loʻo i ai ni faʻataʻitaʻiga ma le faʻavasega auala, e sili atu ona talafeagai e faʻaoga nai lo le tumau, ae e taugata foʻi. Oe mafai ona tuʻufaʻatasia se toso-i fafo vaega i totonu o se pusatoso o se pusa o toso poʻo kapoti, o loʻo i ai filifiliga tuʻufaʻatasia i umukuka meaafale. Ae o lenei e tatau ona e mafaufau i le mafanafana o le faʻaaogaina. E le talafeagai i taimi uma le nofo i le umukuka ma se faaputuga o ie lino ma se uʻamea, ma le gata i lea, e tatau ona e fufulu ma le faʻaeteete i luma o lena.

Gaugauina

O le gaugau tasi e faigofie ona gaosia, oe mafai ona faia oe lava. E masani ona faapipii i se uʻamea faʻamau faʻamau i le puipui. E mafai ona e nanaina le tulaga gaugau i totonu o ofu o ofu i se nofoaga faʻapitoa pe faʻapipiʻi i se tasi o fata i totonu. I le tulaga muamua, o le avanoa e faʻaaoga faʻapitoa, o lea o lenei filifiliga e talafeagai pe a lava le avanoa avanoa i le kapeneta. O le aoga o lenei filifiliga pe a fai o le auli, e faigofie ona vave tuʻu le tagamea i luga o fata, ma teu le uʻamea i le tutusa matagaluega. E alu a le sekone mataupu e aumai le laupapa i le tulaga faigaluega ona tuʻu ese lea mo le teuina. I le fetuʻunaʻiina o le tulaga o le lagolago, e mafai ona tele ni tulaga i le maualuga, o nisi taimi e matua talafeagai ai: o se tulaga maualuga e talafeagai mo ie moega poʻo pupuni, o se tulaga maualalo maualalo mo tamaʻi aitema.

Natia

O se ituaiga o soʻoga faʻataʻitaʻi, ae masani ona lafi i totonu o se faʻapitoa, tapunia a le faʻata poʻo se faitotoʻa teuteuina ua tuʻufaʻatasia lelei i totonu. O le faʻata e matala i luma pe faʻasolosolo i autafa, pei o se faitotoʻa ofu, ma ona o lea, o se vaega faʻamau i luga o le puipui ua aveʻesea. E faʻamoemoe lava i mafaufauga o tagata e ana poʻo le aitia a le tisaini, faʻapea foʻi ma le mauaina o avanoa avanoa. O se tisaini pa puipui tisaini o le a avea ma tali sili ona lelei mo tamaʻi potu laiti - e le o vaʻaia le laupapa i tua atu o ia, ma faʻaputuputuina ma tatalaina, pe a manaʻomia, o se mataupu o sekone. E le mateina e le au asiasi le mea o loʻo nana i tua o le faʻata poʻo le matagofie o le puipui puipui.

Faʻavaʻaina faiga

E i ai eseese filifiliga mo le lipeaina fausia-i laupapa, amata i le sili ona aoga lagolago, faʻaiʻuina i se faigata suia ma galuega tauave o feauauaʻii, maualuga fetuunaiga, ma isi O le mea taua pe a filifilia se auala o le ia malosi ma anagata; filifiliga ma flimsy soʻoga ma luluina lagolago e sili ona tiaʻi vave. I fesuiaʻiga eseʻese, Teleskopia auala e masani ona faʻaaogaina. Latou e, leai se masalosalo, talafeagai, ae masani ona i ai naʻo mea mai fafo o loʻo faʻatau atu, e le taugofie. O le faʻatutuina o oe e oe lava o se galuega faigata; e sili atu le sailia o le fesoasoani a se faʻapitoa. A o oe lava e faʻapipiʻiina, e masani ona latou faʻaaogaina faitotoʻa o faitotoʻa poʻo faʻamoe nana - o mea mulimuli e sili atu faʻafitauli e faapipii, ma o le tau mo latou e maualuga atu. O le filifiliga o totoga ua tele nei, e le fautuaina e sefe i lona tulaga lelei, aua o le oloa o le a tautua mo se taimi umi.

Mea a le Komiti

O mea o le tulaga lava ia mafai foi ona eseʻese:

  • laupapa laupapa laupapa, laupapa laupapa, laupapa laupapa, MDF - o loʻo faʻamatalaina e se tau maualalo ma le lautele o le soifuaga, ae le lava le umi;
  • uʻamea filo (e masani lava o le alumini) - e malosi, anagata, ae e masani ona pala i le taimi. Faʻapea foi, alumini mafai faʻapipiʻi ma deform i le taimi o faʻagaioiga;
  • thermoplastic - aso nei, mama, faʻatuatuaina, ae fai si taugata.

O le ufiufi o ie masani (cotton, canvas, carbon fiber) ma aso nei o Teflon. O le Teflon ufiufi e mumu afi ma umi, ae o lona tau e maualuga foi. O se ie ma se ufiufi faʻapitoa e faʻaleleia atili ai le uʻamea lelei ma fausia ai le puipuiga o le vevela: afai e te tuʻuina se uʻamea vevela i luga mo sina taimi, o le ie o le a le mu. I le va o le faʻavae ma le ufiufi e masani lava ona i ai le vaega o le paʻu paʻu, padding polyester poʻo le paluina.

Fua

O fua masani o faʻataʻitaʻiga avanoa mo le faʻatau atu e 128x38 cm. O i latou e lava avanoa avanoa i totonu o le pusa tu e mafai ona filifilia ni lapoʻa tele - 130x35 cm poʻo le 150x45-46 cm. vaega ma ia okaina e tusa ma taʻitasi tapulaʻa, faʻalagolago i le ata foliga ma avanoa avanoa i totonu o le potu. O le mea taua o le aua lea poloka le ala ma e le mafua ai faʻalavelave.

Motugaafa ma togafiti mo le filifilia

A filifilia se fausia-i uʻamea vaega, oe manaʻomia e amanaʻia uma tapulaʻa: nofoaga, fua, faʻavae ma ufiufi mea, faʻatuatuaina o le masini. E manaʻomia le mautinoa o faʻatonuga o le a fetaui tonu i totonu o le faʻailoga, mo lenei ua fautuaina e faia muamua le manaʻoga fua. O le masini e tatau ona faʻatuatuaina ma tumau, aua, e foliga mai, o le mea o le a tumau sili atu ma le tasi le tausaga. O le faʻamau e tatau ona malosi - o le paʻu faʻafuaseʻi o le uʻamea e masani ona oʻo atu ai i ni ogaoga mu ma manuʻa. O le mamafa o le uʻamea luga luga tatau foi ona amanaʻia ia mafai e puipui o meaafale ona tatalia.

Ae e te leʻi alu i le faʻatau, e fautuaina e maimoa i ata o ituaiga eseese i lisi poʻo vitio ma iloiloga, ma fuafua le sili ona lelei mea e nonofo ai filifiliga ma le sili ona talafeagai faʻatusa. Afai e te faʻatau se masini maeʻa maeʻa, e talafeagai le tuʻuina atu o le fiafia i faʻailoga ua uma ona faʻatuina. Mo se faʻataʻitaʻiga, Iron Slim, Fata I Uamea Pusa Eco, ASKO HI115T ua lauiloa lautele. Tele faʻataʻitaʻiga ua faʻaauupegaina i totonu lago, uʻamea tulaga, faʻata, ma isi. Nei faʻaopopo faʻaopopo foliga faʻaopopo i le oloa, ae o aoga aoga.

Faʻafefea ona fai oe lava

Afai e te manaʻo ma i ai ni agavaʻa manaʻomia, oe mafai ona faia oe lava-i le uʻamea laupapa uʻamea. E sili le tuʻuina atu i tua o le faʻafitauli e mafai ona toe aveʻese i le polofesa, ae e le faigata ona faʻafetauia le gaugau o le fausaga. O le filifiliga faigofie o se vaega faʻamau i se tasi o fata kapeneta. E faigofie lava ona lipea ile faʻamalama ole faitotoʻa. O le lagolago o loʻo faʻaogaina lava taofi e fautuaina e faʻapipiʻi ile puipui. O tuʻu e tuʻu i lalo ifo o le vaega. Pau a le mea e manaʻomia e aumai ai le fausaga i tulaga galue o le gaugau o le lagolago maualalo i luma, ma tuʻu i lalo le uʻamea luga luga ia mafai ai ona alu le lagolago i matau. E mafai ona e faia se atigipusa pusa mo le faʻamoe e fai si faigata tele (mo lenei e sili le tusia o se ata faʻataʻitaʻi muamua). E muamua manaʻo e faʻapipiʻi se pusa lapisi 0.5-0.7 cm lautele. Faʻapipiʻi se lagolago faʻataʻamilomilo i totonu ia, laʻititi ifo nai lo le pusa potopoto. Faovilivili le kulupu i le lagolago (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaaogaina o faitotoʻa o faitotoʻa). O le lagolago i lenei lomiga e faʻapipiʻi tuʻusaʻo i le faʻavae, toe faʻatasi ma le fesoasoani a le fafagu.

O le fausia-i le faʻataʻitaʻiga o le a fesoasoani sefe avanoa i le fale mautotogi ma faʻaaoga le potu malolo gaioiga. E taua le filifilia o le ata saʻo ina ia tautua mo le tele o tausaga ma e le gata i le faʻafaigofieina o galuega a le aiga e pei o le auli, ae e ofi lelei foʻi i totonu ma teuteuina. A faʻapipiʻi fausia-i totonu o fale, tasi e le tatau ona galo e uiga i le afi saogalemu, aua o se vevela uʻamea mafai ona avea o se faʻavae o le afi. O le mea lea, e sili atu le vaʻaia muamua o le tu mo ia faia i mea mumu ma se nofoaga saogalemu o uaea eletise ma lago.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: G-Shock Watches Under $250 - Top 15 Best Casio G Shock Watches Under $250 (Mae 2024).