DIY meaafale faʻapipiʻi faʻapipiʻi

Pin
Send
Share
Send

Laʻititi metotia, ua faʻaigoaina o faʻamau faitotoʻa, e nafa ma le faʻatinoina lelei o faitotoʻega faʻamoe. O a latou masini faigofie e maua fua le gaioiina o le faitotoʻa i le taimi o lona tatalaina ma le tapunia. O se maeʻa faʻaaogaina masini faʻafaigofie e faʻaaoga ai le faitotoʻa lau, aunoa ma le tuʻufaʻatasia o lona gaioiga ma soʻo se creaks ma backlashes. I le taimi nei, o faitotoʻa o faitotoʻa o loʻo faʻaaogaina uma i le fausiaina o ulufale ulufale i fale ma i meaafale. I le mataupu mulimuli, e faʻaaoga laʻititi metotia, ae faʻapena foi ma le faʻavaeina o mataupu. Fai-oe-oe faʻapipiʻiina o meaafale soʻoga atonu e manaʻomia i le mataupu pe a fai oe lava-faʻaputuina o ni faitotoʻa fou e faia i totonu o le umukuka kapeneta poʻo se moe ofu. E ui i le laʻititi, o soʻoga i le taimi e faʻapipiʻi ai e mafai ona mafua ai le tele o faʻalavelave ona o le manaʻoga mo faʻatulagaina saʻo o a latou togi faʻamau. E le gata i lea, o nisi galuega e tatau ona faia i le mamafa, lea i nisi tulaga ono manaʻomia le aofia ai o faʻaopoopoga lima e fesoasoani i le aotelega meaafale vaega.

Vaega ma ituaiga

O le faʻafaigofieina ma le aoga o le faiga o le faʻamau o le faitotoʻa ua faʻatupuina ai le tele o ona ituaiga, ua fuafuaina e faʻaaoga i ituaiga eseese o meaafale fale. Nei o ia masini o loʻo maua i le vaʻaiga nei:

  • Luga Faʻaaoga i totonu o kapoti ma kapoti ma taupega faitotoʻa;
  • Teuina Mo tamaʻi faʻavae e maualalo le mamafa o faitotoʻa;
  • Calcaneal. Faʻaoga soʻo i faitotoʻa i totonu, e mafai ona latou tautua lelei i totonu o pusatu ma tamaʻi foliga;
  • Royals. E maua i latou i laulau gaugau ma le fausiaina o tusi;
  • Adit Fetaui lelei mo faitotoʻa o pepelo panels ma faʻamau panels o sliding wardrobes;
  • Tulimanu Fuafuaina mo tutusa ituaiga o potu faʻapipiʻiina i tulimanu o nofoaga ma faʻatapulaʻaina avanoa mo matala faitotoʻa;
  • Half waybills. O loʻo faʻaaogaina i totonu o kapoti ma le numera tele o luma;
  • Mezzanine O latou foi o "faʻasolo" faʻamau faʻaoga e faʻatautau i totonu o kapoti i le umukuka.

O le faʻaaogaina o lenei poʻo lena ituaiga o faʻamau faʻamau i totonu o le kapeneta faʻamoemoeina i le tele o mea, aofia ai lona sitaili, fua, mamafa o faitotoʻa ma faʻafefea ona faʻamau. I nisi tulaga, ona o le faʻatulagaina tino o le faitotoʻa faʻatatau i le faʻavaʻa, o le coupe manaʻomia le faʻaaogaina o tulimanu faʻasoʻo tulimanu, o loʻo i ai se tele paoa faʻaagaga pe a faʻatusatusa i tu ma aga masani faʻasolosolo taofi. I oloa ma se ituaiga mo mea masani, na o ituaiga auala e mafai ona faʻaaogaina e fetaui ma lenei sitaili.

Mea manaʻomia ma mea faigaluega

O le galuega i luga o le faʻapipiʻiina o le faitotoʻa faʻataʻamilosaga o le a manaʻomia ai le faʻateʻaina o le masini, o lea e le mafai ai ona e faia e aunoa ma mea faigaluega e faatino ai maaleale faʻalelei auala. I se faʻaopopoga, o isi manipulator e manaʻomia mo galuega lautele ma le faitotoʻa. O se lisi atoa o mea faigaluega uma mo le faʻapipiʻiina o se faʻataʻitaʻiga o soʻoga i luga o loʻo faʻapea:

  • Faovilivili Phillips.
  • Se seti o faovilivili.
  • Fale tulaga.
  • Pule poʻo se mea faʻapipiʻi.
  • Faovilivili.
  • Vili.
  • Penitala poʻo se faʻailoga faʻamama.
  • Milling tipi ma le lautele o le 35 mm.

O le faʻataʻitaʻiga o le faʻavae o soʻoga e aofia ai le faʻamavaeina i ni vaega se tolu:

  • O le faʻavae i le tulaga o se fasimea, lea e nafa ma le faʻamau o le faʻamau i le kapeneta vaega.
  • Se ipu, lea e faʻapipiʻi i luga o le faitotoʻa galue.
  • Hinge tino o se gaioiga vaega e fesoʻotaʻi le faitotoʻa i le kapeneta tino.

E faʻapipiʻiina le faʻasologa ole faʻamau e ala i faʻamau faʻamau i totonu o pu o le faʻamauina ipu ma le ipu. O le faʻasili faovilivili i le mataupu e nafa ma le tapulaʻa o le masini. O le mea lea, o le faʻavaega masini e oʻo atu i le ono manaʻomia fasteners, lea e sili ona saunia muamua e pei o faaleoleo.

Faʻailoga

O faʻailoga o se vaega taua o le faʻatulagaina o le kapeneta mo le faʻatulagaina saʻo o le faitotoʻa ma le faʻagaioiga saʻo o ona soʻoga. O mea sese na faia i lenei taimi o le a sili atu ona faʻaleagaina ai foliga vaaia o le oloa, o se maualuga - faʻafaigofieina ona faʻaaoga saʻo le swing faitotoʻa auala. I le faʻagasologa o le makaina, oe o le a manaʻomia se penitala poʻo se faʻailoga, lea o le a makaina ai vaega mo le fausiaina pu mo le masini ipu. O le mea lea, e aoga le amata i manatu autu o faʻailoga faʻatonuga:

  • Faʻamoemoeina i le mamafa ma fua o le faitotoʻa lau, o le aofaʻi o faʻamau faʻapipiʻi mafai ona eseese mai le lua i le lima.
  • E le manaʻomia le faʻapipiʻiina o le masini ipu i le pito o le faitotoʻa i luma. E fautuaina e faʻatumauina le indent o le 2-2.2 cm.
  • O le averesi va i le va o le faʻasologa i luga o le mita-umi faitotoʻao lau e tusa ma le 50 cm. I lenei tulaga, o lona mamafa e tatau ona amanaʻia, lea e ono manaʻomia ai se numera tele o faʻavaʻaina auala.

Ia mautinoa o vaega mo le faʻapipiʻiina o faʻamau i luga o le faʻafoliga e le faʻafeagai ma fata o le kapeneta. A leai, e iai le aʻafiaga o le faitotoʻa o le a le tapunia atoa ona o le mea moni o le tino malolo luga o le fata tulaga.

Sauniuniga pu

O pu na faia i se vili faʻavae i luga o faʻailoga. O le eletise faovilivili eletise ma se fesoʻotaʻiga talafeagai e talafeagai foi o se isi mea faigaluega. I se faʻaopopoga, o se mea e manaʻomia o le faʻaaogaina o se tipi, lea e mautinoa ai le faʻavae atoatoa o le faitotoʻa faʻafoliga ma le kapeneta vaega. A leai, o le viliina o se pu e mafai ona taitai atu ai i chips ma le faʻaletonu o le laupapa laʻau. O le inisi e tatau ona faia e le sili atu ma le 12 mm loloto, lea o le a lava mo se malupuipuia pu mo le taofi ipu ipu. E sili atu le filifilia o le viliina saoasaoa oe lava, faʻavae i luga o le tele o mea mai le mea faʻasaga ma le kapeneta e faia ai. Afai o laupapa chipsboard e faigofie lava i ia gaioiga, ona masani ai lea o le uoleni poʻo le lefulefu e ala i malosiaga maualuga faʻailoga. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, oe manaʻomia le mautinoa o le viliina galue faʻamaoni i le tulimanu o 90 tikeri, mai lea e mafai ai ona faigofie ona se ese pe a o e feagai ma faigata faigata laʻau.

Faʻamau faʻamau

Ona o le mea moni o le faitotoʻa lau o se mea gaioi, e le pei o se kapeneta, oe manaʻomia e amata faʻapipiʻi le faʻamau mai ia. Lenei o le a faʻafaigofie ai lau galuega i le aveʻesea o le manaʻoga e fetuunai le faʻafoliga i soʻoga pe a e tatau ona faʻatautau ia. Faʻapipiʻi galuega ma taupega auala mafai ona faʻataunuʻuina e tusa ai ma faʻatonuga nei:

  1. I le tulaga o le faʻapipiʻiina o le faitotoʻa o le faitotoʻa, o faʻaletonu uma i le makaina ma le galue i luga o pu e mafai ona aliali mai pe a e muamua faʻaogaina i le nofoaga o lumanaʻi faʻapipiʻiina. Taumafai e faʻatautaia muamua se siaki faʻapea, ia mautinoa o le tulaga o le patch faʻamau ie faʻaofuofu fetaui lelei faasaga i luga o le faitotoʻa lau i lona atoa itu. E oʻo lava i se faʻaletonu laʻititi e mafai ona faʻaletonu le faitotoʻa i le lumanaʻi.
  2. Faʻaaogaina se penitala ma faʻapipiʻi se matasele, e faia ai se faʻailoga fou mo faovilivili ia latou ofi saʻo i totonu o mataala o le matasele.
  3. A maeʻa lena, e mafai ona e faʻapipiʻiina mulimuli le faʻavae i le mimiloina o faʻamau i se sikulipi poʻo se faovilivili.

Tautau i luma

O le faigata o lenei vaega o galuega o loʻo taoto i le manaʻoga e tautau i le lima le lau o le faitotoʻa ma faʻapipiʻi faʻamau ina ia paʻuʻu o latou tino i lalo o tulaga faʻatulagaina i luga o le kapeneta vaega. Uma faʻapipiʻi galuega e faia i le faʻasologa lenei:

  1. Afai e mafai, liliu le kapeneta i se tulaga faalava. Lenei o le a faʻafaigofieina le gaioiga o le taumafai i luga o le facade mo nisi faʻapipiʻiina.
  2. Faʻaaogaina se penitala, fausia se faʻailoga mo le lumanaʻi faʻapipiʻi papatusi, lea e faʻatutuina ai le faʻamau o masini.
  3. Faʻapipiʻi tonu laupapa i lalo o faʻailoga ma faʻamau i faʻamau lava e tipi ai le tagata lava ia e faʻaaoga ai le faovilivili.
  4. Faʻapipiʻi le faitotoʻa i le itu o le kapeneta, faʻaeteete ia aua neʻi alu 'ese mai faʻailoga ua makaina mo soʻoga.
  5. E mafai ona e amataina atoa le faʻaputugaina o soʻoga e ala i le tuʻufaʻatasia o latou pito i luma ma faʻavae faʻavae e faʻaaoga ai le mataupu. O le iʻuga o sauniuni na faia, o sauni e alu.
  6. I le vaega mulimuli, oe o le a manaʻomia e fetuʻunaʻi le faʻamau e faʻaaoga ai le faovilivili. O le autu matafaioi i lenei galuega o le a taʻalo e le tutusa sikulima i le fale o le totonugalemu vaega o le masini.

Faʻamau faʻamau

E ui lava i le mea moni o nisi tagata faʻaoga faia le fetuʻunaʻiga faʻataʻitaʻi "e le mata" pe a o le kapeneta lau lau e leʻi faʻapipiʻi luga o le meaafale fausaga, o lenei auala e le mafai ona valaʻauina saʻo. Amata le fetuʻunaʻiga tulaga pe a uma ona tautau le faʻafoliga, o le ae mauaina se ata atoa o le faʻafefea ona togafiti ma le faʻamau faʻamau o le faʻamau o le a aafia uma ai foliga ma le faigofie o le faʻaaogaina o le faitotoʻa. Sauni muamua mo le mea moni o le a tele ni taimi e faʻamama ai ma faʻamau le faovilivili i le fale o le masini ae e te leʻi ausia le tulaga lelei o le faitotoʻa lau. I le faʻagasologa, o se tusi lesona nai lo le otometi meafaigaluega e fautuaina, o le mafuaʻaga e sili ai le tuʻuina atu o le fiafia i le Phillips faovilivili. O le faovilivili, e ui lava ona mafai ona togafitia le sikulima ia vave, atonu e soʻona tele le vaega ma titina lona ulu. E manaʻomia le faia o fetuʻunaʻiga mo tolu tapulaʻa o le nofoaga o le faʻafoliga, lea o le a talanoaina auiliili atu i lalo.

Fetuunaiga mo eseesega faalava

O le tulaga o le lau o le faitotoʻa e faʻalelei i le sifiina i le agavale poʻo le taumatau. O lau sini autu o le aloese mai lapoʻa tele i le va o luma ma le kapeneta vaega. Faʻamolemole manatua o le vaapiapi lava o se avanoa e le mafai ai e le faitotoʻa ona fealuaʻi solo i le 'au o lona faʻamau. E le gata i lea, e manaʻomia le fetuʻunaʻiga i potu e leʻo iai ni puipui, e mafai ai ona tu le kapeneta i se isi itu.

Fetuunaiga tūsaʻo

E faʻatusatusa i le faʻatonutonu faʻasolosolo, o le faʻasologa i luga ma lalo fetuʻunaʻi e faia e ala i le faʻaogaina o le faʻaputuga faʻapipiʻiina i le faʻasologa masini. O le isi eseʻesega mai le faʻataʻitaʻiga fetuʻutuʻunaʻi gaioiga o le mea moni e faapea o le tulaga faʻatumauina o le faʻafoliga mafai "sag" i le taimi talu ai ona o le faifai pea faatosinaga o le kalave. Mo lenei mafuaʻaga, o le faʻasaʻoina fetuunaiga e tatau ona faia i se tulaga masani.

Fetuutuunai loloto faitotoʻa

O le loloto o lona uiga o le fetuutuunai o le tulaga o le faitotoʻa e faʻatatau i le kapeneta tino, lea e aʻafia ai foi le va i le va o latou. Mo le tele o tagata faʻaaoga, pe a fai latou te faʻapipiʻi saʻo ma maka saʻo, o lenei ituaiga o fetuunaiga e toeititi lava le manaʻomia. O le tele o taimi, o le faʻafetauiina o foliga e faʻatautaia i totonu o potu e le mafolafola fola, lea e ono mafua ai se faigata faʻagaioiga o faitotoʻa.

Faʻamau faʻamau i faitotoʻa tioata

Faatasi ai ma le tuputupu ae lauiloa o le ita tioata meaafale, le tele o totoga e mafai ona galue lelei ma lenei mea ua faʻalauteleina foi. E ui lava i le faʻateleina o faʻailoga malosi pe a faʻatusatusa i tioata masani, o le tioata agamalu e sili atu ona lamatia i le faʻafitauli o le mafaufau nai lo laupapa ma laupapa laupapa. O le mea lea, tuʻu eseʻese ituaiga o faʻamau ma se faʻavae taua eseʻese o vaega faʻamau e gaosia mo faitotoʻa mai lenei mea. O le muamua eseʻesega i le va o nei auala o lo latou faʻateleina malosiaga ma avega gafatia ona o le maualuga mamafa o le ipu malamalama. O metala nei o loʻo faʻaaogaina i le fatu o tioata faʻamau faitotoʻa:

  • Apamemea;
  • Alumini;
  • Uʻamea filogia metala paʻepaʻe;
  • Uʻamea filogia uʻamea filogia

E tusa ai ma le faʻavaʻaina o mataupu faʻavae, soʻoga auala mafai ona avea overhead poʻo mortise. O le mea mulimuli e masani ona manaʻomia le fausiaina o pu mo le faʻamauina o faovilivili, ae o le muamua faʻamoemoe i le uuina o le tioata faʻataʻitaʻi e le mamafa maualuga i luga. I lenei tulaga, o le overhead mafai ona galue i luga o le faʻavae o clamping faʻavae tulaga i itu uma o le tioata faitotoʻa poʻo le faʻaaogaina o faʻamau faʻamau e oomi le faʻafoliga totonu o le faʻavae masini.

Faaiuga

Ina ia mautinoa le faʻagaioiga saʻo o le faʻamoeina o faitotoʻa i le tele o ituaiga meaafale a le fale, o faʻamau e manaʻomia le faʻatatauina saʻo i le taimi o le faʻapipiʻiina. I le mulimuli i faʻatonuga saunia, oe o le a mafai ona faʻapipiʻi faʻapitoa foliga i luga o ituaiga eseese o kapoti ma teu ofu. Faʻaleleia agavaʻa o le talaʻaga o nei metotia o le a maua ai le faitotoʻa ma le saoloto o gaioiga ma fufusi faʻamau i le tino o meaafale oloa i le tapunia tulaga. Ina ia maeʻa uma laʻasaga o le galuega, taugata isi vaega pati ma le faʻaaogaina o mea seasea mea faigaluega e le manaʻomia. E mafai ona faʻapipiʻi soʻoga taofi e oʻo lava i le leai o ni mea faigaluega faʻaaogaina e pei o se sikulipi, e faʻaaoga ai le sikulaki masani.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Black Missionaries Evison Matafale - Chauta waphamvu (Mae 2024).