Fai-oe-oe patipati pa puipui puipui

Pin
Send
Share
Send

O mea e fai ofu e masani ona manaʻomia i taimi uma. O se tasi o latou ituaiga o ufiufi. Ua faʻamautuina ia lava o se tulaga maualuga oloa ma tele lelei meatotino. E i ai le tele o ituaiga o talaʻaga i luga o le maketi, e faʻatagaina ai oe e faia ni eseesega ituaiga ma faʻapipiʻi panels soʻo se mea. Toetoe lava a soʻo se ituaiga o fafie mafai ona faʻaaogaina o se muamua mata mea. O le faʻamalama na avea ma masani a le teuteuina o potu ausa, ae mafai foi ona maua i fale taugata tumaoti. O le faʻataʻitaʻiga mamanu e filifilia taʻitasi. E mafai ona faʻapaʻepaʻe, faʻasolo, faʻataʻavalevale, tuʻufaʻatasia. O faʻalavelave faʻapitoa e lauiloa i nei aso. Euro lining ei ai sona igoa taʻuleleia. E i ai se fou foliga mai ma faaleleia meatotino. A iai sau malamalama faʻavae, e mafai ona faia oe e oe lava i le patipati laupapa.

Lelei ma le lelei o le maeʻa

Muamua lava, o le ufiufi na faʻaaogaina mo le faʻamaeʻaina o nofoaafi nofoaafi. Tusa lava foi, tagata tosina mafaufau i lona agavaʻa e faʻamalulu suiga i le sūsū ma le vevela. Na vave lava ona faʻamau i faʻamaumauga tuʻusaʻo - o leisi faʻaopoopoga lea. Ona faʻalelei atili lea o le ie: o foliga ma alafau ua suia, ua faʻalelei atili foliga o le ata. Teuteuina i ona po nei patipati e tele lelei. Muamua lava, o le faigofie ma le saoasaoa lea o le faʻapipiʻi faʻafetai i le faiga o le vao tuitui. O le isi lelei o le siosiomaga faauo. Ma o se tasi o sili taua lelei mafai ona avea o se tau maualalo ma a foliga foliga foliga lelei. Clapboard trim e tele ona itu le lelei. Parasites mafai ona faʻaleagaina le mea. Ole pala e mafua ai foʻi le leaga ile foliga mai ole ofu. E mitiia foi e le laupapa le tele o le susu ma le vevela ma faʻasolosolo ona leaga. Peitai, e faʻaleleia atili ai le ea i totonu.

Ituaiga o ie puipui

O ufiufi masani e faʻaalia mai i itu nei: mafiafia - 1.2-2.5 cm, lautele - e oʻo atu i le 15 cm ma le umi - e oʻo atu i le 6 m (o le mea tonu lava lea na tupu i taimi tuai GOSTs). O le ufiufi masani o loʻo i ai se laʻau tuitui - 4-6 mm, ae o le 8-9 mo le ufiufiina o le euro. O le susū o mea masani o le 8-12%, 25-35%, o le lomiga a Europa - e oʻo i le 12%. O le ituaiga tuai o ufiufi e faia mai i se mea o le natura susu. O le ufiufi a Euro o se laupapa pito sili ona lelei mo teuteuga puipui i totonu ma fafo. Na te ufiufi lelei le le atoatoa ma mafai ona faʻapolofesa luga. I se faʻaopopoga, na te faʻatinoina le leo ma le vevela faʻaaogaina galuega. O le ufiufi a Euro e iai ona faʻatulagaina tapulaʻa. O le mafiafia o le 1.3, 1.6 ma le 1.9 cm. O le lautele o 8, 10, 11 poʻo le 12 cm.O le maualuga o le laupapa e 6 mita, ae o lenei fuainumera e faʻamoemoe i le gaosi oloa ma e matua eseʻese lava i mataupu eseʻese.

Ituaiga o fafie e fai ai le ie puipui:

  • oak;
  • Linden;
  • Paina;
  • spruce;
  • aspen

Ituaiga o ufiufi faʻamatalaga faʻapitoa

Eseese le taua ile faʻamaeʻaina, o lea e faia ai e tagata gaosi suiga eseese ma suiga o le ie puipui. Tuʻufaʻatasiga o le euro masani pe a uma ona faʻapipiʻi ni faʻavae eseese. Afai o lenei ituaiga o ie ie ufiufi o loʻo i ai se lapisi lapisi, o lona uiga o le "Softline". O lona itu i fafo e leai ni tulimanu, lea e mafai ai ona puipuia fafie mai pu ma chips i se taimi umi. E fetaui lelei le Softline mo saunas. O le "Filemu" ie e ufiufi ai e leai se tamaʻi nofoaafi latalata i le tutuʻi, ma, o le iuga, o le a leai se faʻalauiloaina o faʻamaeʻaina pe a maeʻa fonotaga. O le mafiafia e aulia 2.5 cm, o lea e mafai ai ona faʻaaogaina mo teuteuga faafoliga. O le "Landhouse" o se ie e ufiufi ma se faʻataʻamilomilo foliga foliga i ona itu. Faʻamaeʻaina ma lenei ufiufi o le a faia totonu o le sili atu "taugata". O le isi filifiliga manaia o le "Blockhouse", o loʻo faʻaalia ai le lapoʻa luma o le itu. O lenei mea e mafai ona faʻaaogaina e faʻauma ai luga i totonu ogalaau fale ma faʻafesagaʻi.

Tele isi ituaiga o ie ie puipui:

  1. "Amerika". E iʻu lona faʻaseʻe. O loʻo faʻasolo pea elemeni.
  2. Faʻalua. O itu e lua e faʻalavelave. E faʻaaoga e le gata mo teuteuga puipui, ae faʻapena foi mo le fausiaina o vaeluaga.

Eseese o ie ufiufiina mai laʻau ituaiga

O le ufiufi e faia mai i laʻau totogo, laʻau teuteu, faʻapea foi ma ituaiga mai fafo (mo se faʻataʻitaʻiga, mai le mahogany). Faatasi ai ma le conifers, e taua le faʻamalamalamaina spruce, paina, larch ma arasi. O le Spruce e faʻaeeina i le agamalu, e taua mo le faia o laupapa ma siʻosiʻomaga foliga. O lenei mea e foliga manaia mai totonu o aso nei. O le ufiina o le pine o se filifiliga i le paketi e tele ona taua, e aofia ai le maualuga o le malosi. Larch o se tasi o sili ona taugata conifers. Cedar laupapa o loʻo i ai se manogi faalenatura matagofie o loʻo i ai se aoga aoga i le tino. Faʻatasi ai ma laʻau malo, o le sili ona lauiloa o oak, alder ma linden. Ole laupapa laʻau o se mea umi ma manaʻomia. O ie ufiufi na faia i lenei laau ua manatu o se filifiliga masani. Alder e talafeagai mo le faʻaaogaina i susu vaega ona e le mitiia susu. Linden e matua teteʻe i le faʻaleagaina ma masini faʻaleagaina. Laina mai ai e fai lava si taugata.

Vasega faaiu

E 4 ituaiga:

  1. Faʻaopopo;
  2. Vasega A;
  3. Vasega B;
  4. Vasega C.

O laupapa e faʻavasega faʻalagolago i le i ai o resin taga, faʻalauiloa lanumoana, nonoa, taʻetaʻe, le tutusa (le lelei faʻatautaia nofoaga). O le faʻaopoopo faʻaopoopo e iloga mai i le leai atoa o le paʻuʻuʻeseʻe pe laʻititi ni faaletonu i le itu pito i luma. E mafai ona tasi le faʻamau malamalama i le tamoe mita. Mo le vasega A, o microcracks ma tamaʻi vaega e leʻi togafitia e faʻatagaina. I tulimanu tulimanu, taʻetaʻei le sili atu nai lo le lautele o le laupapa e faʻatagaina. O autu autu o faʻamatalaga e tatau ona sili atu ma le lima o laupapa uma. Le taliaina o 3 faʻamau i luga o le tasi tamoe mita e taliaina. A o le vasega B, 2 faʻamau e faʻatagaina i luga o le tasi ia laupapa. I le itu i luma, o taʻetaʻei oʻo i le 3 cm e faʻatagaina, i luma ma tua - o soʻo se tele. Uma panels mafai ona faia mai le autu ma resin taga. O le Vasega C e aofia ai laupapa uma e le oʻo i vasega mai le faʻaopopo i le vasega B, ae e talafeagai mo le faʻaaogaina. E le faʻatagaina le pala.

O fea e apalai ai

O le teuteuina o laupapa e masani ona faʻaaogaina i potu ausa ma isi potu taʻele. I lenei tulaga, panels e filifilia mai linden ma alder (mo parilen) ma conifers (mo isi nofoaga). O nei ituaiga laʻau o loʻo faʻaeeina i ai vailaʻau, faʻafetai i vailaʻau e faʻasaʻoloto pe a vevela. O laupapa nonoa e le tatau ona faʻaaogaina i potu ausa, aua o vaega ia e faʻatatau i le fesili ua atili ai ona vevela. Mo se manogi lelei, e fautuaina e faʻapipiʻi ni laupapa felafolafoaʻiga i le vaega o le ogaumu. O le ufiufi togafitia ma puipuiga vaega e talafeagai mo cladding facades, o le ituaiga o fafie i lenei tulaga e le o faʻapitoa taua. O le teuteuina o totonu o fale o se galuega faigata; panels i se toniga lanu lanu e manaʻomia. Mahogany lining e faʻaaogaina mo puipui puipui i maota taugata. O loʻo fai vaega e fai ma faʻavae e vavae ai le avanoa: i potu taʻitasi ma avanoa tatala.

Fuafuaga o le sheathing

E lua ala - ma se fafo atu mauga ma se nana. Faatasi ai ma le fafo auala, e tatau ona faʻaleleia laupapa ma faʻamau. I le tulaga lona lua, o panels e faʻapipiʻi i le lathing mai le itu o le mataafi, lea o loʻo i ai se soʻoga ma le tenon. O le foliga mai ma lenei filifiliga o le a sili atu matagofie. O le ie ufiufi mafai ona faʻapipiʻi faʻapipiʻi luga, faʻasolosolo ma, pe a manaʻomia, i se le masani tulaga. Pe a faʻataʻamilo faʻapipiʻi panels, o nifo e faʻatonu tuʻusaʻo mai le vaega pito i lalo i le pito i luga, ae le faʻalua. A faʻapipiʻi se pa laupapa, e faʻaaogaina o faʻamau ma fao mo latou ma le ufiufi. O le lalagaina o se potu ma puipui mafolafola ma patipati, e tatau ona e faʻaaoga faʻamau. Latou te tuʻuina i se mamao e le sili atu i le 50 cm i le va o vavalalata elemeni ma faʻatatau i panels. Sheathing o loʻo faʻataʻatia i laupapa teuteuina teuteuina ma faʻatumu

Faʻavae faʻavae metotia:

  • fao;
  • faovilivili;
  • meaʻai masani;
  • palapala

Faʻafefea ona suʻi i ou lava lima

Oe e manaʻomia le faʻamaeʻaina o laʻasaga ia o galuega:

  1. Saunia le ie puipui.
  2. Saunia le puipui.
  3. Faaputuputu le pusa.
  4. Faʻapipiʻi le ufiufi i le faʻamalama lattice.
  5. Faʻauma le ufiufi i laupapa sikuea ma, pe a talafeagai ai, isi elemene.

E faʻagasolo muamua ona faʻagasolo vaega. Faʻamoemoeina i le nofoaga o le talosaga, soʻo se vasega o le ufiufiina mafai ona faʻagasologa. E manaʻomia lava i taimi uma le saunia o le laualuga o vasega vasega C. O le mea lava e tasi e faʻaaogaina i ie e faia e lima. O le sauniuniga o puipui aofia ai i le faʻavasegaina ma faʻapipiʻi faʻailoga i lalo ole pusa. E le manaʻomia le faʻavasega; e mafai ona fai isi togafiti. O le taimi taua o le faʻapipiʻiina o le lathing. O le utupoto lava ia ma le mamao i le va o elemene ua filifilia. O le faʻatulagaina faʻamoemoeina atoa i luga o le fuafuaina metotia o le tuʻuina o le ie puipui. Eseese auala e faʻaaogaina e lipea ai panels. O le mea taua i le galuega o le faʻaeteete, aua o le le saʻo o le samala o le faʻamau e mafai ona mafua ai ni faʻaletonu matuia i luga o le mea. A maeʻa le ofu, ua amata loa ona faʻapipiʻi laupapa tusitusi ma faʻamaeʻaina.

Faʻafefea ona saunia le ie puipui

Afai e talafeagai, o le panels e togafitia ma lelei-grained sandpaper e aveʻesea roughness. O isi gaioiga e amata ile faʻamamaina o luga ole mea. Afai e te fuafua e faʻapipiʻi le solo poʻo le varnish i le ie puipui, e muamua faʻaaoga se pisia. O le a faʻasaoina le lanu o fafie mo se taimi umi. E i ai 3 ituaiga o pisia: suauu-faʻavae, ava malosi-faʻavae ma vai-faʻavae. Aniseptics o le a puipuia le fafie mai le susu ma suia. Afai o le nofoaga faʻatuina o se faletaele, o le a manaʻomia le faʻasologa. E faʻaogaina i se vaega laititi, ile faʻasinoga ole alava. Lenei auala e tatau ona toe faia faʻatele. Ona faʻamamaina lea o oloa. Faatasi ai ma isi mea, o le lanu o laupapa o le a avea loloto. I le faʻatau atu o loʻo i ai le tele o filifiliga o wax wax impregnations, e talafeagai foi mo le sauniuniga o le ie puipui. Ole vaega mulimuli ole apalai varnish. E te manaʻomia ni faaputuga se lua. O mea e tatau ona matua mago aʻo leʻi faʻapipiʻiina.

E mafai ona aveʻesega paʻu gaʻo i le 25% acetone solution.

Saunia puipui

I luga o le puipui, oe o le a manaʻomia e faia faʻailoga mo le pusa. O lenei gaioiga e faia i se penitala ma se tulaga. O le faʻatulagaina o le ofuvae ma le itu e tuʻuina ai le ufiufi o loʻo fuafuaina muamua. O pa e masani ona tuʻu faʻatasia. Afai o mea uma ua uma ona filifilia e uiga i lenei nuance, oe mafai ona amata togafitia puipui ma antifungal sooupu ma tusia luga. Ile fea tulaga, e suia le penitala i le penisina. O le lautele o le lathing sitepu e filifilia faʻamoemoeina i sini. Mo le malosi, e manaʻomia e faia ia laʻititi mafai. E masani lava o lenei faʻailoga o loʻo i le tulaga o le 35-60 cm. Afai o le faʻamamaina o le potu ua fuafuaina i le lumanaʻi, o le laʻasaga e fuafuaina faʻavae i luga o le tele o le mea faʻaʻesega ma tatau ona laʻititi laititi atu i ai. Ina ia mafai ona mafolafola le fausaga fausaga, oe o le a manaʻomia le faʻaaogaina o se palama laina ma fagota laina. O se vaʻaia na faia, i tafatafa o ona faʻamau na tuʻu ai.

Fausia se lathing mo faʻamau

Lenei o se tasi o sili ona taua laʻasaga ma e i ai se taua aafiaga i le pito i lalo. Naʻo nisi taimi e faʻamau saʻo ai le ie puipui i puipui laupapa, i isi tulaga - e manaʻomia se pusa. I le amataga lava, matou te filifilia se pa. Mo lenei lathing, o se pa ma se koluse vaega o 40 × 20 mm o le sili filifiliga. Matou te faʻatulagaina le faʻavaʻa tasi tulaga i le taimi. Afai e tatau ai, tatou faʻafetaui pa taʻitasi. E mafai ona e alu i seisi auala - e fuafua ai le sili atu ona lauolaʻi luga o le puipui. Ona tuʻuina lea i ai o se fasi laʻau ma faʻataʻavaleina le pusa. Mai lenei taimi, o se filo ua toso faʻatusatusa i le fuafuaina faʻatonuga o le faʻatutuina o panels. I pito ogaoga o le puipui, e 2 utaina avega utaina. Afai e tatau ai, faʻapipiʻi gaskets i le va o le puipui ma le pa. Afai o le laina o le ufiufi o le a faʻapipiʻi mai 2 laupapa, o le isi pa e manaʻomia i le fetaulaʻiga.

Isi taua nuances:

  • pe a faʻaleleia le fausaga, oe manaʻomia le siaki le tulaga;
  • afai e iai ni faitotoʻa poʻo ni faʻamalama pupuni, e tatau ona faʻapipiʻi faʻataʻaliʻoli ia;
  • o le faʻapipiʻiina o le lathing luga o le faʻalo e faia i le tutusa auala e pei o luga o puipui.

Faʻaleleia metotia

Faʻamau le ie ie i puipui faʻapipiʻi, afifi poʻo faʻamau (faovilivili, fao). E tatau ona faʻaeteete ile taimi e faʻapipiʻi ai e aloese mai le vaevaeina o fafie ma taʻe. O le tui atoa o le ulu o le fao i totonu o mea ma le saʻo o galuega e mautinoa i le fesoasoani a le doboiner. A faʻapipiʻi i se auala natia, o pou e tutuʻi i le faʻavaʻa i le soʻoga o le tumutumu ma le mataafi. O le faigofie ma faigofie auala o faʻatasiga o le faʻamauina ma tamaʻi fao i soʻo se nofoaga, ae sili atu le fiafia i se metotia lelei e aofia ai le tuʻuina o fao i totonu o mataafi e nana ai le fesoʻotaʻiga. O le maualuga faʻamau faʻamau e maua mai i uʻamea faʻapipiʻi. Latou te o mai i eseesega lapopoa, foliga ma ua fuafuaina mo se faʻapitoa laupapa mafiafia. O faʻamau i le tasi itu e fesoʻotaʻi i le pusa, ma i le isi itu latou te tipiina i totonu o mata.

Faʻamau le faʻamau i le taualuga manaʻomia faʻamaonia gaioiga, o lea e sili ai le faia o lenei faʻatasi ma se faʻapitoa!

Faʻaputuga o laina e faʻapipiʻi ai gaioiga

Faʻatasi ai ma le faʻatulagaina saʻo o le lathing, o le faʻapipiʻiina o le ufiufi o le a faia e aunoa ma ni faʻalavelave. E manaʻomia se tulaga peʻa faʻapipiʻi le vaega muamua. O le fesili muamua ae e te leʻi faʻapipiʻi le itu e amata ai ona faʻataʻatia laupapa. E mafai ona e fuafuaina le tali ile suʻeina pe faʻafefea ona sologa lelei le laualuga. Afai e tutusa ma le tulaga, ona mafai lea ona e amata faʻapipiʻi mai soʻo se itu: luga, lalo, taumatau, agavale, mai le tulimanu. O le muamua laupapa ona faʻataʻatia lalo tulaga. Afai o le pito i luga ua "lofituina", pe o se tulimanu ei ai le le tutusa - e le o le auala lea e faʻapipiʻi ai laupapa. A leai, latou te vaʻai faʻamamafaina le piʻo. O le ufiufi o le a manaʻomia e potopoto i se isi auala. O le laupapa muamua e faʻapipiʻi le iuga i le tulimanu, o le mea o totoe - ma sina malifa i le itu manaʻomia. Vave pe mulimuli ane, o nisi vaega o le a tulaʻi i tulaga. O laupapa uma e "lofituina" i le tutusa tulaga. O le muamua e tatau ona tuʻuina i se faʻamau i le tulimanu.

Tulafono mo le faapipii o laupapa sikuea luga o le puipui ma le patipati

Mo se foliga matagofie, o puipui puipui e teuteuina i le fola ma faʻalo i luga o le faʻalo. O nisi taimi e manaʻomia ai ona faʻapipiʻiina i latou i luga o le puipui (tulimanu). A maeʻa tulimanu, latou te taʻitaʻia e tulafono nei: afai o loʻo i ai se tafatafa o le puipui e le faʻalataina, ona faʻapipiʻi lea o le palasi i luga, ma a tuʻu i le va o ni puipui e lua, e tatau ona faʻamau i se pupuʻu. O nei faiga e le tatau ona taofia ai le vevela deformation ma faʻamagoina o luga e sili ona faigofie ona latou. Afai o le puipui e faʻavasega i le patipati, ona faia lea o le faʻamaeʻaina o skirting laupapa e faia i le faʻaaogaina o fao maeʻa. E sasaina i latou i le tino, o le pulou vaapiapi e alu i totonu o le laina. O nei nofoaga e faʻagasolo i le penitala. Afai e le mafolafola le pito i luga (mo se faʻataʻitaʻiga, o se ogalaau), o le a le mafai i taimi uma ona tutuʻi se palasi masani. E mafai ona tumau avanoa. E foliga mai o laupapa sikuea o le a le liua uma i tulimanu. Nai lo lena, e mafai ona faʻaaogaina mea laugatasi. Latou fetaui mau i luga o le puipui, ma oe mafai ona faia latou lava, aofia ai mai le ie puipui.

Teuteuina o metotia

Afai o le faʻapipiʻiina e faia i se auala lilo, e fautuaina e faʻaaoga teuteuina faʻamau. O le teuina lelei ma teuteuina o le fao i totonu o fafie o le a mautinoa e le doboiner. E mafai ona e teuteuina le tulimanu i le va o laupapa e faʻaaogaina ai ni laupapa gaosi - o lea e leai ai ni avanoa i le avanoa. Afai o le natura lanu o fafie e le ofi i totonu o le fale, e le faʻaopopoina soʻo se lanu, ona ufiufiina lea o le ie puipui i le vali. Sili i le tasi leo ma le teuteu poʻo le paʻepaʻe. O ulu fao e faʻamautuina le laupapa amata e ufiufi i mea teuteu.Afai e leai ni slats teuteu, ona aveʻesea lea o tumutumu o faʻamau i tipi itu. Uma soʻoga, tulimanu totonu ma fafo e tatau ona ufiufi. Mo teuteuga, e aofia ai faʻavae ma faʻalo pito i luga e faʻaaogaina. O totonu e mafai ona matua suia e ala i le faapipiiina o faʻasese sese i luga o le ie puipui.

Faaiuga

O le ie faʻamalama e taua tele i le faʻaumaina o mea. E eseese i metrological tulaga faatonuina, talaʻaga, laupapa ituaiga ma vasega. O le ie puipui e iai ona foliga matagofie ma meatotino aoga. O lenei mea e faʻaaoga i faletaele / saunas, fale mautotogi, fale, luga o poletito, fanua fanua, i felauaiga. O le polokalame faʻamau e fai i fafo ma faʻalilolilo. O le filifiliga lona lua e sili atu ona matagofie. Oe mafai sheathe luga o oe lava. O le sitepu muamua o galuega sauniuni - o laupapa e faʻagaioia, o faʻailoga e tusia i luga o puipui ma faʻalo. O panels e varnished, coated ma impregnations ma wax, vali, ma i nisi tulaga a laʻititi luga togafitiga e lava. O le isi sitepu o le faʻapipiʻiina o le pusa. O panels e faʻapipiʻi i ai e faʻaaogaina ai mea faigaluega faʻapitoa. E eseʻese le tekonolosi faʻapipiʻi faʻalagolago i le saʻo foliga o luga ma angles.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: SAU IA OE by: Jayplace ft Sinapi Logovii - Dr. Rome Production (Mae 2024).