Togalaau taumalulu: mamanu sitaili, tulafono o faʻavasega

Pin
Send
Share
Send

I le tau faigata o Rusia, e te manaʻo e tausi le taumafanafana i le umi e mafai ai ma aua le faʻatagaina fua i le taumalulu, puipuia lou fale mai ai. Talu mai le ogatotonu o le tautoulu, natura amata amata ona mou atu, ma le amataga o le aisa muamua, e liu aisa i le moegegegegegegegegegegigigigigigigigigigigirig. O se ata faʻanoanoa: toʻulu o le kiona, "papa tula" o le palapala, laʻau uliuli e leai ni lala. O sea laufanua vaʻaia oe lava setiina mo le faʻanoanoa ma mafua ai le malepe. Ae o ai na fai mai o lena taumalulu e tatau ona faʻatagaina i totonu o lou fale? E faigofie ona taofi, taofi se fasi lanumeamata, fugalaʻau ma le ola. O le taumafanafana e naʻo le "apa" i totonu o se potu eseʻese e ola ai le tele o laʻau. E le o se masani tulimanu o ola fugalaʻau, ae le o se kulupu o fugalaʻau i totonu o ulo, ae o se moni taumalulu togalaau ma lona lava atemosifia ma faʻapitoa microclimate. O ona foliga vaaia ma lona atiaʻe e fesoʻotaʻi vavalalata ma le tulaʻi mai o le muaʻi faʻamafanafanaina, faʻasusuina o faiga ma metotia o le tuʻu eseʻese o potu taʻitasi ina ia faʻasaoina le vevela. I tapunia fausaga, o se matua maoti faʻamatalaina le vevela o loʻo vaʻaia i le uati; i taugata faʻamatalaga, faʻapitoa mea faʻaaoga e faʻataʻitaʻiina ai le tele o mea masani (timuga, matagi). O le mamanu o le taumalulu oona, o le mea moni, o se palu o totonu totonu mamanu ma laufanua i se taumafanafana fale. O le a matou talanoa atili e uiga i le faʻavasegaina o se matagofie, matagofie mataʻutia togalaau, lea o loʻo i ai se nofoaga mo uma exotic ma masani "taumafanafana" laʻau.

Amataga tala

O le togalaau togalaau o se faigata inisinia ma faʻapitoa faiga. O uluaʻi faʻamatalaga o le ola o laʻau i fale o loʻo maua i tusitusiga tusitusia a Aikupito Anamua. O nei pepa e ova atu ma le 4,000 tausaga le matua. Na amata ona faaaoga e tagata Aikupito i lea vaitaimi le masani o le totoina o laʻau ma laʻau i totonu o ulo o le eleele ma ipu e faia i maʻa. O loʻo iai ata faʻapea foi ma teuteuga faʻapea i luga o puipui o tuʻugamau ma malumalu, o loʻo faʻaalia ai vaaiga mai le olaga o tagata Aikupito i aso uma. Na matua fiafia lava le au Roma i le metotia, ma e sili mamao atu. Na amata ona latou faʻaaogaina faʻapitoa nofoaga filifilia mo ulo - faʻamalama fale. Ma ona aliaʻe mai ai lea o petiliuma muamua - lotoa "totonu", lea na tapunia i itu uma e se kolone. Faʻatoʻaga na faʻataʻotoina i totonu, faʻatasi ai ma teuteuina ma punavai ma se faʻatagata tele faʻaalia ai Atua ma toa o le taimi. E ui lava na latou i le ea tatala, o le tuʻuʻeseina o totoina o le muamua muamua manaʻomia mo le fausiaina o taumalulu fausaga. Talu ai ona o le taimi nei polycarbonate e leʻi i ai i lena taimi, o le mea moni, muamua greenhouse na ufiufiina i le vaega o mica, lea na i ai se foliga manino, lea na mafai ai e luga ona faʻatagaina le salalau o le la. O le tau Metitirani sa talafeagai lelei mo ia faʻataʻitaʻiga. I le Lalolagi Tuai, o le muamua e faʻataʻitaʻia le metotia o le faʻasaoina o laʻau taumafanafana i se maota i le taumalulu o le Tupu o Holland, Wilhelm. O ana auauna na faʻafilemuina le potu i se tulaga maualuga na le fefefe ai sui o le fugalaʻau e oʻo lava i le aisa. O le au malo na taunuʻu mai mo le aso malolo na matua maofa i latou i mea na latou vaʻaia.

    

Ile taimi lava e tasi, na amata ai le fefaʻatauaiga o mea totino eseʻese ma maua ai se auala fou mo femalagaiga - i totonu o pusa a Ward, lea na avea ma faʻataʻitaʻiga o fugalaʻau fou. Mo laʻau moli e lauiloa i Europa, "fale moli" o loʻo fausiaina - o se ituaiga o greenhouse. Mo isi citrus, aso ma thermophilic alofilima, faʻapitoa greenhouse ua fausiaina. Ae o aliʻi ma a latou aufaʻatau na manaʻo e le gata i le asia o latou "tulimanu lanumeamata", ae faʻapena foi ona faʻaalu aso malolo i totonu o ia fale, o lona uiga o le togafiti togafiti e totō ai laʻau i se vaega tuʻufua eleele na suia e le "totonu", o lona uiga, i totonu o ulo ma tapu. O lenei mea na mafai ai ona faʻasaʻoloto nisi avanoa, ma o togalaau o le taumalulu lava latou na o atu i fale vateatea lautele o maota. O le ala lea na aliaʻe mai ai i le fomu e masani ai tatou taʻitasi. Le fausiaina o se atoatoaga togalaau togalaʻau, tisaini, tusiata ata ma polofesa togalaʻau na aofia ai. Seʻia oʻo mai i le taimi nei, o se tasi o greenhouse sili ona matagofie i le lalolagi o loʻo tumau pea le Versailles tasi, lea na fausia i le vaitaimi o Louis XIV. Sa i ai i le tupu le vaivaiga mo citrus fualaʻau, o lea moli nofoia tele o le togalaau. O lo o faʻagaioia pea le fale vevela, e ui lava na toe faʻaleleia ma toe atinaʻeina na suia ai ona foliga moni mai. Mo se taimi umi, o le togalaau togalaau na manatu o le tele o fanua tumaoti, ma na o le faaiuga o le 19 seneturi na amata ona tuu i latou i potu taugata. O tagata lotu na muamua i totonu o Lusia e faaaoga le manatu o le totoina o laau i avanoa tapunia. Na faʻatupuina e monike fualaʻau ma fualaʻau i le tausaga atoa.

    

I tulaga o le tau o Rusia, e leai lava seisi filifiliga faʻatuatuaina, seʻi vagana ai se togalaau i le taumalulu, mo le faʻasaoina o vailaʻau masani, vevela. O laʻau moli, rimoni, tipolo, ma mago e masani ona totō i fafo i fafo, ae faʻataʻamilomiloina e se mausali faʻavae ma vevela faʻasologa mo le taumalulu, o se faʻalavelave i tausaga uma muamua o le taumalulu.

Features o foafoaga ma nofoaga filifiliga

Ina ia fausia se togalaau i le fale i le taumalulu, e tatau ona e amanaʻia le tele o tulafono, le usitaia o le a avea ai le atoa faʻataʻitaʻiga o se le manuia:

  • o le greenhouse tatau ona i ai malamalama lelei, lava mo le tuputupu ae o laʻau eseese. Mo lenei mafuaʻaga, o ona puipui ma le taualuga e masani ona faia i tioata poʻo isi mea malamalama;
  • mafaufau i luga o le saʻo nofoaga o laina fesoʻotaʻiga o le faʻavevela ma faʻamalosi tino ia. O le muamua o le a manaʻomia i le taumalulu, ma le lona lua i le taumafanafana. O le manaʻoga mo latou e mouʻese pe a fai o le taumalulu togalaau o loʻo tu i totonu o se buffer potu;
  • a faʻatagaina e le paketi, ona faʻapea foi ona faʻapipiʻi le greenhouse ma se faʻavaivai otometi. Lenei o le a aveʻesea le tele o atugaluga e uiga i le togalaau mai tagata e ona. I filifiliga a le tamaoaiga, e tatau ona e faʻasusu toʻatasi i se apa faʻasusu ma se fagu pasī.

     

I se faʻaopopoga, e tatau ona e faia uma masani masani mo fai togalaʻau ma togalaʻau: faʻamama ma sui le palapala tasi taimi uma lua tausaga, tipi, aveʻese maʻi poʻo lala vaivai, faʻafilemu ma faʻasolosolo laʻau mai faʻamaʻi, faʻamaʻi, toto laʻau soʻosoʻo pe fesiitaʻi i latou i le sili atu lautele tubs o le a ofi uma ai le aʻa aʻa. Faʻamoemoeina i le aoga faʻamoemoega, taumalulu togalaau ua faʻavasegaina i le tolu ituaiga:

  • nofoaga e nonofo ai - latou te mananaʻo e le gata mo laʻau, ae faʻapea foi mo tagata;
  • greenhouse - o lenei potu e mo na o flora;
  • buffer garden - o loʻo faʻaauupegaina i totonu o se fale "malulu" lea e naʻo taimi vaitau (taumafanafana) e mafai ona faʻaaogaina ai.

Faʻamoemoeina i le tulaga o le taumalulu togalaau faʻatatau i le autu fale (atunuʻu fale, fale, taumafanafana nofo), ua vaevaeina i latou i le tolu vaega:

  • Tanu i totonu O loʻo tu i totonu ole fale ma e masani ona faʻaaoga i fale mautotogi ile taulaga, e le mafai ai ona faʻaauupegaina se togalaʻau malulu. O le poletito poʻo le loggia e masani ona faʻaaogaina o se "tagata aʻafia". Vaelua ese potu liua i se togalaau togalaau i na o ni tulaga seasea, pe a fai o le potu e lautele tele ma le sili atu o avanoa faʻaaogaina poʻo le fale i ai le lona lua (tolu) foloa. O le vaifofo ma le tuʻuina o se greenhouse i lalo o le tioata dome-taualuga foliga manaia.
  • Faʻapipiʻi Latou te faʻatusalia se faʻaopoopoga faʻapaologa, lea e masani ona fausia i se taimi mulimuli ane nai lo le fausiaina o le fale. E te le tau tuua lou fale ae e alu i se faʻatoʻaga. Faʻalautelega buffer, o se tulafono, tuueseese le fale mai le auala, o lona uiga, i le mea moni, nei ua liua verandas.
  • Tuʻufaʻatasi. Afai o le lapoʻa o se tumaoti faʻasologa faʻatagaina, ona mafai lea ona e faʻaauupegaina se tele oona, o le a suia atoa ai se togalaau tatala. O se tali faapena o le a aoga i se tau capricious tele, lea "fasiotia" tele o fatu. O gazebos faʻamamaina e foliga lalelei foʻi, o mea e faʻasaina ma faʻamalosia i tapu ma ulo ma mea totō.

    

Faʻamoemoeina i le nofoaga e faʻatatau i togi autu, o togalaau faʻatoʻaga ua faʻavasegaina i le fa ituaiga:

  • Matu Tele o latou faamalama "faʻasaga" i matu. E ui lava o le potu o le a faʻaputuputu vave vevela, o le a le mafai ona taofia mo se taimi umi. E fautuaina le faʻapipiʻi o se tulaga maualuga e faʻaogaina ai le faʻamafanafanaina i ia togalaʻau.
  • Sasaʻe. O le filifiliga sili ona lelei a uma. O laʻau o le a lava le malamalama e aunoa ma le soʻona vevela.
  • Sisifo. Latou e iloga i le taofia o le vevela i luga o se umi vaitaimi. Ae ui i lea, i le vevela, vevela vevela, o lenei avanoa e toe agavaʻa o se le lelei, talu ai o le taumalulu togalaau liliu i totonu o se ausa potu.
  • Saute I totonu o ia togalaau, e ala i faʻatusatusaga ma togalaʻau i Sisifo, o le soʻona vevela e tupu i taimi o vaitau vevela. E tatau ona tatou faʻaauupegaina le ea mo le faʻasalalauina o le ea ma se faʻasusu mo le faʻasusu.

Ituaiga o fausaga

O fausaga o togalaau o le taumalulu e eseʻese mai foliga o fale lava latou, o ituaiga taualuga (tasi-pitch, gable, fa-lima-pou, ma le malologa, domes) ma i mea o le faʻataunuʻuina. Afai o le muamua lua uiga faʻalagolago atoa i le sitaili o laufanua mamanu o le 'upega tafaʻilagi ma le mamanu o fafo o le fale o loʻo latou latalata atu, ona i le tulaga mulimuli, o le malosi ma le faʻatinoina o se matafaioi. Mo le fausiaina o togalaau togalaau faʻaoga faʻaaoga:

  • Alumini. Malosi, faʻatuatuaina ma mama mea e le faʻaleagaina. O fausaga feaveaʻi e masani ona fausia mai ai, e faigofie ona faʻaputuputu ma faʻaleaogaina. E le faʻaletonu foliga o le alumini, ma ona o le malosi faʻapitoa o mea, ua manifinifi ai le talaaga.
  • Laupapa O se mea masani na faʻaaogaina talu mai aso o le muamua fale faʻafuaseʻi. Wood e manaia ma le talafeagai, aua e tatau ona faʻasolosolo ona faʻagaioia ma faʻapitoa e puipuia mai le susu, meaola faʻamalosi, fungi ma suia. A leai, o le laupapa laʻau o le a amata ona pala, deform ma mulimuli ane avea ma le toe faʻaogaina. Mo le fausiaina o se togalaau faʻatoʻaga, birch, oak, paina, larch o loʻo faʻaaogaina. O le le mafaafitia le aoga o laʻau laʻau o lona naturalness ma faʻapitoa matagofie.
  • Chloride Polyvinyl. O le PVC e taugofie tele, ma o tu ma aganuu na fausiaina o le a faʻatagaina ai oe e faʻatinoina ni aitia teuteuga sili ona lototetele. Peitaʻi, e le mafai e faleʻie faʻapipiʻi ona tatalia avega mamafa, o lona uiga o le a faʻamalosia atili le nofoaga atoa.
  • Palasitika faʻamalosia. O lenei mea na aoina le aoga o lua autu "mea aoga". Mai palasitika, na ia aveina mama, aneti-palapala ma le agavaʻa e faia soʻo se foliga i le taimi o gaosiga, ma mai uʻamea faʻamasani uʻamea na ia aveina le malosi ma faʻatusatusa fetuʻutuʻunaʻi.
  • Tioata uma. Mo ia ituaiga fausaga, o se faʻapitoa ituaiga o agamalu, laminated tioata e faʻaaogaina. E faʻaliliuina atoatoa le malamalama, ae i le taimi e tasi e le tali atu e oʻo i ni malosiaga aʻafiaga, talu ai o le triplex e sili atu lona malosi. Afai e mafai lava e le pito i luga ona faʻaleagaina se mafatiaga, o lona uiga o le a na ona ufiufiina i se mamanu o taʻetaʻei, ma teu ai ia fasi vaega i le nofoaga.

    

E le gata i lea, o mamanu e eseʻese i ituaiga o faitotoʻa ma faʻamalama ua latou faʻaaogaina.

Moli

O sulu talafeagai o le ki i le soifua manuia o "tagata" o le togalaau togalaau. E foliga mai o le a se mea e faigofie atu nai lo le faʻapipiʻiina o se pea moli ma moli teuteu teuteu e lolovaia ai laʻau ma le malamalama. Ae o le mea moni, o mea e le faigofie. O isi laʻau e pei o paolo (mo se faʻataʻitaʻiga, tropical), ae o isi e manaʻomia le tele o le malamalama mo le mafanafana. O le malosiaga o lamepa ma le malosi o le malamalama e tatau ona filifilia e tusa ai ma tulafono mo le totoina o nisi ituaiga. E taua tele lenei i le tatou tau, talu ai ile taumalulu e seasea oso mai le la, o lona uiga o le le lava o lona faʻalogo e tatau ona tauia faʻasolosolo. I le faʻavae, o se togalaau togalaʻau mafai foi ona faʻaauupegaina i moli masani e le ola aʻe, ae e sili atu ona talafeagai mo potu e nonofo ai tagata, nai lo o laʻau. Latou moli malamalama e leai ni lanumoana ma mumu ave, lea e talafeagai mo le atoa tuputupu aʻe o laʻau. I se faʻaopopoga, latou i ai le maualuga vevela faʻaliliuga, lea e mafai ona susunuina laulaʻau o laʻau ma mafua ai ona latou magumagu. Ua fautuaina e le au atamamai le filifilia o moli uila. Latou te saunia se malosiaga tafe o le malamalama, maua maualalo vevela faʻaliliuga ma sili atu le malosi-faʻasao uiga.

    

Faʻavevela ma masini vevela

I se faʻaopopoga i masini tutotonu poʻo le tutoʻatasi o loʻo faʻataʻamilomilo i totonu o le potu, e manaʻomia le faʻapipiʻi o faʻamafanafana infrared faʻapitoa. O panels ia e faʻamau i puipui poʻo faʻalo. Lenei fallback o le a sau ono ono i ai aemaise lava faigata tau maluluina pe a o le autu faiga atonu e le oʻo atu i le galuega. E tatau ona toe inisiuaina i togalaau o le taumalulu, o lona fausiaina e aofia ai tioata e sili atu i le 50%. O le isi filifiliga mo faʻaopopoga faʻaopopoto o se po nei "mafanafana" foloa, o le vevela o lea e mafai ona faʻatonutonuina. O le a maua le toʻafilemu e le gata mo laʻau, ae faʻapena foi mo tagata o loʻo savavali faataamilo i le greenhouse i seevae tosotoso. O le faʻamalama ea e mafai ona fai ma mea faʻafuaseʻi. Tasi le auala poʻo le isi, e taua tele le ea fou mo laʻau. Afai e tutupu faʻalelei i totonu o le togalaʻau ituaiga faʻaleaga e le faigofie ona faʻafetaui le vevela o le tau, ona talafeagai ai lea o le ea faʻanatura. O se faʻasolosolo poʻo se masini filifiliga e faʻaaogaina mo capricious laʻau e matua tali atu i soʻo se suiga i le siʻosiʻomaga. O sea ea faʻatagaina oe e faʻatonutonu ma fetuʻunaʻi le taamilosaga o le tafe o le ea.

    

Faigofie ma tisaini fesoasoani

O le togalaau faʻatoʻaga, pei o le fale, ei ai a latou lava fofo faʻalelei. Mo lona teuteuina, masani a ituaiga e masani ona faʻaaogaina, talu mai le faʻataʻitaʻiga o teuteuina nei nofoaga i totonu o atunuʻu uma ua mulimuli i lana ia lava ala o atinae. O se vaega o sitaili a Europa e taʻutaʻua lauiloa, lea e aofia ai Dutch, Farani, Peretania ma Metitirani. I totonu o nei atunuʻu, o le togalaʻau faʻatoʻaga ua avea o se tuʻufaʻatasia vaega o pitonuʻu laufanua. Mo e fiafia i fugalaʻau fugalaʻau, e talafeagai Aferika, Moorish poʻo Mekisiko faʻapaologa.

Faiga masani

O le masani conservatory ei ai se nofoaga mo tagata uma o le aiga. Ua maeʻa le foloa i maʻa, ma ua faʻapipiʻi puipui. O laupapa faʻamalama e vali papaʻe. Teuteu le potu i laupapa laupapa. Ina ia faʻasaoina le agaga o le conservatism, o se sofa malulu ma mea e teu ai kofe-lanu, o nofoa e lua e faʻafetaui ai, ma se laulau 'ai lapopoʻa e ufiufi i se ie ie e filifilia mai meaafale. Faʻaputuina o se kesi tuai o le a talafeagai. E filifilia mai laʻau, alofilima, paku, clematis ma vine. O se magalafu o le a avea ma aulelei elemene i le teuteuina o le taumalulu togalaʻau.

    

Faiga Igilisi

Na fiafia tele Peretania i togalaau o le taumalulu o loʻo latou faʻaaluina le tele o latou taimi avanoa iinei. Latou te malolo i le greenhouse, inu lauti, talia malo ma e oʻo lava i le faia o aso malolo o aiga. O le sitaili Igilisi e vaevaeina i ni faʻatonuga, e fetaui ma se tasi vaitau i le olaga o le atunuʻu:

  • Victorian. O le sitaili na aliali mai i le taimi o le nofoaiga a le Tupu Tamaitai Victoria. I totonu o le fale, latou te le sefeina o teuteuga, ma o le fausaga lava ia e faʻatafafā foliga ma lona faʻataʻamilomilo pito ma se gable taualuga.
  • Georgian. O le fausaga e foliga i se faʻataʻamilosaga ma se taualuga fale. O pupuni e teuteuina i le tele o vaeluaga o totonu.
  • Edwardinsky O le togalaau faʻatoʻaga e i ai se matua faʻatafafa foliga, ma lona tumutumu e tatau teuteuina i fafo teuteu. O mataupu faʻavae o le taofiofi e usitaʻia i totonu totonu mamanu.

I faʻamanatuga Igilisi, o faʻamalama e teuteuina i tioata pisia ma o fola e ufiufiina i kapeta lapopoʻa ma vaivai. Latou te filifilia meaafale tuai, e sili i mea anamua.E mafai foʻi ona e faʻaaogaina nofoa ma sofa. O le laulau kofe e ufiufi i se laulau fugalaʻau.

Faiga Farani

I le ituaiga Farani, e maopoopo ma maopoopo ona matauina. O laʻau laʻau i le togalaau i le taumalulu e teuteuina faʻalelei i taimi uma. O meaafale e faʻaaoga lemu ma tele, pei o totonu o le potu malolo atoa. O le lanu lanu e puleaina e piniki, lanumoana, paʻepaʻe ma auro. O totonu o le togalaau togalaʻau e fetaui lelei mo fonotaga a le tagata lava ia ma se malologa malolo toʻatasi. E manaia le teuina o meaafale. Fugalaʻau ma fualaʻau mataʻutia, fualaʻau vailaʻau, fualaʻau ma laulaʻau o loʻo manumalo i le ola "faʻatumuina". Mataupu ma ulo ma latou o loʻo tuʻu i luga faʻapitoa faʻapitoa ina ia mafai ona vaʻaia manino le lanumeamata mai soʻo se mea i le togalaau faʻatoʻaga. Latou te filifilia ni meafale tetele ma ni mea taugata. O le teuteuga faʻaaogaina faʻata i tioata fagu, stucco teuteuina, faia ma le poto vavae porcelain, faʻatagata ma foloa moli ma se fugalaʻau mamanu.

    

Metitirani

O le sitaili Metitirani e laconic. O le foloa o le togalaau faʻatoʻaga ua maeʻa ma tile keramika, ma o puipui ua valiina i ia lanu ina ia maua ai le lagona o se luga "susunuina" i lalo o le vevela o le la. O le fausaga, o se tulafono, e i ai ona faʻatafafa foliga ma e felataʻi ma le fale. I lenei itu o Europa, o se tau mafanafana ua faʻamautuina, lea e le faʻasaoina se tasi i le taumafanafana, o lea o loʻo avea ai ma nofoaga o se faʻasao oasis mai le vevela. O togalaau e puleaina e fualaʻau aina ma laʻau afu. O le potu e teuteuina i faʻatagata, vaipuna ma le alofa pergola faʻapipiʻiina ma lalagaina rosa. O meaafale e faigofie ma laconic ma forging elemene.

Faiga faa-Iapani

E faigata tele ona fausia se faʻatoʻaga taumalulu a Iapani e aunoa ma se malamalama loloto i filosofia a Sasaʻe. O le taua filifiliga i lana mamanu o le a taʻalo e le saʻo fausiaina o le tuʻufaʻatasiga. E faʻafaigata e le au Iapani se togafiti faigata e faʻailoaina ai le malosiaga, o lona uiga, o sone faʻamatatala, e fa i faʻamatalaga masani. O le togalaau faʻatoʻaga avea ma se nofoaga e tolu elemene fetauai: ea, lalolagi ma le vai. O le potu e tatau ona i ai vai vaʻavaʻa, togalaʻau papa, fatuga o laʻau laʻau, lumisi ma toro moli molimoli. Latou te malolo luga o nofoa lautele. O le togalaau a Iapani o le togalaau o se nofoaga sili ona lelei mo sauniga ti ma malolo filemu i le nofo toʻatasi.

    

Talofa-tech faiga

I le maualuga-tech style, oe mafai ona fausia se laconic togalaau o le lumanaʻi. Faigofie fomu ma saʻo faʻatonuga manumalo i ai. O ulo ma laʻau e tuu i luga o fata paʻepaʻe papaʻe. E le tatau ona i ai se natura masani i se faʻatoʻaga taumalulu. O le teuteuga faʻaaogaina le tele o tioata, palasitika, chrome teuteuina elemeni ma tausisi i le faʻavae o le avanoa avanoa "mo maneuver". O le foloa i totonu o le potu a le o ia lava faʻaleleiina pe faia i laupapa poloka o le uliuli, enaena lanu. O puipui e teuteuina i palasitika panuni pe na o le ufiufi i papaʻe sima. E le gata i lea, ua teuteuina i latou i le ata ata ma uluaʻi ata. O lanu e puleaina e le faapito efuefu, paʻepaʻe ma uliuli. O le nofoaga e nofo ai o loʻo faʻafouina i le teuteuina o meaafale ma le laulau kofe maualalo tioata. O ituaiga lalagaina ma le tele o alofilima ma le cacti e filifilia mai laʻau.

Faiga o le atunuʻu

O le togalaau a le atunuʻu e faʻataʻamilomiloina e lanumeamata. O ulo ma tapu ua faʻatulagaina i se gaogaosa mageso. Talu ai o le itu e faʻailoa mai e se tofo lelei, o fualaʻau fualaʻau mama ma laʻau, aniani, tamato ma kukama e vaʻaia i fugalaʻau ma fualaʻau, o lona uiga, o le togalaʻau e tuʻufaʻatasia ma se fale vevela. O le foloa ma puipui ua maeʻa ma le gaosi laupapa poʻo tile. Ua faʻapipiʻi le faʻalo. Wicker, lightweight meaafale e faʻaaogaina. O le sofa e ufiufiina i le ie afu ma teuteuina i ni vaega o aluga. O le laulau e ufiufi i se ie afifi e siʻo mai i le afifi.

Filifiliga o laau

Mo le togalaau faʻatoʻaga, o laʻau o ituaiga nei e filifilia:

  • Fugalaʻau e alofa i le vevela.
  • Fua fualaʻau i tapu.
  • Laʻau.
  • Mea manogi
  • Laʻau masani i totonu o fale.
  • Laʻau ituaiga.
  • Fualaʻau i tamai moega.
  • Vaʻaia poʻo ituaiga gataifale, pe a fai o iai se faʻatanoa vai i le taumalulu taumalulu.
  • Eseese

    

A filifilia fualaʻau, oe tatau ona faʻalogo i le vevela pulega o loʻo totoe i le taumalulu. Afai o le taua e le sili atu i le 15-17 tikeri, o lona uiga laʻau masani mo le subtropics e totoina i le togalaau: azaleas, ficuses, alofilima, rapeseed, ivy, jasmine, lianas, dracaena, begonias, spathiphyllum ma anthurium. I totonu o se togalaau, faʻataʻitaʻiga ma faʻafuaseʻi le vevela suiga e le mafai ona faʻatulagaina. I totonu o le greenhouse, lea e faʻatautaia ai le 20-15 tikeri, ua ola ai le teropika. Ficuses, calatheas, dieffenbachias, arrowroots, anthuriums, gusmanias, frisees ma calla lili o le a lagona lelei iinei. O ia laʻau e tatau ona ola i sina paolo, o le tele o le susulu o le la o le a faʻaleagaina mo latou. O le susū maualuga e le tatau ona paʻu lalo o le 70%. I togalaau malulu, lea e le sili atu ai le vevela i le 10 tikeri i le taumalulu, e totoina sili atu laau tot trees ma laʻau: ferns, eucalyptus, rhododendrons, laurels, fuchsia, aloe, Kalanchoe, pelargonium ma citrus fualaʻau. I le taumalulu, o le potu e tatau ona saunia ma faʻaopoopo moli, a faʻapea o le ola "teuteuga" o le a leiloa a latou foliga matagofie: o latou laʻau o le a avea laiti, ma o le lala o le a faʻaloaloa atu.

Nofoaga i luga o le polotito / loggia i le fale mautotogi

O se poletito poʻo le loggia ua faʻateleina ona avea o se faʻaopopo tulaga faʻavae. O le faʻaaogaina o lenei potu mo le faʻatulagaina o se togalaau i le taumalulu ua avea talu ai nei lauiloa. Ioe, o le polotito o le a tatau ona faʻamalamalamaina ma faʻaauupegaina i se mafanafana foloa. E tatau ona faʻatumuina Windows i pupuni e fesoasoani e faʻatonutonu le malosi o le susulu o le la. Potu ma tapu e le gata ona tuʻuina i luga o le foloa ma faʻamalama. O loʻo faʻaauupegaina i latou i ni fata faʻapitoa ma tulaga ma faʻatau ia ulo o loʻo taofiofia mai le faʻalo. O e e ana fale mautotogi ma polofiti e tatau ona faʻatofa atu i le miti o se togalaau tele o le taumalulu, ae o se mini-greenhouse ma se nofoaga e malolo ai o le a ofi i totonu o se faʻafouga faigofie.

Nofoaga i luga o le taualuga o se atunuʻu fale

O se togalaau faʻatoʻaga i luga o le taualuga o se fale tumaoti e sili ona lelei mo tamaʻi fanua o loʻo leai se nofoaga mo se faʻaopoopoga poʻo se fale faʻapitoa. I le avea ai o se tulafono, o sea potu e i ai itu taua, e faʻatagaina ai oe ona faʻatulagaina se vai moni faʻatasi ma ni vaega eseese. I fale taugata ma taugata, o le tioata dome-foliga taualuga ua faʻaauupegaina ma se mautu faʻavaʻa, lea o le a aumaia ai tulaga latalata i le mafai i fale masani. I sili atu paketi filifiliga, na o se vaega o puipui e faia i malamalama mea.

I se fale tumaoti i luga o le veranda

O le veranda tautua o se ituaiga o "potu fai lavalava". E masani lava "malulu", o lona uiga, e le vevela ma e faʻaaogaina i na o le taumafanafana mo malologa po o potopotoga afiafi. I luga ia oe mafai ona faʻaauupegaina se buffer taumalulu togalaau, o lona uiga, teuteuina i laʻau na o le mafanafana vaitau. A le o lea, o le veranda e faʻamaʻaina ma fesoʻotaʻi i le ogatotonu faʻamafanafanaina o le fale. O le togalaau o le a fuga nei ma manogi tausaga atoa. O puipui o le veranda e masani lava 50% glazed, lea e talafeagai mo laʻau e manaʻomia e le susulu o le la, o lona uiga e le manaʻomia le amataina ogaoga o faʻaleleia.

Faaiuga

Ua fai le miti togalaʻau ma miti mo le toʻatele. O le mea moni, e manaʻomia le tausiga masani mo ia, lea o le a 'aʻai ai le leona taimi o le taimi, ae o le greenhouse o le a faia oe e pei o se tagata nofoia o se vevela atunuʻu e susulu ai le la i taimi uma ma fugalaʻau fuga i le tausaga atoa. I le tau malulu, e matua taua lava le faʻaauupegaina o oe i se tulimanu filemu, tuufua, lea e leai se nofoaga mo le lotovaivai ma le lotomafatia, lea o loʻo tumau ai se fasi vaega o le taumafanafana, ma le manogi i le ea faʻamalosia lagona fiafia ma faʻatupuina oe i se lagona lelei.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: George Burgess: My top five toughest opponents (Mae 2024).