Fuafua umukuka ma se sofa: motugaafa mo le filifilia

Pin
Send
Share
Send

O le umukuka o se tasi lea o faʻamuamua nofoaga i totonu o le fale. Lenei latou te kuka, 'ai, feiloaʻi ma malo, inu lauti ma le aiga atoa, galulue ma le komipiuta feaveaʻi, ma malolo foi. E tatau ona malu ma malu iinei. Afai e faʻatagaina le avanoa, o se sofa e tuʻuina i totonu o le potu - malamalama ma puʻupuʻu pe tele, tele.

O se masani pe faʻavae mamanu o se umukuka ma se sofa o loʻo tuʻufaʻatasia e le tele o lauiloa totonu faʻapitoa. O se tamaʻi sofa o le a ofi i totonu o le tamaʻi potu o Khrushchev, ma faʻafeagai ai, i luga o le puipui, o le tamaʻi TV lava lea. Faʻatasi ai ma le lautele o le 15-18 sq. m. ma le fesoasoani o lea latou faʻavasega se sone atoa mo malologa ma moe, faigofie vavaeʻese mai le avanoa e saunia ai meaʻai.

Lelei ma le lelei o le sofa i le umukuka

Pei o isi meaafale a le fale, e iai ona itu lelei ma leaga ai.

Penefiti:

  • faʻaaogaina ia, e talafeagai e faʻatinoina le faʻataʻitaʻiga o le potu, tuʻu eseʻese le nofoaga galue mai le 'aiga' aʻai;
  • latou te nonofo i ai, taʻoto, 'atoa ma le moe;
  • e i ai le tele tele o ituaiga faʻatusa mo soʻo se tofo;
  • e i ai i latou e mafai ona suia i le tele o auala;
  • tele o faʻataʻitaʻiga aofia drawers, fata, teuina potu;
  • faigofie e faʻaaoga - suia le tele o nofoa, nofoa faʻaletino.

    

Le lelei:

  • tele o taimi e taugata ia, e fesoʻotaʻi ma tau faʻaopopo mo le puipuia o le fausaga mai le umukuka palapala ma gaʻo;
  • mafai ona fai si faigata;
  • gaugau faʻataʻitaʻiga e le talafeagai e tuu i tafatafa o le laulau;
  • e le talafeagai se tulimanu tele mo soʻo se potu.

E le talafeagai le tuʻuina o se sofa atoa i totonu o se tamai umukuka - o le a faʻaalu uma avanoa avanoa. Mo ia tulaga, e sili atu le faʻatau o se tamai umukuka pe ma se filifiliga gaugau.

    

Faʻafefea ona filifili le mea saʻo

A filifilia, e amanaʻia mo le umukuka poʻo le a le eria ma foliga na faʻatauina. O lenei fasi meaafale e tatau ona ofi i totonu o totonu, e faʻatatau i le lautele sitaili o le avanoa. Mo se umukuka le masani ai ma se faga faʻamalama, aiaia o le mea e nonofo ai o loʻo tu i tafatafa o le faʻamalama, i nisi tulaga e manaʻomia le faia o se sofa e okaina ina ia mafai ona tuʻu faʻatasi ma lelei.

Tele ma foliga

Muamua, e tatau ona e filifili pe o le a le gaioiga o le a faʻataunuʻuina e le sofa - pe o le a naʻo le nofo i luga o ia pe o se moe atoa. O le manatu mulimuli e taua tele, aemaise pe a fai o le potu e tasi le potu ma o le umukuka e tele. Afai e le lava le teuina avanoa i totonu o le potu, oe tatau ona filifilia se faʻataʻitaʻiga ma le tele o atigipusa mo le teuina o ipu ma isi mea.

Foliga sofa i totonu o umukuka:

  • Tafafa;
  • Tulimanu;
  • Motu;
  • Faamalama Bay;
  • Semi liʻo.

O le faʻataʻitaʻiga o le motu e talafeagai mo na o se potu vateatea lava, ma e manaʻomia se laulau lapoʻai mo le tasi afa taʻamilosaga. Afai o le sofa ua fuafuaina e faʻataʻatia i fafo, oe tatau ona uai atu i le malosi o le faʻavaa ma le tulaga lelei o galuega o uma auala. O tagata taʻitoʻatasi sofa faʻataʻitaʻiga e avanoa i tele tele.

Sofa faʻataʻitaʻi

O se sofa e le mafai ona suia i se auala e mafai ona naʻo se tulaga e nofo ai. O tulimanu e faia i le itu taumatau ma agavale.

O le gaugau fausaga mo le umukuka e le ese mai na faʻatau mo le potumoe ma le potu malolo, e i ai:

  • Telescopic;
  • Ulugaliʻi;
  • "Dolphin";
  • "Maliega";
  • Pantograph;
  • Eurobook;
  • Moega gaugau, ma isi

Modular filifiliga e faia i luga o ni vaega e tuʻufaʻatasia uma pe vaʻavaʻaia.

O i latou uma e faia i laupapa (paina, lama, aluna) ma plywood, ma uʻamea vae ma tua elemeni, laminated chipboard ma malo malo nofoa. O ni faʻataʻitaʻiga eo mai ma aluga e lua i le fitu.

Upholstery - lanu ma fofo uiga

O le umukuka e masani ona maua ni suiga ile vevela, susū, meaafale i totonu e faigofie ona afaina i meaʻai. Paʻu, ie ma poʻo aunoa ma le lolomiina vevela, o se tuʻufaʻatasia o le tele o mea, ae o taimi uma susu susu, o loʻo faʻaaogaina e pei o le tapunia mea o le sofa.

E le tatau ona filifilia se mea e faʻataʻamilomilo ai ma se mea faigata - o se faʻafitauli le faʻamamaina ma le maualuga, o mea lauiloa e pei o le lafu, o ie e le talafeagai lelei. O le paʻu moni e malosi tele, e umi se taimi e faʻatinoina ai, e manaia i le paʻi i ai, ae e taugata tele.

O le lanu o le sofa e mafai ona faʻatusatusa i lanu o isi meaafale umukuka, e eseʻesega ma puipui - samasama ma efuefu, oketi ma lanumeamata. O le mumu ma le sofa paʻepaʻe, ufiufiina ma le paʻu paʻu, faʻatasi ma le mūmū faʻaloʻo faʻalo ma le tutusa umukuka apron foliga foliga. E le fautuaina e faʻaaoga le tele o lanu susulu i totonu o le potu e tasi.

Pastel lanu e lauiloa - beige, lanumoana, moli viole, aquamarine, "penina". Ina ia le palapala le sofa, aumai se ie moe matagofie e fai i ie e faigofie ona fufulu.

    

Fautuaga mo le faʻaaogaina

E manaʻomia e le sofa umukuka ni tuutuuga faʻapitoa? E le manaʻomia le fausiaina o latou mo se lelei faia faʻataʻitaʻiga. Ina ia aua le leaga, ua lava lava le faʻatulagaina lelei ea, lea e sili ona taua pe a fai o le potu o loʻo i luga o le foloa eleele. Mo le faʻamamaina vaivai, laupapa, uʻamea vaega, faʻaaoga fualaʻau faʻapitoa fualaʻau faʻatau atu i fale faleoloa vailaʻau.

O fea e faʻatutu ai le sofa

O le nofoaga e faʻalagolago i le mea o loʻo fuafuaina ai le faʻavasegaina o nofoaga faʻafiafia. O le umukuka o loʻo tu ai e le gata o se nofoaga mo le sauniaina o meaʻai, ae o se potu 'ai, potu malolo, potumoe. O le mamanu o se umukuka totonu ma se sofa e masani lava ona le masani ai.

    

Nofoaga i tafatafa o le faʻamalama

Afai e faʻatagaina le avanoa, e mafai ona e tuʻuina le sofa i luma o le faʻamalama poʻo le faʻatatau i se tasi o ona tulimanu, ina ia i le taimi o le taumafataga e faigofie ona faʻamemelo i le vaaiga i tua atu o ia. I le tulaga pe a tu tonu i autafa o le faʻamalama, e faigofie le faitau iina taoto i lalo i le ao.

I totonu o le potu malolo-potu malolo, o loʻo i ai faʻamalama e lua, o se nofoaga faʻafiafia ma se sofa mafanafana e tu latalata i le tasi, ma se avanoa faigaluega i le isi. I lenei tulaga, o nei nofoaga e vavaeʻese mai le tasi ma le isi e ala i le pa counter ma nofoa maualuga - o se 'aiga' aʻai. Afai e tuʻufaʻatasia le umukuka ma se polotito puipuia poʻo se loggia, ona mafai lea ona tuʻuina i ai se tamai nofoa umi, ma se laulau laʻau i le nofoaga sa i ai se faʻamalama i le poletito o le a avea ma nofoaga mo 'aʻai.

    

Sofa i totonu o se tamai umukuka

Soʻo se sofa e talafeagai mo se umukuka lautele, ma naʻo le laʻititi mo se laʻititi. Afai o le potu e vaapiapi ma umi, ona avea lea o se sikuea faatafafa e fetaui lelei mo ia, ae maise pe a fai o se umukuka ma se poletito - o le ulufafo iina e le tatau ona vevesi. E masani ona le lava le avanoa e teu ai i totonu o potu kuka kuka, ona e faigofie ona faʻataʻoto mai sofa ma potu.

Mo se umukuka ma se vaega o le 5-7 sq. M. o le sofa e manaʻomia e sili atu nai lo le nofoa - e oʻo i le 60 cm le lautele, ma e oʻo atu i le 1.5 m le umi. O se sofa ma se mea e moe ai o se filifiliga faʻamalosi pe a leai ni isi avanoa gaogao, talu mai le tatalaina o le a tumu atoa le umukuka atoa.

    

O le faʻataʻitaʻiga atoa o se tamai potu e iai foʻi faʻafitauli - o le 'aiga' ai e manaʻomia tele le avanoa, ae o le galuega e le mafai ona tipiina tele.

E mafai ona e faʻalauteleina le vaʻai ma se faʻata lapoʻa i luga o le puipui, ata malamalama o le potu atoa, ma meaafale e sili ona puʻupuʻu.

    

Faʻafefea ona teuteuina se sofa vaega

Ergonomics o le umukuka o se tasi o ona sili ona taua uiga. O se sofa faigofie tele ma potu e teu ai mea, nofoaga e moe ai, sefe ai avanoa ma faʻamafanafana ai.

O le 'aiga' ai ma le sofa e teuteuina i auala eseese, faʻalagolago i ona foliga:

  • o se laina saʻo e tu i tafatafa o se puipui poʻo se faʻamalama, e mafai ona e tuʻuina ni sofa faʻapea e lua i le isi itu, i le va o se laulau;
  • L-foliga - talafeagai mo se umukuka foliga faigata, e masani lava ona tuʻu i se tulimanu, latalata ile pa avanoa;
  • O le U-foliga faʻatulagaina maua ai o le ai ai se laulau i le ogatotonu;
  • transformer - faʻapipiʻiina i ni poloka eseʻese mo le nofo i le ao, ma potopoto i le po e maua ai se mea e moe ai;
  • o le motu sofa o loʻo tu i le ogatotonu o le umukuka-potu malolo poʻo potu potu; e mafai ona tuʻufaʻatasia ma le umukuka faigaluega laulau.

    

Mo faʻaopopoga zoning o le potu, o le nofoa e tuu i luga o le tulaga - pe a fai o le faʻalo maualuga faʻatagaina.

Designer sofas i le umukuka

Faʻatasi ai ma ituaiga uma o filifiliga o sofa, o nisi tagata e le o faʻamalieina lava ia i latou - latou te manaʻo i se mea faʻapitoa, ae taugofie. I lenei tulaga, oe mafai ona faia se sofa ma ou lava lima.

Polokalame

Muamua e tatau ona e atiaʻe se ata, lea e tatau ona amanaʻia:

  • fua oloa, tulimanu tulimanu;
  • auala uma, pe a fai o le sofa gaugau i fafo pe i ai ni drawers;
  • mea faʻavae, ufiufi, aluga;
  • o le maualuga o vae, o le avega faʻamoemoeina;
  • faʻamaoti mai autu aoga galulue.

    

Afai e toesea uma tomai tusia, ona mafai lea ona e faʻaaogaina ni ata saunia mai 'upega tafaʻilagi a tagata tomai faapitoa i galuega.

Mea ma mea faigaluega

Laʻau masani, chipboard, laminated chipboard, uʻamea, MDF o loʻo faʻaaogaina o mea mo le faʻavae. O le ie e tatau ona faʻamama lelei, aua le mitiia manogi mai fafo, vai, ma ia anagata. Mai ie latou te faʻaaogaina velor, jacquard, cotton, linen, tapestry, microfiber, chenille, eco-leather.

Ina ia le faʻaleagaina le ie, o le sofa e faʻapea ona ufiufiina i le ie afu, puipuia e aluga ma aluga latou te faia na o latou. Batting, foam rubber, polyurethane foam, lagonaina, latex, holofiber o loʻo faʻaaogaina e faʻatumu ai. O faʻamau e tatau ona mafai ona tatalia le maualuga avega, aemaise pe a fai o le sofa o gaugau.

    

Mo galuega, o le utupoto ma le vaega o le 60 * 60 mm e sili ona fetaui lelei, plywood e oʻo atu i le 12 mm, faovilivili, uʻamea tulimanu mo maʻaʻa e faʻaaogaina o faʻamau. Mai mea faigaluega - o se sikulipi ma se ili. A o faia le padding, e tatau ona amanaʻia faʻapea afai e te faʻaaogaina le 5 cm mafiafia paʻu paʻu, o le nofoa o le a semi-maʻaʻa. O vaega laupapa e sanded, varnished, aveeseina ufiufi ma se sipi e mafai ona faia mo vaivai vaega.

Fono Aoao Faitulafono

O ata o loʻo i lalo o loʻo faʻaalia mai ai le faʻagasologa o le potopotoga. Latou amata i le faʻavaʻa: latou faia iliina o utupoto e tusa ai ma ata, o vaega e togafitia i vali poʻo pisipisia, ma fesoʻotaʻi ma faovilivili. Mo sili atu le malosi, faʻaaoga kelu fafie. O le tua o le oloa ua faʻamau i uamea tulimanu. O nofoa e faia i laupapa laupapa laupapa. Afai e te fuafua e faʻaaoga le avanoa i lalo o le sofa mo le teuina, ona faʻapipiʻi lea o ufiufi ma faʻamau. O le pito i tua ma le nofoa e faia i mea vaivai e faigata ona suia ma tausia se foliga masani. O le tagata e faʻatumu e faʻamau i le kelu ina ia le minoi. Afai e i ai lima, ona latou ufiufiina lea i mea vaivai. O le ie e faʻalagolago i mafaufauga ma le aofaʻi o mea tautupe a le tagata e faia le sofa.

E tipi ese le ie poʻo le paʻu, e faʻagaoioia pito, ma faʻapipiʻi i le fausaga e faʻaaoga ai se mea e fausia ai le fale. O le ie e le tatau ona tosoina fufusi - o le a matua tosoina i nofoaga o le vevesi.

E leai se faʻanatinati e fai meaafale. Ile faʻagasologa, e ono aliaʻe ni faʻafitauli, ae maise pe a o lou lagona muamua lenei. I lenei tulaga, oe tatau ona taofi ma mafaufau pe faʻafefea ona faʻaleleia le faʻafitauli, pe a mafai - feutanaʻi ma se tagata e malamalama i lenei.

    

Faaiuga

I le ata faʻaonapo nei o umukuka ma sofa, e taua le mataituina o le tutusa o foliga, ie, ma lanu. Ua fautuaina e le au mamanu le faʻatauina ose meaafale mai kamupani lauiloa o latou oloa lelei ua leva na suʻesuʻeina. O le a sau i fafo sili atu taugata, ae o le a umi se taimi, tumau le malosi o le fausaga ma a foliga matagofie mo le tele o tausaga, ma afai e tatau ai, faia suiga i totonu, o le a lava lava na o le suia o sofa sofa.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: crochet chaqueta cardigan muy facil (Mae 2024).