Potu o aso nei: ata, faʻataʻitaʻiga ma foliga vaʻaia

Pin
Send
Share
Send

Faiga foliga

Tele o tagata malamalama i ona po nei i auala eseese, talitonu afai o le sitaili o totonu e le masani ai, ona faʻaletonu o le a avea ma "faʻaonapo nei", o lona uiga, faʻaonapo nei. Ae o le mea na maua o lenei tulaga na amata mai i le 19 seneturi, ma lauiloa lauiloa i lena taimi na matua eseʻesega mai le taimi nei. Ina ia aloese mai le le mautonu, o le a tatou mafaufau i le talitonuga masani o aso nei ma taumafai e suʻe poʻo le a lona uiga i aso nei:

  • O totonu e faʻailoaina e laina lamolemole, piʻo ma le asymmetry.
  • Natura na i ai se aafiaga tele i luga o tagata mulimuli o Art Nouveau: o le mamanu aofia ai fugalaʻau autu, fugalaʻau mamanu ma manu teuteuina.
  • O le mea e ave i ai le faʻamuamua o le faʻaaogaina o mea masani - o lenei mea e faʻaaoga uma i teuteuga ma meaafale ma ie.
  • O lenei sitaili e mafai ona taʻua o le tusiata fale - o faʻamalama, potu ma faʻamalama maualuga o le a ofi uma i totonu o le fale.
  • Mo ana teuteuga uma, Art Nouveau, i le i ai o ni suiga, tumau galue.

Lanu fusi o alaleo

O ona po nei i totonu o le potumoe o loʻo i ai le palapalapa, malu paleta. Faʻaaoga enaena, peach, kulimi tone. Paʻepaʻe ma efuefu e le tuʻusaunoaina. Malulu, malu paolo pupula vaʻaia lautele le avanoa ma fesoasoani faʻailoa atu le fetuutuunai o laina.

O le potumoe e tatau ona mamanuina i leo e toʻafilemu ma ogatasi ia moe. O pupuni pupula e seasea faʻaaogaina iinei: naʻo ni maʻi lava.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se potumoe i le mafanafana o le leo o le beige i le Art Nouveau style, teuteuina i uluaʻi fasi meaafale.

O lanu e faʻaaogaina e tatau ona o gatasi, aua le feteʻenaʻi pe tu ese mai le lautele lautele o le potumoe. O ata o le uliuli e talafeagai, e tuʻuina atu ai i le Art Nouveau faʻamaumauga faʻataulaitu, o le lanumoana ma le muted. E tatau ona sologa lelei i totonu o le tasi ma le isi, ma faʻatusatusaina na o isi taimi. O se tamai potu e tatau ona teuteuina i kulimi ma laupapa lanu.

Mea ma maeʻa

I Art Nouveau, o laualuga ie e toetoe lava a toʻesea: e le mafai ona maua se piliki talatala iinei. O puipui e valivali vali i lanu malu, avea o se le tutoʻatasi talaʻaga mo meaafale ma teuteuga. E le manaʻomia le filifilia o se lanu e tasi: e mafai ona tuʻufaʻatasia, faʻamalamalamaina se vaega faapitoa. O isi taimi e faʻafofoa pa puipui ma laupapa laupapa i lanu malamalama mama.

E le taliaina foi se teuteuga fugalaʻau e le faʻalavelaveina, o le mea lea, o nisi taimi e faʻaaogaina ai pepa puipui e teuteuina ai se potumoe i le Art Nouveau style. Ae o palasitika, o le tele o uamea ma keramika e tatau ona aloese mai ai. E faʻapena foi le faʻatatau i taualuga - e tatau ona fai ma teuteuga mo le potumoe, o le mea lea, o stucco moldings o loʻo faʻaaogaina malosi i Art Nouveau, faʻapea foʻi ma fale teufale.

Ata o se potu lautele Art Nouveau potumoe ma aso nei pa ma teuteu taualuga.

O le potumoe fola e le tatau ona avea ma se faʻaleoga o totonu, o le mea lea, o se maualuga-lelei laminate pei o fafie poʻo le poletito e faʻaaogaina o le fola. O le paolo o le foloa e tatau ona ofi faʻatasi i totonu o le faʻatulagaina, o lea e filifilia ai ni nai leo pogisa nai lo puipui, pe faʻapea foi i le isi itu, tuʻufaʻatasia ma i latou.

Linoleum, i le avea ai o se le masani ai mea, e faigata ona ofi i totonu o se masani potu moe seti.

Filifiliga meaafale

Manatua o le teuteuina i le Art Nouveau style e vavalalata vavalalata ma gaioiga, e aoga le filifilia o meaafale o se foliga matagofie ma ni mea mafanafana, ae le aunoa ma le faigofie. E sili atu pe a fai o le moega ma le vaega o totoe o le suite na faia i le tutusa ituaiga laʻau, aemaise lava pe a fai o le ulutala e vaneina pe piʻo. Peitai, o lenei fautuaga e mafai ona aveʻesea pe a fai o le moega e filifilia ma se malulu ulu. E masani ona iai laulau maualalo moega i itu uma o le moega.

O le avanoa o le potu e le tumu i meaafale, o le mea lea, mulimuli i mataupu faʻavae o aso nei, e oʻo lava i se tamaʻi potu moe e foliga mai e sili atu le lautele. O se mamanu e taumafai mo lamolemole laina vaʻaia tuʻufaʻatasia uma elemeni, faʻaopopoina i latou i se tuʻufaʻatasia lelei mea e fai.

O le ata o loʻo faʻaalia ai meaafale potumoe ma foliga lapopoʻa ma ata vaneina, ma fausia ai se manatu e tasi.

I le Art Nouveau style, e le gata o le natura laupapa e faʻafetaia, ae faʻapea foʻi ma tioata: e mafai ona avea ma se laulau i tafatafa o nofoa, foliga kapeneta, faʻata. O se vaifofo manaia o le pisia tioata faʻaofi i luga o faʻamalama ma faitotoʻa. E le faʻaaogaina le uʻamea pei o le malosi, ae o loʻo iai o ni faʻaopopo elemeni.

O le kapeneta, o se tulafono, e filifilia tele ma tuʻu i le tulimanu mamao o le potu. O ona foliga mafai ona teuteuina i fugalaʻau teuteuga.

Moli

O le filifiliga o mea mo Art Nouveau moli moli e le taua tele - o latou teuteuina ma faʻaaogaina mea faigaluega o loʻo muamua. O foliga o lamepa e tatau ona galue e tausia le sitaili o le potumoe. O aitema e faia i le poselane, uʻamea, tioata poʻo fafie e talafeagai.

I se faʻaopopoga i moli malamalama lelei, o faʻamalama matagofie ma pupuni pupuni ma moli susulu lemu o loʻo faʻaaogaina i totonu o le potumoe. Lisi lamepa ma paolo ma foloa moli e talafeagai.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se tamaʻi potu moe. Art nouveau elemeni elemeni mafai ona maua iinei i le mamanu o le moli uila, faʻata ma ie.

Ituaiga ie ma teuteuga

O aso nei potumoe mamanu e le o lona uiga o le tele o ie. Pupuni, ie moega ma aluga e filifilia naʻo le aoga, mai ie masani mafiafia.

O pupuni o ie pupuni ma kapeta e teuteuina ai le foloa e le eseʻese mai le siosiomaga ma e le o se faʻaleoga. Laconic ma tafe faʻataʻitaʻiga e talia i le mamanuina o ie.

I le ata o loʻo i ai se potumoe ma elemeni elemeni: piʻo meaafale, le masani ai faʻamatalaga, teuina teu fugalaʻau.

Art Nouveau potumoe mea faʻaaoga e filifilia ma le faʻaeteete pei o le atoa siosiomaga. Vasesa matagofie e faia i tioata poʻo ufiufi auro, atavali e faʻaalia ai teine ​​poʻo le natura, faʻataʻamilomilo ma vaneina ata mo faʻata e taʻutaʻua.

Faletusi o ata

E tele se taumafaiga e faia e fausia ai se Art Nouveau style i totonu o se potumoe, ae o le iʻuga o le a faʻafiafiaina moni tagata faʻafiafiaina o faatufugaga ma le aulelei. Lalo o se filifiliga o ata o po nei potumoe potumoe.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Casio G-SHOCK GWFD1035B-1 Frogman. Top 10 Things Watch Review (Mae 2024).