Tioata pisia i totonu: ituaiga ma faʻataʻitaʻiga + 75 ata

Pin
Send
Share
Send

O le upu "tioata tioata" vave oso ai le ata o le faʻamalama tutotonu o galuega a le Europa fausaga - Gothic falesa. Aveina susulu o le la, faʻatumuina le avanoa i totonu ma le taʻaloga o lanu, tele tioata teuteuina tioata valiina le maalili maa o le malumalu ma susulu malamalamaʻaga.

O lenei elemene teuteu na masani ona taugata ona o le tulaga ese o galuega a tufuga, o le faigata o le filifilia o vaega, o le umi o le faʻagasologa o le auai ma faʻapipiʻi. O aso nei, o faʻamalama tioata faʻamalama i totonu o loʻo avanoa mo tagata uma e manaʻo e faʻaopopo se paʻi o le le taua i le ata o lo latou fale. Faʻafetai i tekonolosi faʻaonapo nei, ua atili ai ona faigofie a latou gaosiga, ma faʻataʻitaʻi, e matua maualalo lava i le vaʻaia o vaʻaiga masani, e matua taugofie lava.

Anamua ma aso nei: ituaiga tioata pisia

O filifiliga autu mo faʻamalama-faʻamalama faʻamalama eseese i le auala na faia ai:

  1. o se tuʻufaʻatasiga o fasi ipu tioata lanu e fesoʻotaʻi i uʻamea faʻamau;
  2. fusing o fasipepa lanu i luga o le faʻavae;
  3. ata tifaga pisia tioata i luga o tioata mautu;
  4. vali (faʻatumu) tioata pisia: ina ua uma ona tusia le lauʻeleʻele, o le malamalama luga ua ufitia i vali, o le iʻuga o se ata e kopiina le uluaʻi tioata metotia auala.

    

O se faamalama tioata lanu masani e masani lava ona tulaga ese. Lenei o le tusiata a le foafoaga i le tasi kopi, e le mafai ona faʻailogaina pei o silicone suia. O filifiliga faʻaonapo nei e faʻataʻitaʻi i fatuga tioata lanu e ala i le faʻapipiʻiina o ata tioata malamalama i le faʻavae, pe ala i le faʻaaogaina o vali vali ma tuaoi (faʻatusa o fusi uʻamea) e mafai ona tuʻuina i luga o le vaitafe. O le eseʻesega taua lea e afaina ai le tau ma le taua o le tulaga o tioata.

Seamless stain ipu: tioata e le tipi, ae liusuavai

E leai se faʻamalama pupuni-tioata faʻamalama na faia e le vevela-vevela faʻagasologa o se mamanu mai tamaʻi lanu fasi na faʻataʻatia luga o se mautu laupepa. Faʻapipiʻiina o vaega taʻitasi e faia, faʻatumu o uʻamea faʻafouina i le vevela tioata, lea e mafai ai ona maua mai se pisia-tioata tapoleni o tele itu o le lava malosi. E tele metotia faʻaaogaina e gaosia ai lenei ituaiga tioata tioata. Latou eseese i le uʻamea faʻaaogaina mo contours po o lona toesea, ma faatasi ai ma le fesoasoani o le etching (acid togafitiga o vaega eseese e tusa ai ma le ata), e mafai ai ona fausia ni mamanu mai matte ma manino elemene o loloto loloto. Faʻaaogaina o le metotia metotia, oe mafai ona faia se tulaga ese teuteu mea mo lou oe lava fale ma ou oe lava lima, o le mea taua o le mulimuli i le saogalemu tulafono.

    

Vaega o tioata e pisia: Faʻafiafiaina Tala

Faamalama tioata - faʻapipiʻi tioata ile faʻaofiina i totonu ole uʻamea ona faʻamau lea. O le auala lea na faia ai faamalama tioata pisia e teuteuina ai maota ma ekalesia anamua. Lenei o le sili ona leva, galue-faʻaaogaina tekinolosi, lea ei ai ona drawbacks pe a fausiaina ma faapipiiina:

  • muaʻi vavaeina o tioata o le manaʻoga fuataga;
  • le manaʻoga mo se fetaui lelei o uʻamea (taʻimua) fusifusia ma tioata fasi;
  • lautele lautele o le H-foliga faʻamaumauga;
  • mamafa mamafa;
  • le mafai o le fausiaina o se lapotopoto luga (na o mea mea mafolafola).

    

O le faʻalelei atili ituaiga-tulaga faʻamalama-tioata faʻamalama o se oloa faia i le Amerika tiffany metotia. O se tuʻufaʻatasiga o lanu lanu tioata, tuʻufaʻatasia i totonu o le tasi atoa ma apamemea lipine ma apa soldering. O le teʻena o le mausali faʻamau faʻamau faʻatagaina oe e faʻaaoga ai fasi vaega o le laʻititi sili ona tele, fausia foliga felavasaʻi-concave, toe fai le laina lamolemole o sketches.

Faʻamalamalamaina faʻamalama-tioata faʻamalama: o le voluma e tele sona sao taua

Pe a atiaʻe se poloketi mo teuteuga i totonu, teuteuina o meaafale, pupuni o faitotoʻa, ie mea e masani ona i luma o mata o fale mautotogi, o le faʻaaogaina o faʻamamāina o tioata-tioata faʻamalama e sili ona aoga. O le fausiaina o le faʻaopopoina o tusi e faʻatagaina ai mea teuteu taʻitasi ona faia se "pusa ma se mea lilo": o le faʻafoliga e vaʻaia e faʻalagolago i le taimi o le aso, faʻamalamalama lautele, ma tosina mai ai mafaufau.

    

Mauaina o se pisaini tioata toomaga mafai i lua mataupu:

  • pe a chamfering (facet) i tafatafa o le tioata o elemene elemeni;
  • pe a faʻaaogaina volumetric, faceted, polesi faʻaofi tipi i totonu o le lautele vaʻalele o le tuʻufaʻatasiga.

O le tipi e aumaia ai tioata masani latalata i foliga vaaia i maʻa taua, o pito susulu mai moli uila taʻitasi, o le tuaoi apamemea faʻaopoopoina se auro susulu ma soʻo se meaafale faitotoʻa avea ma faitotoʻa i le teugaoloa a Aladdin.

    

Ata tifaga o tioata tioata: sili gafatia, faigofie, sili atu tamaoaiga

O le faigofie i le tulaga o tekinolosi gaosiaina o tifaga pisia tioata, ae e foliga sili atu leaga nai lo textured paʻaga. E mafai e se tufuga fale ona faia lenei teuteuga elemeni i ona lava lima e faʻaaoga ai mea faapipii. O mea taua o le gaioiga e: o le atinaʻeina o le ata, amanaʻiaina o mea taua o le metotia, sauniuniga ma le faʻaeteete o le laualuga, saʻo pe a faʻaogaina lanu lanu, pe a oʻo mai i vaega taʻitasi o le tuufaatasiga.

O tagata gaosi ata o mea tifaga ua o atu i le ala o le faʻafaigofieina o le galuega o le "DIY" - latou te ofoina atu le tele o ituaiga o mea na saunia e le tagata lava ia-pipiʻi ata i ituaiga eseese. O le lelei o le tioata tioata ata tifaga e manino lava: e le mou ese i lalo o le aafiaga o le ultraviolet radiation, e mafai ona puipuia aiga i le tulaga o le faafuasei tioata malepe, fetaui lelei toe gaosia le afaina o tioata tioata tioata, ma mafai ona faigofie ona suia pe a fai o le ata foliga mai e le taua pe a mavae sina taimi.

    

Tino tioata i totonu: o se maimoaga i sitaili

Aso nei, pisia tioata tekonolosi mafai ai ona fausia uma kopi o tuai oloa ma aso nei fatuga e mafai ona avea ma se mea moni totonu teuteuina. O le aia tatau a le tagata faʻatau o le filifili lea i le sitaili, o isi o le a faia e polofesa.

FaigaGothicAso neiTiffanyAso nei masaniMinimalism
Lanu PeraimeriLeo leo: lanumoana, toto mumu, emerald, samasamaMint, cobalt, milky penina, piniki, lanu violePaolo malu: tautoulu samasama, moli, muted mutia, enaena, lanumoanaLanu fesuiaʻiga e le mafuatia faʻalauteleina faʻafetai i mea faʻapipiʻi faʻaopopoMonochrome pe faʻatusatusa
Vaega ilogaMamanuina fusifusia, tioata fasi o foliga geometricLaina lamolemole, faʻaaogaina o teuteuga fugalaʻau (irises, popi, lotus, ivy)Foliga lapotopoto, auiliiliga, tioata "opal" faʻapitoaMafai o interspersed ma isi mea, le gata i fua, e aunoa ma filiLaina maai, lapoa lanu lanu
Faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻigaFuafua Volumetric, faʻamalama, faitotoʻa lau faʻatumuinaVaega i totonu, pupula o faʻamalama transomsMoli moli, moli uila, paolo o faʻalo, tuʻusaʻo, atigipusa, fataPa puipui, puipui o fale taeleO mea e teuteu ai totonu, o moli malamalama, puipui e faʻaofi ai puipui

    

Faamalama tioata: mea uma i tua o le tioata suia lanu

Faʻamoemoeina i galuega tau ata ma le fua o le pupula, faʻamalama-tioata faʻamalama mafai ona ufiufi atoa faamalama matala pe teuteuina vaega o latou. E fautuaina e le au mamanuina totonu le tuʻufaʻatasia o le faʻata tioata ma elemeni ole poloka teuteuina pe a filifilia le faʻamaeʻaina o le potu, faʻalauteleina le lagona lautele o foliga. O le volumetric pisia-tioata panels i totonu o le atunuʻu fale ma le lona lua malamalama foliga sili ona manaia - o ave o le la na ati i totonu o le kaleidoscope o fasi, o se manaia tala o le malamalama ma le lanu na faia, faia totonu o le potu autu tutasi.

Ina ia faʻailoa le ogatotonu o le fale, e manaʻomia le faʻaaogaina o volumetric lanu lanu, tamaʻi vaega e pei o le ofu Harlequin, lea o le a tuʻimomomoina se avanoa tele.

O le faitotoʻa tioata pisia e tau atu ai i se talafatu

O mea teuteu teuteuina faia i tioata lanu e mafai ona teuteuina ai faitotoʻa o ata masani ma ona po nei, o le eseesega autu o le faʻataʻitaʻiga. Filifili avanoa matala:

  • laitiiti (lauitiiti faaofi umi);
  • maualuga (atoa tioata faitotoʻa);
  • vailauga (tumutumu o le faitotoʻa lau, afa o ia, o se taua vaega).

O se tioata laupepa lau e aunoa ma se mautu faʻavae mafai faʻatoa liliuina i se seamless vaneina, sandblasted, ata tioata tioata faamalama po o se lomiga ma atavali, iinei le autu autu o le saogalemu o le faʻaaogaina. Ae o le masani faitotoʻa o le a tatalia soʻo se filifiliga - o lona malosiaga uiga e lava mo se ituaiga-faʻatulagaina tioata elemeni.

    

O vavaeina tioata pisia e mafai ona avea ma mea teuteuina faʻapitoa o se fale tele - o faitotoʻa faʻalua e faʻataʻamilo e faʻapipiʻi i totonu o puipui ma tioata faʻaofi. O ia fausaga e faigofie ona tuʻufaʻatasia ni potu, fausiaina se potu potu mo le mauaina o le tele o malo.

Taualuga tioata pisia

O vaʻaiga fou o faʻamalama tioata e mama ma anagata, e faʻatagaina ai i latou e le gata e faʻatumu avanoa i le faʻatutuina o le fale ma latou, ae faʻapipiʻi foʻi i luga o luga. Nai lo le masani ona faʻaaogaina stucco faʻalo i luga faʻatasi ai ma le moli uila, e mafai ona faʻamalamalamaina tioata faʻalanu-tioata, lea e mafai ona faʻamamafaina ai le tuʻuina mai o totonu totonu.

O le lelei o lenei metotia e manino lava:

  1. O malamalama malamalama e nana;
  2. Ua aveese eletise uaea i le va o taualuga ma taualuga;
  3. O le maualuga o le potu e paʻu laititi;
  4. Mafai ona faʻamalamalamaina vaega eseʻese o le tioata tuʻufaʻatasia, faia ni fesuiaʻiga o le ata nai lo le tasi;
  5. Le filifiliga ole ata tioata pisia e fetaui ma le manatu lautele i totonu.

Teuteuga elemeni i le pisia tioata auala: faʻatasi ma le malamalama

O faʻamalama tioata o le "flaming Gothic" na matua mataʻina tele ina ua ofi atu le la i totonu o le nofoaga, ma o lanu mama na maua mai i le natura, o loʻo susulu ma fiafia i lo latou atoaga. I aso nei, uma ituaiga o faʻasolosolo moli mafai ona faʻaaogaina, fausiaina le malamalama saturation e manaʻomia e tusa ai ma le atagia mai teuteuina vaaiga.

    

O le eletise e faʻatagaina oe e tuʻu ata malamalama tioata malamalama i le mea e leai se malamalama faʻanatura (auala, fale tele). O pa puipui e faʻatumuina i tioata susulu pupula e mafua ai le malamalama o le la, e matua manaʻomia mo le soifua maloloina o le tagata.

O le laulau 'ai, lea e faʻataʻatia ai le ie tioata tioata i laupapa, e mafai ona avea o se susulu faʻaaliga o le potu' ai. E manaʻomia foʻi le toe faʻamalamalamaina o potu iinei, faʻatagaina oe e te vaʻai uma i le mauoa o lanu mauoa. O le afifi o afinofoafi, tuʻufaʻatasia uamea ma tioata valiina, o le a faʻaopopoina ai se tutusa tali i le siosiomaga o le potu malolo.

    

Le faʻaaogaina o tioata pisia i meaafale: aso anamua ma faitauga faʻaonapo nei

O meaafale meafale ma faʻamalama tioata faʻaofi o le a talafeagai i soʻo se potu o le fale: umukuka, potumoe, potu 'ai, potu malolo. O le mea taua o loʻo latou faʻatusatusa totonu totonu.

  • Sideboard, showcase, sideboard o le a tuʻu ai laulau, tioata ma tioata i tua o tioata tioata faitotoʻa;
  • O le chiffonier, o le faitotoʻa tutotonu e faʻatumuina i se tioata pisipisia, ma fafo e faia i tamaloloa laʻau, o le a teuteuina se potumoe tele;
  • O se pupuni-tioata pupuni, aofia ai o mautu panels potu poʻo teuteuina ma se teuteuina o tioata lanu i le itu i luga, o le a vavaeeseina ai se tumaoti nofoaga faʻafiafiaina i se tamai potu;
  • O foliga o le pito i luga kapoti o le umukuka setiina, teuteuina i tioata-tioata faamalama, faaopoopo i ai se pa o le mafanafana anamua i le ea o le umukuka.

Ina ua e filifili mo se headset ma pisipepa-tioata facades, ia mautinoa o le tile o le talieleele i luga o le galuega luga e le faaituʻau, e le faʻalavelaveina le mafaufau mai le autu lanu felanulanuaʻi.

    

O filifiliga e faʻavae i luga o le mea moni

E mafai e le fai tisaini ona fuafua poʻo le fea o teuteuga tioata lanu e talafeagai mo le potu o loʻo i ai, ae o le upu mulimuli lava mo i latou o le a nonofo faʻataʻamilomiloina e tioata lanu. Afai o se atunuʻu fale foliga mai o se maota, faʻaaoga se ituaiga masani-faʻatulagaina tioata faʻamalama. Afai e te manaʻo i le pupula tioata matagofie, ma tamaiti laiti ma fagafao frolic i totonu o le fale, taofi i analog analog. Ma le laʻititi o avanoa e nonofo ai, teuteu lou fale i le tele o mea faʻaaoga e faʻaaoga ai tioata tioata pisia. O le fiafia o le soʻona susulu o lanu susulu ma le malamalama e mautinoa i soʻo se tulaga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: #VEER BETA APP KI BHEN CHUD GAI TU 15 MINT ME ATA HU BHEN CHOD 23GHANTE KYA FIGHT KREGA (Mae 2024).