Sofa enaena i totonu totonu +50 ata faʻataʻitaʻi

Pin
Send
Share
Send

E tatau ona faʻaaoga se sofa enaena i totonu o se potu mautotogi poʻo se fale ma le faʻaeteete. Lenei tatau ona avea ma sili ona aoga faʻataʻitaʻiga o le a faʻaaogaina mo malolo poʻo moe. Mo potu talimalo, o gaugau oloa e talafeagai. O le suʻesuʻeina o uiga autu (ituaiga, lapoʻa, sitaili) o faʻataʻitaʻiga o le a mautinoa ai lo latou faigofie o le aofia ai i se ituaiga sitaili. E taua foʻi le vaʻaia lelei ole faʻavasegaina o mea e iai elemeni fesoasoani. E aofia ai nofoa faʻatatau, ottomans, faʻamavae, moli. Vavaeʻese, oe manaʻomia le suʻesuʻeina o tulafono mo le tuʻufaʻatasia o faʻataʻitaʻiga ma ie, o tulafono mo le filifilia o le pito sili ona lelei ie. O le amanaʻia o faʻamatalaga faigofie o le a faigofie ai ona faʻatau se faʻatusa talafeagai. Ma fesoasoani aoga o le a avea ma fesoasoani tele mo le le masani ai le toe faʻaleleia o le fale sitaili.

Ituaiga o sofa

E i ai ni faʻataʻitaʻiga e mafai ona faʻalauteleina pe i ai se mamanu le-vavaeʻeseina. O ituaiga gaugau sili ona lauiloa o:

  1. Tusi E lua ona tulaga: nofo, pepelo. E tatalaina e ala i le siitiaina o le nofoa i se uiga kiliki.
  2. Eurobook. Gagau i fafo e ala i le toso mai i fafo le nofoa. E mau le pito i luga o lona pito.
  3. Kiliki-gag. E faʻapea foi ona fofola ma le "tusi", ae o loʻo faʻamau i tulaga e tolu: nofo, taʻoto, pepelo.
  4. Dolphin. O lona nofoa e tosoina i fafo e ala i le faʻatusa ma le "Eurobook". O le faʻaloaloa vaega o le nofoa faʻatagaina oe e faʻavasega le moe vaʻalele.
  5. Maliega. A tatalaina, e i ai lona vaʻalele moe, aofia ai o le tolu vaega: o se nofoa, lua afa o le tua. Gagau i fafo e ala i le toso mai i fafo le nofoa.

    

O totoe o ituaiga aofia ai tulimanu ma mamanu suia ituaiga. O le mea mulimuli e mafai ona liua i moega moega, faʻaopopoina i le laulau (pe a gaugau, e liua i lima faʻaletonu).

Psychology o lanu

O le uiga o le lanu o le mautu ma faʻatuatuaina. E fesoʻotaʻi o ia ma se laʻau, lalolagi. E masani ona faʻaaogaina e faʻalelei potu i fale ma fale mautotogi. O le iai o elemeni i ia leo e maua ai se siosiomaga mafanafana i le fale. E faʻamalosia le toʻafilemu, faigofie filifiliga. Faʻamama le pisapisao ma fausia ai le fealofani faʻapitoa i talanoaga ma isi. Faʻatagaina oe e faʻaalu ou taimi paganoa i le sili malolo tulaga: aunoa ma le popole, mamafa manatu. E lautele faʻaaogaina i le kapeneta teuteuina. Atoatoa mo teuteuina ofisa avanoa o fonotaga e faia ma pisinisi paʻaga, paaga, pito i lalo. Faʻatagaina oe e fausia se lagolago siosiomaga siosiomaga.

Malumalu

O paolo laupapa poʻo paolo e faʻalanu ma isi lanu e tele ona eseʻesega. E tofu i latou ma a latou lava uiga ma lelei:

  • enaena enaena (latalata i le uliuli). Eseesega i le ogaoga ma le taofiofi. E talafeagai mo nofoaga e leʻo nonofo ai.
  • wenga (ma le lanumumu mumu). E tosoina ma faʻamalieina ma le masani ai. O le a faʻalelei lelei le potu, teuteuina i lalo o tala masani.
  • beige-brown (pastel rich shade). E tu mai ma le agamalu. Atoatoa mo vaʻaia faʻateleina vaʻai.
  • efuefu enaena. O se paolo agavaʻa e ofi i totonu o soʻo se potu faiga.
  • koko ma le susu. Faʻapitoa lanu lanu faiga e faʻatagaina ai oe e avatu le malamalama, airiness i le nofoaga. Mafai ona faʻaaogaina o se faʻavae paolo.

Faʻapipiʻiina pogisa faʻataʻitaʻi i potu ma lanu viole, lanumoana pe uliuli maeʻa e le faʻatagaina. O lenei tuʻufaʻatasia o le a fausia ai se pogisa, faʻafitauli loto.

Filifiliga Upholstery

Filifiliina o le pito i luga tapoleni mo faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e amanaʻia le eseʻesega o mea i le sitaili, uiga. O ie lalaga e sili ona lauiloa e aofia ai:

VaʻaiUiga o uiga
LaulamaUa faʻateleina density ma ofuina tetee. E masani ona faʻatumuina ile tele-lanu mamanu.
JacquardO se mafiafia mea ma embossed mamanu. E tu i fafo mo lona matagofie, mafai ona avea ma monochromatic, aofia ai 2-3 paolo.
LafuE i ai se lamolemole, matagofie luga, mauoa lanu. Tetee atu i le maasiasi.
TapoleniO le natura ie, e taofia lona amataga foliga mai mo se taimi umi, e le manaʻomia faʻapitoa tausiga.
Laiti-corduroy ma corduroyE i ai sina teuteuga. E sili ona lemu, ae e vave tipi ese ma le faʻaoga soo.
Paʻu suauʻuO mea e i ai se matagofie luga ma taofia lelei pe a maeʻa faʻaaoga mo se taimi umi.
PaʻuE i ai le teteʻe sili ona maualuga. Ae i le taimi e tasi, o faʻataʻitaʻi paʻu e matua taugata lava.

Mea lelei ma mea leaga mo se sofa enaena

A filifilia se sofa enaena, oe manaʻomia le manatuaina o lona mafuaʻaga. E tatau foʻi ona e suʻesuʻe ma le faʻaeteete mea lelei uma o ia oloa:

  • faʻafaigofieina Fetaui lelei mo malologa malologa, moe.
  • tele filifiliga paolo. Faʻatagaina oe e filifili se faʻataʻitaʻiga o le a faʻaopoopoina le sitaili o le potu ua faʻaauupegaina.
  • agavaʻa. E mafai ona faʻapipiʻi i soʻo se vaega o le fale mautotogi.
  • faigofie o le tuʻufaʻatasia. Faatasi ai ma isi paolo, tisaini faiga.

O sofas enaena enaena e mafai ona faʻaititia le faʻauluulu o ulu. E tatau ona faʻapipiʻi i totonu o potu tetele ma moli mama.

Ituaiga o sofa

O le lapoʻa sili ona lelei o le faʻatauina faʻataʻitaʻiga e tatau ona fetaui lelei ma le vaega o le potu ua faʻaauupegaina. O oloa e faʻapipiʻi e le tatau ona faʻatapulaʻaina le ala: e tatau ona lava le avanoa avanoa i tafatafa o latou. Mo tamaʻi avanoa, o oloa ma se nofoa i luga o ni nai aluga (mo ni tagata se toʻalua) e sili ona lelei. O le potu lautele avanoa mafai ona ofi i se masani faʻataʻitaʻiga, o le tulimanu faʻataʻitaʻi ma le 4-aluga nofoa. O le oloa o le a faʻatagaina oe e faʻaalu lelei lou taimi paganoa ma malolo, malolo i le taimi o le aoauli po o le afiafi. Atoatoa mo apitaga i totonu o se potu malolo, lea aiga i po o uo o le e ona mafai ona nonofo i nisi taimi.

    

Faʻaopopo nuances o le filifilia o faʻataʻitaʻiga aofia ai le na o le sikuea mita o le potu, ae faʻapea foi ma foliga o lana ata. I totonu o potu ma le tele o foliga geometric, oe mafai ona faʻapipiʻiina se faʻataʻitaʻiga ma lautele laupapa lima. I potu teuteuina mo Provence, o se oloa ma lapoʻa lima faʻalilolilo, manifinifi rattan armrests o le a talafeagai.

Tuufaatasiga tulafono ma isi lanu

E le faigata ona tuʻufaʻatasia lelei paolo, aua o le pogisa ma le malamalama enaena e foliga fealofani ma pastel, pupuni pupula. O mea sili ona aoga o vaega ia o loʻo mulimuli mai:

  • ma beige Pupuni poʻo le faʻamaeʻaina o lenei paolo faʻasaga i le pito i tua o meaafale fou o le a fesoasoani e vaʻaia lautele le avanoa o le potu, e avatu ai le malamalama.
  • ma lilac, lilac. O le matagofie o le filifiliga filifilia ua faʻamamafaina.
  • olive, malamalama lanumeamata. Lelei atoatoa tandem mo sili maualuga le mafanafana. O lenei tuʻufaʻatasiga e talafeagai mo soʻo se nofoaga.
  • piniki, amu. O le a faʻaopopo le mafanafana i le sitaili, faʻamamafa le mafanafana i le fale.
  • turquoise, lanumoana. Faʻasino i tuʻufaʻatasiga silisili. O teuteuga puipui poʻo sofa sofa i ia paolo e mafai ai ona faʻamamaina lelei le faʻataʻitaʻiga, e faʻamamafaina lona amataga.

    

Ole a le sitaili e sili atu le aoga e tuʻu ai

Faʻataʻitaʻiga ma eseese tapulaʻa ma tisaini mafai ona avea ma tuʻufaʻatasia vaega o se potu fuafuaina i se ituaiga sitaili. O fesoasoani nei e fesoasoani ia te oe e faigofie ai ona maua le oloa saʻo mo se tulaga lauiloa.

  • masani O oloa ma lapotopoto lima, o le tele o aluga o le a ofi lelei i totonu o potu teuteuina i le masani sitaili.
  • afeafe ma chalet. Mo potu ma piliki puipui, laupapa teuteuina, o se paʻu faʻataʻitaʻi ma se laupapa faʻavae e atoatoa.
  • baroque ma rococo. O le sitaili tupu o le a faʻamalosia lelei e se faʻataʻitaʻiga ma vaneina elemeni laupapa. O oloa e faʻapipiʻiina e le tuiina i le teuteuina o le a ofi lelei i totonu ia latou.
  • Renaissance. Faigofie ma e oʻo lava ituaiga ituaiga o oloa, ie faʻapipiʻi faia i velvety ie, lua-leo jacquard o le a avea o se faʻaopoopo sili i le Renaissance.
  • Emepaea faiga. Faʻamamaina faʻatusa ma vaneina laupapa lima ma vae, velvety upholstery o le a faʻaopoopoina lenei faiga.
  • minimalism. O le ogaoga o le paolo mafai ai ona le faʻamalamalamaina le oloa i le lautele sitaili, ae ia faʻatumuina ia talafeagai ma talafeagai.

Talosaga i totonu

I le filifilia o le sili ona lelei faʻataʻitaʻiga ma lana mamanu, oe mafai ona saogalemu alu i le filifilia o le vaega o le fale mautotogi lea o le a faʻapipiʻi ai. O le tuʻuina atu o oloa fou i nofoaga e nonofo ai tagata poʻo nofoaga e leʻo nonofo ai, e manatu e manuia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se tamaʻi faʻataʻitaʻiga e lelei mo se avanoa lautele poʻo se alatele lautele. O le tali saʻo o le faapipiʻi lea o oloa i le potu malolo, potu e faʻatulagaina mo mea faʻafiafia a le aiga. O faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi e lelei mo le tuʻuina i ofisa o fale. Faʻatasi ai ma le lautele vaega o le fale, ua faʻatagaina e faʻapipiʻi oloa i potu 'ai. O ia ituaiga faʻataʻitaʻiga e talafeagai mo talavou, potumoe a tamaiti e nonofo ai tama. O oloa o le a fesoasoani e faʻamamafaina le amataga o le sitaili ma faʻateleina le mafanafana o le olaga.

    

I le potu malolo

O le faʻapipiʻiina o le uluaʻi faʻataʻitaʻiga i le potu malolo e faʻatagaina ai oe ona fausia ni tulaga sili ona lelei mo le faʻaaluina o ou taimi paganoa, feiloaʻi ai ma uo ma aiga. O le lapoʻa faʻataʻitaʻi e mafai ona faʻapipiʻiina i lalo o le pa faʻafesagai ma le TV. Feololo lapoʻa oloa e fetaui lelei mo se potu vateatea ma e mafai ona tu i lona ogatotonu. O se faʻaopoopoga sili lelei mo aso nei faʻataʻitaʻiga o le a avea ma pea o nofoa faʻaletino, foloa moli o loʻo tu i itu. E mafai ona suia i latou i ni laulau umi i autafa o moega ma lamepa o laulau. O se laulau kofe ma se fata pito i lalo o le a foliga talafeagai foi. O lona lanu lanu, ituaiga masani ma ituaiga e tatau ona fetaui lelei ma le ata filifilia. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o fesoasoani i lanu tuʻufaʻatasiga, e fautuaina e filifili se kapeta lalelei o le a tuʻu i luma o le oloa. O le a faʻamamafaina le paolo o le faʻataʻitaʻiga ma faʻaatoaina le ata atoa.

    

O le a le lanu e filifili ai nofoa

O se matagofie tuʻufaʻatasia ma nofoa faʻapitoa e tatau ona faʻavae i luga o le lautele lanu lanu o le potu, o le paolo o le faʻataʻitaʻiga. E tatau foi ona amanaʻia le mulimulitaʻia o le sitaili o sitaili. O pupuni sili ona talafeagai o nofoa filifilia e aofia ai:

  • lanu paʻepaʻe. O se taʻaloga i faʻatusatusaga o le a faʻatagaina ai oe e faʻamamafa le oloa tutotonu, ia avea ma autu autu o le potu.
  • lanu mumu. Faʻatagaina oe e faʻalelei foliga pogisa ma faʻamamafaina o latou sitaili ma foliga.
  • lanu samasama. O le a avea ma se faʻaopoopo faʻaopoopoina, maua ai le foafoaina tuʻufaʻatasia o se ultra-faʻaonapo nei foliga.
  • emerald malamalama O le a fesoasoani ia faʻamanuiaina ma faʻafaigofie ona faʻamalamalamaina le faʻataʻitaʻiga, faʻamamafaina lona matagofie.
  • Lanu moli. O se paolo susulu o le a faia le tuʻufaʻatasiga muamua ma le masani ai. O le a fesoasoani e faʻamamafa le faigofie o le oloa mamanu ma le lautele sitaili o le potu o loʻo faʻaauupegaina.

    

I le potumoe

O le faʻatusa gaugau faʻataʻitaʻi mafai atoa suia le moega. I lenei tulaga, e sili atu le filifili mo se nofoa faʻamavae, oloa e pei o le "dolphin", "maliega". O le filifilia o faʻataʻitaʻiga o le a le tatalaina o le a fesoasoani e faʻalelei faʻafaigofieina se potumoe ma se uma faʻapipiʻi moega. E tatau ona filifilia i latou mo le faʻavaeina o potu. O oloa e le mafai ona gaugau, faʻatumuina e mea matagofie aluga, e sili ona lelei. E fautuaina e faʻapipiʻi se kapeneta maualuga ma fata lata ane. O le a faʻatagaina ai oe e tuʻufaʻatasia tusi ma mekasini e mafai e tagata e ona ona faitau ia latou taimi paganoa. Ma le faʻaopoopoina faʻamalosia le vaega o faʻafiafiaga ma lamepa foloa, lamepa laulau. Pe a faʻatapulaʻa le avanoa, e fautuaina e sui i latou i moli faʻamalama i luga o puipui ma se pea sconces. I potu lapoʻa, e faʻatagaina ona faʻapipiʻi se laulau kofe, se pea ottomans.

I le umukuka

O se faʻataʻitaʻiga e faigofie ona faʻamama e talafeagai mo le umukuka. Mo se faʻataʻitaʻiga, o oloa ma paʻu ufiufi o le a taofia lo latou amataga foliga mai mo le tele o tausaga. Soʻo se ituaiga o palapala e mafai ona aveeseina gofie mai o latou luga. O le fufuluina o le 'oloa e 10 minute le umi, e talafeagai lelei mo le teuina o le potu e mamā ai meaʻai. A filifilia ni faʻataʻitaʻiga ma jacquard, tapoleni poʻo ni mea faʻapipiʻi tutusa, oe manaʻomia le vaʻaia lelei o galuega sili ona lelei a le pulou. A leai, o mea e faʻatupuina manogi ma o le a le pine ae manaʻomia le faʻamamago mamago. I lenei tulaga, o oloa e filifilia e le tau faʻataʻatia mai. O le tamaʻi tamaʻi ata e tasi o le ata atoatoa lea. O oloa o loʻo faʻapipiʻi ile tulimanu, latalata ile laulau 'ai, e atoatoa foi. O le a latou aveina le laʻititi avanoa ma o le a aoga e faʻaoga.

    

Faaiuga

Filifili ma le faʻaeteete le faʻataʻitaʻiga i le tele, sitaili, paolo e faʻatagaina ai oe ona faʻaauupegaina soʻo se potu i totonu o se potu mautotogi poʻo se fale. Faigofie fautuaga o le a aoga mo tagata e ona le fale fuafuaina i le le tulaga faʻatonuga. Faatasi ai ma le fesoasoani a fesoasoani, e oʻo lava i si tamai Khrushchev e mafai ona faʻatulagaina faʻamafanafanaina ma faʻafaigofie, e aunoa ma le soʻona tele o le vaega o nofoaga. Faʻapitoa mataʻituina tatau ona totogia i le filifiliga o paolo e fausia ai se mafanafana pe austere siʻosiʻomaga. Ma faatasi ai ma le fesoasoani o faʻaopoopoga i le tulaga o nofoa, laulau i autafa, sofa ie, oe mafai ona matagofie fuafuaina se nofoaga faʻafiafia mo le aiga atoa. Matou te fautuaina foʻi e te suʻesuʻe ma le faʻaeteete i faʻamatalaga i uiga o paolo ma le ono maua o latou tuʻufaʻatasiga. O ia faʻamaumauga o le a aoga mo le faʻatinoina o se tulaga ese tulaga ese o potu ma eseʻese eria ma mafuaʻaga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Full Project Woodworking Luxury Furniture. Make A King Size Sofa From Rare And Monolithic Hardwood (Mae 2024).