Provence style kitchen design +65 ata

Pin
Send
Share
Send

O le Provence o se tasi o sitaili pito sili ona manaia i totonu, e tuʻufaʻatasia lelei pupuni masani o le natura, mea teuteu faigofie, meaafale faʻaonapo nei, ma mea a le aiga. O na ituaiga ma originality o sitaili e leʻi alia fua mai. Provence i totonu o le umukuka ma isi potu na afua mai i saute o Farani ma mauaina le igoa tutusa ma le itulagi. Lenei laueleele ofoofogia ua avea lauiloa mo lona ofoofogia natura, faʻapea foi ma le tau, lavender fanua, azure matafaga, lea na viia e tagata feoaʻi solo mo le tele o tausaga. Tagata femalagaaʻi, faʻapea foʻi ma tusitala, mai le gutu i le gutu, faʻaalia le fiafia i lenei atunuʻu talimalo, lea e matua le mauoa ai tagata ma le tofo ma le matagofie. E ui i le leaga o meaafale, o totonu o fale o le nuʻu na tumu i moli ma le mafanafana. O aitema uma o mea e faʻaaoga ile umukuka poʻo elemeni teuteuina sa le gata ina maua, ae sa masani ona faia e o matou lava lima, na faʻateleina ai lo latou tau.

I aso nei, o le sili ona taua o le ata o le Provence style umukuka, aua o le amataga o lenei tulaga sa i le talimalo, mea taulima a tagata masani o le nuʻu, oe na fausiaina le lalelei ma le mafanafana io latou tamai fale, i ai faigofie mea masani i o latou lima. Ioe, e le tu le taimi, o le faʻaonapo nei Provence ua faʻaleleia atili. E faʻaaogaina ie taugata taugata, fafie taua, teuteuga le masani ai, vali teuteu, ma sili atu. O le vaega autu o lenei sitaili o potu tetele e le manaʻomia e fausiaina ai, pei o isi itu. O meaafale uma ma mea faitino e faʻatulagaina i se auala aoga. O se tagata e ulufale i totonu o le potu e tatau ona vave lagona le mafanafana ma le mafanafana o le siosiomaga o le fale, lea na faia ona o ituaiga, ituaiga, lanu lanu. Aua neʻi galo e uiga i manogi. O totonu o Provence i totonu o le fale e tatau ona manogi e pei o fugalaʻau, fafie, laʻau ma mea manogi.

Features ma autu faʻaaliga o le sitaili

O le autu faʻatauaina o lenei itu totonu o luga o le umukuka. Lenei tatau ona avea ma lapoʻa potu i le fale atoa ma le ulufale atu i le la susulu. O i tonu e maua ai le tele o meaafale, laulau 'ai tele, kapoti fai mea, mea teu ma ipu ma isi mea faʻaaoga mo umukuka. E tatau ona maitauina e tusa ai ma le sitaili, o le laulau 'ai ma le laulau i luga o loʻo i le ogatotonu o le potu, ma isi meaafale uma o loʻo faʻasaga i puipui. O tamaʻi mea umukuka e le nanaina i totonu o kapoti, ae i se isi itu, e faʻaalia. I ona po nei, latou te faia foi teuteuga elemeni i foliga o mea tipi ma ipu, lea e tatau ona tuʻuina i se avanoa vaʻaia, e fausia ai se faʻapitoa ata mai le teuteuga. Ae ui i lea, o na tagata e manaʻo moni e toe faʻaleleia le siʻosiʻomaga o le Provence style e mafai ona faʻaaoga mea masani a le umukuka mo teuteuga.

Faʻatasi ai ma vaega taua iloga o Provence, o mea nei e mafai ona maitauina:

  1. Paʻepaʻe ma paʻu beige o puipui ma faʻalo o le potu. O le tau o lenei itulagi e vevela lava, ma le susulu o le la i le tele o taimi o le tausaga, ma o le mafuaʻaga lea e lanu uma ai lanu.
  2. Moli malamalama i le umukuka, tusa lava poʻo le a le taimi o le aso. O se tulafono, o fale i tua na i ai faamalama tetele. Afai e le lava le la, e tatau ona e faʻapipiʻiina moli atili.
  3. A filifilia ni meaafale e fausia ai se sitaili, e tatau ona e filifilia mai laʻau malamalama. O le tino luga e le mafai ona varnished, e tatau ona i ai talatala, faʻapea foi ma chips faia.
  4. Faʻaputuga moli faigofie, aunoa ma se matagofie poʻo se faʻafaigofieina. I nisi filifiliga, oe mafai ona faʻaaogaina chandeliers teuteuina ma teuteu pepelo.
  5. O se vailaʻau mago o fugalaʻau, afifi o kaliki, aniani, manogi o laʻau, mea manogi - o nei mea uma o loʻo vaʻai manino ma faʻasalalau lona lava manogi.
  6. O mea e fai i le umukuka e le tuʻuina i luga o kapoti, ae faʻatautau i mea faʻapipiʻi. Pepa omea o se mea sili ona taua o le teuteu matagofie.


Lanu lanu

O totonu o aso nei o le umukuka a Provence o loʻo atagia mai ai le iai o lanu susulu o pastel, e atagia mai ai le siʻosiʻomaga o le olaga o le nuʻu i le natura mama, faʻapea foi ma le susulu o le la. Peitaʻi, o le lanu lanu e i ai lava ana tuʻufaʻatasiga tulafono e tatau ona amanaʻia.

  1. Pastel, kulimi, beige, vanilla e sili ona taua ma o latou talaʻaga.
  2. Olive, lanumoana, lilac, lanumeamata lanu e faʻaaogaina i o latou moli malamalama.
  3. E masani lava, o le lanu lanu e filifilia mo teuteuga, ona faʻatasi lea ma isi lanu i teuteuga, meaafale, mea umukuka, ma isi.
  4. Faʻatusatusa i le paolo o vao faʻalenatura, e faʻaaogaina le autu o le gataifale, e avea ai lanu tetele ma lanu moana ma le beige.
  5. E tele taimi, paʻepaʻe e tuʻufaʻatasia ma lanumeamata lanumeamata. O se faʻatusatusaga e fausia ai e le naʻo le malu fale, ae faʻailoa ai le mama, fou ma le le masani ai o le potu e potopoto ai le aiga atoa i le laulau 'aiga.

E taua le uaʻi! I le Provence style, o se tulafono, tuʻufaʻatasia o lua pe tolu lanu e faʻaaogaina, e sili ona malosi, ae o pupuni sili ona malamalama e faʻaaogaina. Sili atu saturated lanu e mafai ona i ai i mea faʻaaoga, mamanu, meaafale. O le atoa tuʻufaʻatasiga e faʻavae i luga o lanu masani, aunoa ma se susulu pupula ma fesuiaiga.

Faʻatasi ai ma tulaga lelei tuʻufaʻatasia o tulaga masani o le lanu lanu, o mea nei e mafai ona maitauina:

  1. Beige maʻaleʻale ma olive. O nei lanu e masani ona faʻaaogaina o lanu i tua atu o puipui ma faʻalo. Ae ui i lea, e ui lava i lo latou lelei i le faʻatulagaina, umukuka aitema, ipu e mafai foi ona avea ma olive poʻo beige.
  2. Malamalama lanumoana ma oneone. O lenei tuʻufaʻatasiga e latalata i le autu a le sami, lea e faʻaalia ai luga o le sami ma le oneone o le oneone. Lenei o le lele o mafaufauga fatufatuaʻi e fai si maualuga. E mafai ona e valiina puipui i le oneone oneone, ma faʻamatala kapoti, se laulau 'ai, pupuni i faʻamalama i lanu moana ma lanumoana.
  3. Pistachio i le tuʻufaʻatasia ma papaʻe vaʻaia faʻateleina le avanoa i le potu. Tele fafine tausi fale naʻo miti o kuka, faʻatulagaina le laulau i le kiona paʻepaʻe kiona, ma le i ai o le pistachio lanu o totonu i totonu o meaafale faʻamalieina se mautinoa faʻaonapo nei faigata i le tulaga atoa.
  4. Paʻepaʻe ma oneone oneone e masani ona faʻaaogaina e fausia ai se tamai umukuka mamanu. O sea umukuka foliga matagofie ma mafanafana i le taimi e tasi.
  5. Naʻo le paʻepaʻe o loʻo faʻaaogaina foi i le Provence style. Ae ui i lea, e taua tele le faʻaaogaina o umukuka o isi lanu, ie puipui o ie, o mea teuteu teuteuina i laupapa. A leai, e i ai le avanoa e vaʻai faʻalelei ai le umukuka i se potu falemaʻi.


O a puipui e teuteuina

O le laasaga muamua i le fausiaina o le Provencal style i totonu o le umukuka o le faʻaumaina o luga, e aofia ai puipui. O mea nei e faʻaaoga mo lona teuteuga:

  1. Teuteu teuteu;
  2. Eseese ituaiga moli ma laʻau pogisa;
  3. Piliki;
  4. Laʻau mautu;
  5. Natura ma maa teuteu;
  6. Ie textured;
  7. Tile keramika;
  8. Salu ma pepa pepa puipui.

O nei mea uma e mafai ona tuʻufaʻatasia ma le tasi, ae e manaʻomia le mafaufau i le potu e fai ai lenei sitaili. Afai o le taulaga lea o se taulaga, e le fautuaina la le faʻaaogaina o ni ogalaau poʻo ni masonry mo teuteuga puipui. Lenei umukuka totonu e sili talafeagai mo se atunuʻu fale. Ma i totonu o le fale mautotogi, vai pepa puipui i luga o puipui, sima o eseʻese lanu ma ituaiga uma o maa keramika o le a foliga sili. O tuʻusaʻoga e tele mea faʻaofi, faʻapea foʻi ma teuteuga i luga o le puipui. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e tuʻuina ese se maʻa matagofie o maʻa, faʻatasi ai ma le faʻaopopoina o elemeni o le sami, i luga o le ogaumu o le umukuka. Mo teuteuga eseʻese i luga o faʻamalama, e masani ona faʻaaogaina le ie lino.


Teuteuga faʻalo

O le uluaʻi kopi o le Provence style e iloga i le leai o se faʻalo i le umukuka. I lea, ua na o se avanoa avanoa i le afeafe o loʻo vaʻaia ai fola laupapa. E masani lava, o na fale na fausia i nuʻu i tua ma i lenei sitaili o loʻo iai se filifiliga i totonu. E tatau ona maitauina o le fatuina o se uluaʻi kopi, oe manaʻomia le fausia faʻapitoa se fale e tusa ai ma nisi ata. O le mea lea, io tatou taimi, e teuteuina e le au mamanu le faʻalo i pou sese, pe a fai o lona maualuga e faʻatagaina ai. I totonu o se potu ma le faʻalo maualalo, e sili atu le aua le faʻatautaia na ituaiga faʻataʻitaʻiga, a leai o le a faʻataʻatitia i luga o le tagata, i taimi uma e tosina mai ai le mafaufau ma lona vaʻaiga mamafa. O mea nei e faʻaaoga mo le faʻaumaina o le faʻalo:

  1. Laupapa;
  2. Teuteu teuteu;
  3. Pepa puipui suavaia ma mea faʻaopoopo teuteuina;
  4. Keramika Mose;
  5. Uamea.

Ina ia fausia lenei sitaili, oe le mafai ona faʻaaoga aso nei mea fai i le faʻamaeʻaina luga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se faʻalo faʻalo e le atagia ai totonu o nuʻu, faʻapea foʻi ma palasitika i luga o puipui. O le mea lea, e leai se manaʻoga e taumafai e faʻaaoga taugofie mea fai, o mea uma e tatau ona masani, e le gata i meatotino, ae faʻapea foi i foliga vaaia.


Fola faamaeʻaina mea

Tele o taimi, laupapa poʻo maʻa e faʻaaogaina mo fola. I le taimi lava e tasi, o tekonolosi faʻaonapo nei e faʻatagaina ai foʻi le faʻaaogaina o maa matte, maamora, linoleum, kapeta poʻo se maa feʻai. E tatau ona maitauina o le foloa laina i maʻa poʻo keramika tile ma uiga faʻapitoa o maʻa e sili atu talafeagai mo se fale tumaoti fale. I totonu o se taulaga fale, o na mea o le a le talafeagai, ma e fai lava si faigata ona faia lenei galuega i totonu o se fale mautotogi. Mo se tamai umukuka, laupapa laupapa ma se uiga masani o malamalama uma paolo, linoleum ma se textured laupapa faʻataʻitaʻiga poʻo laʻau keramika e atoatoa. Ae peitaʻi, pe a faʻatauina ni maʻa mo le fola, e te le tau filifilia se mea e faʻapipiʻi i luga. E tatau ona talatala, matua atoa. A leai, o le susuluga o le umukuka foloa o le a ufiufi ai Farani i totonu o meaafale ma meafale. O le uluaʻi atemosifia o le faigofie, mafanafana, mafanafana i le fale e le mafai ona faʻaalia.


Meaafale umukuka

O le mafuaʻaga o lenei sitaili o meaafale o le fausiaina lea o se siosiomaga faʻaauro, e toe fausia ai aso anamua, faigofie ma faʻamafanafanaina i totonu o le fale. O nisi aufaʻatau e mafai ona faʻatau ni mea moni anamua - meaafale tuai mai le lima ile faʻatau tuʻi. Ae ui i lea, o le a taugata tele, o lea e sili ai le faʻatau o se faʻaonapo nei semi-antique version, lea e faia e tusa ai ma galuega faʻapitoa.

Uma Provence ituaiga meaafale ei ai ni uiga taua:

  1. O laulau, kapoti, nofoa ma isi fasi meaafale e faia naʻo laupapa masani.
  2. O le paolo e tatau ona sili ona malamalama laupapa, sei vagana ai mo nai tamaʻi auiliiliga.
  3. E taua tele le faʻaaogaina o meaafale laupapa ua valiina i le vali, e sili ona faʻatinoina atagia ai totonu o se tagata i tua.
  4. Le i ai o le tele numera o fata ma matala drawers i kapoti. Nofoa ma maualuga tua.
  5. Le lava o nana ma faigata auala i totonu o meaafale. Leai ni transformers ma ni vaega faʻasolosolo nana. Mea uma e tatau ona faigofie ma manino.
  6. O meaafale totoga e faia foi i laupapa poʻo mea fai e pei o apamemea.
  7. O le lanu o le umukuka seti o le monochromatic, susulu eseesega, fesuiaiga e le taliaina.
  8. O meaafale faʻaonapo nei e faia i le faiga o aso anamua i nuu i tua e talafeagai lelei. Taʻei, abrasions, peeling vali, eseese chips mafai ona faʻasolosolo faʻaalia i ai.


Le faʻaaogaina o ie i totonu

O le eseʻesega o ie o lenei ituaiga anamua e le mafai ai ona tuʻulafoaʻi i latou e aulelei moni. O le autu faʻaaliga o pupuni, pupuni, ie ufimata o se teuteuga faʻataʻitaʻi ma ituaiga uma o ruffles, puffs, ie puipui. E oʻo lava i nofoa e mafai ona i ai se teuteuga pupuni. O pupuni manino ma felanulanuaʻi e mafai ona maua i mea uma - luga o faʻamalama, kapoti, laulau i autafa o moega. Ae maise i meaafale na e leai ni faitotoʻa. E i ai lava i taimi uma se ie ie ie ma mea o loʻo i luga o le laulau, o napkin e faʻatulagaina lelei i ipu, ma tamaʻi solo e faʻamau i matau. O le faʻaaogaina o mea lavalava e iai foʻi ona itu taua:

  1. I le fuafuaina o ie, e masani ona faʻaaoga ai ie masani - cotton, ie, chintz. E faʻatagaina ona teuteuina i ie ma filo fefiloi.
  2. O paolo o ie e tatau ona tuʻufaʻatasia ma le lanu i tua o le umukuka poʻo meaafale. Mo se faʻataʻitaʻiga, nofoa ufiufi ma o latou lanu.
  3. Leai se faʻailoa manino. Nei mafai ona sasaina, fugalaʻau, poʻo galu laina.
  4. O tamaʻi elemeni uma o teuteuga ole umukuka e tuʻu i se nofoaga mataʻina. I le avea ai o se tulafono, o tamaʻi solo ia, omoʻo, solosolo ma sili atu.
  5. Mo pupuni luga o meaafale, o ie mafiafia e faʻaaogaina.


Saʻo moli i totonu

O le itu i saute o Farani e faʻaalia e se tau mafanafana, e susulu mai ai le la mai le taeao e oʻo i le afiafi. O le mafuaaga lena na sili ai ona pupula fale o le nuʻu, aua e leʻi tuua e le la se avanoa mo fugalaʻau, na susunuina uma i latou i susulu o ao e ulu atu i faʻamalama tetele. Provence sulu moli e tatau ona sili atu le malamalama e pei ona mafai ai, ina ia mafai ona faʻaali atoa le atemosifia ma le mafanafana mafanafana. Mo lenei, o le lapoʻa moli moli i pendants i le ogatotonu o le potu e faʻaaogaina, faʻapea foi ma moli eseese i luga o puipui. E faʻaogaina moli i lanu samasama poʻo lanu paʻepaʻe e faʻamafanafana ai le siʻosiʻomaga. E fai lava si taua o le faʻaogaina o lamepa e matua eseʻese lava ona faʻavae ma lenei ituaiga. O loʻo fautua mai ai o fafine i nuʻu i tua e masani ona latou mauaina ni aitema e aunoa ma se faʻalavelave poʻo se tau lelei, o lea e mafai ona i ai i totonu ole umukuka ni eseesega eseese o teuteuga ma ipu. E mafai foi ona e faʻaogaina moligaʻo i tuugalamepa uʻamea e fai ma moli, lea e masani ona masani ai pe a seti lenei faiga.


Teuteuga elemene

O le faʻaaogaina o umukuka i aso nei e faʻaalia ai le tele o mea teuteu. I le tepa muamua, oe ono mafaufau o mea uma e na o le aoina i le tasi potu ma tuʻu i totonu o latou nofoaga. Ae ui i lea, o auiliiliga taʻitasi e le gata i lona tulaga, ae i ai se uiga mautinoa mo lē e ona le fale:

  1. O faʻatagata laupapa i foliga o moa ma moa o ni mea taua e teuteuina i Provence;
  2. Faʻaputuga o faʻaputuga o aniani, kaliki, ma laʻau manogi e le gata o mea teuteu, ae o se togafitiga faʻamanuia lelei mo tagata o le fale;
  3. Fagu oneone ma ipu vali;
  4. Herbarium i ipu o fugalaʻau mago masani;
  5. Tuugalamepa ma tagata tafao mo ipu;
  6. Tamaʻi aluga ma mea teuteuina fugalaʻau;
  7. Taga ma mea manogi ma laʻau manogi;
  8. Ata e faʻaalia ai se laufanua faʻanatura;
  9. O ato lalaga mo areto, fagu mo seneala poʻo mea manogi;
  10. Ata e faʻaalia ai manulele ma manu.


Ipu ma mea a le fale

Provence umukuka tisaini aofia ai le talafeagai faʻatulagaina umukuka utensils, faʻapea foi ma utensils i le lautele nofoaga mo le faʻaaogaina. I le avea ai o se tulafono, mo le kukaina i se vaega faapitoa o le potu, o loʻo i ai se isi laulau i luga o le paluga paluga, aano o manu ma isi mea masani e tipiina. O mea talafeagai uma o loʻo tautau i luga aʻe o le laulau galuega. I luga o se mea faʻapitoa e taofia ai, kapeta, ipu, ulo ma 'au, falai falai, ma isi sapelu e faʻatautau. O kapoti o loʻo iai ipu e faia i le ele ma le poselane, a e le o tapunia i faitotoʻa, ae mafai ona faʻatautau i pupuni ma fusi. Meaʻai kuka e masani ona 'eseʻese mai le tasi i le tasi i foliga vaaia ma foliga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o ipu meaai o le taumafataga e mafai ona faia i le poselane, ae eseese foliga ma lapopoʻa. O mea ia e faʻaopoopoina e sipuni laupapa.O lanu lanu e ese foi, ae e leai se eseesega pupula. O ipu uma e mai le amataga, lanu masani. O le mea e masani ai, o mea e fai i le umukuka e fai mai i le poselane, laupapa, uʻamea, poʻo le kelei. O pesi poʻo ni ipu teu ma ni chips e le tiaʻiina, ae e fai ma teuteuga i fugalaʻau i luga o faʻamalama poʻo ni kapoti.


Elemene Autu

Afai e i ai se tamai umukuka i totonu o se taulaga fale, ma e te manaʻo e toe fausia le muamua Provence sitaili i le tele e mafai ai, ona tatau muamua ona e faʻatulagaina autu elemeni o lenei sitaili.

  1. I le amataga, o se galueaina i le umukuka ua fuafuaina. Ole mea lea e tatau ona iai se laulau i luga ole laʻau poʻo ni maʻa maʻa.
  2. O se avanoa avanoa e fausia i luga atu o le countertop, lea o le tele o mea umukuka mea ma ipu e tuu i luga o tautau.
  3. O le laulau 'ai e tu i tafatafa o le faʻamalama poʻo tafatafa o le puipui ma kapoti.
  4. O le avanoa i luga aʻe o le laupapa e faʻataʻatia mai maʻa poʻo ni maʻa e tutusa o latou uiga.
  5. O le palama e le tatau ona chrome ma iila. E sili le faʻaaogaina o filifiliga apamemea.
  6. O elemene teuteuina e tuu mulimuli. Pe a sefe le avanoa, e sili atu le filifilia gizmos aoga ma faʻavaeina gizmos e le gata e faʻaputuputu ai le pefu, ae e aoga ile olaga i aso uma.

O le mea lea, e le gata e sefe le avanoa i le umukuka, ae faʻapea foi ona faʻailoa atu le siosiomaga ma le agaga o totonu o Farani i se auala manino ma i se amataga auala e mafai ai.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: French Country Kitchens (Mae 2024).