Filifiliga filifiliga mo faʻaloʻo taualuga i le umukuka

Pin
Send
Share
Send

E aoga le faia o se faʻalo i luga o le umukuka, e ui lava i tulaga faʻapitoa o le vevela ma le maualuga o le susū o le potu filifilia? O le tali e le mautinoa - ioe.

O mea faʻaonapo nei e faʻafaigofie ai ona faʻamaeʻaina tulaga maualuga, ma o le vaʻaia o ia pelega e sili atu ona faigofie.

O le mamanu o se faʻalo i luga o le umukuka e mafai ona faia i toetoe lava o soʻo se sitaili, ma o le faʻalo lava e mafai ona tele-tulaga. O lenei mea e faʻatagaina ai oe ona aveʻese le le tutusa o le faʻalo o le taualuga, nana fesoʻotaʻiga ma eletise faʻapipiʻi, ma faʻamamafa le vaevaega o le potu i ni vavae eseʻese. Faʻaaogaina o se tuʻufaʻatasiga o lanu eseʻese ma mea, e mafai ona e vaʻaia faʻateleina le maualuga o le potu poʻo lona itu foʻi.

Ituaiga o faʻaloʻo faʻalo i le umukuka

Faʻamoemoeina i mea mai le mea e faʻaloaloa ai le faʻalo ie i le umukuka, ua vaevaeina ai i ni autu tetele se lua:

  • Taualuga PVC;
  • Taualuga o ie.

I se faʻaopopoga, o le eseʻesega o laualuga e faʻamoemoeina ai uiga i fafo. E mafai ona faʻagaigoa pe sologa lelei. E tusa ai, o tuʻufaʻavae ua vaevaeina i:

  • Glossy;
  • Matte;
  • Satin;
  • Ma le lolomiina o ata.

E mafai ona e filifilia soʻo se lanu, pe oka se ufiufi mo uʻamea, pe o le translucent - e talafeagai le fausiaina o ni moli faʻapitoa. Seʻi o tatou vaʻavaʻai totoʻa i nei ituaiga taʻitasi.

Glossy

Masalo ole filifiliga pito sili lea ona talafeagai, talu ai ole pupula luga e sili ona faigofie ona tausi, e faigofie ona mulumulu, latou te le mitiia gaʻo ma palapala ma e le taofia i luga. O le ilaila e atagia mai ai le malamalama, lea e aumaia ai le laualuga o se faʻalo i luga o meatotino i le faʻata. E faʻateleina le malamalama, o le umukuka e foliga mai e sili atu le lautele.

Autu lelei:

  • Vaʻaia faʻateleina le potu, lona maualuga ma le tele;
  • Faateleina malamalamaaga;
  • E i ai le lautele lautele o avanoa talafeagai;
  • Eseese i le umi o le olaga tautua e aunoa ma le leiloa o foliga vaaia;
  • Tuʻuina se puipuiga faʻatuatuaina mai faʻasologa.

O ia faʻalo e faʻaogaina ma le manuia i soʻo se ituaiga sitaili i totonu, e sili uma ona po nei ma e masani ai, pei ole Provence poʻo le atunuʻu. O le lanu e filifilia faʻavae e le gata i le sitaili o totonu teuteuga, ae faʻapea foi i le tele o le potu. Pei o le filifiliga o isi mea e maeʻa ai, i tamaʻi potu e aoga le faʻaaogaina o moli malamalama, o potu lautele e faʻatagaina le faʻaogaina o pogisa, o liligi pupuni.

Mata

I fafo atu, o le taualuga matte o le a le ese mai le masani ai, sima ma vali. Malamalama, atagia, o le a faʻataʻapeʻape lemu i le potu atoa, e aunoa ma le faʻatupuina o pupula ma sone e eseese malamalamaaga.

Pau lava le faaletonu o le umukuka atonu e foliga mai e maualalo teisi atu nai lo le mea sa i ai.

O le aoga sili o le matte faʻalo faʻalo:

  • O le lanu o le faʻalo e foliga mai e laugatasia ona o le leai o se pupula;
  • Fetaui lelei mo soʻo se ituaiga totonu;
  • O faʻamau i luga ole tapoleni e le vaʻaia, e mafai ai ona faʻapipiʻi taualuga tetele i le tasi tulaga.
  • Latou te faia ia sili atu le mafanafana o le potu, "fale".

Satin

I tulaga o a latou meatotino, o faʻalo e latalata i matte, ae latou te le maua le latou drawback: latou atagia malamalama sili atu, ma o lea vaʻaia vaʻaia le maualuga o le potu. O le pupula o satin luga e pei o le lolovaia o tina-of-penina; matagofie, e foliga matagofie tele i totonu o le umukuka.

Autu lelei:

  • Pearlescent sheen faʻaopoopoina matagofie i soʻo se teuteuga;
  • O le umukuka e foliga mai e sili atu le lautele;
  • Faʻalauteleina malamalama;
  • O faʻamau i luga ole tapoleni e le vaʻaia.

Ma le lolomiina o ata

Soʻo se ata e mafai ona faʻaogaina i mea ia e faʻaoga ai faʻalo i luga o le umukuka. E faia lea i le lolomiina o ata. Filifiliga atamai o ata mo le apalai mafai ona suia atoa se potu, faʻasaʻo ona faʻatulagaina, ia mama, pe faʻapea foi i le isi itu, aveese tele malamalama pe a fai o le umukuka faʻasaga i le itu i saute ma e tele faʻamalama.

Sili ona lauiloa ata

  • Lagi (ao, fetu);
  • Manu;
  • Fugalaʻau, fualaʻau mata, fualaʻau;
  • Fale, alalaupapa, olo.

I le ata, o le butterfly mamanu o loʻo tu i le tulimanu o le faʻalo matte.

I le ata o loʻo i ai se faʻalo faʻalo ma se lolomi o pi kofe.

O le faʻaaogaina o ni faʻataʻitaʻiga eseese e maua ai le faʻaopoopoina i le tisaini o le faʻalo i luga o le faʻalo pe faʻamamafaina ai le autu o le umukuka. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, oe mafai ona ausia ni tulaga le masani ai: mo se faʻataʻitaʻiga, i le tuʻuina o se ata o se alalaupapa aga i luga o le faʻalo, oe mafai ona "i lalo o le alalaupapa".

O taualuga e masani ona faʻaigoaina o le "fetu" i umukuka e masani ona le talafeagai - o fualaʻau aina e sili ona talafeagai iinei. O le ata o se lagi lanumoana ma ni ao malamalama poʻo ni manulele felelei ua mafai ai ona "aveʻese" atoa le faʻalo, lea e suia ai e le gata i le maualuga o le taualuga, ae o le vaaiga atoa i totonu.

Uma mafaufau ituaiga o faʻaloʻau auai i le muamua ituaiga ma e faia i le ata tifaga PVC. E mafai ona faia faʻaloʻo faʻalo i le umukuka o le lona lua, o lona uiga, mai ie? I le faʻavae, e mafaia lenei mea pe a fai o le faʻamalama faʻaalu e galue lelei i luga aʻe o le ogaumu ma o le aofaʻi laʻititi o le mu ma le gaʻo e alu i le ea.

Ae ui i lea, e le mafai ona aveʻesea atoa le faʻaleagaina o le taualuga, ma o le ie na faia ai e sili atu ona faigofie i manogi ma gaʻo nai lo ata. I se faʻaopopoga, tausiga mo latou e sili atu ona faigata, i le tulaga e le lava naʻo le fufuluina i le vailaʻau. O le mea lea, o ie faʻalo e masani ona faʻaaogaina i potu e pei o potu malolo poʻo potumoe.

Faalautele valivali lanu i le umukuka

E leai ni tapulaʻa i le filifilia o le lanu o le faʻalo, e mafai ona paʻepaʻe, beige, mumu, e oʻo lava i le uliuli - e faʻamoemoe uma lava i manaʻoga o le tagata faʻatau. Ae ui i lea, e aoga le suʻesuʻeina o fautuaga a le au mamanu i le filifilia o le lanu lanu o le potu pe a e manaʻomia le taualuga umukuka ia foliga matagofie.

  • Mo potu maualuluga, filifili pouliuli pogisa mo le tapoleni.
  • Moli lanu o le faʻalo laupapa o le a fesoasoani e vaʻaia faʻateleina le maualuga o le potu, o le a foliga mai e sili atu le lautele ma mama.
  • O leo mafanafana e faʻaopoopoina le mafanafana, ae i le taimi e tasi e "lauitiiti" le avanoa.
  • O paolo malulu e "tulei i tua" luga o loʻo vali ai latou.
  • Filifili eseʻese pupuni mo le faʻalo ma le foloa foliga matagofie, ae e mafai ona vaʻaia faʻaitiiti le potu.
  • O ata tetele i luga o le taualuga e talafeagai i umukuka lapoʻa, i tamaʻi mea e sili atu le teʻena o sea ituaiga mamanu.

Faalautele faisua mamanu i le umukuka

I tulaga o sitaili, o le mamanu o le faʻalo e le tatau ona feteʻenaʻi ma le toega o teuteuga o le potu. Afai o le umukuka na fuafuaina i se ituaiga sitaili, o le "fetu fetu" lagi poʻo ata o manu o loʻo i ai e ono le talafeagai. I lenei tulaga, e sili atu le nofo i luga o se matte canvas o se leo malu - susu, penina poʻo moli beige. Mo se umukuka maualuga-tekonolosi, e sili atu le filifilia o se ie pupula poʻo se "metallic".

A faʻapea e vaevaeina le umukuka i ni sone faʻagaioiga, e mafai ona e faʻamamafaina le faʻatauaina o le faʻalo i luga o le tau i tulaga eseese i luga atu o vaega eseese.

Eseese le faʻatusatusaina o lanu e taua tele.

O faʻalo o soʻo se lanu ua avanoa nei, e naʻo le taua le mulimuli i nisi filifiliga tulafono:

  • O le susulu lanu o le taualuga o le a faʻateleina ai lou manaʻo ma faʻamalieina oe i luga. E moni lenei mea e faʻatatau i lanu e pei o mumu, moli, samasama. Peitai, mumu mafai mafua ai lelava.
  • O leo toʻafilemu e maua ai le faʻafilemuina ma faʻaititia ai le manaʻo. Muamua lava, o lanu lanumoana ma pupula lanu viole.
  • Paʻepaʻe fesoasoani e "siʻi" taualuga, ae fai lava si lelava.
  • O le lanu uliuli e faʻaaogaina i inumaga, ma naʻo na tulaga pe a malamalama lelei le potu.

I le ata o loʻo i ai se laʻau tusia luga o le tele-tulaga faʻalo.

Moli i le umukuka

O faʻaloʻo faʻalo e le o se faʻalavelave i le tautau o se moli uila poʻo le faʻamamaina o moli susulu. Faʻapipiʻi faʻapitoa sisitema, e faʻamau i le faʻalo ma tapuni mai luga ma se ie faʻaloaloa, o le a maua ai se lagolago mautu mo moli. E mafai ona faʻaaogaina e faʻapipiʻi ai ni fasi poʻo ni matau mo tautau ai moli uila.

E mafai ona e faʻaaogaina moli, e tatau ona e faʻapipiʻi muamua faʻamau i lalo o latou moli.

I le ata, moli malamalama o loʻo tu faataamilo i le atoa liʻo o le faʻalo.

Motugaafa: O le moli uila e mafai ona faʻaleleia i soʻo se taimi, ma e oʻo lava i le faia e aunoa ma le aʻafia o faʻapipiʻiina tagata faʻapitoa. I le nofoaga e manaʻomia ai ona faʻapipiʻiina, o se mama palasitika ma le lautele lautele atu nai lo le tanoa teuteuina i lalo o le faʻamau e faʻapipiʻiina i le ie faʻaloaloa ma se kelu faʻapitoa. E le gata i lea, o le pito i totonu o le mama e tipiina, o se matau e faʻamau i le faʻalo i le masani masani, lea e faʻatautau ai le moli.

Faalautele faalo i se tamai umukuka

Afai o le umukuka e laʻititi i le tele (masani i Khrushchev), e tatau ona e faʻaeteete lava i le filifilia o le lanu lanu mo lona teuteuina, ma mulimuli foi i le fautuaga a tagata mamanu o le a fesoasoani faia lau umukuka vaʻaia tele:

  • Filifili le tutusa lanu mo le faʻaloʻo faʻalo e pei o puipui - ae i se paolo ese;
  • Aloʻese mai ata tetele lolomiga, naʻo le pau le lagi o le lagi lanumoana ma malamalama ao;
  • O le pupula luga o le a fesoasoani, ona o le taʻalo o mafaufauga, faia le umukuka visually sili lautele ma "siʻi" luga o faʻalo;
  • I totonu o tamaʻi potu, o le tele o tulaga o fausaga faigata e faigata tele; e sili ai le faʻaaoga o se tapoleni saʻo.

E lelei ma leaga o faʻalo i luga o le umukuka

A filifilia se taualuga mo se umukuka, e taua le iloilo uma o mea lelei ma mea leaga o faʻaloʻo faʻalo.

Leleile lelei
  • Faigofie faapipiiina e le manaʻomia taugata, taimi-faʻaalu ma "palapala" galuega ma sima ma vali;
  • Puipuiga o le "gulf" mai tuaoi pito i luga (PVC-ie mafai ona ofi atu i le selau lita o vai i le sikuea mita);
  • Le agavaʻa e faʻalilolilo e faʻatulaga ni fesoʻotaʻiga ma faʻavaea;
  • Saogalemu afi;
  • Umi tautua umi e aunoa ma le leiloa o le lelei - tusa ma le luasefulu tausaga;
  • Mafai e filifili eseese mamanu.
  • Mea i lalo o feteʻenaʻi mafai ona faigofie ona faʻaleagaina masini - e ala i tui pe tipiina;
  • I vaʻa tetele, e mafai ona vaʻaia soʻosoʻoga, aemaise lava i luga o ato ie pupula;
  • Mo sina taimi pe a maeʻa ona faʻapipiʻi, e avatu e le tapoleni se manogi leaga;
  • Mai le maualuga moni o le faʻalo, a itiiti mai e lima senitimita e "'ai".

Motugaafa: I totonu o se umukuka lapoʻa, e sili atu le faʻaaogaina o faʻalo matte poʻo satin - e leʻo vaʻaia tele i latou. A e fuafua e faʻapipiʻi se taualuga iila, e sili atu pe a oʻo i tulaga eseese - o le mea lea e mafai ai ona faia e aunoa ma ni vaʻaiga vaʻaia.

Ina ia mafai ona faʻaalu le taualuga mo se taimi umi, e tatau ona vaʻaia. Mai lea taimi i lea taimi, e mulumulu le ie i mea masani, vaivai, e leai se tau o oloa. E mafai ona e taumafai e aveʻese faʻamaʻi gaʻoa ma se fofo acidic o acetic acid poʻo le sua o le tipolo. O le taualuga e tatau ona soloia i lalo a itiiti mai tasi i le masina.

Fautuaga: o le a susulu malamalama o le a toe susulu pe afai e te solo le faʻalo i le amonia ona faʻamama ai lea i se ie susu.

E mafai foi ona faʻaaogaina se faʻalo i luga o le fale pe a fai o le umukuka se ogaumu kesi, talu ai o le tau faʻaliliuga o le faʻalo e sili atu i le 50 tikeri, e foliga mai e le mamao mai le ogaumu i le faʻalo. I se faʻaopopoga, toeititi lava o umukuka uma ei ai se kuka pulou e mitiia uma vevela.

Faletusi ata i totonu

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: O oe o le Toa Siva Samoa - Tamaitai Lalelei (Mae 2024).