Umukuka ma se motu - ata i totonu

Pin
Send
Share
Send

Mo le a le motu?

O le umukuka motu o se faʻapitoa meaafale, tele lava o loʻo tu i le ogatotonu o le avanoa, vavaeʻese mai le headset. E faʻaaogaina mo kuka pe 'ai. O lenei mamanu e talafeagai i le mafai ona faʻalatalata mai uma itu, i ai mea uma e te manaʻomia i le lima.

Le lelei ma le leaga

Manuia sili ma le lelei.

leleiMinus

O loʻo galulue luga o loʻo tu i luga ole motu.

Aveina le tele o avanoa avanoa.

O se auala sili mo le faʻasologaina o se potu, mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o le potu potu potu poʻo le tuʻufaʻatasia o umukuka-potu malolo.

I totonu o se fale mautotogi fale, o loʻo iai faʻafitauli i le faʻapipiʻiina o fesoʻotaʻiga ma la latou fesoʻotaʻiga i le tapu poʻo le ogaumu.

O le avanoa e kuka ai meaʻai ma i le taimi lava e tasi fesoʻotaʻi ma tagata o le aiga po o malo valaʻaulia ua saunia.

A faʻaoga se motu nai lo le laulau 'ai, o faʻamau pa e mafai ona le toʻa.

Faʻafefea e se umukuka ma se motu faʻatulagaina?

O le fausaga o le motu e iai lona sili lapoʻa e 180x90 senitimita ma e 80-90 senitimita le maualuga. Mo le sologa lelei o gaioiga, o le mamao mai le umukuka i le motu e tatau ona tusa ma le 120 senitimita. O se mamana backlit hood ua faʻapipiʻi luga o le module ma le fausia-i hob. O se elemeni mamanu sili ona manaia o le mensola, lea e maua ai avanoa talafeagai o le umukuka eseese.

I le ata o loʻo i ai se umukuka seti ma se motu i le paʻepaʻe.

Faatulagaga

O lenei mamanu manaʻomia se lava avanoa o avanoa, o lea la o le umukuka e masani ona tuʻufaʻatasia ma le potu malolo. E sili ona talafeagai e faʻaaoga le motu i le umukuka ma fua o le sili atu 16 sikuea. Mo se umukuka tele o le 20 sikuea mita i totonu o se fale mautotogi i se fale maualuluga, latou filifilia volumetric faʻataʻitaʻi sili atu ma le 2 mita le umi.

O le ata o loʻo faʻaalia ai le faʻatulagaga o le umukuka-potu malolo ma se motu faʻatafafa.

I se tamaʻi avanoa, e mafai ai ona faʻapipiʻi se motu laʻititi, ma le amanaʻia e le gata i le matagofie, ae faʻapea foi ma mea aoga ma saogalemu. Faatasi ai ma se agavaʻa umukuka faʻatulagaina o le 12 sikuea mita, o le motu elemeni tatau ona tu i le mamao o le 1 mita mai puipui, ma 1.4 mita mai le 'aiga' aʻai. O sea polokalame o le a faʻatagaina ai le gaioiga faigofie ma le saoloto i le vanimonimo ma fausia se masani galue tafatolu.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se tamaʻi motu ma lona paʻepaʻe papaʻe i totonu o se tamai umukuka.

Filifiliga a le motu

Ituaiga o fausaga o motu.

Nuu umukuka ma le laulau 'ai

E masani lava, o le motu elemeni aofia ai se 'aiga' potu e tuʻufaʻatasia ai le avanoa ma tuʻuina atu i le potu se muamua ma le masani ai foliga. O le fausaga mafai ona faʻaauupegaina uma i le tumau ma se lisi-i fafo pe toso-mai laulau. O le fesuiaʻiga sili ona taua o le lapoʻa faatafafa faʻataʻitaʻi.

O loʻo faʻaalia mai i le ata se avanoa umukuka ma se motu o meaola ua faʻatumuina i luga ole galuega.

Nofoa mo le motu e tatau ona avea uma mafanafana, gaioiga, ma fealofani fealofani o totonu fai. O nofoa maualuluga e manatu iai e sili ona lauiloa.

O loʻo faʻaalia i le ata se ata o le umukuka ma se motu ua tuʻufaʻatasia ma le 'aiga i lanu mumu ma le efuefu.

Motu ma tapu

O sea gaioiga e aoga tele i le fuafuaina o le umukuka avanoa ma sefeina avanoa faaopoopo. Afai o le fausaga e faʻaaogaina o se galuega luga, o le magoto avea ma se elemeni manaʻomia.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se beige sink fausia i totonu o se malamalama umukuka motu.

Nuu umukuka ma pa fata

O le pa pa tuʻufaʻatasia o se faʻaauauina o le countertop poʻo se laʻititi tulaga tu-fafo faʻamau ma se mataua. O loʻo faʻapea foi ona faʻatumuina le fata i mea faʻaaoga eseese, i tulaga o fata mo fagu ma fualaʻau, tautau ipu tioata, napkin umia ma isi vaega aoga.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se motu paʻepaʻe tele-tulaga tuʻufaʻatasia ma le pa faʻatatau i totonu o le umukuka

Motu ma sofa

O se tasi itu o le kapeneta motu e mafai ona tuʻufaʻatasia ma le pito i tua o le sofa, i luma o lea tuʻuina o se laulau masani.

I le ata, totonu o le umukuka ma se motu elemeni tuʻufaʻatasia ma se tamai sofa.

Nuu umukuka ma le faiga e teu ai

Lenei faʻataʻitaʻiga e sili ona talafeagai. O drawers e faʻatumuina i cereal box, ma faʻaali tulaga ua faʻatumuina i culinary tusitusiga ma isi mea. O fata tatala e teuteuina i teuteuga eseese i le tulaga o maʻa, tuʻamea poʻo ni vailaʻau.

Manatu fiafia

O le hob design o loʻo i ai sona foliga manaia ma faʻaonapo nei. O lenei filifiliga maua ai se fesuiaʻiga fesuiaʻi mai kuka i meaai ma le isi itu. O se motu o loʻo iai le hob e manaʻomia tele mea e pei ole faʻamalama, apa, ulo ma isi vaega talafeagai.

Sone galue

E manatu o se masani vaʻaiga ma se faigata ituaiga tekonolosi. O le motu elemeni mafai ona faʻatumuina i eseese kuka masini pei o se sink, hob, hob po o le ogaumu. O le lapoʻa fausaga mafai ona faʻaauupegaina i le masini fufulu ipu. O le tipiina luga faia o se tetee ma anagata mea.

Motu feaveaʻi i luga o uili

E fai lava sina mea aoga, a manaʻomia, e mafai ona minoi, ma faʻamatuʻu ai le ogatotonu o le potu. Laʻititi feaveaʻi fausaga e talafeagai mo le suia o se atoa-module i se umukuka laʻititi.

Foliga o le umukuka

Kitchen seti configurations.

Potu umukuka

Ona o lenei faʻatulagaga, ua iʻu ina faʻamatuʻu ese avanoa i totonu o se tamai potu. Ina ia faʻateleina le ergonomics o le avanoa, o le faʻapipiʻiina o le tulimanu faʻataʻitaʻiga e sili atu ona talafeagai i totonu o se potu ma le lautele o le 9 sq.

I le ata o loʻo i ai se umukuka ma se seti L-faʻatulagaina seti ma se motu i papaʻe ma lanumeamata tone.

Umukuka tuusao

O le faʻatulagaina laina e le gata o le faʻatulagaina o le motu, ae faʻapea foi ma le 'aiga' ai. Lenei fofo o le a sili ona lelei mo le umukuka-'ai potu. I lenei tulaga, ua fautuaina e faʻapipiʻi se tapu i luga o se module, o se ogaumu i se penitala, ma se hob ma pusaaisa o le a sili atu tuʻufaʻatasi ma se umukuka seti.

U-foliga

Mo le nofoaga o le U-foliga fausaga ma se motu module, o le tele aofaiga o avanoa e manaʻomia. O lenei fofo e sili ona talafeagai mo se umukuka lautele i se atunuʻu fale.

Lanu

Lanu lanu e faia se sao taua i le mamanuina o le umukuka. O le elemeni elemeni tatau ona ogatasi ma le siosiomaga atoa. E mafai ona i ai uma se tasi lanu lanu tisaini ma galue o se faʻaleoga.

O le ata o loʻo faʻaalia ai le mamanu o le umukuka tulimanu e leai ni kapoti i luga, faʻatumuina e se motu.

Moli lanu e masani ona faʻaaogaina i le mamanuina o aso nei umukuka. O le paʻepaʻe faʻataʻitaʻi e le gata e foliga lalelei tele, ae fesoasoani foʻi i le vaʻaia o le potu i le vaʻaiga. O mamanu i lanu uliuli, burgundy poʻo tone kofe o le a ofi i totonu totonu muamua.

Ata o se linear efuefu umukuka ma se motu.

Mamanu

E tele filifiliga mo teuteuina o se umukuka. O le fofo masani lava o se vaega i foliga o se sikuea pe faʻatafafa, faʻapea foi ma le afa taʻamilosaga, liʻo poʻo le faʻataʻamilo motu, e foliga sili ona manaia. O se tali manaia o se motu i foliga o se pusa o drawers, o se faʻaaliga poʻo se faʻamau, fuafuaina mo tamai potu poʻo se transformer faʻataʻitaʻiga ma feaveaʻi vaega.

O le ata o loʻo faʻaalia ai totonu o le umukuka faʻaonapo nei ma se motu mai le faʻamalama, tuʻufaʻatasia ma le pa fata.

O se lua-level motu ma eseese maualuga maualuga o le a faʻatagaina ai ona aumaia le malosi i le ea. E masani ona faʻatumuina le vaega pito i lalo i se tapu poʻo se ogaumu, ae o le potu i luga e faʻatumuina i se pa.

Moli

O lenei le masani ai umukuka totonu e faʻatumuina e lautele, i le lotoifale moli ma moli uila. O le luminaire i luga aʻe o le motu e tatau ona mafai ona suia le itu o le malamalama. Afai e i ai puipui pusa, latou mafai ona faʻaauupegaina i totonu-tamaʻi matauila. Lenei o le a faʻaopopoina ai se faʻapitoa matagofie i le ata.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se moli moli i luga o le motu i totonu o le umukuka i totonu, na faia i se faiga faʻaopoopo.

Faiga i totonu

I totonu o le umukuka masani, mo le fausiaina o le motu module, taugata togavao e faʻaaogaina faʻatasi ma teuteuga teuteuina o faʻamatalaga auiliili. O le laulau pito i luga e faia i maʻa poʻo maamora ma se tulaga matagofie. O le curbstone o se lapoʻa tumau tulaga i le foliga o se faatafafa ma faataamilo tulimanu.

O le motu i se faiga faaonapo nei toe fai le mamanu o le headset. E masani lava ona faʻaalia se lamolemole faʻavae faia i maʻa, uʻamea poʻo tioata.

I totonu o le Provence-style totonu, o le module o loʻo iai se maamora malamalama poʻo se laupapa laupapa ma e faigofie ona faʻatulagaina. O le elemeni e mamanuina i lanu malu ma faʻatumuina i ofu tuʻu, drawers poʻo ato ato.

O loʻo faʻaalia mai i le ata se umukuka paʻepaʻe saʻo ma se atumotu faʻaola maualuga.

Art Nouveau design e iloga i le faʻaaogaina o uamea ma tioata. O le laulau pito i luga na streamlines laina, ma le kapeneta e lapoʻo pe sikuea.

I minimalism, o le sili ona aoga faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaaogaina ma fausia-i totonu o mea faigaluega a le aiga ma teuina o masini mo ipu ma isi mea.

O le Scandinavian totonu e faʻatumuina e laconic ma faigofie-lanu faʻataʻitaʻi ma se laupapa worktop ma se faʻavaʻa faia i mea e pei o uamea, piliki poʻo sima foi.

O se umukuka maualuga-tekonolosi avea modules faia o maualuga-tekonolosi mea, i le tulaga o palasitika, uʻamea po o tioata. O luga ole Chrome e talafeagai ii, e mafua ai le fausiaina ose ata faʻapitoa.

I le ata o loʻo iai le umukuka neoclassical, teuteuina i se laina faʻatulagaina ma se motu.

Ata i totonu o se tamai umukuka

I ona po nei tisaini, o loʻo i ai ni mini-modules e maua ai le tamaoaiga ma le faʻaaoga tatau o avanoa. I se faʻaopopoga, o se laufanua peninsula e masani ona filifilia mo se tamai potu.

Ata o se motu vaapiapi i se tamai umukuka-ituaiga umukuka.

O oloa feaveaʻi e faʻatumuina i uili e atoatoa mo se tamai potu. I se avanoa umi, o le motu e pei o le pa counter ma e faʻaaogaina o se vaeluaina.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se tamaʻi umukuka laʻititi, faʻatasi ma se motu faʻatafafā e faʻataʻaliʻoliʻo tulimanu

Faʻataʻitaʻiga mo le umukuka-potu malolo

O sea faʻatulagaina manaʻomia ma le faʻaeteete atinaʻe o le manatu o le avanoa. O le motu mamanu fetaui lelei i totonu o le ata o le tuʻufaʻatasia umukuka-potu malolo. Na ia faʻatinoina se tulaga sili ona lelei o se delimiter o avanoa.

O le ata o loʻo faʻaalia ai totonu o le umukuka-potu malolo ma le motu i le paʻepaʻe.

I totonu o lenei nofoaga, o le tasi vaega o le module o loʻo faʻaaogaina o se nofoaga faigaluega, ae o le isi e suia le pa counter poʻo le laulau 'ai. O le 'aʻai e teuteuina i nofoa maualuga, atavali pa po o se lisi.

Faletusi o ata

O le lelei fuafuaina lelei umukuka totonu ma se motu faʻatagaina oe e ausia se ergonomic, mananaia ma mananaia mamanu e iloga e le mafanafana ma talafeagai gaioiga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Proposed law changes in Samoa has legal community worried (Mae 2024).