Fuafua tisaini umukuka

Pin
Send
Share
Send

Le lelei ma le leaga

O se umukuka tuusaʻo o se eseʻesega o le faʻataʻatiaga o se umukuka seti, o loʻo tu ai uma elemene elemeni i autafa o se laina saʻo. O lenei filifiliga e le lelei, ae e tele ona lelei.

  • Sefe avanoa. E fetaui lelei pe a tuʻu saʻo le umukuka seti faʻaopoopoina tele maualalo avanoa nai lo le tulimanu poʻo U-foliga tasi.
  • Teuina o tau. O pito sili ona taugata o vaega ole tulimanu: o le a e matua faʻaititia le tau o meaafale umukuka e ala i le lafoa.
  • Faigofie. O le faʻatulagaina o le umukuka faʻatulagaina e talafeagai mo tele, laʻititi, faigofie potu ma laʻititi faʻatulagaina.
  • Avanoa avanoa mo le 'aiga' ai. E talafeagai mo se tamai umukuka e oʻo atu i le 6 sikuea mita, lea o le a mafai ai ona tuʻuina se laulau manaia ma nofoa poʻo se sofa, nai lo le tuʻuina o le potu 'ai i le umukuka countertop pe faʻapipiʻi i tua o le pa fata.

Aua neʻi galo e uiga i le le lelei o le tasi-laina umukuka:

  • Luga galuega luga. Fua le umi o le lumanaʻi countertop, toʻesea 100-120 cm mai le iʻuga fuainumera (luga o le ogaumu ma magoto). O mea o totoe o le a avea ma ou avanoa avanoa mo le slicing, sauniuni o meaʻai.
  • Laititi le avanoa e teu ai. Nisi kapoti i le pito i lalo ma le tutusa aofaʻi i luga, e oʻo foi i le amanaʻia o le laina lona tolu, faʻaopopo auala lilo e faʻateleina ai le gafatia, o le a le galue e tuʻu le tele aofaʻi o utensils.
  • Le numera faʻatapulaʻa o masini fale. Poʻo lona faʻatapulaʻaina itu: mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le umukuka e na o 2-2.5 mita le umi, o se ato fufulumu lapoʻa, o le ogaumu o le a tatau ona suia i ni ata faʻatusa.
  • Maualalo ergonomics. E mafai ona galo ia te oe se tafatolu avanoa faigaluega i totonu o se umukuka saʻo, e ui o le au mamanu na sau ma se tali. O le filifiliga pito faigofie e aveese le pusaaisa mai le laina i le tuu i le itu.

O ai e faʻatulagaina laina?

O le mea moni, o faʻaletonu uma o le umukuka tuusaʻo e fesoʻotaʻi: mo se faʻataʻitaʻiga, e tele tagata e le manaʻomia se lapoʻa laulau poʻo ni potu teuteu. Latou tausisi i minimalism, toetoe lava a le kuka i le fale. I lenei tulaga, o le laina faʻatulagaina faʻatagaina oe e tuua avanoa i le fale mautotogi mo se tele 'aiga' ai, o se lautele lautele sofa.

E le gata i lea o tamaʻi laina umukuka o se filifiliga sili mo laiti avanoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, i fale o Khrushchev ma isi tamaʻi potu mautotogi, o le umukuka tuusao mai le puipui i le puipui o le a faʻatagaina ai oe e tausi ia lava avanoa avanoa mo gaioiga faigofie, faʻavasegaina o meaafale talafeagai.

I totonu o se umukuka lapoʻa, o se faʻatonuga tuʻusaʻo e le itiiti ifo i le manaʻoga: afai o le umi o le potu e 4-5 mita, ona lava lea e lava e ofi ai se tulaga masani umukuka seti. Le lelei o se umukuka tuusaʻo i se faʻaonapo nei foliga vaaia, compactness.

I le ata, se filifiliga faʻatulagaina ma se pusaaisa i le itu

Fautuaina ulu ulu

O se laina umukuka amata i le fuafuaina. O le poloketi fuafua pe o le a le talafeagai i le lumanaʻi e faʻaaoga ai lenei tuusaʻo umukuka.

Muamua lava, matou te filifilia poʻo fea o puipui e fuafua ai le faʻatulagaina o le umukuka tuʻusaʻo:

  1. Faalogo i le nofoaga o fesoʻotaʻiga. Afai e te faʻaaogaina lenei itu e avea ma amataga, e te le tau faʻasolosolo paipa vai, alavai.
  2. Fuafua le vaega o le fua faʻatatau. I potu faʻataʻamilomilo, mo se faʻataʻitaʻiga, e talafeagai le feʻaveaʻi o le vaega e faʻaaogaina i luga o le puipui umi - o le a maua ai le tele o avanoa mo galuega ma teuina.
  3. Faailoga le tulaga o le faʻamalama, faitotoʻa. E sili le aveʻese o kapoti mai faitotoʻa, ae o le faʻaogaina o se faʻamalama i totonu o se umukuka saʻo e pule ia oe. O le laasaga muamua o le ia nofouta o le a mautinoa e leai ni tautau pusa po o fata i lenei eria. Afai e le faʻafefe oe i lenei mea, ona mafai lea ona e faʻaauupegaina lou ulu i lalo o le windowsill.

Fautuaga! E sili le tuʻuina o se tapu i le isi itu o le avanoa - o le mea lea e atili ai ona faʻafiafiaina le ata atoa o lau umukuka tuusaʻo.

I le ata o loʻo i ai le-fausia tolu-headset headset

Oe tatau ona amata mai le pito i lalo lalo. O le ata e amanaʻia uma mea manaʻomia e fai i totonu poʻo masini tetele (pusaaisa ma ogaumu, ogaumu, masini fufulu ipu, masini fufulu). O le toe vaega o loʻo nofoia e kapeneta.

Fautuaga! A faʻapea le telē o le faʻailoga e faʻatagaina ai oe ona faʻaititia le tele o le countertop, faʻapipiʻi 1-2 penitala mataupu i le tulimanu e tasi. O koluma e foʻia le faʻafitauli i le tuʻuina o le pusaaisa, masini fufulua, ogaumu, ma e matua lautele le vateatea.

O le pito i luga tulaga ua fuafuaina faʻavae i luga o ou manaʻoga:

  • minimalists mafai ona lafoai tautau kapoti atoa pe suia i latou ma fata;
  • e fautuaina tagata fiafia i faʻataʻitaʻiga fofo e faʻataʻamilomilo soʻoga modules e tusa ai ma le tulaga faʻavae;
  • Maximalists o le a fiafia i filifiliga mo tuusaʻo umukuka i le 3 laina i le faʻalo: aʻo le ogatotonu laʻasaga e fai sina toʻulu i totonu.

Faʻafefea ona faʻalelei meaafale faʻalelei?

Peni penitala, afeafe, ma isi elemene o le umukuka e tatau ona tu i se ergonomically pe a mafai.

Teuina o Meaai

Ina ia malamalama pe fia le lumanaʻi umukuka tatau ona aofia ai, fuafua le aofaʻi o mea e te manaʻomia. Afai o le masani fola-tu, puipui-tiʻetiʻe pusa e mautinoa lava e le lava, faʻaaoga auala lilo:

  • O penitala maualuga e suia ai le tusa o le 3 pusa afifi loloto, o loʻo iai ni mea e sili atu nai lo le mea e te mafaufauina.
  • O se faʻaopopoga luga laina faʻatagaina mo le 25-30% sili atu gafatia. Kapeneta e mafai ona 'eseʻese loloto pe tasi: o le mea autu e le o le patu lou ulu i le taimi o galuega.
  • Suiga o le faʻavae i drawers, e ui lava e le tele, o le a faʻalauteleina le teuina nofoaga.

Afai, i se isi itu, o loʻo ia te oe ni nai mea - tuʻuina atu lapoʻa soʻoga modules i le fiafia i tatala tatala fata. I le auala, a latou mataupu o le a sefe i teuteuga, faia o se aoga teuteuga.

O se umukuka tuusaʻo ma se pusaaisa o ni ituaiga se lua: se pusaaisa i se laina pe tuu i luga o se tasi o tuaoi puipui. I le tulaga lona lua, o le a liliu atu e faʻatulaga se tafatolu galue ma se tapu ma se ogaumu, o le a sili atu ona talafeagai e kuka. Muamua o le sefeina avanoa, tausia se toniga faiga.

Fautuaga! Mo se avanoa laitiiti, filifili se fausia-i totonu faʻataʻitaʻiga - o lenei auala e mafai ai ona nanaina le aotelega o mea faigaluega ina ia aua neʻi faʻalavelave tagata.

Nofoaga kuka

O se umukuka tuusaʻo ma se ogaumu e ese foi:

  • le masani masani freestanding kesi faʻataʻitaʻiga o le a tu ese mai le lautele ata;
  • fausia-i foliga foliga mama, faʻatagaina oe e vavae ese le hob mai le ogaumu.

Taua! A tusia se fuafuaga mo se umukuka i le lumanaʻi, aua neʻi galo e uiga i se ea faamafanafana vai, o se paipa, pe a i ai. Ma ia amanaʻia le faʻamalosia o le i ai o se pulou mo fale mautotogi faʻaaluina i le kesi.

I le ata, o kapoti o loʻo i le tasi laina ma fata

O umukuka tuusaʻo ma se isi mea e faʻaaogaina e faʻafaigofie ai ona fuafuaina. E mafai ona e filifilia se tamaʻi ogaumu (2-3 burners), o le mea lea e sefe ai le tusa ma le 30 cm le aoga o le avanoa i luga ole laulau. Ma o le ogaumu e masani ona ave i fafo i se penitala, ma faʻamatuʻu ai avanoa i lalo o le apa mo ipu.

Fautuaga! A e le masani ona kuka, e mafai ona e faʻatonu uma mai le ogaumu i le faʻatauina mai ose faʻataʻitaʻiga faʻaulufaleina feaveaʻi. E le tele se avanoa i le kapeneta, ma a manaʻomia, e na ona tuʻu i luga o le laulau.

I le ata, o le faʻatulagaina o meaafale i se avanoa vaapiapi

Eria fufuluina

O le tuʻuina o se tapu i totonu o le umukuka saʻo o se mataupu mo se talanoaga eseʻese. O le mea taua e malamalama ai o le tuʻufaʻatasiga o le tafatolu e tatau ona iai i le va o le pusaaisa ma le ogaumu. O le tapu e tu latalata i le ogaumu pe a mafai, ae le o le pusaaisa.

O le mea lea, o le tulaga masani i le tulimanu e le aoga: faʻaaogaina o le umukuka o le a faigofie lava.

Taua! E tatau ona lava le avanoa i le va o tumutumu uma e faʻamaeʻa ai galuega. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le mamao o le 30-40 cm latalata i le pusaaisa mo talafeagai gaugau o meaai. 60-100 cm latalata i le ogaumu, ina ia i ai le mea e tuʻu ai le fufuluina o oloa, le mea e tipi ai.

Vaega o le aoauli

E tasi le aoga tele o umukuka tuusaʻo: tusa lava poʻo le a le tele o le potu, o le ae maua lava le avanoa mo le 'aiga' ai.

I vavalalata avanoa, e sili atu le tuʻuina atu le fiafia i se gaugau laulau ma nofoa. O nofoa e seʻe i lalo o le laulau, e sefe ai le foloa avanoa. Ma afai e tatau ai, e mafai ona aveʻesea le laulau e faʻanonofo ai le tele o malo.

Fautuaga! Filifili gaugau pe le itiiti ifo stackable nofoa faʻataʻitaʻi e le tele le teuina avanoa.

I le ata, meafale umukuka lua-leo

Afai e faʻatagaina le fua o le umukuka, tagaʻi totoʻa i sofa malulu, nofoa faʻaletino poʻo tulimanu o le umukuka. Filifili ni faʻataʻitaʻiga ma ni ufiufi mafai ona aveʻesea poʻo se mea faʻapipiʻi na faia mai ni ie faapitoa mo le faigofie ona faʻamama - latou te le fefefe i palapala, talafeagai mo le faʻaaogaina i le umukuka.

Moni totonu tisaini manatu

O se potu mafanafana umukuka totonu e faia i luga o le tele o vaega: lanu, tele o meaafale, ituaiga o teuteuga, teuteuga.

O le paolo o foliga faʻalagolago tele lava i le tele o le umukuka: i tamai potu e sili atu le ave le fiafia i le paʻepaʻe poʻo le malamalama - o le faʻafeiloaʻiga vaʻaia faʻaopoopoina le avanoa, i potu tetele e mafai ona faʻatagaina ia mauoa, loloto, pogisa leo.

Fautuaga! A lua-tiered seti tasi puipui e mafai ona tele-lanu, ae o le laina pito i luga e masani ona sili atu le malamalama nai lo le pito i lalo tasi.

O le foliga mai o meaafale e fuafuaina e le sitaili faʻatonuga: milling i luga o faitotoʻa mo se masani mamanu, o se tuʻufaʻatasia o uliuli au ma se papaʻe ufiufi mo scandi, leai ni 'au, o se matte luga faʻamalamalamaina le faiga faʻaonapo nei.

I le ata, laina meafale i le sitaili sitaili

Meaafale i le tasi laina o se aulelei, talafeagai filifiliga mo le umukuka, ae mo le faʻaaoga tatau i le lumanaʻi, e tatau ona iloilo totoʻa uma nuances i le tulaga tulaga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Tumenye icyongereza mu minsi 30. TENSES IN ENGLISH AND IN KINYARWANDA by Ntihinyurwa Martin (Mae 2024).