Faʻafefea ona faʻaauupegaina se tafaoga i le atunuʻu?

Pin
Send
Share
Send

Filifilia o le nofoaga saʻo

E taua tele le avanoa o le potu malolo i le nofoaga saʻo: e faʻamoemoe e leai se mea e faʻalavelave i lou malologa, ma pe o le a avea ma mea matuitui i le fausiaina o laufanua.

E i ai ni manaʻoga manaʻomia o le a faʻafaigofie ai mo oe e filifili se nofoaga e nofo ai i lou taumafanafana fale:

  • Faʻafiafiaga. E taua le faʻatulagaina o le nofoaga i se nofoaga matagofie ma vaʻaia muamua o le a vaʻaia se vaʻaiga matagofie ia i latou o loʻo iai. Atonu e i ai se mutia, se vai faʻafoliga, o se fugalaʻau fugalaʻau multi-tiered latalata ane. Ae le tatau ona vaʻaia faleʻie, faʻaputuga otaota poʻo isi mea o le fale.
  • Puipuiga o le la. E toʻaitiiti tagata e mananao e o i taimi uma i nofoaga faafiafia i lalo o le vevela o le la. I le tau mafanafana, i se isi itu, e te manaʻo e lafi mai le vevela i le paolo - mo lenei mea a le o le filifilia o se paolo pupuni o le togalaau ma fualaʻau, pe tuʻu i luga se faʻapaologa.

Fautuaga! A faʻapea o le nofoaga mo faʻafiafiaga ua fuafuaina e faʻaaogaina, e aofia ai ma le sun matahari, tuʻu se vaega o le teritori i le la - aua le ufiufiina i se faʻapaologa.

  • Puipuiga o le timu. E le saʻo lea i soʻo se tafaoga i totonu o le atunuʻu, ae afai o lou tau e aofia ai le tele o taimi e toulu ai timuga, mafaufau i le tapunia o le pusa nai lo le poletito poʻo le pergola e aunoa ma se taualuga.
  • Fale malu Mai nosy tuaoi, auala pisa ma pefu. O lenei tulafono na o ia lava le mamao ese mai le autu ulufale, auala ma le pa. E mafai foi ona e puipuia oe lava - faʻataʻitaʻiga, i le fesoasoani o se pa poʻo se pupuni teuteu ua faʻafesoʻotaʻiina ma vine.
  • Faʻalatalata i le fale. O le mamao o le vaega faʻafiafiaga i le dacha o loʻo tu mai le fale autu, o le tele o le taimi ma taumafaiga e tatau ona faʻaaluina i le savaliga i tua ma luma. Faʻamolemole vaʻai e tatau ona e ave i fafo meaai mama ma meainu, aumai i fafo ipu eleelea, ma isi.

I le ata o loʻo iai se potu malolo ma se faʻamoega

Faʻailoa mai e le au mamanu ni nofoaga talafeagai se 3 ile fale taumafanafana e malolo ai ile togalaʻau:

  • Mai tua o le fale. E sili ona talafeagai peʻa iai se umukuka i lenei itu ma e iai se eseʻesega ulufale i ai. O le nofoaga e malolo ai mafai i le tulaga o se veranda, faʻataʻutaʻu, poletito poʻo se siva mamao vaʻavaʻai, matala pe tapunia.
  • Lalo o laau, mamao ese ma le fale. E tatau ona e alu mamao i le umukuka poʻo le faletaele, ae o le ae maua se tulimanu malologa malologa i le atunuʻu.
  • Lalo o le faʻapaologa i le isi itu o le fanua. E masani ona le latalata le nofoaga faʻafiafia ile fale, ae mo se faʻataʻitaʻiga, ile fale taele. E masani lava, o le 'upega tafaʻilagi e latalata ane e lapoʻa ma saoloto, e leai se auala ma paka taʻavale.

Fuafuaina le ituaiga

O le tuʻuina o se nofoaga mo faʻafiafiaga e aʻafia foʻi i lona ituaiga: mo se avanoa taʻaloga tatala i le atunuʻu, tasi tuʻutuʻuga e manaʻomia, mo se tapunia - matua eseʻese.

Faʻasao

E masani ona fenumiai ma le veranda, ae o mamanu uma e talafeagai mo le malolo i le togalaʻau. O le 'eseʻesega tele i le va o le maʻa ma le veranda o le muamua e tu' eseʻese, ma le lona lua o le faʻaopopoina i le fale.

O le le ma faʻafitia le faʻafaigofieina o se veranda latalata i nofoaga o nonofo ai - e ave i fafo se ie afu poʻo ni meaʻai, e te le tau tau tolotolo solo i le upega tafailagi. I leisi itu, o malo e nonofo i luga o le terraces o le a le faʻalavelaveina i latou o loʻo momoe i totonu o le fale, ona o le mamao mai faʻamalama moe.

O le maota e masani ona aofia ai se laupapa tulaga, lagolago pou ma se taualuga. O isi taimi e faʻatu ai puipui puipui poʻo puipui i lalo. Afai e manaʻomia, o le fale e mafai ona tuʻuina atoa tatala ina ia leai se mea e faʻalavelave i lau susulu o le la.

Ata o le potu 'ai i luga o le terraces i fafo

Pergola

E fai lava sina faʻamanatuina o le terrace - o se tulaga taumamao ese mai le fale ma lagolago ma se taualuga. O le eseʻesega autu o loʻo taʻoto lava i le faʻavae o le taualuga - i le pergola, o lana matafaioi e faia e le lattice, lea e mafai ona tuʻuina a o i ai peʻaʻetiʻe laʻau mafai ona tuʻuina i ai.

I le tulaga muamua, o le ai ai sina faʻaletonu aafiaga, ae o le a leai se puipuiga atoa mai timuga ma le la. I le lona lua, o laʻau o le a mulimuli ane fausia se natura taualuga ma o le a toeititi lava le faʻasalalauina ave ma timuga.

Pergolas e masani ona faia i laupapa, ma o latou foliga matagofie ma onapo nei foliga mai o le a avea ma se mea taua tele i laufanua mamanu.

Faapaologa

O le ata masani o le nofoaga faʻafiafia i le taumafanafana fale avea ai le i ai o se gazebo. E lua ituaiga o latou:

  • Tatala E leai ni puipui (maualuga, paʻu maualalo), ae o loʻo faʻaauupegaina i se taualuga. E naʻo le vaitau mafanafana e faʻaogaina ai, e faʻatumuina i le laulau ma nofoa, faʻapea foi ma papakiu ma papakiu lata ane.
  • Tapunia E pei o se tamaʻi fale atoa e iai ona puipui, faʻamalama ma faitotoʻa. O le gazebo o se ituaiga tapunia o le taumafanafana - e le faʻaʻeseʻese, tioata; ma le taumalulu - mo se faʻataʻitaʻiga, se fale tunu ma se taʻinaafi poʻo se ogaumu mo le faʻamafanafana.

Gazebos e faia mai i mea eseese, latou o mai i ituaiga uma ma foliga. O le vasega tamaoaiga e aofia ai faigofie laupapa, piliki - sili atu ona taugata, taufaasese - teuteuina.

I le ata o loʻo i ai le vaʻavaʻai tatala vaʻai ma se laulau

Patio

E mafai ona faʻaauupegaina se nofoaga faʻafiafia o lenei ituaiga faʻapitoa mai tua o le fale. E masani ona foliga mai o se nofoaga faʻafiafia matala i le atunuʻu, faʻamaʻaina i maʻa poʻo papa laupapa.

I luga o le teritori, latou te faʻaauupegaina se tamaʻi 'aʻai ma se laulau ma nofoa (e talafeagai le faʻaopopo se faʻalu), faʻapea foʻi ma se nofoaga mo le malologa atoa i fafo e iai sun sun ma se pa. E mafai ona e teuteuina ma fagu fugalaʻau ma fugalaʻau, faʻamalamalamaga, punaʻoa o le vai.

Potu lanumeamata

O se mamanu fou aofia ai se tasi pe sili atu matala eria ma ola pa. O potu i nofoaga faʻafiafiaga e tatau ona tuʻu eseʻese mai le tasi ma le isi ma le siʻosiʻomaga ma pa. O nei mea e mafai ona avea ma laʻau, laʻau, laʻau tetele, poʻo niʻeleʻele vaʻai faʻatasi ma loaches.

O le "foloa" o se vao, tile poʻo ni faʻataʻaina maʻa, o le faʻalo o se lagi lanumoana. E leai ni mea e faʻagaeʻetia i le nofoaga o faʻafiafiaga, o le tele e faʻamavae ese ai faamalu i luga o le la malologa poʻo le laulau. O le mea lea, meaafale togalaʻau tatau ona aoga pe a mafai - aua le fefefe i le susu, fesuiaiga o le vevela, vevela o le la, iniseti.

Fautuaga! O e fuafuaina e faʻaauupegaina se nofoaga faʻafiafiaga mo eseʻese faʻamoemoega? Vaelua potu ma faʻaavanoa mea taʻitasi eseese: potu 'ai, potu taʻalo, potu malolo. E mafai ona avea ma se fale mautotogi atoa i fafo.

I le ata, la e nofo i tua atu o le pa puipui

Nofoaga faʻafiafiaga malosi

Afai e te fiafia i taʻaloga nai lo kebabs ma faʻatasiga, fetuʻunaʻi le nofoaga e malolo ai e tusa ma au masani. O se nofoaga faʻamalositino olaola i le togalaʻau faʻataʻitaʻia le iai o se malae taʻaloga: e mafai ona vavaeʻese (lakapi malae, malae tenisi, volipolo poʻo pasiketipolo tulaga), poʻo lautele - o se eria ma faitotoʻa, mama, upega.

Taua! Ina ia mafai ona faʻaaogaina le eria i le taumalulu o se ice rink poʻo le hockey malae, faia se pa maualalo ma tuʻu le nofoaga latalata i le vai sapalai.

E manaʻomia e tagata laiti o le aiga se malae taʻalo faʻapitoa e iai ni tauvaga, aʻe o faʻavaʻa, ata faʻaseʻe, oneone ma isi faʻafiafiaga.

I le ata o se faletaalo luga o le 'upega tafaʻilagi

Matou te faʻaauupegaina le vaega o tafaoga

O le faʻatulagaina ma meafale o se malae taʻalo i fafo e faʻamoemoeina tele i lona faʻamoemoe.

Afai o le autu mafuaʻaga o le fausiaina o se nofoaga e malolo ai o le 'aiga aoauli ma le' aiga o le afiafi, oe o le a manaʻomia se tele laulau, nofoa, nofoa lima poʻo sofa.

O se nofoaga mo malologa, faʻailoa mai le malologa, faʻapipiʻi ma sofas mafanafana, sun loungers. Mo se nofoaga faʻafiafiaina i le tulaga o se potu malolo, laʻititi meaafale faʻafuaseʻi ma aluga ma se laulau kofe ma se poloka i le ogatotonu e talafeagai.

O le masani hammock o le a faʻaopoopoina le mafanafana - e taugata, ae mo nisi mafuaʻaga e le faʻaaogaina i itu uma. Peitai, e mafai ona e mautinoa o le a avea ma se nofoaga o tosina mo tagata o aiga ma malo ma oe o le a manaʻo e ofi i le sili atu ma le tasi sili atu.

Taua! Faʻamolemole vaʻai mo se hammock i le toesea o ni laʻau, e lua pou malolosi e manaʻomia, lea e fautuaina e faʻapipiʻi i le eleele e oʻo lava i luma o le fausiaina o le 'upega tafaʻilagi.

O le fesuiaʻiga o se faʻaopopo elemeni o le tafaoga o le a apili e le gata i tamaiti, ae faʻapea foi i tagata matutua: o le sili atu lautele, e mafai ona faʻaaogaina o se nofoa poʻo se potu malolo.

Fautuaga! I totonu o se potu lanumeamata, a le o le fola o le mutia, e mafai ona e tuʻuina ni meaafale leai ni mea i totonu o se ie faapitoa i fafo: o se nofoa taga fatupi e foliga lelei i le lotoa ma mafai ona avea ma nofoaga e fiafia iai le aiga atoa e malolo ai.

I le ata o le hammock i luga o le terrace

Matou teuteu matagofie

Faia o se tafaoga eria i le atunuʻu ma teuteuina o se taua vaega o le a fesoasoani ia oe e faia le avanoa muamua ma tulaga ese. Latou te faʻaaogaina o mea teuteu:

  • Laʻau. O se paketi ma aulelei filifiliga e faʻaopopo ai se fiafiaga lagona. E mafai ona tuʻu uma i totonu o ulo ma fafo i auala.
  • Moli. O molimatagi, palealiʻi, moligaʻo o le a setiina ai se leo fiafia mo soʻo se faʻatasiga.

  • Ituaiga ie. O aluga o foliga eseese, ie afu, ie pupuni o le a aumaia ai le vaega o tafaoga i se tulaga fou.
  • Faatanoa vai. O le manatunatu loloto i afu ma vaituloto teuteu e malu ma malolo.
  • Afi afi. O le faʻatulagaina o se punavai o le afi matala i le nofoaga faʻafiafiaga o lona uiga ia faʻaopopo le itiiti ifo ma le 40% i le mafanafana.

O loʻo faʻaalia mai i le ata se faʻataʻitaʻiga o se vaituloto teuteu

Se filifiliga o paketi filifiliga

O le nofoaga sili ona faigofie nofoa e le manaʻomia ni inivesi o fafo meafale. E faʻapipiʻi saʻo i luga o le palapala, aunoa ma le faia o se fola ma se faʻapaologa.

O se terraces ufiufi taugata poʻo se gazebo o loʻo faʻaauupegaina i le polycarbonate - o lenei paketi mea faigofie e faʻagaioia, puipuia mai timuga ma le la, ma e talafeagai mo le faʻatinoina o se manaia foliga i se faʻaonapo nei sitaili.

Afai o le puipuiga mai le timu e le taua tele, tuʻu le laulau i lalo o le vine - o le laʻau e fausiaina se paolo manaia.

Fautuaga! Ina ia aua neʻi faʻatauina ni meaafale faʻapitoa, fai oe lava mai paleti. Pallets mafai ona maua mo maua fua pe faʻatau taugofie, ma o se sili lelei mea fau fale. Mai pallets, sofa, nofoa faʻanofilima, laulau, pa counters, sun loungers ma sili atu ua fausiaina.

Faletusi o ata

O le atunuʻu faʻafiafiaga nofoaga o se faʻapitoa nofoaga o le a e sau ai e toe faʻaleleia ma maua ai le sili fiafia taimi. Mafaufau i mea uma muamua ina ia i le lumanaʻi e mafai ona na o le malolo luga o lau 'upega tafaʻilagi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: остров Святого Николая, Турция 2020 #aleksandrtravel (Mae 2024).