Laʻau e alofa i totonu o fale

Pin
Send
Share
Send

Fugalaʻau totō

Aspidistra

Pei o sui uma o liliaceae, e fuga lenei laau - ae seasea tupu lenei mea, aemaise i nofoaga paolo. Ae e mafai ona e mautinoa e tusa lava a aunoa ma le susulu o le la o le fugalaʻau o le a faʻaauau pea ona tupu, faʻafiafiaina oe i lau lanumeamata lanumeamata.

Aspidistra e le naʻo se paolo-alofa totonu totino laau, ae matua le faʻamatalaina: faʻafetai i ona aʻa malosi, o le a le lagonaina foi 1-2 misia faʻasusu.

Taua! O ituaiga eseese e aunoa ma le susulu o moli o le a leiloa lo latou lanu susulu, e mafai ona avea ma latou o le monochromatic.

Aneturiuma

Spectacular o loʻo nonofo i faʻamalama i matū ma laulaʻa tetele. O ona fugalaʻau e lapoʻa foʻi, o le paolo e faʻamoemoe i le ituaiga: mai paʻepaʻe e susulu mumu, e oʻo lava i le uliuli.

"Fiafia tama" e le mafai ona taʻua o se sili ona paolo-faʻapalepale i totonu o laʻau toto, ae a leai tuusao susulu o le la e lagona lava le mafanafana.

Poinsettia

I le tatou atunuʻu, o lenei laʻau e le faʻamatalaina e taʻua o se Kerisimasi fugalaʻau, e faʻatau faʻatau atu i le New Year's Eve. Ae o le tausiga lelei, taimi e tuiina ai taimi e mafai ona faia le togafiti, faʻasaoina o le manaia vave mo le tele o tausaga. Tupu olaola i le loloto o le potu i matu.

Ina ia mafai ona fuga mai le poinsettia i le Kerisimasi, latou te oʻo lava i le faʻafuaseʻi ona faʻaititia le la susulu i le 10-12 itula, amata ia Novema.

Phalaenopsis

O le sili lautele lautele, unpretentious ituaiga orchid. O lenei mea teu fale e mafai ona nofo i luga o le windowsill i le itu i matu, ae e manaʻomia nisi moli e ola lelei ai.

O le moli faʻasalalau e mafai ona faʻateleina i faʻaata (faʻata, pepa iila) - i ia tulaga, e le gata ina ola le orchids i le paolo, ae e fuga foi.

Fuchsia

O se tasi o na fugalaʻau e, e ui i le fiafia i le malamalama, ola lelei, e oʻo foi i le paolo i le paolo. Saʻo le fafagaina, faʻasusuina i le taimi tatau, maualuga-lelei palapala faʻamaonia le matagofie o le laʻau ma umi fuga.

Teuteuina deciduous

Aukuba

E masani ona fautuaina le au togalaʻau sili ona le-aoga e toto se cotoneaster i luga ole laiga. Aucuba o se aiga vavalalata o le cotoneaster, o le mea lea o se faʻaola mo fugalaʻau i totonu o le fale.

O se fugalaʻau-alofa ma paolo-faʻapalepale fugalaʻau ma laʻititi variegated laulaʻi e mafai gafatia totoina i le mea e leai se isi laʻau ola. O le mea lea, e mafai ona saogalemu le tuʻuina i totonu o le avanoa moli poʻo le pito i tua o le potumoe.

Sansevieria

O lenei palate faʻamama totoina e tumau tu ma aga Spartan, o le mafuaʻaga na ola ai i ofisa ofisa talu mai aso o le USSR.

E tele subspecies, ae o le sili ona taatele o le umi, protruding laulaʻau laulaʻau, o se samasama tuaoi faataamilo i le pito. O loʻo iai foʻi le sansa laʻititi, faʻalelei lelei mo tamaʻi avanoa. O lapisi-faʻafefeteina mea e masani ona lalagaina i faʻamau - e foliga matagofie tele.

Aglaonema

Tusa lava pe a leai ni ave o le la, o lenei laʻau o le a le leiloa lona susulu lanu. E le mafai ona taʻua o le 100% paolo-alofa, ae e talafeagai mo soʻo se tuutuuga, mai le paolo i le susulu o le la. Pau lava le mea e le manaʻo ai o ia o se ata faataitai, o lea ia vaʻaia le puipuia o lau laʻau mai le lelea i fafo.

Fautuaga! Aglaonema e sili ona lelei i le taliaina o vailaʻau oona, o lona uiga o se nofoaga lelei o le umukuka poʻo le potu 'ai.

Philodendron

Ole vaega ole laʻau o loʻo totoe e matua eseʻese lava ona foliga, ae e lua mea e tutusa ai - ole faʻaumiumi foliga ole lau, tutoʻatasi mai le susulu mai o le la. Pau lava le nuance o mea matagofie uma o laulaʻau (faʻasologa, lanu e leʻi mafaufauina - paʻepaʻe, mumu, apamemea, susulu poʻo le le mautonu) atonu e le matala i le paolo, ae faʻasalalau moli, e aofia ai faʻasolosolo, tatau ona fesoasoani.

Fern

Ina ia mautinoa o loʻo ia te oe se laʻau paolo-alofa i ou luma, manatua pe faʻafefea ona tupu aʻe paku i le natura - i le mafiafia o se togavao pogisa, lea e le oʻo atu i ai le susulu o le la. O tu ma aga masani o le soifuaga o loʻo taʻu mai ai ia tatou, e le mananaʻo faʻamago i le ea matutu - o le susū e tatau ona maualuga, o lea e talafeagai lelei mo le fale taele.

I le pogisa, malulu, o le laʻau lagona lelei, e le manaʻomia suiga o le tau i le taimi o le tausaga, o se susulu vaitaimi moe i le taumalulu, ma leai se gaioi vave tuputupu aʻe vaega i le taumafanafana o matauina.

Fautuaga! Ina ia faʻaititia le aofaʻi o faʻasusu, ufiufi le palapala i le limu poʻo isi mea talafeagai. Ma masani ona spraying le a fesoasoani e faʻateleina susū.

Chlorophytum

O se lauiloa laʻititi lanumeamata fagafao i ofisa ma potu Na mauaina lona lautele lautele tufatufaina ona o le maualalo manaʻoga mo tausiga, matagofie foliga, maualuga gafatia e faʻamama le ea. O le tele o ulo o le chlorophytum i totonu o le potumoe o le allergy tagata o le a faʻatagaina lelei manava e oʻo lava i le vaitau o le vaomago vaitau.

E mafai e le laʻau ona tatalia le paolo atoa, ae mo lenei mea e sili atu le faʻatupuina i tulaga saʻo mai lava i le amataga pe faʻasolosolo malie foi i le leai o se malamalama, faʻasolosolo atili ma sili atu i taimi uma.

Soleirolia

O se pulou matagofie o laulaʻau laʻitiiti i le vao e ana le ituaiga o le eleele. Talu ai na tupu muamua i luga o maʻa i lalo o maʻa, i totonu o pogisa, o le ata o le Gelksine e le mataʻutia.

I se tulaga lautele, o le laʻau e mafai ona taʻua o le le fefe: e tupu i le mafanafana ma le malulu, e le faʻamamafaina i taimi o suiga faafuaseʻi o le vevela poʻo le susū, lagona lelei i le taumalulu i luga o se malulu faʻamalama poʻo lalo o le draft.

Aʻe i laʻau

Scindapsus

O se lalelei, vave-ola, unpretentious sui o le fafagu e na o le tasi le drawback - oona. Ae o nei paolo-alofa totonu fale mafai ona tuʻu i lalo o le faʻalo e aunoa ma le popole o tamaiti po o fagafao o le a mafai ona oʻo i ai.

O le scindapsus e foliga mai e le lalaga, ae tolotolo - e mafai ona tautau faʻamalosia, pe piʻo agai i luga i le lagolago, pei o le liana. Valivali faia lenei laʻau teuteuina ma deciduous: i le faʻaopopoina i le masani monochromatic (pogisa lanumeamata poʻo le malamalama, toeititi samasama), o loʻo maua foi i latou papaʻe, papaʻe pe auro pisia. O le le lava o le susulu o le la o le a afaina ai le lanu, ae o le a le matua soloiesea lava.

Tradescantia

Iloa e le tele o fugalaʻau, le masani sui o ampelous. O le faʻatautauina o le tagata toto i luga o le puipui poʻo le tuʻuina i luga o se fata tatala, e te maua ai se tutoʻatasi tutoʻatasi, toetoe lava o le tausiga-leai se ola teuteu. Tradescantia e vave ola, faigofie tele, ma e le afaina i le le talafeagai eleele poʻo le faigata vai.

Ivy

E leai se tasi o ituaiga e fiafia i ave tuusao, ae a mama le lau, e māmā le nofoaga e manaʻomia mo le loach. Ae o le lanumeamata lanumeamata sui o le gata e tupu filemu i le paolo lava. Ivy manaʻomia tautua lagolago, fale e mafai ona mimilo - o le mea lea, mafaufau muamua i le nofoaga muamua, i le lumanaʻi e le faigofie ona faʻafesuiaʻi le fausaga.

Laʻau ma laʻau tetele

Dracaena

O se laupama manaia lauolaola ma lau lauitiiti lau i luga o le vaeluaina ogalaau. E alu faʻalelei mai faʻamalama, i tulimanu le malamalama. O le aulelei foliga vaaia o le a fesoasoani e teuteuina soʻo se potu: mai se ofisa, i se potumoe po o se vasega pepe. Mo le galueaina lelei, saunia se faʻamaluluina o le ea malulu, o le vevela pe a ma le 20-25 tikeri.

Monstera

Aʻo tupuola aʻe a matou togavao, e faʻapena foi ona feola mai manu feʻai i le togavao o le teropika - i le matuaʻi leai o se malamalama, ma le maualuga tele o le susū. A amata se sauʻaivao i totonu o se fale mautotogi, ia mautinoa i le lumanaʻi e lava lau avanoa mo lenei mamana laʻau ma tele dissected teuteu lau.

E vave ola, aveina le tele aofaʻi o avanoa i ona uma - uma i le maualuga ma i le lautele.

Taua! Ona o le tele o laulaʻau, e talitonu o le monstera e mitiia le okesene i le po, e gaosia ai le karaponi taiokisone - o lona uiga e le fautuaina le tuʻuina i potu moe. Ae mo se potu malolo, potu 'ai pe suʻesuʻe o le a avea ma matagofie teuteuga.

Alocasia

O se teuteuina suiga i monstera ma lapoʻa, ae vaapiapi, tino lau, faʻamatalaina e le malamalama, vaʻaia lautele lautele veins (vaʻaia i le ata).

E le malamalama o ia i le malamalama, ae na te faia le tele o manaʻoga mo isi vaega o le tausiga: sūsū o le ea, palapala, eleele faʻavae, faʻamautuina o le vevela, ma se malologa tumau taimi seʻia oʻo i le tautotogo. O le mea lea, o le alocasia e manatu o se laʻau mo fafine masani o le aufaigaluega, aua a aunoa ma le malamalama i nuances o le tausiga, o le fugalaʻau mafai ona faigofie ona faʻaleagaina.

Laʻau e fiafia i le paolo paolo

Zamioculcas

Ona o le igoa lona lua - o le tala laau - tele manatu o se aiga o le tupe laau, o Crassula ma tausia o ia pei o se succulent. Ae o le auala lea e matua sese lava, o le zamioculcas e sau mai le aiga faʻaoso, o le mea lea, e manaʻomia se eseʻesega lava, eseʻesega ma suamalie, tausiga.

E mafai ona tupu e aunoa ma le susulu o le la, e manaʻomia pea le malamalama faʻasalalau - tuʻu le ulo i se nofoaga paolo latalata i le faʻamalama pe tuʻu i totonu o se avanoa malamalama lelei faʻatasi i le masina mo ni nai aso.

Taua! E le fiafia le Zamioculcas i tuaoi lata ane - e mafai ona magumagu lava ia pe ola seisi laʻau. O le mea lea, e sili atu le tupu ese mai isi lanu meamata tagata o le fale.

Crassula

O le fafine lololo poʻo le tupe laau e le auai i fugalaʻau e fiafia i nofoaga pogisa. Ae i luga o soʻo se windowsill, pe o faʻamalamalamaina sasaʻe poʻo le paolo sisifo, e lagona lava le mafanafana.

Taua! I vaega paʻu tulaga, paʻu crassula tatau ona faʻasusuina i se seasea mafai. Faatasi ai ma suamalie, e sili atu le aua le faʻasusu nai lo le toe faʻatulagaina o se taʻele tele taʻele. Oe le mafai ona faʻasusu se fafine puta!

Ficus

E i ai le le mafaatusalia numera o ituaiga o lenei fugalaʻau, pe o lou fale nofomau e talafeagai mo vaega paolo mafai ona maua na o le iloaina lona igoa saʻo. O le mea moni, o le tele o ficuse le afaina, aua le feoti mai le leai o le la, o le maualuga e mafai ona tupu o le faʻatelegese o le tuputupu aʻe pe o se faʻaitiitia feololo i le susulu o lanu o sui eseese.

Spathiphyllum

O le laʻau e leaga tele, ae le faʻatatau i le la - e faigofie ona faʻatagaina le paolo poʻo se vaega paolo. Ae e le mafai ona gafatia lelei ma maualalo le vevela (oe manaʻomia le vevela a itiiti mai 18 tikeri i le tausaga atoa), tusitusi (ma le agi pea, e vave oti). Pau lava le lapataiga o le malamalama maualalo, e le mafai ona faʻamoemoeina fugalaau, ma o le laʻau o le a avea laititi.

Aua le filifilia se laau mo paolo na o foliga. Ae e te leʻi faʻatau, ia mautinoa foʻi o le fugalaʻau o le a tatalia tuutuuga o le a ola ai.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Fesili ma Tali o le Tusi Paia - Part two (Mae 2024).