9 aitema e le tatau ona faʻaaogaina ile microwa

Pin
Send
Share
Send

O mea tipi, uʻamea o uʻamea filogia o loʻo faʻaaogaina i totonu o uamea ma siliva e faʻauma e le tatau ona faʻavevela i totonu o le ogaumu a le microwave, ona o se eletise faʻaeletise poʻo se afi aloalo e ono faʻaleagaina ai le masini.

Matou te le faʻutuaina foʻi le toe faʻatumuina o meaʻai i totonu ole pepa lautele: e poloka ai gaioiga a le faʻaaogaina o microwaves, lea e mafai ona oʻo atu ai i se afi.

Afifi faʻamaufaʻailoga

Fagu, kalone ma vaʻa i totonu o mea teu afifi (mo se faʻataʻitaʻiga, meataumafa pepe) e le tatau ona faʻainuina i totonu o le ogaumu - o le a oso le omiga ma pa le koneteina. Aveese i taimi uma le ufiufi ma tui ia ato, pe sili atu foi, tuʻu meaai i se pusa sefe.

Pusa palasitika

Tele o ituaiga o palasitika, pe a vevela, faʻasaʻoloto vailaʻau oona e mafai ona afaina ai le soifua maloloina o tagata. Matou te fautuaina oe aua le faʻaogaina ni palasitika koneteina mo le faʻamafanafanaina o meaʻai i totonu o se ogaumu o le microwave, tusa lava pe faʻamautinoa mai e le kamupanī o loʻo saogalemu mea. O le mea moni o se kamupani e gaosia ia oloa e le o faʻamalosia e faʻataʻitaʻia.

O yoghurts ma isi oloa gaosi susu i ipu manifinifi pa puipui e le gata i le faʻamamaina o mea leaga pe a vevela, ae e liu suavai foʻi ma faʻaleagaina mea o loʻo i totonu.

O fuamoa ma tamato

Nei ma isi oloa ma atigi (aofia ai nati, vine, unpeeled pateta) e mafai ona pa pe a faʻaalia i le ausa, lea vave faaputuputu i lalo o le atigi po o le paʻu ma le maua se auala i fafo. O ia faʻataʻitaʻiga taufaamataʻu ma le mea moni o le totonu puipui o le masini o le a tatau ona fufuluina mo se taimi umi ma tiga.

Afifi Styrofoam

O lenei mea e tumau lelei le vevela, ma o le mafuaʻaga lea e masani ai ona tuʻuina i fafo meaai i totonu o koneteina pusa. Ae afai ua maalili le togafiti, matou te fautuaina oe e faʻafesoʻotaʻi atu i le masalosalo, tioata vevela-teteʻe poʻo ipu keramika ufiufi i le susulu. E faʻasaʻoloto e le Styrofoam ni vailaʻau oona (pei ole bisenfol-A), e mafai ona oʻo ai i le oona.

Vaʻai foʻi: 15 manatu mo le teuina o ato i le umukuka

Pepa ato

Pepa afifiina, aemaise lava ma pepa lolomi, le tatau ona vevela i totonu o se ogaumu microwave. E mumu tele, ma o le vevela o le vali e aveese ai ausa leaga e mafai ona ofi i meaai. E oʻo foʻi i le taga popukone e mafai ona mu pe a e soona faia. O le taoina o apa pepa e taua le saogalemu.

E leai se faʻasa i le faʻaaogaina o ni pepa malo e tiaʻi ona faʻaaoga i totonu o le microwave, ae le talafeagai mo kuka umi. O le a le mea e tupu pe a e toe faʻataua meaai i se ipu laupapa? I lalo o le malosiʻaga o microwaves, o le a taʻei ai, mago, ma i malosiʻaga maualuga o le a faʻamalulu.

Lavalava

O le susuina o ie susu e le o se mea lelei, e leʻo le "faʻamafanafanaina" o ou totini mo le mafanafana ma le mafanafana. O le ie ua leaga, ma i le sili ona leaga tulaga, e mafai ona mumu i luga, aveina le ogaumu microwave ma ia. A faʻapea o vaega o le ogaumu i totonu e le lelei lona tulaga, e mafai ona ova le vevela mai le ausa ma liusuavai.

E faʻataua le faʻasa e le gata i lavalava, ae faʻapea foi i seevae! Ole maualuga ole vevela e fefete ai le paʻu ile seevae ma piʻo le tasi.

Nisi oloa

  • O aano o manu e le tatau ona faʻapipiʻia i totonu o le ogaumu, aua o le a vevela faʻamafanafanaina: o le a tumau susu i totonu, ma o le a tao tao.
  • Afai e faʻamafanafanaina fualaʻau mago i totonu o le ogaumu o le microwave, e le faʻamaluluina, ae i se isi itu, o le a leiloa le susu.
  • O pepa vevela, a vevela, o le a faʻamamaina ni vailaʻau oona - o le ausa i ou foliga o le a afaina ai mata ma mama.
  • O fualaʻau ma fualaʻau e liu suavai e faʻaaogaina ai le oveni a microwave o le a le toe aoga, ona ua faʻatamaʻia i totonu vitamini.

Leai se mea

Aua neʻi kiina le ogaumu pe a leai se meaʻai - aunoa ma se meaʻai poʻo se suavai, o le magnetron e gaosia ai niu vevela amata ona mitiia ia lava, ma oʻo atu ai i le faʻaleagaina o le masini ma e oʻo lava i se afi. Ia siaki i taimi uma mo meaʻai i totonu o le mea faigaluega ae leʻi kiina.

Meaʻai mafanafana i totonu o le microwave mo le soifua maloloina, ae ia e mulimuli i nei tulafono. Faʻaaoga tatau o le masini o le a faʻalauteleina le umi o lona le motusia faʻagaioiga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: O Universo Conectado - Assisti e Resumo Nassim Haramein (Iuli 2024).