Laminate i totonu - 26 ata faʻataʻitaʻiga

Pin
Send
Share
Send

Laminate i totonu e mafai ona taʻua saogalemu o se fola masani. Faʻatasi ai ma ona uiga lelei sili ona lelei, e i ai se lalelei foliga, o le tele numera o lanu ma ie, e faʻatagaina oe e filifili le sili filifiliga mo soʻo se ata.

Le foloa ufiufi sili ona lauiloa i aso nei na faia e leʻi leva atu, e pei o le 1977 e le kamupani Suetena Perstorp. O le laminate muamua na gaosia i lalo o le Pergo brand. O se laupapa laminated na glued i se saunia substrate. O le faiga o le potopoto glueless (o le mafaufau a le isi kamupani Suetena Valinge) muamua lavea le maketi i le 1996, faʻatau atu i lalo o le Fiboloc ma Alloc.

Faʻavae foloa auala

I le aofaʻi, e tolu auala taua e faʻataʻoto ai le laminate:

  • Saʻo o le faigofie ma sili ona masani ai faʻatulagaina o laupapa faʻatusatusa i se tasi o puipui. A filifilia lenei metotia, e taua le mafaufau o le laminate mafai ona faimalaga i le laina o le malamalama poʻo luga. I le tulaga muamua, o le a mafai ona faʻataunuʻuina le vaʻaiga faʻaalia o se vaʻalele faifai pea. O se sili lelei filifiliga mo elongated potu vaapiapi, talu ai e faʻatagaina ai oe e vaʻaia lautele puipui ma le teuteuina teuteu. Afai o panels e faataʻatia faʻatatau i le susulu fesuiaʻiga, o se tamai potu e mafai ona vaʻaia vaʻaia, ae o le sooga o le a matua vaʻaia.

  • O le diagonal styling e sili atu ona faigata ma faʻaalu taimi, o isi mea e tele e manaʻomia (e tusa ma le 10-15%) ona o le tele o teuteuina, ae o le a talafeagai le aʻafiaga. Laina Diagonal laina vaʻaia faʻateleina le avanoa, foliga susulu ma sili atu ona manaia. O lenei metotia e tatau ona mafaufauina o se mea masani pe a fai o le potu e le saʻo le geometry.

  • Le faʻaigoaina faʻapitoa (herringbone, sikuea ma isi filifiliga) - i lenei tulaga, o loʻo matou talanoa e uiga i mea o ni ituaiga ituaiga e talafeagai mo le faʻapipiʻiina i le auala filifilia, mo se faʻataʻitaʻiga, vave-sitepu. I le avea ai o se tulafono, o sea laminate e tutusa ma tamaʻi fale poloka laupapa ma ua faʻaauupegaina ma faʻapitoa loka. I fafo atu, o le ufiufi e tali tutusa ma le fola fale, ma e mafai ona tusa ma le 50 metotia faʻapipiʻiina.

E le gata i lea, o maketi fau faleoloa e ofa atu i tagata faʻatau se faʻasologa faʻapitoa o le ufiufi o ofu laminate. E i ai malologa luga o laupapa, pe a lua felavasaʻi fesoʻotaʻiga e fesoʻotaʻi, o se toetoe lava a le maitauina mataafi ua fausiaina. O le faʻaputuputuga o le pefu ma le susu i totonu o le ana o le a puipuia e se faʻamaʻoti faʻapitoa solo. I fafo atu, o le beveled laminate e pei o se sili faleulutino faia i laʻau laʻau, e le gata i lea, e tusa ai ma tagata atamamai, ma le faʻapipiʻiina talafeagai, o se foloa e sili atu anagata.

Pe pouliuli pe malamalama le foloa

O feeseeseaiga i lenei mataupu e tupu pea i le va o tagata lolotu i ona po nei. O nisi e mautinoa o le malamalama o loʻo tumau pea le faiga o lenei ma lumanaʻi vaitau. O isi, o loʻo faʻamamafaina ia mea sese i paʻu o pastel, o finau mai o le pogisa o se masani tuai e le taitai alu ese mai sitaili. I se isi itu, o itu uma e saʻo, aua o filifiliga taʻitasi e i ai ana lava lelei ma leaga.

A o se malamalama foloa e sili atu nai lo le pogisa foloa:

  • Malamalama laminate mafai faʻamalieina tele lauiloa sitaili: aso nei, ituaiga, atunuʻu, Provence ma, ioe, shabby chic, e le mafai ona mafaufauina e aunoa ma papaʻe papaʻe fola.

  • O se moli foloa faʻateleina le tikeri o moli o le potu, o lea o le a avea ma sili lelei filifiliga mo laiti potu ma matu-feagai faʻamalama.
  • Potu e iai moli māmā e fausia ai se siosiomaga mama ma sili atu le ea, aemaise pe a faʻapea o meaafale e faʻatumuina saʻo i meaafale lava e tasi ma ie malamalama.

  • O le papaliti faia se taua tele i le vaʻaia vaʻaia vaʻaiga o avanoa. Ma, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a sili atu le malamalama o le foloa nai lo puipui, o taualuga foliga maualuga. A manaʻomia e faʻateleina le faʻalauteleina, o luga e faia e tusa ma le tutusa leo.
  • Malamalama fola ma puipui e le mafua ai ni faʻafitauli pe a filifilia ni meaafale ma faʻaleoga auiliiliga; e faigata ona o mai ma se sili lautele faʻatasi tuʻufaʻatasia. E tutusa lava le taua o luga e le tosina mai le mafaufau, faamalosia oe e faamemelo i le galuega a le teuteu i luga o le tulaga.

O le a le taimi e tuʻu ai le fola laminate pogisa:

  • O le mausali e fesoʻotaʻi faʻatasi ma laʻau pogisa. O le foloa o le moli e mafai ona 'eseʻese: faʻaonapo, manaia, mama, ae mautinoa e le faʻaaloalo. Afai e te manaʻomia le fausiaina o se matagofie totonu totonu ma le faʻamamafaina o taugata, o le pogisa fola o le a naʻo le pau lava le filifiliga talafeagai.

O se pupula malamalama e masani ona taugofie ma faigofie atu nai lo le pogisa, tusa lava pe sili atu le tau.

  • O fola pogisa e aumaia le mafanafana ma le mafanafana. Taulaʻi i le malamalama, oe mafai ona leiloa ia uiga e pei o le mafanafana ma mamalu. E tatau ona e mafaufau muamua i le mea e sili atu ona manaʻomia: fale faʻamafanafanaga poʻo le teuteu foliga teuteuina.
  • O le fola laminate pogisa i tamaʻi avanoa e masani lava ona faʻateʻia, ae le o taimi uma. O le a faʻaititia ai le potu i itu uma. Vaʻaia, o le potu o le a foliga mai vaiti, puʻupuʻu ma maualalo, seʻi vagana ua mafai ona e toe foʻi atu i ona muamua itu: tulei ese puipui i se faʻamalama malamalama ma faʻatu le taualuga ma faʻamau faʻamau i luga o puipui.
  • E le gata i lea o le mataupu o le tumama. O le moli-ufiufi e tatau ona fufuluina i taimi uma. O le mea lea, e fautuaina e tuʻu naʻo totonu o potu e maualalo feoaʻi. E ui o iinei e aoga le manatuaina o le faʻataʻoto Amerika e uiga i fola pogisa, o loʻo faʻapea: muamua faʻatau se tausi fale, ona faʻataʻoto ai lea o le poloka poloka. O le pogisa o le ufiufi, o le sili atu lea o le lint, pefu, lapisi, fagafao lauulu, ma nisi tulagavae o loʻo vaaia ai.

O le faaiuga faʻailoa ia lava: pe a filifilia se lanu, e taua le taulaʻi i sitaili mataupu, ae aua neʻi galo e uiga i le aoga. Masalo i se mea o le a sili atu ona talafeagai le taʻalo i le faʻatusatusaga, ma se mea e osi ai le faʻamafanafanaga mo le lelei o le sili ona fou faiga.

Lauiloa lanu lanu tuʻufaʻatasia mo puipui, foloa ma faʻalo

E i ai le tele o metotia ma eseese subtleties, o le mea lea o le a matou mafaufau ai i le sili ona susulu ma sili ona lauiloa filifiliga mo teuteuina se fale mautotogi.

Laʻasaga fou lata mai

O le faʻavae taua o lenei mamanu o se sologa lelei sologa lelei mai le pogisa laminate fola i le papaʻe faʻalo. I le taimi e tasi, o puipui e mafai ona valiina i le maualuga atoa i le tasi leo filifilia pe vavaeʻese e laupapa laupapa, ae o faitotoʻa mafai ona i le tutusa leo ma puipui pe faʻatusatusa.

Faʻatusatusaga faʻafaigofie ma faʻafaigofie

O lanu eseʻese e masani ona manaia ma mauʻoa. I se faʻaopopoga, e faʻatagaina ai oe ona faʻalelei tulaga laʻitiiti i le atometi o le potu. Mo potu e maualalo le faʻalo, e fautuaina e filifili ni pupuni mauoa ma teuteuga mo puipui, o le taualuga e fai ma malamalama e mafai ai, ma o le foloa, i se isi itu, e matua pogisa lava. Afai o potu e vaiti ma maualalo, o tutusa metotia e faʻaaogaina, ae o se tasi o puipui e faia i le malamalama e mafai i se taliaina taliaina.

Tele malamalama ma le saolotoga

Lalo o lenei mautauave, o totonu e faia, ma le faʻamuamua o malamalama pupuni faʻasaga i le foloa malamalama. Sili fetaui mo potu ma laiti sikuea ma maualalo malamalama masani.

Faʻafeagai

E lua filifiliga manaia e mafaufau ai ii:

  • Pogisa fola, moli malamalama, pogisa faʻalo;
  • Fola malamalama, pa pogisa, malamalama faʻalo.


Ma o le filifiliga lona lua muamua e sili ona faʻaaogaina i totonu o potu lautele.

Teuteuga o le puipui

Laminate i totonu mamanu ua le toe avea ma mama fola mea. Ua faʻateleina le agavaʻa i le faʻaaogaina, ma ua faʻaaoga lelei i luga o isi laufanua, aemaise lava i puipui.

O se tasi o filifiliga e sili ona taʻutaʻua o le teuteuina o le alatele, lea ua avea ai mea ma mea aoga e sui ai le ie palasitika. O le tele o taimi, e siʻi aʻe panels i le maualuga e tutusa ma lo latou umi, pe tasi pe lua puipui e suʻi atoa, ia e faigofie ona afaina i masini faʻaleagaina.

O le teuteuina o puipui o potu e naʻo le tasi le laminate o se soʻona faʻaaoga, ae o le agavaʻa faʻaaoga vaega e mafai ona taʻua o se manuia vaʻavaʻa fofo. I totonu o le umukuka, o le galuega puipui e masani ona suʻi. E foliga manaia tele pe a ogatusa le talieleele ma le lanu o le faʻafoliga. I le tulaga o le faʻatinoga, o se lelei laminate e na o sina laʻititi maualalo ifo i maa, i le tau e sili atu le taugofie, faʻapena foi, e faigofie atu ona faʻapipiʻi. Soʻo se puipui poʻo sona vaega e mafai ona faʻafouina i le potu malolo, fuafua i le faʻatulagaina ma le ata.

I totonu o le potumoe, o se tulafono, panels faʻatumu le puipui i le ulu o le moega. O le laualuga faʻafoliga fafie o le a avea o se sili faʻaopoopoina i le headset, faamamafaina le lotogatasi o totonu. Balconies ma loggias na o le pau lea o le nofoaga e mafai ona faʻaaogaina ai laminate fola o se topcoat luga uma luga i le taimi e tasi ma o le a le tele. Afai e faʻatagaina e le sitaili, e mafai ona faʻaaogaina panele i totonu o le faletaele, ae le o le vaega taele. E oʻo lava i le susu-teteʻe, maualuga-lelei laminate e le talafeagai mo ia, ma o puipui i le tanoa vai i tua atu o faʻata e fai lava.

Laminate i luga o puipui e mafai ona faʻataʻatia i auala eseese, ae o tulafono o vaʻaiga vaʻaia e tumau pea: o laina faʻasolosolo tuleia puipui e vavaeʻese, laina faʻasaga e siʻi le faʻalo.

I luga o le faʻalo

Mo se taimi umi ua leva na aitia o le "Europa-lelei toe faʻaleleia" ma ona faʻalo e tele ona tulaga e le manaia i le tagata faʻatau oloa. Na suia i latou i mea fou, aemaise ai laminate. O se tasi o mafuaʻaga mo lona le faʻaaogaina tulaga masani o le manaʻo e teuteu le faʻalo i soʻo se auala e mafai ai. O le faʻalo e sili atu ona faʻaalia, faʻaopopoina faʻaopopo leo leo meatotino. E le ono mafai ona e savali i luga, ina ia mafai ona e filifilia le pito i lalo vasega laminate fola.

A teuteuina le faʻalo ma laminate, tagata faʻaaoga faʻaaogaina metotia eseese: tumu atoa poʻo vaega sheathing. O nisi taimi e talafeagai le faʻamaeʻaina o le vaega o le puipui e alu i le faʻalo, faʻamalamalamaina le vaega aoga. O lenei metotia e masani ona faʻaaogaina luga o le moega poʻo umukuka pe a manaʻomia ona e faʻamamafaina le potu 'ai poʻo le vaega o pa. Tele o taimi, laminate, o se sui i le ie ufiufi laupapa, e faʻaaoga mo sheathing atics.

Ioe, o lenei auala o le a le lautele manaʻomia i mea moni o fale maualuluga, lea faʻalo ma le maualuga o le 2 mita ma le siʻu ua foliga maualalo.

Laminate i totonu o le pito sili ona lelei filifiliga mo le fausiaina o se matagofie ma mama fola e aunoa ma se tau faʻaopoopo, faʻapea foi ma se uluaʻi potu mautotogi totonu ma le masani ai faʻaogaina o mea i luga o puipui poʻo le faʻalo. O le mea taua o le i ai o le fealofani o lanu ma se lagona faʻavasega i mea uma.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Laminate flooring bookshelves with drawers (Mae 2024).